- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- MediaTek alapokon dolgozik a Honor Pad V9 is
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- 3D nyomtatás
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hokuszpk
nagyúr
persze, mert aki nemhuzza az nem jar ide, talan a tablazatot sem tolti ki, csak hasznalja a gepet, lehet azt se tudja, hogy nem intel procija van...
ha visszanezzuk legtobbszor ramproblemat fogunk talalni a "nemindulas" mogott.
bar sima 2400 -on mennie kellene,lehet nem kerek valamelyik modul kisza kolleganal.
elsokorben egyesevel probalnam be a memoriamodulokat, ha az egyik allandoan poc-roff, a masik meg nem, akkor nagyjabol meg is van hol a problema.[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Ispy
veterán
Gondolom azért akarja mindenki húzni, hogy a lehető legtöbbet kihozza a gépből. Nekem utoljára 2010-ben volt amdés gépem egy atholon 5200+ személyében, azóta csak intel, és soha nem volt gondom egyikkel sem, összeraktad és ment (igaz tuning sem volt soha). Én most sem akartam volna tuningot, csak ez a ram kit volt jó árban és hivatalosan ennek is mennie kellett volna alap órajelen minden gond nélkül, de gondolom (vagyis inkább remélem) azért lassan megoldják ezeket a kompatibilitási gondokat (vagy nem ).
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
turistakolbi
aktív tag
Persze hogy lehetne, mindent alapon járatni. DE
most miért járassak egy ryzen 7 1700 at 3000-res base clock on. amikor röhögve megy, normális feszen/hőmérséklete 3850-en.(1800x felett)... és az egész cpu húzás vesz próbálgatással, finomítással 30 percet ?! (én 5-6 perc bench után "stabilnak mondom" egyszer dobta stream+játék alatt a gépet. rányomtam 1x a plusz gombra vcore nál, és azóta stabil.. semmibe nem telik.Ramoknál meg azért próbálkozik, mert jelentéktelen az árkülönbség a 2400-2600 as és 3000-3200 es ramok közt. így mindenki próbálkozik a ramokkal (nemhiába) A ramok a húzós. az copós
https://www.twitch.tv/muerte188
-
No offense, de: amióta követem a topicot, meg olvasgatom az összefoglalóban a konfig-listákat, azt látom, hogy kb. senki nem akarja natív órajeleken, tuning nélkül használni a CPU-t / memóriát.
Nem lehet hogy az a baj, hogy mindenki húzni akar? Nem hinném hogy egy AMD-kaliberű cég és az összes alaplap/memóriagyártó olyan sz*rokat gyártott, hogy lassan egy év után nem lehet egy stabil rendszert összerakni belőle.
Én meg három hete görcsölök, hogy a csillagok állásának megfelelően válogassam össze a dolgaim***, miközben pár napja leesett, hogy valószínűleg egy stock 1600x egy 2400MHz-es memória pont elég lenne a nyugodt élethez.
Peace, csak ez kikívánkozott belőlem.
***amúgy a fene pl. az Asus pofáját hogy július óta nem frissült a QVL lista.
Szerk:
OK, eredeti hsz.: "memória gyári órajelen megy" Akkor viszont komolyan ekkora f*s a Ryzen?Szerk2: Ja Crucial
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
kecsawi
senior tag
Valamint türelem, az első indítás sokkal több időt vesz igénybe mint gondolnánk, de utána mehet a finomhangolás, ha van hozzá affinitás, majd az élvezet.
-
Ispy
veterán
válasz wassabi11 #17592 üzenetére
Sok-sok órán keresztül copni
Biost berhelni, ramokat cserélgetni, kivenni, áttenni rosszabb esetben (mint nálam) cserélni.
Egyébként javaslom mindenkinek, hogy mielőtt nagy lelkesen összerakja, bekábelezni a gépet egy laza 2-3 óra alatt, előtte rakja össze az asztalon a konfigot (lap-ram-proci-ssd-táp), hogy egyáltalán megy-e, ezzel jó pár órát meg lehet spórolni....
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
wassabi11
aktív tag
válasz bandika0626 #17591 üzenetére
Ezek annyira biztatóak "Sokaknak nem indult elsőre", és olyankor mit lehet tenni?
-
bandika0626
senior tag
válasz kisza25 #17590 üzenetére
Az már haladás, hogy összerakás után elsőre indul. Sokaknak nem indult elsőre.
AMD RYZEN R7 1700, Cooler Master MasterLiquid 240, MSI X370 SLI PLUS, Corsair 2x4GB DDR4 3600MHz,Asus dual 1060 3G , Gigabyte GTX 1060 3G , Coolermasters GX 450, WD Caviar black sata3 500GB, SSD samsung 830 64GB.
-
kisza25
félisten
-
jeni
félisten
válasz kisza25 #17584 üzenetére
teteje lyukacsos a háznak? lehet érdemesebb fordítva betenni a tápot,hogy friss levegőt szívjon onnan,és ne a ház belsejéből.
hátulra nem lesz venti beszerelve?
ott kell kimennie a benti meleg levegőnek.valamint elől lesz venti a előlap takaró alatt kell elvileg annak helye lennie? -
kisza25
félisten
válasz SECTORnooB #17585 üzenetére
Nem, most az egész klán PUBG-al játszik, akinek nincs meg, vagy nincs rá kerete ládák eladásából összeraktuk nekik amúgy bf4-re is tuti elég, most még telepítem a vasat, meglesem, hogy van-e frissebb bios, aztán mára ennyi. Ma nem lesz még game
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
Jester01
veterán
Ugye? Nem szeretek már a szereléssel vesződni ... például az egyik venti csatlakozót olyan messzire tették, hogy rövid a kábel A sata csatikat is átvariálták az előző lapomhoz képest, most azokat is lehetett ráncigálni meg dugdosni.
Ja meg persze a bekapcsoló/reset/hdd led satöbbi tüskesort is megváltoztatták mert miért ne (pedig asus mind a kettő lap) és még olyan okosságot se adtak hozzá mint a régihez (amit már nem használhatok fel a változás miatt)
[ Szerkesztve ]
Jester
-
KoPiati84
tag
A segítségeteket kérném!
Addig gondolkoztam,hogy megvegyem az r5 1400,hogy jött hozzá még egy kis pénz és most ott tartok, hogy ismét nem tudom,hogy mit tegyek.
R5 1600 vagy R5 1600x?
A tuningon kívül mi a különbség a két proci között?
Lelkes amatőr
-
dpalotas
csendes tag
-
wassabi11
aktív tag
válasz SECTORnooB #17565 üzenetére
Akkor jövő héten szerelem össze a masináááát komolyan már alig várom , annyira izgatott vagyok hogy mennyivel lesz jobb mint a mostani a6-7400k, persze gondolom ég és föld de na
Ha tuningolni akarom a proci, mehet neki instant a 38 szorzó és 1.3 V? vagy apránként kell ezt?
-
komi77
senior tag
Időközben nálam is járt olyan Lpx 3000-es ami ment 2933-on. Úgyhogy javítok a tényszerű megállapításomon. Szerintem változhatott a chip-készlet ezekben a memókban, vagy az újabb bios-ok jobban tolják. Nemtom melyik miatt de igazad van, tényleg nem lehet már általánosítani.
Szegény ember kézzel nőz.
-
zseko
veterán
válasz kisza25 #17558 üzenetére
Te még jobban jártál mint én, 11.08-án rendeltem az iponról, most ott tartunk, hogy a kérdésemre azt válaszolták, hogy 23-án érkezik be az utolsó áru a rendelésemből, közben meg a termék alatt kint van, hogy személyes átvétellel holnap mehetnék érte, házhozszállítással meg 11.20-ra írják
HR24.hu
-
hajbel
addikt
Azon furcsa jelenség állt elő nálam, hogy minden jó, képet is ad a VGA, de a rendszer nem ismeri fel. Se a CPU-Z, sem a device manager (eszközkezelő) nem látják. Gondoltam már arra, hogy próba-cseresznye alapon inkább 2 külön kábelkötegre kötöm rá, egy helyett, hátha. Frissítettem a biost, bár még a windowst azóta nem raktam újra, ezt még megpróbálom ha hazaérek, de mindenképpen különös. Volt már valakinek hasonló? Mindig hibaüzenetet dob, amikor megpróbálom fletenni a drivert, valamint a felénél restart. A konfigom:
Asus Prime B350-PLUS
Ryzen 5 1600 + AMD Wraith Spire
G. Skill F4-3466C16D-16GTZR
FSP Hyper M 600W
Gigabyte Vega 56[ Szerkesztve ]
"I did a strict diet. I cut alcohol, fats and sugar. In two weeks I lost 14 days." Tim Maia
-
wassabi11
aktív tag
Juhu nem rég rendeltem meg az 1400-ast a Pcx-től szerintetek holnapra vagy szombatra megkapom?
-
hokuszpk
nagyúr
válasz trialboj #17559 üzenetére
attol fugg. sokaknal huvosebben ketyeg a cucc, de te csak annyit irtal, hogy a proci 1600, viszont egyeb infot, tehat pl. hogy a gyari hutovel merve 50-60 vagy valami mas megoldassal ? milyen lapod van ?
nemelyik lap nemelyik biossal hajlamos tulfeszelni, talan a giganak volt is olyan biosa, ami adott 1.7 voltot, aztan par embernek kijott az elteto fust a procijabol.
nomeg mit csinalsz, milyen terhelest okozol a ps -el ? csak betoltod a kepet, es pihen az eger, vagy surun kattintgatsz, es egyszerre megy ra 10 effekt ?
annyi biztos, hogy 50-60 fok nem art neki. ez viszont 100%.[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
ma meg odaadták kézbesítőnek a csomagom,pedig postapontra kértem ááááááá
Talán estére hozzájutok végre a cucchoz, kicsit túl vannak terhelve a csomagküldők, a PCX nyomkövetése lehalt, 1+ napot dekkolt a csomagom Fehérváron, ma reggelig meg a posta nyomkövetése halt le, de ma ideért, de postán maradó helyett kiküldték címre, ráadásul nem is a mostanira, hanem a régire, azt már nem is tudom honnan kaparták elő, úgy szép az élet ha zajlik
Este remélem belépek a ryzen klubba, valaki nagyon nem akarja, de nem adom fel[ Szerkesztve ]
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
hokuszpk
nagyúr
válasz trialboj #17554 üzenetére
elvileg 95 fok a max, amig elmehet, nekem 3.9Ghz -n tolt ibt kozben 85 fok felett lekapcsolt a gep, valoszinusitem a hovedelem lepett kozbe.
ha biztosra akarsz menni, tartsd 75 fok alatt, akkor meg a 20 fokos mizerian is belulvagy.[ Szerkesztve ]
-
trialboj
őstag
Üdv,
Nem rég frissítettem phenom 965 ről ryzen 5 1600x re.
A lenne a kérdésem hogy ezt a procit mekkora hőmérsékleten kell / szabad futtatni, és mi az ami max lehet, pl 3ds rendernél.
A régi phenomon 62C volt a csúcs. A mostaninál megpiszkáltam a bios beállításokat mert az elején nem is pörgött a venti, aztán most valaki mondta hogy lehet azért mert ez magasabb hőfokot bír, és 30C alatt be sem kapcsol a hűtés.
Valaki tudna BIZTOSAT mondani, olyan hőmérsékletet amivel semmiképp nem ártok a procinak.
Jelenleg 30-50 fok között ingadozik. de komoly igénybevétel még nem volt.
Nagyon szépen köszönöm.
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
Ispy
veterán
válasz #32839680 #17552 üzenetére
Vagy ami van azt nálunk nem kapni, vagy csak 1-2 boltban, én is szívtam ezzel, sajnos csak a rohadt drága 16GB-os (és nagyobb) szetteket nyomatják.
Nekem ezzel a rammal megy az asrock ab350m pro4 lap, de ez csak 2133-at tud.
[ Szerkesztve ]
-
Tengo
aktív tag
válasz #32839680 #17548 üzenetére
Nincs konkrét ajánlatom, de próbálj olyan lapot választani, aminek jobb VRM-je van, illetve ramban samsung b-die chipeset, nem kell nagy órajelűnek lennie, de az időzítése legyen alacsony ahhoz az időzítéshez mérten és akkor nem lesz rá panasz.
Jó sokáig bírta az a core2quad, jókora ugrás lesz minden téren. Én kb 8 éve cserélhettem le a core2quados konfigomat. Jó cucc volt.
Lista elejéről válassz valamit, de nem tudom, hogy árulják-e 1 modulos kiszerelésben, azt meg kell nézni, de nem igazán láttam.
Ezek a ramárak elborzasztóak.
[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
na az am3 -rol atemelt artic huto helyett vettem egy artic freezer 33 plust. ennek elvileg ~1.5x annyi kakaot kellene elviselnie, mas valtozas nem volt, megis mar 'very high' -on elhasal az ibt/avx. holott eddig siman megcsinalta a maximumot...
otszor megneztem, csavarok meghuzva jol, felfexik a huto ahogy illik, es megis.
ja meg annyi valtozas, hogy a regihez thermal compound paszta volt, ehhez meg adtak mx4et.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Aprósólyom
addikt
válasz nkmedve #17501 üzenetére
Játék közben nem számít annyira a hűtés zaja. Fülessel vagy egy normális hangerőn a hangfalakon játszom.
Valami ilyesmire gyanakodtam én is, hogy talán az 1600x is elmehet gyári beállításokkal. Csak nincsen semmilyen tapasztalatom Ryzennel. Az 1600X tetszik, mert OC nélkül is viszonylag magas frekiken jár, így alulfeszelve, lehet még elmenne teljesen passzívan is. Nagyon jó hűtő ez a Ninja 3.(#17503) dpalotas: Még hsz.-ed előtt megtaláltalak az összefoglalóba linkelt táblázaton keresztül. Miből, hogyan csináltad a lefogatót?
(#17515) hokuszpk: Köszi! Most már lefixáltátok bennem azt, amit korábban gondoltam, hogy az 1600X jó választás lehet. Köszönöm a megerősítéseket!
[ Szerkesztve ]
Jevons paradox
-
dpalotas
csendes tag
Köszönöm építő jellegű hozzászólásodat.
A válaszodból akkor kiderült, hogy Ninja Rev.B-hez lehet szerezni AM4-es lefogatót?
Most a kollégának Mugen 3 Rev.B-je van vagy Ninja 3 Rev.B
Mint írtam nekem Ninja 3 Rev.B-m van, a
fórumokat olvasva azt Írták, ehhez a fajtához nem lesz AM4-es lefogató gyártva. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz hokuszpk #17538 üzenetére
Azt hiszem short, de nem az Én kezem alatt volt a gép, Én csak a ram csipogást hallottam.
A lényeg az volt, h ram kivételkor változott a csipogás. Rammal 5, ram nélkül 3 rövid volt.
Bounti: Az első lap gyanúsan bios anomália lehetett, ugye ha F1-es bios volt rajta.. Ez benne volt, ezzel számoltunk is. De az Asrock-ban elvileg minden gond nélkül mennie kellett volna, és abban sem megy.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
-
Bounti
aktív tag
-
Bounti
aktív tag
válasz hackeeeee #17529 üzenetére
Nekem sima A320M-van (szintén 1200-as procival), nem kellett frissíteni. A support szerint az enyém és a tiéd is alapból kell kezelje azt a procit [link], és az Asrocknál az 5 sípolás proci hibát jelent... [link]
[ Szerkesztve ]
Ha a halál árnyékának völgyében járok is, nem félek a gonosztól... Mert én vagyok a völgyben a legesleggonoszabb!
-
zozyk
addikt
Költözik a rizsa konfig,kíváncsi leszek a hőfokok alakulásra.
A régi ház: CM Silencio 450 (Sajna az oldalát nem tudtam feltenni,túl magas a CM hyper212)
Az új szerzemény: CM HAF XB EVO
Holnap szerelésnap. Jupii -
R3plica70
aktív tag
Szia
Több hasonló konfigot raktunk már össze ezzel a lappal, pl .ma DU is .
Sajnos kell egy min. R5-ös proci és frissiteni kell a BIOS-t, addig nem fog menni.
Csipogásra már nem emlékszem mennyi volt mikor legelőször belefutottam ebbe, ma egyből frissítettük egy R5 1400-assal, aztán már ment is rendben. Sajnos szerezned kell egy procit , ez van
Ha Baján vagy környékén laknál, szívesen megcsinálnám neked, de erre sztem kicsi az esély -
hokuszpk
nagyúr
meg kell nezni az asrock beep codet, mit akar kozolni.
en egy asrcovk z170 pro4 + i5 7400 parossal jartam hasonloan, bar ott a vegen csak kiderult, hogy a lapon levo biosverzio nem tamogatja a procit, csak p7.3-tol felfele aztan egy core i3 segitsegevel frissites utan ment mint a huzat.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz SECTORnooB #17481 üzenetére
Ehhez kapcsolódó Upadte:
Beletettük a procit egy Asrock A320M-DGS alaplapba, aminél elvileg a leírás szerint all a bios támogatás a procira, vagyis mind viszi, viszont 5 csipogással kicsipogja a procit. Ha kivesszük a ramot, akkor pedig 3-at chippan.
Ergo, vagy mégsem támogatja az összes bios a procit, vagy a proci hibás.
Véleményem szubjektív...
-
zseko
veterán
Úgy néz ki holnap végre hozzák az új gépet, a következőket vettem hozzá:
Nagyon várom már, hogy játékok alatt lesz-e javulás a jelenlegi vga-val, Cinebench szerint a mostani gépemnek gyakorlatilag a dupláját fogja hozni már ez a proci is
Még kellene egy új táp, ideje egy jobban szerelhető háznak is már, meg egy RX 580-as... És persze majd még +8GB ram - aminek az ára a múlt szerdai rendelés óta 6e forinttal nőttHR24.hu
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Tubica #17519 üzenetére
fogsz egy pendrivet, letoltod a innen a legfrissebb tomahawk biost, es kicsomagolod ra.
ha tuttira mesz, frissites elott csinalsz egy 'clear cmos' -t aztan belepsz a biosba, megkeresed az 'M-Flash' opciot, aztan ertelemszeruen.
menetkozben lehetoleg ne kapcsold ki, es elony, ha van szunetmentesed.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Pokesz007
senior tag
válasz bandika0626 #17524 üzenetére
Köszönöm,akkor jövőhéten meglátjuk,hogy megszívom,vagy minden jó lesz
️️Hardverapró Mindörökké️️ Ámen
-
bandika0626
senior tag
válasz Pokesz007 #17520 üzenetére
Igen én használom.
Nálam semmi érdemi változást nem hozott az elődhöz képest.AMD RYZEN R7 1700, Cooler Master MasterLiquid 240, MSI X370 SLI PLUS, Corsair 2x4GB DDR4 3600MHz,Asus dual 1060 3G , Gigabyte GTX 1060 3G , Coolermasters GX 450, WD Caviar black sata3 500GB, SSD samsung 830 64GB.
-
Tubica
senior tag
Szia ! Köszönöm a választ.
Jelenleg sajnos 8gb-osra, illetve vega-ra nincs, pènzem. Lehet várok vele, amìg (talán) lejjebb megy az ára.
Egy 780ti-van a gèpembe (hosszù törtènet). Vega-bòl melyiket èrdemes ?
580-bòl sapphiret nèztem (380/480-am is az volt).Illetve nem vagyok az a nagy fps huszár. Èpp ezèrt vettem freesync-es monitort, hogy ha nincs meg a nagy fps szám, akkor se látszòdjon.
Üdv. Tubica
Tubica: A tubásokra kitalált vicces meghatározás.
-
R3laX
addikt
válasz Tubica #17519 üzenetére
2560*1080-as felbontáshoz ajánlottabb már a 8GB-os kártya, mivel már most is van olyan játék, amihez kevés a 4, sőt az új game-ek szinte kivétel nélkül szeretik FullHD-ben. WQHD-ben meg már erősen ajánlott a 8-as. Egyébként a telitalálat egy GTX 1070, vagy egy Vega 56-64 lenne WQHD-re, de az 580-as is egész jól megbirkózik még vele. Játék függő.
[ Szerkesztve ]
-
Pokesz007
senior tag
Jó estét
Használja már valaki az Asus Prime B350 Plushoz az új biost? Verzió: 1002Jövőhéten érkezik a Ryzen config,azért kérdeztem. Elég lenne a 0902 bios is ?
Ryzen r5 1600
ASUS Prime B350 Plus
G.SKILL TridentZ 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz F4-3200C16D-16GTZBAmúgy látom,hogy bios frissítésről kérdez a kollega az enyémnél biosból internet segítségével is frissíti,amit talál. Az Asrock 1150 lapomnál is van olyan lehetőség. Nem lehet elpuskázni,csak áramszünet ne legyen közbe
️️Hardverapró Mindörökké️️ Ámen
-
Tubica
senior tag
válasz hokuszpk #17518 üzenetére
Bios frissìtès... Már teljesen elfelejtettem, hogy kell. Esetleg le tudnád ìrni ? Nem rontanám el... Eddig megvolt az a bisztonságom, hogy 2 biosos alaplapjaim voltak (giga), ès nem volt bennem ideg hozzányùlni.
Vga-ba mit ajánlotok ? Freesync-es monitorom van. Egy 4gb-os 580-at gondoltam. 2560*1080 a felbontás.
Üdv. Tubica
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Tubica #17513 üzenetére
"Valamit kell állìtanom, mikor megkapom, vagy összerakom, elindìtom. 1-2 dolgot lementek, ùjrahùzom a win10-t, ès èlvezem a sebessèget ? "
majd az alaplapon nezd meg a bios verziot, lehet egy update nem fog artani neki.
( ha az aida cpuinfo 1.0.0.6 alatti agesa kodot ir, akkor nagyon ajanlom. )Itt is van alap szabály, mint az fx-nèl, hogy 4.4-nèl jön meg az ereje ?
nincs, alapbol is eleg eros. az Intel meg egy paperlaunchot is bevallalt a zen hatasara
-
hokuszpk
nagyúr
válasz wassabi11 #17505 üzenetére
-újra kell húznom a wint?
ha szerencsed van, nemkell. de lehet ujra kell aktivalni.
-van valami progi ami kell a Ryzenhez?
nincs. amd drivert felteszed es jo is.
-egyáltalán össze szerelés után kell vele valamit tennem? Vagy csak élvezni hogy lett egy klafa gépem?
ha minden klappol, // es miert ne klappolna ? // akkor nincs mas teendo
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Aprósólyom #17498 üzenetére
ha no oc es jatek, akkor vedd az 1600x -et, az alapbol eleg magas frekin jar, meg egyszalon turbobol felmegy oda, ahol perpill kb. az egesz familianak a plafonja van.
-
Tubica
senior tag
Sziasztok.
Ha minden igaz, pènteken èn is csatlakozok közètek a konfig:
Gianni27
(senior tag)
Ok, akkor ezek lennének neked:
- AMD Ryzen 5 1600
- MSI B350 Tomahawk
- G.Skill DDR-4 16GB /3200 TridentZValamit kell állìtanom, mikor megkapom, vagy összerakom, elindìtom. 1-2 dolgot lementek, ùjrahùzom a win10-t, ès èlvezem a sebessèget ?
Itt is van alap szabály, mint az fx-nèl, hogy 4.4-nèl jön meg az ereje ?Üdv. Tubica
-
wassabi11
aktív tag
válasz MaxxDamage #17507 üzenetére
Kingston HyperX FURY 8GB DDR4 2400MHz HX424C15FB2/8 ilyenem van felőlem mehet alap frekin
-
j.davidovics
csendes tag
Sziasztok! Régóta követem a topikot, valaki tudna linkelni ryzen 1200-ason lefutatott cinebench 15-ös multicore eredményt, és szerintetek fm2-ről érdemes már váltani? Mindennapos használat, suli, Bf1-el majd szeretnék játszani, és majd videóvágásbá is bele szeretnék kezdeni(gopro, 720-1080p). Jelenleg 1gb-os r7 250x-em van, de távoli tervben van 1050ti. Ugye a ddr4 ára nagyon elszaladt, és nem mostanában megy lejjebb az áruk. (a8-5600k @3,9ghz, 8gb ddr3).
-
válasz wassabi11 #17505 üzenetére
Üdv a klubban!
Wint rakj fel újat (Win10) majd driverezés, egyéb alap dolgok és már használhatod is.(lehet biosba kicsit allitgatnod kell, mert tudtommal barmilyen ramot raksz bele az alapból gyári alap frekin megy)MD
L◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
wassabi11
aktív tag
Úgynézki Péntekre meg jön az 1400 és szombaton már össze is tudom szerelni a gépet és csatlakozom ténylegesen a ryzenes klubhoz
Lenne pár kérdésem
-újra kell húznom a wint?
-van valami progi ami kell a Ryzenhez?
-egyáltalán össze szerelés után kell vele valamit tennem? Vagy csak élvezni hogy lett egy klafa gépem? -
dpalotas
csendes tag
Following models are not compatible to socket AM4. For these coolers will not be available a conversion kit for AM4:
Mugen 2(Rev.B), Mugen 3(Rev.B), Ninja 3(Rev.B), Big Shuriken 2(Rev.B), Kozuti, Kodati, Mine 2, Susanoo, Orochi Rev.B.Nincs hozzá lefogató!
Nekem is ilyen van.
Csináld magad mozgalom![ Szerkesztve ]
-
John Rose
aktív tag
Köszönöm a segítséget
Sikerült beüzemelni a gépet (Amd Ryzen 1500X, Asrock AB350M PRO4, Patriot 8Gb 2133Mhz DDR4, Gigabyte GTX1050Ti). Úgy néz ki memóriamodul probléma volt a háttérben, mert tényleg elég volt a 4 tűs csatlakozó az alaplapi 8 tűs aljzatba.[ Szerkesztve ]
-
nkmedve
őstag
Ha terhelve nem számít a zajszint, akkor az 1600x jó választás, az a hűtő simán el fogja bírni. A magas gyári frekvenciák miatt még OC sem kell, lehet teljesen auton használni, és terheletlenül alíg fogyaszt.
Talán még a folyamatosan 3.8GHz-en 1.35V-on járatott 1700-am is elmenne félpasszív módban, terheletlenül 200RPM-en pörögnek rajta a ventik és így 35 fok körül van. Én főként a forrófejű VGA-m miatt nem csinálom passzívra, mert ennek mindenképp kell az erős áramlat a házban (másképp úgy visít mintha nyúznák), így pedig ha az első házventik min. 600-RPM-en pörögnek, akkor semmi értelme a többi ventit leállítani (főleg, hogy 2-300 RPM-en még teljesen némák).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Eladó! 150.000.-
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest