- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pilu85
őstag
Gondolom azért nem ismeri fel a 2666 memóriát az a12 9800, mert nem támogat csak 2400-ig. Ugye jól gondolom? Az 1700 nál ugye változni fog a helyzet? Egyébként teszteket nézve az 1700 ott van a 7700k nyomában. Azonban itt az 1700 kb 30-40%-al kevesebb kihasználtságot mutat, tehát jópár évig elég lesz, mikor a 7700k már elfogy.Vmi gond van vele hogy nem kel el korrekt áron se? Lassan ott vagyok hogy elsem adom.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
MaxxDamage #24597 üzenetére
Én 3.4-en tolom, 1.15-1.2V-n. Lényegében passzívban is elmenne.
-
raubisoda
senior tag
Ok köszi mindenkinek.Vissza raktam 3750-re mert igazából ezen az órajelen sem tud mit kezdeni vele a sima GTX1050.Kevés a vga mint mackósajtban a brummogás.Szóval most 1.224V-on 3750MHZ.Szerintem ez is ok.
Viszont valami megfogott a bios update során.Lehet cmos kellene neki?Ha felrakom az új biost tök mind1 melyiket akad a hang és az ssd is.Az az: belépek egy játékba és szaggat a hang.Update után kellene cmos?
természetesen jelenleg a 3.40-es van fent ugye azt is írja az oldal,hogy először azt tegyük fel. -
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
MaxxDamage #24593 üzenetére
Nekem 1.4V alatt elkezdi tölteni a win-t, de beáll mint a szög 4GHz-n az 1200.. Nem akarom rommá feszelni, mert feleslegesnek találom.
-
válasz
SECTORnooB #24594 üzenetére
Remélem fogja kezelni, majd kiderül.
MD
L -
SECTORnooB
addikt
válasz
MaxxDamage #24593 üzenetére
2700X
-
válasz
Tomi_Sci #24592 üzenetére
Nekem 3.975GHz-n 1.4v és 4-4.1GHz-n 1.45v+-t is bekajálja... bár régebbi BIOS-al kevesebbet evett és RAM is ment simán 3200-on CL16-al de az most 3000-en CL14-be sima ügy.
Majd a Gen.2 amit várok és remélem sokat javul...abból beszerzem a legerősebb CPU-t amit a lap kezel.
MD
L -
pilu85
őstag
Gondolom azért nem ismeri fel a 2666 memóriát az a12 9800, mert nem támogat csak 2400-ig. Ugye jól gondolom? Az 1700 nál ugye változni fog a helyzet? Egyébként teszteket nézve az 1700 ott van a 7700k nyomában. Azonban itt az 1700 kb 30-40%-al kevesebb kihasználtságot mutat, tehát jópár évig elég lesz, mikor a 7700k már elfogy.Vmi gond van vele hogy nem kel el korrekt áron se? Lassan ott vagyok hogy elsem adom.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
< CyberBob > #24577 üzenetére
Nem lesz egyenlőre 8 magos APU.
A 2400G szál/szál hozza azt a teljesítményt mint a nagyobb társai, csak a cache-igényesebb műveletekben marad allul mivel a 2400G-ben csak egy CCX-van így értelem szerűen a cache mérete is szabás alá került. -
varmi2
nagyúr
válasz
Jelentősen nem lesz erősebb apu a megjenet 2400G-nél. Ha annak kevés a cpu ereje, akkor kénytelen leszel igp nélkülit venni.
-
kaszas19
senior tag
válasz
Én úgy tudom hogy 8 magos verzió nem lesz IGP-vel ellátva.
-
< CyberBob >
őstag
Sziasztok!
Ilyen négy / nyolc magos processzort vennék, de szükségem lenne integrált vga-ra is. Mikor jelenik meg az integrált verzió?
Ami nemrég jelent meg arról azt olvastam, hogy nem olyan erős mint a vga nélküli. -
pengwin
addikt
válasz
pilu85 #24571 üzenetére
ASUS lapok BIOS-át nem ismerem, de az a tapasztalatom, hogy az AMD CBS (Common [Közös] BIOS Settings, vagy valami hasonló) beállításai sokkal stabilabbak.
Nem tudom, hogy az előző generációs APU-kkal is működik-e, de ha igen, akkor ott nézz szét a beállítások között: lehet nem állítja be jól az alaplapod az XMP profilt. Ez tartalmazza a memória tuningos beállításait, mert jelenleg hivatalosan 2400 vagy 2667 MHz a leggyorsabb hivatalos DDR4 szabvány, vagyis ha a memóriagyártó elad neked egy 3200MHz-es modult, akkor a 3200-as profilt extraként tárolja majd a modul a JEDEC szabvány 2133/2400/2667 mellett.
Azok a Bristol Ridge APU-k elég jól mentek FM2+-on, szóval AM4-en is lehet azt biztos tuningolni.(#24574) bivalyolo
Az csak a hivatalos, tuningnak nem számító órajel, ami garantált a kompatibilis RAM-okkal.MÁS:
AsRock AB350M Pro4,
Ryzen 5 1600X
Corsair Vengeance LPX 3200MHz CL16 2*8GB kit (hivatalosan nem támogatott)Eddig max. 3066MHz-en mentek a RAM-jaim az XMP profil beállításaival, az utolsó P4.70-es BIOS frissítés után viszont AMD CBS-ben beállítva a profilhoz tartozó időzítéseket végre megy 3200MHz-en.
Ha simán beállítom az XMP profilt akkor nem bootol a gép, csak miután 3 próba után visszaáll DDR4-2133-ra.Igaz nem teljesen stabil (értsd: automatikusan visszaáll 3066MHz-re pár újraindulással később), de egyáltalán nem rossz, tekintve, hogy eredetileg valahol 2800 körül volt a memória órajel teteje amikor összeraktam a nyáron a gépet.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
bivalyolo #24574 üzenetére
Izé, nem szeretnék belewau, de a Ryzen 3 1200-nál Max System Memory Speed 2667MHz, ehhez képest 3200-on mennek a Corsair ramok Nálam.
-
bivalyolo
őstag
válasz
pilu85 #24573 üzenetére
Max System Memory Speed
2400MHzha megszakadsz se fogod tudni magasabb órajelen járatni ezzel a procival a ramokat.
-
Bounti
aktív tag
válasz
pilu85 #24571 üzenetére
Igaz nekem Asrock-om van (A320M), de az én lapom oldalán azt írják, hogy a 7. generációs APU-k csak 2133 és 2400 MHz-es Ram-ot támogatják, az OC szóba sem kerül (a Ryzeneknél természetesen van OC).
Kieg.: Az alaplapod kézikönyvének 8. oldalán ugyanez olvasható...
Lehet, hogy nem kezeli rendesen azt a Ramot... esetleg frissíts BIOS-t.
-
pilu85
őstag
Nálam Asus lapba a memóriát max 2400 ra lehet tenni. De azon meg nem indul el a gép. Corsair vengeance 2666os. Amd a12 9800 van mellette. Arról nem is beszélve hogy ha a proci órajelét megemelem 100 MHz vel akkor megint nem indul a gép. Asus Prime x370 pro. Vmi ötlet? Hogy ne térjek el a topiktól van egy R7 1700 ám is csakég vgam nincs.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Habi10 #24566 üzenetére
Igazán nincs mit!
(mi lett végül a megoldás? Cmos reset helyrehozta?)#24567:
Szerintem min egy Top lég (Noc D15) vagy AiO víz 240-280mm esetleg custom víz ami már kijárna a 4Ghz mellé.Ami a keretbe belefér...
Kraken X62-vel megfogom játékoknál bőven 60 alatt (van ahol az 50-et épp hogy nyaldossa) Stress teszteknél meg 64-67 max mondjuk egy órás Prime Small FFT után, IBT detto. Persze egy jól szellőző ház nélkül a cpu cooler magában nem ér sokat!!
70 fokot még nem élt meg ez a proci, pedig nem 7köznapi fesszel van etetve , de hát amit megkér megkell adni -
hackeeeee
Jómunkásember
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Habi10 #24557 üzenetére
Na egy kicsit utána gugliztam ... Annyi a hiba hogy egyszerűen nem lép ki idle állapotból.
Sokan jártak már így mint te, viszont több megoldás is szóba jöhet:
Cmos reset.
Bios defaultot neki , aztán oc.
Bios update.
Pstate állítás
Chipset driver clean és reinstall (master ryzen reinstall ha használod)
Ryzen energia séma kipróbálása
Win reinstallnah jah kb ezeket találtam így pár perc alatt. Azért ennyi mert szinte mindenkinél más oldotta meg a hibát.
#24559 -re :
Nem látni mit takar az opcó ami ki van jelölve (jah és az Ai tweaker-es rész kéne) ... viszont az a 46 fok már a biosban az derék
-
raubisoda
senior tag
válasz
Habi10 #24557 üzenetére
cpucoreparking3 szedd le indítsad el rendszergazdai módban és húzd 100%-ra.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Habi10 #24555 üzenetére
Ha van, akkor HWinfo 64-el monitorozz (szétnyitva 2-3lapra). Úgy kéne egy kép terhelés alatt meg egy idle is jöhet.
Sztem nem lép ki pstate-ből. Aida-ban a cpu-nál a max Mhz-et kéne mutatnia a max szorzóval alapból.
Bios képek is kellenének. Win séma mire van állítva? (ott is megkéne nézni a max proc teljesitményt 100%on van e) Esetleg másik séma kiprobálása így első blikkre. -
-
Habi10
tag
válasz
MaxxDamage #24549 üzenetére
ezaz mindenkié jól teljesít enyém meg nem
mi lehet az oka?mi állitja a turbó értéket?
-
Habi10
tag
válasz
SECTORnooB #24550 üzenetére
nem nívó de láthatod hogy mennyivel gyengébb az átlagnál,kérdés hogy miért!!???
-
-
Habi10
tag
Szaisztok!
Mostanában nem nagyon vagyok megelégedve a gépem teljesítményével,ezért lefutattam több tesztet is és valamin megakadt a szemem,nagyon rosszul szerepelt a procim a listán szereplő többi azonos típusú procihoz képest mindössze 52% kapot,holott az átlag érték 80% körüli.,amit észre vettem hogy a turbo nálam csak 2,2 Ghz még a másik két esetben majdnem 4Ghz mi lehet nálam elállítva?mi okozhatj a hibát?hogyan javitsam?
Előre is köszi
Viktor -
wassabi11
senior tag
válasz
NdrewSunix #24545 üzenetére
Azt passzolom, nekem sem működik, biosból lőd be a ventiket és jó lesz az. Próbáltam én is segédprogikat használni de egyikse jött be, marad a régi biosos megoldás.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
hokuszpk #24544 üzenetére
Nem biztos hogy kamu. Szerintem bőven lehet azoktól a leak akiknek már kiosztották tesztelésre és azok meg olyan vga-val rendelkeznek amivel akarnak. Volt idő mikor 600 eur alatt is jártak a jobb 1080GTX-ek a simák meg még alatta, szerintem akkor ellepték a piacot ezek a kártyák ..nekem is abból az eresztésből van! Most simán vagy nincs, vagy ahol van akkor 100-200-300 euroval is drágább.
-
-
Pro!Petya
addikt
válasz
SECTORnooB #24541 üzenetére
Legyen is!!
Már tényleg nagyon várom az első teszteket ahol normális rammal + lappal és hűtéssel kipréseljenek minden mhz-et az uj procikból
most nem a jeges mérésekre gondoltam
De első körben úgy is mindenki majd a megszokott CB R15 "Safe" Oc-t fogja mutogatni YT-on mint ahogy szokták...Mert ez az alapon használva 2400es rammal kidobni egy leaket jó-jó , csak nem ettől kezd majd csorogni a nyálam
-
Beretvás
veterán
válasz
SECTORnooB #24541 üzenetére
NE csináld mert elverem rá a zsetont a végén teljesen feleslegesen..
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #24507 üzenetére
Azt nem értem mondjuk ha már leakelnek akkor miért 2400-as ramokkal benchelnek mert szerintem így azért nem ad valós képet..
Így nekem eddig nem nagyon érné meg az upgrade...
DE ha mondjuk a 2600X -et lehetne majd 4.3 v netalán tán 4.4 köré tekerni all core-on és tényleg enné a 3600-4000es ramot abban az esetben lehet lesz egy eladó 1600X-em
Csak mert az első benchek anno erre a procira is 3,8 - 3,9et írtak all core maxra aztán azért csak maradt benne egy laza 200mhz(máramelyikben)
2700X Fire stike Ultra Physics Score : 20909
1800X --------------/////////------------------ : 19051
1700X---------------////////------------------- :178251600X @ 4.1 ------------////////-------------:19192
Sima Fire strike alatt is 19200 felett dob picivel.
Más is méricskélne kicsit ha van ideje? PLS, THX
-
wassabi11
senior tag
válasz
NdrewSunix #24538 üzenetére
Ne használd az MSI Commandert.... az egy fos.
De ha beállítod amit mondtak akkor megszűnik ez a jelenség.
-
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
NdrewSunix #24524 üzenetére
en forditva csinalnam, a legsotetebbkekpottyot tennem mondjuk 30 fok 50% -ra, az egyel vilagosabbat 50 fok 50% -ra, a legvilagosabbat 72 fok 100% -ra, a maradekot meg valahova a ketto koze saccper legyen 60 fok 70%
de minden huto mas, ha neked is valami brutal darab van, vagy viz, akkor nem lesz gond. -
Tanisz
senior tag
Sziasztok,
Állítottam a RAM-om frekvenciáján.
1,5 óráig futtattam az AIDA stressz tesztet a memóriára.
Ha ez idő alatt nem dobott hibát, akkor valószínűleg jók a beállításaim, ugye?
Vagy tovább kellett volna tesztelnem? -
Beretvás
veterán
válasz
SECTORnooB #24526 üzenetére
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
BullKoxa #24527 üzenetére
Alapból 50-55 fokig nyugodtan lehet tolni őket 20% körül, 65-70 foknál kell adni Nekik 40% körül, és felette pedig mehet fentebb. Akkor még annyi hangja sem lenne játék alatt. 5GHz-s 6700K-t hűtöttem vele lényegében hangtalanul. ~1100 rpm körül, és 650rpm az alja a 143-aknak.
Most, ugyan így csináltam meg a Silent Wings 3 ventiket, lényegében 60 fokig 500rpm alatt mennek.
Kicsit matekozni kell, hogy hol van az a pont, ahonnan elkezd szabályozni, mert ugye ha nincs fan stop a ventiben akkor van olyan pont, ahonnan nem szabályoz. Pl. 10%-ig leviszed, akkor hiába állítasz be szabályzást 10-25% között, lényegében nem történik semmi.
Rocket6: Tök azt hittem, hogy nincs rajta led, és ezért olcsóbb. Közben még megy az agyalás, mert agyaltam azon is, hogy teszek alá egy mortar-t, mint ahogy nekem is van,de az eléggé kitolja a keretet. Alapból nem terveztük, de kell ház, és táp is.. így marad az a320m bazooka.
-
BullKoxa
őstag
válasz
NdrewSunix #24524 üzenetére
Szia! Nálam azért van a max 56% ami már 54% van ,mert elég brutál a ventim. ilyen a coolerem, és ezt a ventit is használom hozzá amit gyárilag adtak hozzá. Te teheted 100%-ra is mondjuk 80 C°-nál. Nekem a hangja miatt van max 54-n, ezt még elviselem játék közben.
-
-
válasz
bandika0626 #24501 üzenetére
Az első kettő pöttyöt odaállítottam, most egy fokkal azért jobb, nincs akkora "kilengés".
Ezek szerint akkor nem az én Gammax 300 -as hűtőmmel csinálja csak ezt. -
hackeeeee
Jómunkásember
Noh, úgy néz ki, hogy MSI B350M PRO-VDH lesz, mert olyan lap kell amin van DVI és HDMI is, más ez volt a legolcsóbb ami tudott ilyet.
Lényegében ugyan az a lap mint a Mortar, csak nem világít mint a karácsonyfa, ahogy elnéztem.
Vagy, olcsóbb alternatívában még az MSI A320M Bazooka jöhet szóba, ami szintén megfelel erre. Árban mondjuk ez a legjobb, mivel tuning nem lesz.
-
pengwin
addikt
válasz
pilu85 #24517 üzenetére
1. A RAM-okhoz állítsd be az XMP profilt, azzal kéne menniük 2666MHz-en. Ha nem megy, akkor AMD CBS-ben kell beállítani manuálisan a RAM-okra írt frekvenciát és időzítéseket (vigyázz, itt RAM busz sebességet fogsz állítani, vagyis 2666MHz-es DDR4 órajelhez 1333-at kell beállítanod)
2. Tényleg járhatnak a CPU-k 90+ fokon, de nem ajánlott és 95-nél le fog kapcsolni a védelem. Ha a CPU-d 90+ fokos, akkor az alaplapi alkatrészek (tápáramkör, CPU foglalat) is melegek lesznek, és nem tesz jót nekik. 70-75 fok fölé ne nagyon menjél a CPU-val, és ha már most is 75 fokos, akkor vegyél kicsit vissza a tuningból: képzeld mi lesz nyáron a 40 fokban...
-
pilu85
őstag
halo. azt szeretném kérdezni, hogy komolyan 90-95 fok a ryzen procik max hőmérséklete amin járatni lehet?? másik kérdésem: van 2db 2666os corsair vengeance ramom. hogyan lehet annyin is járatni őket? mert 2133on mennek friss biossal asus prime x370 pro alaplapban. köszönöm.
-
sb
veterán
válasz
#95462144 #24480 üzenetére
A rapid mode be van kapcsolva. Ram cache-el megy.
Kikapcsolva helyreáll a 500MB/s körüli SATA3 max átvitel.ON: Korábban olvastam, hogy pár HDMI 1.4 lapról kiderült, hogy tud nagyobb, 2.0-nak megfelelő sávszélességet is a megjelent APU-kkal. Tud erről valami listát valaki?
-
pilu85
őstag
hali. mi ez a meltdown és spectre??
-
hokuszpk
nagyúr
szamitasaim szerint a sima 2700 kb. 15% -al gyorsabb, mint a nalam epp ketyego 1700.
igazabol sok ertelme nincs a valtasnak, mert ezt sem hasznalom ki, megis valoszinuleg lesz egy 2700 beszerzesem, de ettol meg nem fogom eladni a regit, van a csaladban, akinek jolesz, ugyis iden tolti a 18 -at legyen egy jo gepe az egyetem elso-masodik evre. -
Alvin_ti4200
félisten
Nem hiszem, hogy elárasztanák a piacot a használt 1700/1800-ak, ugyanis nyilván olcsóbban kellene adniuk őket, mint a 2700X új ára, miközben nem nagyon tudnának mire cserélni, hiszen 2800X egyelőre nem lesz, Threadripper meg a többség számára kihasználhatatlan és másik alaplap kellene hozzá.
Én úgy gondolom, hogy inkább a Ryzen 5-öktől fognak "szabadulni" az emberek, főleg az 1400/1500/1500X triumvirátustól. Nekem is 1500X-em van, de amíg a videokártya árak nem csökkennek, addig kvázi semmit nem lehet kezdeni a plusz teljesítménnyel, egy GTX 1050-hez szerintem még ezek is "túl erősek", nemhogy az új generáció.
A második kérdésedre a válasz ugyanaz, mint akármikor a történelem során: az adott alkalmazástól függ, mennyire tudja hatékonyan megmozgatni a plusz két magot / plusz négy szálat. A magasabb órajel mindig ott van, azzal folyamatosan lehet kalkulálni, míg a plusz szálak mindig lutri - ami nem jelenti azt, hogy feleslegesek. Videovágáson és tudományos számításokon kívül mondjuk továbbra se látom sok értelmét egy 6-8 magos CPU-nak, kivéve, ha egyszerre akarsz játszani és streamelni.
-
jeni
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #24507 üzenetére
lehet,hogy most majd tele lesz majd az apró 1700,1700x 1800x procikkal?
akinek van karija annak nem érdemes a 2700X megvennie új áron gondolom én.
kérdés a gyakorlatban a 2600/2600X proci 6/12 maggal mennyivel lesz kevesebb egy 2700/2700x proci 8/16 magos procinál? -
Alvin_ti4200
félisten
Friss morzsák az új Ryzen-ekről
Végleges specifikációk és árak
Ryzen 7 2700X - 10%-kal gyorsabb, mint a 1800X és olcsóbb, mint az 1700X
Hivatalos megjelenés: április 19.
-
válasz
NdrewSunix #24481 üzenetére
Én eleinte a falra másztam tőle, de egyedül egyedi profillal tudsz elleni tenni, de az is ugye csak tüneti megoldás.
Gondolj bele, amikor nálam 62-63 fokról felugrik 70-re, terhelem a gépet, és egyszer csak felvisít, majd visszanyugszik.
De mivel most tönkrement az alaplapom, ezért nem érint a probléma. -
kaszas19
senior tag
Már 1 hete Ryzen tulajdonos vagyok és leteszteltem a gépet játékokkal is.
Csupa pozitív élményem van csak
Ég és föld egy 1150-es i3 után ott a kártyám henyélt még a proci 100% dolgozott.
Itt ez pont fordítva van a Gta 5-ben átlag 60-70 fps van de van hogy 100 fps feletti értékeket is mérek ugyan az a beállítással a GPU 100% még a CPU 10-30% teker.
Mocskos erős ez a Ryzen 5 1600. -
BullKoxa
őstag
válasz
NdrewSunix #24500 üzenetére
-
bandika0626
senior tag
válasz
NdrewSunix #24500 üzenetére
Az első 2 pöttyöt tedd 40%-ra azt hiszem az van a függőleges tengelyen hogy egy egyenesbe legyen. Akkor állandó fordulaton fog menni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- E-roller topik
- Facebook és Messenger
- Milyen videókártyát?
- Formula-1
- Filmvilág
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- ELKELT! FOXRA VÁR!!Intel i5 10400F 2,9Ghz LGA1200 GARANCIA
- Intel Core i7 11700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest