Hirdetés
- Samsung LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Projektor topic
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- Asztrofotózás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szinte visszhangzik a beltere a SilverStone fekvő házának
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
mihail38 #3086 üzenetére
A Wipr a Safariban dolgozik, így a YouTube appra nincs kihatása. Reklámmentes videófeltöltő-nézegetésre én a prémiumot választottam, simán megéri.
Minden reklámot kiszűr a Safari alatt (nekem legalábbis nagyon hatékony), és igen, van egy pár igen egyszerű alapbeállítás, amiben segít egy kis bemutatóval a Wipr app. Érdemes kipróbálni, maximum, ha nem jön be, kérsz visszatérítést (1 vagy 2 heted van rá, pontosan már nem emlékszem, rég nem volt szükségem rá).
-
válasz
Foglalt név #3060 üzenetére
Nem tudom, mi a “vicces” a Google Naptárban. Korábban bő 1 évig használtam (utána teljesen az Apple-félébe költöztem), semmi gond nem akadt vele. Persze lehet, hogy te és én teljesen másképp használjuk, vagy mást várunk el tőle. Számomra oké a Google Naptár (is).
-
válasz
Foglalt név #3057 üzenetére
Nem értem a kérdést, ki tudnád fejteni bővebb formában? Mi az a “mymaps”?
-
Volt, amit rájuk kényszerítettek jogi úton (pl alternatív bolt elérése, alapértelmezett böngésző választása) és volt, amit önként lépett az Apple (pl widgetek a főképernyőn, vagy ikonok színezése, szabad elhelyezése, App könyvtár). Igen, szerintem is akkor vehető észre jobban, ha benne volt valaki a változás idején.
-
válasz
Rob Rob #3048 üzenetére
„Érthetően nem szeretik Cupertinoban.”
Nem, nem ezért nem állítható be a Google, hanem azért, mert a fejlesztő dolga lenne lehetővé tenni a beállítási lehetőséget. Várhatóan ez a jövőben változni fog, ha pl. elég sokan jelzitek a Google felé, hogy lenne rá igény. Plusz ott van az a tény is, hogy a Google appok kiválóan működnek iOS alatt, ezért sem valószínű, hogy a “nem szeretik” van a háttérben.
Az alapértelmezett kereső is “ezer éve” Google a Safariban.😉
forrás: [link] -
válasz
Rob Rob #3046 üzenetére
Jelenleg a Google nem állítható be alapértelmezett fordítóként, így mindenképp több lépés egy fordítás végrehajtása, mint a DeepL esetén. A fordítási képességet nem tudom összevetni, mert a Google-t évek óta nem használtam. A DeepL elég jól csinálja, emlékeim szerint anno a Google sem volt rossz.
-
Szia!
3uTools | The best all-in-one tool for iOS users - ezzel nagyon egyszerű a zenék másolása, csengőhang szerkesztése és rengeteg információt tud megmutatni az eszközről, hardverről.
"Ha a három hónap lejárt és lemondom az előfizetését a saját számaim eltűnnek a telefonról? Onnantól nem tudok új saját számokat a telefonra rakni?"
De igen, a saját magad által másolt zenék továbbra is megmaradnak az Apple Zenében és újakat is tudsz hozzáadni. Ami eltűnik (de ez sem véglegesen, mert egy ideig megőrzi az Apple), az a Zenén belül mentett tartalom (album, dal, lista). kb 1 évig megmarad, ha újra előfizetsz, akkor ott látod a fiókban.
Billentyűzet: erre majd más tud nyilatkozni, mert én kipróbáltam az összes elérhetőt, de mindig a gyárihoz tértem vissza, nekem az a legjobb. Egyszerű, gyors, alig hibázik, éppen azért szeretem, mert "fapados", nincs benne sok (számomra felesleges) funkció.
"Őszintén szólva meglepett, hogy még mindig mennyire kötött a rendszer." - számomra pont ez volt a vonzó, amikor 2018-ban váltottam robotról és nem jó látni, hogy lazul a kötöttség, szerintem ez nem jó irány, de ez van...
-
válasz
Rob Rob #3038 üzenetére
Nekem a DeepL fordító az egyik kedvenc: #41197 Zsolt,72 , mert könnyű használni és igen jól végzi a dolgát.
DeepL Translate on the App Store
A [Wallet] (Tárca) és a hozzá kapcsolódó [ApplePay] is bejön, valamint a korábbi Kulcskarika (jelenleg Jelszavak app), ami egy, a rendszerbe épített jelszókezelő; evégett sem kell külön app és nagyon jól működik. Képes ajánlani/generálni erős jelszavakat és persze azokat automatikusan elmenti.
Ő is roppant hasznos: Reminders on the App Store , újabban már integrálva a naptárba tovább nőtt a hatékonysága. Napi szinten használt, elengedhetetlen alkalmazásom a Jegyzetek az App Store-ban.
DÁP, mert sokat segít az egyszerű ügyintézésben (igazoltatás, elektronikus aláírás).
Google Fotók és/vagy OneDrive, ha backup kell és nem csak az iCloud által biztosított szinkronizáció.
Eredmenyek: sport élőben az App Store-ban - sportesemények követéséhez, nagyon jó, sok féle értesítés, info.
Wipr on the App Store - a reklámmentességhez. Újabb kiadása a Wipr 2 on the App Store.
-
válasz
BogyóBP #3033 üzenetére
Volt ilyen tipp is, hogy vízszintesen lehetnek elhelyezve a kamerák, de ez azóta megdőlt, mert napvilágot látott a tokgyártók részére gyártott "dummy"-k fotója:
Kamera előtt az iPhone 17 széria mintadarabjai - Mobilarena Okostelefon hír
-
válasz
Instabil #2993 üzenetére
Biztosnak azért nem mondanám, hogy nem lesz, mert maga a gyártó publikált erről szóló híreket, tehát foglalkoznak az ötlettel. Ha sikerülne megvalósítani azon a minőségi szinten, amit ők maguk elvárnak, akkor elképzelhető, hogy valamikor visszatér a kijelző alá építve Az idő majd megmutatja, lehet, hogy nem sikerül és fiókba kerül az ötlet. De még semmi sem biztos.
-
válasz
BogyóBP #2981 üzenetére
A 3D arcazonosítás egyáltalán nem idejét múlt.
Amire te gondolsz, az vélhetően a mások által használt 2D megoldás, de a kettő nem említhető egy lapon.
A FaceID sötétben is remekül dolgozik, naponta tapasztalom. Egyes napszemüvegek okozhatnak zavart, illetve ha hátulról direkt (közvetlen) erős Napfény éri. Amúgy kiváló.
A FaceID is éppúgy biometrikus azonosító, mint a Touch ID. Ez utóbbit is tervezi a kijelző alá tenni az Apple, előbb-utóbb vissza is térhet a hírek alapján. -
válasz
BogyóBP #2978 üzenetére
A kis karikában hogyan tudnád elhelyezni a FaceID működéséhez szükséges szenzorokat? Nem ok nélkül nélkül ekkora sem a notch, sem pedig a dinamikus sziget. A te biztonságodat is szolgálja, ami benne van.
A kérdés amúgy évek óta téma és maga a gyártó is keresi a megoldást, már dolgoznak a megjelenítő alá elhelyezhető szenzorokon. -
válasz
h_benjamin #2412 üzenetére
Igen, szándékosan ilyen a működése. Időnként teljesen feltölt, hogy meg tudja állapítani az akkumulátor valós kapacitását, a pontosabb kijelzés érdekében.
-
De nem is az a probléma, hogy jobb-e a Vivo.
Az a probléma, hogy ez egy visszatérő topikromboló téma, amit erőltet. Erre az összevetésre ott a fotós topik, de ott se lenne helye annak az izzadtság-szagú erőltetésnek, amit itt csinál.
Egyszer leírja, megbeszélésre kerül és oké. Van amiben jobb a Vivo, nem vitás. De amit Tigris csinál, az értelmetlen és parttalan vitát gerjeszt (nem mellesleg ezt konkrétan tiltja a fórum szabályzata). Mantrázza a Vivót, de egyszer már azt is leírta, hogy nem venne olyat. Csak a kamerát mantrázza. Beakadt ez a lemez nála, ami nagyon rosszat tesz ennek a topiknak… nem lenne gond, ha a megbeszélés után tovább tudott volna lépni. De csak ugyanazt mantrázza. Ez a gond. -
válasz
Foglalt név #2160 üzenetére
Próbáltad feltölteni? Elég sok képet töltök fel ide és minden HEIF szépen megjelenik. A fotós topikban is szép számmal vannak iPhone/HEIF képek.
-
válasz
insyde5 #1791 üzenetére
Ha Telekom hálózaton vagy, akkor a “+VoLTE” üzenet elküldése után válaszban megkapod, ha már aktív. A többiek gyakorlatát nem ismerem.
Érdekesség: ma betettem a frissen vásárolt, havidíjas One adatkártyámat a másodlagos SE-be és ebben a konfigurációban van a menüben VoLTE-kapcsoló. Ugyanúgy 18.1.3 verzió, mint az iPhone 15-öm esetén, de ott a 3 közül egyik szolgáltató sem ad külön kapcsolót. Az a gyanúm, hogy SIM- és iPhone-függő, hogy hol látható és hol nem. Tehát (esetemben) a One adatkártya és csak 4G képes modell esetén van kapcsoló. 5G-s típus esetén nincs. -
válasz
Sebibalu #1758 üzenetére
Ez egy szolgáltatás, ami lehetővé teszi a net kapcsolat megmaradását hívás közben is. Sok éve használom Telekom hálózaton, semmi probléma vele. Egyszer bekapcsolod és teszi a dolgát.
Nem iPhone probléma, ha megtörtént a beállítás (és kínál ilyet a szolgáltató), akkor működik. -
válasz
batai15 #1734 üzenetére
Plusz egy hangyányi eltérés van a kijelző méretében, a 16 Pro javára.
Amúgy valóban nincs sok eltérés a 15-höz képest, ugye már se a Samsung, se az Apple nem az előző modell gazdáit célozza meg az új gyártmány kiadásakor. Nyilván, ha az AoD, ProMotion sokat nyom a latban, akkor irány a Pro, ha pedig ezek mellékesek, akkor remek döntés a sima alap iPhone is.
-
válasz
tonnni7 #1661 üzenetére
Szia!
Egy próbát megér a Play Áruházban található “Move to iOS” App. Vegyes a kép, nekem jól működött annak idején, mások viszont kudarcról írtak. Nem mindenkinek működik…
A költözés amúgy nem vészes, csak jelentkezz be a már meglévő Google fiókba és menni fog tovább iPhone-on is a mail, naptár, névjegyzék. Fotókat megtalálod a Google Fotókban, doksikat a Drive-ban. Simán tudod használni a G Térképet is. Elég, ha a meglévő címeddel hozol létre Apple ID-t, kapsz 5 GB tárhelyet, ami a telefon biztonsági mentésére elegendő, minden egyéb pedig maradhat a Google-nél.
Jól működnek az ő programjaik iOS alatt. Úgyhogy nem muszáj teljesen az iCloud-ba költözni, ha nem akarsz, vagy eleve nem is biztos, hogy itt maradsz.Én mindent migráltam, mert igyekeztem leválni a Google-ről, de ez nem feltétel az iOS használatához.
Ha fontos az adaptív 1-120 Hz kijelző és az AoD, akkor érdemes inkább a Pro modellt venned. Eladni is jobban tudod, ha esetleg nem válna be, ugye nem neten veszed, ezért nem lesz elállási lehetőséged. -
válasz
deltaa97 #1631 üzenetére
„Van valami további akksikímélő praktika?”
Beállítások
Általános
menüpont alatt ezt nézd át:Nálam csak Siri és az Apple Térkép kapott engedélyt, minden más így is küld értesítést, tehát nyugodtan ki lehet őket kapcsolni.
Értelemszerűen, ha valaki Google Térképet, vagy Waze-t használ inkább, akkor azok is igénylik, egyebek esetén tapasztalatom szerint szükségtelen bekapcsolni. -
Rendszeresen használom a diktálást, eddig sosem tévesztett írásjelet. Próbáld meg úgy, hogy a mondat végén tartasz egy kis szünetet és utána mondod az írásjelet. Nálam így nagyon megbízhatóan működik.
Ugyanez a robotos rendszeren nem elérhető funkció (vagy akkor még nem volt, amikor évekkel ezelőtt utoljára próbáltam neki diktálni). Az iOS viszont korrektül tudja. -
válasz
gaborino986 #1385 üzenetére
De igen, a folyamatos BE állapot kell hozzá. Mondjuk én nem szoktam kapcsolgatni, utoljára Symbian telefonon kapcsoltam ki, se Android, se Windows Phone vagy iOS alatt nem nyúlok hozzá.
-
A VIVO rendelkezik (egy, vagy több) hivatalos magyarországi szervizpartnerrel, ahol akár futár segítségével is megoldható a javítás?
A VIVO hány főverzió-frissítést kínál? Ennek letelte után mennyi ideig érkeznek még biztonsági tapaszok?
A VIVO kiépített egy ökoszisztémát, melyen belül az óra, tablet, számítógép, fülhallgató és telefon páratlanul jól együttműködnek? Mindezt saját fejlesztéssel, saját név alatt kínálva?
Ez csak néhány példa, ami az árat befolyásolja, te pedig leszűkítetted arra az egyre, ami szerinted fontos: a kamerára. Nézd a globális képet és mindjárt más a helyzet.
Amúgy senki sem vitatja, hogy vannak jobb képességű fotós eszközök, mint az Almáé; az ő erejük a point-and-shoot fotókban, valamint a videókban rejlik.
-
-
válasz
gaborino986 #1165 üzenetére
Nem is rossz ajánlat, ráadásul az EMAG a forgalmazó. Így megéri.
-
válasz
karldergroße #1030 üzenetére
Üdv, szerintem jól választottál. Valóban remek a megjelenítő.
Ami a billentyűzetet illeti, én abba a csoportba tartozom, akinek teljesen megfelelő az Apple megoldása, ugyanakkor tény, hogy sokan nem kedvelik. Szintén Samsungról érkeztem, Galaxy S7 idején migráltam ide és nem volt nehéz megszokni.
Általában a Switkey-t szokták alternatív megoldásként javasolni, persze látom, te már azon is túl vagy és nem teljesen oké.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Megúszósan remek lett a képátlót növelő iPhone Pro, de mire elég?
- Samsung LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Energiaital topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- BestBuy topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X270 (15) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- Gamer PC új 12 hónap jótállás/Áfá-s számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest