Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- TCL LCD és LED TV-k
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Siet tisztázni az RX 5000/6000 sorozat jövőjét az AMD
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Mindenki bukja a Blackwell chipeket, ha bejön Trump terve
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Anolulu
kezdő
Úgy néz ki véglegesítettem a masinát, mit szóltok hozzá ?

Alaplap : MSI B350 Gaming plus
CPU : AMD Ryzen 5 1600X
Hűtő : BE QUIET! Pure Rock
VGA : Gigabyte GeForce GTX 1060 WINDFORCE OC 3GB / 6GB (keret függő)
HÁZ : Deepcool Kendomen TI fekete-ezüst
TÁP : FSP Hyper M 600W
RAM : Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz - CMK16GX4M2B3200C16R samsung chip!!!! -
SECTORnooB
addikt
válasz
tomaszka88
üzenetére
Mindenféleképpen az a legjobb opció ha manuálisan eléred a legnagyobb órajel és a lehető legkisebb feszültség párosítást ami stabil. Az egy dolog hogy maga a processzor tudni 4+Ghz-t ha nem győzi feszültséggel, ez lutri mindenkinek más, a fiatal gyártások már tudják alacsonyabb fesz mellett a 4-4.1-et is,de sosem lehet tudni te melyiket fogod ki.Ez van fogadd el. Nekem még viszi illetve vinné a 3.9-et 1.35 ös Vcore mellett. de 1.3Vcore és 3.8Ghz mellett a "legjobb" a fogyasztás/melegedés/teljesítmény mutatóm így a 3.8Ghz maradt.
-
OutSider17
senior tag
válasz
tomaszka88
üzenetére
Utóbbi! Nem használják még a mai játékok normálisan a több magos processzor teljesítményt sajnos!
-
Simi37
őstag
válasz
tomaszka88
üzenetére
Bírhatja a proci a 4et de nem az összes magon hanem 1 talán 2 magon.. Amúgy minden prog bullshitet ír. A hwinfoból kell nézni a feszt konkrétan amit a proci "ír".
-
tomaszka88
aktív tag
válasz
SECTORnooB
üzenetére
Persze, persze világos
amin most gondolkodtam ,hogy ha vissza van állítva automatára , ugye akkor a lap kezeli a feszültséget.. 3.6ghz-nál ugye 1.2 körül van 3.9-nél 1.4V körül. Láttam olyat is, hogy 4ghz-re felmegy akkor már 1.5V ad neki. Ezek szerint ha az AMD ajánlása 1.35V ,de mégis mennyi frekin ? Hiszen 1.35-ön nem fog menni a 4ghz. pedig a proci boost módban bírja..áá de nem 24/7-ben boosotlok az is igaz 
-
-
OutSider17
senior tag
válasz
tomaszka88
üzenetére
Tuti 3.9Ghz-en ment mivel 1.4 voltot kapott a proci!

De tényleg sokat számít a ház szellőzése!
-
SECTORnooB
addikt
válasz
tomaszka88
üzenetére
Sok lesz ez a feszültség 24/7 re
AMD ajánlása 1.35Vcore -
tomaszka88
aktív tag
válasz
OutSider17
üzenetére
Kénytelen jól hűteni
Én is örültem neki, mikor megláttam az eredményeket, a sikerhez egy jó szellőzőház is társult plusz Artic MX4 hűtőpaszta.Nekem volt AB350 Gaming 3-as lapom is, ott borzasztóan magas volt a vrm hőfoka ..
Egy teszt AB350 Gaming 3 - Zalman Neo 1 ház minden más ugyanaz a konfig:
itt már nem is tudom ,hogy alapon volt vagy 3.9ghz-en
-
OutSider17
senior tag
válasz
tomaszka88
üzenetére
Szépen hűt úgy látom a hűtőd!

Nekem is ott környékén van a vége az R5 1400-asnak!
4Ghz nem stabil sajnos már. -
tomaszka88
aktív tag
válasz
OutSider17
üzenetére
-
Attix82
addikt
válasz
OutSider17
üzenetére
1,25-re állítottam de nem változik a feszültség, sőt semmi
....ebből lap csere lesz úgy néz ki. -
Attix82
addikt
válasz
OutSider17
üzenetére
Feltettem az AMD Master nevű progit, ahol lehetne állítani de sajnos az sem hatotta meg. 1.55GHz be van állva és a feszültség is 1.040....(CPUZ szerint is)
CPUZ Benchmarkot is indítva gyenge eredmény.
-
Attix82
addikt
válasz
OutSider17
üzenetére
Alapból min 5% és max 100%....teljesítményre állítva is ugyan úgy áll az órajel. Coretemp + CPU-zvel is nézve.
-
pitiless
senior tag
https://www.asus.com/Motherboards/PRIME-X370-PRO/HelpDesk_BIOS/
1001-es BIOS X370-PRO-hoz
-
Attix82
addikt
válasz
OutSider17
üzenetére
Üdv.
Defaultba van és ott az órajel stimmel. 3.2 Ghz mutat. (Biosba). Ami furcsa, hogy a Biosba a CPU feszültség fixen 1.040V....és Windowsba is.
-
sutyi^
senior tag
Hát hogy a "minőségi" Ubisoft termék 2-3 óránként dob egy CTD-t nem feltétlen a konfigod problémája.
Arra is felhívnám a figyelmed hogy Division DX12 módban pl. nagyon nincs kibékülve a különféle overlayekkel, legyen az akár egy sima RTSS overlay Afterburner vagy egyéb hasonló mellől. -
OutSider17
senior tag
válasz
tomaszka88
üzenetére
Ez attól függ hogy mekkora frekin és milyen terhelés mellett nézed.

50fok max és 29,5 fok alapjáraton 3.6Ghz-en (+0,4Ghz minden magon).
Magasabb frekin már kicsit jobban melegszik de sosem ment 75fok főlé még!
65fok körül meg állt! -
용 Bob
senior tag
Sziasztok,
Jó ideje hajtom az aláírásomban található masinát, viszont mostanában random módon ki-ki fagy játék közben.
The Division-re vagyok rágyógyulva. Kb. 2-3 óra játék után lép ki, de ez sem állandó jelenség.Anno a 10 körös IBT végig ment hiba nélkül. Kérdésem, hogy mivel lehetne még jobban izzasztani nemcsak a procit, hanem a memóriát is? Teszt nélkül nem akarok több feszt adni neki.
Válaszokat köszönöm!

-
tomaszka88
aktív tag
válasz
OutSider17
üzenetére
Igen pár hónapja még nem volt Brocken 3-as vagyis én mostanában találkoztam vele
nekem 2-esm van, csak a tesztekben is vízhűtéssel láttam , meg valaki írta , hogy nem lehet léghűtéssel elérni. Küldj teszteket
mennyi a hőfok terhelés alatt és normál mód ? -
Anolulu
kezdő
válasz
tomaszka88
üzenetére
persze átba**ós!
a sima 1600 3.2 - 3.6
az 1600x 3.6 - 4.0nem akarom én ezt húzni alapon elég nekem. ahogy előttem irták:
"X"-es vagy "X" nélküli processzort vásároljak?
Két tényező dönti el. Első, hogy szeretnél-e tuningolni. Második a pénztárcád.
Ha tuningolsz, akkor az "X" és az "X" nélküli processzornak körülbelül ugyanott lehet maximális stabil tuning vége. Például az 1600X tuning nélkül tud az AMD XFR turbó boosttal 4.1GHz-et két magon. Ha tuningol az ember, akkor az XFR elveszik és semmiféle garancia nincs arra, hogy sikerül elérni a 4.1GHz-et összes magon (inkább kevéssé valószínű).
Tehát ha kell a kevés szálas erő (Pl.: játékok) akkor egy alapon járatott 1600X is sokszor jobb tud lenni, mint egy jól meghúzott 1600, mert kevés szálas programoknál előnyt tud jelenteni az 1600X magas kétmagos XFR boostja, ami tuninggal (a tuning mind a hat magot húzza) nem biztos, hogy meglesz." -
Anolulu
kezdő
válasz
OutSider17
üzenetére
találtam 66ért 1600X- et lehet inkább ezt választom a sima 1600 helyett 1 jó hűtővel a 4Ghz miatt mindenféle tuning nélkül.
[link]penge kis hűtőt ami nem csörög zörög, jó ár érték arányban tudtok esetleg ajánlani?
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Anolulu
üzenetére
persze en is ezzel porgetem, mert melozok a geppel, es amig nincs mas, addig nemtudom eladni, viszont egyelore amig nemtudom eladni, nincs masik kitre penzem.
illetve most itt a teamgroup, gep kikapcs, cmos reset jumper ratesz, corsair kitep, teamgroup berak, cmos reset jumper levesz, gep bekapcsol, es volila szepen elindult vele, a rairt 2400 -as frekin ketyeg ahogy kell. ( ezt azoknak, akik tartanak a memoriaizetol, de nem akarnak tuningolni )most nekiallok egy kis memtesztnek, aztan lehet lesz elado corsair ramom

vagy az is lehet, hogy megy a keresztlanyom karacsonyi gepebe, majd holnapra megalmodom mi az udvozito ut. -
OutSider17
senior tag
válasz
Anolulu
üzenetére
Ne haragudjatok hogy belepofázok ismét!

De tudomásom szerint a Samsungossal tudnia kell a QVL listában írt garantált sebességet! Ha online rendeled a termékeket akkor meg ott a 14napos el állási időd!
De szerintem simán tudni fogja a 3200Mhz-et mert azt írja a QVL lista hogy "supported speed 3200Mhz"! -
OutSider17
senior tag
válasz
Anolulu
üzenetére
Igazán nincs mit!

Még annyi hogy az 1060-as sem lesz sokáig elég, bár ez attól függ hogy milyen kaliberű játékokkal szeretnél játszani! Ha idővel úgy is fejleszteni akarod akkor inkább a 3GB-os és mellé inkább egy jó proci hűtő!
Vga-t meg később találsz még talán jobb áron is erősebbet ha kevés lesz! -
hokuszpk
nagyúr
válasz
thetan
üzenetére
ha nemakarod mokolni, nem kell mokolni. csak hat ide foleg azok irogatnak, akik mokolnak, nekik mindig van valami otletuk, merre talaljak az utolso +teljesitmenyt.
osszerakod, alapon el fog indulni, aztan ha megallod, hogy ne akard kihozni belole a maxot, akkor jo lesz.
amugy most vettem a vilaghiru teamgroup elite 2400 memoriabol 2x4GB -t, mindjart ki is tepem a gepembol a corsairt egy teszt erejeig, ha ket napig nem jelentkezem, akkor tenyleg nemmegy a sima jedec szabvanyra hitelesitett ram. -
Anolulu
kezdő
válasz
OutSider17
üzenetére
Igen látom megtaláltam közben! Nagyon szépen köszönöm a jó tanácsot!
1060 / 6gigán még elmélázom, összeszámolom ez így mennyi lett pontosan aztán meglátjuk, Arra gondoltam hogy ez így tuti elkarcol pár évet és majd akkor ha kell belevágok valami keményebbet

-
Anolulu
kezdő
válasz
SECTORnooB
üzenetére
Aha köszi az infót! És melyiket kell venni? vagy mi a különbség?
Ahogy látom ez a lap a samsungosat támogatja!
-
Anolulu
kezdő
válasz
OutSider17
üzenetére
Hát igen csak érted a 6gigás vga, meg akkor már lehetne 1600x + a hűtő mert azon úgysincs alapból.
Csak akkor még 1 kiló beleszalad
Azt meg most nem érzem annyira. Így sem lett olcsó 
-
Anolulu
kezdő
Sziasztok Ryzen Prók! Összeszemezgettem dolgokat itt a fórumból, ez lett a végeredmény.
Kérhetnék erről, értékelést, véleményt.. Szerintetek ez így rendben van ?
Alaplap : MSI B350 Gaming plus
Ram : Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CMK16GX4M2B3200C16R (QVL-listából választva!)
CPU : AMD Ryzen 5 1600
VGA : Gigabyte GeForce GTX 1060 WINDFORCE OC 3GB
HÁZ : Deepcool Kendomen
TÁP : FSP Hyper M600WVálaszokat előre is nagyon szépen köszönöm!

-
Simi37
őstag
válasz
tomaszka88
üzenetére
Hát nekem elég jó lapom van és alapból (ramhoz és órajelhez sem nyúlva) 1,45v-ot adott a lap üresben. Ehhez képest a valóságban kicsit 1,35 alatt megy a 3,9ghz. A bios frissítés esetleg javíthat rajta de nekem a megvétel utáni első nap óta manualba van minden.
ed: Egyelőre még rövid teszteknél sem megyek 1,4 fölé, mert nem bírom hűteni.
-
Simi37
őstag
válasz
tomaszka88
üzenetére
Hidd nem postol lassabban attól, ha kevés vagy sok. Akkor a biosig sem jutsz el.
-
g0dl
addikt
OC nélkül is voltak memória problémák Ryzennel? OC nélkül bármelyik elérhető RAM vehető? Én nem akarok semmi benchmark versenyben nyomulni, nem nagyon izgat, +/- 1-5% teljesítménytöblet. Ha valamit lassúnak érzek, ott ennyi biztosan nem segítene.
-
herrkoser
tag
válasz
Ragnar_
üzenetére
A Ryzen 2666mhz-ig támogatja a memória frekvenciát, ami fölötte van tuningnak számít, és mint olyan sajnos nem garantált. Simán benne van a pakliban, hogy ha valaki peches a szilikon lottón és olyan procit fog ki, a 3200-as ramja max 2666-on megy.
Ami pozitívum viszont, hogy a legnagyobb teljesítménybeli ugrás 2133 mhz-ről 2666-ra történik, 2666 fölött pedig kicsi/marginális teljesítmény növekedés van csak, cserébe az árcédula viszont aránytalanul megszalad. Ha valakinek játékra kell a gép, akkor nem hinném, hogy azon 5-10 fps-en fog múlni az élmény, amit 2666-3200 között elérne pluszban.
-
Ragnar_
addikt
válasz
herrkoser
üzenetére
Csak itt is ugye olyan, mintha szerencse kellene ahhoz, hogy menjen az adott ram a névleges frekvenciáján az adott időzítéssel, adott feszültségen. VGA-knál volt még olyan, hogy a samsung memóriával gyártott VGA-k jobban húzhatóak voltak. De ugye ott mindegy milyen chip volt a VGA-n, a névleges órajeleken működött.
-
Ragnar_
addikt
válasz
tomaszka88
üzenetére
Szerintem ez akkor lenne pöpec, ha 3200-on menne gond nélkül az a memória random lapban, sőt egy kis + fesszel 3400-on is. Régi szép idők..
De ugye elvileg már a 3GHz/3.2Ghz is oc ha a 2400 a szabvány.. -
herrkoser
tag
válasz
Ragnar_
üzenetére
Inkább az időzítés + a chip az amire kényes a Ryzen szerintem, nem is igazán a 3000mhz-re. 3000 mhz-es kitekből ahogy látom inkább a Corsair LPX-ekkel van baj. Én is belenyúltam vele, 2800mhz-en cl16-on ment csak rendesen, a sors fintora pedig, hogy amikor eladtam meg is hibásodott.
Helyette egy ugyancsak 3000mhz-e G.Skill Trident Z kitem van, de Samsung chippel és röccenés nélkül XMP-vel megy cl14-en 2933mhz-en.
-
Attix82
addikt
Üdv.
Adott egy Ryzen 1600 + ASrock a320M-pro4 lap.....Win10be csak 1550 Mhzen megy a CPU, terhelés alatt is...ez mitől lehet?
-
R3laX
addikt
válasz
Jhonny
üzenetére
Itt is, megvettem 41-ért az LPX kényes 3000-es ramokat(az más tészta, h most már megint egy +10-zel, ha nem többel drágábbak lettek) XMP, ami belőtte 2933MHz 15-17-17-17-35-re, ezen az ASrock X370 Killer automatán korrigált annyit, h 16-17-17-17-35-ön indította a gépet, hiába 15-öt mutatott XMP-vel(először ezt nem is értettem, mert visszanyomtam manuál 15-re ráerőltetve, ilyenkor persze kifagyott
). Ezen később annyit állítottam, h alap volton 1.35V levittem 14-15-15-15-35-re
. Azóta is hibamentes, pedig szó sincs róla a QVL listában. Procit mellette P-State-tel húzom, szépen visszavesz mindent.Ragnar_: Ne az alaplap legyen a leggyengébb láncszem és minden ok lesz
. Azt bírom, amikor a memória 3X drágább mint az alaplap, a processzor megint 3X és mindent egy 25-ezres műanyag darabba tunkolnak bele 
-
Ragnar_
addikt
válasz
Naturalist
üzenetére
A Ryzen 'hibája' az, hogy valójában nem támogatja a 3GHzes modulokat. Gyakorlatilag lehet, hogy ez sem a Ryzen hibája, hiszen szabványról van szó, és inkább örülni kellene, ha egy RAM megy 3GHz-en, mint elégedetlenkedni, ha nem, de az tényleg agyrém egy kicsit, hogy 'kutatómunkát' kell végezni, hogy milyen ramot vegyen az ember egy adott alaplaphoz az adott boltban... (tehát nem az van, hogy egy 3GHzes ram megy 3.2-n is, de kicsivel drágább, hanem az van, hogy az adott ram nem megy 3.2-n csak 2.6-on.. és ez szerintem pont nem mindegy a szörszálhasogató felfogású vevőknek mint amilyen én is vagyok
) -
SECTORnooB
addikt
válasz
thetan
üzenetére
Kicsit túl liheged, én április 15. étől használom a Ryzen rendszeremet, ebből kiderülhet hogy talán az első fecskék között voltam. Egyedül az új Biosok miatt károgtam és akkor is a bugos AMD Cool N Quiet miatt.
Aki nagy tuningos persze hogy egésznap berheli a gépezetet,de ez opcionális mert ha nem vagy berhelős akkor csak bekapcsolod és semmi gondja nincs
-
Jhonny
csendes tag
válasz
thetan
üzenetére
Túl van lihegve ez a Ryzen beállítási probléma. Én összeraktam a gépet bios frissítés xmp profil beállítás win telepítés triót csináltam. Hibátlanul megy a gép azóta is. Win telepítés több kattintást igényel mint a bios és az xmp profil.
Ha nem akarsz tuningolni és nem benchmark számokat hajtasz akkor az 1600x tökéletes. Minden játékot elvisz. -
Ragnar_
addikt
válasz
Naturalist
üzenetére
Hát azért nem olyan egyszerű az a QVL lista, tegnap csak úgy random rákerestem egy lap QVL listájában szereplő ramokra, és nem mondanám, hogy a legtöbb random QVL 3GHz ramot biztosan lehet kapni az adott shopban.., ráadásul, ha volt is, az kb. 60k+ nál kezdődött. Ha 3000-en szeretnék járatni egy 3000/3200MHz-es ramot, akkor miért kell +10k-t kifizetnem az átlag 50k helyett ? Mondjuk ez csak egy gyors próba volt, de tény, hogy lehet mellényúlni a Ram-al, ráadásul a Ryzennél az arra érzékeny programoknál jelentősebb teljesítménytöbblet lehet magasabb ram frekvencián.. Nem értem egyébként ezt a RAM mizériát, Anno DDR3-nál gyakorlatilag bármilyen noname ment a névleges frekvenciáján, sőt többnyire inkább afelett, nemhogy el sem indul a névleges frekvenciáján... (Mit szólna a gyártó, ha bemennék a boltba és azt mondanám, hogy nem fizetek 50-et a 3GHz-es ramért mert Ryzenhez klesz és nem megy majd csak 2400-on, de 40k ért lehet, hogy kell.
) -
Naturalist
tag
válasz
thetan
üzenetére
A ramos kérdés túl van lihegve. Ha te nem a lehető legnagyobb teljesítményt akarod kifacsarni (ami néha csak +5fps-t jelent), akkor 4-5 kattintással elintézheted a bios beállításokat. A Ryzen 5-ök megjelenésekor vettem a gépet majd a QVL listán lévő ram XMP profilját beállítottam és azóta nem is kellett semmit állítani rajta. És azóta csak javult a helyzet. De ha eleve nem sürgős a rendszer megléte én is várnék az új zen megjelenéséig.
-
chrisnagy13
senior tag
válasz
thetan
üzenetére
Szia!
Nekem pár hete van Ryzenem. Vettem egy ASrock lapot, QVL lista alapján ramot. Majd biosfrissítés után xmp profillal viszi a gyári értékeket. Procit 3,7Ghz-ra feltoltam alapfeszen (1.185V), gyári hűtővel, és azóta hozzá se nyúltam. Semmi nyűg...
Szóval nem kell ezért megvárni a tavaszt.

-
tomaszka88
aktív tag
válasz
Simi37
üzenetére
Nem is az a cél, hogy húzzam. Már próbáltam auto fesszen 3.9ghz-re stabil volt.. Inkább arra próbálok rájönni, miért van az,hogy legelső bekapcsolásnál várni kell egy kicsit, mire elindul a töltés.. és világít a boot jelzőlámpa , de azt hiszem ez a jelenség ,csak akkor fordul elő, ha ki van kapcsolva a gyors bootolás. Azért szerettem volna, normál értékre állítani a feszültséget , mert arra gondoltam ,hátha ez a baj , hogy nem kapja meg a normál feszt, és ez megoldja a bootolási problémát.

Érdekes módon az Aidában most ezek az értékek vannak :
-
herrkoser
tag
válasz
thetan
üzenetére
Szia!
Ha nem akarsz tuningolni, akkor a Ryzen mellett sem sokkal bonyolultabb az élet, mint Intel esetén. Pár apróságra kell csak odafigyelni az alkatrészek összeválogatása esetén, amik kapcsán már nagyon sok tapasztalat gyűlt itt is össze, szóval tényleg 1-2 kattintással pöpec kis konfigot lehet varázsolni.
-
chopin42
őstag
válasz
thetan
üzenetére
Ha nem akarsz állítgatni, veszel egy ryzen 5 1600x-et, egy hozzá való hűtőt, egy jó b350 lapot, annak a qvl listájából egy 2600+ ramot, majd első indításnál bios, d.o.c.p, és boldogság. A sok beállítás főként a tuningnak szól, mert itt sokan tuningolnak, p state oc, stb stb... Rammal meg tapasztalat alapján kell választani, kicsit utánaolvasni, ha szükséges, biost frissíteni.
-
wassabi11
senior tag
sziasztok
szerintetek ez a ram [link] meg ér 20k-t? És mi a véleményetek róla?
-
thetan
aktív tag
Sziasztok!
Terveztem korábban, hogy én is beújítok egy komolyabb gépre, és az AMD Ryzen lenne az alapja.
De olvasgatva a fórumot, kissé elbátortalanított hogy mennyi mindent kell állítgatni, nem illeszkednek a dolgok sok esetben, ramokat válogatni kell, stb.
Én nem akarom mókolni, meg állandóan azzal foglalkozni, hogy az adott beállítással nem megy jól.
Én csak egyszerűen használni akarok egy jó teljesítményű gépet.Úgyhogy várok még, előbb utóbb megjelenik a következő javított Ryzen család, meg az alaplapokat sem BIOS frissítésekkel kell működésre bírni.
Remélem ez valamikor tavaszra megjön, és akkor beruházok rá.
Remélem jól látom a dolgokat
-
Anolulu
kezdő
Sziasztok!
MSI B350 gaming plus-ról vélemény? ryzen5 1600 menne bele
8/16 giga rammal nem horror áron, ide valaki valami tippet esetleg tud adni? amit támogat a lap is?Kicsit el vagyok veszve u.h nagyon megköszönném!

-
Simi37
őstag
válasz
tomaszka88
üzenetére
A net tele van tutoriallal. De akkor egyszerűen: a CPU Vcore -on kívül _semmihez_ ne nyúlj. De a net tele van tutoriallal pl itt van egy
Nincs olyan hogy pontos beállítás. Nincs két egyforma cpu. 1,35öt még én sem adok neki ahhoz már valami batár lég kell 24/7re. De mi a célod mennyire akarod felhúzni? -
Jester01
veterán
válasz
tomaszka88
üzenetére
CPUVDD18 esetén nyilván 1,8V a névleges érték. Ne piszkáld.
Azt, hogy a hűtőd mit bír egy hőmérő programmal nézheted (illetve a biosban is, csak úgy terhelni nem tudod). Ilyen rögtön újraindulás az nem tipikusan a hűtés miatt van. -
törölt tag
válasz
SECTORnooB
üzenetére

Mennyi hátránya van egy micro atx-es lapnak egy sima atx-hez képest egy normál számítógépházban?
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, 4.6GHz) AM4 Processzor
- i5-10500
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkCentre M920q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- BESZÁMÍTÁS! 8TB Western Digital Red Plus SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3732, 91% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3407
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

A bios reserttel is próbálkozhatsz, ahogy már OutSider17 is írta. A legvégső esetben win reinstall.