Hirdetés
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED TV topic
- Milyen széket vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamagocsi123
tag
Sziasztok. Lefrissitettem a biost de a ram óra jel nem jó. A bios 3200mhz mutat az aida es a cpu z 2133MHz melyik a valos?
-
válasz
CsengődiGeri #18891 üzenetére
Ahogy írták is feljebb, ez az XFR lesz. Nézd meg Google-ban, hogy a lapodon ez milyen néven fut, és kapcsold ki a francba. Nálam ugyanez volt, a kikapcsolásával hűsebb is lett a rendszer, amit meg vesztettem vele, az minimális.
-
nkmedve
őstag
válasz
Pro!Petya #18896 üzenetére
Szerintem fölösleges a P-State-ekkel kinlódni, sokaknak meggyűlt már a baja vele itt a fórumon, és minimális amit fogyasztásban nyersz. Nálam a 8 mag kb. 7 wattal fogyaszt többet idle-ben ha folyamatosan 3.8GHz és 1.35V-on járatom, mintha alapon hagynám ahol visszaveszi a feszt és órajelet. Az a néhány W különbség egy asztali gépnél elhanyagolható (régebbi prociknál ez a különbség sokkal nagyobb volt, ott inkább megérte visszavetetni az órajelet).
A másik része pedig az, hogy nem lehet tudni a P-State-képes alaplapok milyen gyorsan képesek váltogatni az állapotok között (valószínűleg jóval lassabban mintha a Ryzen csinálná ezt hardveresen), így egy kis késéssel kapod a maximális teljesítmény. Nálam például a régi i5-nél érződött egy bizonyos lomhaság ha hagytam neki, hogy visszavegye az órajelet (pl. lassabban nyitott meg bizonyos app-okat). A mostani procik sokkal modernebbek így valószínűleg kevesebb idő kell nekik, hogy feltornázzák magukat a legalacsonyabb órajelről a legmagasabbra, de mindenképp egy kis teljesítmény elvesz azáltal hogy nincs mindíg a maximális órajelen.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Simi37 #18895 üzenetére
Ha manuálba huzom meg akkor egyből kioffolom a core boostot , ott csak annyi a problémám hogy idle*ben nem veszi vissza a frekit. Igen ilyenkor nincs is kiugroan magas tüske a feszben mert tartja azt amit beállítok.
SZval csak ennyi a bajom...DE ahogy Lendova forumtárs is írja lehet várnom kell még pár bios frissitést mire orvosolják! (vagy csak nem találtam meg még hozzá a szukséges beállítást a biosban
)
Bár ahogy most olvasom ezt a Pstate leírást valszeg itt lesz amit keresek, csak ez még új nekem
-
Lendova
őstag
válasz
Pro!Petya #18889 üzenetére
Benéztem, alapon volt a CPU.
Úgy rémlik, hogy voltak panaszok a pstate-re, bugos is volt, de nem emlékszem pontosan a panaszokra. Annál kellene babrálni, hogy vissza vegye az órajelet. Perpill kvázi semmit se tudok állítani a pstate-eknél.
Ryzen Pstate overclockÉn inkább hagyom néhány bios update erejéig, mert lehet teljesen normális, hogy nem megy most.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
CsengődiGeri #18891 üzenetére
DOCP-s profil van beállítva? Ha igen akkor azért.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
bivalyolo #18890 üzenetére
Rendicsek , az okés , de probáltam játékok alatt is (BF1, SWbf2) fél fél óra alatt sem boostolt egyik alatt sem , idle -ben forumozás , netezés alatt meg van mikor a semmire felküld 1-2 magot 4100-re. Hwinfo64-el monitorozom..
Nah jah kell egy LLC-s leírást találnom ryzenre, kár hogy ViZion ,Habugi és a többi "nagyöreg" nem tévékenykedik ryzen vonalon , de látom sokan jöttünk át FX-ről -
CsengődiGeri
tag
Hali mindenkinek.
Normális a képen látható dolog?, márt mint hogy 100% terhelésen stabil a CPU fesz 1,221v, alap járaton meg ennyit ugrál össze-vissza és akár 1,387 ig is felszalad 1600 procinál és default bios nál, az már csak hab a tortán hogy alapból 3400-on megy a proci de idönként 3700-at is mutat. Az 1600-nak 3200 lenne a default és 1,237 volt a fesz. -
bivalyolo
őstag
-
Pro!Petya
addikt
Sziasztok!
Tegnap kipróbáltam jópár beállítást de annyi van hogy kezdek elveszni. Semmi master ryzen vagy miatököm csak BIOS.
Elöször ott vannak az előre konfigurált tuning profilok amit a lap ajánl fel azt hiszem 4 db (3620Mhz-4000ig), érdekes módón mindegyik műxik . igaz szerintem erősen túlfeszel.
Aztán vannak a DOCP standard és DOCP 1-5ig profilok, auto, default , manual.
Ezek közül ha manualban szeretném belőni akkor igaz hogy megy minden de nem esik vissza IDLE-ben a fesz és a freki sem szóval annyira nem jön be.... folyamat nem járatnám csúcson ha nem kell ... Erre keresek megoldást.
Ramok mennek 3200-3466 minden nehézség nélkül. feszt azért az utobbihoz már kell adni. Feljebb nem probáltam.Alap esetben túlfeszel a lap ahogy észre vettem és sajnos nem terhelés alatt.
Folyamat monitorozom, van mikor megküldi terheleletlenül procit 1,52-vel is igaz asszzem ilyenkor boostol 4100Mhz-re. DEE Terhelés alatt legyen az prime, ibt, játékok cinebench akkor meg nem boostol fel csak stabilan tartja a 3700et..
például itt van a következő ,10 perc prime95 blend és egyszer sem boostolt fel magasabb órajelre:Itt DOCP standard (3200) profile ofsettben minusz 0,100 (Csak ebben a módban veszi vissza a frekit és feszt IDLE-ben ezért használom ezt)
Másik, Eddig a régi FX konfignál csak ofsettel állítottam a feszt, itt most nem tudom mert a biosban 1,29-1.49 között ugrál
így nem tudom hogy éppen mihez viszonyit..
LLC és egyéb nyalánkságok auton vannak szóval biztos ott kell keresgélnem csak ryzen téren nem ismerem mit mennyire kell vagy lehet eltekerni .. gondolom én, de erre nem nagyon találtam leírást , minden guide-ban szinte csak szorzó állítás, van fesz , és ram állítás és ennyi a nagy utmutatás
De ez szerintem édes kevés meg nekem az is karcsú ha megy a tuning akkor nem vesz vissza IDLE-ben.
Szóval okítsatok plz
Nem szeretnék sokat, csak belőni egy viszonylag magas frekit fesszel amit még tudok hűteni és terheletlenül essen vissza. ne járassa feleslegesen. Tudom nekem kell kitapasztalni, de ha nincs legalább 30 opcio a biosban csak az OC-ra akkor egysem.. Nem komplett leírást kérek , csak iránymutatást ha lehet THX!!!
-
Gemil
tag
Sziasztok!
(Asus Prime X370 Pro)
Feltettem a 3401-es bios-t és azóta nincs cnq. A ramok órajelén kívül nem változtattam semmit ami releváns lenne. Mely beállítás jelenti asusnál a cnq-t?
Eddig ment simán 2933-as órajel mellett, Soc-feszt magától megemelte 1.1V-ra. -
Siszibatya
tag
Szia !
Jó volt egy ilyen részletes tapasztalatot olvasni az egészről.
Ennyiért ajándék volt ez a lap.
Sikerült belőle kihozni azt amit szerettél volna , de nem volt egyszerű. Felszereltségben is adott pluszt neked amit ki is tudsz használni.
Egy ilyen Noctua procihűtőtől ez el is várható , hogy ilyen hőfokokat hozzon.
Bios is biztos fog kijönni még hozzá , amivel talán még többet ki lehet hozni belőle proci és memória terén is alacsonyabb feszültésggel .
Sokak célja a 4GHz sebességet elérni , alacsonyabb fesszel , stabilan + ehhez minél magasabb memória órajelet alacsony időzítéssel .
-
Tanisz
senior tag
Sziasztok,
Nemrég raktam össze az új konfigurációmat.
Alaplapot is az utolsó BIOS verzióra updateltem.
Minden rendben volt addig, amíg 3200 MHz-re nem állítottam a memóriát.
Rendszer elindult, sőt úgy telepítettem is az OP-ot, minden programot.
Viszont a memóriát a gyártó által megadott XMP szerint állítottam be. BIOS-on belül D.O.C.P használatával.
Ekkor viszont AIDA stress system memory teszt alatt hibázik.
Ha visszaállítom alapra, akkor ugye minden jól működik, stabil a rendszer.
A fura az, telepítések alatt nem jött ki a probléma, csak a AIDA alatt.A memória az alaplap támogatottsági listájában is benne van, igaz nem a 2x8 GB-os kit, hanem 2x4 GB-os.
Ezek a komponensek vannak:
ALAPLAP: ASUS PRIME X370-PRO / bios verzió: 3401
CPU: AMD R7 1800X
RAM: G.Skill Ripjaws V 2x8GB DDR4 3200MHz F4-3200C16D-16GVKB gyári időzítése: CL16-18-18-38 1.35VNem vagyok nagy tuning szakértő, sajnos
Valaki tudna tanácsot adni?
Szeretném a maximális RAM Mhz-et kihasználni,ha lehetséges.
Nem véletlenül vettem ilyen RAM-ot.Segítségeteket előre is köszönöm!
-
MaxxDamage
félisten
válasz
ScomComputer #18876 üzenetére
Biztos lesz aki feldobja, nem akarok olyan rendszert újítani/szétcseszni ami jelenleg megfelelő, de Proci OC amire kíváncsi volnék (mert jelenlegi verzióval nem igazán megfelelő)
MD
L -
Pro!Petya
addikt
Sziasztok!
Összeraktam végre a konfigot!!
Annyi változás van hogy 1800X lecserélődött 1600X-re .... kivárásos alapon meglátjuk mit hoz a tavasz
Csak játékra elég ez is. (egyenlőre)
Bios update ment simán, fat32-es pendrive bios file-t átnevezni C6H.-ra , gombot megnyomni és 1 perc alatt kész.
Ramok pöccröff mennek 3200-őn, tuning később lesz most még tesztelés következik.
Cinebench 1256 pontocska, alapon. Prime 95-ök futottak egy - egy órát szval stabil a rendszer. IBT VH szintugy pipa.Fontos megjegyzés aki netán Nzxt Kraken Aio-t vesz ehhez a laphoz ,az azzal a lendülettel vegyen 2.0 -ás usb hub-ot is mivel a Hero-n 1db van az meg nem sok. Viszont amiatt pont nem lehet összerakni a gépet..(azaz lehet de vagy gép nem megy vagy a hűtés
)
/Usb A - mini B kábellel áthidalható átmenetileg/
még a kábelezést megcsinálom hátul azt ne nézzétek -
bandika0626
senior tag
válasz
MaxxDamage #18873 üzenetére
Azt nem követem. Az este éjfél után néztem az enyémhez akkor már fent volt a 3401. Előtte délután néztem akkor még a 3203-as volt viszont az véglegesen eltűnt.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
bandika0626 #18872 üzenetére
ROG STRIX B350-F GAMING laphoz is van megint "új" BIOS
Version 3401
2017/12/08
7.35 MBytesMajd aki felrakta, tesztelte, írja meg milyen (megéri felrakni, vagy nem)
1001 van még nekem. (azutánit is letöltöttem (az már nem elérhető), de nem raktam fel és most megint egy új..)MD
L -
bandika0626
senior tag
válasz
CsengődiGeri #18858 üzenetére
Márpedig az új ugyanis tegnap este került fel. A régebbi amit valamiért eltávolítottak a 3203-as számot viseli amit jelenleg is használok. A mostani ami elérhető az pedig 3401. Szóval szerintem új ha a verziószámot nézzük viszont a 3203-hoz lehet nem változott semmit. Vagy az azért tüntették el véglegesen mert volt vele valami gond bár én nem vettem észre semmit.
-
-
Almosito
tag
Sziasztok,
csatlakoznék a klubhoz, de egyelőre nem vesz be.
Összerektam egy új gépet, a win 10 telepítése sikeres volt, de néha előjön egy folyamatos ciripelő hang és ezzel lefagy, újraindul, innen csak biosig jut, újraindítás után is csak megint a bios jön be, közben a hang folyamatos.
Ha kikapcsolom és újra be, akkor megszűnik a hang, megint működik rendesen, egy darabig.
lőjött már a hiba prime közben, pendrive bedugásnál, de minden számomra feltűnő esemény nélkül is.A konfig a következő:
Asrock ab350 gaming K4
Ryzen 5 1600X + pure rock
Hyperx predator 2*8GB HX426C13PBK
seasonic s12ii 520
CRUCIAL 525GB MX300 M.2
gigabyte GTX1060 3GB GDDR5 WindForce OCPróbáltam csak egy memóriát berakni, visszafogott beállításokkal, de egyelőre nem segített. Memtest egyébként egy darabig futott mindkettővel.
Találkoztatok valami hasonlóval, van valami tippetek?
Köszi,
Almosito -
nkmedve
őstag
válasz
Tubica #18865 üzenetére
3.85GHz az teljesen jó, a 4.0 már nem hozna érezhető előrelépést (pár százalék tesztekben és annyi). Egy 1600X-sem valószínű, hogy sokkal többet tudna, szerencsén műlik milyen chip-et fog ki az ember (még az is lehet, hogy az még ennyit sem menne).
1700-ra váltani 1600-ról szerintem nem érdemes, hacsak nem használsz valami olyan programokat amelyek egyértelműen gyorsulnának a +2 magtól (játékokhoz főleg elég a 6 mag egyelőre).
-
bivalyolo
őstag
válasz
CsengődiGeri #18861 üzenetére
Új alatt erre gondolt a kolléga, más kérdés, hogy az asus support oldalát alaposabban kell végigtúrni, ha meg akar az ember találni valamit. Feltételezem ezen ment félre a linkelés, de biztos vagyok benne, hogy ezt szerette volna belinkelni ő is.
egyéként én felraktam tegnap este, de semmi változást nem vettem észre az előzőhöz képest.
-
gbal65
aktív tag
válasz
SECTORnooB #18851 üzenetére
Na ez engem is erdekelne, szinte ugyanilye felallast vettem a heten.
-
Tubica
senior tag
Sziasztok
Ugye régebben próbáltuk, hogy lehetne megpróbálni, a 4.00Ghz-et az 1600-asomon.
Ami utolsó, és fix, az 3,85 Ghz (ami szerintem tűrhető, vagy mi a vélemény ?)Igazából, már most érzem az előrelépést az FX-hez képest, meg bőven videó kártya limitem van (gtx 780ti)
Ennél feljebb 1600-assal nem kell / lehet feljebb lépni. X-et, vagy 1700-at meg már nem érdemes, ha nem dolgozok, csak játszok, vagy igen ?Üdv. Tubica
-
CsengődiGeri
tag
válasz
CsengődiGeri #18861 üzenetére
Kiegészités
ez a verzió csak a w10 64bit-es verzion kivüli op-rendszereknél jelenik meg -
CsengődiGeri
tag
válasz
bivalyolo #18860 üzenetére
Amire reagáltam az a link még a 1002-esre mutatott a tied már az ujj agesa verziós amire nem biztos hogy szükség van mert állítólag az ujjabb vga-t tartalmazó ryzenekhez van de majd egy hozzáértöbb valaki remélem kijavít mert én sem értek valaki jól ezekhez a változásokhoz.
-
bivalyolo
őstag
válasz
CsengődiGeri #18858 üzenetére
Dátum alapján nekem elég újnak tűnik pedig..
[kép] -
CsengődiGeri
tag
válasz
bandika0626 #18838 üzenetére
Hali.
Először is ez már nem új és én már egy ideje állítgatok is miatta a BIOS-ban pedig nem akartam, nekem megfelelt az alap beállítás is de mint már írtam értek meglepetések ezzel a BIOS-sal.
Élőszőr is felnyomta a proci szorzót 34-re kérdezés nélkül, mint ha az 1600-nak ez lenne az alap szorzója a 32 helyet valamint az alap feszt is megemelte 1,237-ről 1,387-re. Ez már akárhogy nézem tuning még ha gyári is. Vissza akartam venni a feszt a gyári értékre és érdekes dolog történt az 0,15 volt csökkentés 1,133-ra húzta le a feszt Így is ment 3400-on de kicsit keveselltem és 0,05 csökkentéssel ált be 1,210 és 1,254 közé ami átlagban 1,232-őt jelent, 100% mellet 1,232-őn stabilizálódott. Van valakinek véleménye tapasztalata ezekkel a beállításokkal kapcsolatban, már mint hogy jó ez így vagy tegyek vissza mindent arra amit a BIOS állított vagy esetleg finomítsak még valamit rajtuk.
A segítséget előre is köszönöm -
SECTORnooB
addikt
válasz
speedernet #18856 üzenetére
Szerintem érdemes, én várom mint a veszett egér
-
speedernet
aktív tag
Üdv urak
Szerintetek érdemes fel tenni az Agesa 1.0.7.2a t tartalmazó f10 es Gigabyte biost ha a mostani F5a val megy minden ahogy kell?
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
SECTORnooB #18841 üzenetére
1.01 és a nulla àt van húzva
minden oreg motoros igy irja a nullat
-
hokuszpk
nagyúr
vegulis feltoltam az ab350m-pro4 -re v4.10 -es biost, egyelore stabil, 2-3 fokkal az 1700 homerseklete is alacsonyabb ha megkergetem.
-
Z_A_P
addikt
válasz
SECTORnooB #18851 üzenetére
Na szuper. Milyen kártya?
-
SECTORnooB
addikt
válasz
SECTORnooB #18849 üzenetére
Úgy néz ki megoldódott a probléma, haza hoztam szétkaptam szomorúan konstatáltam, hogy a porcesszor egyik lába megvolt vetemedve így sikeresen óvatosan visszatereltem a helyes irányba ezek után sem akart megindulni így kicseréltem a kártyát és láss csódát életrekelt. Nem tudom hogy a kártya e vagy a kártya és a CPU görbe lába együttesen okozta ezt a problémát de legalább mostmár működik.(ezért nem szabad engedni, hogy 14 éves kisgyerek építsen gépet nulla felügyelettel.)
Ui: Este meglátjuk a kis R3 1200 és az Asrock B350M Pro4 mire képes gyári cooler mellett. -
kisza25
félisten
válasz
SECTORnooB #18820 üzenetére
Sajnos igen
-
Bounti
aktív tag
Régebben én is ezt találtam meg, de van újabb UEFI-hez is...
Persze azt is meg lehet próbálni, hogy kicseréli, vagy csak lehúzza a billentyűzetet, hátha az makkant meg... na meg persze elemcsere (vagy csak simán kivenni és pár perc múlva vissza, illetve a clearBios jumper állást is meg kell nézni...)
-
zseko
veterán
válasz
Bounti #18843 üzenetére
Az a beep táblázat kb. olyan, mintha nem is lenne
Amit találtam asrock lapokhoz:
BIOS Beep sound Description
1 short beep Memory Error
2 short beeps Memory parity check error
3 short beeps Basic memory 64K address check error
4 short beeps Real Time Clock malfunction
5 short beeps CPU error
6 short beeps Keyboard error
7 short beeps CPU interruption error
8 short beeps Graphic card error
9 short beeps Memory error
10 short beeps CMOS error
11 short beeps CPU cache memory malfunction
1 long, 3 short Conventional/Extended memory failure
1 long, 8 short Display/Retrace test failed
two-tone siren Low CPU Fan speed, Voltage Level issueNem mondom, hogy ez pontos, mindenesetre bővebb
-
Bounti
aktív tag
válasz
SECTORnooB #18841 üzenetére
-
zseko
veterán
Kitöltöttem a kérdőívet, nyitva hagytam az oldalt a böngészőben, ma módosítani akartam még, aztán egy új bejegyzésként küldte el. Valaki tudná törölni a tegnapit? (amiben a kevesebb adat van)
-
törölt tag
Sziasztok! Adata xpg z1 ramokkal van valakinek tapasztalata? Vallalhato ryzen melle?
-
bandika0626
senior tag
Új BIOS Asus Prime B350 plushoz.
Link -
Lendova
őstag
válasz
ScomComputer #18830 üzenetére
Azt a képek készítése után észrevettem.
-
BullKoxa
őstag
válasz
fckdup01 #18832 üzenetére
Nekem sem kit a 2X8GB Kingsot HyperX Savage 3000MHz CL15-s ramom ,de együtt vettem . És mennek Dualban CL14 16 16 16 36-n 2933-n .
-
fckdup01
tag
válasz
MaxxDamage #18831 üzenetére
Köszi a gyors választ, ezer hála!
-
fckdup01
tag
válasz
Beretvás #18829 üzenetére
Szia!
Jelenleg a keretem miatt csak 1x8 GB-ot vettem, bekockáztatom, hogy két db külön vett 8 GB-os ram menni fog dualban, ezt fontosnak tartom megjegyezni. Az MSI-nek hála kezdetben 2400-ra állította a ramot, aztán egy újraindítás után a biosban két kattintással átállítottam 2933-ra, ő magától kalibrált hozzá mindent. Hibátlanul működik cmd alapján is
-
fckdup01
tag
Sziasztok!
Összeállt a rendszerem, alul látható. Egy megbízható benchmark programot esetleg tudnátok ajánlani?
Köszi szépen.
-
Lendova
őstag
Megjött ma a hűtőm +2db Phanteks 140SP, egyelőre kész a Ryzen rendszer, meg én is...
Egy megváltás a régi FX 8320 után. -
dpalotas
csendes tag
Asus Prime x370 pro új Bios 3401
-
Beretvás
veterán
Sziasztok.
Csatlakoznék a klubhoz egy:
Msi Tomahawk+ 1600 assal, ramokkal nem vagyunk még joban, de lenne pár kérdésem..1. C&Q mellett nem veszi vissza az orajelet csak a feszt. ez normális ennél? legutolso bios van fenn.
másik hogy mivel teszteljem? egy kis prime95 el kinoztam meg most 1,26 volt al megy 3,6 on.
-
Bounti
aktív tag
válasz
SECTORnooB #18820 üzenetére
A 3 csippanás mindenképpen RAM hibára utal. (nem biztos, hogy hibás, csak, hogy valami gebasz van).
Ha csak 1 modulja van akkor a 2. slotba tegye.
A b350M 1.1-es bios verziótól felismeri az r3 1200-at, nem hinném, hogy ilyen őslény lenne rajta, de megéri a 3.10-re felupgradelni!
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
MaxxDamage #18818 üzenetére
ezt te is megteheted, aztan majd az utokor eldonti, ki mit ertett felre.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
MaxxDamage #18815 üzenetére
Elvileg én is a 388.59 amit felraktam, de nem azt mutatja... így DDU kell ide és tisztán a 388.59 -es (azt csak jó lesz) eddig nekem minden OK (kopp-kopp)
na most mit nem lehet erteni azon, hogy windows es chipsetdriver telepites utan kapasbol a 388.59 -et tettem fel ?
elotte mit dduzzak le ? -
Z_A_P
addikt
válasz
SECTORnooB #18810 üzenetére
Nem tudom mennyire hiteles, de: https://ddr4motherboard.com/beepcodes/ASROCK-AB350M-PRO4
-
MaxxDamage
félisten
válasz
hokuszpk #18811 üzenetére
"az 59 -et raktam fel, azt ajanlgatta, na az kekul.
most a 43 van fent, ez még nem kekult, de ami kesik az nem siet." --->> (az nem múlik szokott lenni)Szóval van már ott "szemét" és DDU az csak jó lehet, ne erőltessük. (vagy nagyon nem formálisan fogalmazol és félre érthető és az egész kommunikáció értelmetlen...volt..) Végeztem, kár tovább erőltetni a témát. (aki érti az érti, de te nem...szvsz.) többet ne írj a témában.
MD
L -
r4z
nagyúr
válasz
A RAM-mal van a problema, jol be sikerult pattintani a helyere?
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
elofordulhat, nekem azon, amit ma hoztam el a boltbol, 3.0 volt. feltoltam 3.30 -ra, mert az itten el volt mentve pendriven, most agyalok, hogy jo lesz-e nekem az uj 4.20 az 1.0.7.2 agesa koddal ?
-
meszike91
senior tag
válasz
Elvileg van egy kis címke ami mutatja a bios verziószámát, azt össze lehet hasonlítani a cpu támogatási listával és rögtön kiderül.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
MaxxDamage #18809 üzenetére
de bakker, ma del korul kezdtem a windows installt, megis mi a turot dduzzak le rola az elso vga driver azaz a 338.59 telepites elott ?
-
SECTORnooB
addikt
Sziasztok! A minap egy kedves ismerősöm imádkozott össze egy R3 1200, ASRock B350M kombót, nem nagyon akar elindulni, az alaplap hármat csippan. Talán régi BIOS van az alaplapon?
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
MaxxDamage #18807 üzenetére
mit dduzzak, friss windows telepites, a 388.59 volt az elso vga driver, amit kapott.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
MaxxDamage #18805 üzenetére
hat ez az, hogy ez 388.13 , viszont az nvtol legalabb 3 ujabb driver toltheto le :
388.59
388.43
388.31az 59 -et raktam fel, azt ajanlgatta, na az kekul.
most a 43 van fent, ez még nem kekult, de ami kesik az nem siet. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
MaxxDamage #18797 üzenetére
vazz, pont most installalok fel egy gepet, 1060-as nvidia zsugaval, most meg lesem, hogy mitol kekul. mindjart keresek egy regebbi nv drivert, az toltam fel utoljara.
-
olle
senior tag
válasz
MaxxDamage #18801 üzenetére
mennyi volt az Nvidia újonnan? Nem versenyeztetek kártyákat mindig csak saját magukkal illetve az aktuális árukkal.
Új hozzászólás Aktív témák
- Android szakmai topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- TCL LCD és LED TV-k
- Nintendo Switch 2
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Battlefield 6
- Tőzsde és gazdaság
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2048, 96% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3020, 91% Akkumulátor
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- HP EliteBook 830 G5 16GB 256GB 13.3" FHD IPS
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest