Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
wassabi11
senior tag
-
Pro!Petya
addikt
válasz
wassabi11 #25282 üzenetére
Szerintem akkor kezdj el sporolni az uj lapra és procira , csak mert amilyen címekkel játszol azok egyszálas játékok.
El kell hogy keserítselek mert kb borítékolható hogy nem a refresh fogja megváltani a világot egyszálon az amd-nél. Már a ryzen megjelenésekor le volt szögezve hogy single coreba nem fog még versenyre kellni az intelekkel, csak ott ahol már multi thread kap szerepet. Azért FX szeria után így is erős fejlődés amit elértek. (személyszerint azt gondoltam hogy megy a levesbe az egész cég még pár éve mert annyira kiszorultak a piacról). Kérdem én hogy teljesítsen egy olyan termék amire nem írtak és optimalizáltak programot?
Mert ugye miért is foglalkoztak volna vele fejlesztők ha egyszerűen nem volt piaci szerepük és befolyásuk. Na már most ennek ellenére összetudták dobni a ryzent.
Már a megjelenéskor a sok okos egyből kezdte top inteles termékekkel a farokméricskélést hogy így jobb az intel ugy jobb stb stb ... Ami kb értelmetlen a fentebb leírtak miatt.
Anno hangot is adtam itt a forumban neki.
Azt csak halkan említem meg hogy ryzen nélkül a gamerek többsége a mai napig nem tudna megfizetni egy i5 top procit(van akiknek az olcsóbb ryzenek is keményen zsebbenyúlós....)
Amúgy nem neked van csak 8gb ramod single-be és tervezel venni mellé másik 8gb-ot?
Mennyin megy a ramod?Srácok pls az összefoglalóba valaki szép nagy piros betűkkel beírhatná hogy azoknak akik régi egyszálas játékokkal szeretne játszani mint pl 2004-es wow vagy 2010-es wot és ilyen "finomságok"
Az ne itt pedállozzon mert már lassan minden napra jut egy ember.
No offense de maradjunk a realitás talaján. -
pilu85
őstag
hali. ha emelem az órajelet akkor nem csökkenti az órajeleket vissza, az nem gáz? alapfeszen kb mennyit kéne mennie az r7 1700nak?
-
wassabi11
senior tag
válasz
SECTORnooB #25288 üzenetére
Hát ja, de amikor bele vágtam még sehol se volt a Cl, majd idővel eladom , bár kicsit hozzám nőtt ez a ryzen
8600k tervezek venni, nekem a 8700k már overkill . -
wassabi11
senior tag
válasz
SECTORnooB #25284 üzenetére
De éppen hogy wowozok és társai
Nem elég masszív az 1400, kicsi kevésnek érzem amikor rá eresztek egy multi játékot, pubg-be is eléggé szarul remekel full high-on nem képes tartani a 60 fps-t átlagba 45-50-et tart, Légiót meg hagyjuk be mutatok neki egy réjdet aztán úgy vissza esik az fps hogy csak na, meg ezeken kivül minden új játékkal tolom, most hogy megy a gépen most kipróbálok mindent, de azért érezni hogy az 5.ös széria alja ez a proci. Idővel mindenképp cserélni fogom, csak még egyelőre gondolkozom erősen hogy legyen bele egy 1600x vagy térjek át a kékoldalra. -
Beretvás
veterán
válasz
SECTORnooB #25284 üzenetére
kivéve ha viszket neki..
-
-
pilu85
őstag
hali. ha emelem az órajelet akkor nem csökkenti az órajeleket vissza, az nem gáz? alapfeszen kb mennyit kéne mennie az r7 1700nak?
-
wassabi11
senior tag
válasz
füles_ #25278 üzenetére
Amúgy szerintem 20% sok ha valos lesz akkor is sok a difi, de én is reménykedek benne hogy legalább egy cl i5 szintet hoz a ryzen 2, mert akkor nem váltok a kék oldalra.
Múltkor néztem egy tesztet 4.2ghz.re húzott 2400g, akkor a single core cinebench pontja mint az én 1400-om 3.9ghz-en néztem egy nagyot hogy mivan
-
Pro!Petya
addikt
WTF
pár perce nézem , a szemem már kifolyt de én még ennyire suta embert "tuningolni" életemben nem láttam.... egyszerre huzza a cpu-t a ramot a feszeket - timingot összevissza lövi be , a socot alulfeszeli mikozbe túl tolja az LLC-t fuuu
Az ilyennek fakockát nem adnék a kezébe.Na fake?!
-
füles_
őstag
válasz
wassabi11 #25277 üzenetére
Ha nem vetted volna észre, ezek csak rough rávágások voltak a különbségek/méretek éreztetésére, nyilván nem egy 3 kilós hűtőt fogsz majd rakni a CPU-dra.
Egyébként az órajelekből ítélkezve még stimmelne is az a 20 százalék teljesítménykülönbség, ha a CL-el számolunk 5 GHz-et, a 2600X-szel meg egy kényelmes 4.2-t. A 4.2-t onnan szedtem, hogy a 2700X 4.35-re boostol, és azért tettem elé a kényelmes jelzőt, mert nekem fűződnek reményeim a 4.4-hez, de ezt már nem akarom belevinni.
-
wassabi11
senior tag
-
wassabi11
senior tag
válasz
SECTORnooB #25274 üzenetére
Minden esetre beszámolót kérünk
hátha jó lesz a ryzen2 annyira hogy ne kéküljek be nyár végére
-
füles_
őstag
válasz
wassabi11 #25272 üzenetére
Erős a CL, mindenki tudja, de ár-értékben még mindig messze elmarad a Ryzentől. Az 5 GHz eléréséhez számold a delidet, a vízhűtést (vagy egy 3 kilós duplatornyos léghűtést) és még egy esetleges nagyobb tápot is. Mindjárt dupla annyiba kerül egy 8700K konfig, mint egy 2600X +20 százalék teljesítmény mellett. Akinek 144Hz-es monitora van, vagy simán csak fps vadász annak megérheti, de a legtöbb júzernek maximálisan elegendő a Ryzen is sokkal kisebb kölcségek mellett.
-
pilu85
őstag
válasz
NdrewSunix #25269 üzenetére
Ez sima 1700
-
wassabi11
senior tag
válasz
SECTORnooB #25257 üzenetére
Nem túl korai még előre inni a medve bőrére? Remélem tényleg igazad lesz és a ryzen 2 hozza azt amit a cola
De ahogy én nyálaztam át sok sok játék tesztet sajnos az cola i5- ott van a szeren nagyon
főleg 4.8-5ghz-nél.
-
용 Bob
senior tag
Sziasztok,
Rég jártam erre és lenne egy kérdésem. Az aláírásomban szereplő deszkán még a tavalyi AGESA 1.0.0.6 (v16) bios van fent. Nincs most egyelőre problémám a vas működésével, de érdemes lehet a márciusi 7A37v1E-re updatelni? Kérdezem ezt azoktól, akiknek ugyanilyen lapja van.
Illetve visszaolvastam néhány hszt. és látom, hogy sokan itt a fórumban, csak IBT-vel tesztelnek tuningnál. Nekem az 1600x, 3.8ghz-en@1.25v átment a 10 körös very high-on, de a prime95-el hibázott. Elavultnak számít-e a prime illyen szempontból?
Ha XMP-vel megy simán a 3200ghz, kell-e fixálni a ramfeszt? Nálam 1.3-re van beállítva.
-
pilu85
őstag
Hi. No beüzemeltem az 1700asom. Alapon 8 maggal 3200 on megy. Onnan boostolgat 3700ig ugye. Emelek 3300 rá pl, már hwinfoban vissza se veszi az órajelet, mind 3300 on ketyeg folyamatosan, ez természetes? Azonban nem úgy tűnt hogy jobban melegedne vagy többet fogyasztana. Egykis vélemény a prociról, Max Payne 3 alatt 4 magot terhelt, de videó konvertálásnál is 6 ot, borzasztó tartalék van benne hosszú távra is. Kérdés még...
Elég a proci feszt emelni a tuninghoz? 1,3 voltig szabad naggyából?
-
NdrewSunix
őstag
-
Pro!Petya
addikt
válasz
NdrewSunix #25246 üzenetére
Köszönöm a méréseket!!
Hasznosak az infók
Még egy kérdés, az a Game boost az az msi féle auto oc?
Csak mert ha igen akkor szép munkát csináltak a srácok a biossal hogy így belőtte majdnem csutkára az összes magot
És van vele anomália vagy stabil? Mert olvastam pár helyen hogy néha instabillá teszi a vasat a game boost .
Nem feszeli túl vagy alá terhelés alatt?
Amúgy 4,1-hez kb jók a mérések isVisszatérve az eredeti kérdésedre, én a 4,1GHz all core Oc-t használnám ha a hűtés és a többletfogyasztás nem zavaró tényező. Nem rossz az a + ~10-12% teljesítménytöbblet. Ha valóban stabil.
Esetleg még CB R15-öt is nyomhatsz neki ha kíváncsi vagy a különbségekre a három állapotnál!
-
Sz4bolcs
senior tag
válasz
SECTORnooB #25261 üzenetére
Hát, biztos kerültek be javítás mellé új "fícsörök" 😃
-
snpetit
aktív tag
válasz
pilu85 #25218 üzenetére
Nekem akkor volt ilyen, ha fizikailag 2 modul volt benne (másik platform), de csak az egyiket látta a boot során az alaplap. Ha átváltasz boot-kor a post képernyőre látod mennyivel indul. Nálam az egyik modul volt hibás, ha csak az volt benne a boot-nál el sem indult a gép. Gariztatni kellette utána minden OK.
-
Sz4bolcs
senior tag
Lol, új bios alatt van idle órajele a procinak pstate tuning nélkül? Vagy nálam van valami anomália?
-
SECTORnooB
addikt
válasz
chopin42 #25255 üzenetére
Gondoltam rá, teszteket bújtam és minden ami kell, de nem győzött meg, ahhoz hogy érdemben továbblépjék 8700K kell és az én felhasználási területemben és a tutyimutyi 1060 as mellé nem ért volna meg 165e beruházást,inkább várok a Zen+ ra ha nem is lesz még olyan acélos az IPC, de beváltja a javított C/C teljesítményt és a 4,3-4,4Ghzs határt akkor már jó leszek. Kávéval 4,6 körül lett volna vége kb a Windale 6 os legyezővel delid nélkül. és az X470-be meg ha szűk lesz a keresztmetszet még beletehetek egy 8 magos 2700X-et
-
chopin42
őstag
válasz
SECTORnooB #25254 üzenetére
Akkor jó, azt hittem elgurult a gyógyszer, és bekékültél...
-
chopin42
őstag
válasz
SECTORnooB #25251 üzenetére
miért?
-
Beretvás
veterán
válasz
SECTORnooB #25245 üzenetére
Nem sajnálatos ez, inkább számomra annak nincs értelme , hogy intelnél nem látszik az fps-en a ramok sebessége..
-
bivalyolo
őstag
válasz
SECTORnooB #25248 üzenetére
Kár, már csak azért is mert legalább így fény derült volna a hw unboxed hitelességére.
-
bivalyolo
őstag
válasz
SECTORnooB #25245 üzenetére
Egy 1080ti-al simán el tudom képzelni, de ha mutatsz saját tesztet a 1060-assal, ahol látszik a különbség, akkor megköszönném. Mondjuk egy fraps mérés 60mp-ig 1% és 0.1% minimumokkal megteszi.
-
Lendova
őstag
Nem értem, hogy az ilyen videóknál miért nem tudja senki sem kikapcsolni a fölösleges infókat és csak az FPS számot mutatni, csak nagyobban.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
BullKoxa #25241 üzenetére
A felsorolt videokból, kettő inteles ami hadd ne kelljen taglalnom miért nem érdekes számunkra és hogy miért nincs fps növekedés a magasabb ram frekvencia miatt azokban.
Többiben viszont szépen látszik az fps növekedés még ha annyira nem látványos de ott van!!
És az hogy nem tudod egy bizonyos frekvencia felett járatni a ramokat az nem azt jelenti hogy ha lehetne nem hajtanád teszem azt 3600on a plusz fps-ek miatt.
Igenis érdekel a dolog téged csak nem tudsz ellene tenni , de emiatt ez akkor sem helyén való hogy falls videokkal alá akarod támasztani a meglátásod.
Értem én hogy minimális a különbség 2933 és 3200 között , de összességében 2133tól kell nézni 3600+ ig akkor már más az összkép. Amire te célzól az egy nagy spectrumnak egy kis kiragadott része. Persze hogy így jelentéktelennek tűnik a az egész. -
Pro!Petya
addikt
válasz
kaszas19 #25237 üzenetére
Itt Ryzen alatt a fabric miatt azért van jelentősége, nem ugy mint a másik oldalon!
Maga az fps bizonyos játékok alatt emelkedne mind a minimum - átlag és max értékek is még ha csak minimálisan is de akkor is. (ugye sok kicsi....)
Van fent YT-on erről videó is azt hiszem benne 2133-tól 3600ig kitesztelték gamek alatt. -
Pro!Petya
addikt
válasz
Pro!Petya #25234 üzenetére
Kiegészíteném a ramos részt:
3600Mhz-en 1.4V- os fesz mellett cl16-ba teszteltem.
Gyanítom ha esetleg feszbe vagy időzítésbe feljebb mentem volna akkor lehet hogy sikerülhetne életképes működést kihozni belőle. Bár ez már csak spekuláció, és a ramokon nincs aktív hűtésem sem. Szval több mint esélyes mert Overclock forumon többeknek is megy..., de így időm és hűtésem hiányába már csak ennyit néztem meg.
Jah meg a CB-t de se single se multi core-ba nem tett hozzá.
Változatlan single score 172, multi 1443.#25235 Beretvás
Thx!! Itt most hogy is ment a proci?? mert azt nem látni!!
-
Pro!Petya
addikt
válasz
SECTORnooB #25233 üzenetére
Okii
Ha nem haragszol csak a 4,1GHz-es mérést rakok fel ez most ugy be van lőve ahogy kb sose lesz így nem is baztatom már (igaz tegnap pár órát mókoltam a 3600-on a ramokkal deee basszus nem akart stabil lenni
az meg hogy feláll a rendszer és himihumi benchek lefutnak nekem nem elég .. és még aida alatt igy is csak minimális volt a plussz , már már majdnem csak hibahatár szval itt az imc vége sztem
(ezért is vagyok kiváncsi az xfr-es és a többi mérésekre
)
-
Pro!Petya
addikt
válasz
NdrewSunix #25225 üzenetére
Azokat a CPU-Z méréseket megosztanád? THX
-
Beretvás
veterán
válasz
NdrewSunix #25225 üzenetére
használd a keresőt és lesz válasz.
-
NdrewSunix
őstag
Ez csak engem foglalkoztat vagy valaki esetleg tesztelgette közületek?
"Mi a véleményetek XFR vagy OC (mondjuk 3.9 GHz)?
1600x"Vagy rosszul tettem fel a kérdést?
Arra lennék kíváncsi nézegette-e valaki a kettő közötti különbséget.Én annyira jutottam, igaz CPU-Z -ben néztem csak, hogy a kikapcsolt, 3,6-7 GHz melletti állapothoz képest az XFR bekapcsolása esetén kb 10% teljesítményt hoz. A game boost ( állandó 4,1 GHz 6 magon) pedig még erre pakol rá 5% körüli teljesítményt.
-
mate211
csendes tag
Köszi mindenkinek a segítséget, és jogos tényleg visszaolvashattam volna, hogy volt már korábban probléma a corsair 3000 c15ösökkel.
De biost frissítettem, és úgy tűnik most működik
vttddr-t kézzel feljebb vettem(0,675), illetve c16 ra raktam az időzítést, minden mást a docp csinált. Ráadásul 3000 mhz megjelent mint opció az eddigi 2933 mellett,így inkább azt használom.
Remélem, ha valaki hasonlókkal küzd, ez segít neki
-
ati3x
senior tag
válasz
hokuszpk #25208 üzenetére
Jaja. Én még az "elején" vettem a cuccot. Corsair 16gb cl15 3000-es rammal. Ugye benne volt a listában. Beraktam, nem ment 3000-en. nagy nehezen eljutottam 2800 körülig. Kicsit piszkélta a csőröm, de ez van. Meg ugye elvileg 2666 felett tuningnak minősül. Azaz vagy megy vagy nem. De csakcsak birizgált. Egyszer csak gondoltam egy drasztikusa, és átraktam a memokat az ajánlot a2-b2 helyett az a1-b1 slotba. Hogy hogynem, egyből ment 3000-en xmp-el. azóta is. Ja a lap asus b350M-A...
-
pilu85
őstag
Hali. Miért írja a gépem névjegyek hogy 16gb ram, (7,95 GB usable) ezt így. Sztetek?
-
Doodi18
csendes tag
válasz
SECTORnooB #25216 üzenetére
Lehet majd teszek rá egy próbát, de annyit nem hozzot, mert cinebech alatt 3,9en 1279 pont 4 GHz meg 1309 pont
-
sutyi^
senior tag
válasz
mate211 #25198 üzenetére
Ai Tweaker részen az Ai Tuner DOCP-re van állítva? Mert anélkül kb. hiába állítod be alul a memória órajelet, mert semmi nem lesz applikálva az XMP profilból és még talán a SoC feszültséget sem fogja megemelni ilyenkor egyik ASUS AM4 deszka sem, legalábbis legjobb tudomásom szerint.
-
Doodi18
csendes tag
Sziasztok, megszeretném osztani a tapasztalataimat az új rendszerrel kapcsolatban hátha valakinek a segítségére lesz.
Első körben a gép:
AMD Ryzen 5 1600
MSI B350 Gaming Pro Carbon alaplap
Gigabyte GTX 1600 mini ITX 3Gb
HyperX Predator 16Gb 3200MHz HX432C16PB3K2/16
Samsung 960 Evo 256Gb M2
Phanteks P400S
Seasonic Focus+ 650W
WD Purple 1Tb
Nagyjából ennyi és akkor párszó róluk,
a processzor eddig tökéletesen bevált, Én 7 év Intel után döntöttem az AMD mellett újra eddig nem bántam meg. A tuning téren is jól megy a gép ugyanis tegnap 4Ghz ment a proci és a renderelés ment neki viszont IBT alatt megfekudt de mivel már 1,325v kellet neki a rendereleshez így tovább nem akartam emelni. Most jelenleg 1,285 és 3,9GHz és így stabil meg az IBT is tökéletesen lefutott. Gondolom ott a vége ezért kíván ott már sokkal többet.
Az alaplaprol annyit , hogy először féltem a márkától mert régen volt egy alaplapon tőlük és abban nagyot csalódtam, de mivel sok jót olvastam most erről itt AMD fronton, így tettem egy próbát és azt kell mondanom (koppkopp) megérte, az első pillanattól ment a tuning és a memória is megfelelően. Az első BIOS alatt 2966MHz volt a memória maximuma ha jól emlékszem és a proci meg 3,6MHz bár itt még a gyári hűtő volt fenn ezért nem akartam tovább erőltetni. Túl vagyunk már a 3. Bioson tegnap tettem fel az újat eddig mind gond nélkül települt (koppkopp), és az újban végre nincs a fix 1,3v mert az előző verzióba nem lehetett ez alá menni sajnos. Szerencsére ezt megoldották, illetve a memória tegnap 3200MHz én hiba nélkül fut, megpróbáltam 3400MHz de azt nem akarta márde ez így is tökéletes nekem. Majd ha lesz időm még bántom picit.
A videokártya igazából hozta amit vártam, se több se kevesebbet hangja nem sok van, cserébe tud melegedni. Az új szellőztetéssel most 65fok fölé nem nézbe és a proci is csak IBT alatt volt 65 fokos egy pillanatra, amúgy 60fok alatt van.
Memória szerintem ajánlott sosem csalódtam még ebben a markában.
Az M2 SSD is hozta a papír formát, sajnos az alaplapon elége rossz helyen van a csatlakozó mert konkrétan a videokártya alatt helyezkedik el, így tudd melegedni de sosem volt még 60fok felett. Erre figyeljetek a vásárlásnál sajnos én benéztem, de annyi baj legyen. Viszont ami jó, hogy van egy shield az alaplapon így ha nem is sokat de biztos segít a hőmérséklet kordában tartásában.
A tápál a jövőben esetleges fejlesztes es, hogy tuningnal ne legyen semmi gond, tudja stabilann leadni ami kell a gépnek. Meg a garancia ami 10 év igaz , hogy gyártó kell hozzá de az már talán majd a kisebb gond lesz később. Illetve próbáltam 50%ra belőni, hogy a lehető legjobb hatása foka legyen ha használva van. Talán ennyi, a merevlemezt itt olvastam ajánlottnak adattárolásra vele is megvagytok elégedve, bár most furcsa dolgokat csinál, olyan mintha a fej mozogna pár pillanatig, mintha keresne de közbe még nem dolgozik, és ezt csinálja random időközönként van, hogy gyakran van hogy órákig nem.
És akkor egy kis fekete leves talán a konfigom egyik gyenge láncszeme, a ház. Minőségre anyaghasználatra szerintem jeles ennyi pénzért, de azok a ventilátorok amiket hozzá adtak az borzalom. Én mikor ezt a házat választottam meg úgy mindent arra törekedtem, hogy ha nincs terhelés akkor csend legyen semmi ,zaj ne legyen. Táp 30%ig besem kapcsolja a ventilátort , a videokártya szintén csendben van és a ház is hangszigetelt. Már amennyire persze, így változtatni kellet új ventilátorok meg processzor hűtő.
Így mostmár sikerült elérnem amit szerettem volna. A ventilátorok és a proci lévő is 300-400rpm körül mozognak így semmi hangjuk nincs.
A csendet egyedül ugye a merevlemez furcsa hangja zavarja meg ami, mióta csendvan azóta tűnt fel és idegesít.
A házban dolgozó ventilátorok a következők:
Alpenfönh WingBoost 2 Plus 140mm ebből 3db és egy 120mm-es
, az elhelyezés elől 2db 140mm fennt 1 db 140mm és hátul 1db 120mm, ezt találtam a leghatekonyebbnak, ahogy néztem neten. A proci hűtő egy Thermalright Le Grand Macho ami lehet overkill de jó áron volt így gondoltam miért ne.
Pár észrevétel amire nem számítottam vagy is inkább nem gondolkodtam rajta. Amikor felraktam a hűtőt akkor szembesültem vele hogy hely szűkebben vagyok, ugyanis a hátsó 120mmes az konkrétan éppen elfért a proci hűtő mögött, és a fentinel sincs sok hely, lehet nem is jó így mert a házból nem nagyon szív semmi meleget, mert minden a proci hűtő lamellait szívja és vagy fújja. A hőfokok nem adnak aggodalomra jelet ugyanis a legmelegebb alkatrész is 60fok alatt megáll több óra játék után, ami szerintem jó, nyilván ilyen van is hangzavar, de korántsem olyan mint előtte.
Összegezve nagyon elégedett vagyok a rendszerrel tudom ajánlani őket, ha azokat amikre ajnos nem figyeltem, Ti figyelték jó kis konfiguráció lehet.
Jó hosszú lett de hátha, tudok valakinek segíteni velem.
További szép napot! -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Sgt. Chris #25211 üzenetére
"az idő és a programozók sok mindent megoldanak"
a nagy loturot a programozok. a multkori négynapos hetvegen vegre volt idom kiserletezni a subtimingokkal.
-
Sgt. Chris
aktív tag
válasz
hokuszpk #25210 üzenetére
Egyébként tényleg nem árt a legújabb BIOS felpattintani, mert észrevehető a javulás a RAM kezelésben! Mint lejjebb is írtam, nekem is a CL15-ös van... most éppen tegnap, hogy olvastam a fórumot, beállítottam kíváncsiságból az XMP-t 3000-re, a DRAM sebességet 3133-ra és restart. És megy, mindenféle hiba nélkül... Tudom, valószínűleg egyedi a dolog, csak azért írom, hogy nem kell azért temetni, az idő és a programozók sok mindent megoldanak
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
mate211 #25198 üzenetére
az az ohmos ertek valoszinuleg a procODT, raprobalhatsz, hogy lejjebbveszed, nalam 48 ohmra allitva mar ujraindulgatas nelkul bootol 2933 -on, de sajnos teszten igy is rovid ido alatt megbukik.
ami még sokat segitett, az a cldo_vddp emelese 1.065V -ra, igy most az utolso biossal 2866 -ra sikerult stabilizalni a cuccot. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
SECTORnooB #25201 üzenetére
"tegyük hozzá, hogy a CL15 es kitekkel vannak problémák"
hat ja. 100-bol 99 ez a nyuves Corsair 3000 CL 15.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
stfreddy #25200 üzenetére
"Sokszor le lett már írva, hogy 3000-es lpx-el sok szívás van, erre minden héten jön valaki hogy ilyet vett és most mit csináljon"
persze megveszik, mert minden heten jon valaki, aki bizonygatja, hogy neki popecul megy.
es pont ezt nemkellene, mert sajnos elore nem tudjak megmodani a boltban sem, hogy melyik verziot kapod. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
SECTORnooB #25202 üzenetére
ha kifogta jol,akkor nem. nekem a Tomahawk magatol atallitja 16 -ra, es megsem megy xmp szerint.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
mate211 #25198 üzenetére
nincs ultimate megoldas, itt a topikban ezerszer el lett mondva, hogy a Corsair 3000 CL15 kerulendo, mert LUTRI.
majd akik jonnek, hogy "de hat nekem megy" talan tudnak segiteni es elmondjak, nekik mitol megy, de szerintem eso utan koponyeg.
nem igerhetek mast, csak vert, veriteket es konnyeket. -
chopin42
őstag
Sajnálom azokat, akiknek baja van a 3000/cl15 corsair kittel. Szerencsére nálam mióta megvan a gép, azóta a 0805-ös bios van fent, és megy az am4 specifikációkkal (2933/cl16), verzió 5.30 (hynix). Tovább nem próbáltam, de az adatlapomon lévő gép, mióta kitesztelgettem, egyszer sem fagyott (kopp-kopp). Ha ez szerencse...úgy részvétem
-
NdrewSunix
őstag
Mi a véleményetek XFR vagy OC (mondjuk 3.9 GHz)?
1600x -
Beretvás
veterán
válasz
SECTORnooB #25201 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- Satechi 200w USB-C 6-port PD GAN - UK / Számla / Garancia /
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3037, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest