- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Philips LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- Autós kamerák
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Feriboy2
aktív tag
válasz Lalee88 #14798 üzenetére
szerintem elégedett lehetsz annyival, szinte semmi különbség nem lenne ha menne 3200 mhz-en (esetleg 100 fps helyett lenne 101 de ennyi)
szerk: egyébként azt hiszem ebből a ramból van samsung meg hynix chipes is. lehet neked hynixes jutott és azért nem megy.
[ Szerkesztve ]
-
Lalee88
csendes tag
Szevasztok!
Nálam is kezd összeállni végre az új gép. Viszont a ram az istennek se akar 3200-on menni, pedig a lista alapján kéne neki.
Ryzen 5 1600
MSI B350 GAMING PLUS
Corsair Vengeance (2x8GB) CMK16GX4M2B3200C16R3066-on sikerült belőnöm XMP-vel 16-18-18-38-on, 1,36V. De annál följebb sehogy sem sikerül. Próbáltam az XMP profilokat, kézzel beállítani is, adtam 1,1V-ot az NB/SOC-nak is, de csak jön a bootloop...
Meg kéne elégednem ennyivel? Vagy van valami ötlet?
-
Erwinke
aktív tag
válasz SECTORnooB #14793 üzenetére
Nekem QVL lista kéne. Még csak ott tartok, h most szeretném megrendelni a gépet és nem tudom, h a memóriát tudja e kezelni a PC.
-
brumi1024
veterán
válasz SECTORnooB #14792 üzenetére
Az a terv, minden megvan hozzá, már csak egy szabad hétvége kell.
Köszi srácok
-
DarkByte
addikt
válasz SECTORnooB #14788 üzenetére
Fel kell szerelni a falra és nem borul bele semmi, viszont gyönyörködni ugyanúgy lehet benne.
Elég állat, kicsordult a nyálam egy pillanatra. Pedig amúgy nem tartom én sem praktikusnak ezeket a open air házakat átlagos használtra.[ Szerkesztve ]
-
komi77
senior tag
válasz SECTORnooB #14788 üzenetére
Én ezért szoktam le a teáról. Az túl folyékony.
[ Szerkesztve ]
Szegény ember kézzel nőz.
-
brumi1024
veterán
Nálam is véglegesülni látszik a konfig, gondoltam ide is berakom a buildet.
-
D28
tag
Hi.
Van egy Asus prime b350-plus, 1600x párosom, a gondom az lenne h alap járaton 1,4 volt körüli fesz van a procin. Mit kell hogy beállítani h 1,3.. körüli értéken mozogjon? Offsetes beállítással próbálkoztam de utána is ilyen magas.
Próbáltam utánajárni, meg a topicban is keresgélni de annyi a hozzászólás h nem nagyon találtam választ pedig gyanítom h már előkerült ez a téma.
I don't know whether to laugh or vomit.
-
Erwinke
aktív tag
Üdv!
MSI B350 Mortar ARCTIC-ra tudna vlki küldeni QVL listát linket v ilyesmit, vlh nem találom ... Bocs.
Köszönöm! -
madrac
senior tag
a 3000-esnél meg 25%-al drágább a 3400-as, ráadásul pont akkor amikor aranyárban van egyébként is. de továbbra sem értem miért lenne időtállóbb a 3400-as. viszont ha a pénz ennyire nem számít, akkor javaslom a 4000MHz körülieket. igaz, hogy nem lesz gyorsabb a géped tőle, de legalább 2 év múlva eladhatod akár 25.000-ért is, ha ezt jelenti az időtállóság.
-
mzso
veterán
válasz MaxxDamage #14770 üzenetére
Jó tudni. No mindegy, már megrendeltem egy F4-3200C15D-16GTZ-t, remélem jó lesz ez is.
(#14768) madrac
Ja meg azt is akarom hogy időtálló legyen, most >10év után lépek feljebb a P35 alapú rendszeremről. (Amit imitt amott frissítettem plusz RAM-mal és egy használt régi Xeon-nal) -
Cathulhu
addikt
válasz #95462144 #14572 üzenetére
Na ezt most szemelyesen is meg tudom cafolni, az 1.0.0.6b-nek nem celja a segfaultot javitani, vagy ha az volt a celja, akkor nagyon nem sikerult. Az en ryzenem meg mindig odavan RMA-n, de azt meg 1.0.0.6a-val kuldtem el, de ma leteszteltunk egy korai szerias 1800X-et, ugyanugy elhasal a teszten 1.0.0.6b-vel mind a legelso gyari biossal fel evvel ezelottrol (MSI B350 GPC)
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
pipo112
őstag
martin66 : a kérdőívet kitöltöttem az összefoglalóval kapcsolatban pedig írtam pm-et
Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
Nekem azom van, 44k -ér jutottam hozzá, 5 év garral, B350-F Gaming (ROG) lapba és 1600X procival, 3066 -on gond nélkül megy is. (így használom, nekem a 3066 már elég is)
MD
L◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
mzso
veterán
F4-3400C16D-16GVK-t valaki kombinált már Ryzen-nel? A google gyanúsan nem dob ki semmit.
-
FTUPAC
csendes tag
Sziasztok ASUS rog strix x370-f gaming lapom van, és szeretném kérdezni akinek ilyen van milyen BIOS beállítással használja? esetleg kép a BIOS beállításáról?
Keep Ya Head Up!
-
mzso
veterán
Azt esetleg meg tudja mondani valaki, hogy kb mekkora eséllyel kapok hynix-osat Samsung helyett ebből a kettőből: F4-3200C16D-16GVKB, F4-3200C16D-16GTZB
A prohardveres lista elég hiányos ebből a szempontból.
-
Sir81
aktív tag
Új msi bios frissítés milyen? Fel kéne tenni hátha felmegy 2800 felé a memória...
-
Feriboy2
aktív tag
annak a többi része szerencsétlenül átcsúszott a másik oldalra a pdf-ben ez a teljes szöveg "Supported Speed* with 7th Generation A series/Athlon™Processors "
szóval azok a sebességek már nem a ryzen procikra vonatkoznak hanem az A sorozatra meg az athlonokra. (ilyen procik is vannak AM4 foglalattal nem csak a ryzenek)
[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
válasz Feriboy2 #14756 üzenetére
Láttam, de olyan sok a zaj meg memóra, alaplap hogy nem sok minden tudok leszűrni.
Egyébként a nézett memóriák közül csak egyet találok az alaplap QVL-jén: F4-3400C16D-16GVK: Support Speed* with Ryzen CPU 2133 Mhz...
(Bár a csillagozott részt nem bírom értelmezni: "Supported Speed* with 7th")[ Szerkesztve ]
-
-
mzso
veterán
Összeszedtem a lista alapján amelyek kevésbé drágák és nincsenek megcsillagozva. Ezekre tapasztalat, megjegyzés, tipp akad?
(Az alaplap ASUS PRIME B350-PLUS)
B-die:
53500 Ft: https://www.arukereso.hu/memoria-modul-c3577/g-skill/tridentz-16gb-2x8gb-ddr4-3200mhz-f4-3200c15d-16gtz-p332413935/D-die:
53000 Ft:
https://www.arukereso.hu/memoria-modul-c3577/g-skill/ripjawsv-16gb-2x8gb-ddr4-3400mhz-f4-3400c16d-16gvk-p327042791/E-die:
55750 Ft: https://www.arukereso.hu/memoria-modul-c3577/g-skill/tridentz-16gb-2x8gb-ddr4-3400mhz-f4-3400c16d-16gtz-p327042797/Legalább abban kéne dőlőre jutni, hogy mindenáron a B-die felé érdemes haladni, vagy jól járhatok D/E die-jal is.
[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
Most már végképp ötlettelen vagyok...
Azt sem tudom eldönteni, hogy mindenképp B-die legyen, vagy D. (Mert nem tudom melyik lenne gyorsabb vagy működne megbízhatóbban)
De ha még el is tudnám a linkelt lista alapján amiket korrektebb áronlehet kapni mind csillagozottak és lehet hogy hynix chippel jönnek Samsung helyett... -
komi77
senior tag
Kedves Ryzenes kollégák!
Azt szeretném kérdezni, hogy van-e olyan fórumtárs aki használja az r3-as szériát (biztos, csak nem akarok több ezer hsz-t visszanézni) és esetleg megírná az észrevételeit. Úgy általában minden érdekel amit az adott procival művel (általános használat, játékok, média, tuning, stb.) Kíváncsi vagyok, hogy egy olcsóbb "mindenes" gépre mennyire jó. Olvasom a teszteket, de szeretném olyan valaki véleményét tudni, aki naponta használja. Én főleg htpc-s célokra használnám kiegészítve egy kis játékkal - ha már van egy polcon porosodó r9 270-em
Megtisztelő válaszaitokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Szegény ember kézzel nőz.
-
nyulnyulu
senior tag
Nekem a cpu hűtésen kívül semmit nem szabályoz az alaplap,én a házhűtő ventiket külső ventiszabályzóval kezelem,nekem ez vált be a legjobban.bekapcsolásnál fel akart szállni az asztalról.
privátra illik válaszolni
-
DudeHUN
senior tag
-
ViZion
félisten
válasz GFerr56 #14743 üzenetére
Sokan írtuk már, h AiSuite még AM3+ időkben is problémákat okozott 10-ből 8 usernél. Asus leszarja, igazán nekünk nem derült ki, h mivel akad össze (HWinfo vagy ilyesmi sztem). Nekem még a VGA-hoz adott ventivezérlő progi is hibákat produkált anno, szal. hagytam a fenébe, 10k alatt is vannak már jó vezérlők, kész.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
GFerr56
aktív tag
válasz ScomComputer #14680 üzenetére
Hay!
Tegnap beszéltem fiammal, azt mondta erről, hogy amióta átkötötte azt az ominózus ventit a ház vezérlésére (csak DC alapon szabályoz) azóta nem tapasztalta a jelenséget. igaz azt az aljzatot (sysfan2) nem használja azóta. Szerinte nem kell alkalmazni a venti hangolást, meg AiSuite Fan Xpert-jét sem, kézzel állította be, azóta csak indulásnál emeli meg a fordulatszámot (ez nem hiba) a POST képernyőig. Kilenc ventilátor van a házban, és alig van hangja.
Üdv
.Minden eshetőségre gondoltam...hmmm, lehet, hogy én vagyok a gyilkos? - Frank Drebin...........és a farkam benne volt a Guinness Rekordok Könyvében....ki is tiltottak a könyvtárból....
-
mzso
veterán
válasz Walter_White #14732 üzenetére
Szóval a "B-die" akármit is jelentsen fut magas frekvencián de lassabb mint a Dual Rank-es D meg egyebek. Így elég nehéz következtetést levonni. (A dual rank végképp nem tudom mit jelent...)
A "double sided"-nek van valami jelentősége? Gondolom ez azt jelenti, hogy két oldalon vannak a csipek.[ Szerkesztve ]
-
arnoldito
senior tag
Jó estét! Egy kis infó, havernak össze raktam egy R7 1700 - Asus B350-Prime combot, majd G.Skill Aegis cl 16-3000Mhz ramokat mellé, ami hűtőborda nélküli, itt ph zsír újan elég olcsón megvehető@38k, csak az egyik oldalán van chip a ramoknak. A lényeg annyi, hogy a lapon 5-dik havi bios volt, nem indult el ezekkel a ramokkal, a sajátjaimmal röffent, új bios fel, és a ramok haladnak is 3000Mhz. Annyi, hogy kézzel állítottam be, de nagyon faxán üzemel.
-
BullKoxa
őstag
Szia ! Ezt is olvasgasd át ! Ha már nézted , bocsi érte.
[ Szerkesztve ]
-
Walter_White
senior tag
lassan 2018 de miert nem lehet az m.prohardveren levo hozzaszolas szerkesztobe beletenni a linkbeszurast/kepfeltoltest/..stb... Miert kell alandoan asztali nezetre valtani...... (Android/Chrome bongeszo)
-
mzso
veterán
válasz chopin42 #14692 üzenetére
??
A Prime 350 az ATX-es nem mikro vagy egyebek. Vagy nem tudom mire gondolsz."Nézd meg a memory qvl listát, onnan válasz egy ramot a 3200-on támogatottak közül,"
Mármint az alaplapét? (A procinak is van ilyen?)"onnan válasz egy ramot a 3200-on támogatottak közül, nézz utána van-e gond, vagy kérdezz rá itt, majd csekkold az árát (sorrend variálható). Ha minden ok, rendeld
G-skill flare x, trident z, illetve a a többi samsung b-die chipes ram általában jól támogatott magasabb frekvencián is."Eddig a két legolcsóbb G.Skill-t néztem:
G.SKILL RipjawsV 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz F4-3200C16D-16GVKB
G.SKILL RipjawsV 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz F4-3200C16D-16GVK
vagy 8GB-ban:
G.SKILL Ripjaws4 8GB (2x4GB) DDR4 3200Mhz F4-3200C16D-8GRB
G.SKILL RipjawsV 8GB (2x4GB) DDR4 3200MHz F4-3200C16D-8GVKEzeket akkor inkább ezeket mellőzzem? Az tuti, hogy én nem fogom megállapítani, hogy milyen csip van melyik memórián. Esetleg melyek még a "legjobb" csipesek?
-
chopin42
addikt
Lényeg: terhelés alatt leesik a fesz, terhelés után visszaáll. Az llc ezt küszöböli ki, úgy, hogy a váltófrekvenciát, illetve pwm jelet növeli. Ezzel kevésbé esik a fesz terhelés alatt, viszont nagyobb a "tüske", mikor leesik a terhelés. Ez túl nagy feszültséget eredményezhet, ha az llc túl magasra van állítva, de főleg extrémre. Erről beszél, hogy az llc-t SOHA nem rakjuk maxra, mert túlfeszelheti a cpu-t, ami kinyírja, röviden. Meg szidja a tesztelőket, akik bártan ajánlgatják az extreme llc-t. Fenti okok miatt.
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
-
válasz Televan74 #14721 üzenetére
Csak a házon levő USB 3.0 nincs.... minden más alaplapi jó (3.0 , 3.1 , 2.0 )
Házon a csatiból a kábel nem csúszott ki, mivel fix, nem kihúzható. Alaplapi csatiban megfelelően csatlakoztatva van.BIOS-ba minden USB -vel kapcsolatos beáll. ENABLEDMD
L[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
válasz Televan74 #14721 üzenetére
Igen 2.0-s alaplapi van, most néztem pont...
Másikat megnézem, amit mondtál "vagy lejött a házon levő USB csatlakozóról a kábel"MD
L◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Televan74
nagyúr
válasz MaxxDamage #14720 üzenetére
Szálszakadás vagy lejött a házon levő USB csatlakozóról a kábel. Alaplapi USB van?
Mindenbe beleugatok!!!
-
Alaplapi USB 3.0 + Phanteks ENTHOO PRO M kábele megfelelően bekötve, alaplapi "chipset" driver telepítve (Win10 x64 Pro) és nem üzemel az USB a házon. Más is tapasztalt ilyet ?
MD
-
bivalyolo
őstag
A szín az tök8, a verzió a lényeg. CL16-ra pedig azért állítja át, mert nem szereti a páratlan időzítéseket.
apa111: extrém beállításokat én személy szerint nem ajánlom hosszútávon és vagy megfelelő hűtés hiányában.
LLC settings"Let's agree to disagree!"
-
apa111
aktív tag
-
R3laX
addikt
Lehet a white cl15-ös szerencsésebb Corsair LPX-ből. Nekem az Asrock lapban megy 2933-on XMP, majd az alap időzítéseket erre állítva 14-15-15-15-35-52. Érdekes mert cl15-re állítva alapból átnyomja magát cl16-ra.
Típusa, verziója: CMK16GX4M2B3000C15W 5.39v (QVL listában nincs benne) -
veterán
Az mitol lehet ,hogy haver Asus B350 Prime Plus lapjaban a ram OC nem megy ?
2400mhz folott be se bootol ? Holott 3200as Gskill ramjai vannak.
Se D.O.C.P vel , se manualisan beallitva es 1,35V feszt adva a ramnak nem hajlando bootolni semmilyen orajelen (2666 /2933/ 3200 )Van meg valami beallitas amit basztatni kellene ?
-
Feriboy2
aktív tag
válasz mind_against #14704 üzenetére
az infó onnan, hogy megnéztem a képeken és az asuson nem láttam vrm hűtőbordát
-
OutSider17
senior tag
Drágák azok a memóriák eléggé amik bios qvl lista szerint 3200Mhz-et mennek!
Alternatíva ként írtam az én ramjaim típusát! Ezek annyira nincsnenek méreg árban talán. És ha Micron chipest vesszel belőle akkor garantáltan mennie kell a 2400-asnak is 2933-at!
16GB-ot vettem 56 ezerért (4x4GB)!
De ha mATX-ben gondolkodsz akkor ajánlom figyelmedbe a lapomat is!
Itt kicsit több memóriát támogat 3200Mhz-en![ Szerkesztve ]
Légy becsületes. Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak. (Everett W. Lord)
-
ati3x
senior tag
Hali,
Nekem is Asus prime b350 van. Elvileg a memolistában támogatott az a 3000Mhz-es memo amit vettem. Corsair: CMK16GX4M2B3000C15. Ha betolom a D.O.C.P-t, akkor korrektül be is állítja. De meg sem makkan, ha beállítom.A támogatott listában elvileg benne van. Most 2600-on megy. Mást nem nagyon piszkáltam.A procit nem akarom nagyon piszkálni, max downclockolni. Vagyis megtalálni azt a legalacsonyabb feszkót, ahol még stabil. Valaki esetleg nem tudna privibe dobni egy steb by step leirást?
-
bivalyolo
őstag
Ha már apró részletek, abban az asrockban nincs llc, helyette jó lesz az asus csak ne a micro atx B350M-A legyen hanem a plus. Azon már van vrm hűtés.
[ Szerkesztve ]
"Let's agree to disagree!"
-
mind_against
tag
válasz Feriboy2 #14686 üzenetére
Köszi a választ, jó tudni az ilyet. Igen, későbbiekben húznám is, valami penge hűtővel karöltve. Egyébként honnan az infó? Mert épp az ilyen apróságok azok, amikről én nem tudok és nem akarok beégni miután megveszem.
OutSider17: köszi a választ neked is, de szerintem én hülye vagyok ehhez, nem értem még mindig. Tehát akkor inkább vegyek mondjuk ilyet, ami kisebb és húzzam fel? Nagyobbat nem éri meg? Mekkora sebességgel futtathatok max ezzel a proci+lap párossal, ha nem húzom? A rendelkezésre álló keretet most ne nézzük, csak általánosságban kérdezem.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Simi37 #14701 üzenetére
3066 is bőven jó.
R5 1600X -t erdemes OC-zni?MD
-
Simi37
őstag
válasz MaxxDamage #14698 üzenetére
Van egy olyan érzésem, hogy nem Bdie a ramod. Gskillnél a 3400c16 még pont Edie ahogy láttam. De ha veszel egy 4133os kitet sem biztos hogy menne a 3400. Lehet kevés a lap vagy az imc.
Ryzen 9 5900X • Asus Crosshair VI Hero • ASRock RX 6900 XT OC Formula
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Mazda topik
- Környezetvédelem
- EA Sports WRC '23
- Elemlámpa, zseblámpa
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Ryzen 5 3600
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (96M Cache, up to 5.0GHz) Processzor
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest