- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cathulhu
addikt
válasz
MrTwister #15798 üzenetére
Egy noctua D15 ket darab 12-es bq ventivel, illetve hatul egy 14-es NZXT szall be.
SoC-ot kezzel levettem az ajanlott 1.1V-ra, stabilnak tunik, de majd hasznalat soran dol el vegul. Viszont belelkesulve lehet nem allok meg 3600-nal, hanem megyek feljebb, bar eleg szelarnyekban vannak a ramok -
nyulnyulu
senior tag
Délután megpróbálom és leírom,hogy sikerült e,köszönöm a segítséget
-
nyulnyulu
senior tag
Délután csinálok egy optimális beállitást a biosban,hátha megoldja a problémát,amugy ötletem sincs,már mindent átnéztem,a cpu nincs terhelésen,asztalon 1-2% kihasználtság,de 3,7ghz n pörög
-
nyulnyulu
senior tag
válasz
OutSider17 #15788 üzenetére
Nincs,engedélyezve van
-
nyulnyulu
senior tag
Vkinek valami ötlet mitöl megy a procim állandó 3,7 ghz n?Semmihez nem nyultam,energia gazdálkodást átnéztem,rendben van.
-
DarkByte
addikt
S.O.S. tudom nem jó topik, de ennek nem találok aktív topikot PH-n.
Compker-ből aki rendelt már, eselteg nem tudja hogy a GLS futáros utánvétes fizetésnél minden esetben lehet-e bankkártyával fizetni? Mintha ez is csak akkor működne ha a feladó megrendelte a GLS-nél: [link]
-
Cathulhu
addikt
NA megjott az uj lap (mivel az MSI X370 GPC a mult heten megdoglott), egy GB X370 K7. Most vegre ki tudtam probalni az uj procit. Sajnos az MSI tul hamar purcant meg, igy azzal nem igazan tudtam tesztelni, pedig egy ilyen osszehasonlitas szerintem kifejezetten jo lett volna.
A giga eredmenyei viszont egyaltalan nem rosszak:
Es ez mind auto beallitason. 3.975-on mar instabil, a 4.0-t viszont nem sikerult meg kezzel sem stabilizalnom, pedig 1.375V-ig es high LLC-ig mentem. Most terheles alatt (3.95, auto) 1.294-re esik, ott (4.0, high) 1.316 korul is instabil volt mar. Ennyi kinlodast mar nem er az a +50MHz.
Osszehasonlitas keppen az elozo lap az elozo procival 3.8-ig ment, ott se volt 100%-ig stabil (prime elhasalt, de jatszani eleg volt, kb mint most a 3.975), a memoria sem volt 3.2 folott boot biztos. Utobbi javulas nem tudom mennyire a proci csere hozomanya es mennyire a lap csereje, ezert lett volna jo, ha tobbet tudok tesztelni az MSI-vel.
Jah jotanacs akinek gigaja van, nezzetek meg a SoC feszultseget, mert azt auton nagyon elbarmolta, 1.25ig is elment szo nelkul, az meg nekem mar soknak tunik nagyon.
-
Simi37
őstag
válasz
MaxxDamage #15744 üzenetére
Úhh fehérbe de kva jól néz ki
-
nyulnyulu
senior tag
1500x,valamitöl a cpu 3696 on megy állandóan,semmit nem állítottam el,mi lehet a probléma?
-
-
edari
őstag
válasz
MaxxDamage #15773 üzenetére
Ilyen hőmérsékletnél még nem is fognak tekerni a ventik.
A vízpumpás dolog meg szerintem bios bug.
-
Nem értek hozzá (privibe is jöhet)
Jelenleg ezt jelzi (stress teszt, 100% cpu használat alatt) - mind1 meddig megy , 56c fölé nem megy a temp
De zavar az a vízszivattyú dolog.. (érték ugrál , nem fix. meg azon tudtommal semmi nincs...csatlakoztatva)DC az ok (látom) de CPU Fan Profile nem tartalmazza a Performancet , csak a "Manual , Standard , Silent , Turbo"
MD
L -
DarkByte
addikt
Úgy nézem a Trident Z felé még pont befér a Shadow Rock 2 az itt lévő képek alapján [link]
Remélem azért mondjuk egy Gigabyte és MSI lap között a RAM foglalat magasságában már nincs számottevő különbség.
Hmm, meg merjem én ezt így együtt rendelni?
-
edari
őstag
válasz
MaxxDamage #15767 üzenetére
Dc-re úgy tudod állítani hogy a fan controllt átállítod.
Perfomance-ra pedig úgy állítod hogy a fan profile-t megváltoztatod. -
Performance nálam nincs, DC az állítható Cha_1 FAN -ra.
Meg itt van ez a "Pump" cucc (vízszivattyú) na arra nincs kötve semmi, de mégis jelez, hogy 11xx rpm (ez mi)BIOS-ba CPU FAN Cntrol (jelenlegi beáll.)
Cha_1 FAN Control (jelenlegi beáll.)
3 pin ventiket direkt azért vettem, mert azt mondta Merlin, hogy a lapommal BIOS-ban szabályozható... (amúgy 4 pines lett volna rendelve, de az Okt. végére érkezett volna be hozzá készletre..)
MD
L -
edari
őstag
válasz
MaxxDamage #15764 üzenetére
Azt hiszem csak dc állapotban. De nem vagyok benne biztos.
-
Mindjárt nézem
Cha_1 FAN -on 5 db venti (Nanoxia Deep Silence 140 mm - 1100rpm) van 3 pin (ilyennel és ilyennel megtoldva az alaplapi csati) , ezt lehet valahogy vezérelni ? (vagy ez miként megy most nálam vajon?)MD
L -
Molyzsa
aktív tag
válasz
Valdez #15762 üzenetére
Még azt sem próbáltam, mert az egyik fórumtárs akinek ugyanilyen lapja van korábban már próbálta, egy darabig ment magasabb frekin a RAM, de pár nap múlva elkezdte dobálni neki a bootloop-ot.
Mondjuk neki corsair 3000-es RAM-ja van, és csak 2666-on stabil.Illetve azt sem vágom, hogy mennyi értéket kellene CLDO_VPP-nél beállítani.
Azt tudom, hogy a beállítást követően kell egy hideg indítás és csak utána lehet emelni a RAM frekit. -
Molyzsa
aktív tag
válasz
Szinyák #15756 üzenetére
Na megtesztelem 60-on 3200Mhz-en
Ha a DOOM-ot kibírja 5 percen túl akkor már fejlődés vanUpdate:
Na ez gyors teszt volt, már a játék indításakor dobta a memória hibát. Úgyhogy gyorsan vissza álltam a profilba előzőleg lementett 2933-as beállításra :-)Szertintem nekem tuti a proci memória vezérlője nem bírja hajtani gyorsabban a RAM-ot.
-
edari
őstag
válasz
MaxxDamage #15753 üzenetére
Q-fan beállításoknál rakd a ventiket perfomance sémára.
-
Feriboy2
aktív tag
válasz
Molyzsa #15752 üzenetére
én úgy tudom, hogy ez a beállítás alapból 53.3 ohm mindegy milyen ramod van. meg még annyit, hogy maximum 80-ig menjél el, fentebb ne. de nem ismerem ezt a beállítást én se, csak külföldi fórumban akadtam rá, aztán gondoltam hátha segítene.
ha beszélsz angolul akkor ezt a videót ajánlanám: [link]
AMD alkalmazott beszél a ram tuningról ryzen alatt -
Volna egy problémám CPU hűtés ügyben. Ventilatorokat 600rpm-nél feljebb nem tudom vinni (BIOS-ban) Mi a módja, hogy ha szükséges akkor feljebb is menjen az rpm... ?
MD
L -
Molyzsa
aktív tag
válasz
DarkByte #15686 üzenetére
Hali!
Nekem egy GIGABYTE GA-AB350-GAMING 3 lapom van, egy R5 1600-as proci és egy G.Skill Flarex F4-3200C14-16GFX (dobozon 2* 8GFX) társaságában.
A RAM a fenti kombinációban stabilan megy 2933-on.
3200-őn elindul a rendszer, de hibázik. Próbáltam emelni a SOC-ot, kicsit a RAM feszültséget, illetve az időzítést is, de nem jutottam előrébb.A G.Skill honlapján és a támogatási oldalukon azt olvastam, hogy a Flarex RAM-ok R7-es procikkal lettek tesztelve, ugyanis az R7-es szériának a legmegbíhzatóbb a memória vezérlője.
Ha ennek hinni lehet, akkor ez a RAM elméletben egy R7-es procival megy 3200-őn a giga lapban is.
Mivel kipróbálni még nem tudtam, így a gondolatomat garantálni nem tudom :-)Ezt figyelembe véve dönts.
-
OutSider17
senior tag
válasz
SECTORnooB #15747 üzenetére
Az úgy elég durva lehetett!
-
pipo112
őstag
nálam ez teszi a dolgát FX konfigomra vettem 2013-ban azóta is jó szolgálatot tesz csendben
Noctua NH-D14 -
SECTORnooB
addikt
válasz
IamSociopath #15743 üzenetére
Az egyik spanomnak a 4690K-ját hűtőtte egy Ninja mikor tisztításra került szétszedtük a gépet és mikor pakoltuk vissza véletlenül kihagyta a felső 3 csavart az alaplapba, felállította a gépet tisztességesen kihajolt az alaplap a gépből de semmi baja nem lett, de majdnem szívrohamot kaptunk.
Ez is bizonyítja hogy azért nem szarból van, de jobb vigyázni. -
OutSider17
senior tag
válasz
MaxxDamage #15744 üzenetére
Minap láttam 15-16 körül eladót. Csak sajnos aranyszínűt!
Az pedig nem igazán az én stílusom.
Gyönyörű hűtés egyébként! -
OutSider17
senior tag
válasz
IamSociopath #15743 üzenetére
Lehet ma már én is a Brockennel fogok álmodni!
Ha megjön akkor jönnek a tesztek, HA bírni fogja a 4Ghz-et! -
válasz
OutSider17 #15741 üzenetére
Nálam gond nélkül megy (és ügye 2 ventivel)
Phanteks PH-TC14PE volt a kedvenc hűtőm... (bánom, hogy már nincs meg!)MD
L -
IamSociopath
aktív tag
válasz
OutSider17 #15741 üzenetére
Hát nézd, a Ninja 1080g. Nem törte még ketté a deszkát, bár néha álmodok vele.
-
DarkByte
addikt
Azta***va milyen csatahajókat linkeltek itt
Köszi az újabb tippeket. Végül is úgy alakult hogy este mazsolázok és eldöntöm.Egyébként nyilván pont akkor fogy el iPon-on a Tomahawk amikor rendelni szeretnék.
-
ViZion
félisten
Sokáig erre vágytam: scythe orochi Ventivel lehet topflow, ami ideális, ha kevés ventivel a VRM-re is akar a polgár légáramlást. Régen is horror áron volt sajnos.
Akit a brutális hűtések érdekelnek, az keressen rá szab-tam kollégára a PH!-n. Igazi passzív cuccokat faragott, már "vasárban" is egy vagyon lenne pár hűtése. Sokféle anyaggal, hőcsövekkel kísérletezett, nem tudom, h mi lett vele.
Apucy01: jajj, rögtön megsajnállak... az még ma is etalon, az egyik legjobb cucc.
IamSociopath: jah, az is marha jó, passzív/élpasszív üzemre ideális a lamellázása miatt.
Jók ezek, csak újonnan sem olcsók, meg hát a méret, súly...(#15741) OutSider17 : ki kell bírnia, csak ne dobáld...
-
OutSider17
senior tag
válasz
IamSociopath #15737 üzenetére
Én sem nagyon játszom.
Hát arra a hűtőre pedig már lehet építeni elég jól! -
IamSociopath
aktív tag
válasz
OutSider17 #15736 üzenetére
-
OutSider17
senior tag
válasz
IamSociopath #15735 üzenetére
Passzívba?
Ebből kiindulva biztos nem tuningoltad! -
IamSociopath
aktív tag
válasz
OutSider17 #15734 üzenetére
-
OutSider17
senior tag
válasz
MaxxDamage #15732 üzenetére
Még valami komoly léghűtés srácok???
Hát félő hogy nem fért volna el a gépben.
Emiatt is le kellett vegyem az oldalát. -
Tenzeral
csendes tag
válasz
DarkByte #15708 üzenetére
Hali
Nekem egy "Scythe Mugen 5 Rev B" van, adanak hozzá am4-lefogatót is. A procim 1600x, nem húztam (csak memóriákat) 40 fok környékét tartja idle-ben, játék közben sem megy 60 fölé a hőfok. Magas és döntött kialakítású a hűtő, és van egy bevágás a másik oldalán, ha netán az alaplap két oldalán lenne memória foglalat akkor az is könnyen elfér. A gyári ventije elég csendes és jár hozzá még 2 felfogató pecek, ha ráakar az ember rakni még 1 szélkeltőt nincs akadálya.
-
válasz
OutSider17 #15729 üzenetére
340W TDP-s (+ AM4 kerettet vesz az ember hozzá és van egy extra hűtő AM4-re)
Régen 3 ventis Phanteksem volt...nekem az volt a Best Buy... (kékbe)
MD
L -
oravecz56
aktív tag
Én ezt használom 1600 hűtésére
[Zéro infiniti siva] -
Feriboy2
aktív tag
válasz
csepelball #15725 üzenetére
"Nincs fagyás, nincs bootloop vagy bármely olyan jelenség amiktől rettegtem, mert nagyon sokat olvastam itt róla."
ezekről szerintem azért lehet sokat olvasni mert a fórumba az jön akinek baja van. ritka az olyan mint te aki azért jön ide, hogy leírja minden oké
az SMT miért van letiltva?
-
OutSider17
senior tag
-
Jester01
veterán
válasz
csepelball #15725 üzenetére
CnQ miért van letiltva?
-
Apucy01
őstag
válasz
OutSider17 #15724 üzenetére
ha már léghütés... ehez mit szóltok nekem ilyen öreg vas van..
[link]
-
csepelball
tag
Kb 1 hét használat után az alábbiak a tapasztalataim:
- Semmilyen stabilitás megrengető vagy szétbarmoló dolgot nem észleltem a rendszerben. Azaz működik!
- Sebessége egy szar notebook(cpu:T4500) után extrém villám, annak ellenére, hogy nem tettem bele ssd-t.
- Ami eddig kb 1,5-2 órát vett igénybe (pl: render, nagyobb cpu vagy gpu igényes feladat), az most kb 1,5-5perc.
- Az alaplap QVL listán nem található ez a Team memória amit belevágtam, hanem egy fórumtársnál kérdeztem a pontos típusát annak ami nála bevált. Nálam is(2400mhz)
- Nálam pöccre indult a gép összetákolást követően. Nincs fagyás, nincs bootloop vagy bármely olyan jelenség amiktől rettegtem, mert nagyon sokat olvastam itt róla. És a mai napig semmi ilyen jelenség nem jön elő!
- A biosban az SMT és a Cool 'n Quiet van letiltva, máshoz nem nyúltam hozzá.
- Tuningolni nem tuningolok, úgy érzem számomra megfelelő ez az "enerdzsia" amit a cucc ad.Őszintén szólva nem bántam meg, hogy nem i7-7700-at vettem, hanem ezt.
Hamarosan jönnek a ryzenről szóló videóim folytatásai, de ez már csak a kamumarketing, úgyhogy berakom offba, bár mindegy mert már úgyis olvasod
-
OutSider17
senior tag
Azért elég brutálisan néz ki!
-
-
magno
csendes tag
A lap nem a pécéikszből van. És igen i5-ös gépben giga lappal kipróbáltam nem bootol. Otthon az Asus-ban is a legfrissebb bios-ban fix-en beállítottam először 2400-ra és utána 2133mhz-re és úgysem indult el. 100% hogy hibás a RAM ennek ellenére visszakaptam a boltból kb 2 hét után hogy jó. HyperX Fury 32 GB (4 x 8 GB) DDR4-2666 (HX426C15FBK4/32) - ezzel a típúsú RAM-okkal tesztelték itt a PH-n a B350-es lapokat köztük az Asus B350-est is. Dettó ugyanaz mint az enyém csak mivel nem volt annyi pénzem 1db-ot 8Gb-os modult vettem gondoltam majd ráérek venni hozzá még 1 db-ot. Ráaádásul single channel módban is mennie kéne.
-
olle
senior tag
válasz
OutSider17 #15713 üzenetére
Voltak elvetemült hűtőik. De most is jó volna egy ami aló dolgozna az 1600X nek...
-
Z_A_P
addikt
válasz
OutSider17 #15709 üzenetére
akkor egy Alpenföhn Brocken 3 mekkorra szerinted?
hehehe [link]
-
DarkByte
addikt
válasz
speedmetal #15704 üzenetére
Holly shit, ez a hűtő óriási.
Ezzel azért már erősen félnék hogy a RAM-ok nem férnek be alá. A Trident Z 44mm magas. Úgy nézem a Shadow Rock 2-n a talptól a bordázat aljáig van 38,5mm hely amennyit a hőcsövek elemelnek.
-
törölt tag
Sziasztok
megkezdtem az új gamer pc-m alkotóelemeinek összehalászását, és ha minden igaz, ma át is veszem a gép szívét, egy Ryzen 3 1200-ast. hosszú távra tervezek ezzel a platformmal, jó ideig megmaradnék ezen a procin, vga-nak rx 570/580-at tervezek, szóval eleinte tuning sem játszana, na persze idővel biztos nem fog ártani ha felkerázom 3.8-4Ghz-ra. nagyjából megvannak az elképzeléseim, néztem már ki lapot és ramot is, csak egy kis megerősítést szeretnék, hogy jól választottam. vagy nemASRock Fatal1ty AB350 Gaming K4
G.Skill Trident Z 16GB (3000 vagy 3200 lesz, majd az aktuális árak függvényében)mit mondtok, ez így korrekt összeállítás lehet, nem? köszi a segítséget
-
zozyk
addikt
Milyen jó is,amikor unatkozik az ember és csinál egy türhető Aida panelt.
Jelentem az MSI X370 Krait Gaming 1.66 béta BIos már tudja 3200-on hajtani a Corsair ramokat.
-
DarkByte
addikt
Köszi a további tippeket!
Xelo: Akkor szerintem a G.SKILL 16GB Trident Z DDR4 3200MHz CL14 KIT F4-3200C14D-16GTZ veszem, ez rajta is van a lap listáján mint Samsung chip-es.
speedmetal: a Shadow Rock 2-höz viszont nem látok gyárilag AM4 lefogatót. Sajnos nem igazán értek ezekhez a backplate-ekhez, de ha egy ilyet veszek mellé, akkor fel fogom tudni szerelni? Egyébként a Shadow Rock Slim-en gondolkodtam még, de az is szerintem csak egy irányban feltehető ventillátoros.
-
speedmetal
tag
válasz
Szia!
Ryzen 1500X processzorhoz vettem a Pure Rock hűtőt, de nem voltam megelégedve vele, mert csak vízszintesen tudtam felszerelni a bordát az alaplapomra (ASUS PRIME B350-PLUS) és így a ventilátor fújásirányát felfelé vagy lefelé állíthattam. Nekem ez nem felelt meg, így inkább vettem egy SHADOW ROCK 2-t, amire bárhogy felszerelheted a ventilátort. -
Xelo
addikt
válasz
a 3200-as cl16-os tridentz nem samsung b-die chippel van szerelve tudtommal tehát de, lehet tridentz-vel is melléfogni. ha 3200-asnál akarsz maradni a cl15ös vagy 14-es verziót vedd, már ha szempont hogy 3ghz fölött hajtsd a memóriákat. a 3600-as tridentz és ripjaw is jóféle és az utóbbinak az ára is viszonylag baráti. corsair memória nem ajánlott
-
herrkoser
tag
Corsairrel nem is az a legnagyobb baj, hogy előfordult hibás modul, hanem hogy 1 sorozaton belül gyártottak Hynix, Samsung és Micron chipekkel is, ráadásul sokan a 3000mhz-es cl15 lpx szériát vették, a Rizsa pedig nem a legnagyobb barátja a páratlan időzítésnek. Nekem cl15 2933 mhz-en hibázott, de tökéletesen ment cl16 2933 mhz-en, illetve 2800 mhz cl14-en. Most épp az utóbbival használom.
-
JanR
addikt
válasz
DarkByte #15689 üzenetére
Arra nagyon figyelj, hogy a ram az legyen benne az alaplap QVL listájában.
Corsairt egyáltalán nem ajánlom, én is és még itt a fórumon többen belefutottak abba, hogy az egyik moduljuk hibás.Nekem ilyen TrintetZ GTZB végű ramom volt MSI Bazooka lapban, 2667 volt a teteje, feljebb nem ment sehogy!
Ma jön meg helyette a másik TridentZ, az már benne van a támogatott ramok között, kíváncsi vagyok azzal megy-e majd a 3200 Mhz. De este úgy is megírom. Holnap szabadság és végre lesz időm a tuningra
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy ruhás topik
- bambano: Bambanő háza tája
- DOOM - The Dark Ages
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Túra és kirándulás topic
- Befutott a MindsEye végső előzetese
- Le Mans Ultimate
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Melyik tápegységet vegyem?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- ELKELT! FOXRA VÁR!!Intel i5 10400F 2,9Ghz LGA1200 GARANCIA
- Intel Core i7 9700T - TDP 35W - 8mag/8szál - Eladó!
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- Ryzen 5 5600G + Cooler Master Hyper hűtőborda / G.Skill AEGIS CL16 DDR4 3200MHz
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest