- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Philips LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Házimozi belépő szinten
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen TV-t vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Táp ventilátor csere
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sutyi^
senior tag
válasz nyul105 #31410 üzenetére
A poén kedvéért leszedtem a játékot az imént és megnéztem max. grafikával (1080p, MSAA x8, refl MSAA x8), de advanced options nélkül. Utóbbit inkább rá se tolom, mert szerintem az sub <40fps átlag még nálam is, nem hogy GTX 1050 Ti-vel.
R5-1600, 16GB (2x8) DDR4-3000, GTX 1060 6GB:
(1080p, Minden a legmagasabb beállításon, FXAA + MSAA x8, refl MSAA x8, Árnyékok: Softest)
Frames Per Second (Higher is better) Min, Max, Avg
Pass 0, 7.061548, 135.742310, 45.679115
Pass 1, 28.385784, 135.661285, 39.023491
Pass 2, 31.436655, 137.413605, 45.009209
Pass 3, 26.863089, 146.515854, 49.199089
Pass 4, 23.271618, 96.959351, 48.522762Átlag: ~45,5fps
MSAA nélkül:
Frames Per Second (Higher is better) Min, Max, Avg
Pass 0, 16.074043, 115.608269, 90.023170
Pass 1, 49.692154, 116.475449, 78.197136
Pass 2, 50.029015, 146.886017, 93.235703
Pass 3, 24.571232, 149.175797, 105.164993
Pass 4, 30.524006, 154.626419, 93.581902Átlag: ~92,0fps
[ Szerkesztve ]
-Pedig nem is én utállak téged, te utálod saját magad! - ...és mégis egész nap együtt kell lennem saját magammal.
-
sutyi^
senior tag
válasz Tamas991 #31407 üzenetére
Ha az Advanced optionst is felhúztad maxra GTA-ban, akkor nagyon nem kell csodálkozni hogy gatyán fut egy GTX 1050 Ti-vel. De úgy szerintem a 8GB RAM-ot is egy pillanat alatt eszi meg a játék...
ARMA meg csak szimplán CPU idő temető, az alá semmi nem elég.
-Pedig nem is én utállak téged, te utálod saját magad! - ...és mégis egész nap együtt kell lennem saját magammal.
-
sutyi^
senior tag
válasz Cingáriusz #30651 üzenetére
Nézd meg jó helyre vannak-e rakva a memória modulok. Lehet nem DC-ben megy...
-
sutyi^
senior tag
válasz garfield545 #30516 üzenetére
Ha még aktuális, akkor húzd le a védő fóliát a hűtő aljáról.
-
-
sutyi^
senior tag
válasz klepto #25731 üzenetére
Akkor már inkább FSP Windale 4: [link]
UI.: Akinek meg gondja van a csoda CL15-ös LPX-el, rakja a 3200CL16-os időzítésére azt kabát...
XMP + a szokásos főbb időzítések kézzel, többi auton. 16-18-18-36-54 vagy 16-18-18-38-56.
[ Szerkesztve ]
-
sutyi^
senior tag
válasz mate211 #25198 üzenetére
Ai Tweaker részen az Ai Tuner DOCP-re van állítva? Mert anélkül kb. hiába állítod be alul a memória órajelet, mert semmi nem lesz applikálva az XMP profilból és még talán a SoC feszültséget sem fogja megemelni ilyenkor egyik ASUS AM4 deszka sem, legalábbis legjobb tudomásom szerint.
-
sutyi^
senior tag
válasz csadesz #24271 üzenetére
CMOS törlés vagy esetleg előtte restore defaults a BIOS-ban.
De próbáljátok meg hátlapi USB-rol vagy előlapi 2.0-rol telepíteni, lehet hogy az előlapi 3.0-at valami 3rd party chip adja.
-
sutyi^
senior tag
válasz Alvin_ti4200 #23854 üzenetére
Very p0rn. Használd egészséggel papa.
-
sutyi^
senior tag
Arra figyelj hogy a memória profil fölötti Ai Tuner opciót is tessék DOCP-re állítani, különben nem állítja be a SoC feszültséget és egyebeket a deszka. Legalábbis régebben így volt...
-
sutyi^
senior tag
válasz Drótszamár #19921 üzenetére
When in doubt, cserélj tápot!
-
sutyi^
senior tag
válasz SECTORnooB #18430 üzenetére
Milyen deszkában nem akar menni 2933-on?
-
sutyi^
senior tag
válasz SECTORnooB #18393 üzenetére
Megjegyezném ismét hogy mindegy hogy páros vagy páratlan CL értékű memóriát veszel, ha az 2666-nál nagyobb órajelen teker, akkor az IMC a legközelebbi páros CL-re kerekít fel...
Lásd sokak által mumusnak tartott Korszar CL15-ös Hynix chipes készlet. 3000-es XMP profil 15-17-17-35, mégis 16-17-17-35-el megy.
-
sutyi^
senior tag
2666 órajel és CL14 fölött az összes páratlan CL-t a legközelebbi párosra állítja maga az IMC, önállóan.
CL15 > CL16
CL17 > CL18
CL19 > CL20(#17835) speedernet:
Arra figyelj hogy friss Win10 buildet telepíts. Media Tool-al csinálj telepítőt az MS-től.
Amúgy friss BIOS és MEMTEST volt mielőtt sebbel-lobbal visszaküldted a deszkát?
-
sutyi^
senior tag
válasz John Rose #17205 üzenetére
A 8-pin EPS adja a delejt a processzorhoz. Anélkül nem fog elindulni. Elvileg a 4pin EPS-t bedugva talán elindul.
Persze a legjobb egy táp lenne amin van ilyen gyárilag, vagy legalább egy 4pin EPS > 8pin EPS kanóc.
-
sutyi^
senior tag
Hát hogy a "minőségi" Ubisoft termék 2-3 óránként dob egy CTD-t nem feltétlen a konfigod problémája.
Arra is felhívnám a figyelmed hogy Division DX12 módban pl. nagyon nincs kibékülve a különféle overlayekkel, legyen az akár egy sima RTSS overlay Afterburner vagy egyéb hasonló mellől.-Pedig nem is én utállak téged, te utálod saját magad! - ...és mégis egész nap együtt kell lennem saját magammal.
-
sutyi^
senior tag
Ami nem JEDEC szabványos készlet, és XMP profilos ott mind 1.35V a feszültség.
-
sutyi^
senior tag
válasz OutSider17 #16317 üzenetére
Olyan magasra rakod rajta ventiket ahova még beakad a bordába a klipsz.
Maximum nem rakod fel az oldallapot...
-
sutyi^
senior tag
válasz bomlaszgeri #16064 üzenetére
Friss Windows telepítést ajánlanék meg mellé a friss chipset drivereket.
-
sutyi^
senior tag
válasz SECTORnooB #14914 üzenetére
Jelezzétek a hivatalos MSI csatornákon is hogy gond van, mert ha nem tudnak róla akkor nem foglalkoznak vele és lehet remélni tovább a soha meg nem érkező hibajavítást.
-
sutyi^
senior tag
-
sutyi^
senior tag
válasz nyulnyulu #14090 üzenetére
Ha nem postol a gép egy BIOS beállítás miatt, akkor ha nyomva tartod DEL gombot indításnál akkor BIOS alapértékekkel fogja ébreszteni a gépet és betölt.
Nem hiszem hogy XMP-től teljes no post-ot kapnál.
(#14106) SECTORnooB:
Memória foglalathoz nézd hogy egyenesen áll-e, lehet a VGA görbül a saját súlya alatt.
Lehet nagyobb nyomással került fel mint az eddigi hűtőid. Azért a csavarokat hülyére ne húzd, csak amíg kézzel érzed hogy nem kell erőltetni.
[ Szerkesztve ]
-
sutyi^
senior tag
válasz nyulnyulu #14083 üzenetére
Ha valamilyen tuning beállítás miatt nem indul a gép, Gigabyte-nál nyomva tartod a DEL-t míg bejön a BIOS. A korábbi beállítások benne maradnak ilyenkor, szóval a no POST okozó beállítást ilyenkor visszább kell venni.
Nálam is ilyen készlet van, ilyen deszkaban. Enyém Hynix A-Die, Single-Rank és F7a BIOS óta megy XMP profillal.
-
sutyi^
senior tag
válasz bandika0626 #13985 üzenetére
-
sutyi^
senior tag
Nálam 16GB Corsair LPX 3000 kit van Hynix A-die, GigaByte AB350-Gaming 3-ban megy XMP profillal.
Non-X procival és Samsung B-die memória nélkül nem kell csodálkozni hogy nem megy 3200 és fölötte a RAM. A trükk az hogy max. 3000-es készletet kell venni és az elketyeg 2933-on szinte mindenkinél probléma mentesen AGESA 1006-ot tartalmazó BIOS-szal.
Ryzen-nél a CCX-ek közötti interconnect a memória / memóriavezérlő órajelén megy. Hivatalosan a max. amit bír 2666MHz, és azt is csak 2 modullal efölött minden OC.
[ Szerkesztve ]
-
sutyi^
senior tag
Hülye kérdés #2 Monitort ugye nem az alaplapba dugtad?
Próbáld meg hogy gomb elemet kiveszed, CMOS clear és visszarakod a gomb elemet.
Amúgy milyen videózsugával probálod hergelni? Csak azért mert ha relatíve régi akkor lehetnek UEFI boottal gondok...
[ Szerkesztve ]
-
sutyi^
senior tag
válasz herrkoser #13716 üzenetére
Ellenőrizd hogy a modulok megkapják-e az 1.35V-ot, illetve hogy a SoC feszültséget emelei az alaplap 1.1V környékére ha XMP-t kapcsolsz, ha nem akkor kézzel állítsd be.
Aztán futtass le egy MEMTEST-et.
[ Szerkesztve ]
-
sutyi^
senior tag
válasz OutSider17 #13715 üzenetére
Nincs hájpolva... ahol az IPC és az órajel az úr és nem skálázódik 4C/8T-nél többre ott nincs versenyben AMD-től semmi, ezek tények nyers számok alapján sajnos.
De felhasználási terület válogatja, például ha túlnyomó részben AVX-re támaszkodó feladatokat végeznék vagy azt használó programokkal dolgoznék akkor nem vennék AMD-t.
De ez itt elég erősen OFF.
-
sutyi^
senior tag
válasz Ferdzsoo #13535 üzenetére
Kérd kölcsön Man0gatya-tól az én dobozos coolerem, lehet már felrakta a lefogatóval sajátját.
Csak majd valahogy jöjjön vissza ha már nem kell egyikőtöknek sem.
[ Szerkesztve ]
-
sutyi^
senior tag
-
sutyi^
senior tag
válasz Valdez #13312 üzenetére
Tudod az a baj, hogy országunkig hamar elér mert be még valszeg a Deutsche Post vagy a DHL hozza, a gondok akkor kezdődnek mikor ez bekerül a Magyar Királyi Postához...
Múltkor rendeltem a telefonomba akkut. Hong Kongból 5 nap alatt beérkezett az országba, majd két hét volt mire a posta kihozta...
-
sutyi^
senior tag
Nekem nem ASUS deszkám van, valamint én személyesen kerülöm az ilyen bloatwareket.
Tíz éve se voltak tökéletesek, azóta meg egyre több funkciót zsufolnak bele ezekbe egyre több hiba forrási lehetőséget generálva...
-
sutyi^
senior tag
ASUS TUF B350M Gaming:
[ Szerkesztve ]
-
sutyi^
senior tag
válasz martin66 #13155 üzenetére
Q-Fan-nál a bogyót alul rakd manual-ra, és a fancurve fölött meg a vezérlést DC-re.
Legalábbis régebben így volt valahogy a feszültség alapú szabályzás. Ha jól láttam akkor a coolereden a venti csak három kanócos ugye?
[ Szerkesztve ]
-
sutyi^
senior tag
Olvass Newegg-et ilyenkor, persze nyilván több ember fog írni akinek valami nyűgje van:
https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=9SIA7HN5J47822&cm_re=b350_mortar-_-13-144-026-_-Product-Pedig nem is én utállak téged, te utálod saját magad! - ...és mégis egész nap együtt kell lennem saját magammal.
-
sutyi^
senior tag
válasz ScomComputer #13115 üzenetére
Gondolom ha ott állítod az órajelet és feszültséget, akkor a tuning menüt hagyd auton. Ellenkező esetben valszeg ha a másik menüben be van állítva az OC szórzó stb., akkor annak van prioritása.
Ha tippelni kell...
-
sutyi^
senior tag
Enyém se egy világ bajnok kocka valószínűleg, +0.078 offset-tel van 3.6-on.
Az olyan 1.32V körül van ha jól rémlik, de majd este megnézem a BIOS-ban mit ír pontosan.De hát nem véletlenül lett belőle sima 1600 és nem 1600X, így működik a bin.
(#13090) scomcomputer
Órajelet ugyan nem veszi vissza, de ugyanúgy lemegy a feszültség és parkoltat. Sokat nem számít...
[ Szerkesztve ]
-
sutyi^
senior tag
válasz TheProb #12898 üzenetére
Mit kell nézni rajt?
8% a különbség átlag FPS-ben, úgy hogy nála 4.4-en megy az i5, de még így is kb. 30-40%-al rosszabbak a minimumok mint nálad.
Ha választanom kéne a két rendszer között inkább a felső a kisebb framedroppok miatt, főleg kompetitívre...
-
sutyi^
senior tag
válasz linuxuser666 #12838 üzenetére
Erősen teglanak tűnik így.
-
sutyi^
senior tag
válasz linuxuser666 #12833 üzenetére
Figyi már, próbáld már meg hogy procit kiveszed és újra berakod.
Deszkád alján nincsenek véletlenül diagnosztikai ledek?
Szerk.: Illetve RAM rendesen a helyén van? ASUS-on nem ilyen féloldalasan berakós másik oldalt pattintós DIMM slot van?
[ Szerkesztve ]
-
sutyi^
senior tag
válasz linuxuser666 #12826 üzenetére
Gomb elem ki, CMOS clear összezár. Gomb elem be?
Valamint 8-pin EPS-t bedugtad a proci mellett?
-
sutyi^
senior tag
válasz BullKoxa #12708 üzenetére
Én majd egy Scythe Kabuto 3-al akarok támadni, top flow így legalább kap némi levegőt a foglalat környéke is. Nagy elvárásaim nincsenek, de leterhelve szegény Hyper TX3 már annyira nem halk sajnos.
Jah és aki lusta mint jó magam, annak mondom hogy a műanyag bracketbe akasztós a rögzítés, zero effort szerelés ftw.
[ Szerkesztve ]
-
sutyi^
senior tag
GigaByte-tól info:
Quick update for everyone on the next round of BETA BIOS. I am pushing to get another round of BIOS out... But it seems a new AGESA code is coming soon. I believe we will have one more round of BETA BIOS using 1006A before the new AGESA is implemented (AMD has not yet released it... Not sure I am supposed to mention it, but ya its coming)
-
sutyi^
senior tag
válasz Walter_White #11452 üzenetére
Nagy, nehéz és nem utolsó sorban DRÁGA a processzor.
TR4-en az installáció effektíve hülye biztos ennyi láb mellett, ha követed az istrukciókat. Ha valakinek sikerül elgörbíteni a pineket a fogalalatban még úgy is hogy mechanikusan segített a ráeresztés hát... izé.
[ Szerkesztve ]
-
sutyi^
senior tag
válasz MiklosSaS #10011 üzenetére
Szerintem nem platform probléma, új nVIDIA driverrel rengeteg nyűgöt reportolnak a népek az FPS dropoktól kezdve, játék crasheken át, a mindenféle GPU artifactig.
Ha még nem tetted meg akkor DDU és rollback 382.xx-re.
-
sutyi^
senior tag
válasz Sgt. Chris #9501 üzenetére
Winfos le van frissítve?
-
sutyi^
senior tag
válasz Okami68 #9432 üzenetére
Nem csak a memória kevesebb rajt, hanem egy 25%-al lassabb is. Igazából ha csak kocagamerkedni kell és nem baj hogy le kell butítani a grafikát az újabb játékokban akkor az vehetsz sima 1050-et is.
Viszont akkor amit a VGA kártyán megspórolsz azt told bele egy 120-128GB-os SSD-be. (HyperX Fury, ADATA SU800 pl.)
-
sutyi^
senior tag
válasz 360xbox360 #9423 üzenetére
Deszkára kérj BIOS frissítést a bolttól, mert többen is szívták a fogukat miatta. Régi BIOS-szal nem hajlandó Ryzen 5 procikkal életre kelni.
-
sutyi^
senior tag
válasz Okami68 #9422 üzenetére
CPU: AMD Ryzen 5 1500X - 54e
Memória: 8GB (2x4 kit) DDR4-3000 Corsair Ven. LPX 24e
Alaplap: ASUS PRIME B350M-A - 26e
Videókártya: GigaByte GTX 1050 Ti OC 4GB - 51e
HDD: 1TB WD Blue 7200rpm (EZEX végű) - 14e
Ház: DeepCool Tesseract - 9e
Tápegység: Chieftec Force 450W (CPS-450S) - 12eÖsszesen kb.: 190e
L3 cache miatt inkább 1500X, szvsz 5e Ft felárat megéri.
-
sutyi^
senior tag
-
sutyi^
senior tag
Nekem most egy HyperX Cloud van az alaplapiba dugva, teljesen rendben van a minőség, az előző deszkához képest pedig sokkal szélesebb a hangkép ha lehet ilyet írni.
Nekem Audigy 1-em volt egy félévig, addig bírtam a "csodás" Creative driver támogatást. A kékhalálokon át (EAX HD-t bekapcsolva 1-2 játékban) a mindenféle egyéb nyűgökön keresztül volt minden.
Daniel_K-t ismerem, de akkor már elváltak útjaink az audizsive, mert nem bírtam
Pár éve a Creative volt olyan rendes hogy még be is perelte a csávót, mert ingyen javította a driver hibákat helyettük. Makes sense right?Aztán Xonar DX-em volt egy darabig, de ott is 3rd party meghajtókat használtam. Azt végül kihasználatlanság miatt adtam el, nem volt hozzá normális fülesem és hangszóróm.
-
sutyi^
senior tag
válasz martin66 #9147 üzenetére
Sokkal jobb integrált hang ALC1220 képében, jobb VRM, Intel Gigabit LAN.
Meg szvsz kúltúráltabban fest az egész deszka (diszkófényeket nem számítva), de ez mondjuk ízlés kérdése.
-
sutyi^
senior tag
válasz Televan74 #9130 üzenetére
Ottan van a kérésnél is belinkelve vala, a Thaiphoon Burner > (#9127) Compika
Nyomsz egy read-et rajt és utána van screenshot funkció is benne, ami feltölti .png-ben az kiolvasott infót.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Philips LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Házimozi belépő szinten
- Macrodroid
- Nyaralás topik
- Apple Watch
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- BestBuy topik
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális Intel Core i5-10400F
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (96M Cache, up to 5.0GHz) Processzor
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Eladó! 150.000.-
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest