Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tiger.
nagyúr
Tudtátok, hogy a fő kamera 1,2,5 zoom az ugyan az a kamera?
Egy videó hívta fel rá a figyelmemet, akar milyen állásban van a kamera kivéve a 0.5 mindig a ugyan az a kamera dolgozik, ez érdekes mert nem igy kene lennie. -
Zsolt,72
senior tag
válasz
gaborino986 #1385 üzenetére
De igen, a folyamatos BE állapot kell hozzá. Mondjuk én nem szoktam kapcsolgatni, utoljára Symbian telefonon kapcsoltam ki, se Android, se Windows Phone vagy iOS alatt nem nyúlok hozzá.
-
válasz
gaborino986 #1378 üzenetére
Erre egyáltalán minek automatizálás?
Ha nincsen Wi-fi hálózat akkor alapból vált mobilnetre, és amíg Wifin van, nem használja a mobilnetet..
-
Tiger.
nagyúr
Másnál nem jelentkezik ez a hiba?
pedig csináltam gyári beállítások vissza állítását, elég sokáig nem is volt gond, most egy ideig nem használtam a telefont mikor rá nézek latom, hogy aktív a hangvezérlés. Nem tudok rájönni mi kapcsolta be. -
Tiger.
nagyúr
válasz
gaborino986 #1378 üzenetére
Akkor működik jól ha hely alapú lesz a parancs pl mikor elhagyod az adott helyett akkor kapcsoljon ki és be a net.
-
vadkörte
addikt
válasz
Albert.Tamas #1376 üzenetére
Mire vagy kíváncsi?
A 48 MP felbontás választásához menj a Beállítások > Kamera > Formátumok menüpontra, majd kapcsold be a ProRAW és Felbontásvezérlő beállítást.
Ezt követően, kiválaszthatod az alapértelmezett formátumot; koppintson a Professzionális alapértelmezett lehetőségre, majd válasszon a rendelkezésre álló opciók közül. A Kamera megnyitása után a képernyő tetején lévő váltógombbal választhatod ki a kívánt formátumot. Tartsa megérintve a váltógombot egy másik formátum kiválasztásához.
Csak akkor használd a 48MP-t vagy a (Pro)RAW-ot, ha utólagosan szerkeszteni is akarod a képed (pl. feldolgozni RAW konverter programmal) a mindennapi fotózáshoz a 12/24MP is bőven elég. -
gaborino986
tag
Meg is van, köszönöm szépen!
Lenne még egy automatizációs kérdésem:
Hogyan tudnám automatizálni, hogy ha elindulok otthonról vagy a munkahelyről, akkor kapcsolja ki a wifit és kapcsolja be a mobilnetet?
Az alábbit hoztam létre erre:
Ha nem észleli az adott wifi kapcsolatot, akkor kapcsolja ki a wifit és kapcsolja be a mobilnetet.
De e miatt egy másik automatizálásom nem teljesül (Alvás ciklus alatt kapcsolja ki a wifit) mert itt ha ez teljesül, akkor bekapcsolja a mobilnetet az első automata alapján
Köszi -
HREH
senior tag
válasz
gaborino986 #1375 üzenetére
Beállítások alatt ha rámész az adott szolgáltatásra, akkor kiírja hogy meddig válthatod be.
-
Albert.Tamas
tag
Sziasztok! Boldog karit
48 megapixelben , mit , es , hol es , hogy kell beallitani? Koszonom -
gaborino986
tag
Sziasztok!
Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek!
Én is most már aktív tag lettem😊
Egy olyan kérdésem lenne, hogy ezeket a 3 hónapos apple music és minden más kedvezményeket meddig válthatom be? Van valami határideje, mert az Apple Music érdekelne, de még van 2 hónap spotify előfizetésem, és nem akarnám a kettőt vegyíteni.
Köszönöm! -
s.Oliv3r
senior tag
Boldog karit minden fórumtársnak
-
g4mer
senior tag
Ha már kamera, megoldhatnák valahogy, hogy ne legyen ekkora lens flare, mert ultra gáz szerintem. Nappali képeknél még megoldható, ugye nem a napot fotózod, de sötétben gyász az egész.. Nem hiszem el, hogy 8 éve a huawei tudott kicsit trükközni vele, hogy elsötétítette a képet, és úgy nem volt annyira szembetűnő, itt meg lefotózol valami sötétben, és sokszor egy katyvasz a végeredmény.
-
Speedy007
őstag
Tudom hogy működik és arról is tudok hogy vannak olyan helyzetek amikor belehet csapni pl.pocsolya és utca lámpa de számomra akkor is gáz hogy több mint fél millás telefon nem képes ilyenre de egy 3-400.000-s csúcs kat. droidos telefon igen. De ennyi az én részemről nem akarom újra felszítani a droid vs ios különbségek vitát. Ezt leszámítva piszok jól fotóz és videóz.
-
Tiger.
nagyúr
válasz
Speedy007 #1367 üzenetére
Hold fotózás minden telefonon kamu, meg az iphonon is. Mikor láttam egy olyan fényképezőgéppel készített fotót ami legalább 60x optikai zoomot tudott, és össze hasonlítottak az s21 ultraval akkor egyértelműen látszott, hogy kamu, mert jobb volt a telefonon.
https://m.hvg.hu/tudomany/20210204_samsung_galaxy_s21_ultra_hold_fotozasa_space_zoom_100x
-
Speedy007
őstag
Vivo-val is az lesz mint a Xiaomi-nál vagy mint a One+-sal. Szépen be állnak árazásban és a fukarkodásban a nagyok mögé. Lehet hogy kamerás fronton nagyok jók de mivel nincsenek kiherélve még. Engem az IPhone-nál csak a hold fotózás bosszant továbbra is de az legyen az hülyeségem és fóbiám
-
huan
őstag
16Pro egy hét után: 13Pro Max-ról jöttem, de a fotók minősége nekem jobban tetszett 13PM-on valahogy... Minden beállítást kipróbáltam már, de valahogy nem az igazi, zajosak kissé, fényben és félhomályban is. Ti milyen beállításokat használtok?
-
Tiger.
nagyúr
válasz
Zsolt,72 #1356 üzenetére
Ez így igaz, sajnos anno htc-t is ezért hagytam ott mert bár 1 kamerával is elverte a konkurenciát, de siralmas volt a támogatása. A vivo meg újnak számít, hazánkban meg csak most került be, pár éven belül viszont tovább fejlődik, és az androidok csúcsa lesz ebben biztos vagyok.
-
molnarman
csendes újonc
48 mp makró fotókat hogyan lehet fotózni?Nekem azt írja 12mp….
-
Zsolt,72
senior tag
A VIVO rendelkezik (egy, vagy több) hivatalos magyarországi szervizpartnerrel, ahol akár futár segítségével is megoldható a javítás?
A VIVO hány főverzió-frissítést kínál? Ennek letelte után mennyi ideig érkeznek még biztonsági tapaszok?
A VIVO kiépített egy ökoszisztémát, melyen belül az óra, tablet, számítógép, fülhallgató és telefon páratlanul jól együttműködnek? Mindezt saját fejlesztéssel, saját név alatt kínálva?
Ez csak néhány példa, ami az árat befolyásolja, te pedig leszűkítetted arra az egyre, ami szerinted fontos: a kamerára. Nézd a globális képet és mindjárt más a helyzet.
Amúgy senki sem vitatja, hogy vannak jobb képességű fotós eszközök, mint az Almáé; az ő erejük a point-and-shoot fotókban, valamint a videókban rejlik.
-
Tiger.
nagyúr
-
mihail38
senior tag
válasz
typical bro #1353 üzenetére
Feleségemnek 15 Pro Max van 1 éves 97% az akksi és kényelmesen bírja egésznap aktív használat melett én azt mondom a legjobb Iphone a 15 széria, nekem 16 Pro-m van 6 napja használom 13 pro után, eddig nem bántam meg a váltást, de nincs az, az érzésem , hogy waooo, nekem eszembe sincs vissza térni Samsungra pedig egy jó pár évig az volt.
Minden évben ezt mondják verni fogja itt,ott meg mindenbe...mindkettőnek van előnye és hátránya, de ha lehet válsztanom akkor számomre ios marad -
typical bro
csendes tag
Úgy érzem a 14-15 nagyobb upgrade volt, mint most a 15-16. De egyik sem cserére sarkalló, még a 14-16 sem. Talán a 13-16 széria inkább. Bár akku élettartam miatt a két éves ciklus mondható megszokottnak ismeretségi körben is.
A kezdet kezdetén még azt is mondták, hogy majd a 15 Pro/Pro Max lesz az a bizonyos játékos telefon, példának okáért ott az AC Mirage. 14 Pro Max után lett 15 Pro-m egy totálkár miatt, de nem érzem azt a nagy változást. 15 Pro jobban forrósodik és iOS 18 óta olyan szintű gyorsasággal merül, hogy több, mint kiábrándító. Az Action Button amúgy nagyon jó cucc, viszont a fürdőszoba csempére esést a titán kevésbé bírja.
A feleségemnek 11 után lett 16 Pro Max. Bár nem nagy fanatikus, élete második iPhone-ja, de nem érzi azt a nagy változást (pedig ott már azért úgy érzem van bőven).
A telefonját nyomkodva én is úgy érzem, az üzemideje miatt vagyok rá valamelyest irigy, amúgy kb ugyanaz a 15 és 16 széria. A munkaeszközként történő használtból fakadó napi két töltésem arcon röhögi azzal, hogy csak esténként tölti. Szóval ez lehet tényleg up, bár ha időre leosztom, a 14 Pro Max is hozta ezt a szintet egész napos használat mellett, 15 Pro Max ügyben nincs információm.A 15 Pro miatt vagyok annyira bosszús, hogy örömmel tesztelném a Galaxy 25 Ultrát, mit fejlődött a zöld robot áttérésem óta eltelt 10 év alatt. Állítólag verni fogja 16 Pro Maxot, de hiszem, ha látom. Ha nem jön be, 17-18 szériáig talán nem maradok le semmiről, egy vertikális kamera elrendezésről meg AXX Pro prociról esetleg, bár az első jó eséllyel gatya. Szoftveres stabilitásban szerintem továbbra is hozzák a kötelező minőséget, mint az elmúlt években.
De ez csak szubjektív vélemény.
-
g4mer
senior tag
Kameragombot én csak arra használom, hogy gyorsan előhívjam a kamerát vele. Zoomolni szerintem kifejezetten rossz rajta, fotózásnál meg annyira le kell nyomni, hogy elmozdul a telefon.
Sokan a legunalmasabb iphone-nak tartják a 16 pro szériát, pedig itt kicsit jobb lett az akksi, kicsit nagyobb lett a kijelző is.. akkor a 15 pro mi volt a 14 pro-hoz képest?
-
SkiDev
őstag
Mondjuk azt még nem találtam. De amilyen hangzavar van egy területen, akkor tolhat sorozatot is.
icecave: Mi van azokkal, akik jobbkezesek?
De amúgy viccet félretéve valamiért nekem jobban kézreáll, videózás közben is használom.
Gáben81: Nem egy elhanyagolható szempont, nem kell keresgetni az ikonját, illetve az action buttont sem foglalja le. Bár az elején még nehezen szoktam meg az indítást, mert inkább mindig az ikont keresgéltem.
-
Gáben81
senior tag
-
mihail38
senior tag
válasz
vadkörte #1326 üzenetére
Hagyd meg, hogy melyik szín tetszik nekem....
Akkor nem kapkodtad el
Gondolod egyedül vagy így? ( Androidról/ iOS) én is így voltam,..
Csak más nem vár éveketeltudom képzelni, ha fontosabb döntés előtt állsz mint egy telefon vásárlás és annak színe akkor mennyi idő is kell neked ...
Nekem már unalmas a fehér,fekete és titán natúr ami nekem szürkés/ezüst nade mindenkinek más és más tetszik vagy más az ízlése és ez így van rendjén. -
Albert.Tamas
tag
Ki milyen üveg fóliát használ? Melyik üveg ajánlott hozzá?
Van olyan ami az előlapi kamerának van hagy a hely magyarán lyukas ?
-
kchris78
veterán
válasz
vadkörte #1343 üzenetére
Igen ez nekem már sok.. Illetve nem tudom hogy az a perem vastagabb e mint az üvegfóliák.. Mert akkor úgyis az üveg győz eséskor. 13PM-et sokszor láttam esni pitaka slim-mel és üvegfóliával (pláza plusz rendes utca aszfalt amikben kavics van rendesen), megkopott (meg is sérült az ütéstől) a tok, illetve az üvegfólia sérült úgy hogy először nem, aztán csak végigment a repedés.. Annak vastagabb hivatalosa a pereme?
-
vadkörte
addikt
-
Tiger.
nagyúr
Nem igaz, hogy nincs valami arra, ha hívnak vagy én hivok valakit ez idő alatt ne zavarjanak bele az értesítések, nagyon idegesítő, hogy bele rezeg, csipog miközben telefonálok.
-
Albert.Tamas
tag
Sziasztok iphone 16 és 16 pro max között gondolkozok az előlapi és a főkamera egyform ? a két készülék között kamerában nincs vagy lényegtelen nagy különbség van mert ha nem akkor nekem jó az iphone 16 köszönöm válaszotokat
-
kchris78
veterán
Na ezzel pont én is így vagyok. De ahhoz képest hogy mekkorát zuhant relatív jól megúszta.. Úgyhogy kb azonnal vettem az IStyle-ban egy pitaka legvékonyabb tokot nem érdekelt mennyibe kerül (25 ropi). NA AZ BÍRJA, azóta leesett mégegyszer
, még magasabbról, kőre. Azóta is frusztrál hogy itt a r.hadt 16PM és sikerült fizikailag sérültté tennem. Persze használati tárgy meg minden.. De hát ha dizájnos is :-/ .... Autót legalább ha drágán is de újra lehet fújatni ki lehet húzni a horpadást (3 dbot úgy kihúztak mintha ott se lett volna - ajtóval nyomták be)
-
kchris78
veterán
majd ráfejlesztenek valami jót. Mert a gomb jó technikailag: lehet simogatni le fel / jobbra balra. Szóval én nem temetném még most, pár hónapja van kinn. Csak sajnos ez nem az eredeti Apple ahol megjelenik valami brutálisan jól használható és már azonnal jól fejlesztett szoftverrel..
-
SkiDev
őstag
Olvasgatom a hozzászólásokat, gondoltam én is megosztom a véleményem a kameragombbal kapcsolatban. Én vagyok ezek szerint az a tipikus 100-ból 1 esete.
Nekem nagy segítség, munkánál szoktam fényképezni vele, hogy ha egy szűk helyre kell befotózni, akkor nem kell bűvészkedni a csíptetéssel és az exponálással. Számomra abszolút kézre álló, illetve az appot elindítani is jó vele. -
vadkörte
addikt
A Redmi Note4-em a dobozból való kivétel pillanatában úgy dobtam el, hogy "öröm volt nézni". Szerencsére megúszta. Az azt követő MotoG60 is olyan mint egy beolajozott angolna. A 16Pro azonnal ment tokba. Mondjuk az után ez olyan kis cukorfalat, pedig a 16Pro sem mini.
"Ez a szomorú, hogy megveszed a kivánt szint, ami csillog-villog, s első dolgod, hogy veszel rá egy vastag tokot, hogy eltakard."
Vannak szép víztiszta tokok is, abban azért látszik mi van benne. A tokozásba a védelem mellett nálam az is belejátszik, hogy nem akarom reklámozni, hogy mi van a kezemben. Habár a böszme kamerasziget alapján kitalálható."Még gondolkodom, hogy 15 PM vagy 16 PM legyen, a kamera gombon múlik, mennyire tudom kihasználni vagy sem..."
Két napja vagyok iPhone-os, szóval messzemenő tapasztalatra részemről ne számíts. Nem rossz a kameragomb, használom, de el lehet lenni nélküle.
#1314 mihail38
A sivatagi titán képen nagyon szép. Élőben, hááát. Nem erőlteném.
"...szerintem nem ilyen nehéz a döntés hogy napokig kelljen gondolkodni..."
Szerinted!2022-ben merült fel először bennem, hogy 10+ év android után iOS-re váltanék, kinéztem a 14Pro-t. Aztán elengedtem. 2023-ban a PC-t lecseréltem egy Mac Mini-re majd elkezdtem agyalni a 15Pro-n, aztán azt is elengedtem. Most 2024 vége felé majd 2 hónap agyalás után a 16Pro-t már nem engedtem el.
-
Tiger.
nagyúr
válasz
MikeWazowski #1324 üzenetére
Turi megfogja.
-
Speedy007
őstag
válasz
Snoop27 #1322 üzenetére
panzer glass-t próbáld ki, akkor a gyártó szerint nem fog besárgulni. De egy nagy hátránya van viszont az ilyen tokoknak: nagyon látszik a zsebpiszok a tok és a telefon között. Fehér szín esetén, de talán megmerem kockáztatni, hogy a sivatagi homok szín esetén se annyira látszik, mint a natúr titán és a fekete szín esetén fog majd
-
mihail38
senior tag
válasz
Snoop27 #1311 üzenetére
Én is 15 pro-t szerettem volna, de közölték velem, hogy az sajnos nincs 🙂 tudtam hogy a kamera vezérlőt nem tudom kihasználni.
Maradt a 16 pro 😀 sivatagi homok színben, már nem akartam fekete, fehér és szűrke telefont, de mint minden telefonom ez is tokban van úgy hogy számomra mindegy milyen színű 😀
Bármelyiket választod nem nyulsz mellészerintem nem ilyen nehéz a döntés hogy napokig kelljen gondolkodni
Tok nélkül nem lehet használni ahhoz ez elég értékes telefon 😀
-
dnelb
veterán
Én mertem, 15 év alatt egyszer nem ejtettem le telot, de most a 16ot sikerült.
Az ios rendszere nem alkalmas arra hogy PM méretű telot tok nélkül használjon az ember, annyi fogásváltás kell hogy túlzottan megnő az esélye hogy kiessen a kezedből
Mindig röhögtem hogy mennyi törött iphonet láttam bkkn, de most már értem miért .
-
Snoop27
őstag
válasz
mihail38 #1310 üzenetére
Ez a szomorú, hogy megveszed a kivánt szint, ami csillog-villog, s első dolgod, hogy veszel rá egy vastag tokot, hogy eltakard. Dehát ez ilyen.
Még gondolkodom, hogy 15 PM vagy 16 PM legyen, a kamera gombon múlik, mennyire tudom kihasználni vagy sem, maga az AI nem hoz lázba. -
törölt tag
Amúgy nem maradsz le semmiről, olvasva a reddit tapasztalatokat. AI béta, és a jobb részei csak hónapok múlva lesznek. Megnéztem mi van, szerintem ebben a formában parasztvakítás egyelőre, cserébe viszi az akkut.
Image Playground: generálj furcsa és gagyi ábrákat!Siri & ChatGPT: butább mint a rendes ChatGPT, a jobb rendszerszintű, átfogó funkciók csak később lesznek.
Photo cleanup: felemás minőség lokálban, a felhős módszerek talán jobbak ha nem bánod nekik adni az adatod.
Értesítés, üzenet összefoglalás: angolul se érti a szarkazmust, pl. XY futópajti üzeni “that run killed me but it was awesome” azt a csoda AI összefoglalja: XY died.
Mail AI: priority-be lazán berakja a nyilvánvaló adathalász levelet, mert a csoda AI csak azt látja account szó szerepelt, akkor biztos fontos!Writing tool: ennek lehetne haszna, ha sikerül jól belőni a stílust, de rossz lesz ha rászoknak az emberek, a social media már tönkrevágta a publikus kommunikációt, az AI hülyeség az 1az1 üzeneteket fogja?
Ilyenekre van kapacitás, ezekre várhatunk tovább:
rendes HUN billentyűzet
smart playlist iPhone-on is
iCloud link megosztás név nélkül
száz bug a rendszerben… -
autotaxmo
őstag
Mikor lesz vegre olyan, hogy a Netflixet ki tudom nyomni telefonrol a nagy tv-re anelkul hogy legyen apple tv. Regen szepen mukodott. Tenyleg mindent ennyire lekorlatozz a k*cs*g alma?
-
Snoop27
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- EAFC 25
- Tőzsde és gazdaság
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- World of Tanks - MMO
- Milyen monitort vegyek?
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Tomb Raider I-II-III Remastered Deluxe Edition / Bontatlan/ Számla /
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- 150db - 24600Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest