Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sokszor le lett már írva, hogy 3000-es lpx-el sok szívás van, erre minden héten jön valaki hogy ilyet vett és most mit csináljon. Unalmas már. Legalább arra vegyétek már a fáradtságot, hogy használjátok a keresés funkciót.
-
mate211
csendes tag
Hali!
Én is beléptem a napokba a ryzen tulajok családjába, és ahogy arra számítottam is a ram nem akarja az igazságotAdott: ASUS prime b350-plus(3203-as bios), Ryzen 3 1200,Corsair Vengeance LPX 8GB (2x4GB) DDR4 3000MHz CMK8GX4M2B3000C15
A procival egyelőre meg vagyok teljesen elégedve,piszkos oc 1,25 V -on úgy tűnik bírja a 3,8 Ghz-et, de még a komolyabb stressz tesztek hátra vannak
A ram viszont problémásabb.
Próbáltam xmp profilt, az csak akkor indul, ha vttdrr feszültséget feljebb veszem(1,35 V felére). Viszont ha újraindítom a gépet párszor nem sikerül postolnia, majd egyszer csak mégis. De volt, hogy annyiszor nem sikerült, hogy már szólt a bios is, hogy ideje safe mode-olni. Próbáltam kézzel beállítgatni az időzítéseket, próbáltam auto-n hagyni, ha el is indult, utána cold bootnál, vagy újraindításnál előjött a probléma. 2667 mhz-en viszont semmi problémája nincs.
Ti találkoztatok hasonlóval? Illetve ha van valami magic megoldás, annak nagyon örülnék. Néhány fórumon valami ohm-os értéket emlegettek, de még nem mertem birizgálni.
Persze bele tudok nyugodni az alacsonyabb órajelbe is, a stabilitás fontosabb nekem.
Előre is köszi a segítséget!
-
zseko
veterán
válasz
NdrewSunix #25191 üzenetére
Én GSkill F4-3000C16S-8GISB ramot vettem, kettőt, jól működik dualban így is, 2966-on és 3060-on is.
Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy 'hidegindításnál' néha megmakacsolja magát és csak a harmadszorra indul el, de ez a ram egyrészt nincs is a támogatott listában, másrészt semmit nem finomhangoltam az xmp profil bekapcsolásán felül, harmadrészt a legritkább esetben kapcsolom ki a gépet teljesen, csak készenlétbe megy. A legutóbbi uptime 15 és fél nap volt, csupán azért volt most egy újraindítás, mert lecseréltem a bios-t a legfrissebbre. De az is lehet, hogy nem ártana már lecserélni a tápomat.
Egy Fatal1ty AB350 Gaming K4 lapom van. -
lsc
nagyúr
válasz
NdrewSunix #25195 üzenetére
Másolva onnan
G.Skill F4-3000C16D-16GISB DDR4 3000 2400 SK hynix 1.35v SINGLE 8GB √ √
A 2400 az alapsebesség amit a lap beállít, a 3000-et xmp-ben kell beállítanod, ennyi. -
lsc
nagyúr
válasz
NdrewSunix #25193 üzenetére
Szerepel az ajánlott ramoknál [link], nem lehet gond.
-
lsc
nagyúr
válasz
NdrewSunix #25191 üzenetére
Asus Prime B350 Plus lapban hajtom egy ryzen 2400g mellett alapfeszen 3200-on, pöpec.
-
NdrewSunix
őstag
Valakinek ezzel a rammal tapasztalata B350 lapon esetleg?
Gskill F4-3000C16D-16GISB
-
-
hokuszpk
nagyúr
sorry, en meg abban a korban nottem fel, amikor nem a kijovo teljesitmenyt adtak meg, majd mindjart ranezek mi van a 750-es fsp oldalara matricazva.
de ettol eltekintve nemzarnam ki a tapproblemat; for example ha mondjuk tobbagas a tap, es az egyiket szenne terheli, amig a masikfele malmozik, az is lehet hibaforras, hozzateszem a be quiet! ilyen iranyu felepiteset nemismerem.
-
lsc
nagyúr
-
--Disztroj--
senior tag
válasz
hokuszpk #25177 üzenetére
Már megoldódott a dolog a proci újrarakásával. Remélem csak ennyin múlt, mert ez megmagyarázná a korábbi nemindulásokat is. Remélem több gondom nem lesz, mert ma Ogli G-vel forgatok, és jó lenne utána megvágni az anyagot
Az AsRock B350M Pro4 tényleg remek lap, csak év elején volt egy olyan eresztés belőle, amit vissza kellett hívni, mert mindenkinél fagyott a rendszer, ezért kiesett az ajánlottak közül, viszont nem mATX fronton továbbra is jó a márka
Tápkérdés: A Bequiet egy éves volt és ugyanezzel a konfiggal csak intel alapokon (6700K) gond nélkül ment. Kifejezetten jó hatásfokú volt az a táp
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Dadpool #25168 üzenetére
thx !
epp akartam utananezni, hogy mennyi a gtx 1070 fogyasztasa, sajnos ebben a tablazatban nincs, de tegyuk fel, tobbet eszik, mint a 1060 es kb. annyit kajal, mint a 970, akkor azert mar a 400W-s tapbol 80% -nal kijovo 320W kozeleben vagyunk, ha kicsit oregecske a tap, akkor csucsrajaratva lehet instabiil az egesz. -
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
--Disztroj-- #25161 üzenetére
"Ez a dolog korábban is jelentkezett, de egy cmos reset segített rajta általában, meg az elemkivétel, most viszont egyáltalán nem reagál semmire."
ha nemhuzod, akkor ez azert mar eleve nem normalis viselkedes. van valami regi alkatresz a gepben ? mittomen regi gepbol atemelt hang vagy halokartya ?
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Sgt. Chris #25157 üzenetére
hat.
Igen, van akinek megy, de tudod nalam meg az asrock ab350m pro4 valt be ket peldanyban ketyeg karacsony ota, es nincs ra panasz. Viszont ha mar tobben megszivtak, akkor inkabb nem bizonygatom, hogy mekkora kiraly lap. -
törölt tag
Bebaszna, ha egy táp hatásfokát 100%ban számolnánk ahogyan tetted, főleg abszurd a gyári tdp-ből számolgatni. Konnektorból mérünk amúgyis. Amúgy nincs kint mert nem fért ki, mint ahogyan a játékosomat is töröltem. Egyébiránt egy evga w1-em van, mintha ez megoldaná a fórumtárs gondját. 😂
Disztroj:
Eléggé nehezen indul ez. Ne remegjen a kezed és jó lesz az. -
-
--Disztroj--
senior tag
válasz
#95462144 #25165 üzenetére
uhh, azt még nem javítottam, már nem az van, hanem egy CM 650M Mikor anno az első gondok jelentkeztek lecseréltem, nehogy bármi a konfig útjába álljon, de egyébként pont elég volt a 400W, nem azon múlt végül a dolog, sajnos a lapból fogtam ki rosszat.
Egyébként procit kiszedtem és visszaraktam, így már indul a gép. Remélem ezúttal csak én voltam picit noob és annyiról volt szó hogy nem nyomtam rá rendesen
Cikibb volna ha lapcsere után derülne ki, hogy a procival volt baj.
-
lsc
nagyúr
válasz
#95462144 #25166 üzenetére
Számolni kellene, a proci 90 W, a kártya 190 W csúcson, meg a sallangok 50 W, ez testvérek közt is 330 W, azt röhögve bírja az a táp. Hacsak nem rossz /elég jó minőség/ nem szabad hogy gondot okozzon neki egy olyan konfig. A nagy tápigényeket meg a noname tápok miatt írják.
Azért az 500 W-osod márkájára kíváncsi lennék, azt valamiért nem látom az adataidnál.
-
törölt tag
válasz
--Disztroj-- #25164 üzenetére
Bocsi a dupláért, de kifutottam az időből. Nos utánanéztem, és a vga-d minimum tápigénye 500watt, az adatlapodon szereplő viszont csak 400-as. Eddig szerencséd volt, hogy csak ennyi anomália jelentkezett. Egyáltalán jutott kraft a gépház bekapcsoló led-jének? Nem vicc találkoztam olyannal is, "hogy rossz a ház mert a képeken világítanak a gombok", közben meg a táp volt gyenge a konfighoz. Én egy 65w tdp procihoz meg egy rx 460-hoz tettem 500w-ost, a 460 min. tápigénye is 450w...
-
törölt tag
válasz
--Disztroj-- #25164 üzenetére
Így átolvasva, én a helyedben kukáznám a tápot. Minden jel arra utal, hogy az gyolkolja a komponenseket. Ha az adatlapodon lévőt használod az 1000% hogy kevés a VGA-d hoz! 😉
-
--Disztroj--
senior tag
válasz
Kolbi_30 #25162 üzenetére
Az utóbbit én kizárnám, mert mint mondtam tényleg sok gépet raktam össze gond nélkül és nem ma kezdtem, a gépet meg már két lappal többszöri szereléssel néztem meg.
MSI-vel a slotokat nem látta, de legalább az indulással sosem volt baj. A házban érintkezési gond nem lehet, mert egy évig futott benne egy konfig, meg MSI-vel is a cseréig.Beretvás: Lehet nem a platform hibája, csak sok évnyi Intelezés után nekem ez egy sz@r élmény, hogy bármit teszek alá, nem megy a cucc megbízhatóan, vagyis immáron sehogy.
MSI lappal korábban felmerült mint hibalehetőség, hogy lehet a procival van baj, de én stresszeltem a procit és ha gondja lett volna akkor biztos kidob valami hibát, de sem alapon, sem pedig húzva nem volt baj. MSI-vel rendereltem, teszteltem, vagyis a single challet leszámítva tökletesen tudtam használni.Ezzel a lappal meg csak ilyen indulási gondok voltak, de új biosszal az is kb eltűnt, egészen eddig.
Még nem adtam be gariba az MSI lapot, így hát szétkapom megint az egészet, hogy megnézzem mi túró van, csak már rettenet hogy többet masszírozom ezt, mint a csajom hátát
-
Kolbi_30
őstag
válasz
--Disztroj-- #25161 üzenetére
Most 2 dolog lehet..Kibaszott szerencsétlen vagy😂
Vagy rosszul rakod össze a gepeidet.. -
--Disztroj--
senior tag
Az MSI-t váltó ASUS TUF lappal ma nem indult a gép.
Ez a dolog korábban is jelentkezett, de egy cmos reset segített rajta általában, meg az elemkivétel, most viszont egyáltalán nem reagál semmire.A gép alapon futott, nem volt tuning.
Éjjel használtam a gépet, és be volt időzítve egy automaitkus kikapcsolás, amit reggel vettem észre hogy nem történt meg, vagyis kép nem volt, de pörgött még a gép. Gombokra nem reagált ezért lekapcsoltam a tápot. Éreztem hogy forró nagyon a lap, meg a proci is, pedig vízhűtés van rajta és teszt alaltt, sem voltak olyan fokok amitől bármi baja lehetne, de égett szag vagy bármi nyom nem volt és most sem látom. Mikor visszakapcsoltam a tápot már nem reagált semmire. Azóta mindent megpróbáltam de semmi. a power tüskéket csavarhúzóval is megpróbáltam, de nem reagál.Tipp?
Kicsit kezdek kiégni ebből a platformból
tényleg sok gépet szereltem már életemben, de ennyire még egyikkel sem szenvedetem meg
-
füles_
őstag
válasz
Create. #25154 üzenetére
HardwareUnboxed videóját nézve 100 helyett 90 fps-ed lenne az 1600X-szel, OC esetén legyen 95 fps az 1600X részére, a 7700-at meg ugye nem lehet tuningolni.
Ha viszonylag durva ráfizetés nélkül meg tudod úszni a platformváltást, akkor én a helyedben váltanék AM4-re. AM4-be később nyugodtan rakhatsz 8 magos CPU-t is, 1151-be meg 4 mag a maximum.
Az említett ASRock B350M Pro4-et kerüld el messziről, sokaknál jelentkeztek random fagyási gondok ezzel a deszkával. Az ATX verzióját nyugodtan megveheted, azzal nincsenek efféle gondok. -
Lendova
őstag
Végre minden belekerült a Ryzen konfigomba. Az utolsó jövevények a hűtés és a ventik voltka.
Imgur Album -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Create. #25150 üzenetére
asrock ab350m pro4 -et ovatosan, ugynezki volt egy hibas szeria. en azt ajanlom, csak 65W -s proci ala vegyel olyat. ( = 1600, 1700 ; az 1600X es 1700X az 95W )
ha nem akarsz tuninggal foglalkozni, csak hasznalni a gepet, akkor megerheti az 1600X, onnan indul, ahova a sima csak turboval megy fel. -
válasz
hokuszpk #25147 üzenetére
Köszi a válaszokat, még nem vettem semmit, azért kérdezősködök előre, hogy ha a ryzent választanám, akkor mire számítsak. Mondjuk alaplapból az asrock b350m pro4, asrock b350 k4, msi b350m pc mate, msi b350 mortar, msi b350 gaming plus ezeket néztem(valószínűleg használtan vennék, azért írtam ennyi félét). Ramból meg valami ilyesmit: [link], procit meg megint használtan vennék. Az 1600x megéri a felárat?
-
NdrewSunix
őstag
válasz
Create. #25146 üzenetére
Szia!
Nekem is 1600X van, egy MSI B350M Mortar lapon.
Minden megy megfelelően, game boost -ot benyomva nekem a 4,1 GHz -en is stabil volt. Alapból 3,7 -en pörög és ott van mellette még az XFR, ami ha kell 4,1 -re gyorsítja automatikusan egy pillanat alatt.
Szóval a 3,8 stabilan menni fog ez teljesen biztos.
Ramot meg keress a qvl -ben, de nekem pl olyan van ami nem is szerepel benne, mégis a-xmp-vel simán megy két kattintással a gyári megadott értéken. -
Sziasztok, még nem döntöttem el véglegesen, hogy építsek-e egy ryzen konfigot vagy inkább egy i7 7700-at vegyek a jelenlegibe. Igazából az érdekelne, hogy javult a helyzet már vagy még mindig vannak intabilitási gondok? Illetve tudnátok ajánlani egy b350/350m alaplapot, semmi extra nem kell, csak hogy tuningban egy ryzen 1600/1600x-et meg tudjon hajtani 3.8ghz-en(tudom nincs garancia, hogy a proci bírni fogje, de az alaplap képes legyen rá). Illetve 2x4gb 3000/3200mhz ramot, ami működne is 3000mhz-n vele. Pubg-hoz raknám össze a gépet 1060 3gb-al, ha esetleg van vkinek tapasztalata ezzel a procival is vannak nagy droppok? Köszönöm előre is!
Szerk.: a legolcsóbbak érdekelnének, ami a fentiek alapján lehetséges, alaplapból és ramból is.
-
lsc
nagyúr
válasz
Sgt. Chris #25144 üzenetére
Igaz.
-
lsc
nagyúr
válasz
Sgt. Chris #25142 üzenetére
Azóta már van 3806 [link].
-
Sgt. Chris
aktív tag
válasz
Sgt. Chris #25005 üzenetére
No pár nap teszt után elmondhatom az új BIOS-ról (3805), hogy stabilitásban nem lett rosszabb, sebessége ugyanolyan beállításokkal se változott. Ami feltűnt, hogy a manuális módban választható RAM sebességek egészen DDR4 4600-ig bővültek, jelentsen ez bármit is. Gondolom ez már az új CPU-k számára került be. Mélyebben nem másztam bele a lelkivilágába, hiszen a hírhedt Corsair 3000/CL15 RAM-okkal már az is csoda, hogy XMP-vel a gyári sebességen húz, minden mókolás nélkül.
-
pilu85
őstag
válasz
enginev3.0 #25140 üzenetére
Próbáld ki vmi naon új verziós live linux-al usbről.
-
enginev3.0
félisten
Minden úgy van beállítva ahogy kell, de egyszerűen nem megy
Inkább aggasztó hogy folyamatosan dobálja hogy bedugtam egy kábelt és kihúztam bedugtam kihúztamHa letiltom eszközkezelőben akkor abbahagyja
-
MaxxDamage
félisten
válasz
--Disztroj-- #25138 üzenetére
+ 1
Jó ötlet! Én is jártam már hasonlóképp.MD
L -
--Disztroj--
senior tag
válasz
enginev3.0 #25136 üzenetére
-
Bounti
aktív tag
válasz
enginev3.0 #25136 üzenetére
Mit kötöttél rá? Sima fülessel próbáltad már? A szoftverben a hanghatások ki vannak lőve?
(Tudom, némelyik dolog evidens, de hátha...)
Az eszközkezelőben nincs olyan hardver, amit nem ismert fel meg a gép? Esetleg a teáltalad felrakott drivert leszedhetnéd, és rábízhatnád a windowsra a telepítést...
-
Bounti
aktív tag
válasz
enginev3.0 #25126 üzenetére
Hátsó csatlakozón, vagy a ház csatijából? Nekem asrock van, ahhoz, hogy normálisan múkodjon a ház csatija a biosban kellett beállítanom...
-
Beretvás
veterán
válasz
enginev3.0 #25133 üzenetére
Biosban nincs az alaplapi zajkeltő letiltva?
-
Kolbi_30
őstag
válasz
--Disztroj-- #25128 üzenetére
Azért az vicces, hogy egy nem támogatott oprendszer relax szarakodik, és csodálkozik azon ,hogy valami bűvös, vagy nem működik..
-
--Disztroj--
senior tag
válasz
Ha lap váltás volt, de nem húztál új rendszert, előfordul hogy bekavar a korábbi driver. Mindenesetre a Mortarhoz valót uninstalld, és tedd fel újra.
Ugyanakkor ha win7-el történik ez, akkor nem az élet szívat : ))
-
wassabi11
senior tag
válasz
Hülye kérdés, de fel tetted a gyári hang programot? Nehalem vagy a szöszt,?
-
enginev3.0
félisten
Egyelőre még csak gondolkodom hogy direkt szívat az élet vagy csak ennyire szerencsétlen vagyok
Nem jön ki sehogy jack-en hang a mortar-ból
Sőt, ha nincs bedugva jack kábel is néha feljön a kis ablak óra felett hogy kábelt dugtak be, kábelt húztak ki -
--Disztroj--
senior tag
válasz
NdrewSunix #25119 üzenetére
Az én 2400@cl14 ramom simán beadta cl16on a 2800at pl, szal lazább időzítéssel neked a 3000 cl18ban mindenképp megérhet egy próbát, ahogy hasonló specikkel mindenkinek.
Ha meg nem bírja, max nem indul a gép (---> cmos clear)de elfüstölni nem fog.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
NdrewSunix #25106 üzenetére
ha van xmp profilja a ramnak, akkor tutti birnifogja az 1.35 -ot. ha nincs, 99% akkoris, csak ezt nemkotik az orrunkra. ez ugyan asrock, de azert kis segitseg Johny5 -tol
idezek is belole :
"Kezdetnek,aki próbálkozna,és szán erre időt,az kezdje úgy,hogy RAM fesz 1.4V.Nem kell parázni,2133 ramot hajtottunk 1,6V --3400MHz-- Heteken keresztül" -
Beretvás
veterán
válasz
NdrewSunix #25119 üzenetére
50-50% meg kell próbálni nekem előző biosszal akármit csináltam vele falnak ment 2666-on. Már ha menne 2900 körül az sem lenne rossz.
-
lsc
nagyúr
Valaki felrakta már az Asus Prime B350-PLUS-hoz az új bioszt? Tapasztalatok?
-
Beretvás
veterán
válasz
NdrewSunix #25116 üzenetére
elméletileg az a táblázat intelnél valós lehet..Nekem legalábbis ezt mondták itt annó..
-
Beretvás
veterán
válasz
NdrewSunix #25114 üzenetére
-
Beretvás
veterán
válasz
NdrewSunix #25112 üzenetére
Sajnos ryzenre ez nem igaz. 2666@cl14 en járattam sokáig a ramokat, most egy ideje meg 3200@cl16 on és elég nagy a difi, táblázat szerint meg ugyanaz a kettő.
-
NdrewSunix
őstag
válasz
MaxxDamage #25111 üzenetére
Az szinte már ugyanaz, ha jó az összefoglalóban a kis táblázat és magam is jól osztottam.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
NdrewSunix #25110 üzenetére
-
NdrewSunix
őstag
válasz
MaxxDamage #25108 üzenetére
Tulajdonképp akkor lehet semmi más különbség nincs a 2400C15 és a 3000C16 között, mint a feszültség? Azaz 1,2 helyett 1,35 -re emelve?
-
edari
őstag
válasz
1.35v az még szabványos feszültség ddr4 esetében.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Teljesen biztonságos.
Elfüstöl? Ugyan már!MD
L -
Vartanus
őstag
válasz
NdrewSunix #25097 üzenetére
Egy próbát ezzel is megérhet.
-
wassabi11
senior tag
válasz
OutSider17 #25102 üzenetére
De ha jól olvastam az meg nem támogatja a win7-et
Enginev3.0 húzd a procit 3.9-re asszem ott úgy is kelleni fog a 1.3v.
-
OutSider17
senior tag
válasz
enginev3.0 #25101 üzenetére
Új biossal elméletben be lehet állítani 1,3volt alatti értéket is.
-
enginev3.0
félisten
Mortarban már sehogy nem lehet 1.3v alá menni? Proci
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Mobil flották
- Apple MacBook
- AliExpress tapasztalatok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Starship Troopers Extermination
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P71 - i7-7820HQ I 64GB I 512SSD I FHD I Nvidia 6GB I W11 I Cam I Garancia
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tomb Raider I-II-III Remastered Deluxe Edition / Bontatlan/ Számla /
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3011
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest