Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Házimozi belépő szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
petfoto
tag
Sziasztok!
Beléptem a klubba egy 16Pro 256 fehérrel. S22U-ról elcsábulva, még pislogok nagyokat, de már szokom és tetszik.
Egy láma kérdés : gyári tárcsázó gomb hangját hol lehet kikapcsolni?
Köszi. -
Tiger.
nagyúr
Ez a dinamikus sziget androidon nagyon szar, semmi köze az Applehoz.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
insyde5 #1791 üzenetére
Ha Telekom hálózaton vagy, akkor a “+VoLTE” üzenet elküldése után válaszban megkapod, ha már aktív. A többiek gyakorlatát nem ismerem.
Érdekesség: ma betettem a frissen vásárolt, havidíjas One adatkártyámat a másodlagos SE-be és ebben a konfigurációban van a menüben VoLTE-kapcsoló. Ugyanúgy 18.1.3 verzió, mint az iPhone 15-öm esetén, de ott a 3 közül egyik szolgáltató sem ad külön kapcsolót. Az a gyanúm, hogy SIM- és iPhone-függő, hogy hol látható és hol nem. Tehát (esetemben) a One adatkártya és csak 4G képes modell esetén van kapcsoló. 5G-s típus esetén nincs. -
válasz
TheBikerider #1772 üzenetére
igen, a méret meg a kistányér. akárcsak a flagship samu ultra és a többi. 1xűen nem értem miért nem lehet "normál" méretű deszkákat gyártani, csak nagyon drágán. kizárt dolog, hogy az Európai emberek keze átlagosan szeneslapát tartó kéz a nap 16 órájában( semi bajom a kétkezi munkával és a kétkezi munkással sem ).
-
mouzrr
őstag
Nektek milyen szilikon tok vált be a 16 Prohoz?
Kipróbáltam a Spigen Liquid Air-t, de a kivágásai teljesen rosszak, a hangszóró, mikrofon és töltőcsatlakozó sincs középen.
Leginkább MagSafe kompatibilis kellene ami nem kezd el foszlani.Kipróbáltam egy Pitaka TactileWoven Aramid kemény tokot is, itt azonban alig "fekszik" fel a kijelzőre a tok, szinte egyáltalán nem védi szerintem egy esés során, és ez kemény tok, plusz eléggé drága is.
Budapesten melyik boltban érdemes szétnézni ahol márkásabb tokokból bőven van kínálat?
Neten böngészve semmi jót nem találtam idáig. -
Speedy007
őstag
De hogy akarom csak egy kcsit elcsábultam meglepett hogy milyen könnyű és kompaktabb. Asszony utálja az IOS-t bár neki egy rossz tapasztalata van egy klónnal és azóta általánosít hiába mondom neki a kettő között ég és föld a különbésg de hajthatatlan... Majd 6 év után vagyunk megint külön márkán, 6 évvel ezelőtt ő S10+ volt nekem MI 9T azóta csak márkán belül voltunk (Xiaomi). Most vagyunk külön.
-
Speedy007
őstag
Én is Xiaomi 13-ról váltottam telefon az bitang jó volt imádtam az Iphone Copy Right kinézetét is. De a szoftver valami pocsék volt. Egy teljes napot volt 110%-n használva mert kirándulni voltunk a Nyíregyházi Állatkertben, de a nap második felére a kamera azt mondta hogy eddig s ne tovább össze omlott ha jól rémlik nem találta a szoftver a hardver hiba üzenetre hivatkozva meg amikor működött is video készítéskor erő teljesen droppolt. Vanna k dolgok amik valóban olykor-olykor hiányzik mert megszoktam az androidon de ettől függetlenül el lehet lenni nélküle. Én is Amazfit órát használok egy T-Rex-t pl. android esetén az órával megtudtam a telefont csörgetni ha úgy tettem le hogy nem találtam ezt IOS-sel nem tudom kivitelezni.
Nekem az IOS rendszer maga kissé nosztalgikus mivel a menüje meg az hogy az androidhoz képest minden "el van dugva" vagy logikátlanul van elhelyzve vagy bután fordítva (mai napig ezen vagyok kiakadva az AOD az IOS esetén mindig képernyő névenfut a hülye fordításuk miatt) hasonlít a windows phone rendszerére.
Bár most kicsit elcsábultam az asszony S24-e felé mert kisebb picivel mint a 16 Pro-m 1"-al illetve érzésre fel olyan nehéz a telefonja. -
osonte
őstag
válasz
TheBikerider #1778 üzenetére
Én negyedszer próbálkozok, két héttől két hónapos próbákig. Most viszont biztos marad az iOS végleg, nem hibátlan, de messze nem olyan idegesítő hibák vannak, mint Androidon (látom a feleségem vergődését Xiaomi 13-al, ami hardveresen nagyon jó telefon, de a szoftver… én meg sok márkán végigmentem). Nálam az óra volt a fontos, orvosi kérés volt és lehet egyszer életet ment, ha szerencsém van, ezért nincs visszaút, végleges az iOS (az óra meglepő 2-2.5 napot elmegy, pedig a napi 2 töltésre készültem, minden egészségügyi funkcióval, de a kijelző kikapcsolva). Még van egy csomó kép amit a telefonra kell tennem, meg szinte minden nap találok valamit, ami új, szerintem lesz két hónap mire azt mondom, hogy minden a helyén. Amúgy nem egyszerű sok év Android után átállni valami egészen másra, de nem lehetetlen.
-
válasz
TheBikerider #1778 üzenetére
19-ig droidos voltam szinte az összeset kipróbáltam (dzsunkák kivételével) akkor vettem egy 11-et azóta 2x próbáltam visszamenni de csak pénzkidobás pár hónapig bírom és hiányzik az ios
-
-
batai15
félisten
válasz
TheBikerider #1776 üzenetére
Ne is mond. Faceid meg jó pár dolog hiányzott . Nem hibátlan az iOS de 10 hónap alatt nem volt annyi negatívumok mint droidon egy hét alatt.
-
válasz
Instabil #1774 üzenetére
Olcsóbban egy gyors, stabil, minőségi telefon. Emiatt. Előerendelésben sikerült jó áron hozzájutni. Itt ugye az op rendszer és a hozzá tartozó néhány app, amit nem tudtam megszokni, 1 hét alatt. Mondták, adjak még időt neki, de Én meg tudtam azért állapítani ennyi idő alatt is, hogy nem lesz felhőtlen a kapcsolatunk, ha megtartom. Pedig a DEX egy nagyon jól kitalált és működő dolog. Nem sorolom, mi nem tetszett a hétköznapi használat során, mert ezek olyan dolgok, ami másnak meg egyáltalán nem fontos. Nagy elànnal mentem neki, hogy na most itt lesz a váltás, de ismét nem sikerült elcsábítani az iPhone-tól, -ról. Aztán, ha már úgy döntöttem, hogy eladom, akkor már egy Max legyen a következő, ne egy sima pro, mint előtte.....és sikerült. Megnyugvás ért, mikor a mentéseim újra települtek néhány napja...
Röviden ennyi. -
Instabil
junior tag
válasz
TheBikerider #1772 üzenetére
Es mi vett ra kiterore?
Kb van az Apple meg a tobbiek, reszemrol. -
dnelb
veterán
rossz topik, törölhető. sry
-
válasz
batai15 #1770 üzenetére
Én mindig iPhone csak néha az új S szériát kipróbálom. S21 óta először komolyabban most az S25, 1 hétig. Meg 1-2 napig volt S23 is anno, mikor megjelent. A mostani viszont eddig a legjobb S.
Más: A pro max üzemideje brutálisan komolyan jó.
A 16pro -hoz képest sokkal jobb. -
batai15
félisten
válasz
TheBikerider #1769 üzenetére
Meg még 15->s23u->16pro . Nem bántam meg max azt hogy bukok s23on .
-
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
Sebibalu #1758 üzenetére
Ez egy szolgáltatás, ami lehetővé teszi a net kapcsolat megmaradását hívás közben is. Sok éve használom Telekom hálózaton, semmi probléma vele. Egyszer bekapcsolod és teszi a dolgát.
Nem iPhone probléma, ha megtörtént a beállítás (és kínál ilyet a szolgáltató), akkor működik. -
mihail38
senior tag
Sziasztok!
Olyan történt ma velem ami eddig nem, telefonálás közben nem volt netem nem tudom mitől lehetett ez, a hívás végén újra lett netem ezt nem teljesen értem... ( Iphone 16 Pro)
Köszönöm a segítséget! -
Tiger.
nagyúr
Ezek a hold fotozasok főleg más gyártótól nézve hatalmas vicc. A vivo x200 pro jó gép de a napból csinált egy holdat
tiktokkon láttam egy videót.
-
batai15
félisten
válasz
kchris78 #1748 üzenetére
Na ezt nem tudtam. Akkor magyarul a az appok a hibásak hogy eleve nem mindig mennek 120hz-n? Ebből a szempontból konstansabb az iOS ? Mondjuk mintha valahol olvastam volna hogy itt sem megy 120hzn csak ügyesen takarják az animációk, bár inkább ilyen legyen és flow az egész .
-
kchris78
veterán
válasz
batai15 #1743 üzenetére
Egyet hozzátennék: Ne azt figyeljétek hogy milyen egy 120Hz kijelző 60-ra véve hanem hogy milyen egy eredetileg is 60Hz kijelző. Ha azt figyeled másabb kell legyen, mert az arra van belőve. Van az utánvilágítás, egy pixel nem alszik ki azonnal amikor elmegy a fesz (ha egyáltalán a fesz elmegy azonnal...) ezen a szinten már analóg jelek vannak. Nem 0.00000000000001 mikromp alatt tűnik el a fény.. Hanem az kialszik. Mint amikor elmeg a fesz egy normál izzószálas izzóból. Ezért egy 60Hz kijelzőt megscrollozva homályos lesz de nem annyira darabos. Míg ha egy 120Hz kijelzőt 60Hzen nézegeted persze hogy idegesítően darabos tud lenni...
-
Tiger.
nagyúr
válasz
MikeWazowski #1745 üzenetére
Pl ha ébreszt a telefon, akkor ugye hangos, amint ránézel és felismer lejjebb veszi a hangerot, ugyan ez hivasnal.
-
batai15
félisten
válasz
vadkörte #1742 üzenetére
Mint írtam jobban elvoltam az ip15 60hz-vel mint droid 120al . Alapvetően az tényleg gyorsabb , de viszonylag sűrűn darabosabb mint itt , itt szépen flow minden szinte mindig.
Persze amúgy látni a 60hz-t főleg ha mellé teszel másikat többet tud , ez kb olyan mint akinek erősebb autó a preferencia.
Én ide is tartozom oda is , nem lèt szükséglet de van is rá igényem, mert kellemesebb a szemnek és szeretem ha valami flow.
Egyébként se itt se droidon nem vettem észre hogy sokat számítana a felbontás és frekvencia állítás . ( Na az 5g off az látványos javulást hozott ) itt szerencsére semmilyen kompromisszumot nem kell kössek hogy nekem parádés legyen az üzemidő. És ez az ami nálam pl nagyon nagy érv.
Nem akarok telefont újra indítani állandóan, újra telepíteni vagy más appot használni mint amit megkaptam droidon legutóbb a problémákra.
Just using and that's it. -
vadkörte
addikt
válasz
batai15 #1738 üzenetére
Igen, méretben van pár mm-nyi difi. Előző generációról váltani szerintem nem érdemes - ha valaki megteszi, az az ő dolga és a Te eseted is más - új belépőként mind az iOS, mind maga a készülék eléggé mellbevágó tud lenni.
120Hz vs. 60Hz.
Olvasva a fórumokat hitvita szintjére süllyedt a dolog. Próbaképp megkerestem a menüpontot ahol át lehet állítani 60Hz-re a frissítést. Lehet látni? Igen lehet. Zavaró? Ha debil hülyegyerek módjára rángatod a képet jobbra-balra vagy görgetsz ezerrel, akkor zavaró. Ha nem érvényes rád a fenti megállapítás, akkor annyira nem vészes. Ellenben jótékony hatással van a fogyasztásra. Tegnap reggel 9 körül vettem le 80%-kal a köldökzsinórról, most még mindig 60% felett van a töltöttség (ebből ne vonjatok le messzemenő következtetéseket, nem én vagyok a tipikus iP user!!!)#1730 insyde5
Ha meg tudod szokni ott a Pages (szövegszerkesztő) és a Keynote (táblázatkezelő). Én harmadik év aktív Mac-ezés után is agyf***t kapok tőlük.
Hasznos app meg mindenkinek más lehet. Mit keresel? Úgy talán egyszerűbb lesz.#1740 batai15
MS Office-t is jobb használni MacOS-en, mint Win-en. Ugyanaz, de mégsem ugyanaz... -
Instabil
junior tag
válasz
batai15 #1740 üzenetére
Nincs az a penz, hogy valtsak, a hajtogatas abszolut nem erdekel, sokan valtozast varnak, de nem tudom mit, van muholdas kommunikacio, utkozeseszleles, face ID mi kell meg? 🤦♂️
Haverom is vett s25 ultrat, mondom miert nem telefont vettel 😂
Par dolog nem ugy megy, mint droidon mint irtad, ugy e gboard, de ez annyira nem szamit, azert is jobbak az appok itt, mert droidon van sajat rendszer is pl one ui, es ennyi rendszerre nem tudnak ugy optimalizalni.
Formailag meg, a mostani tetszik a legjobban, nyilvan ez izles kerdese. -
batai15
félisten
válasz
Instabil #1739 üzenetére
tényleg nem hibátlan a dolog, mégsem zavarnak ezek a dolgok annyira mind droidon, nem véletlenül nem birtam egy hónapig
Az a vicc hogy pl az amazfit órám stabilabb ios alatt mint droidon, vagy gmail is azonnal jelez..
Persze most nagyon fanboyos volt ez a duma, tegnap videót vágtam és tök szívás volt a letöltött zene hozzáadása, mert a telefonra másolt zenét csak úgy nem tudod importálni.
Szóval van ilyen is.. Gboard lehetne teljes értékű, stb.
De egyet értek, az utóbbi kb két év ios velem is ezt mondatja , és most már szerintem nem fogok többet a droiddal próbálkozni.(valszeg be is fogok szerezni egy watchot , meg egy macet laptop helyett )
Mondjuk a minőség más dolog. Az s23u (még nem vitték el) pl sokkal maszívabb , nehezebb. Nem azt mondom hogy jobb, csak más. -
Instabil
junior tag
válasz
batai15 #1734 üzenetére
Akarki akarmit mond, ilyen minosegben senki nem tudja osszeszerelni a telefonokat, az appok minosege is jobb az iOS miatt, ha meg van valami hiba a rendszerben, akkor szinte azonnal reagalnak, amugy evek ota DEV betazok es semmi gondom az akksival sem, ezzel kapcsolatban csak arra figyelek, hogy ne meruljon le teljesen.
A teljesitmenyrol meg ne is beszeljunk. 😎
Egyedul a gesztusvezerlest dolgoznam at, nem teljesen de szerintem par dolog mar elavult, pl a visszalepes.. -
batai15
félisten
válasz
Zsolt,72 #1737 üzenetére
szerintem hoszabb is, legalábbis kollégának a 15pro tokja kicsi volt, össze rakva a két telefont hosszabb a 16 pro.
Negyedik napja van meg , talán a legnagyobb negatívum hogy ennyi pénzért még mindig van 128 gigás.(nekem is az )
Azon kívül rossz szavam nincs a készülékre, maximálisan elégedett vagyok. ( ugye 15 esetén leginkább a 60hz ami fájt picit , bár az legalább konstans volt nem úgy mint az ultra esetén hogy néha nagyon flow néha laggy volt ) Az akku meg kifejetten parádés nálam, nem ehhez vagyok szokva, és nem változtattam a szokásaimon, de ki bírja nálam a napot, amit eddig egyik telefon sem bírt. -
Zsolt,72
senior tag
válasz
batai15 #1734 üzenetére
Plusz egy hangyányi eltérés van a kijelző méretében, a 16 Pro javára.
Amúgy valóban nincs sok eltérés a 15-höz képest, ugye már se a Samsung, se az Apple nem az előző modell gazdáit célozza meg az új gyártmány kiadásakor. Nyilván, ha az AoD, ProMotion sokat nyom a latban, akkor irány a Pro, ha pedig ezek mellékesek, akkor remek döntés a sima alap iPhone is.
-
Speedy007
őstag
válasz
Instabil #1733 üzenetére
Gratulálok használd egészséggel, igazság szerint ennek kellene lennie a normálisnak hogy a csúcsot nem ragozzák tovább és csak a méret ebből adódóan az akksinak a méretének kellene lennie a különbségnek. Elég frusztráló tud lenni mikor a csúcsot meg veszed és jön a csúcsnak a csúcsa amit bele tehettek volna a kisebbe is csak akkor a nagyobbért nem tudnak elkérni egy valag pénzt. Ez nem csak az Iphone-ra igaz hanem a Samsungra és a Xiaomira is...
-
batai15
félisten
-
Instabil
junior tag
Csatlakoztam en is, natur titan 256GB
Teljes mertekben elegedett vagyok, kulon pozitivum, hogy iden eloszor teljesen megegyezik a Pro a Pro Maxal.
Egyebkent 15 Prorol valtottam.
2007 ota hasznalok iPhonet. 👌 -
puklerg
újonc
Segítsetek kérlek.itt mit mi történt……3 napos telefon, a face-n néztem egy videót, aközben dobta fel már többször is köszi
-
Üdv.
Office( word , exel ) appot melyiket ajánlanátok? Új vagyok az apple világában kb mint a ma született csecsemő. ( droidról váltottam ).
Más hasznos app tippet is szívesen veszek.
i16pro.Köszi
-
Bubaaa
aktív tag
Srácok,a figyelemérzékelő nálatok is halványan jelenik meg? Be van ugyan kapcsolva de kikapcsolni nem engedi. Ja és nem is halkítja le a csengést ha ránézek.
-
osonte
őstag
Tegnap megjött az Apple oldaláról az Anker töltő, ami csak ott kapható: [link] .
Szerettem volna egy olyan töltőt, ami nem univerzális, hanem Apple termékre van optimalizálva legjobban. Nyilván a gyári Apple töltő lehetne elsőre az, de a 20/30Wattos nem GaN töltők már évek óta forgalomban vannak, viszont ez az Anker a múlt év végén jelent meg, vagyis a 16-os sorozat megjelenése után és a 16-os Pro sorozat állítólag több wattot is fel tud venni, mint a régebbi sorozatok (töltésre talán nem, de ha használva van a telefon közben, akkor igen), szóval gondoltam itt már ez alapján tervezték a töltőt. Sajnos kb semmilyen tesztet nem találtam róla, hogy milyen felépítése van, hogyan tölt stb. Annyit találtam max, hogy rinyálnak, hogy nincs PPS meg az Androidos telefonokat nem olyan hatékonyan tölti, de szerintem ez nem univerzális töltő, nem véletlenül csak az Apple oldalán lehet megvenni. Kibontva nagyon minőségi a töltő, olyan plüssös fogása van és elég kicsi. A telefon töltése közben talán langyosnak mondható, az órát pedig hidegen töltötte. Ez mellett van egy PD töltőm, ami lassabban töltötte a telefont, de melegebb lett a telefon, viszont az Ankernél mindvégig csak langyos maradt, ezek alapján ha kevesebb a hő, akkor az akku élettartama is jobb lesz várhatóan.
Így néz ki a töltő: [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] .A töltési sebessége:
iPhone 16 Pro (itt 2x hívtak közben, tehát telefonálás is volt benne)
0perc 9% 50perc 81%
5perc 20% 55perc 84%
10perc 30% 60perc 88%
15perc 40% 65perc 91%
20perc 49% 70perc 94%
25perc 57% 75perc 96%
30perc 64% 80perc 97%
35perc 70% 85perc 99%
40perc 74% 90perc 100%
45perc 78%Watch 10 GPS 46mm
0perc 13% 25perc 84%
5perc 27% 30perc 90%
10perc 42% 35perc 95%
15perc 56% 40perc 98%
20perc 72% 43perc 100%Általában 20%-ról kezdem a töltést, az alá nem szoktam engedni az akkut, de most vártam a futárt és közben merültek az eszközök, ott még kicsit kevesebb lesz a töltési idő, az szerintem élhető, főleg, hogy 2 napot mindkét eszköz kibír nálam.
A töltőt meg bátran ajánlom, aki szán ennyit töltőre. Nem kell félni bedugva hagyva sem, elvileg másodpercenként akár 34 alkalommal ellenőrzi a hőfokot, ami azt jelenti, hogy ha gond lenne kell lenni benne védelemnek. -
osonte
őstag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy van valamilyen lehetőségen arra, hogy a iCloud Fotók-ba feltöltsek az albumok közé heic, heif, dng, mp4 formátumokat (csak jpg-t enged)? Tudom lehet konvertálni a képeket jpg formátumba, de ha egy mód lenne rá, akkor inkább nem szeretném konvertálni, hanem ahogy elkészült, abban a formátumban szeretném megőrizni. Az összes képem fel szeretném tölteni a felhőbe/telefonra és annak idején például a 15PM-re sikerült, de már nem emlékszem hogyan.
Előre is köszönöm!
-
kukacfej
tag
Sziasztok! Videozashoz keresek külső mikrofont , van valaki aki tudna ajánlani?
Köszönöm előre is.
-
batai15
félisten
Köszi mindenkinek ,be rendeltem a prot.
-
Speedy007
őstag
Így van meg vannak különböző appok amikkel fel lehet okosítani a telefon szenzorait és többet lehet kihozni a telefonból. Android esetén én utálom a GCam-t mert a gyárihoz képest egyes telefonok estén jobban lebutítja a telefon tényleges tudását. Samsung esetén kissé eldugva de lehet találni olyan opciót amit a gyártó kínál fel hogy azt töltsd le a samsung store-ból és többet tudsz kihozni a telefon kameráiból. Iphone esetén a procam van ahhoz meg nem értek így maradok a gyári fapados fotózásnál az meg nekem untig elég
-
xhege
veterán
válasz
vadkörte #1717 üzenetére
Nem ismerem a DXO cuccait, így sajnos nincs összehasonlítási alapom. A Lightroomot használom 4-5 éve és nekem így minden nagyon kézre áll. Nyilván kinek mi, ezen nem fogunk összeveszni.
és Speedy007: Egyetértek. A belenagyítgatásnak én sem látom sok értelmét, csak példának hoztam fel, hogy ott azért látszik a minőségi különbség. Azonban egy fotó normál esetben úgy ahogy van egyben kell, hogy jól kinézzen, nem az egyes részleteit kell nagyítgatni.
Összességében a korlátok ismeretével együtt a mai csúcstelefonok fotózás tekintetében a népesség 99%-ának több mint elegek. Ha az ember kicsit képzi magát, hogy hogyan is kell egy képet megkomponálni, hogyan legyenek a fények, és picit tud utómunkázni is, akkor szinte végtelenek a lehetőségek.
-
vadkörte
addikt
válasz
Speedy007 #1714 üzenetére
Harapjanak, szabad nekik
Elnökünk egyébként Canon EOS R3-mal és R5-tel fotóz, a hivatkozott leányzónak EOS 6D-je van. Több klubestünkön is foglalkoztunk már a mobilfotózással.
Ahogy már írtam azért is lettem iPhone-os, mert otthon Mac-kel dolgozok, így házon belül vagyok, mellette a vállalkozásomban - kiadványszerkesztés - sokszor kell helyszínen is fotóznom és ha egészen őszinte akarok lenni sokszor nincs kedvem mindig a fél házat magammal cipelni, a könyvekbe (vagy a borítóra) kerülő képnél meg 95%-ban elég az a minőség amit a telefon tud. A tördelő/képszerkesztő nem hisztizik miatta mivel én vagyok, a megbízó meg általában síkhülye hozzá, neki a végeredmény számít.
Ki akarom és ki is fogom használni a telefonban rejlő lehetőségeket. Nekem ez egy telekommunikációs eszköz, ami alapvetően kapcsolattartásra szolgál, de ez mellett mobil iroda és dogozni is tudok vele. A mobil social media és a mobil gaming hidegen hagy.
#1713 & #1715 xhege
A Lightroom valahogy nem bírt megfogni, nem áll kézre (meg az Adobe termékfilozófiája sem). Most ismerkedek a DXO cuccával és van egy olyan sanda gyanúm, hogy hamarosan vásárlás lesz a vége.
Belenagyítva azért látszanak a hiátusok. Bár ha azt nézem, hogy a klubos kiállításokon 150dpi/70x100cm-es méretben állítunk ki és már többször szerepelt mobilos kép, amin normális betekintési távolságból nézve nem látszódott, hogy mobilos (iPhone X/12) -
Speedy007
őstag
Na ez a másik örök vita vele a bele nagyítagatás. Tény és való hogy a fényképezőgépek bele nagyítva is tudnak nagyon jó fényképeket készíteni a telefonok mostanáig a szenzor zoomig tudtak amire a szenzor képes volt. Bár most már AI-al lehet szenzor zoom tartományon kívül is értelmezhető képeket készíteni bár kinek mi jön be én speciel nem szeretem az efféle hókuszpókusz trükköket pc-n van értelme a nem létező képkockák generálásának mivel ott gyors a játék menet és nem veszed észre a bakikat de a fényképek esetén már más a leányzó fekvése. De ha mind a kettőt eszközt mókolás nélkül használjuk akkor már másabb a helyzet
-
xhege
veterán
válasz
Speedy007 #1714 üzenetére
Úgy mondanám, hogy lehet nagyon látványos képeket készíteni telefonnal is, de ha nekiállsz pixel peepingelni, vagy mondjuk ki akarod nyomtatni nagyobban, akkor azért látszik a különbség. Viszont telefonon, iPaden nézegetve kicsiben tényleg nehéz sok esetben különbséget tenni.
-
Speedy007
őstag
válasz
vadkörte #1712 üzenetére
Ezzel azért óvatosan mert nem is tudom hogy itt vagy a másik Iphone-s csoportban harapnak ezért de még a haverom is aki mai napig nem képes elfogadni azt hogy a mostani komolyabb telefonok bizonyos helyzetekben már képesek felvenni a kesztyűt a fényképezőgépekkel hókuszpókusz nélkül full automatán is. De tudtommal vannak olyan fotósok akik jobban bele ássák magukat a telefon kamerájának szoftverébe és olyan képeket képesek lőni hogy megnem lehet mondani róla elsőre hogy nem fényképezőgéppel lett lőve.
-
vadkörte
addikt
válasz
Speedy007 #1711 üzenetére
Októberben üstököst fotóztunk a klubbal. Egyik csaj meg a klubelnök 15Pro-val jött én a Sony A7M2-mel meg az FE 50/1.8-cal. Állványra tett géppel is szenvedtem mint szamár a jégen. Órákig utómunkáztam, hogy valamennyire vállalható képeket kapjak. Nem túl sikeresen. A 15Pro-sok kézből kitartott 1, 3 és 10 másodpercekkel olyan képeket produkáltak, hogy majd lef***m a bokám. Megpróbáltam ugyanezt GCam-mel, letámasztot G60-nal, 30s-cel és ISO1600-3200-zal. Fekete paca lett... Kb. ez volt a pont az "i"-n. Hát így lettem iPhone-os
-
Speedy007
őstag
ڬvadkörte Nekem volt lehtőségem össze hasonlítani Xiaomi 13-al Samsung S24-t a 16 Pro-val tudom kb ez olyan mint az almát a körtével. De meglepett hogy ott is milyen fapados a kamera szoftver olyan Iphone-s Xiaomi-nál szinte mindent is lehetet állítani. De lehet játszani az Iphone-nál az árnyalatokkal ami nagyban hatással van a képek szín világára akár esti módban is. De a valló igaz túlságosan kivilágítja a képeket ha vaku nélkül fotózol sötétben. De így is az Iphone jobban fotóz sötétben mert élénkebb a képeken színek és nem annyira "hangyás" tehát zajos.
Itt a házunk sarkánál full sötét van de az éjszaki mód úgy kivilágította mintha lámpa lenne vhol elhelyzve a közelbe.
Éjszakai mód off és vaku talán ez áll közelebb a valósághoz -
vadkörte
addikt
válasz
batai15 #1702 üzenetére
Nem iP-ről váltottam, friss hús vagyok, de talán nem veszed zokon a véleményem.
A kamerák miatt lett 16Pro, ha csak mint telefont nézem egy SE2022 is bőven sok lenne
Az én használati szokásaimmal maximum 2,5-3 nap egy töltés (20-80% között tartom) Ha jobban nyüstölöm, akkor ~2 nap.
Ez az akkuidő számomra erős visszalépés, az előző telefonommal - Motorola G60 - átlag használattal simán összejött a 4-5 nap, minimálissal a 3 hét is.Mondjuk a két készülék nyers teljesítménye kicsit más liga.
A 16Pro mérete nekem kényelmes, a 6,3" nem kicsi, nem nagy, a készülékház arányai jók, a tömege érezhető. A fotózás meríti az akkut rendesen, különösen a Pro-RAW. A szenzorzoom, a portré- és az éjszakai mód, valamint a makró leméretezi a képet 12-24MP-re, de a működési sebességen nem érződik semmi. Maga a telefon szélvészgyors(!). A Pro-RES videózhoz a 256GB a minimum (vagy a 128-hoz külső SSD) Ha ki akarod használni a fotós képességeit, kell egy normális kamera app, a gyári maximum emlékképekhez elég. Egy ismerős 15Pro-jával tesztelve ugyanazt fotóztuk, ugyanakkor, ugyanonnan. Egymás mellé téve a képeket érdemi különbséget a kettő között nem láttunk.
Nem videózok, így nekem a 128 bőven elég (jelenleg belakva is 90GB fölött van a szabad tárhely) Ha szükségem lenne tárhelyre egy Type-C flashdrive, vagy SSD megoldja a problémát. A kiadványszerkesztési munkáimhoz készült képeket meg úgysem tartom meg a telefonon.
Gyári kamera app, kézből 1s-cel (csak megjegyzem, én csak foltokat láttam):
-
osonte
őstag
válasz
batai15 #1702 üzenetére
Én is a Plus és a Pro között gondolkodtam, de a kameráról és a kijelzőről nem tudtam lemondani miután mindkettőt nyomkodtam, a Pro sokkal jobbnak tűnt. Kicsit féltem, mert inkább Pro Max volt előtte, illetve most Androidról váltottam, 6.5", 6000mAh, ami 3-4 napot bírt. Itt úgy voltam, hogy csak egy napot bírjon ki, de pozitív csalódás lett, mert stabil 2 naponta kell tölteni és akkor még 20% van benne. Biztos egy kirándulás folyamatos fotózással jobban megenné az akkut, de azzal meg úgy vagyok, hogy vannak ezek a MagSafe powerbankok ha gond lenne, csak vastagabb lesz tőle a telefon (jobb megoldás, mint régen amikor az XR fél nap nyaralásnál lemerült és kábellel töltöttem zsebben lévő powerbankkal).
-
batai15
félisten
Nálam már ott azért inkább az ár a döntő.
Jó lenne a kamera pro módja, meg a log videó(szoktam hobbi fotózni, videózni meg drónozni) ill a 120hz is , de sima 15el is elégedettebb voltam mint amire váltottam az s23u-ra. Még 60hz ellenére is.
Telekomtól hozzám,és kb 1500 Ft difi lenne a törlesztő részletben 16plus és 16 pro között.
Méret a 6.3 valóban arany közép lenne , ha többet tud mint a 15 már nekem az is jó lenne ,az s23u jóval nagyobb méret ellenére sem brillírozik ebben,nem bírja jobban mint a 15 ( kamerában meg egyenesen csalódás)
Igaz mind2 esetben 128gb néztem ,mivel használtam cloudod így nekem ez is bőven elég. -
batai15
félisten
Hali váltott esetleg valaki ip15/vagy14-ről pro ra ? Az akku idő érdekelne , mert ip16 plus e között vacilálok , és érdekelne az üzem idő , változott e szignifikánsan ezekhez képest ,mert akkor sanszos hogy 16 pro lesz belőle.
-
osonte
őstag
válasz
Speedy007 #1700 üzenetére
Pont ilyen finom tapintású tokot vettem régen még A52s-hez, gyári Samsung, akkor még 9 ezer Ft volt talán. Iszonyat jó volt használni, már mint a tapintása, de kb 2 hónap után elkezdte kikoptatni a farmerem a zsebembe a négy sarkát a tok hátuljának. Amitől puha lesz a tapintása, attól könnyen kopik. Persze cáfoljon meg nyugodtan valaki, ha az újabb ilyen Samsung tokok már bírják a strapát.
Amúgy a Media Markt-os tokokban van egy ilyen sorozat, mármint tapintásra, Case and Pro Premium: [link] (feketében is van). Anyaga: szilikon, velúr. Ebből sokat vettem és egy tokkal volt csak gondom, hogy laza volt, de azt nem a Media Markt-ban vettem, hanem máshol. Persze azért ezek nem olyan merevek, mint egy 25-30 ezres Pitaka.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Akció! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest