Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Projektor topic
- Milyen alaplapot vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
galaxys80
veterán
-
vadkörte
addikt
válasz
TechN7ne #2280 üzenetére
Ez a makró minőség, egy telefon kamerájától nekem(!) bőven elég. Ha ennél jobb kell, előveszem valamelyik MILC-em meg a makróobjektívet.
[sárgabizbasz] -
TechN7ne
nagyúr
Azt a rengeteget erőt és tartalékot mindig is tudta hasznosítani az apple hosszú éveken keresztül.
Nem véletlen ennyire erősek a készülékek ,mára már ott tartunk ,hogy 8 év frissítés és nem hiába egy 5 éves iphone napjainkban is mindenre is tökéletesen használható.
Akkumulátor pusztulása ,aztán meg a rossz minőségű utángyártott akkumulátorok okozzák csak a vesztüket. -
joey04
titán
válasz
Speedy007 #2287 üzenetére
hát ezek borzalmasan rétegigények.
a kábel meg gondolom olyan mint amit a 15 mellé adnak. Az nekem pont olyan mint a xiaomi vagy vivo vagy anno op samu kábel. Nem látok/érzek különbséget.de amúgy ezekre minden rossz nélkül tényleg csak azt lehet mondani, hogy akkor mást kell venni.
-
Speedy007
őstag
Figyelj nekem pl. apámnak van "okos" telefonja de nincsen internet hozzáférése így semilyen képet nem tudok elküldeni a lányaimról. De vannak jó páran idős korosztályban ahol van okos telefon de nincsen internet hozzá férhetősége de még számítógép se. De lehet ide venni még a drogériákban található fénykép nyomtatókat hogy mikor szeretnél gyorsan igazolvány képet készíteni nem tudsz mert BT-n keresztül nem tudsz csatlakozni kábelen keresztül meg hosszadalmas ki keresni merre van az a kép amit nyomtatni szeretnél. "Gagyi" minőségű de ennél jobban részletekbe menni nem szeretnék mert megint lesznek olyanok akik felszívják magukat és majd írni fogják hogy vegyél inkább azt...
-
Speedy007
őstag
Én speciel valamelyik Iphone-s topikban kaptam hideget meleget mikor a gyári USB kábeljét kezdtem el ekézni a 16 Pro-nak, vagy mikor méltatlankodtam hogy a Bluetooth kezdetek óta fájl küldésre és fogadásra is szolgáló vezeték nélküli adat átviteli eszköz akkor az Apple miféle kockázatot lát benne hogy csak arra van butítva hogy a ház végéről vezéreld rajta a hűtőt hogy mire oda érsz jég legyen készen. Holott a harmadik féltől származó app nagyobb kárt tud csinálni mint az hogy egy-két képet vagy bármi mást küldesz bluetooth-n
-
TechN7ne
nagyúr
Én sem vagyok megelégedve a kamerájával ,de ezt említettem is.
Az érdekesség inkább az ,hogy ritkán érzek ilyet egy aktuális iphone-nál.Igazság szerint nagyon sajnálom a 15 pro m ,hogy eladtam ,még az akkumulátora sem volt gyengébb.
Sasi001
Minden bizonnyal kapott a keret plusz egy átlátszó védőréteget ,ebből a szempontból nekem a 15 pro szálcsiszolt “titán csíkok” is jobban bejöttek.
Hangszórók is gyengébben szólnak ,cserében vannak studio minőségű mikrofonok. -
g4mer
senior tag
válasz
s.Oliv3r #2260 üzenetére
Egyetértek veled, hogy ez egy szakmai topik, de véleményem szerint beleférne, mivel összehasonlítaná a két készüléket, nem csak bedobna ide random képeket, amiket a vivo-val lőtt.
Múltkor páran felhoztunk hibákat, amik jelen vannak a rendszerben, akkor is lett egy kisebb vita belőle.. akkor kérdem én, hogy mi a szakmai topik témája egy telefonnak?
Én nem vagyok fanboy, összességében kb 10 évet lehúztam iOS-en, macbook-om is van, de a tényeket néha le kell írni, az iOS színvonala meg tényleg egyre lejjebb zuhan... ettől független viszont nagyon jó készülék a 16pro.
-
s.Oliv3r
senior tag
-
válasz
PROHARDVER! #2276 üzenetére
Elnézést kérek kedves moderátor úr.
-
PROHARDVER!
Elég az off vitából és a személyeskedésből. Térjetek vissza a szakmai megbeszéléshez. Utolsó figyelmeztetés. Köszönjük.
-
Eddig azt hittem, hogy ezzel a telefonnal nagyon jó macrokat lehet lőni, hát tévedtem. A vivo x200 pro rendesen rá ver úgy, hogy 1 méterről zoomolok rá.
-
Zozzer888
addikt
válasz
MikeWazowski #2245 üzenetére
Szerintem ez ma már alap kell legyen, utoljára az 5-ösöm kopott… De már a 6s is szépen bírta, sőt…
-
BogyóBP
addikt
A fekete vagy a natúr titán amelyik idotallobb? Teszem azt hogy pl a fekete ha napra kerul valamiért akkor a festés beszivja a meleget stb míg a másik nem? Illetve ezen telok hátulja tükröződik vagy mattos?
-
-
xhege
veterán
OK.
A kínaiak előnye szerintem nem csak a zoomban van. Sok esetben a képalkotásuk is természetesebb, vagy legalább kínálnak ilyen módot a beállításokban. Azt meg hagyjuk is, hogy mondjuk mit lehet kihozni egy gcam alkalmazással belőlük, vagy egy Pixelből. Nem akarok én ebbe nagyon mélyen belemenni, csak szerintem az Apple is tudna többet fotózásban is, ha megerőltetné magát, és már közel sincs meg az az előnye, ami régen volt. Abban viszont egyetértek, hogy kiegyensúlyozott, megbízható a teljesítménye.
-
osonte
őstag
Elolvastam, akkor lehet rosszul fogalmaztam meg, arra akartam ráerősíteni amit Te írtál, hogy videóban nincs jobb.
Az egy-egy szituációra meg arra gondoltam, hogy a kínaiak a sok megapixeles zoom kamerával távolabbról egy koncerten lehet szereznek egy kis előnyt az 5x zoom 12MP-el szemben, de nyilván nem ez a mérce.
-
h_benjamin
aktív tag
Valaki találkozott olyannal hogy az imessage nem küld nem fogad semmit? Csak felül megy a kék csík hogy folyamatban van a küldés? Illetve telefonálás közben nem hallom a másik félt vagyis kimaradnak szavak és késik sokat a hang?
-
osonte
őstag
Lehet, hogy egy-egy szituációban tudnak a kínaiak valamennyivel jobbat, de összességgében, stabilan, munkaeszköznek igazi videós nem használná videóra a kínai telefonokat (max tesztként, ha felkérik). Komplett esküvőket vesznek fel egy iPhone-al és meg nem mondaná egy átlag ember, hogy az telefonnal készült. Rengeteg videó van a YouTube-on, ami iPhone-al készült és profi munkák, szeretem ezeket nézni, nincs hiányérzetem, hogy nem többmilliós kamerával lettek felvéve (ettől függetlenül nyilván a többmilliós kamera az más kategória, de akkor is durva, hogy mit tudnak egy telefonból kihozni). Nem véletlen, hogy jellemzően vágni, feldolgozni a videót, azt is a profik Mac-el csinálják, mert sokkal gyorsabb.
-
joey04
titán
válasz
Speedy007 #2220 üzenetére
Inkább úgy mondanám, hogy különböző körülmények között más eredmények jönnek ki. Legyen az beltér, kültér, kevés fény, sok fény, mesterséges, természetes, stb. Hol ez jobb, hol az, viszont ahol az iPhone a gyengébb, ott nem annyival gyengébb, mint ahol a droidosok. pl beltérben kevés természetes fénynél a wb-t sokkal nehezebben lövik be. így az iphone képe jobb alapból.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
Instabil #2217 üzenetére
15 pro kamera rendszere stabilabb volt és szebb képet csinált ,16 pro egyetlen előnye a 4k 120 fps - de a képe a videónak sem szebb a 15 pro nál.
Egy évtized alatt annyit vettem észre ,vlhogy a páratlan szériák mindig jobbak ,utoljára a 14 pro volt ennyire foss a 13 pro hoz képest. -
joey04
titán
Én azt nem értem, aki csalódik kamerás fronton a samuban, de a droid tetszik neki, akkor miért nem próbál ki igazán jó kamerás droidos telefonokat? Szétverik a samut. szifont is verik sok esetben, más kérdés, hogy point and shoot használva meglepően jól tartja magát a szifon. mivel a kamera hw gyengébb benne, ezért ezekből a kínai csodákból sokkal jobbat ki lehet hozni, ha valakinek van hozzá türelme. De point and shoot is jók, inkább beltérben véreznek néha el, de nem úgy mint a samu, hanem a színeket vagy túl lehúzzák, vagy túltolják, meg hasonlók, amiket csúszkával simán lehet korrigálni és akkor már jobb a kép mint szifonnal.
-
-
batai15
félisten
Szintén a kamera volt az egyik fő ők amiért jöttem vissza ios-re és azon belül 16 pro-ra , igaz nekem 15 után s23u volt.
16 pro akkuban is lazán megeszi sokkal kisebb telep mellett. -
Speedy007
őstag
Akksi teszten én csak mosolyogni szoktam. Mivel az se releváns igazán mivel senki se vagy ha még is kevesen vannak azon felhasználók akik full fényerőn használják a telefont pláne ahány képernyő annyi féle fogyasztási érték. Pláne ilyenkor a hang is le van véve így a hangszó(k) nem is fogyasztanak.
85%-s töltési korláttal nálam 1,5-2 napos üzemidő lazán kijön 4,5 órás képernyőidővel -
g4mer
senior tag
válasz
BogyóBP #2201 üzenetére
A legtöbb teszten kb a samut hozták ki győztesen. Mindig értetlenkedtem, mert fórumokon meg szidják a kamerát. Megnéztem múltkor a mobilarenás tesztet, hát eléggé gyász a samu, és ez az s25U, aminek jobb lett szoftveresen a kamerája. Állítólag a lencsék gyári hibásak, és nem tud fókuszálni normálisan a telefon, ami látszik is a képeken, hogy elmosódott a legtöbb.
Itt jöttem rá, hogy ez a legtöbb kamera összehasonlító teszt is olyan, mint az akksi tesztek. Elkezdenek lejátszani egy végtelen videót, amíg le ne merül a telefon, így ott is mindig a samsung jön ki győztesként..
-
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Érdemes az S24 Ultrát I16 Pro Max ra cserélni ha a kamerát nézzük? Nem szoktam sokat fotozni ugyan és a tesztek sem igazán mutatnak releváns különbséget de számomra az ios mindig stabilabb volt és kényelmesebb de még nem mertem meglépni a dolgot tekintettel arra hogy nagyon drága még ez a készülék. Bár elvileg a hardver erősebb meg minden és a shutter speed is gyorsabb, így pl egy mozgo állat vagy gyerek fotozása sem jelent kihivást beltéri környezetben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Megúszósan remek lett a képátlót növelő iPhone Pro, de mire elég?
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest