Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi haladó szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Egér probléma
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- RAM topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
mihail38 #2094 üzenetére
AI kapcsán mentségükre legyen mondva, az Apple nagyobb fába vágta a fejszéjét. Amit demóztak, hogy Siri mikor landol anyu gépe, küldd el a testvéremnek a tegnapi kirándulás fotóit és egyéb komplex feladatok, nem csoda csúsznak vele, na az a fajta AI nem hiszem benne van most más gyártó középkategóriás telefonjában. Adatvédelem szempontjából is egészen más az Apple: [link] [link]
Nálam egyelőre nem szempont az AI hype telefonvásárlásnál, jobban örülnék ha a normál funkciókkal és bugfixekkel foglalkoznának: [link]
Annyi előnye van az AI hype-nak, hogy az erőforrás igény miatt a MacBook és iPhone memóriákat végre emelte az Apple. -
s.Oliv3r
senior tag
válasz
mihail38 #2094 üzenetére
Aha
bele se megyek inkább... Én sem mondom, hogy tökéletes készülék, de ez a gyári tok szöszössége, meg a folytonos bugkeresés, kötözködés.... nem erről kéne szólnia. Erre ott a facebook. Átmész egy audiofil, vagy akármelyik tv mániás topikban, na az tényleg szakmai, és olyan dolgokkal vannak elfoglalva, amivel kell. Plusz segítő kezet nyújtanak stb. Na most olvasd vissza ezt a fórumot. Ugye-ugye.
-
mihail38
senior tag
válasz
s.Oliv3r #2093 üzenetére
Csak az igazságot és a véleményét írja le mindenki vagy csak akkor lenne jó neked a topik, ha csak mindig és mindenki pozitív dolgokat írna?
Sajnos vannak negítív dolgok is attól függetlenűl, hogy vannak akik ezt nem akarják tudomásul venni... Apple meg a többiek.. ez már nagyon rég volt és sokan ott maradtak abban az időben nem csak Apple fejlődőtt és ezt nagyon zárójelbe tenném mert nem teljesen így van az Apple csak kullog a többiek után az AI is jól mutatja itt nincs meg kitudja mikor lesz más gyártónál már középkategóriás telefonba is benne van és nem mennék bele itt a többibe mert mindenki tudaja, attól még hogy egy-két embernek jól működik vagy inkább megvan vele elégedve attól még a probláémák léteznek és ezt az Apple is bevállalja, hogy van problémájuk....
-
s.Oliv3r
senior tag
Mi lett ebből a topikból basszus
-
Foglalt név
addikt
Húzd le az alsó 1cm-n a kijelzőt és lesüllyed félig.
De a billentyűzet helyzet olyan amilyen, a gyárit nem lehet húzni továbbra sem csak nyomkodni. A SwiftKey végre évek után kap frissítést, de ugyanúgy fagy. Gagyi.
Túl sokan írják, hogy 13 pro-ról váltva, kiforratlan az új és a régi tűnik gyorsabbnak. Gondolom beletört a bicskájuk az MI őrületbe, nem is lett kész indulásra, cserébe nem maradt erőforrás a rendszerre sem.
Nekem most a legújabb, hogy nem ébred a képernyő ha le van zárva. Nyomom a gombokat és sötét.
Ezt a hsz-t meg újra kellett írnom, mert átléptem egy másik alkalmazásba és újratöltötte az oldalt. Ennyire szar még a régi SE se volt.
A kamera tényleg jó, ha működik, de az ezen a szinten kevés, ha valami 10-ből 8-szor működik. -
dnelb
veterán
válasz
Sasi001 #2090 üzenetére
Samsungé az egyetlen normális rendszer(számomra), viszont ott borzasztóan gyenge a kamera ha mozgó dolgokat akarsz fotózni. Valamint okosóra tekintetében az apple watch kiemelkedő, ilyen szenzorpontosságot semmi nem tud. Ez a 2 fő ok.
Nem lenne rossz az ios amugy, csak kéne bele normális billentyűzet támogatás, normális gesztusvezérlés*, meg egy normális fotóapp, ezekben kegyetlenül levan maradva. A fájlkezelést nem említem, az érthető az ökoszisztéma miatt.
*Az egész rendszer olyan mintha a promaxra nem lenne optimalizálva. A szélesebb s24u-t lazán elhasználtam 1 kézzel, itt meg állandóan fogást kell váltani, kiakar esni a kezemből, mert minden fontosabb vezérlő UI elem vagy felül van, vagy a képernyő bal szélén. Elképesztően kényelmetlen. -
Instabil
junior tag
Erdekes, nalam meg nem fagyott ki iPhone, pedig 2007 ota hasznalom.
Milyen funkcio nincs ami van samsungon?
A one ui t hagyjuk, a snapdragon nem birja el.
Inkabb arrol beszelj, hogy miert van tobbfele hardverrel ellatva egy flagship samsung.. snapdragon meg a samu sajatja, amit ugye imadtak a felhasznalok. 😂
Olyan uj technologiakat vezetett be az apple az elmult evekben, amit senki mas, nem fogom felsorolni..
Tudod itt van icloud, apple music, appletv illetve sajat fejlesztesu hardver, minden osszhangban van.
Az appokrol meg ne is beszeljunk, az ios miatt jobban tudnak optimalizalni iphonera.
Egyebkent hany GB ram van a samu flagshipben, 12? 🤦♂️ -
Speedy007
őstag
Lehet hogy nyugis darabot fogtam ki de nekem a több évnyi bug halmaz Xiaomi után ez a IOS kész felüdülés... Bár nem tagadom volt az elején kisebb "súrlódás" mikor az NFC használat után radom módon minden féle és fajta jelzés nélkül újra indult a telefon, de azóta gond nélkül teszi a dolgát... Újra indítva is csak akkor van ha jön rá frissítés Xiaomi esetén 3 havonta szokott jönni kb. és közte legalább egy tucatszor legalább újra kell indítani. 60Hz-n használtam a Xiaomi-t kivéve a MI 10T Pro-t ott tudta fixen a 90hz-t nekem nem tűnik fel hogy nem 120hz-n pörög a képernyő frissítés.
-
dnelb
veterán
válasz
Sasi001 #2084 üzenetére
Nekem is csak 1x-1x, mind2öt, de ez pont 2x több mint aminek lennie kéne. es sajnos elég sokan panaszkodnak erről rajtam kivul.
A vezérlés hozzáadása felület meg biztos hogy akad, mindenkinek akadVideozd le akkor , a tiéd lesz az első teló a neten ami nem akad.
a görgetés végén úgy dobja a frameket hogy fáj nézni..
-
dnelb
veterán
válasz
Instabil #2082 üzenetére
Van az Apple meg a tobbiek.
ez a múlt. A jelen meg az hogy az ios18 olyan bugokat produkál amiből az android 10 éve kinőttvezérlés hozzáadása felület kiadás óta akad, kamera kifagyások, kernel panicok. Nem is tudom mikor volt utoljára ilyen telom ami konkrétan úgy kifagyott, hogy totál kikapcsolt, talán 2012ben android 2.1el.. szóval na, nem kell ez a nagy arc, mert jelenleg objektíven nézve is hulladék az ios sajnos. Nem elég hogy segghülye az androidhoz képest funkciókat tekintve, de még instabil is. Én s24u-ról váltottam, pont ugyanannyi mikrolagg meg röccenés van, sőt. A kamera jobb, de kb itt véget is ért a történet. Arról nem is beszélve, hogy 80hz-en fut nagyrészt, ami azért eléggé feltűnő egy flagship android után..
-
TechN7ne
nagyúr
Vissza kanyarodva picit a témához ,nálam az akkumulátor az első három napba nem volt a legjobb ,mostanra érzem ,hogy beállt rendesen a rendszer és talán egy cseppet jobb mint a 15 pro m volt új korában ,de inkább ugyanaz ,szvsz nem kiemelkedő.
Melegedést már kevésbé tapasztalok de azért néha van ,töltés közben viszont nem nagyon melegszik - ezen meglepődtem.
15 pro mint tudjuk ,azért tudott nagyon meleg lenni.
Vannak még opciók amik egy picit jobban merítik a készüléket ,hosszú sor lenne de inkább az újdonságok között a lopás elleni védelmet említeném ,nem vészesen de azért a háttérbe eszi az energiát picikét.
Említenék még egy érdekességet ,Telekom szolgáltatás gyengébb térerővel rendelkezik mint pl. a Vodafone/One.
Legalábbis az én környezetem ezt igazolja vissza (Budapest/belváros) ,
Tapasztalataim alapján 30 as kártyával picit kevesebbet bír a készülék mint 70-es szolgáltatással ahol nem kell mindig “erőlködve” keresgélni a hálózatot.
Igaz ,ez miatt nyilván senki nem fog szolgáltatót váltani ,csak azért megemlítettem. -
mihail38
senior tag
válasz
Foglalt név #2077 üzenetére
Szép, szép csak ez pont nem segít senkinek, nesze semmi fogd meg jól és még fizetünk is érte
-
Foglalt név
addikt
válasz
mihail38 #2076 üzenetére
Az elmúlt 10 évben eljutottunk odáig, hogy nem az a kérdés mi jobb, hanem hogy mi az ami úgy szar, hogy együtt tudsz vele élni.
Árfüggetlen a dolog, néha van olcsón is még olyan dolog, amit végiggondoltak és még csináltak rendesen. Az a kivétel, ami erősíti a szabályt. Lásd még: [link] -
mihail38
senior tag
Igen, sajnos a szilikontok még rosszabb csúszik mászik a kezedben össze vissza. Próbálkoztam 2x is gyári szilikon tokkal, de most már letettem róla.
TechN7ne: egyetértek veled a csomagolás több költség, egy kicsit elkeseredtem az Apple termékektől hát a frissítésekről nem is beszélve, kamera, Ai ....stb kezd olyan lenni mint a droid volt anno amikor váltottam ios-ra most fordult a kocka...
-
-
osonte
őstag
Elhiszem, nem hallottam, de több ismerősöm is van aki jó hangú JVC fülest vett (elmondásuk szerint), főleg a régebbi modellek között. Sajnos már a márka nem az mint régen, de fülhallgatót lehet jót kifogni.
Nekem egy FiiO FH5s fülhallgató és egy FiiO Q3 DAC/AMP volt, az nagyon szépen szólt, a mélyek konkrétan alámrúgtak, de lassan azért én is jobban preferálom a kényelmesebb/praktikusabb dolgokat, némi hangminőség elvesztésével is. Várom, hogy szeptemberben jöjjenek az új Apple fülesek, lesz bennük talán pár egészségügyi funkció is. Illetve van egy közepes fokú hallásromlásom, amire hallókészüléket szoktak felírni minden évben, de az Apple elvileg tudja ezt a funkciót, sőt ami megjelenik még jobb lesz és bár nem olcsó, de ha egy hallókészülék árát nézzük, ahhoz képest olcsóbb, meg ezen zenét is lehet hallgatni és menőbb is. -
g4mer
senior tag
válasz
Foglalt név #2053 üzenetére
Én egyszer vettem ilyen " eredeti " apple tokot ali-ról, ahol sok kommentelő írta, hogy megegyezik kb 1:1-ben az eredetivel, hát, annak alapján még ha 2x-esen is jobb az eredeti, én még úgy se adnék érte 5000 ft-nál többet. Csúszós, szösz mágnes. Viszont szép színekben elérhető
Most úgy vagyok vele, ha megmarad a telefon tartósan, akkor veszek egy prémium bőrtokot rá, pl nomad.
-
osonte
őstag
válasz
A YouTube-on is valaki dicséri, valaki lehúzza és visszaküldte. Nekem is első nap amikor farmer zsebbe tettem, akkor durván összeszedett mindent, pedig tisztának tűnt a farmer. Ennek ellenére kimostam (amúgy is szoktam
) és tegnap használtam, többször zsebben volt és pár porszem lett csak a kijelzőn, amit le tudtam fújni. Amikor hazaérek, akkor meg nedvesen áttörlöm és olyan mint új korában a tok. A csúszás meg függ szerintem kinek mennyire száraz a tenyere vagy izzad. Nekem izzad a tenyerem, amitől pont nem csúszós, szerencsére az ujjlenyomatot nem látom rajta.
-
s.Oliv3r
senior tag
válasz
Nekem ilyen tokom van, őszintén nem értem, hogy miért mondjátok ezt csúszósnak, meg szöszmágnesnek.
-
Foglalt név
addikt
válasz
TechN7ne #2050 üzenetére
Ahogy írtuk páran, ha visszaolvasol 1-2 oldalt van baj a kameraszoftverrel.
Nekem most a bétával egész jól működik. Néha van hogy döcög lencse vagy mód váltásnál, de a több másodperces várakozás megszűnt. Cserébe egyszer fénykép készítés helyett bezárta magát a kamera alkalmazás. -
Foglalt név
addikt
Na, nekem is megjött a tok. Ha az eredetiség záloga, hogy mágnesként szedi össze a szöszt, szőrt, bármit, akkor ez az.
Az árképzésben lehet segít, hogy egy brazil szállítmányt osztanak szét.
A lyuk helyett a meglévő, működő kamera gomb előny.
A csúszóssága határeset, a másik tököm után folyton azt érzem, hogy ki fog esni a kezemből, de eddig még nem történt meg. Ilyen jó olajos műanyag tapintású. -
TechN7ne
nagyúr
Kamera használata alatt ha váltom a lencséket átvált más színhőmérsékletre és fényerőre ,pl. videózás közbe elég cink ha több lencsét akarok egyszerre használni.
Nincs már nálam a 15 pro ,de emlékeim szerint ott nem volt ekkora különbség a lencsék színhómérséklete között.Valóban ez ilyen ,vagy csak nálam van a gond?
-
osonte
őstag
Én még a vezetékes fülhallgatóban hiszek, nem akarok engedni a hangminőségből, biztos vannak jó BT fülesek, de a vezeték az vezeték…
Amúgy az Apple gyári USB-C adaptert évek óta használom, legtöbbet Windows-os PC-vel és ott nagyon ritkán ki kell húzni és visszadugni, hogy érzékelje. A telefonnál meg mostanában a hibákra az újraindítás a megoldás, ahogy többen is írják, mondjuk ott csak zenét hallgatok, a mikrofont nem használom, de azt még nem kellett kihúzni és visszadugni. -
batai15
félisten
Akkor szerencsés vagyok. Nálam hibátlan minden .
Ettől még értem ha másokat zavar voltam hasonló cipőben . -
-
g4mer
senior tag
Egy újabb, valószínűleg nem nagyon ismert hiba:
Már 3-4x eljátszotta a telefon, hogy type c headset-en nem adta át a hangot, csak újraindítás után működött.
Valószínűleg elég kevesen használnak már vezetékes fülhallgatót, de én azon szeretek beszélgetni, így eléggé kellemetlenül érint, hogy ilyenekkel kelljen szenvedni.
-
Eagl3
veterán
16 PRO-ra mikor vettem rakattam egy üvegfóliát egy tokos boltban, egy gondom van csak vele, hogy a kijelző és az üvegfólia találkozásánál nagyon gyűjti a szöszt, teljesen le se lehet törölni onnan.
Van olyan üveg fólia ami amivel ez kiküszöbölhető?Más: nektek mi vált be a telefon fertőtlenítésére, tisztítására?
-
Tiger.
nagyúr
Arra lennék kíváncsi akiknél működik ez figyelem érzékelő funkció azoknak megy az Ai? Nyelvet állítottak át?
-
Tiger.
nagyúr
Arra kéne rajonni, hogy miért van az, hogy valakinél jó valakinél meg nem.
-
válasz
TheBikerider #2020 üzenetére
Mondjuk lehet nincs is SE-n. Nem is találom a lehetőséget a bekapcsoláshoz.
Hardveres igénye is van?
-
-
batai15
félisten
Nálam is működik a figyelés érzékelés .
-
s.Oliv3r
senior tag
Gondolom azért nem csinált, mert sejthető hogy ott is sokakat érdekel a folytonos bugkeresésed. Annyira még hajlandó vagyok, hogy leírom mi történt: reggel hamarabb keltem fel mint általában, a konyhába a pultra tettem a telóm, majd bementem a fürdőszobába. Mire kijöttem már csilingelt, felemeltem és elhalkult. Ha lesz időm ilyen hülyeségekre, majd levideózom.
remélem egyről beszélünk amúgy [kép] -
Tiger.
nagyúr
válasz
TheBikerider #2008 üzenetére
Facebook csoportban is volt aki írta, hogy nála jó, de videót nem tudot róla készíteni érdekes.
Továbbra is azt mondom, nem tudják mit kelenne csinálni, mert mikor ranezek felismer mert ki old de a zene nem halkul le. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi POCO X6 Pro 12/512gb - Makulátlan, Alza garancia, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB (Phantom Black, Dual SIM) Új akksi!
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Samsung A53 5G Dual-sim,kitűnő állapot,karcmentes kijelző,fóliás keret,doboz,kábel,fekete
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400