Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
s.Oliv3r #3345 üzenetére
Erste esetén megmarad a kártya a Tárcában, George App segítségével 1 perc újra aktiválni. A jelszavak természetesen megmaradnak a Jelszavak alkalmazásban, ha használja az illető. Nem szükséges azokat újra hozzá adni sehova. Amit atala leírt, abból egyedül az appok új telepítése helyes, az időt kér, de egy hiba esetén ennyit érdemes foglalkozni az elhárítással.
Amúgy megértem őt, sokan idegenkednek ettől. Én pont nem, semmi sincs a telefonon, mindent felhőben tartok, viszonylag hamar készen is van az újrahúzás, évente egyszer.
-
-
cog777
senior tag
16p-m van, de nekem bejon. 3000 km-t kellett vegig navigalnom, gyors, ha lecsukom a kepernyor meg takarekos is.
-
atala
addikt
válasz
s.Oliv3r #3327 üzenetére
Az Iphone topicban kérdeztem, de ott nem kaptam választ.
Én új telefonnál mindig a beüzemelésnél viszek át mindent amikor felajánlja.
Ha esetleg valami bug van, akkor azt is átviszi ilyenkor? Na, meg az esetlegesen ott maradt töredék fájlokat?
Vagy ha a régi telefonon készítek egy backup-ot, és onnan állítom vissza az új telefonon, az ugyan azt eredményezi?Nem ismerem az iphone backup-ját, hogy csak a beállításokat menti le, vagy a fájl rendszert egy az egyben. Mert ha az utóbbi, akkor ugyan az lesz az állapot mint előtte.
-
válasz
Cseri0058 #3337 üzenetére
Ezek szerint igen.
Ha te azt mondod nekem, hogy a 16 Pro zoom kamerája simán jó mondjuk egy S25 Ultrához képest (ami még mindig eléggé hátul van a listán) akkor arra következtetek, hogy nem igazán vagy képbe milyen minőségűekkel rendelkezik egy egy kínai telefon.
Ne érts félre, nekem is van 16 Pro is (most épp), mert összességében minden negatívuma ellenére is vissza jövök rá, pedig az évek óta egyre csak nő nem pedig csökken, de azt állítani, hogy csúcs kamerával rendelkezik nettó hülyeség. -
Cseri0058
őstag
Manapság már egyik csúcstelefonra sem lehet azt mondani, hogy gyenge lenne a kamerája. Vannak jobbak-rosszabbak, de az hogy gyenge lenne...
Miért érzed gyengének? Talán homályos a fotó? Vagy esetleg ha belenagyítasz rendesen, akkor nem annyira éles? Mert ez például tesztnél rendben van, de a napi életben senki nem nagyítgat bele, hogy huuu ott nem látszik egy részlet.
A szelfi kamera képe is Tv-re kirakva teljesen élvezhető, nem hogy egy telefotókamera képe.#3336 syIex
Hát igen. Én nem ismerek más telefont. Még szerencse, hogy Te igen... -
válasz
karldergroße #3332 üzenetére
Igen, ezt másképp látjuk (tiszteletben tartva a véleményed). Nekem pont az az egyszerűbb, fapados rendszer tetszett meg, Android után semmi sem hiányzott (widgetek jó helyen voltak a bal oldalon, most is úgy használom, mappázás, átrendezés, színezés nekem érdektelen, pont úgy használom, ahogy kivettem a dobozból). Régen nagyon rá voltam cuppanva robotos rendszeren a rengeteg lehetőségre, de kinőttem belőle és már nem hiányzik, ezért is volt egyszerű és gyors a váltás.
Most is elégedett vagyok, tetszik a hardver és még mindig ez a sokkal jobban kezelhető, inkább felhasználóbarát OS, mint a másik. Nekem mindenképp. -
karldergroße
senior tag
válasz
Zsolt,72 #3325 üzenetére
Nekem más a véleményem. A 2022-es állapotokhoz képest, amikor 4 hónap után el kellett adnom az iPhone 13-at, annyira csökött és visszamaradott volt az androidhoz képest, most élvezem az iphone 16 újításait, sokkal nagyobb testreszabhatóságát, kényelmét. (Ha jól emlékszem, akkor még az ikonokat sem lehetett mappákba rendezni, nem lehetett ikont kihagyni egy oldalon, alig voltak widgetek, azok is nyomik és a fájlkezelés is sokkal szabadabb lett azóta.) Szerintem ragyogó készülék és a szoftver is sokkal jobb, mint volt. (Mondjuk én a felsorolt hibajelenségek 98 százalékát nem is tapasztalom.)
Ehhez még hozzájön, hogy a 16 pro mérete zseniális, android vonalon nincs ennyire jó készülék ilyen méretben, ott mind tepsi, ami jó.
Most egyáltalán nem vágyom vissza androidra, mint 3 éve. -
xhege
veterán
Az én gondolatom ezzel kapcsolatban az, hogy leghamarabb jövő ilyenkorra lehet egy stabilabb IOS. Mivel az IOS 19 elvileg dizájnban megújulást fog hozni, szerintem ez a prioritás jelenleg és nem a stabilitás. Ha kijött az új dizájn, akkor majd nekiállnak újra javítgatni foltozgatni. Ne legyen igazam...
-
TechN7ne
nagyúr
Full hibátlan lett a készülék újratelepítést követően ,még a kamera is helyre állt ,semmi gonddal nem találkozom 3 napja: [kép] - nincs több nap mert nulláról kezdtem.
rengeteg applikációt, amit az évek során megvettem újra telepítsek egyenként
Ha 5 percet mondok ,az is sok. Appstore / felhasználód / appok / mindent megtalálsz -
Persze, értem, hogy mi és miért zavar. Kezd egyre összetettebbé válni a rendszer és ez nem feltétlenül jó.
Annyit én is látok, hogy már ez sem olyan, mint amikor 2018-ban elkezdtem használni. A koltoztetes sem kellene, hogy mindig gondot okozzon (nálam eddig nem is volt ilyen, pl a 12 mini után a 13 jött, simán működött tovább). Ugyanakkor, ha elszaporodnak a bugok, akkor kénytelen az ember törölni, ezt megelőzendő szoktam évente egyszer “önként” csinálni a visszaállítást. Bevált. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Zsolt,72 #3303 üzenetére
Köszi, persze gondoltam erre én már többször is, de...De ez soha nem volt jellemző egy iphone-ra.
Sajnos nekem erre nincs időm és kedvem sincs hozzá, hogy a rengeteg applikációt, amit az évek során megvettem újra telepítsek egyenként, éppen ezért ebben (is) az iphone mindig magasan előrébb járt.
Átvittem az adatokat és működött, anélkül, hogy újra kellett volna indítani, anélkül, hogy meg kell néznem megkaptam-e az üzeneteket, most kb minden szar ezen a rendszeren.
Toldozgatják, foltozgatják ami eleve rossz alapból.
Komolyan, néha legszívesebben a falhoz vágnám.
Mint írtam házamban mind a 3 szinten másik wifi router van. Egyszerűen képtelen rá, hogy átáljon a legerősebb jelre, sőt néha csak forog a keresője. Egy 150 ezres xiaomi, ami a kislányomé ezt gond nélkül megteszi és azonnal, ahogy a szinteken mozog.Szerencsére, minden más apple cuccom kiválóan működik és kegyetlen gyorsak.
De amikor autóban vagyok (és ez elég gyakori), akkor csak a telefonra tudok támaszkodni, ami folyamatosan szívat ezzel a gagyi és bugos rendszerével.Várom az új iphone-t az új rendszerrel, remélem azt nem cseszik el.
-
TechN7ne
nagyúr
Merre van az új háttérkép ,Pride részlegben semmi újdonságot nem találok?
-
kid46
tag
Voltam benn a tekekomnál. Hát sokkal jobb a 16pro kamerája , mint az s24fe. Nagyon egyben van a 16pro. Szerintem nem várom meg a 17-es szériát. Félek , hogy sokkal drágább lesz , a vámos harc miatt.
-
Sasi001
senior tag
válasz
sirokipatrik #3313 üzenetére
Nekem másnap már eltűnt.
-
sirokipatrik
aktív tag
Vajon ez mikor fog eltűnni? Amióta frissített ott van, az meg lassan 1 hete történt [kép]
-
1995M
kezdő
válasz
TechN7ne #3310 üzenetére
Ha a Keychaint használja az illető. Ismerős pár éve MS Authenticatorral szívott nagyot készülékváltáskor.
Még a Files appban a "csak iPhone-on elérhető" dolgokra kell figyelni, persze kábeles teljes jelszavas mentésnél ez is megvan. Lényeg, ha valaki nekiáll a nullázásba, ne kapkodjon, mentés mindig legyen.
-
válasz
Foglalt név #3305 üzenetére
Sajnálom, hogy a legjobb szándékom ellenére sem tudok olyan választ adni számodra, amibe ne tudnál belekötni. Segíteni csak annak lehet, aki azt elfogadja (neked nem, és ez szomorú, évtizedek alatt te csak a második olyan ember vagy, aki minden segítséget elutasít, pedig száznál több ember fordult már hozzám mindenféle telefonnal, oprerációs rendszerrel).
Minden jelszó a Kulcskarikában van, semmit sem kell sehova mozgatnom és onnan vissza rakni.
Nem tudom, melyik banknál vagy, én az Erste George appot használom, semmilyen kimaradás sincs visszaállítás után.
A munkahelyi problémát sem értem, időzítsd egy olyan időpontra, amikor jó eséllyel nem fognak keresni.
Nem, nem csak így működik rendesen. Többen is próbáltuk (sikertelenül) elmondani neked, hogy ez a kialakult problémára lehetne megoldás, de mereven elutasítod, így sehova sem vezet a próbálkozásunk, hogy megoldást adjunk neked. Tévedsz, ha azt gondolod, másik rendszeren (Android, WP, asztali Windows) nem fordul elő, hogy a visszaállítás tud segíteni.
Tisztelettel, de én ebből ezen a ponton kilépek, mert úgyse lesz sose jó, amit mondok neked. -
TechN7ne
nagyúr
Csak az appokat kell újra felrakni ,jelszavakat is sok esetben tartalmazza a kulcskarika /icloud.
Esetleg ha nincs iCloud es fontos hang/jegyzetek / képek vannak azt pik pak lekapja a 3utools kábelesen egy gépre + tudja az ember a jelszavát mindenhova úgy gondolom.
Én is általában évente 1x ezt megszoktam csinálni ,még ha gond sincs ,általában fő verzióváltásnál mindig jól jön. -
Speedy007
őstag
Ha már "bugokról" van szó lehet hogy off és nem az IOS sara akkor előre is elnézést kérek
. Miért írja ki a Messenger bármelyik beszélgetésre lépve hogy "Kapcsolódás..."? Akár Wifi-t akár mobil internetet nézem ugyanazt írja ki
-
1995M
kezdő
válasz
Hát mi mást tanácsoljunk? Factory reset vagy vársz heteket új rendszer és app frissítésekre, remélve javul a helyzet. Mérlegeld rászánsz egy délutánt, vagy panaszkodsz hetekig. Egy nullázásnál igen újra be kell állítani dolgokat, legalább kiderül valami új bug van, vagy csak az évek óta költöztetett dolgok akadtak össze. Nem muszáj csinálni, csak írjuk mint lehetőség.
Mindenkinek mások a körülményei, én akku csere vagy telefon váltás után ejtem meg az újként beállítást, így pár évnél tovább nincs cipelve a költöztetett, OTA frissítgetett rendszer és szerencsére bank, AP, néhány app beállításán kívül nem vészes újra belakni, fotók és üzenetek visszajönnek iCloudból. Másnak lehet 100 app és 100 dolog és nem akarja nullázni. Mindenféle esetre van példa, valaki tíz éve költözteti és nincs nagy gondja, másnak új telefon problémás mert adott verzió és adott app éppen bugos. Teljes újrakezdés helyett azt is lehet, kábelen keresztül számítógépről újrarakni és backup vissza.
Fontos mielőtt nekiáll az ember, legyen jelszavas teljes mentés számítógépre, legyen iCloud backup, iCloud szinkron ellenőrzés, jelszavak és 2FA kódok, eSIM... Nehogy adatvesztés legyen.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
Sztem add el azt a telefont ,nem neked való.
BogyóBP
Az enyém 2025 Januári ,
Két napja újrahúztam gépről ,minden szokás szerint a legnagyobb rendben ,minden helyreállt beton stabilan. -
Foglalt név
addikt
válasz
Zsolt,72 #3303 üzenetére
Az új telefonként beállítás nem először jön fel, mint az ügyfélszolgálati Szent Grál.
Mivel nem 2005-öt írunk, jó lenne a teljesség kedvéért hozzátenni, hogy mekkora szopócunamit indíthat ez el!
Ha csinál valaki backup-ot akkor van esélye utána a csak telefonra mentett adatokat vissza térni. Vagy nem és előtte kellett volna kimenteni a dolgokat ha erre egyáltalán van lehetőség.
A biometrikus azonosítás is a készülékhez kötött, így ezt is újra kell állítani. 2 perc alatt kész, csak sokminden amit ez védett is eltűnt.
Ha előtte gondoltál rá, minden 2MF-t átmentettél egy másik készülékre, majd visszarakod a visszaállítottra, akkor csak 1 órát szívtál, de legalább nem kell napokat várni a bank levelére, hogy megint meg tudd nézni az egyenleged.
A munkáltató is biztos örül ha azzal megy el a reggelen, hogy visszaállítod az összes cuccot, amihez kell a vpn vagy a rendszergazda.
Csak azért mert ez a telefon csak működik. -
BogyóBP
addikt
válasz
s.Oliv3r #3301 üzenetére
Én is nagyon maximalista vagyok minden téren úgy látom te is
Zsolt,72 Én anno amikor kijött a 18.3 akkor csináltam egy itunes féle teljes szoftver reinstallt szerintem jót tett neki. Lehet majd itt is fogok ha úgy látom indokolt lesz de egyenlőre nem találkoztam még zavaro hibával. Már arra is gondoltam hogy az első szériás telefonok zöme amik közvetlen elsőként jönnek le a szalagról ilyen olyan bajjal szenvednek ezért szoktak várni pár hónapot hogyha ilyen van a sok feedback után ezeket ha kell a gyártósoron is javitsák.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Fehér
- ELADÓ - Xiaomi 14T Pro 5G 512GB 12GB RAM Dual Mobiltelefon (2,5 év garanciával)
- Apple iPhone 16 Pro 128GB,Makulátlan Karcmentes Állapotban,2025.11.18-ig Apple Garancia
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy A54 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- IPhone 16 256GB One! Bontatlan! Jótállás: 2028.04.10 ig
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest