Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mihail38
senior tag
Bocsánat, ezzel a holdképekkel mit szeretnének elérni, tényleg nem értem hány képet lehet csinálni a holdról hogy az értelmes legyen vagy bármire feltudjam haszálni, én biztos hogy ezért nem vennék telefont még nagyon olcsón sem.
Akinek ennyire fontos, hogy milye fotókat lehet késziteni egy telefonnal, akkor az miért nem vesz fényképező gépet? és készíthet sok sok fotót a holdról csak 1 fotó után milyen újdonságot talál rajta? rejtély ez számomra...én a kényelmem miatt vettem meg és olyan képeket készítek vele ami nekem megfelel a videokról nem is beszélve... ( ökoszisztéma.....) -
Speedy007
őstag
Szerintem az AI teljes hiánya miatt van ez Xiaomi felismerte mikor monitorról akarok fotózni ez arra se képes. Elkell fogadni hogy az Apple csak a legszükségesebb dolgokat engedi a felhasználóknak az az insta fotózást. Ami részben szerintem jó mert az adnroidnál is én se használtam ki a telefon tényleges tudását full automatában használtam de szerintem sokan mások is így vannak vele és kevesen vannak akik tudják használni a professzionális módot. Talán a tavaszra be harangozott globális AI a kamerára is lehet jótékony hatással.
-
g4mer
senior tag
válasz
vadkörte #1494 üzenetére
Ha a rivális megtudta oldani szoftveresen a holdfotózást, akkor nem hiszem el, hogy nem lehetne megoldani, hogy felismerje hogy pl. egy villanypózna van a képen, és "elcsalni" a becsillanást.
Mondok egy hétköznapi példát. Városnézésén vagy, sötétben szeretnél lefotózni egy kivilágított hidat vagy akármit, de a végeredmény olyan, mintha a tejútrendszer lenne a híd fölött, köszönhetően a lens flarenek. És van amikor nem tudod, pont olyan szögben tartani, hogy ne legyen annyira látható.
Számomra így nem valami jó a végeredmény, lehet neked tetszik így, de nem csak engem zavar ez, elhiheted.
[link] 1:45
-
vadkörte
addikt
"...ha használhatatlan képeket készít."
Számodra. A lens flare mint optikai jelenség akár tetszik akár nem létezik és minden összetett több elemből álló optikára jellemző. Még a sok száz-ezres (milliós?) fényképezőgép objektívekre is. Persze valamennyire lehet korrigálni, de véglegesen eltüntetni csak szoftveresen.
Elviselheted, küzdhetsz ellene (pl. hangosan toporzékolsz, vagy olyan pozícióból fotózol, ahonnan nem tud kialakulni a lens flare) vagy elfogadod és a javadra fordítod, belekomponálod a fotóba, annak részévé teszed a hibát. -
g4mer
senior tag
Engem ami nagyon irritál, az a lens flare, nem hiszem el, hogy szoftveresen nem lehetne reszelni ezen, a 6 éves huaweim is megtudta oldani, hogy kicsit elsötétítette a képet, cserébe nem volt mindenen lens flare. Akkor egy mai csúcs huawei/vagy akármilyen kínai csúcsteló milyen képeket készíthet?
Így nincs sok értelme szerintem azzal büszkélkedniük, hogy milyen jó fotós képességekkel rendelkezik sötétben, ha használhatatlan képeket készít. Még a 11nél eltudtam fogadni, hogy ez "természetes fizikai jelenség" meg hasonlók, de egy ilyen drága 2024es csúcskészüléknél szerintem ez nagyon gáz.
De biztos csak én várok el sokat
-
Speedy007
őstag
Nem rémlik hogy a teszteken említették volna a Vivo esetén a Zeiss-t minth ahogy Oppo esetén a Hasselband-ot ott a One Plus-al vannak partnerségben.Honorról nem tudok Huawei volt szerződve a Leica-val akik a Xiaomi-hoz mentek át. Samsung háza táján nem hallottam hogy akarnak vagy szeretnének ilyesmi kooperációt
-
vadkörte
addikt
Android vonalon a GCam - és a kevésbé hivatalos módon elérhetővé tett klónjai - sokat tettek a mobilos fotózás elterjedéséért. Nagyon jó képeket készítettem annó a Xiaomi Redmi Note4-el - miután ráhenköltem egy főzött ROM-ot - a GCam-mel. A legjobb eredményt azzal a telefonnal az 5.5-ös készítette, a későbbiekkel valahogy nem volt az igazi. Az azt követő Motorola G60 a gyári app-pal, finoman szólva mosott fos minőséget produkált, a GCam-mel - már amelyik nem forceclose-olt - kifejezetten vállalható fotókat lőtt.
Az iOS gyári app-ja szerintem elég ha csak emlékképeket akarsz készíteni, ha komolyabban foglakoztat a mobilos fotózás úgy látom sajnos be kell ruházni valami nagyobb tudású app-ba.
Jelenleg a Halide és a ProCam - Pro Camera app-okkal szemezek. Tetszik a Halide letisztultsága, csak a one time purchase 50$-ját kicsit sokallom érte, a ProCam-mel viszont el lehet veszni a beállításokban. Kérdés melyik ad jobb képminőséget, melyikkel tudnám jobban kihasználni a telefonban rejlő lehetőségeket.
#1465 karldergroße
Droid-on sokáig a Nova-t használtam, aztán megvettem a SwiftKey-t - egy hónappal később ingyenes lett...- párhuzamosan használtam a GBoard-dal. A Swift kényelmesebb volt, de még a legnagyobbra állítva is sokat mellényúltam. Az iOS stok billentyűzete a maga hülyeségeivel és primitívségével is kényelmesebb számomra és lényegesen kevesebbet tévesztek vele. Természetesen mindenki azt használ amit akar
#1476 Ngtx
Ha a kezed nem látszana olyan kis filigránnak tűnne, pedig egy nagy péklapát... -
Speedy007
őstag
Vannak olyan gyártók akik külső segítség nélkülis tudtak vagy tudnak jó kamerás képeségekkel rendelkezni Vivo,Honor vagy a Samsung. De ott a Xiaomi pédája hogy hiába van a Leica-val partnerségben csak az Ultra tud "elő" kelő helyezést elérni a Dxomark-n pro és a sima modellt meg lekörözi más gyártó partnerségnélkül is. Gyártótkon múlik az hogy mennyit hoznak ki abból a hadrver elemekből ami a rendelkezésükre állnak.
-
Tiger.
nagyúr
Ezek az androidos telefonok azóta ilyen kemények, amióta összeálltak a kamera gyártókkal. Applenek is így kene, mert ha így halad a béka segge alá kerül.
-
Tiger.
nagyúr
Nem semmi ez a kamera app sokkal jobb képet csinál, mint a gyári. Sztem jobban javít. Az első a gyári 15x a második 16x Zoom. Fel cserélte feltöltés közben szóval az első a xzoom
Xzoom Camera neve a Holdról sztem olyan képet lehet vele lőni mint amit a Samsung csinál. -
Ngtx
aktív tag
Megérkeztem hozzátok egy PM verzióval.
-
Tiger.
nagyúr
válasz
karldergroße #1465 üzenetére
Androidon a switkeyt használtam az nagyon okos volt.
-
Zsolt,72
senior tag
Rendszeresen használom a diktálást, eddig sosem tévesztett írásjelet. Próbáld meg úgy, hogy a mondat végén tartasz egy kis szünetet és utána mondod az írásjelet. Nálam így nagyon megbízhatóan működik.
Ugyanez a robotos rendszeren nem elérhető funkció (vagy akkor még nem volt, amikor évekkel ezelőtt utoljára próbáltam neki diktálni). Az iOS viszont korrektül tudja. -
kemdom
tag
Körülbelül 1000 üzenetet írtam diktálással (iMessage, FB Messenger) iPhone-on az elmúlt fél évben, és akkor ezek szerint nem tudom kimondani semelyiket a "pont", "kérdőjel", "felkiáltójel" szavak közül.
Merthogy nekem SOHA nem sikerült elérni, hogy bármelyik írásjelet kitegye, minden egyes alkalommal kiírja... -
szebe
addikt
válasz
gabe8719 #1460 üzenetére
A tárhely felhasználásfüggő, nekem a 128 kb félig van tele (és a felesleges appok törlésével nyerhetnék egy csomó helyet még).
Szokatlan melegedést nem tapasztaltam, még töltés közben sem (pedig abból kapja, amit érek). Még wireless cp esetén sem, pedig ott az előd 12 mini azért tudott melegedni.
-
Tiger.
nagyúr
válasz
karldergroße #1465 üzenetére
Magyarul ha diktaltal szoba neki, akkor azt mondtad, hogy kérdőjel akkor az szó szerint ki írta, az iPhone az írásjelet írja ki.
-
karldergroße
senior tag
Tessék?
De hogy értsd, amíg én téged nem értelek (várom az írásod korrektúráját, mert az nem magyarul van sziktaktikailag), számomra az iOS gyári billentyűzete, ahol még egy sima vesszőért is át kell menni a második oldalra, egyszerűen használhatatlan.
A swiftkeyt használom iOS-en is, mert androidon is azt használtam. Szerencsére a felhőből átvette az összes "betanított" kifejezést. Viszont hasonlítsd össze az app beállítási lehetőségeit androidon és iOS-en. Ott látható, hogy az iOS milyen restriktív, ami az írásjelek és a számjegyek használatát, és az egész kezelhetőséget illeti. Láttál vagy használtál már billentyűzetet androidon?
Én amúgy alapvetően dicsértem az iOS-t és elégedettségemet fejeztem ki... -
Tiger.
nagyúr
válasz
karldergroße #1463 üzenetére
Biztos vagy benne a billentyűzetben?
Azon android tudott olyat hogyha odaírtad a az írás jeleket akkor ki is írta azt vagy pedig a szószerint írta ki? -
karldergroße
senior tag
válasz
gabe8719 #1460 üzenetére
Nekem is 16pro van. Melegedést egy esetben tapasztaltam, ha a fényképezőgépet bekapcsolt kijelző mellett "úgy felejted" a zsebedben és kint is meleg az idő. Akkor rendesen melegszik. Egyébként soha. A 256 GB bőven elég. Nekem még 100 GB szabad, pedig 47 GB zene van felmásolva a tárhelyre. Kicsit szkeptikus voltam, amikor androidról átjöttem, mert a 13-as szériával (mini) nem voltak annyira jó tapasztalataim. 3 év alatt a rendszer sokat változott előnyére. Talán még mindig a billentyűzet az, ahol ég és föld a különbség az android javára.
-
Speedy007
őstag
válasz
gabe8719 #1460 üzenetére
Szia!
Szerintem frissítéstől függő azt vettem észre nekem van mikor játékok alatt úgy melegszik a telefon mintha a 45W-s ikeás töltővel tölteném van mikor csak langyos. Pedig nem vagyok nagy játékos TownShip-el és Seaport-al játszom ezek nem nagy hardverigényes címek. Viszont az akksit iszonyatosan megtudja szívni pár perc fényképezés után vagy videozás után. -
gabe8719
senior tag
Sziasztok! Megérett a gondolat, hogy a 3G egykori eladása után mostantól újra iOS-t fogok használni és talán végleg leváltom az Androidot.
A 16 Pro 256 GB-ra esett a választás, de azt hiszem, lenne két fontos kérdésem, mielőtt megrendelem, kérlek, segítsetek:- Külföldi fórumokon sokan panaszkodnak extrém melegedésre, ez mennyire komoly? Szeretném azért alkalmanként komolyabban használni a telefont és nagyon nem lennék boldog, ha ennyi pénzért 15 perc után 50 fokos lenne a hátlap egy komolyabb játék közben, vagy ha épp töltőn lógva már nem lehetne csinálni vele semmi komolyabbat. Tényleg segített a problémán az iOS 18 frissítés? Ha igen, mennyire?
- Androidon nekem mindenre elég volt a 256 GB, mennyire lesz kényelmes a telefon ekkora tárhellyel? Azt azért felmértem a tesztekből és fórumokból, hogy a 128 GB teljesen felejtős.
Köszi szépen!
-
Tiger.
nagyúr
Ezt a saját kamera appjaval csináltam.
-
Sasi001
senior tag
Üdv mindenkinek! Valaki használja ezeket a töltési korlátokat? 15pm-nél nem de most 16pm-nél kivételesen jól működik az optimalizált töltés, de mégis felajánlja a 90 %-os töltési korlátot miszerint az jobb lenne nekem. Lehet azért mert pont olyan esetlen, hogy egy töltéssel két napot nem megy el az én használati szokásaimmal, ezért kb. 50%-on teszem töltőre este. Segíthet valamit a 90%-os korlát?
-
Speedy007
őstag
Heif vagy heic képet hogy lehet átkonvertálni JPEG-re? Mert szelfit csak úgy készít automatikusan a telefon de ezt a formátumot nem ismeri fel az a program amihez szánnám a képet
-
SkiDev
őstag
Sziasztok!
Tavaly mikor volt az üstökös láz, akkor barátnőm iPhone 15-jével bohóckodtunk éjszaka, mert akkor a Samsungom ehhez már béna volt. Akkor tetszett meg az iPhone, emiatt váltottam én is. Tegnap este ki akartuk az enyémet is próbálni élesben, de nem tudtunk vele fényfestést csinálni, mert olyan világos volt, hogy 3 mp-nél nem volt hajlandó tovább záridőt tartani.
Eszembe jutott, hogy azért szoktak tejutat fotózni stb., csak nem tudom milyen 3rd party appokkal csinálják.
Kérhetek ebben segítséget, tudtok jó alkalmazást? Van ingyenes is vagy csak fizetős? -
s.Oliv3r
senior tag
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de szerintem a 18.2.1 sem oldotta meg a random belaggolásokat pl.: feloldásnál.
Ez vicc, amit csinál az apple....
-
Sziasztok.
Nemrég váltottam a 15 PM-et S24U-ról, majd tegnap 16PM-ra (iOS 18.3).
A telefon kijelzője nem responzív kihagy gombnyomásokat nem érzékel billenyűlenyomásokat gesztusokat, kivéve ha erősebben nyomkodom. Se az S24U se a 15PM nem csinálja. Más is találkozott hasonló problémával? Esetleg megoldás is lehet rá? -
stvrbll
csendes tag
Hello! Tudna vki segíteni egy kezdő almásnak? Az alkalmazásokat miért nem frissíti le a telefon magától? Nekem kell rányomom az összes frissítés-re, jelenleg csak így megy.
-
Tiger.
nagyúr
Sokat fejlődött az app.
-
Zsolt,72
senior tag
Valami beakadt nálad, adj neki egy kényszerített újraindítást:
-
gabenh
tag
Másnál sem indul a kamera? iOS 18.2.1 fekete képet ad 10ből 8szor ... tök ezt várja az ember egy ilyen kategóriájú telefontól
-
Tiger.
nagyúr
Tudtátok, hogy makroban nem tud videozni ful homály az egész, de ha 0,5-re nyomod mar is jó.
-
soko70
aktív tag
Sziasztok, csatlakoznék egy Pro Max titán óriással
. Most költözök a 15 pro max-ból. Nem viszem vissza. Azért van újdonsága, ha nem is sok.
-
funkmester
aktív tag
A videózásban is elerheto a termeszetes mód? Ez a mód csak a 16-os szeriaval jar egyutt?
-
Tiger.
nagyúr
válasz
gaborino986 #1418 üzenetére
Csináld úgy, hogy pl 23 kor ne zavarja mód induljon el és abba rakd a WiFi-t Bluetooth repülő mód stb, annak akkor működnie kell.
kovetkezo parancs meg mikor ne zavarja modbol kilepsz, ami lehet időhoz kötött is, akkor ezek meg bekapcsolnak.
-
gaborino986
tag
Számomra felesleges ha éjjel be van kapcsolva (lehet az én hülyeségem, de szerintem felesleges) és ha nem nyomkodom mondjuk este, akkor ha már lehet automatizálni, gondoltam ezt is kipróbálnám, hogy este 22 után már ne legyen bekapcsolva. Ezt eddig úgy csináltam, hogy alvásra hangolódva kapcsolja ki, majd ébredéskor kapcsolja be. Ez ment is kb pár napig. De most nem működik valamiért. Teszteltem úgy is, hogy egy adott időpontba nyissa meg a galériát, majd kapcsolja be a wifit. A galéria megnyilt de a wifi nem kapcsolódott be. Ami fura ha helyzethez kötöm, akkor meg működik.
-
Tiger.
nagyúr
válasz
gaborino986 #1413 üzenetére
Csináld meg helyhez kothetokent.
-
válasz
gaborino986 #1413 üzenetére
És ennek a wifi ki meg bekapcsolásnak mi értelme van?
-
gaborino986
tag
Sziasztok!
Valaki nem vett észre olyan furcsaságot az Automatizálások alatt hogy a wifi-vel kapcsolatos automaták nem vagy nem mindig működnek?
Az alany egy 16 Pro és IOS 18.2
Ami működik, az ha hazaérek, akkor kapcsoljon be a wifi, vagy ha elmegyek otthonról, kapcsoljon ki.
De ha azt szeretném hogyha egy adott időpontban kapcsoljon be vagy ki azt már nem csinálja meg.
Köszi! -
Speedy007
őstag
válasz
kchris78 #1411 üzenetére
Én is ezért nem szeretem használni holott irónikus módon pont emiatt esett rá többek között a választásom. Ha tökig nyomom akkor rezzen egyet a telefon ezen kívül számomra nehéz megtalálni azt a nyomás pontot aminél különböző funkciók érhetőek el. Pl. állítólag fókuszálni is lehet vele én csak a AF-t tudom vele ki és be kapcsolni.
-
kchris78
veterán
Azt mondja meg nekem valaki hogy action/kamera buttonban mi a haptikusság mert én toll hegyével nyomkodom őket és semmi ilyesmi nincs benne.. (mintha ezt olvastam volna) nyomom süllyed lefele, a pattanás alatt meg még egy picit süllyednek... ez nem olyan mint a MacBook touchpadje.
-
surgery
senior tag
Alzánál akciók vannak 16 pro max 16 pro és a sima 16. Elég korán ilyenkor még nem szoktak akciók lenni.
-
g4mer
senior tag
Néma módban használom a telefont, idáig minden app-nál tudtam szabályozni a média hangerejét logikus módon. Kipróbáltam egy két játékot mostanában(évekkel ezelőtt játszottam mobilon, nem emlékszem hogy volt anno), és játékoknál nem engedi valamiért, csak ha " hangos " módban van a telefon, akkor van hang.
Ennek így kéne működnie, vagy nálam van a hiba?
-
xhege
veterán
Látom közben megvan a megoldás.
Azért az elég vad lenne, ha nem használná a telefon a dedikált lencséket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest