Hirdetés
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED TV topic
- Milyen széket vegyek?
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dpalotas
csendes tag
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és sikerekben gazdag Boldog Új Évet kívánok mindenkinek!
-
válasz
SECTORnooB #19798 üzenetére
Mely hőmérsékleteket figyeljem? Mik a max határértékek?
Ilyenek vannak:
- mainboard
- CPU
- TMPIN5
- TMPIN6
- TMPIN3Ami még érdekes, hogy a HW monitor a DRAM voltages-re 0,288V-ot ír
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Beretvás #19792 üzenetére
akkor miért szol bele a bios verzio?
most lehet hulyeseget mondok, vagy rosszul tudom. keretik fenntartasokkal kezelni.
szoval az xmp az zart intel szabvany, tudtommal az amd lapokban visszafejtesbol szarmazo kod van, ezert az ujabbakban mar pontosabban tudjak, hogy melyik ertek melyik subtiminghez tartozik.
-
CsengődiGeri
tag
Nagyon sajnálom hogy nálad nem megy ez a típusú ram, Nekem ugyan ez van 2x4-es kiadásban a többi típusjelzése ugyanaz és egy ASUS alaplapban a 3066 mhz-es beállításon kivül minden autó-n van. Igaz kellett hozzá az uj bios mert a régivel csak 2933-mon ment. Az ujj bios viszont felhúzta a procit alapból 3400-ra annál lassabban már nem is megy sőt időnként 3700-ig is pörgeti.
-
speedernet
aktív tag
Nem baj az.
Nekem van ilyen ramom és az enyém egyik darabja hibás. Nem bírja 1.2 v felett.
Úgy tudtam egyenlőre beállítani h 16 18 18 18 36, 2800 és a feszt fixáltam 1.2 voltra.
Ha autón hagyom akkor lap ad többet is neki és akkor már hibázik. De így stabil.
Meg próbálhatod még az időzítéssel lejebb menni....Szerk: Prime95 blend tesztet adjál neki mert az aida volt h nem dobta el magát de Prime ütközött errorba.
De az már egy bíztató jel ha az aida nem pirosodik azonnal. -
válasz
hokuszpk #19781 üzenetére
B*szki!!!!!!
Csak a 18-18-18-36-ot állítottam be, ami az első képeden van, minden mást hagytam AUTO-n, még a DRAM feszültséget is és megy!!!!
AIDA sem hasal el!!!
JuhéééééééMegvan a karácsonyi ajándékom! Köszönöm
Elnézést a sok emotikonért, de hajnal fél 2-ig próbálgattam eredménytelenül, most meg 10 perc alatt sikerült beállítani
-
válasz
hokuszpk #19779 üzenetére
Az az érdekes, hogy simán XMP-vel beállítottam 2800-ra és bebootol a gép. Lefuttattam egy memtest86-ot, nem jelzett hibát. Csak az AIDA rendszerstabilitást tesztje hasal el.
Milyen RAM-ot lenne érdemes venni? Sajnos a támogatási lista alapján nem nagyon találok a boltokban semmit
-
hokuszpk
nagyúr
"Szerintem nem is a RAM hasal el a stabilitás teszten, hanem a CPU a megemelt RAM sebesség miatt."
a cpunak 2666 -ig birnia kellene. valahol itt a topikban elofordul egy tablazat tobb peldanyban is, amin a tamogatott memoriasebessegek vannak, lapozz vissza.
csak azt tudom ajanlani : kitartas, en is szenvedtem vele sokat. probalj ra, hogy az "advance boot training" nevu izet kikapcsolod. illetve meg egy opcio : elso sikereimet a ryzen masterrel ertem el, azzal elvileg lehet soc feszt ( vddcr_soc ) allitani, az msi lap az igy beallitott erteket hideginditas utan is megtartotta, lehet asrock is igy viselkedik. -
válasz
SECTORnooB #19776 üzenetére
Átállítottam. Olvasgattam a témában és ennél a lapnál (Asrock AB350M Pro4) nem lehet az NB feszültséget állítani. Más is ugyanezzel a RAM típussal szív, csak neki be sem bootol 2133 MHz felett.
Egyébként a 2T-t csak akkor lehet beállítani, ha RAM-nál XMP profilra állítom.
Majd megpróbálok képeket készíteni.
Szerintem nem is a RAM hasal el a stabilitás teszten, hanem a CPU a megemelt RAM sebesség miatt. -
Enter65
senior tag
Kellemes és Boldog Karácsonyi Ünnepeket kívánok mindenkinek!
-
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
MaxxDamage #19768 üzenetére
igen, epp azt mondja, hogy csak azt tudja allitani.
-
Fúúúú, köszönöm Mindkettőtöknek
, próbálgatom, de lehet hogy már csak holnapután, mert kezdődik a gyerekek ajándék csomagolása
(#19761) hokuszpk: gondolom arra nem vonatkozik a garancia, hogy nem megy 2133 MHz felett...
-
BullKoxa
őstag
én elsőre 18 18 18 38-ra tenném, 2933MHz.
pl így
És a SOC-nak is kellene adni kis feszt.
Ha így jó akkor vagy lassan egyesével ved vissza a z időzítést egyesével, és végül a memória feszt. ha jó ez az érték akkor még a Soc feszültséggel is mehetsz lejjebb.
Nekem is hosszú folyamat volt , mer volt hogy hetekig nem nyúltam bele .
-
hokuszpk
nagyúr
ugye ez 15-17-17-35 -os idozitesu cucc ?
nekem 2400 -on 16-18-18-18-36 megy, 2666 es 2800 18-18-18-18-36, 1.24V es ez az 1.24 ami az enyemnel buvos fesz, alatta, felette hibazik... ket hetet matekoltamvele, mire stabil lett.szoval csak azt tudom ajanlani, hogy allitsd meg lazabbraha az idozitest, es probald vegig tizedvoltonkent a feszultsegeket.
*szerk : es probald ki kulon-kulon a modulokat, minap volt valaki, akinek az egyik ment, a masik nem, arra nememlexem cseres lett-e vagy mi tortent, de lehet az egyik modul hibas...
-
válasz
SECTORnooB #19756 üzenetére
CL17-re is állítottam és 1.4V-ra a feszültséget, de már 2400 MHz-en is hibát jelez az AIDA rendszerstabilitás tesztje
Ha auto-ra rakom a ram beállítást, akkor 2133MHz-re állítja és az AIDA sem mutat hibát. -
válasz
SECTORnooB #19756 üzenetére
Köszönöm
Csak a Cas-t állítsam 16-ra? A többi maradhat auto-n? A feszültség mehet 1.35-re? (Ez a ram, ha minden igaz 1.35V-os.)
A legfrisebb 3.30-as bios van fent. -
Sziasztok!
Asrock AB350M Pro4 lap + Ryzen5 1600X kombo mellett van 2 x 8 GB Corsair Vengeance LP ram 3000 MHz.
Sajnos csak 2133-on megy, mert az XMP profillal el sem indul a gép.
Pontos típus: CMK16GX4M2B3000C15
Tudom, hogy nincs a támogatási listában, de nem lehetne valahogy gyorsabb tempóra bírni?Köszönöm a segítséget
-
BullKoxa
őstag
válasz
BullKoxa #19752 üzenetére
Ragnar : Még ez is kell hozzá ez kimaradt !
-
BullKoxa
őstag
válasz
Ragnar_ #19742 üzenetére
Nekem csak a legújabb ( Beta ) Biosal csinálja a fesz és az órajel vissza vételt ha nincs terhelve a Cpu., pedig a minimum nekem is 10-n volt, de ez nem hatotta meg
. Csakis ezért van fent ez a Bios ! Pedig az OC-hoz ezzel a biosal 0.04v-l többet kellett adjak a Cpu-nak hogy ugyan azt vigye mint a régebbi biossaok.
-
miresz
veterán
válasz
SECTORnooB #19747 üzenetére
Ha lenne ilyen menüpont megtenném. 😊
-
Knobber
aktív tag
válasz
Beretvás #19699 üzenetére
Eddig 1.375-re tudtam levinni. 1.35-nél már fagyott. Lehet még játszadozni hogy 1.35 és 1.375 közötti értékekkel (Pl: 1,3625 meg ilyen szép tört számok) de majd később.
Az eddigi 1.45V-hez képest ez is szép eredmény.
Szóval a végeredmény: Amd Ryzen 3 1200 3.975Ghz @ 1.375V -
miresz
veterán
Állíthatok én akárhová,akármit,az órajelet nem veszi vissza,csak a feszt.
(#19741) salaud: Azon a lapon már gondolkodtam én is,mert szimpatikus a 2db m.2 foglalat is,de szerintem megvárom már az új chipkészletet,hátha hoznak ki valami ütős mATX lapot is. Ha nem akkor sajnos megválok az AMD vonaltól akármennyire is szeretem!
-
Beretvás
veterán
válasz
SECTORnooB #19744 üzenetére
elsö szétszedésnél én is fostam töle, szinte bele izzadtam annak idején..
aztán meg rákaptam a moddingra..
kellett az nekem..
-
Ragnar_
addikt
válasz
Johni5 #19737 üzenetére
Én is azt várnám, hogy idle visszavegye a feszt olyan 1.0-0.8V-ra a 2GHz-hez, de nem nagyon látok különbséget a feszben, akkkor se, ha 90 % min. state van megadva, vagy ha 5 %. a procinak a Ryzen balancedben csak az órajel lesz alacsonyabb..
(lehet, hogy csak nem jól írja ki a fesz értékeket..)
-
salaud
aktív tag
válasz
miresz #19719 üzenetére
Ez miért nem normális? Nálam tökéletesen működik, van P-State állítási lehetőség a biosban, stabil, az 1500x megy benne 3900 MHz-ez 1.37-el, szóval tuning is megy. Ram-ot anno kiválasztottam a boltban lévő második legolcsóbbat, beletettem, megy azóta is gyári órajelen, Cl15-tel.
-
cdl
senior tag
válasz
SECTORnooB #19729 üzenetére
Gyakorlat?
10 éves a mostani gépem, kb ez is addig fog menni nálam
Remélem. -
Ragnar_
addikt
válasz
miresz #19707 üzenetére
Nálam minden defaulton, kivéve a RAM, és így Ryzen master szerint a Ryzen balanced beállításon 3700MHz minden core, és a Vcore 1.25-től olyan 1.45-ig változik, de a frekik nem. Nyisd meg Control Panelben a System Management/Power Optionst ott a Ryzen balancedenél change Plan settings/Change advanced power settings/Processor Power Management/ Minimum Processor statehez írd be 5-10%-ot akkor 2.2-re is leviszi a frekiket, de a fesz kb. ugyanolyan határok között mozog. Elég fura, mert akkor ugye nincs értelme visszavenni a frekiket, ha a Vcore marad nagyságrendileg ugyanott.
Jah, közben beléptem én is a clubba
ASUS Prime B350 PLUS/R51600X/2x8Gb Gskill Aegis 3000 MHz CL16-al. (QVL-es a laphoz) A hűtőm nem túl acélos, így tuningot nagyon még nem próbáltam, néhány nap után nagyjából kiigazodok már a BIOS-on, biost nem frissítettem, egyelőre minden működik.
Ami fura, az a fesz beállítás. Ugye ha incrementet akarok beállítani, akkor olyan 1.37-ről indul, és kb. 1.4 az ajánlott. Ehhez képest auton azért dobálja 1.4 fölé is a Vcoret rendesen, viszont 1.2 alá nem nagyon megy..
-
Jester01
veterán
Én továbbra is fenntartom, hogy olyan nincs, hogy csak a feszültséget veszi vissza. Ha így lenne akkor szépen csontrafagyna a proci. Szerintem mérési hiba. Egyébként az én X370-A biosomban sincs pstate tuning, de attól még visszaveszi a sebességet (2,2GHz-re).
cpufreq stats: 3.80 GHz:0.90%, 2.20 GHz:99.10% (6070)
Terhelem mint a fene
-
Tengo
aktív tag
Szörnyen rossz az 1700 amit most kaptam. 3.8-on sem megy azokkal a beállításokkal amin az előző ment 4-et.
39.hét vs 8. hét Ennyit erről.
-
cdl
senior tag
Sziasztok.
Egy kis segítség kellene.
kb 2 hónap alatt összevásároltam egy Ryzen alapú gép összetevőit.
Már csak össze kellene rakni januárban.
Nem tudtok olyan embert Debrecen környékén, aki díjazás ellenében profin összepakolná?
Hozzáértőt keresek, aki otthon van ebben. -
Pro!Petya
addikt
-
SECTORnooB
addikt
Én megvagyok elégedve az MSI Tomahawkal, de az elmúlt időben elég sok Ryzen konfigot lőttem be és már egyértelműen kijelenthetem, hogy a legszimpatikusabb alaplapgyártó számomra az Asrock, egyrészt, hogy mindenevő és olcsó is és a tuningnál sem mond csütörtököt, no meg a BIOS-a egyszerű és letisztult.
-
miresz
veterán
Azt valaki tudja,hogy Asus lapnál mit kell állítsak, BIOS-ban,hogy ne csak a feszt vegye vissza,hanem az órajelet is? A Win-ben nekem is Ryzen balanced van,de csak a feszt veszi vissza. Ha nincs húzva a proci akkor visszavesz mindent.
-
válasz
SECTORnooB #19631 üzenetére
Az lehet, még a végén tényleg kibukik, hogy ez a példány készült az éjszakás műszakban. Múlt héten kapott a gép egy GTX1080-at az eddigi 970 helyett. Két és fél hónapja be sem léptem a BIOS-ba, lassan indult, de ment. Az új grafikuskártyával nem indult el, pontosabban elindult, háromszor egymás után, meg is volt a CMOS CLR. Na jó, mondom sz@rni bele, már reflexből nyomtam a beállításokat. Ugyanazt állítottam be, mint legutóbb (semmi tuner jóska funkció, egyedül a RAM-ot dobtam feljebb kézzel 2800-ra), és reboot, és reboot, és reboot, és default beállítások. Mondom, ez mi a f@sz már megint?! Sebaj, oda pörköltem neki a gyári tuning beállítások MÁSODIK szintjét, amivel eddig el sem indult. Na,m 4 napig minden gond nélkül ment 3.000 MHz-en a RAM. Az ötödik nap nem indult el, tuning beállításokat kikapcsoltam, kézzel belőttem 2800 MHz-re, és azóta is úgy megy.
Na, az ilyenek miatt mondom, hogy soha többet MSI. A processzorral továbbra is elégedett vagyok, mindazonáltal.
-
Beretvás
veterán
válasz
BullKoxa #19700 üzenetére
szia. én IB-E re gondoltam mikor irta , hogy SA ja van. de mint kiderült a régi IFX 14 van neki. az meg meröben más még. mindegy is, jo hütö az is és bitang szép..
most TY141 ejet használok a D15 ön, és ugy néz ki hogy:
40celsius- 45%
55celsius- 55%
70celsius- 70%
80celsius- 85%és igy ezzel nekem hangtalan és IBT alatt 30 fokos szobában, 68 volt a max.. 1,312 volton 4ghz
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android szakmai topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- TCL LCD és LED TV-k
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- MacBook Pro 14" M3 Pro 18GB RAM 512GB MAGYAR BILL 1 év garancia
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest