Hirdetés
- Milyen széket vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- Apple szerviz topic: iPhone, iPod, iPad, MacBook, iMac
- HDD probléma (nem adatmentés)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple MacBook
- CPU léghűtés kibeszélő
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok
valamit be kell állítani, hogy működjön a vezeték nélküli visszatöltés? -
g4mer
senior tag
Biztos nem a telefon problémája, de találkoztatok már olyannal, hogy valaki nem tudott titeket felhívni normál telefonhívással (azt mondja be neki, hogy a hívott számon előfizető nem kapcsolható, mintha letiltottam volna), de viberen meg fel tud hívni, illetve tudja fogadni a hívásomat is normál telefonhívásnál ( tehát ő se tiltott le)?
És csak ennél az embernél csinálja ezt. Viszont megfigyeltem, ha én keresem őt először, és nem veszi fel, akkor visszatud hívni érdekes módon.
Mi lehet ez a jelenség?
-
Foglalt név
addikt
Pár nap után hagyok itt egy kis élménybeszámolót a 13 Pro-ról váltva, hátha valakinek hasznos lesz.
Az iOS verzió azonos, az átköltözés egyszerű, de kezd Windows-os lenni (a régi telefon, ami pontosan tudja az adatmennyiségtől kezdve a wifi sebességet 10-15 percet ígért a másolásra, majd 20 perc múlva már csak 45 volt vissza).
Gyakorlatilag a 3 generációs ugrás azt eredményezi, hogy a elégedett felhasználó, kap egy HW frissítést a telefonjára. Minden ugyanúgy működik, csak az esetek többségében jobban.
A képernyő méretváltozása, szerintem jelentéktelen, akkor tűnik fel tényleg, ha egymás mellé teszed őket. Mivel tokkal használom, a ház lekerekítése nekem nem érzékelhető.
A minimum fényerő az egyik oka volt a váltásnak és valóban hasznos, fehér tartalomnál, pár nap után, akár lehetne még egy leheletnyivel sötétebb, de alapvetően elégedett vagyok.
A maximummal, eddig is rendben voltam és az időjárás sem olyan, hogy most ez tesztelhető lenne.
A sebességkülönbség kijön pár helyen, a face id gyorsabb, a kamera végre akkor kezd el felvenni, mikor megnyomom a gombot, ha videót küldenénk hamarabb átkódolja (bár itt nagyobb különbségre számítottam).
Az usb-c marha jó dolog, úton-útfélen van hozzá töltő és egy fülesnél a jack hiányát is pótolhatja. A sebességét még ki kell próbálnom (nagy mumus volt a lightningnál, hogy előbb szakadt le a gépről, minthogy áttolta volna a képeimet).
A kamera és az akciógomb nekem nagyon hasznosnak tűnik, végre nem kell odanézni dolgokhoz a képernyőre. Félálomban rámarok az akciógombra és megy DnD. Miközben húzom ki a zsebemből, megy dupla katt és a 3.-al kész a kép a kameragombnak hála. Bal kézzel fogva a telefont, tök jó helyen van (a nem gyári tokok lyukas megoldása nekem kicsit otromba). Ami rögtön megfogott a lehetőségek közül, az a lencseváltás, mert a szelfikamerát is lehet vele egy húzással választani. Itt mondjuk menő lenne, ha fél gombnyomásra a főkamera kivágásai működnének, mint a képernyőről.
Ami nekem inkább nem tetszik az a képernyőkivágás körüli bohóckodás. Eddig a zseblámpára hosszan nyomva tudtam állítani az intenzitást, most el kell engedni a képernyőt és újrafogni egy gagyi animáció miatt. Ha valami "fut" a mezőben nekem fura, hogy ha rátapcsikolok, akkor teljes képernyőre rakja és nyomva kell tartni, hogy kicsiben nyíljon meg, fordítva logikusabb lenne.
Az akksinak még adok pár napot, hogy beálljon, de eddig nem igazán érzem a fejlődést, pedig a 13 Pro már 86%-on áll.
A 3x-os kamera elvesztését, egész szépen lefedi elsőre a 2x-es szenzorzoom. Az 5x-ös este lámpafénynél azért elég harmatos teljesítményt nyújt. -
SkiDev
őstag
Nálam is elkezdtek anomáliák kialakulni, pedig nem is frissítettem (18.1.1).
Hiába van beállítva például automatizálásban, hogy éjszaka kapcsolja le a wifit is, azt nem végzi el, minden mást igen.
Illetve szoktam időzítést kérni a munkában Siri-től, elindította az időzítőt és 8 mp múlva eltűnt a feldobott ablak, ahol a visszaszámlást és Sirit mutatja, majd folytatta a podcastet. Na most nem... Addig míg nem érek hozzá addig ottmarad és nem megy a YouTube sem tovább. -
Tiger.
nagyúr
válasz
mihail38 #1588 üzenetére
Nem a face id a lényeg. Az nálam is jó. De ha jön a hívás és mikor ránézek akkor nem halkul el ahogy korábban tette, sőt fel sem old, de ha vége a hivasnak egyből felold. Az ébresztő szinten nem jó, nem halkitja le. Ezeket a funkciókat használtam, nekem hasznosak voltak.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Foglalt név #1543 üzenetére
Aha, látom már van ilyen opció, de tavaly még nem volt.
Viszont ez nem pénz érte, annak, aki ki akarja használni az Iphone kamerája minden tudását. -
Tiger.
nagyúr
Hihetetlen ez a cég. Megint sikerült elcseszni a face id figyelem érzékelő funkciót. Nem csak ebresztesnel, de hivasnal sem jó. Sőt mikor ránézek pl mikor hívnak nem is oldja fel a kijelzőt.
-
xhege
veterán
válasz
mihail38 #1571 üzenetére
Az iPhone kamerái teljesen jók és az emberek 99%-ának tökéletesen meg is felelnek. Annyi, hogy van a piacon jobb kamerás mobil, és ha valaki a legjobb fotós képességeket akarja, akkor azt nem az alma adja. Nyilván ha teljes csomagot nézzük, mint mobiltelefont, akkor jelentősen árnyalódik a kép.
-
-
-
osonte
őstag
válasz
Foglalt név #1567 üzenetére
Nekem csak a telefont kell usb-c-n tölten, meg most majd az órát. Androidon például Honor 200-as sorozatot csak a gyári 20 ezres töltővel tudod maximumon (100Watt) tölteni, egyedi szabvány, meg volt több telefonom ahol PD / QC szabványok csak töredékét tudták a gyári töltőnek, valamelyik töltőnél / kábelnél van plusz szál a vezetékben stb... Pont erről beszélt Tech2 Laci is, hogy frankó ez az EU szabvány, hogy egységes csatlakozó van mindenen, csak nem mindegy, hogy ha tud 100-120 Watt-os töltést a telefon, akkor a 100 Watt-os mindent tudó töltőddel csak 20 Watt-al tudod tölteni.
Szerencsére az iPhone nem ilyen válogatós (mondjuk cserébe 20-30 Watt-ról beszélünk). -
Tiger.
nagyúr
válasz
mihail38 #1553 üzenetére
Én azt nem értem. Hogy pl ott a vivo ami gyakorlatilag egy noname a telefon márkák közt, tehát nincs nagy bevétele meg is képes olyan telefont készíteni ami a Samsungot is a földbe döngölte. Pl elég nagy szenzoros periszkopos 200 mpx kamerát csinált, ami tele macrot is tud. Samsung sem tart meg itt, az Apple meg kb 10 év múlva. Mert idén a 17 annyival fog többet tudni, hogy nem 12 mpx lesz a telefotó, hanem 50mpx na bumm, ez nagyon minimális különbséget eredményez majd, lásd a Samsungot.
-
Foglalt név
addikt
Én vettem 10 éve kb. egy töltőt, meg tavaly előtt. A régin volt 6 usb-a, az újon 4 C + A + a teteje induktív. Az új 2 porton is tud 100W-ot, így a laptopot is tudja tölteni és nem kell mindennek 100 madzag, egy töltőállomás be van dugva és csókolom. Kamera, óra, telefon, kutyaf*sza erről tölt.
-
osonte
őstag
válasz
Foglalt név #1561 üzenetére
Kéthavonta cseréltem telefont az útóbbi években és mindig a gyári töltőt vettem mindenhez, a 60 ezres Motorolához is megvettem a 8 ezres gyárit. Nekem ez nem játék, láttam már kigyulladt adaptert és rengeteg a hamisítvány. Viszont amikor eladom a telefont, akkor adom hozzá a töltőt is. Korábban a 14PM-hez is a 30 Wattos töltőt vettem az Apple oldaláról, de most gondoltam a 16 Pro PD szabvány és olcsóbb a 45 Wattos Samsung, amit személyesen azonnal át tudok venni, ezért akár jobb is lehet, mint a gyári. Van itthon több töltőm, de mind USB-A végű (Xiaomi 67 Wattos, ami valami kretén szabvány (az új Xiaomi GaN töltők már normálisan töltenek mást is, de ez nem az), mindent 4 óra alatt tölt fel, kivéve a telefont amihez adták, meg 7.5 Wattos Samsung van, az éjszakára jó lenne esetleg lassú töltésre, de az is USB-A, illetve valamivel napközben is szeretném tölteni gyorsabban). Végigzongoráztam az összes márkának a gyári töltőjét, a telefont meg szombaton próbálom megvenni egy Watch 10-el. Szóval nem az első töltőm, nem azért kérdezem.
-
-
Speedy007
őstag
válasz
mihail38 #1554 üzenetére
Megjegyeztem (arra nem emlékszem hogy itt vagy a másik IPhone-s topikban) én is hogy 5-600.000-s telefonhoz mérten milyen gagyi minőségű a kábel illetve egy törésgátló sincsen a csatlakozó fejeknél mivel még a kínaiban kapható kábeleken is van minimális védelem meg vastagabb is. Hát ami ezután jött hogy ez is jó nagyon meg ne hasonlítgassam kínai szutykokhoz de azért ajanlják gőzerővel az IKEA-s hálózati adaptereket kábelekkel ami mellesleg nem rossz minőségű de árban kb. egy kínaiban kapható noname töltő és kábel szinten van..
Meg a másik kedvenc vita téma amit az ős IPhone-t használók egyből ugranak mikor az Androidról váltó user meg meri jegyezni hogy miért nem lehet Bluetooth-n küldeni és fogadni fájlokat (köztük én is így jártam).. Hát ezért is le szedik az ember fejét ráadásul akkor használj droidot ha azt a funkciót keresed ne almás telefont
-
mihail38
senior tag
Szerencsére nekem nincsennek ilyen gondjaim a telefonnal ( 16 Pro)
teszi a dolgát ahogy kell, nekem megfelel egy 25W töltő is egyenlőre, eddigi tapasztalataim alapján döntöttem a Samsung töltő és kábel mellett.
Azt gondoltam az Apple töltő és kábel jobb választás, de sajnos nem. -
osonte
őstag
válasz
mihail38 #1554 üzenetére
Egy ilyen szerinted/szerintetek jobb választás (és olcsóbb is), mint a gyári 30 Wattos adapter és a dobozban lévő kábel (16 Pro): [link] (a Media Markt-ban venném, ott nincs hamisítvány) ? Vagy a 30 Wattos gyárit venném, vezetéknélküli töltésre gondolva a jövőben, gyári kábelt használva jelenleg. A töltőt nem húzom ki a konnektorból soha, ezért olyat akarok, amiben megbízok (nem csinál tüzet
).
Előző hozzászólásodra csak annyit, hogy a nagy AI meg mindenféle technikai fejlődésben én már annak is örülök, ha "viszonylag" stabilan működik amit tud a telefon, akár alapfunkciók, mint telefonálás, értesítések érkezése, NFC fizetés stb... A legszomorúbb, hogy már egy Androidos telefon is 500-700 ezer Ft magasabb kategóriában és csak végig kell olasni a fórumokat, bár a hardver jó, de szoftveresen több hiba van (egy része user error, de sok nem), mint amennyit ennyi pénzért várna az ember, vagy amikor fél évig nem frissül egy telefon... Itt visszaolvasva azért ennyi gond nincs, ha meg van valami ami nagyobb gond, akkor javítják, ha jól sikerült értelmeznem a topicot.
-
mihail38
senior tag
-
mihail38
senior tag
válasz
Speedy007 #1551 üzenetére
Azért mert leírtad a véleményedet?
Érdekes, én úgy gondolom ettől lenne előre lépés, ha mindenki leírná a véleményét mert nem mindig van pozitív előre lépés.
Kezd minden gyártó az unalmas pocsolyában dagonyázni minimális külső és belső fejlesztéseket tolják az orrunk alá és ezért nem kis pénzt kérnek el, sajnos itt tartunk … szembe kell nézni a valósággal nincs már az az érzése egy iPhone telefonnal a kézben hogy waaaaoookchris78: én nem vettem észre semmit, lefrissítettem de semmi sem változott
-
mihail38
senior tag
Megérkezett ios 18.3 az este
semmi extrával…
Azt vettem észre ez a vászonos usb-c kábel amit kapunk a telefonhoz az nem olyan jó minőség mint az elődje volt -
g4mer
senior tag
Ha már kamera meg fotózás a téma:
-
kchris78
veterán
válasz
Foglalt név #1543 üzenetére
3 év múlva meg kitörölheti az ember mert újra megvetetik?
Valamilyen hangzatos metamorfózissal egy másik app-ba...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
kchris78 #1539 üzenetére
Ez ellen már nem lehet mit tenni, szinte (majdnem) minden előfizetéses lett.
Én is jobban örülnék, ha valamiért fizetek, akkor az örökös marad.
Pl kérjen a HALIDE-ért 30 ezret, de akkor legyen örökös, de ezt a programot olyan sokan veszik, hogy hülye lenne ilyen opcióra átálniuk. -
kchris78
veterán
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Köszi a válaszokat!
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Melyik a legjobb kijelzővédő üveg srácok?
Olyat keresek, amin nem látszik meg azonnal, hogy egyáltalán hozzáértem. Nekem most Nillkin van rajta, de simán eltudom képzelni, hogy valami ócska hamisítvány sikerült vennem. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
-
Tiger.
nagyúr
Ert valaki a parancsokhoz?
-
dnelb
veterán
lottó az egész. 4 féle samsung kijelző van, meg 2 LG, lutri hogy melyiket fogod ki épp, mennyire lesz egységes, sárgás, vagy épp félig sárgás stb. Nekem pl GVC LG volt benne, az alsó fele sárgás volt, szörnyű betekintési szögekkel, azt vissza is vittem. De redditen volt aki 6x vitte vissza mire végre samsung kijelzőset kapott.
-
Eagl3
veterán
Sziasztok!
Lecseréltem az XS Max-om egy 16 PRO-ra.
Jól érzékelem, hogy a kijelző színei alapból egy pocit melegebb tónusúak a 16 PRO-nak?
True Tone természetesen kikapcsolva…
Egymás mellé téve a két telefont az XS Max jól láthatóan hidegebb színeket jelenít meg. Vagy esetleg a fólia amit rátetettem a telefonra befolyásolhatja ezt? -
vadkörte
addikt
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Azért, mert a gyári lényegében arra van, hogy előkapod, lősz egy képet és a végeredmény jobb, mint a többi mobilnál. És ez alapján a gyári nagyon jól teljesít, de ha el akarsz vele szórakózni és mindent kihozni a kamerából, akkor a HALIDE-nál jobb nem létezik már évek óta.
Persze ettől függetlenül csinálhatnának gyári mellé egy olyan opciót, hogy professzionális mód.
-
g4mer
senior tag
Én azt nem értem, hogy ha egy 3rd party app ennyivel jobb szoftvert tud írni a kamerához, akkor az applenek miért nem sikerül ez? Amit említett tigris kolléga zoom-olós app is sokkal jobb a gyárinál.
Ja, de tudom, a Unity meg szivárványos háttérképekre kell koncentrálniuk
-
vadkörte
addikt
Mi gátolja őket? Semmi... Az átlag egységsugarú Apple-user akkor is megvenné a legújabb csodabogyót, ha a készülék pillecukorba forgatott zebraszar lenne. Mert csak és mert harapott alma van rajt. Az üzlet pörög, a kassza csilingel.
Nem köpködöm, tudtam mibe lépek bele... -
Tiger.
nagyúr
válasz
vadkörte #1508 üzenetére
Most őszintén mi gátolja az applet, hogy ok is ilyet csináljanak? A pénz nem hiszem. Majd ha sokan eltavolodnak tőlük akkor talán észbe kapnak, pl nagyobb szenzort simán bele rakhatnának de nem azért sem. Inkább kamera gomb aminek nem sok haszna van, mert ha jó képet akarsz akkor azt tuti nem fogod használni.
Sot az ai funkciók amik mar máshol működnek ott is elég rosszul, ez sem megy nekik, nincs is ezzel baj csak akkor ne kérjen el ennyi pénzt. Mert úgy látom más gyártóknak ez nem okoz gondot. Mar töröltek az okos értesítés jelzést.
-
vadkörte
addikt
Vedd figyelembe, hogy a Vivo X200Pro tele kamerája alatt 200MP-es szenzor lapul, amiből kevésbé fájdalmas crop-olni meg 12MP-re binning-elni, (a fő és az ultraszéles egyaránt 50MP) míg a 16P(M) tele szenzora natív 12MP.
#1495 g4mer
Nem kell magyaráznod a jelenséget, látom a saját képeimen is. Viszont megtanultam elviselni. 20+ éve fotózok, hidd el találkoztam már lens flare-rel eleget, ennél rondábbal is. Számomra pont elég az, hogy egy szürkületi/sötétedés utáni városnézés során az adott képet el tudom készíteni akár 2-10s-es expozíciós idővel is kézben tartott telefonnal, vállalható zajszinttel és vállalható minőségben és nem kell cipelnem hozzá a fotós felszerelésem. -
Tiger.
nagyúr
Kiváncsi vagyok mikor ér arra a szintre az Apple, hogy tele makró kamerát használjon. Nekem az hiányzik, mert amit a vivox200 pró művel az brutális, hogy kb 5 méterről olyan makrot csinál, amit max komoly fényképezőgépekkel lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Béta iOS-t használók topikja
- Sorozatok
- Autós topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Google Pixel topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- További aktív témák...
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó!
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W W11 Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3042, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest