- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Apple notebookok
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Fujifilm X
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Videós, mozgóképes topik
- E-book olvasók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milka 78
nagyúr
Neked meg már ki is jött egy f@ca FC blokk,már veheted is...vga is olyan sztori lesz,mint a Dózer proci? Csak az FX...ja...DDR4-es platform 6 henger,12 szelep...csak nem Inteled van? Látlak én még bezöldülni ,úgy ahogy kékültél és akkor sem hittél nekem
A mostani vizem rámegy a 980/980ti-re,problem solved.[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
Kutyát nem érdekel a 4 k ha azért nem veszik a Fury-t mert FHD+ a létező összes extra szűrő alatt elvérzik.3 ember van csak a közeli ismeretségemben (+én) akinek bőven megvan a pénzügyi alapja és konkrétan Fury-t akartak...2 már rendeli a 980ti-t és ez csak egy szűk baráti kör.Ha ezt globálisan nezzük akkor ez sokkal nagyobb szám,mert az emberek b@zi nagy szám FHD-n marad még jó ideig és szereti tologatni az extra szűrőket.Az AMD-nek a piaci igényeket kell kiszolgálnia/felismernie és nem saját elgondolás szerint pozicionálnia a termékeit.200+-ért nem akarok kompromisszumokat/NV-s játékokat/hullámzó teljesítményt/felbontás beli megkötéseket.
Azt meg hagyjuk,hogy hová készült ez a kártya...a 980ti fhd-tól a 4k-ig megy mint az állat...esküszöm mintha minden bokorban 4k-s motyó lenne.Baromság[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz Menthirist #15679 üzenetére
Nem egy rossz megoldás,nálam is úgy van.Remélhetőleg tényleg oldható a venti rajta,mert így egyféle képen lehet berakni ami nagyon gáz lenne.
Mondjuk a gyárit raknám előre és a hátsó ventit fixre szabályoznám,lassabb fordulaton.Vagy ha oldható rongálás nélkül a kábel akkor egy pwm-es Y kábellel raknék rá egy másik ventit is.
Sok még a kérdőjel.ezmiez36 : Tünde betűk jönnek elő és csak a 404-et értem belőle...fake.
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz Gilthanas #15666 üzenetére
Nulla.Ha lehúzom nullára az összes ventit és éjjel síri csöndbe behajolsz a házba akkor van egy nagyon minimális hangja.Nagyon finom tetkó gép hang.Mindkettő Asetek termék
Viszont H80-om 2 is volt ami rendesen kerepelt de az CoolIT portéka.A mostani H80 is hangosabb mint a fentiek,de leszabályozva eltűnt a hangja és azért csak 4 éves már...
A Fury meg CM saját fejlesztés így az kérdőjeles,de amint látod nagy a szórás a gyártók közt.
Mindenesetre ha jól működik akkor szinte semmi baja,ha meg berreg/kerepel akkor az hibás,gari .[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz Menthirist #15652 üzenetére
Nálam ebben a felállásban működik és vacog a gpu +100mv-nél (1.315->1.305v dropp) ami bőven 300w-fölötti kraftot jelent.
Nálam is elméletileg befelé megy a proci által generált hő,még sincs semmi bajom.[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz rocket #15603 üzenetére
Talán egy Nepton-lehet így első blikkre.120l/p és saját fejlesztés.Eddig csak Asetek és CoollIT-s motyóim voltak ezért kérdéses a pumpa hangja.Az Asetek-nek jobban örültem volna.
Elég jópofa az a réz vízcső a vrm-en.gyiku : Azért ez nem éppen FC blokk,de ötletes megoldása a kompaktnak.
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
Szerintem meg offoljuk ezt a személyeskedést
-
Milka 78
nagyúr
Köszi Urak!
Ha alkalmatok adódik jöhetnek a tesztek a 290-esbe,hogy mi a változás -
Milka 78
nagyúr
válasz daveoff #14848 üzenetére
Ez lemaradt.Tri X 390x teszt.
-
Milka 78
nagyúr
-
Milka 78
nagyúr
válasz Menthirist #14812 üzenetére
Mindegyik verzió,mert ez így számorma bukta.AB-vel húzok,monitorozok és főleg azzal akasztom ki az órajeleket.
Malibutomi : AB nálad is fagy?
daveoff . Mondjuk tény,hogy van ez a driver ami valós körülmények közt is jelentősen javít a dolgokon (használják is páran és írták is a javulást egy-egy játék alatt),de igaz az is,hogy a többi kari teljesítménye össze vissza van.
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz Dtomka #14797 üzenetére
Link pls
Ui: Köszönöm már szedem is!Abu85 : Az omegához képest gyorsul ennyit?A grafikon szerint a 290x Matrix olyan szinten gyorsult,hogy csak na,pedig az én karim azt állva hagyja,főleg,hogy fix órajelen megy szó nincs órajel droppról.Mindezek ellenére nem tudtam elcsípni a 980-ast.
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz Menthirist #14345 üzenetére
Amúgy a jó szintentartás kulcsa pont időben eladni az előző gen kártyákat, amikor még nem annyira esett le az áruk
Vagy amint megvan az új kártya,egyből elkezdesz sikkasztani a kosztpénzből a következő projektre
-
Milka 78
nagyúr
Na mutatták a vízhűtőre pakolt ventit...köze nincs a fake képekhez és az 5000rpm-es Typhon-hoz annak a ventinek.
4 Fiji kari lesz -
Milka 78
nagyúr
válasz Malibutomi #14198 üzenetére
Basszus az egy Fiji volt?Csak azt halottam,hogy Nano,gondoltam valami vágott Pitcairn.
-
Milka 78
nagyúr
Volt nekem Hynixes motyóm ami úgy halt el 141 valamennyin,hogy csak na.Szerintem valahova raktaka egy kis plusz feszt,vagy időzítéssel játszottak,de való igaz ez egy sima átnevezés 0 ujjetással.
Lehet rájöttek,hogy a PowerTunet ki lehet lőni AB alatt (így végig fix órajelen megy minden),így az 1570-es memória órajelem már 1600-nál jár és még van benne
Mondom ezt úgy,hogy elégedett 290x tulaj vagyok,szó nincs zöld szemcsiről.daveoff : Én vagyok az élő példa,hogy van élet 1500mhz fölött is
Az új hűtők mindenképpen ígéretesnek tűnnek,de ez a sokat emlegetett kis szivárgás...no comment.Majd ha látunk egy terhelés alatt alapfeszt és egy feszmérős tesztet akkor majd elhiszem,de addig ez urban legend.Szerintem a régi 290x es chipet kapja nincs itt revizió (bár örömmel venném ha tévednék).[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
Hát így kép alapján nem tudom...talán a H50 és a H80 között van a vastagsága,de pénzügyileg nem egy megfontolt döntés,hogy nem egy már létező radit raknak rá (úgy tudom asetek tervezés az új Fury hűtése ami a h50-es gyártója).
A venti 5000rpm-en nagyon meleg lenne,főleg hogy szerintem felesleges is,de itt még tippelni sem tudok annyi az ismeretlen tényező.
Mondjuk a H50-es paramétrű radira felesleges 2000rpm-nél "nagyobb" ventit rakni,mert sokat nem hoz a konyhára (nálam is 2db leszabályzott lett a nyerő...meg jól is néz ki ).A H80 méret már más tészta.Oda kell egy combosabb venti,vagy P/P-s felállás,de az 5000rpm az elvetemült lenne.
Ami aggaszt az az egybe épített radi+venti.Remélem oldható,mert egy jól sikerült venti csere csodákra képes.
Persze teljesen jó a pwm vezélés,de én is elvagyok nélküle és inkább előlapin állítottam be mindent és ha lehetne a saját légkavaróimat használnám (de ez egyéni szocproblémám) .Mindenesetre érdeklődve várom ezt az "egybe fc" hűtest.Jó ez a Hybrid dolog de masszíkülönbség.Mlés mellett a vrm el tudja veszíteni a fonalat és a nyákot is irgalmatlanul fel tudja fűteni.Lehet erre megoldást kínálna ez a hűtés.
Players : Miért nem? Amikor skalpoltam meg is néztem...4 sornyi kondi és új paszta/ragacs/hővezető/dzsem/stb...ami ugyan olyan sz@r mint volt viszont kicsit más volt a színe.Ennyi a különbség.
-
Milka 78
nagyúr
Mondjuk tényleg nem értem ezt a Fury/kompakt heótozást.Nálam az agyonfeszelt 290x-et 1 éve egy a gyáritól jóval gyengébb kompakt hűt.Bármi másba megadom magam a Furyval kapcsolatban(gyenge,sokat zabál,stb...),de a hűtése az ami sanszosan rendben lesz,legalábbis a légtől tuti jobb lesz.
Itt a legtöbb jóstehetség vakon tippelget,miközben köze nem volt az AMD/kompak kettőséhez.
Bezzeg az EVGA 980ti Hybrid az rendben van mi?Olyan hőfokokat tud az a kari,hogy szem nem marad szárazon...pedig csak egy egyszerűbb hybrid hűtés.[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
Pedig minden jel erre mutat,de a vezérlőnek minimális emelés is elég,de az is lehet,hogy a memória időzítés ill a hozzá tartozó fesz ami változott.Ráadásul ugye a memória BS sosem terhelésen jött elő hanem 2d-ben (nálam 3d-s órajelekékkel 1630-ig stabil,de feljebb nem is próbáltam),így az is lehet egy sima ehhez tartozó szoftveres update volt csak.
Bár nem megerősített hír így fenntartással kezelendő,de a 290x úgy fest megy a 390x bios-al.Ha ez igaz akkor akkor kb 0 az átdolgozás...
Volt nálam 2db 290-es Elpida ami 1330,ill 1480-et tudott és 2db Hynix ami 1410 ill 1570-et tudott,de volt olyan Lightning ami a Samu memóriával 1520-nál elhalt,így szerintem a memória chip nem garanci semmire. -
Milka 78
nagyúr
mármint melyik verziót?
Az a baj,hogy amire a DX12 keményen használatba lesz véve ez a kari sehol nem lesz "nálam",pedig mint látod használom már 1.5-éve.Nem rossz kari ez 90x 8gb-nek,de új 390x-nek ez így nulla.
Én és sokak közülünk arra vártunk,hogy az ígéretekkel egybehangzóan kapunk egy frissített 980-as szintű karit ami emelt magórajellel jön ki (1200 minimum +oc lehetőség).Ezt nem kaptuk meg,de kaptunk 1500-as memória órajelet ami nem egy nagy kunszt,még az én refem is simán megugorja.
Mondom ezt úgy,hogy igen rég AMD karikat használok és kell a verseny,de ez így pont nem az lesz. -
Milka 78
nagyúr
Max adtak egy kis delejt a memória vezérlőnek "azt jóccakát".
Nálam 1570-en megy de sokat nem érek vele,de az 1200-1300-as gpu na az baba lenneMás...mennyi atomfizikus van itt,hogy a hybrid nem tud 300w-t meg hangos...élőben meg lövésük sincs közelükben sem volakt ilyen hűtésnek.
28 fokos szobában,folyamatos +100mv (ami jócskán ugorja a 300w-t) 2x CM Sickleflow (1500rpm-re folytva,hogy ne "üvöltsön"),ETS2 alatt 58-60 fok között mozog.
Nem üvölt,nem kohó,működik.Mivel a Fury FC blokkot kap valószínű még jobb lesz,mert nálam a vrm fel tudja fűteni a nyákot ami a fenti hűtesen nem fog elő fordulni.gyiku : Egyre hülyébb vagy...hatalmas
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz #16729600 #13375 üzenetére
Örülök,hogy hozzájárulhattam a lelki békédhez! Max lízingelünk egyet,de mint mondtam egyszerűen nem akarózik kiadni ennyit egy kártyáért és ez nem pénzügyi döntés,mert egy 980ti SLI árán üldögélek. Lehet tényleg marad a mostani konfigom és majd jövőre komplett gép csere lesz...vagy gyerekáldás és rohanok pelusra váltani a HW-t és a stika pénzt!
-
Milka 78
nagyúr
válasz Malibutomi #13127 üzenetére
Hát a próféta beszéljen belőled,de félek fájni fog az az ár így is úgy is (oké csúcstermékekről beszélünk,de akkor is...).
#13070 alias zöld pikkelyes : Mondj ezt a birtok tulajdonos,csillivilli céges kocsival és egy titkos adatlappal...ez utóbbit írd csak ki ne szégyelld
players111 : A kis pikkelyes is vicces fiú...amolyan alapító honatya és egy moszkitó (verseny szerűen szívja a vérem ) keresztezéséből született...és persze mélyen tisztelt cimborám
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz Malibutomi #13039 üzenetére
Ez bizony A 850-es AMD-s ajánlottat viszont elszúrta,bocsi,nem emlékeztem pontosan...Ellenben az említett "bennfentes" fórumtárs is azt bizonyítja,hogy a megegyezés nem jött össze.Persze ez a jövőben normalizálódhat,de jelenleg bizony 959 dodo az ár.
players111 : Besírsz ha azt mondom hogy 980ti sli? Per pill amióta bejött a jó idő állandóan cajgázok 1 hónapja be se rúgta a nagy gépet.Ilyen használatra lehet,hogy marad a persely a helyén és gyűjtögetek tovább...
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz Malibutomi #13022 üzenetére
Milyen 850? Abu is egyszer elszólta magát,hogy a gyártó 850-et akar,de a kereskedők ragaszkodnak a 950-het (csak nem találom a posztot).Ugya az nap mondta,hogy zokogni fogunk az árazáson.
Simán meglesz a TitanX ára ennek a karinak is ami ugye 960-ra vittek le.[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz zoli7903 #12561 üzenetére
Hát ez pazar...kicsi alapfeszes tuning,kicsit masszívabb memória húzás és az elmaradhatatlan DCIIOC hűtés...ez igen (oké van rajta +4gb ram)
Ennek akkor lett volna értelme,ha rev.váltással 1200/1500+valami értelmes hűtővel hozták volna ki azonos fogyasztás mellett.[ Szerkesztve ]
-
-
Milka 78
nagyúr
válasz Laja333 #11444 üzenetére
Mutassak egyet? Nekem a memória oc-ra nem nőlt meg eget rengetően a fogyasztás,ellenbe a gpu feszegetéssel.
Mint laikus azt mondanám,hogy magasabb órajelű chipeket kapnak azt jóccakát...már ha igaz a fenti hír.
Akkor lenne nagy durr ha 1200-as magórajelet állítanának be a jelenlegi tdp limittel és erre még rá lehetne rakni 10-20% oc-t ami nem is olyan nagy kérés ha már optimalizációról van szó.[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz boskorelli #11336 üzenetére
Pl. ITT
-
Milka 78
nagyúr
válasz CsonkaImo #11229 üzenetére
Hidd el ha lenne alternatíva az Intel procira akár csak kicsikét olcsóbban én is (vagy akár ugyan azon áron ugyan azon teljesítménnyel).Az első saját vásárlású gépem egy K6-2 400-as volt és onnantól végigjártam a K5/K6/K7/Athlon/Phenom család több tagját is,majd az FX-nél váltottam,mert nem hozta azt amit ígértek...
Sajnos az egypólusú cpu ipar miatt már fel sem hördülök egy 100 forintos cpu láttán ami minden csak nem normális.[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
Ekkora lemaradással a 18nm nem fog segíteni.Itt minimum a 2600k teljesítményét kéne megugrani,de ez 4 éve nem sikerül nekik.Persze itt egy szűk "Gémer" rétegről van szó,amiben mint említettem lehet nem is érdemes nagy összeget pumpálni.
Az APU-ról elmélkedtem mikor az alacsonyabb fogyasztású gépekről beszéltem és lehet ebben több is a reláció/versenyképesebbek,mint hogy olyan procit építsenek ami kokszosra hajt egy 290x/980/Titan X/vagy ezen CF-eit. -
Milka 78
nagyúr
Én kérek elnézést...amióta ismerem players kollégát agresszívan reagálok mindenre (rossz hatással van rám)
demmer123 : Egy reális világban...de sajnos ez nem az.Itt fogjuk kapkodni a levegőt első körben.Mondjuk a Titan X 500-ról indult és 348-lett belőle.Ajándék az a -150
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
Ki mondta,hogy annyi lesz zsenikém?Mondom reális lenne... lehet hogy 700 lesz,majd kiderül.
200-220-at saccoltam anno...majd magamhoz tértem és 250+-ban reménykedtem...már nem reménykedek,inkább várok,de ha valami nem tiszta nyugodtan az IPonnak is üzenhetsz az árazással/hírrel kapcsolatban,de mivel találgatós topick ez belefér úgy mint a te "tuti nem 650"-ed.Players : Bazzzz leszólítasz és egyből jön egy Dzsihadista DR Grétys
[ Szerkesztve ]
-
-
Milka 78
nagyúr
Átnevezem AMD Varjúdombi károgós topickra ezt a helyet
-
Milka 78
nagyúr
válasz FollowTheORI #9424 üzenetére
Nekem is Hybrid van szimpla radival,2db 1200rpm-es ventivel és egy agyon feszelt 290x-et hangtalanul deresre hűt.Az enyémtől a "gyári" megoldás még hatékonyabb.
Durván 350w-nyi hőt 58-66 fok között tart.[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz #35434496 #9407 üzenetére
Neked bármit!
Márpedig 200-220 közötti ársávban gondolkodom (nem bánnám a 160-at sem).Ilyen tré forintnál is 162 ropiért van Palit 980.Ebből kiindulva a 980ti is meglehet 220-ból ha rendeződnek a Magyar forintal kapcsolatos mélyen tisztelt külhoni gondolatok
Jó ez a Hybrid motyó,de valóban drágíthat egy kicsit a karin (mondjuk az Asetek egy szimpla radis kompaktot bagóért szórja,lehet nem drágább mint egy komolyabb Strix hűtés) és nekem van is egy ami történetesen a 980-ra felmegy (talán a 980ti-re is).
A sok forradalmi újjítástól nehogy elszabaduljon az AMD-nél az a bizonyos filctoll...persze ez csak jósolgatás,mert ugy se teljesítmény,se ár,se egyébb paraméterek. -
Milka 78
nagyúr
válasz Malibutomi #9380 üzenetére
Legalább nem kéne a Hybridet átraknom rá
-
Milka 78
nagyúr
válasz Malibutomi #9156 üzenetére
Csak nem úszom meg a 390x-et...ez a 380x meg elég érdekes,de a 980-hoz 1250-1300 az alap és a tuningról,fogyasztásról még szó sincs.Nem tudom mit akarnak reszelni a Hawai-on,de nagyon bele kell nyúlniuk,hogy életképes legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- ASUS Radeon RX 580 OC 8GB GDDR5 256bit (ROG-STRIX-RX580-O8G-GAMING) Videokártya
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GeForce RTX 3080 Ti GAMING OC 12G - Gyári Garancia
- Fair Áron / NVIDIA GeForce Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- EVGA Nvidia GTX 1080 Ti FTW3 ICX 11Gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest