Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen processzort vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pipo112
őstag
hi bf1 alatt kinek mekkora a cpu hőmérséklet ? r5 1600-al ?
nekem egy hangszigetelt zárt házban 70C de de vannak 74C-s tüskék a cpu 3,8-on ketyeg nh d14 van rajta -
kecsawi
senior tag
válasz
Komplikato #24182 üzenetére
Nekem z97-p lapról b350-re gond nélkül átment a win.
-
Csorbi
addikt
válasz
Én Z68-ról váltottam X370-re, minden gond nélkül. Csere előtt még a Z68-as "állapotban" eltávolítottam azokat a drivereket, amik csak a Z68-on voltak (és eltávolíthatóak!).
-
Kolbi_30
őstag
válasz
Semmi para nincs vele. Régi kivesz új belerak. Semmi nem fog meghalni a winben, csak reaktivalni kell.
-
Simi37
őstag
válasz
Én Z170ről jöttem X370re. Túlélte a win.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Intelről cserélnél AMD-re sem kell újratelepíteni ha nem akarod.
-
Komplikato
veterán
Lenne egy fura kérdésem. Procira még egy darabig gyűjtenem kell, meg hát áprilisban jönnek ki a Zen+ procik, lehet várni kell majd normális Biosra hozzájuk (az nem mérvadó, hog elvileg már van), stb.
Gondoltam beszerzek valami olcsó gagyi procit, pl. X4 950, hogy friss Biost tegyek a lapra. Na most elgondolkodtam, hogy akkor akár tehetek fel rendszert is és tesztelhetném a meglévő alkatrészeket, alaplap, ram, SSD, akármi. Ha viszont már van fent egy rendszer, akkor maradhatna a végső proci (Ryzen 1500X, 1600, 2600?) beszerelése után is.És itt a kérdés. Ma a "fél alaplap", azaz a chipset a processzorban van. Ha cserélek egy 950-es régiséget egy Ryzenre, akkor lehet újra kell telepíteni az egész rendszert, mint régen alaplap cserénél? Van ilyesmi tapasztalata valakinek?
-
Lukitomi
aktív tag
válasz
zakarmihaly #24179 üzenetére
Az Asrock-al mint márkával semmi baj nincs, Nekem csak Asrock lapjaim voltak eddig, ez kb. az 5-ik!
Az a széria valószínűleg el lett cseszve, de ettől függetlenül szerintem az egyik legjobb alaplap gyártó!
Nekem immár 9 hónapja problémamentesen üzemel, mindenféle fagyás és hasonlók nélkül!
Tudom az egyik legdrágább lap (X370 Professional Gaming), de legalább stabil és a legjobb VRM-el van felszerelve! -
zakarmihaly
tag
jelentem mostmár lassan 2 hét működés után tökéletesen üzemel az ASUS Prime Plus lapom, bár talán annyira nem meglepő. az Asrockról azóta is csak rosszat olvasok, úgyhogy senki ne vegyen olyat!
-
Vartanus
őstag
válasz
SECTORnooB #24175 üzenetére
Jó igen, de számára gond volt, hiszen még ellenségeinek sem kívánja azt a lapot
Ettől még tudom hogy jó lap, én az Asrock AB350M-Pro4-et sem írom le, mivel azon az áron igencsak jó felszereltséget ad, bizonyára igen nagy tömegben ad el belőle a gyártó. Mondjuk nekem anno volt az Asrocktól a csúcs FM2+os A88X-Ext. 6 jó áron volt de mivel 2 is meghalt nálam fél éven belül, úgy hogy még OC sem volt én is inkább vettem utána Asus-t.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
SECTORnooB #24171 üzenetére
visszaolvasod, megtudod. keresd >> Timer << hozzaszolasait.
-
mzso
veterán
Helló!
Van akinél Windows 8.1 fut Ryzen alapú rendszeren? Van valami biztonságos módja a friss chipset driver telepítésének, meg egyéb driverek friss verzión tartására? Ugye a Microsoft mellett (hogy rohadjon meg, hogy az egyetlen épkézláb oprendszerük támogatását szűntették meg) az Asus is baszik drivert kiadni windows 8-ra.
Ma marhára megszoptam. Kékhalál volt a telepítés közben, elszállt az USB. És azóta sem megy rendesen a rendszer.
Windows 10 meg egy az egyben egy nagy szopás úgyhogy azt kerülném ameddig lehet... -
-
Kisbocs06
tag
Sziasztok ! Pár kérdés .Emelt órajel esetén ( 3.8 ghz ) ha nincs beállitáva a Pstate energiagazdálkodás annak van bármiféle negativ következménye ?Bármit állitok egyszerüen nem megy . Fogyasztás nem érdekel de gondolom emiatt nemtud károsodni se a cpu se a lap ?Nem melegszik se a cpu se a lap ( Játék alatt is kb 40 fok a cpu és szinten 40 körüli a cpu dioda hömérséklete ) A másik hogy van olyan hogy a sok babrálás miatt fejlődik egy cpu képessége ? MIkor megvettem egyből Coolermaster hyper tx 3 as hütést kapott és 62-64 fokra is felment prime95 ős terhelés alatt most meg kb 52-56 fok ( ősszes monitorozo program szerint és a szobában sincs hidegebb ) illetve mintha alacsonyabb feszültségen is stabilabb lenne a cpu .A biosban nekem a 3.8 ghz hez 1.21250V kell , 3.9 ghz hez 1.3V , 4ghz hez 1.35V kell de ha ezeket beállitom a biosban az aida64 és a cpu-z szerint is többet ad neki jelen esetben a 3.8ghz van beállitva biosban 1.21250V de az emlitett programok szerint 1.264V ot kap( ez lenne a felfelé droppolás ) ha elinditom a prime95 tesztet akkor meg fixen 1.248V ot .Továbba a lapom az pont a hirhedt Asrock Ab350m pro4 nekem eddig a 3 hónap alatt eddig még problémám nemvolt vele pl azon kivül hopgy hiába megyek rá a discard changre nem állitja alapra vissza a lap beállitásait ilyenkor kikéne vennem az elemet ( ott roh@djon meg mert a vga alatt van ) .Amugy ezekról az asrock lapokról lehet valamit tudni mitöl döglödnek meg ? Gyártási hiba ?
-
Cucuska2
addikt
Meghalt a Gigabyte AB350N-Gaming Wifi-m, négy hónap használat után.
Most várhatok egy hónapot. -
kaszas19
senior tag
Sziasztok.
Holnap csatlakozom hozzátok.
AMD Ryzen 5 1600 YD1600BBAEBOX
MSI B350 PC Mate alaplap
G.Skill Ripjaws V 2x4GB DDR4 3200MHz F4-3200C16D-8GVKB memória
Adata SU700 ASU700SS-120GT-C 120GB SSD
Egy 1150 i3 platformról váltok most, így hát jó kis beruházás volt ez.
Remélem minden rendben lesz. -
WeghA
tag
válasz
turistakolbi #24161 üzenetére
És hogyan? Kell szerezni egy másik procit addig valahogy? Más módszer nincs?
-
WeghA
tag
Üdv! Adott egy Asus B350 Prime Plus alaplap és egy AMD Ryzen 5 2400G proci! Hogy tudom összehozni őket, hogy elinduljon a gép? BIOS frissítésre gondolok!
-
turistakolbi
aktív tag
Friss ropogós ryzen7 2700 és 2700 X és ryzen 5 2600 és 2600x
https://videocardz.com/75194/amd-ryzen-2000-series-exposed-pricing-performance-leaked -
-
Beretvás
veterán
válasz
SECTORnooB #24148 üzenetére
Engem is vonz ne is mond. De most mások a prioritások sajnos. Idén lakásberendezés költözés stb.
-
füles_
őstag
Gondolom azért csak ennyit emeltek az órajelen, mert kell egy olyan hatmagos modell is, ami belefér a 65W-os TDP osztályba. A 2700-at is alakíthatták volna úgy, hogy elverje még az 1800X-et is, de akkor már tuti nem férne bele a 65W-os osztályba.
Nekem inkább az szúrja a szemem a 2600 esetében, hogy 10 dollárt drágítottak és lecserélték a Spire hűtőt Stealth-re az 1600-hoz viszonyítva. -
válasz
SECTORnooB #24148 üzenetére
Mutassanak nekem egy olyan Ryzen felhasználót akit nem a kocka vége érdekli.
Parancsolj. Ryzen 1600-om van, gyári értéken megy, egy CM 240 lite vízhűtővel.
Nem érdekel a tuning, nem is értek hozzá. Menjen, ahogy kell, nekem ennyi kell. -
SECTORnooB
addikt
válasz
Beretvás #24143 üzenetére
Beretvás pajtás engem megbűvölt a 2600 as, főleg ha a 4000+ órajelű ramok is támogatva lesznek
JanR: Miért mindig az a fránya base clock?
Mutassanak nekem egy olyan Ryzen felhasználót akit nem a kocka vége érdekli.Amég világ a világ és lehet szorzót állítani addig nem releváns a base clock -
S_x96x_S
addikt
válasz
BenceShearer #24144 üzenetére
>Itt már hivatalos lesz a DDR4 3200?
JEDEC DDR4 support = 2933
ugyanaz mint a 2200G-nél
https://cdn.videocardz.com/1/2018/03/AMD-Ryzen-2000-modelos.jpg -
S_x96x_S
addikt
#leak Ryzen 2000 sorozat , árak, spec ; infok a B450 ; X470 -ről
* nem lesz Ryzen 7 2800X
* 4 új proci lesz: 2600;2600x;2700;2700x
* 2700x árát az intel 8700K árához igazitották ( -1 USD ) és ahhoz is pozicionlaizálják ( tesztek )
* x470 -ben lesz "XFR2 Enhanced" ; "Precision boost overdrive" , és sok más apróság ...https://videocardz.com/75194/amd-ryzen-2000-series-exposed-pricing-performance-leaked
-
törölt tag
válasz
salaud #24137 üzenetére
Lehet belőle hibátlant kifogni ez nem kérdés, főleg a régebbi szériákból. Van olyan webshop (az a 4 betűs), ahol a nyomait is eltüntették az ominózus deszkának, mert olyan magas volt a meghibásodási arány... Nem akar senki lutrit ajánlani senkinek, ezért sem ajánlja senki.
-
salaud
aktív tag
válasz
füles_ #24118 üzenetére
Lehetne abbahagyni ezt az "ASRock AB350M Pro4 lappal majdnem mindenkinél random fagyogat a Windows" rémhírterjesztést. Legalább annyi embernek megy tökéletesen ez a lap, mint ahánynak hibázik, valószínű volt egy hibás szállítmány, amit "garanciában" cserélnek. A sajátomon mindig az aktuális legfrissebb UEFI van, fent volt a visszavont verzió is, nekem azzal sem volt bajom. Most is a 4.70-el megy, 2 ram modullal és M2.sata ssd-vel, HDD-vel. Soha nem fagyott, tuningolható, tökéletesen működik.
-
Pro!Petya
addikt
A héten még a Hero-ra is várható az új bios (overclock forumon legalább is állítják)
-
Vartanus
őstag
Amennyiben nem nagy nehézség az Asus ROG Strix B350-F Gaming tulajoktól kérhetnék pár screenshotot a BIOS tuning részekről?
Előre is köszönöm
-
palfitom
félisten
válasz
enginev3.0 #24127 üzenetére
Az "szép".
De legalább megoldódott!
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
enginev3.0 #24127 üzenetére
Király
-
enginev3.0
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #24121 üzenetére
Egy ventilátor okozta a hibát, lehúztam és már jó, pedig még csak nem is alaplapra volt dugva, hanem molexre
Most 3000-ren megy a ram és 3.8Ghz-n az 1600x
-
tudi13
aktív tag
-
füles_
őstag
válasz
palfitom #24119 üzenetére
A Mortar Actic már drágább kategória, ezen az áron már van Asus TUF B350M is, amin az olcsóbb Asus-okhoz viszonyítva van VRM hűtés.
A Mortar és a Bazooka között amúgy mi különbség van azon kívül, hogy az utóbbin spóroltak a fan headerekkel és még pár csatlakozóval? Vagy ez minden?(#24120) tudi13
Ezt jó hallani. VRM nem melegszik nagyon? BIOS-ok jönnek rendszeresen? -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
enginev3.0 #24116 üzenetére
Réges régen ha nyomva tartottad az Insert gombot bekapcsolás után közvetlenül, akkor visszaállt alapbeállításba a BIOS, de nem tudom, ez manapság is működik-e. Viszont nekem a gigabyte lapom azt csinálta a RAM átállításnál, hogy csak 20 másodperc után adott képet a gép első sikeres indításnál, nem tudom, mennyit vártál vele.
-
füles_
őstag
Csak szerintem nincs egy értelmes B350M alaplap közepes áron?
Az Asusnak van 3db B350M alaplapja a 70€-s ársávban, egyiken sincs VRM hűtés, az ASRock AB350M Pro4 lappal majdnem mindenkinél random fagyogat a Windows (szériahiba?), MSI B350M Bazooka nem néz ki rosszul, de mintha BIOS terén eléggé le lennének maradva (meg az a probléma, hogy nem lehet 1.3V alá beállítani a CPU feszt), maradt a Gigabyte AB350M G3, ezzel mi a helyzet? Van róla valamilyen kialakult vélemény? Amúgy az ASRock lenne a legszimpatikusabb. -
Cucuska2
addikt
Hm, ma reggel újra akartam indítani a gépem, erre nem POST-olt többet. A RAM-CPU-deszka kicserélésén túl mindent kicseréltem, semmi sem segített.
Visszavittem az egészet garanciába, nagyon kíváncsi vagyok, hogy melyik romlott el.
Ha egyik sem, és csak hercegnősködött, az 9k pénzembe fog fájni.
Gigabyte AB350N-wifi, 16 GB ADATA valamilyen 2400 MHz-es RAM, egy modul, és R5 1600X. -
enginev3.0
félisten
válasz
enginev3.0 #24114 üzenetére
R_cmost is rövidre zártam de hiába, más ötlet?
-
enginev3.0
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #24110 üzenetére
Megpróbáltam és most nem indul be a gép
Fekete képernyő, forgó ventik semmi reakció
Már kivettem a BIOS elemet de semmi -
S_x96x_S
addikt
nagy ASROCK BIOS UPDATE 3/6/2018
1.Update AMD AGESA to PinnaclePI-AM4_1.0.0.1a.
2.Improve M.2 SSD compatibility. -
SECTORnooB
addikt
válasz
speedernet #24102 üzenetére
Így van ha valamelyik alkatrész szarakodik, az egész platformot szidni kell, az remélem fel sem tűnik, hogy a döntő többségnek minden gond nélkül fut. (Ne haragudj nem csak neked szól ez, de már nagyon elszaporodtak az inkompetens destruktív hszek.)
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
enginev3.0 #24109 üzenetére
Esetleg a RAM-nál választhatsz egy XMP profilt, más különben 2400-on fognak üzemelni.
-
enginev3.0
félisten
Giga alap BIOS beállításokon érdemes valamit változtatni?
-
Kolbi_30
őstag
válasz
Nem a proci szar...hanem az alaplap.
-
Feriboy2
aktív tag
válasz
nem mindegy melyik slotban van a ram, idézet a manuálból: "when enabling
Dual Channel mode with two memory modules, we recommend that you install them in the DDR4_1
and DDR4_2 sockets."szóval az 1-es meg 2-es helyre kell tenni a ramokat, hogy menjenek duálban rendesen
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
speedernet #24103 üzenetére
nezd meg a frissitesi elozmenyeket.
-
törölt tag
válasz
A soc fesz az mennyi nálad? Apró lépcsőkkel próbálj meg emelni rajta, semmiképpen se hagyd auton, nézd meg alapból auton mennyit ad a deszka. 1V-ról próbálj meg elindulni.
-
speedernet
aktív tag
válasz
Beretvás #24100 üzenetére
Cooler Master G550M kb 2 éves.
Ma nem tudok vele foglalkozni de majd holnap még valamit próbálok.
Tegnap át dobtam a ramokat másik slotokba mert úgy vettem észre hogy ha kézzel ha xmp profilt kapcsolom be nem állítja be az 1.35 v ot a ramnak.
Át tettem másik slotba és úgy be állította de a tesztekben elhasalt továbbra is. Még vissza nem tettem abba ahol eredetileg volt, lehet hogy nem mind1 neki melyik slotban van... 2x4GB ramrol beszélünk.
Szörnyű mert egyik pillanatrol a másikra mi az isten törtent, mondom tökéletesen ment minden ramok 1.35 v on cl16 3200 xmp vel gyönyörűen tették a dolgukat.
Le is teszteltem szépen Prime95 el HyperPI vel Aidával...
A proci 3.8 GHz en kitesztelt fesszel...
Jó ez a Ryzen de ami szívás van vele az már kicsit sok... -
Leon77
őstag
válasz
speedernet #24099 üzenetére
Win frissítés nem volt? Ha auton minden oké, akkor a tuning valószínű instabil. Hw hiba esetén auton is kéne fagynia. Ibt very high prime 95 mehet. A ram nálam, ha instabil elsonek az aida memory stress teszten hasal el 1 perc alatt. Én hónapok óta hasznalom a saját tuningomat hibamentesen, igaz, legujabb bios utan kellett 2 lépcső feszt adni a procinak, mert kicsit instabil lett. 3200 as ramjaim soha nem voltak stabilak 3200 on, egyszer egy hónapig, de utana nekem is volt bsod meg bootloop. 3066 on stabil.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- BestBuy topik
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3036
- Satechi 200w USB-C 6-port PD GAN - UK / Számla / Garancia /
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest