Hirdetés
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen TV-t vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- DUNE médialejátszók topicja
- HP notebook topic
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacus
őstag
válasz
softguner #1109 üzenetére
"A szélerősség adatokat, szerintem a legolcsóbb módon, úgy tudod mérni, hogy egy optikai sebességmérő szenzorból fabrikálsz egy szélerősség mérőt."
Na engem ez a rész érdekel viszont. Van egy kis vitorlás csónakom, amire az idei projekt egy gps logger + sebesség mérő / kijelző volt. Kész van, de nagy fájdalmam, hogy a loggolásnál az egyik legfontosabb info (mert hogy ezt jó lett volna üres téli órákban elemezni), hogy mekkora (és esetleg) milyen irányú szél volt.
Nekem nem a valódi szél kell, hanem a látszólagos, ez jó, mert a hajón azt tudom mérni.Viszont nem akarok kanalas szélmérőt az árbóc tetejére, mert ez egy rendes hajón (mondjuk 10+ méter magas árbócon), jól néz ki, meg nem is sérül, addig egy 4m -es kis jolléval amivel alkalom adtán borulni is szoktak, hülyén mutat, és kb az első héten le is törik.
Kifejtenéd, vagy irnál linket, hogy az általad emlitett szélerősség mérő mennyire pontos? Hogy is kell csinálni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3009
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest