Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SSD kibeszélő
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Mini PC
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Abit is7-e-re passzív nb hűtőt de milyet?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
#12681728 #19594 üzenetére
hm. eleg szegenyes
memoriad mennyin is megy ? adatlapodszerint 3000 -es, és 1.2V -n teszi ezt ?
ovatosan adj egy kis feszt a soc -nak meg a vddp -re. ne lepodj meg, vddp modositas eletbelepesehez msi lapon full hideginditas kell, bar az ujabb bios megoldja ezt leall par masodprece aztan felporog ismet.keresd meg az llc allitasi lehetoseget, es csinalj rola egy kepet. ha van pendrived, akkor f12 biztos mukodik a fenykepezogep helyett.
-
toto111
tag
válasz
zakarmihaly #19461 üzenetére
Szia
Nekem ilyen alaplapban corsair venegance 3200-as van stabilan megy 2800-on
álltalában 3000mhz-st szoktak venni a többiek -
speedernet
aktív tag
Nem tudom még emlékszik e valaki a tegnap tárgyalt ram problémámra.....
A lényeg h a két modulos kitből az egyik modul 1.2 V felett meg hal pedig gyárilag 1.35 v os. Corsair 3000 Cl15 röl van szó.
Úgy néz ki hogy 1.2 V on 2800 16 18 18 18 36 os időzítésekkel stabil.
Most már tényleg, mert a 2933 mas frekire is azt mondtam pár héttel ez előtt mert a tesztek egytől egyig le futottak csak épp a gép csinált furcsaságokat. De 2800 on ez idáig azokat sem tapasztaltam.A kérdésem az lenne h érdemes lenne le gariztatni? Vagy hagyjam a fenébe, nem éri meg foglalkozni vele mert nem jelentene annyi pluszt a 2933. Na de mi van akkor ha menne többet is? Bár ahogy olvasom sokkal többet nem nagyon mennek ezek a ramok... Szóval most egyenlőre nem tudom mit tegyek...
Nem is lenne nagy gond ha lenne másik ramom amivel addig üzemelne a gép. -
törölt tag
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Flickering #19584 üzenetére
nem bonyis.
letoltod a biost, fogsz egy pendrivet, letoltod es kimasolod ra a bios filet, ujrainditod a gepet, most nemjut eszembe pontosan mi az asrocknal a funkcio neve, de az 'update' es a 'bios' szavak biztosan szerepelnek benne, na ott kotorassz. ha jolcsinalod, megkeresi a pendriven a biost, es rakerdez, hogy "tenyleg" ?
es ha tenyleg, akkor megtortenik.
aramszunet nelegyen kozbe, tehat szerezz be egy generatoros szobabiciklit, amit hajtva taplalod addig az alaplapot, amig lezajlik a folyamat -
hokuszpk
nagyúr
válasz
#12681728 #19577 üzenetére
nem feltetlen gyenge a kockad, fugg a ramtol, is, meg par mas tenyezotol. nekem pld. a cld0_vddp allitasa van a legnagyobb hatassal az ibt eredmenyre.
de a soc fesz se mindegy, hogy mennyi, ha alacsony, akkor azert, ha meg magas, akkor meg azert nem futja ki magat a cucc.... -
hokuszpk
nagyúr
válasz
speedernet #19574 üzenetére
az teljesen rendbenvan.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Flickering #19572 üzenetére
igen. bar en 1600 -at pakoltam bele.
elso indulasra lassan ebred, de utana mar Villam Will. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Flickering #19569 üzenetére
biost huzd fel 3.30-ra, szerencsed van, a 4.10 -et levette az asrock, en feltoltam az egyik lapra, eddig mondjuk nincs baj vele, de visszalepni nemlehet, es hat nemveletlen tuntette el az osszes gyarto az uj 1.0.0.7 agesa kodos biost, az msi meg ki se adta,
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
OutSider17 #19558 üzenetére
ha valaki keresne, erretessek.
http://www.mediafire.com/file/kadxrtv3x3sb4lx/IBT+AVX.zip
-
Flickering
aktív tag
válasz
SECTORnooB #19578 üzenetére
Köszönöm a segítséget, azonban ez a bios frissítés hozzá stb nehéz dolog? nem csináltam még olyat és most karácsonykor fogom összerakni a gépet, lehet nem kellene reckírozni akkor azonnal.
-
Beretvás
veterán
volt kis idöm és ráprobáltam a 4.1 ghz ra..
hát 1.340 ig nem ment, felette meg nem is probáltam mert a z 100mhz nem ér annyit..
csendesség fontosabb...
-
Beretvás
veterán
válasz
SECTORnooB #19579 üzenetére
tényleg löhetvél te is valami jo kis benchetek.
töled még nem is láttam..
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Flickering #19572 üzenetére
Igen, de ha bírni is fogja a 3200mhz-t azt neked kell beállítani, mert alapból nem fogja belőni 3200-ra mert az tuningnak számít.
Ui: minden memória modul elindul és működik 2133mhz-n.
De van egy sanszom, hogy menni fog 3200mhz-n mert azon a lapon már elérhető a legújabb bios ami tartalmazza az új AGESA kódot, és kb 2 hete raktam össze ugyan azzal a lappal egy R3-as konfigot és a 2666mhz-s HyperX Fury-t vitte 2933-on. -
törölt tag
válasz
speedernet #19576 üzenetére
Nekem 127 Gflops-ot hoz 3,85 ghz-n. Fesz: 1,363v
illetve Cinebench 1286pont.
Valaki privátban tudna segíteni a tuningban? Vagy gyenge kockát fogtam ki... Vagy én vagyok béna... -
speedernet
aktív tag
válasz
bandika0626 #19575 üzenetére
Plerix fórum társ küldte el nekem is, a neten nem találtam sehol....
-
bandika0626
senior tag
válasz
speedernet #19574 üzenetére
Tudnál egy letöltési linket az avx-es ibt hez.
-
speedernet
aktív tag
Fel tettem az AVXs IBT t, ez már magasabb értéket mutat.
128 GFlops 3.6 GHz hez mennyire jó az 1600 as procinál? -
Flickering
aktív tag
válasz
SECTORnooB #19570 üzenetére
Tehát bekapcsoláskor el fog indulni, maximum kisebb frekvencián?
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Flickering #19569 üzenetére
Maximum első blikkre nem megy majd 3200mhz-n a kit.BIOS-t mindenféleképp frissíts.
-
Flickering
aktív tag
Sziasztok!
A következp lap-proci-memória kombót vásároltam:
A memória 3200 mhz-es és nincs rajta a QVL listáján az alaplapnak, jövőbelátóság miatt rendeltem.
Adódhat bármi probléma a gép beüzemelése során? vagy mire figyeljek, hogy ne legyen baj?Segítségeteket előre is köszönöm!
-
törölt tag
válasz
speedernet #19561 üzenetére
Elküldtem privátban.
-
speedernet
aktív tag
Nekem kb 1 hónapja van meg. Eddigi tapasztalatom alapján semmi gond vele. A rammal küzdök még de úgy néz ki hogy nem a lap miatt hanem az egyik ramom hibás,, A jó modul az XMP profillal is megy simán, pedig a rettegett corsair 3000 cl 15. Még egyszer is vennék ilyet ha arról lenne szó.
-
speedernet
aktív tag
válasz
OutSider17 #19558 üzenetére
Háááát őőőőő Nem
Csak azt találom ami nekem van. Meg köszönném ha linkelnéd vagy valahogy....
-
Bossp
addikt
Gygabyte AX370 Gaming K3-ról vélemény? / tapasztat? látok itt aprón egy tökéletes kombót egész jó áron és közel is van.
-
OutSider17
senior tag
válasz
speedernet #19555 üzenetére
Megtaláltad az AVX-es IBT-t?
-
speedernet
aktív tag
válasz
#12681728 #19526 üzenetére
Meg néztem a fogyasztást.
Be állítottam a szorzót 36 ra, így a lap 1.248 és 1.260 közötti voltot ad neki.
159 W os fogyasztást ír a hwinfo ibt alatt.
A hőfokot meg nem tudjuk össze hasonlítani mert gyári hűtőm van. De 70 fölé is megy...Szerk: F5a bios van jelenleg, nem tudom az új biossal más lenne e a helyzet.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Enter65 #19552 üzenetére
Ööö nem látok semmit az IBT-nél
Nálam amugy ugy megy a 4,05GHz hogy offset 1,395V (+0,0375), LLC 4
Így 90%-ban tartja az 1,395-öt és ha kell neki a kraft felszúr 1,417-re és így ibt és prime alatt 1,4V átlag jön ki.
Ez így elég jelenleg 50-50 perc prime95-re meg vagy 3 x 10kör IBT VH-ra.A 200 körösnél mennyi volt a temp 1,45-el nálad a vége felé?
-
joysefke
veterán
Ha van rá pénzed, jelenleg egy húzott 8700K a legjobb játékos processzor, és ez nem mostanában fog megváltozni. Az 1600x (meg i5 8400, húzott 1600, 1500x) pedig a viszonylag költséghatékony mégis kevés kompromisszummal járó megoldások. Ha kompromisszumképtelen, de cserébe fizetőképes vagy, akkor most egy húzott 8700K a te játékos procid.
-
Bossp
addikt
válasz
SECTORnooB #19539 üzenetére
Nem erre voltam kíváncsi. Csak bíztan állítottam hogy normálisabb mai játékokban az Én FX-em is megszorongatja az i7-eket. (Pl. Siege ahol mind a 8 mag 90%+-on pörög) Persze egy magon siralmas
-
törölt tag
válasz
Beretvás #19544 üzenetére
Nem arról van szó hogy mennyit fogyaszt. Hanem ha felemelem pl 1,3 volt-ra a feszt 180-190 wattot ír. Közbe a proci meg ibt alatt 55 fok sincs. Ez rohadtul irreális, éss nem tudni melyik a fals... Megsüleszteni nem akarom a procit ha véletlen rosszul méri a hőmérsékletet...
-
Beretvás
veterán
válasz
OutSider17 #19533 üzenetére
Aki ennyire fogyasztás mániás az minek tuningol?
-
hokuszpk
nagyúr
errol a Zalman csodarol meg kell kerdezni a gyartot, van-e am4 lefogato.
ha akarsz, mokolhatsz, de azert tobbnyire egyszeru szorzo + feszallitasra korlatozodik a tuning, de ha meg azt se akarod jatszani, akkor van xfr
ha nemsurgos karacsonyi ajandek, akkor en megvarnam a frissitett szeriat, szerintem a memoriavezerlot erosen kikalapaljak, kisebb csikszelessegen gyartva magasabb orajel varhato.
olvastam valahol, hogy az L2 cache kesleltetest jelentosen lejjebb tudtak vinni, ez ipcben is hozhat pluszt. -
Pro!Petya
addikt
válasz
Enter65 #19535 üzenetére
Próbáltad kevesebb fesszel?
Nekem még a megmaradt FX fixes IBT-m van, azzal kapok 177 nagy ritkán 178 GFlops-ot.
Azzal is futtatnál egyet ha megkérlek?? Nagyon kíváncsi vagyok rá (nem sokan tekerik 4Ghz-en a 1600X-et)
Te sem bízod a véletlenre a 200 körrel
De amugy ez most hogy van? 4,1et mutat maximumnak de átlagnak meg 4GHz-et. Elvileg IBT alatt nem dobja le a frekit. -
Bossp
addikt
válasz
hokuszpk #19530 üzenetére
Róla lenne szó: http://www.zalman.com/contents/products/view.html?no=348
Valamiért még is a 1600X mozgat és csak alap tuning lenne rajta (gondolom a Ryzen sem megy normálisan rendes bios beállítások nélkül) de bízom benne nem kell neki akkora mók mint az FX-nekami brutál jó dx12-ben
szerintem felveszi a versenyt pár 2-3 éves i7-el is.
Vagy szerintetek inkáb várjak a 2. szériás Ryzenre?
-
Valdez
őstag
válasz
SECTORnooB #19518 üzenetére
Abban nem vagyok biztos hogy ugyanaz a vége az 1600-nak és az 1600x-nek, szerintem az utóbbit nagyobb eséllyel lehet 4ghz környékére hozni.
-
hokuszpk
nagyúr
jatekra a nyolcmagos se rossz, akar X akar nem, egyszalon a sima 1700 is felmegy 3750 -ig, ha meg skalazodik a jatek tobbmagra, akkor a +2 mag kompenzal.
ahol viszont csak az a ize, nevezzuk '4 szalas kod' -nak, van benne, na ott ellephet az 1600X, mert ott mar nem turbozik akkorat, a plusz magok meg malmoznak.ha tuningolni akarsz, akkor gyari huto eleg egy darabig, bar az 'X' -hez azt pont nem adnak. ( kivetel 1500X )
a regi hutodet meg meg kell nezni, lehet ad a gyarto am4 lefogatot, vagy ha csak siman csatos, akkor hasznalhato. ( mondjuk a 30K kategoriaban olyan nemnagyon van)
-
törölt tag
válasz
speedernet #19527 üzenetére
Azt megköszönném!
Lehet én is downgradelem és megpróbálom úgy is. -
speedernet
aktív tag
válasz
#12681728 #19526 üzenetére
Nekem is ilyen lapom van 1600 as procival.
Az IBT eredmény nálam is ugyan az.
A hőmérsékleteket nem tudom mert gyári hűtő miatt eléggé melegszik ha meg húzom a procit..
A fogyasztást meg meg mondom őszintés h nem néztem. De nem tűnt fel h olyan írreális értékek lennének.
Este meg nézem majd...
Amm az F10 es biost le pattintottam róla mert szerintem nem az igazi. -
törölt tag
Sziasztok!
Valakinek van itt gigabyte lappal kapcsolatban tapasztalata?
Konkrétan egy x370 gaming k3-ról lenne szó.
Lenne néhány probléma és nem tudom mi okozhatja. Lehet hogy én vagyok a balf@sz.
R5 1600 Proci van a lapban és szerintem a hw monitor és a ibt fals értékeket mutat.
IBT 55 Gflops körül mozog. Proci fix 3,6 Ghz.
A Hw monitor pedig 1,25 V-os feszültségnél pedig már 160-170w-os fogyasztást mér miközben a hőfokok kb 50-52 celsiust mutat. Nekem ez irreálisnak tűnik mikor a procihűtő sem egy bivalyerős típus/Thermalright true spirit direct/ Játék alatt max 40-42 fokos.
Lehet az alaplapon lévő szenzorok a rosszak? -
Jester01
veterán
Most nézem, új biosban eltüntették a CPB/XFR beállítást?
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Jester01 #19521 üzenetére
Ez a lap is tudja alapesetben, csak ha manuál állítok szorzót akkor kell pstate mivel akkor nem csökkenti a frekit,csak a feszt.
De akkor nálad ez müxik így is.
Előző biossal is ment és mostanival is, de csak default , auto , vagy az előre beálított OC profiloknál, ha manuál tekerem el a szorzot akkor nem vesz vissza csak a feszből.
még az elején DOCP -ből nyomattam azzal is ment.Folyamat monitorozom HWinfoval onnan szűröm ki hogy dobja-e a frekit valamelyik mag , mert olyan van hogy a cpuz még 4050et mutat akkor is ha csak egy két mag pörög fel éppen, a többi meg pihen 2020Mhz-en 0,4V körül. Pedig pstate1-be idle-nek (2200mhz 0,9V van megadva).
-
Jester01
veterán
válasz
Pro!Petya #19520 üzenetére
Lap függő. Nekem az Asus X370-A az összes biossal tudja a cnq-t. Van egy 2,2GHz 0,9V alapbeállítása amire visszaveszi ha nincs terhelés. Gyakorlatilag beépített pstate tuning (mivel külön viszont nincs neki).
Ha azt láttad, hogy a feszültség leesett, akkor jó eséllyel neked is van lassabb pstate csak az a progi amivel nézted nem vette észre ezért írt még mindig 4050-et.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Beretvás #19515 üzenetére
Jajaja én is néztem hogy tuning mellett egy ilyen fícsőr elvárható lenne már 2017-ben de hát na, majd foltozzák..Addig marad ez a megoldás
gbal65 Persze rengeteget számít az bios update lásd tavaszi első fecskék és mostaniak és a továbbiak biztos még jobbak lesznek főleg hogy jön a refresh , aminek már mennie kell mint a huzat ott már nem lehet ilyenekkel visszázni hogy beta bios, agesa így ugy ,smt off -on, nem támogatott ramok, stb stb
Egy két napig amugy használtam úgy hogy manual offset és csak szorzo , de rossz volt látni hogy a 4050Mhz mellett mutatott néha 0,4xxxV-ot Kicsit az az érzésem volt hogy ha megterhelném akkor insta freeze , de ilyen nem volt, csak na
Jobb ez így, C&Q hoz vagyok én is szokva -
Pro!Petya
addikt
Ha Te is Sabertooth-ról váltasz, akkor Asus Crosshair Hero VI részemről erősen ajánlott , bele G.skill Flare -X 3200 ram vagy TridentZ 3600. Én is arról váltottam
És nem lesz bajod, minden pöcc röff elsőre
Ebből a comboból még nem láttam panaszt!!Ha csak játék a cél a elég bele az 1600 , sporolsz a 8hengerhez képest, játékteljesítménybe nem veszítesz semmit nem igazán láttam még játékot amibe a ryzen 8mag 16 szál leveri a 7700K-t. Majd ha többszálra írnak gameket de még nem azt a világot éljük ....
Amit megsporolsz a 6magossal azt tavaszig kamatoztasd aztán ha durran a refresh belehet szállni kisebb bukóval mint a 8magosokal.
-
SECTORnooB
addikt
Szia!
Csak az átlagfelhasználóknak jelent valamit az X, a core usereknek semmit sem oszt és szoroz.Tehát nyugodtan vegyél sima 1600-ast vagy 1700-ast olcsóbban meg vagy vele és ugyan ott lesz a vége mint az X-nek. Alaplapból, ha én most szerezném be akkor biztosan Asrockot vennék és minimum egy Fatal1ty GamingX-et kb 50 ezer forint magasságában mérik. Nekem az Asrock BIOS-a jött be a legjobban és az ára is kedvező nomeg veszettül jól néz ki... Memória 3000-3200-as kit ajánlott. -
Bossp
addikt
Sziasztok! Fx 8320@4,8 Ghz-ről váltanék. 1600X-et nézegettem. Milyen lapot ajánlotok mellé? Főleg játékra, x-nélküli 8magossal még rosszabbul is járnék igaz? Vegám van, mostmár érzem hogy kevés az fx
(mondjuk dx12-ben hasít!). RAM-ból gondolom valami 2666-osat nézzek 16 GB-ra gondoltam annyi van most is bőven elég. Gyári hűtőt nem érdemes megvenni mellé?
gondolom ez már nem az fx hogy csak brutál tuningal megy jól igazán. Van egy közel 30k-a léghűtőm de sztem ez nem megy fel az am4-es lapra!.
Ui. Most egy Asus Sabertooth-om van. Hasonlóan Stabil lap kellene de jó áron! -
gbal65
aktív tag
válasz
Pro!Petya #19514 üzenetére
Tegnap neztem konnektoros fogyasztasmero mellett, hogy ha fixen beallitom 3,7GHz-re es lefixalom ezt az alap ~1,2V fesszel, akkor csak max terhelesen volt nagyobb a fogyasztas ~20w-tal. IDLE allapotban neha levette a lap a feszt 0,6v-ra, kozben fix tuningon volt a proci. Az erdekes az, hogy gyari es tuning allapotban az IDLE fogyasztas valtozatlan volt a fogyasztasmero szerint.
Az Asrock lapomon a legujabb bios van.
Lehet finomitottak valamit???? -
Pro!Petya
addikt
válasz
Beretvás #19513 üzenetére
pontosan !! , szerintem a jol megrantott FX-em netezes alatt tobbet evett mint ez IBT alatt
Pstate?
roviden:
a biosban a pstate0 alatt megadod hexaba a kivänt legnagyobb frekit es feszt ,
aztän pstate1-be meg azt kell megadni mi legyen az idle -ben hasznälando freki fesz szinten hexaba.
Pstate2 disabled.Nälam uj bios ota meg a megadott pstate1 ertekeit is lejjebb csokkenti a windows alatt idle-ben.
Nagyjäbol ennyi
Sry az ekezetek miatt
nemet klaviatura van csak meloba
-
gbal65
aktív tag
Mennyien tuningoltak PState tuninggal? Elég a sima órajel/fesz állítás hétköznapi tuningra? Ki mit használ? Nem találtam egyértelmű választ.
-
őstag
őstag
-
speedernet
aktív tag
Ha vásárlás előtt jöttem volna a topikba akkor már tudnám h nem ezt a típust kell venni....Igen mennek 2933 mat de csak 1.2V on. Ami érdekes hogy a tesztek lefutnak hiba nélkül, de anomáliák vannak.
Biztos h kevés neki az 1.2 volt. tegnap teszteltem 1.19 en, úgy is ment a Prima95 blend több mint 1 órát.
1.21 volton már azonnal el dobja magát...
Küldtem emailt iponnak, le írtam a problémát és kérdeztem h emiatt lehet e gariztatni.
addig 2800 al próbálkozok, ehhez talán jobban passzol az 1.2 volt. -
őstag
őstag
válasz
speedernet #19497 üzenetére
Éppenséggel van ilyen a QVL -ben. A 3000MHz (downgrade to 2933 MHz) résznél.
Ryzenhez ez nem a legjobb választás, Hynix chipes.
Sokaknak van ilyen, és az összefoglalóban lévő táblázat szerint egy két kivételtől eltekintve 2933 -at tud, van akinek még annyit sem.
De a maximum 3066.
Ha jól értelek nálad is megy 2933 -at mindkét modul.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest