-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ragnar_
addikt
Ha már szóbakerült a mérés ,egyre gyakrabban látni egyébként ilyen gaming teszteknél frametime grafikonokat is, minél inkább közelít egy egyenest (Vsyncnél gyakorlatilag egy egyenes) annál inkább egyenletes, smooth lesz a gameplay...
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
pRoject22
őstag
-
MZperX75
addikt
válasz simlisgumis #3253 üzenetére
A drágaszág....
-
simlisgumis
tag
Jelenleg itt tartok! Még a blokk kap egy kis matt feketét , nem áll jól neki a réz!
Már várom ,hogy hogy muzsikál majd a ryzen így víz alatt ,de azt észrevettem hogy így 44 évesen már nem hoz annyira lázba mint régen! Sajnos....
Ja ,és ha probléma ,hogy ide posztolok képeket az összeszerelésről,akkor jelezzétek nem akarok balhét ! -
IstvánLászló
senior tag
válasz simlisgumis #3256 üzenetére
Köszönöm a képeket az összeszerelésről és várom a tapasztalataidat.
Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
apa111
aktív tag
Üdv a táborban GRATULA nagyon jól néz ki a cuccos már várom ,hogy nyomd a RIZSÁT minél több tesztel
-
pRoject22
őstag
válasz IstvánLászló #3257 üzenetére
Nem hoz lázba? Lehet ,hogy csak a rossz idő vagy front hatás miatt
Engem 35 évesen is ugyanúgy lázba tud hozni mint anno 16 évesen, mondjuk akkor még nem ilyen cuccok voltak ^^
¯\_(ツ)_/¯
-
Ragnar_
addikt
Milyen ház ez, hogy direkt ekkora tér van a vízhűtésnek ? (Azt a reservoirt nem kellene 90 fokkal forgatni, hogy, ha levegősödik a rendszer, akkor a buborék ne menjen a csőbe? Lehet, hogy így is üzembiztos, de ha elfér függőlegesen is.., bár mondjuk nincs nagy jelentősége, annyi levegő úgy se valószínű, hogy lesz, hogy bekerüljön a csőbe, nekem annó a reservoir beömlője volt a legmagasabb ponton, úgy totál egyszerű volt légteleníteni, és utántölteni is..)
[ Szerkesztve ]
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
Ragnar_
addikt
Mármint ha a te reservoirodat nézzük akkor (gondolom) a tetjén lehet feltölteni, nem a 2 csőcsatis végénél ezért annak kéne a legmagasabb ponton lennie.. És így a levegőbuborék is ott köt ki előbbutóbb, ha lesz..illetve a hőtágulás miatt amúgy is tanácsos nem teljesen feltölteni elvileg, de hogy gyakorlatilag az a 10-20C°mennyit jelent a hűtőfolyadéknál én nem próbáltam ki annó, nem töltöttem fel teljesen a rendszert...
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar_
addikt
Bár, feltöltés után is el tudod fektetni.. csak akkor nem az lesz a legmagasabb pont a rendszerben.. (Ejj a régi szép idők, mikor én is vízhűtést szereltem... )
[ Szerkesztve ]
-
Plasticbomb
addikt
Nem rossz, nem rossz. Én meg poénból beleraktam az mitx alaplapom a towerbe:
Háááát, a méretek közötti különbség megdöbbentő....
(Upsz, nem figyeltem, azt hittem a vizes topikban vagyunk...XD)
[ Szerkesztve ]
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
-Gabesz-
senior tag
Azért vigyázzál, mert a sörre meg a páleszra az a tejszerű valami nem biztos hogy jó lesz
Amúgy nagyon fasza a gépezet!
-
Márk
senior tag
A csak Ryzen 7-et ismerő BIOS-ú lapok vajon majd tudnak bootolni Ryzen 5-tel legalább annyira, hogy az UEFI alól csináljon az ember egy BIOS frissítést, vagy se kép se hang effektus lesz?
2009.08.: LG 42LH4000 ---> 2011.08.: PANASONIC TX-P42G20E ---> 2014.05.: PANASONIC TX-P50UT50E ---> 2017.05.: PIONEER 9G KURO PDP-LX5090 tuned by janos666
-
addikt
válasz Plasticbomb #3263 üzenetére
Na, ott van hely vízhűtésnek.
Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
IstvánLászló
senior tag
válasz pRoject22 #3259 üzenetére
"Nem hoz lázba?"
Szerintem a kolléga csak viccelt, én is izgulnék a helyében.
A cuccos nagyon szép és már várom a minél több tesztet és tapasztalatot.[ Szerkesztve ]
Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
-
Depression
veterán
Inkább mint az autó, egy idő után már csak használni akarod, nem bütykölni.
20 éven át engem sem lehetett kiszedni a gép belsejéből, ma már ráz a hideg, ha hozzá kell nyúlnom. Persze megteszem, de már nem örömömben.Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
Tengo
aktív tag
Nem gondolkodtál azon hogy a tartály-t az alaplap jobb oldalán rögzíted, mert így egy kicsit üresnek tűnik a belső. Nem okoskodok csak egy ötlet amúgy durva az a ház, egy kisebb család akár be is költözhetne a földszintre.
-
Omli85
őstag
válasz Depression #3273 üzenetére
Hát ez így van bár embere válogatja szerintem ettől függetlenül egyetértek veled.
(#3275) Tengo: Végül is ha a mai legó árakat nézzük...
(#3276) simlisgumis: Részben emiatt döntöttem én is ezen deszka mellet meg hát van rajta minden csudajó finomság . Köszi az infót.
[ Szerkesztve ]
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
Walter_White
senior tag
-
zzola
titán
válasz simlisgumis #3271 üzenetére
Szép!
-
simlisgumis
tag
válasz Walter_White #3278 üzenetére
4 es gskill trident [link]
-
VirsLee
őstag
Asus Prime B350-PLUS vagy MSI B350 Tomahawk? Van érdemi különbség a kettő között? Msi lapnak kb. 30 százalékos felára van. 1700 vagy 1600X menne bele, egy RX480-nal.
-
likeaRAINBOW
senior tag
Srácok, akinek a lapja monitorozza a VRM-et, meg tudjátok írni, hogy egy 10 perces prime95 small FFT-s teszt után hány fokos?
-
nagyúr
sub5% a különbség a bf1 kivételével a másik háromban. és ha hozzáteszem, hogy általában nem cpu-limiten játszunk, akkor nem hiszem, hogy ebből valós felhasználásnál (mert 720p egy gtx 1080nal nem az) bármit is érezni fogsz, ha normális optimalizálást kap az adott játék.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
janos666
nagyúr
Az a Fry Cry Pimal eredmény szerintem minden, csak nem jó. Házon belül is minden felállásban egyforma a Ryzen, ráadásul ezt játszva lehagyja az Intel (jobban, mint az órajelfölény) kevesebb magból. A Ghost Recon hasonló: betömörül egy szintre minden Ryzen, aztán core/thread arányban köré rendeződik az Intel (kivéve, hogy ehhez durván fele annyi magra/szálra van szüksége), ami kb. órajel-arányos mértékben vezeti a csúcsot is (csak fele magból).
A Maffia-ban 4/8-as Ryzen kell, hogy befogják a 4/4 Intel-t, és az órajel-fölénnyel még így is a 4/8-as Intel győz 8/16 Ryzen-el szemben is (megint: fele magból). Battlefiled: durván ugyan ez, csak még jobban húzza az órajel az Intel vitorláját. Az F1 is ehhez hasonlít.
A For Honor-nak minden mindegy.Nyilván lehet vele játszani (hah! van aki boldog fix 30fps-el konzolon! annyit meg tuti kiprésel a 2+2 Ryzen is), de néhány kirívó esetet leszámítva szinte mindig jobb játéktesztekben az Intel. Annyira, hogy erre én már lassan azt mondom, hogy kár erőltetni a játékteszteket, ez a Ryzen egyszerűen nem erre való.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
sb
veterán
válasz velizare #3285 üzenetére
Teljesen jó, alig lassul tőle és az is csak spec esetekben ugyebár.
Így a 4/8 Ryzennél nem sok érv marad majd az Intel 4/8-hoz hasonlítva azokból amiket a 8/16-nál felhoztak.szerk: janos666. Már látom, meg is jött valami mondvacsinált érv az AMD ellen. Te milyen meccset nézel?
Hol látsz 30fps-eket? Hol van óriási lemaradás? 1-2 játékban aminél az órajel számít és a több magot is lesz*rja (vagyis szutyok játéknál). És a bónusz: 1. csontra húzott Intelek ellen nézed. 2. Ár nélkül.
Igen, a 7700K leveri, maxra húzva és 2x áron, 10-30%-kal.Más: Fogyasztást mértek már valahol 4/8 felállásban?
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz jocomen #3288 üzenetére
Úgy, hogy a minimum mindig az egész másodperceben megszámolt összes képkockát jelenti. Ha van egy másodpercben akadás, mellette meg pörgő fps, akkor az egész másodpercben sok képkocka keletkezik, az értékből nem lehet kiolvasni az akadásokat. Erre csak a %-os eloszlás alkalmas.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
nejad
aktív tag
Én inteles vagyok csak olvasom a topikot és csak nevetek azokon akik azon sírnak, hogy pár %-kal kikap egy egy hónapja megjelent proci olyan játékokban amik egy éve intelre készültek. Szerintem a nagy többség évekkel ezelőtt kiegyezett volna ilyen különbséggel.
-
janos666
nagyúr
Sehol sem látok 30fps-t, szerintem egyértelmű volt az a rövid tőmondat, hogy "van akinek fix 30fps is elég konzolon" (tudod, XBox, meg ilyenek), ami arra utalt, hogy attól nyilván egyértelműen jobb a teszt összes szereplője (így példaképp ahhoz képest lényegtelen is az egész, hogy melyik mennyivel jobb).
Azt a 0.1% grafikonosdit átugrottam, de megkeresem.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Ragnar_
addikt
válasz janos666 #3289 üzenetére
Majdnem jól látod a helyzetet, átlag 10-15% + FPS, gyakorlatilag semmit nem jelent, nem valószínű, hogy egyértelműen ráböknél melyik konfig megy 100FPS-el és melyik 120- al, ha ki lenne kapcsolva az FPS kijelző. Far Cry primal az egyetlen játék a tesztből ahol azt lehet mondani, hogy az Intel jelentősen jobban megy.(Valószínűleg kapott is az UBI egy kisebb bőröndöt az Inteltől, az látszik, hogy a For Honorra már nem küldött bőröndöt az Intel) Ha erre te azt mondod, hogy a Ryzen játékra nem alkalmas, hajrá. De ott az F1 2016 ahol a 2+2-es Ryzen 4GHz-en jobban megy, mint az i5 4.8 GHz-en. A Maffiánál szerintem valamit elnéztél, mert ismét a 2+2-es 4GHz-es Ryzen megy 4.8 GHz-es i5 szinten. De mindenki maga dönti el, hogy milyen procit vesz, az tény, hogy akinek kaby i7/i5 procija van annak nincs miért váltania játékok miatt egyelőre, mivel sok játékban még mindig az órajel számít nem a threadek.
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz Ragnar_ #3295 üzenetére
Te is imádjátok kisarkítani a dolgokat.
Benne van a hozzászólásomban, amire válaszolsz, hogy "nyilván lehet vele játszani". Szerintem csak kár erőltetni, hogy addig-addig nézegessük és csavargassuk a játékteszteket, míg végre azok is úgy kezdenének kinézni, mint pl. Cinebench vagy video encode tesztek, ahova egyértelműen jobb a Ryzen. Játékra szerintem nem egyértelműen jobb, hanem úgy tűnik picit gyengébb, de ez van, mégis megpróbálják tízszer is lemérni százféleképp, majd ezerféleképp megmagyarázni a számokat, hátha végre egyszer valami más eredményt kapnak (azt, hogy jobb a Ryzen játékra, mint a Kaby). Ez az, amit kezdek unni.[ Szerkesztve ]
-
HavocS
senior tag
-
törölt tag
válasz janos666 #3296 üzenetére
Az unalmas az amikor ugy osztjak itt az eszt egyesek mintha lenne fogalmuk arrol amit mondanak.
Az alatalam jatszott jatekoknal hibahataron belul van a kulonbseg 4790k es Ryzen kozott 1440p-ben, innentol kezdve barmilyen erveles fals es hiteltelen. Ha ezen sikerul tullepni, akkor lehet beszelgetni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest