Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SSD kibeszélő
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Mini PC
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Abit is7-e-re passzív nb hűtőt de milyet?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
GeRbo_92
csendes tag
válasz
Mr.RiK #18375 üzenetére
Én bekozkáztattam ezt a kit-et qvl ide oda, best buy, HX430C15PB3K2/8, de most látom ez is rohadt jó árban van HX432C16PB3K2/8, ha csak 2133-on megy már megérte.
-
Lendova
őstag
Ahogy látom, máshol is probléma a ram beszerzés.
Ahonnan hozom alapot+CPU-t, ott 2 hete jelezték, hogy nem tudnak semmiet. Úgyhogy azt rendeltem alza-ról. -
Mr.RiK
tag
válasz
SECTORnooB #18396 üzenetére
Ok, köszönöm a segítséget. 2400mhz-es ram meg 3000mhz-es ram között észrevehető a különbség? Vagy ha mondjuk 2x4 giga 2400mhzes ramot 5-6 ezerrel olcsóbban bebírom szerezni mint a 2x4gb 3000mhz-es ramot akkor megéri a 2400 mhz ramot venni inkább?
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Mr.RiK #18395 üzenetére
Nagy valószinűséggel menni fog, én múlt héten 2 Ryzen konfigot raktam össze az egyik Msi PC Mate lappal volt szerelve a másik meg egy ASUS Prime Plus-al, sajnos nem volt akkor sem kínálat ramfronton és így mindkét konfigba olyan kit került ami nem volt benne a QLV listába, de mind a kettő ment a natív frekin. Azért azt megjegyezném, hogy a legújabb BIOS verzióra lett frissítve.
Nekem B350 Tomahawk-om van és a 16GB-os LPX kitem 3066mhzn megy,előfordulhat az is, hogy nem fog menni a natív frekin csak egyel kisebben,de úgygondolom ez még bőven belefér. -
Mr.RiK
tag
válasz
SECTORnooB #18393 üzenetére
Ha páros időzítésű memóriát veszek akkor azon a órajelen fog futni amennyi megvan adva neki?
-
Mr.RiK
tag
válasz
hokuszpk #18388 üzenetére
Intelhez nyilván nem 2666mhzos ramot néznék, mivel tudtommal ryzen van oda a magas órajelért, ezért gondolkoztam magas órajelű ramokon, de nem elég, hogy magas órajel kell nekik, meg hiába vesz valaki 3000mhzes ramot, ha közelébe se lesz annak a teljesítménynek. Pénz kidobás csak az egész. Nem lenne egyszerűbb akkor szimplán mondjuk 2133 vagy 2400 mhz-es ramot venni? Vagy ott meg úgy dönt a ryzen hogy még 2133 mhzen se megy a ram?
-
Mr.RiK
tag
válasz
SECTORnooB #18384 üzenetére
Istenem.. hogy mennyi baja van ennek a ryzennek ram tekintetébe, mindjárt inkább veszek intelt... egyszerűen nem lehet venni egy normális ramot ami 2x4 giga és legalább 2666mhzen fusson 35 ezer alatt.
-
alton1978
tag
A legújabb AGES-ról tapasztalat valakinek?
Ma került fel a Gigabyte oldalára az új BIOS, AGESA 1.0.7.2a verzióval... -
hokuszpk
nagyúr
válasz
CsengődiGeri #18378 üzenetére
es mi akadalyoz meg, hogy beirj mondjuk 50% -ot ?
-
Jester01
veterán
válasz
Mr.RiK #18375 üzenetére
Manapság 2666-on bármelyik memória jó eséllyel működik ha belefér a gyártói specifikációba és nem vagy különösen peches. Garancia erre persze nincs, de végső esetben ott az elállási jog.
Szóval ha csak ennyi kell akkor olcsó corsair lpx. Ez ráadásul 1,2V-os szóval kis plusz feszültséggel még akár tuningolni is lehet.
-
Mr.RiK
tag
Sziasztok, tudnátok ajánlani Asus PRIME B350M-K alaplaphoz 8Giga (2x4giga) ramot 35 alatt ami minimum 2666mhzen menne? Egyszerűen nem bírok kiigazodni a ramoknál, már vagy 6.-at nézem ami nincs qvl listába benne, amit meg találok az túl drága.
Megköszönném, ha 35 ezer alatt pcx honlapon találna valaki 2x4giga ramot ami minimum 2666mhzen menne ebbe az alaplapba. Előre is köszönöm a segítséget. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
CsengődiGeri #18368 üzenetére
windows energiagazdalkodasban a minimum cpu frekit nezd meg.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
zakarmihaly #18360 üzenetére
ráérsz akkor idegeskedni, ha majd nemmegy.
jut eszembe.
attyaég. ma még nem teszteltem a stabilitást !
nem lesz ebből baj ? -
burriebonz
tag
válasz
Siszibatya #18366 üzenetére
Köszi! De eddig is kompakt víz volt, valszeg ezután is ez lesz, majd. Csak érdekel hogy azzal el lehetne érni azt amit az x-el. Az indoka hogy nem azt veszem mint kifejtettem a hűtő csere, meg hogy van más is ami fontos és azért nálam is szabott a keret!. Viszont a gép meg kéne lassan.
-
bandika0626
senior tag
válasz
CsengődiGeri #18370 üzenetére
Ha a CPU szorzót autón hagyod és csak a feszt állítod offsettel mert csak így tudod vagy autón hagyni akkor vissza fogja venni az órajelet cserébe menni fog az xfr azért van hogy felmegy a feszt.
-
-
őstag
őstag
válasz
CsengődiGeri #18368 üzenetére
Frissítés előtt célszerű visszaállítani default-ra. Az meg volt?
-
CsengődiGeri
tag
SOS. SOS. SOS.
Tud valaki magyarázatot???
Feltettem a 1002-es BIOS-t az ASUS Prime B350 Plus alaplapomra és azóta nem tudom alapra állitani a CPU-t. Felnyomta a VDDCR CPU Voltage értéket 1.23750 voltra, a VDDCR SOC Voltage értéket 1.1 voltra a procit pedig 3400 és 3700 MHz között pörgeti. 3400 alá nem megy a proci sebesség, a BIOS-ban a CPU ratio autora van állítva, mint minden más a CPU-hoz való beállítás is, nem is akartam tuningolni a procit ezért mindent alapon hagytam de ez lett belőle. A CPU hőmérséklet OK mert alapon 40 fok körül van 100% terhelésen 65 fokig ment fel. Az AI Suite3 szerint VDDCR CPU Voltage értékei dőnként 1.362 voltot is elér egy egy pillanatra. A gép egyébként akadás nélkül megy de most akkor örüljek vagy pánikoljak az állandó tuning miatt és ha nem akarom így pörgetni hogy tudom vissza állítani az eredeti állapotokat???
Találkozott már valaki ezzel a problémával és tud segíteni???
Ja a proci R5 1600-as. -
Siszibatya
tag
válasz
burriebonz #18352 üzenetére
Szia !
Nem baj az ha erősebb procihűtő van rajta az esetleges jövőbeni fejlesztés miatt. Minél kisebb a hőmérséklete annál kevésbé fűti be a gépházba lévő többi alkatrészt.
Én az 1600x mellett döntenék .
Erre 2db ventit is fel lehet tenni és árban sem vészes és a hűtési teljesítménye is jó . Meg kell nézni , hogy elfér a gépházban vagy sem . A 155mm magasságával szerintem legtöbbe elfér.
-
őstag
őstag
válasz
zakarmihaly #18364 üzenetére
Ha nem bootol akkor nem jutsz el a bios-ig, de fog bootolni, a default alacsonyabb órajelen.
-
-
őstag
őstag
válasz
zakarmihaly #18360 üzenetére
Amíg valaki konkrét tapasztalattal segít...addig is,
attól függ mi a cél. Ha ez a típusa - HX432C16PB3K2/16 - akkor az Hynix M-Die SS. Ennek a 2666 -os változata szerepel a QLV -n, szóval annyit biztos megy ez is, manuálisan beállítva. Ha jó áron van és megelégszel ennyivel akkor ne mond le, kipróbálás után is visszaküldhetedszerk: közben találtam egy tesztet, ahol ment 3200 -on
-
Siszibatya
tag
válasz
Ace Ventura #18339 üzenetére
Szia !
Ez a gyári időzítése 15-17-17-35
Páros időzítést állítsatok be neki manuálisan , ryzenek nem szeretik a páratlan időzítésű memóriákat.
Tehát manuálisan 16 osat állítsatok be neki.
Ryzenhez gyártott memóriák g.skill és corsair gyártónál.
-
zakarmihaly
tag
Sziasztok!
picit bátor voltam és most rettenetesen félek. egyszerűen alig találni qvl listás ramokat úgyhogy rendeltem egy asrock b350m pro ryzen 5 1600 és Kingston HyperX Predator 8GB (2x4GB) DDR4 3200MHz-et. valakinek esetleg van tapasztalata? vagy inkább mondjam le a fenébe? -
BeZol
őstag
válasz
wassabi11 #18357 üzenetére
Az MSI lapom (és talán a többi is) eleinte böszme lassan bootolt be, de a 2. v. 3. bios verizóval május végére ezt megoldották nálam (tomahawk arctic).
Akit érdekelne esetleg az alaplapom MSI B350 Tomahawk Arctic és hozzá Corsair Vengeance LED 3200MHz CL16 2x8GB (fekete alap, pirosan világít a teteje), az írjon privátot. Ez a kombó nálam a gyári 1.35V mellett 2933mhz cl16-ot vitt, nagyobb feszültséget nem próbáltam adni neki, de volt olyan bios verzió, ami vitte a 3200mhz cl18-at. Belépő B350 és gagyibb 3200mhz-es memória árra gondoltam. 2,5 év garijuk van még.
Bocsi az off-ért, de látom itt szenvednek sokan a szituval, nekem erre pedig már nincs szükségem, annyira pedig nem szar kombó ez
-
burriebonz
tag
Ja meg úgy tűnik mindenki vásárolja fel a ram-ot, mint világvégén a ballonos vizet.
-
wassabi11
senior tag
válasz
kispori #18356 üzenetére
Nekem is MSI toma lapom van, és szintén nincs gondom nekem se 3,6g megy 1.15 vcorral. Ha jól emlékszem talán 1 emberke volt aki mélységesen le húzta az msi lapot, mert lassan bootolt meg talán a ramokkal volt valami, de rajta kívül én nem láttam mást aki szapulta volna az msi lapokat.
-
kispori
csendes tag
válasz
Vitka675 #18334 üzenetére
Egészen pontosan ezt a "Milyen asztali gépet vegyek?" topikban olvastam, ahol írták hogy a Ryzen topikban sokan panaszkodnak az MSI lapokra.
Ez elég megnyugtató, ahogy látom, legtöbbeteknek nincs problémája az MSI-kel.
Szia! Ez remek hír, akkor tényleg csak én paráztam rá nagyon erre a témára.
Köszönöm a válaszokat!
-
burriebonz
tag
válasz
SECTORnooB #18353 üzenetére
Köszönöm a válaszod! Több mint valószínű hogy az lesz!
Ugye azt kihagytam hogy a jelenlegi hűtőmhöz meg nincs külön megvehető lefogató kit. -
Z_A_P
addikt
Talan ide is elfer ez: [link]
-
SECTORnooB
addikt
válasz
burriebonz #18352 üzenetére
Emberes hűtő sem kell az X-szintjéhez és a 3.7Ghz-hez sem.
Bátran vedd a sima 1600-ast, meglehetősen régóta folyik a gyártás,nem kizárt, hogy a gyári coolerel még a 3.8Ghz is elérhető alacsonyabb fesszel. -
burriebonz
tag
Mennyivel érdemesebb 1600 helyett 1600x-et venni? Az a helyzet hogy baromira bedurvultak a ram árak amin viszont nem akarok nagyon spórolni (meg nem is igen lehet) Ugye az 1600-hoz van stock hűtés ami ideiglenesen számomra elfogadható kompromisszum lenne, bár később mindenképpen változna. Tehát a kérdés lényege hogy egy emberesebb hűtővel fel lehet e tolni az 1600x szintjére?
Köszönök minden normális véleményt!
-
Vitka675
tag
válasz
SECTORnooB #18346 üzenetére
BIOS verzió: 7A34vH7, AGESA Code 1.0.0.6b, MSI oldalán ez a legfrissebb
a CPU jelenleg gyári beállítások mellett fut, auto fesz és auto freki, ami jelen esetben 3,6 alap, 4 ghz turbo, illetve 4,1 XFR.
A memória jelenleg 1,35 volton fut a gyári 16-18-18-38 időzítésekkel 2667 mhz-en. 3200-on 1,37 volttal bebootol és windows, illetve asztali dolgok mennek, de játék vagy stress test alatt pár perc után hibázik, instabil. -
alton1978
tag
válasz
apple87 #18335 üzenetére
Hello!
Én is 3D vel foglalkozom, s ilyent passzentottam a lapba:
G.Skill Trident Z 2x16GB DDR4 3200Mhz F4-3200C16D-32GTZSW
Egyenlőre csak 2667Mhz fut,majd hétvégén feljebb állítom, ha kitanulmányoztam, mit és miként kell(ene) állítani... De a processzor 3,4Ghz stock helyett stabilan 3,9-en. Így az alapbeállítások helyett kb 12-15%-os sebességnövekedést kaptam render teszt alatt.
Üdv.
-
kisza25
félisten
Olvasom itt milyen alacsony feszültségekkel mennek másoknál a procik és csak irigykedek
Gyanakszok a memóriára, hogy az nálam a gyenge láncszem, nemsokára veszek 2x8GB-ot akkor majd kiderül -
Jester01
veterán
válasz
Elég feszültséget kap?
-
Ace Ventura
addikt
válasz
speedernet #18340 üzenetére
Érdekes, mert a Hyperx memókkal tökéletes. A laphibát is kizárnám.
-
törölt tag
válasz
SECTORnooB #18337 üzenetére
Osztom az általad leírtakat. Én is többet raktam össze és eddig egyedül egy Giga lappal volt gondom a memória terén. Érdekességként kigyűjtöttem a lapom RAM support listáját egy basic deszka (MSI B350m pro-vdh), és összesen már !!767!! soros excelt sikerült kigyűjtenem a tesztelt ramokból. Amikor megvettem nem volt 100 sem.
-
zseko
veterán
válasz
Armando_19 #18320 üzenetére
Én azt tudom írni, nekem egy 1300X proci van egy 7870OC vga-val, és 8GB ram, ami egyelőre csupán single channel, így a mérési eredménye is csak 21000MB/s.
1920x1200-as felbontáson játszom.
Így nekem pl. a Crysis 3 (most épp ezt kezdtem újra, ha már új a gép) Very High beállításon átlag 35-40fps-el megy, néha szaladt csak le 25fps-re. Egyedül az élsimítás van 1x-es értéken. A legtöbb játék amibe így gyorsában belepróbáltam az elmúlt pár nap alatt (wolfik, FC 3-4, TR két utolsó része), mind megy High beállításokon, de néhány dolgot általában már reflexből mindig kikapcsolok, ilyen például az élsimítás, az mindig a legkisebb, vagy a dof, meg ennek beállításai például az új Wolfensteinben.
Szóval ha ezen így jól fut, azon a konfigon amit írsz, biztos hogy még jobb lesz -
speedernet
aktív tag
válasz
Hasonló problémám volt ugyan ezzel a lap és ram kombóval.
2133 mon is fagyott mindenhogy. Visszaküldtem a lapot h adják vissza lóvét, rendeltem helyette egy Gigabyte GA AX370 Gaming K3 lapot, azóta tökéletes minden...
Nem azt mondom h hibás a lap csak le írtam h én hogy jártam hátha segít. -
Ace Ventura
addikt
Sziasztok!
Barátomnak van egy ilyen alaplapja, és ehhez 2x4 Gb ilyen memória.
Sajnos hiába van benne a támogatott ramok listájában a memória, és a legfrissebb bios is fent van a lapon, nem működik rendesen.
Az egyik modullal nincs hiba, de a másik memtestben rögtön hibázik, a win kifagy, vagy kékhalált dob.
A másik modullal tökéletes. Kettő modul együtt sem működik rendesen.PCX gari van rajta, visszaküldte a ramokat, de ott hibátlanok voltak.
Tegnap megnéztük az én 1151 konfigomba, és ott sem hibáztak.
Mi lehet a gond szerintetek, és miért lehet, hogy csak az egyik modul hibázik? Az én Hyperx ramjaimmal hibátlan az ő konfigja is.
A corsair ramok dobozán van egy Intel felírta, ebből gondoltuk, hogy elcsesztük a vásárlást a Ryzen mellé, de a hiba ettől függetlenül érdekes..... -
Vitka675
tag
válasz
SECTORnooB #18337 üzenetére
Akkor csak nem nyúltam nagyon mellé. Van bármi más megosztanivalód memória terén? Mert ugyanaz a lap márka, ugyanaz a chipset, ugyanaz a memória, de én 2667en kullogok
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Vitka675 #18334 üzenetére
Inkább szerintem csak arról van szó, hogy az Asus Prime Plus ár/érték aránya túl nagy hírt vert maga körül, és ezért háttérbe szorulhattak az MSI lapjai.Személyem szerint MSI Tomahawk-ot használok és semmiféle problémám nincs vele, sokak által szidalmazott PC Mate, R5 1400-as kombót raktam össze az egyik barátomnak a múlthétvégén, és gond nélkül mennek a G.skill ramjai 3200mhz-n úgy, hogy benne sem voltak a QLV listába és még csak nem is Samsung chipesek és a tuning is gyári coolerel történt 3.6Ghz 1.13-as Vcore mellett. Utólag konstatálva a PC Mate is egy remek vételnek bizonyult 25 ezer forint magasságában.
-
apple87
senior tag
válasz
SECTORnooB #18333 üzenetére
És tudnál ajánlani konkrét termékeket is?
-
Vitka675
tag
válasz
kispori #18302 üzenetére
Nam ajánlják az MSI lapokat Ryzenhez? Engem ez az info elkerült, de jelentem, hogy az 1600X köszöni szépen és nagyon jól érzi magát a B350 Tomahawk Arcticban. OC-t komolyabban nem próbáltam még, egyszer, csak miből élünk alapon 1,35 volton kapott egy 3,85-öt mind a 6 mag, és gond nélkül ment stabilan. Amivel én szenvedek, az a RAM. 3200as G.Skill TridentZ, Hynix chipes, és nem bírom csak 2667en működésre bírni. Előző biossal semmire nem volt hajlandó 2667 felett, most már a szeptember végi AGESA-val legalább megy 3200on 1,37 volton, de instabil, az AIDA hibát ír. Lehet kéne neki egy kis nógatás, de soha nem bírom rászánni magam
-
apple87
senior tag
Sziasztok!
Segítenétek kiválasztani a megfelelő RAM-ot ? 2x8gb
Processzor: rayzen 7 1700
Alaplap:Asus Prime B350-PLUS alaplap
Nem tudom eldönteni hogy hány MHZ ramott kellene vegyek.
A gép 3d programok használatához lesz összerakva, játékra nem nagyon. -
BeZol
őstag
válasz
Pokesz007 #18330 üzenetére
1080Ti-hez majd jó ramok kellhetnek. De ilyen szitu bármelyik procilimites helyzetben előjöhet gyengébb kártyával is.
Felmerül a kérdés, hogy ha ilyen mértékű gyorsulások lehetségesek, mi lesz itt később, ha jönnek új ryzenek.
Egyelőre 2 gyengeség van ugye. Az egyik a 4ghz-es procituning-fal, a másik a 3200mhz körüli memória-fal. Nincs is nagyon mi mást fejleszteniük (max kis IPC növelést), kíváncsi leszek mit alkotnak majd.A héten most ezt tesztelem játékokra:
Hozzá tartozó beállítás:
Én 1.45V-ot adtam neki, aztán meglátjuk idővel. Egyelőre túlélt egy gépindítást és gép újraindítást is.
-
wassabi11
senior tag
Segítséget szeretnék kérni, tudom jól hogy ez nem a a topic, de 1080p-be hight be állítással szeretnék tolni minden játékot, cod ww2 és társai arra elég egy 1050Ti vagy inkább egy 970?
-
pipo112
őstag
válasz
Armando_19 #18320 üzenetére
az 1070ti jó páros lesz az 1600-as al fhd picit erős, de ha lesz monitor fejlesztve akkor tökéletes lesz de a mai játékoknál fhd re már sima 1070 ajánlanak .
nekem sima 1070 van fhd-ra 1600-al pariban és minden megy maxon fhd-n reccenés mentesen! -
Armando_19
őstag
Sziasztok.
Egyik ismerősömnek rakok össze egy gépet leginkább játékra.
Full HD-n mik a tapasztalatok egy OC-zott 1600-os Ryzennel és mondjuk egy 1070TI-vel mellé? Intel oldal elég drága, ott a videó teljesítményből kéne jócskán leadni egy 1060 szintjére. Tervben van egy 144hz-es monitor, de talán ne is szaladjunk ennyire előre.
A terv az:
Asus B350 Prime Plus
Ryzen 1600 + egy Noctua NH-D15 (ez már megvan, az enyémet kapja meg)
2x8giga 3000-es corsair ram. (tudom tudom, vissza olvastam, matekolni kell vele, meg 2933-ra állítani stb)
Zotac 1070TI AMP!.
Akárhány CPU tesztet nézek meg a neten, vagy olvasgatok, mindenhol kb megjelenés kori adatok vannak, és azóta megannyi bios, tweak, lehetőség stb jött ki a Ryzenekhez.Vélemények?
Előre is köszi a segítséget.
További szép estét. -
pipo112
őstag
válasz
Simi37 #18292 üzenetére
használni lehet de támogatva akkor sincsen ,hivatalosan nem is lesz a win7 támogatva rizsa alatt ennyi ,olyat meg nem mondtam hogy nem használhatja de nem is ez volt a kérdése
amúgy meg én se értem ezt a win10 mizériát ,nálam pl teljesen rendben van és sokkal jobbnak is tartom mint a win7et ,de ez már szubjektív
-
Ragnar_
addikt
válasz
KeljFelJános #18290 üzenetére
A jó hír, hogy elvileg a win10 az uccsó win. Win11 nem lesz elvileg.
-
alton1978
tag
válasz
Apucy01 #18304 üzenetére
Persze, nem az a mérce, hanem a megbízhatóság. I7-2600K, Dell M4600 Workstation, I7-4790K és most 1700x@3,9. Ennyi konfig alatt wolt Win7,azért elfogadható az egyszeri elhalálozás...De ha mondjuk egy pár órás renderelés alatt nekem megmakkanna a OS, annak nem örülnék. Eddig ilyen csak 2x volt, az is köszönhetően egy-egy áramszünetnek. Na, ahogy olvastam a Win10 finom kis dolgokat tud csinálni. Maga a rendszer biztosan jó, de ha van jobb ( Linuxról nem is beszélve ) akkor inkább az. 2020-ig kap támogatást Win7, addig biztosan jó lesz és marad is mind a Ryzenen, mind a Dell-en...
-
BeZol
őstag
válasz
Apucy01 #18304 üzenetére
Oké, de amikor 3 hónapos optimalizálásos tesztet futtattok, és lehet 1 hétig még nyaralok is közben, ez a fos windows úgy fog újraindulni mint a pinty.
Ez az aktív időszak max 18 óra lehet, nem 0-24. Látom viszont, h lehet 35 napra szüneteltetni, de ismétlem, még azzal sem vagyok kisegítve. Ergo nem tudok ilyeneket továbbra sem számolni rajta, marad a tragacs laptop win7-tel, az akksija megoldja az áramszüneteket is, de továbbra is botrányosnak tartom a kötelező frissítéseket. Még az sem megoldás, h lekötöm a netről, mert netkapcsolat is kell a teszthez -
alton1978
tag
válasz
kispori #18302 üzenetére
Szia!
Szerintem, ha a QVL listából szeretnél ram-ot választani, akkor néz ki egy kisebbet és olyat vegyél 8-asban ( 2*4-es kit), vagy 2*8-as, de határozottan ajánlott a Dual kit.
Én 2*16-ot vettem, pedig csak 2*4-es dual volt a QVL listában. De ugyan azt a termékjelűt. Például volt a listában G.Skill 2*4 Trident Z GTZ jelű...de nem volt 2*16 Trident Z GTZ jelű, ennek ellenére megvettem és működik. Gondolom, más is így cselekedett...!?
-
Apucy01
őstag
válasz
alton1978 #18299 üzenetére
gondolom azt tudod hogy a "kékhalálok" 80 % hardver hiba a maradék 20% igy osztozik kb 15% ösze vissza telepitet driverek stb a maradék 5% a win kb
BeZol
a gépházban akár percre pontosan be tudod lőni mikor legyen a frissités aktiv időszaka és nem kell félni hajnali restartól..
-
kispori
csendes tag
Sziasztok!
Jövőhéten tervezem megrendelni életem első asztali gépének alkatrészeit a PCX-ről.
A keretem elég szűkös, ezért próbálom a lehető legjobb ár-érték arányú konfigot összeállítani.
Nagyjából 2 hete kezdtem el olvasni a topikokat, és a kelleténél jobban ráparáztam a megfelelő alaplap-ram párosításra, hogy biztos induljon a gép mikor megkapom.Amit tudok, hogy a legmegfelelőbb RAM egy páros időzítésű, samsung chipes memória lenne az alaplap qvl listájáról.
Azonban itt jönnek a problémák, nem nagyon találok 8 GB-os kiszerelésben ilyet, ami a PCX-en is fellelhető.(ezen kívül még Ipont nézegettem)Ryzen 5 1600 procihoz a következő lapokat és ramokat néztem:
Asrock AB350M Pro4 -hez ramok, amik egyeznek a qvl-en és pcx-en:
Corsair valueselect cmv4gx4m1a2133c15. Ez 4 GB-os, 8GB-osban ugyanez egyezik. Probléma: páratlan CL, csak 2133 mhz, nem tudom milyen chip.
Kingston kvr24n17s8/4 4GB, 2400Mhz. CL17-es ,és Micron chipes.A Corsair weboldalán azt írták a Vengeance LPX 8GB 2400MHz (CMK8GX4M1A2400C16) ryzen kompatibilis, viszont nincs benne qvl-ben.
MSI B350M Mortar. Ehhez is találtam passzoló memóriát:
Kingston HyperX Predator HX430C15PB3K2/8, de CL15-ös és Hynix chipes.
Valamint egyik topikban azt írták, hogy nem ajánlják az MSI lapot Ryzen procihoz.(pedig szívesebben vennék MSI-t)
Szóval a kérdésem az lenne hogy Ti melyik kombót ajánlanátok? Vagy csak elképesztő módon túlbonyolítom ezt a dolgot és simán meg kéne rendelnem azt amelyik egyezik
a QVL listában szereplővel?
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Asus F16 TUF WQXGA 165Hz G-Sync i7-14650HX 16mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 5050 8GB Win11 Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest