-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
IR-kommunikáció témakörben előre léptem egyet. Átírtam az esp software serial lib-et, tettem bele paritás vizsgálatot és pwm modulációt, hogy 38kHz-es ir receivert tudjak használni.
A helyzet a következő: az analogWrite túl szép volt, hogy igaz legyen, valamiért használhatatlan, gondolom inkább hangfrekvenciára lett tervezve. Ezért kénytelen voltam a jó öreg "bit-bang" módszerrel (ha valaki tudja, hogy mondják ezt magyarul, megköszönöm, ha megírja) csinálni, elég durva, de működik.
Ezután egészen váratlan dologgal szembesültem: egyrészt túl jó az adatátvitel hatótávolsága (10mA árammal 2m-ről simán tudok adatot küldeni), másrészt a távolsággal csökken az átviteli sebesség.
Sem a duty cycle, se a hordozó frekvencia durva elállítása nincs különösebb hatással a vételre, 5%-os kitöltés és 20kHz esetén sem csökken drasztikusan a hatósugár, létezik, hogy ezekben a kis vevőkben automatikus gain szabályozás van?Viszont az átviteli sebesség csökken, zavarérzékeny lesz a kapcsolat, és nem eltűnik az adat, hanem kicserélődik garbage-ra... És sajnos 1200baud-nál gyorsabban nem igazán működik. Az eredeti terv 4800baud lett volna, de ennél a sebességnél egy másik rejtélyes dolog történik: túl érzékeny lesz a vevő!
Ha túl közel viszem az adót, megszűnik az adatforgalom és szemét jön csak helyette.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- 10% -tól elvihető. Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetés! Lenovo Legion Pro 7
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged