- Házimozi haladó szinten
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple asztali gépek
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Johni5 #30370 üzenetére
ha lett volna sima pci slot rajta, en is Taichit vettem volna.
de nem bantam meg ezt a lapot sem, ha nem az IBTvel kinzom, azert messze nem ilyen veszes a helyzet.* valami 118 fok volt a vrm teteje, de akkoriban még a Corsairral kuzdottem, soc 1.2V , cldo_vddp 1.1V ( vagy forditva, kiemlexik arra pontosan ; regvolt ) es hasonlo "akkor is stabil lesz ez" elszantsagu kiserleti beallitasokkal.
-
-
válasz
Johni5 #20498 üzenetére
Van olyanom, mivel tartozék, de akkor a sebesség is (közel) feleződik és akkor olyan mintha nem is lenne kb... Már lassan fél éve megy gond nélkül, de azért köszi az aggódást!
(nem ma kezdtem én sem) nézd meg az áramfelvételt (A/W) , szorozd be 5-el és kijön az eredmény (így simán jó)
100 feletti m³/h már jó ha van (12 V -on 116,4 m³/h)
20 alatti dB(A) meg fantasztikus (ez 12 V -on 14,4 dB(A) zajszinttel bír)
és ez /db -ra értendő7 V -on már gyengusz...
89,0 m³/h
9,1 dB(A)80.000 órát lepereg és vagy gariba cseréltetem (+kp.) PWM -re (amik már így nem össze köthetőek, mert túllépik az 1 A -t ! /de 2 csatira elosztható(k)/
MD
L -
válasz
Johni5 #20490 üzenetére
Pontosan.
Van 5db ilyen ezzel a kábellel elvezetve/hosszabbítva és ezzel az elosztóval egyetemben egy "Chassis FAN" csatira kötve. A házhűtés ezzel megoldva. CPU meg a Brocken 3 + 2.-ik WingBoost 2 venti , egybe kötve.3pin ház ventik nem nagyon szabályozhatók, mert nem PWM és így DC -n van BIOS -ba egyértelműen és nem PWM -en , ezt kellene lecserélnem, csak az 5 venti cserére nincs kedvem kiadni 15-20k+ casht...a célnak meg ez is megfelelő és kiszolgál, csendes is. (csendesség volt a fő szempont gép építés előtt és a jó légelvezetés, így a házban mindig friss a levegő)
MD
L -
-
válasz
Johni5 #20054 üzenetére
Akkor lehet, hogy az 1.8 V-t kellene emelnem és nem hasalna el a RAM a nem AUTO DRAM feszültség beállításoknál?
Illetve lehet, hogy lejjebb kellene vinnem a VDDP-t?Ez a Ryzen Master Windows alól állítja a dolgokat? Tehát nem kellene állandóan újraindítgatnom a gépet teszteléshez?
Ha jól látom, akkor Neked normál ATX lapod van. Sajnos jártam már úgy Asrock lappal (Z77), hogy ugyanazon lap mATX-es verziójában alig lehetett húzni az i2500k-t a normál méretűben meg hasított...
-
válasz
Johni5 #19867 üzenetére
Akkor azt hiszem maradok a 2800-on. Prime95 ment 4-5 órát hibátlanul, nekem az elég. Ha furcsaságok lesznek, akkor úgyis meg kell jobban nézni.
Nem szeretnék idegbajt kapni.
Akkor lehet, hogy nem lennék előrébb sem lap, sem RAM cserével, mert a CPU a gyenge láncszem?
Meg mondjuk pár MHz-ért nem érdemes több 10ezer Ft-ot buknom az eladáson. Mondjuk a RAM-okon nem buknék, mert azt még nyáron vettem 4xezerért -
válasz
Johni5 #19862 üzenetére
Köszönöm, hogy foglalkoztál a kérdéssel
Azt nem értem, hogy a RAM feszültség állítás miért okoz ilyen anomáliát? Azt gondolnám, hogyha megnövelem 1.4-re, akkor stabilabbank kellene lennie, mint AUTO-n.
Esetleg olyan nem lehet, hogy az AIDA működik hibásan és a Prime95 nem is mutatna hibát? -
válasz
Johni5 #19837 üzenetére
Az alábbi beállításokkal elindul, de hibát dob az AIDA. Ha a RAM feszültséget AUTO-ra tettem, akkor nem hibázott az AIDA.
DE... Újraindításkor nem indult újra a gép, hanem háromszor felpörgette, majd leállította a ventiket és ezután bebootolt 2133 MHz-en.2800 MHz-en a CL, tRCD, tRP, tRAS, tRC értékeket 16-16-16-16-36-ra állítva és minden más AUTO-n (feszültség is) nincs újraindítás probléma és stabilan lement 4-5 óra Prime95 (AIDA is).
-
miresz
veterán
válasz
Johni5 #19830 üzenetére
Hát ennyi "szenvedést" nem ér az egész! Plusz ennek simán bios-ból kellene mennie,ne kelljen már hozzá egy külön programot használnom. A gond a dologgal,hogy mindent ami alapnak kellene lennie mókolgatni kell. Kíváncsi leszek,hogy a Ryzen updateben javítják-e ezeket a gyerekbetegségeket,mert elég idegesítő dolgok ezek.. (memória,C&Q,stb) Kár lenne ezeken az apróságokon bukna el a Ryzen.
-
Ragnar_
addikt
válasz
Johni5 #19737 üzenetére
Én is azt várnám, hogy idle visszavegye a feszt olyan 1.0-0.8V-ra a 2GHz-hez, de nem nagyon látok különbséget a feszben, akkkor se, ha 90 % min. state van megadva, vagy ha 5 %. a procinak a Ryzen balancedben csak az órajel lesz alacsonyabb..
(lehet, hogy csak nem jól írja ki a fesz értékeket..)
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Johni5 #19472 üzenetére
Jó a vidi,
Nálam is procodt 60 -ra van állítva, dram phase optimized /4 es count-al/
3600-hoz láttam pár oldalon már írják az extreme-t.Én innen lőttem be aztán még finomítottam rajta : Flare-X ROG
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Johni5 #19466 üzenetére
A 3600-os Memohoz van mérésed aida alatt??
Nálam így fut a 3466 :
1.395V-on ketyeg , biosból 1,4-el bootoltatom
a 3600 már bőven bekér 1,4 felett azt még nem erőltetem meg lazítani kell jocskán a timingon is hozzá
Néztem én is anno a TridentZ-t de így is itt nálunk 50-60 euróval több mint a Flare-X aztán valahol meg kellett huzni a határt
így sem mondhatom hogy sporoltam a ramokon
-
Cseneles
őstag
válasz
Johni5 #19444 üzenetére
Azzal is probaltam, mindig frissitem ha jon ki uj! Agea 1.0.0.6b ota megy 3200-on de mondom heti egyszer elhasal tokre randomul, hiaba novelek idozitest vagy fest, 1,4v-ig probaltam a memoriat de ugyan az mint 1,35v-on. Ugy erzem nem a ram a ludas ez valami bios mizeria😊 egyenlore ami atom stabil az a 2933@cl14 1,35v✌️ Lehet menne alacsonyabb idozitessel is viszont nem neztem, idom nagyon jatszani ezekkel meg kedvem nem volt. Vicc de a Cpu-z bench tesztel tudom elhasaltatni leghamarabb
Ibt(amd patch) very high, prime95 siman fut egy orat semmi hiba
ez valami random dolog de lehet csak windowst kelle telepitenem mivel ez meg az Amd Fx rendszeremmel lett telepitve
-
miresz
veterán
válasz
Johni5 #19446 üzenetére
Most rendeltem én is egy AB350M Pro4 lapot mert ezen van mATX lapok közül M.2-es foglalatból 2db. Meglátjuk ezzel a lappal majd mit muzsikál.
-
Cseneles
őstag
válasz
Johni5 #19435 üzenetére
Szava!
Asus x370 rog gaming lapnal barmit allitok hiaba teszem 2t-re az mindig 1t-n marad! Manual es d.o.c.p mellett is probaltam
illetve kiprobaltam amit irtal h bevegye a paratlan cl-t is, 3* indul 5masodpercre majd visszaall. Azt hiszem ezt nem szereti😃 Ramjaim Corsair LPX 3000cl15 hynix, 2933cl14 3200cl16,17,17,35 mellett megy bar heti egyszer kb fekete kepernyot dob a 3200, az is erdekes h nem terheles alatt hanem ugy random, ezert szerettem volna a Cr2T-t kiprobalni. Otlet?
Udv
-
OutSider17
senior tag
-
Márk
senior tag
Igazad lehet.
De azért aki Crosshair VI Hero lapot vesz, az azért gondolom hogy figyel erre is.
Nem átlagemberek lapja.
Más.
Annak mi értelme van, hogy megy a proci 4,2GHz-en, a ram meg 2130 MHz-en?
Szerintem annak több értelme lenne, hogy mondjuk egy egészséges 3,8GHz, a ram meg szaladjon 3200MHz-en, hogy a CCX-ek közötti kommunikáció a Data Fabric-on keresztül minél gyorsabb legyen.
Nagyon érdekes, hogy van olyan [link], amin az 1800X-et felhúzták 4,16 GHz-re, de a ram csak 2122 MHz-en megy, míg a másik [linken] szereplő alapórajeles 1800X-nél (3,7 GHz) a ram 3200 MHz-en megy.
De azt már ne kérdezzétek, hogy az miért van, hogy a 4,0 GHz-re felrántott sima 1700 mellett a ram miért megy 3200 MHz-en.
Nem látom az összefügést, hacsaknem azt, hogy aki 8 magos Ryzent akar, az vegyen sima 1700-at, és jól rántsa meg.
-
Omli85
őstag
Én csak azt írtam amikkel elég sok helyen találkozok fórumokon //problémák/megoldások// nem azt mondom, hogy 100 tuti minden ha samsung chipes ramot használ az ember stb.
Sajnos memória macera úgy néz ki ilyen félkész helyzet jelenleg ez van majd megoldódik remélhetőleg.
Este meg kiderül nálam mi lesz az eredmény ram órajel téren illetve mennyire lesz macerás vagy sem, majd beszámolok róla.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest