-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
GFerr56
aktív tag
Hay!
Következő probléma megoldásra vár: egy eddig stabil lap-proci-memória trióból a proci cserélve lett (1700x-ről 1600x). Elég a load optimized defaults, vagy Cmos reset, vagy mi a bánat lehet? A jelenség a következő:bios-ban beállítva a ventiket minden ok, hőfok korrekt, majd friss windows elindul, és a ventik össze-vissza pörögnek, hőfok (RYZEN MASTER) 20 fokokat ugrál. RyzenBalanced sem segít...
Kösz-üdv
.Minden eshetőségre gondoltam...hmmm, lehet, hogy én vagyok a gyilkos? - Frank Drebin...........és a farkam benne volt a Guinness Rekordok Könyvében....ki is tiltottak a könyvtárból....
-
chopin42
addikt
Szevasztok! Ha minden klappol, holnap én is csatlakozom, akkor rakom össze (Phanteks Entho pro-ba kerül a cucc):
Elnézést a képminőségért, elég régi a telefon, és már sötét volt
Néhány kérdésem lenne: ryzen 1600 gyári hűtőjének felrakásakor mire figyeljek? Hogy kell tökéletesen felrakni? Valakik írták, hogy nem elég betekerni, valamit le kell "nyomni" közben.
Másik: valószínű win10 kerül fel, ott mit kell tennem első indításnál? Csakúgy, mint biosban?
Ha valami eszembe jut, még írok holnap[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
komi77
senior tag
Igen, ez lehetséges mert egy 1050Ti van a Ryzen alatt. Még jó időben jó áron vettem a vga-t. Azóta meg várom, hogy barátibb árak legyenek vga fronton. Nagyon vártam a Vegát. Kicsit csalódott vagyok az eddigi eredmények miatt. Talán később jobb lesz és talán az árak is rendeződnek idővel. Addig meg fhd-re jó lesz az 1050Ti.
Szegény ember kézzel nőz.
-
Televan74
nagyúr
válasz BullKoxa #12199 üzenetére
Ma este ha még lesz időm próbálok még egykét beállítást. Memóriát megnézem 3066 -on.A CPU -t hagyom 3,8Ghz -n. És mivel csak játszom az 1600 -s procimnál elég a hat mag, kilőttem a SMT -t
Elnézet hogy még a privátra nem válaszoltam.
(#12203) chopin42 Grat a cuccokhoz! Sok sikert hozzá!
(#12207) Apucy01 Te isten átka tolvaj kobold,neked mikor gratulálhatok majd? Gyere csatlakozz te is, nem harapunk!
[ Szerkesztve ]
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
Leon77
őstag
válasz chopin42 #12203 üzenetére
Szia!
gyári hűtő előre van pasztázva, szépen felteszed, ha jól tudom ez bekattan, esetleg előtte mozgasd meg picit jobbra balra, de aztán szvsz lefogathatod.
Load bios default, utána már... tiéd a pálya, és defaulton tenném fel a wint, utána kezdenék bármit is mókolni.
Amúgy gratula és üdv a klubban
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
Malibutomi
nagyúr
Epulnek az uj gepek a Cloud Imperium Gamesnel..ki talalja meg a neznivalot?
-
bandika0626
senior tag
válasz Malibutomi #12212 üzenetére
A Ryzen 7-re gondoltál?
AMD RYZEN R7 1700, Cooler Master MasterLiquid 240, MSI X370 SLI PLUS, Corsair 2x4GB DDR4 3600MHz,Asus dual 1060 3G , Gigabyte GTX 1060 3G , Coolermasters GX 450, WD Caviar black sata3 500GB, SSD samsung 830 64GB.
-
törölt tag
válasz Malibutomi #12212 üzenetére
mit kell nézni?
ketten raknak össze egy gépet, amiből 3 dolog látszik a házon kívül:
ryzen 7 proci
asrock x370 taichi lap
evga 550 g3(#12213) bandika0626
zen topikban ezen nem lepődnék meg. kb pixelről pixelre átnéztem a képet, hogy valami extrát találjak.[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
válasz bandika0626 #12213 üzenetére
Persze
-
pengwin
addikt
válasz Malibutomi #12215 üzenetére
Néznivalónak néznivaló, de koránt sem olyan meglepő.
Elég jól sikerült kis zen-dülés lett ez.Ivy i7-ről jöttem, az R5 1600X nekem minden téren komoly előrelépés.
De én amit a legjobban élvezek az a szabadság, amit az AMD egy ilyen B350-es lappal ad... rengeteg opció a BIOS-ban,MÁS, RAM-téma:
Corsair Vengeance LPX 3200MHz CL16 16GB (2*8GB) kit (CMK16GX4M2B3200C16, ver. 5.39), AsRock AB350M Pro4 alaplapban próbálva:
XMP profillal nem megy 3200-on, 3066MHz-en viszont betonstabil az XMP profil értékeivel.
Még próbálgatom a beállításokat.[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
jedis
senior tag
válasz Malibutomi #12215 üzenetére
Bajegg ! 10 percen keresztül kerestem a VEGA-t a képen ! Mááá pixelesre nagyítottam ! Jó átb..tá !
Ha az autópályán haladván, egyszer csak vészjósló mennydörgést hallasz magad mögött, és hátratekintvén egy nagy feketeség közelít feléd ezerrel, ne hidd azt hogy egy viharfelhő vett üldözőbe !
-
komi77
senior tag
válasz SECTORnooB #12217 üzenetére
Vagy kékeket, zöldeket. Egyébként a pirosak azért is jobbak, mert Schumacher óta tudjuk, hogy a piros színnek kisebb a közegellenállása, sőt a hűtése is jobb és a piros színnel kezelt dolgok gyorsabbak . Szóval nincs kecmec, piros memókat a népnek.
Szegény ember kézzel nőz.
-
Molyzsa
aktív tag
válasz tomaszka88 #12116 üzenetére
Hali!
A B350-es Gigabyte lapoknál úgy számolj, hogy 2666Mhz felett általában a RAM modulok névleges sebessége mínusz egy szinttel fog stabilan menni.
Magyarul egy 3200-as RAM 2933-on általában jól működik.
Illetve figyelj rá, hogy a RAM-nak páros legyen a CL időzítése.Nálam F4-3200C14D-16GFX RAm üzemel a Gaming 3 lapban.
3200-őn is elindul, de nem stabil (fagy a WIN illetve hideg indításkor nem mindig sikerül elsőre elindulnia).
2933-on egyszer sem volt fagyás, illetve hiba bekapcsoláskor, teljesen stabil.
Természetesen lehetne vele még mókolni, de én úgy vagyok vele várok még egy BIOS-t.
Ugyanis ha az én RAM-omnál pl. fentebb vinném az CL időzítést 14-ről 16-ra illetve adnék neki még + feszt. akkor valószínű menne 3200-őn.A predator RAM-ra vonatkozóan nem találtam tesztet a Giga lapban, de mintha az rémlene, hogy még a Ryzen induláskor volt valakinek és még kínlódott vele, bár azóta kijött az AGESA 1.0.0.6.
itt tudsz nézni RAM eredményeket (ami kékkel szedett azokhoz tartozik teszt eredmény):
[link]Itt még olvasgathatsz
[link][ Szerkesztve ]
..o.O..
-
atenza
senior tag
Amúgy ryzen szempontjából elég rossz h egyrészt vannak még fél év után is RAM gondok, másrészt nagyon drágák a ramok.
Másrészről meg a memóriagyártók meg nézik a mutatókat és a ryzen sikere miatt azt hiszik h mekkora kereslet van a ddr4 gyors ramokra és így biztos h nem fognak árat csökkenteni ha ennyiért is viszik őket. Pedig csak azért mert muszáj, ha az ember ryzent akar...
-
SECTORnooB
addikt
válasz atenza #12224 üzenetére
Hát igen, tegnap feltettem a legújabb biost a tomahawk-ra egy ideig nagyon fasza volt mert áramtalanítás után is faszán indult, de ma reggel ahogy pöccintettem be a gépet megint elkezdte csinálni.. vissza vettem 3066mhz-re míg ki nem javítják teljesen, de abban van fejlődés, hogy többszöri újra indulás után sem törli a bios beállításaimat.
-
OutSider17
senior tag
Szervusztok!
Megcsináltam már én is ezt a Cpu-z validálást.
[link]Napról-napra meglep ez a konfig!
Légy becsületes. Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak. (Everett W. Lord)
-
SECTORnooB
addikt
-
atenza
senior tag
válasz Apucy01 #12227 üzenetére
Annak persze nem gond aki ennyire ért hozzá, de a nagy többség nem fogja megnézni. Legalábbis eddig nem kellett ennyire törődni ezzel.
Nagyon régen megeshetett hogy nem volt 100% hogy megy dualban két ram ha nem kitben vetted, de kb 10 éve intel oldalon bármilyen ramot használhattál tuti hogy ment vele a gép, akár keverve is különböző márkákat.Abban igazad van hogy meg lehet oldani, de a nagy átlagnak ez akkor is gond, az emberek ennél lustábbak(tisztelet a kivételnek), hogy kikeressék a megfelelő memória méretet, majd megkeressék a QVL-t (amiről még nem is biztos hogy hallottak eddig mert nem kellett, én is baromi régóta benne vagyok hobbi szinten a pc alkatrészekbe de őszintén ryzenig nem is tudtam h van ilyen) , majd annak a kódját keressék ki manuálisan és ellenőrizzék le (mert nem mindenki ismeri a ctrl+f kombinációt)
A enthusiastokon kívül szerintem ez mindenkinek nagy macera, még nekem is gond ezzel szórakozni, mert nem elég azt nézni hogy egyáltalán elindul-e vele, az is lehet h nem, de azt is kell nézni hogy ha veszel egy 3000mhz-eset akkor az tud-e annyin menni, vagy csak 2133-on...
Reméljük azért jobb lesz ennél, de már fél éve kint van a ryzen.
[ Szerkesztve ]
-
OutSider17
senior tag
válasz OutSider17 #12228 üzenetére
Bocsánat a sok képért! De elfelejtettem átkapcsolni teljesímény centrikusba az energiagazdálkodást.
Picit jobb, nem sokkal![ Szerkesztve ]
Légy becsületes. Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak. (Everett W. Lord)
-
Apucy01
őstag
válasz atenza #12230 üzenetére
Egyáltalán nem értek hozzá! csak szeretek a gépekkel foglalkozni.
a másik dolog amit meg emlitettél az az hogy INTEL oldalon nem volt ilyen gond!! Azt el is hiszem hiszen a ramok kb 99% a intelre let optimalizálva... de azért nem muszáj listákat nézegetni ott a YT számtalan Ryzen ramos videó van [link] és itt is a fórumon ha megkérdezed nagyon szivesen segitünk segitenek.
Csak simán Tolvaj KOBOLD!! :D
-
BullKoxa
őstag
válasz OutSider17 #12232 üzenetére
-
Szeszkazán
senior tag
válasz OutSider17 #12235 üzenetére
Az gond , mert a Ryzen azzal a profillal megy igazán.
-
SP4C3
veterán
válasz OutSider17 #12228 üzenetére
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
atenza
senior tag
Nem tudja valaki ASUS BIOS-ban (rog b350-f gaming) mi a neve annak a funkciónak ami visszaveszi az órajelet ha nincs terhelve a rendszer?
Ugye default beállításokkal csak terhelve ugrik fel 3200mhz-re az 1700-as és ha nincs terhelve visszaveszi 1500mhz környékére, de ha tuningolom offset-el akkor fixen marad a rendszer a tuningolt értéken, nem veszi vissza ha nincs terhelve.Valaki írta korábban h tuningnál egyből kikapcsolja a BIOS ezt és vissza kell állítani de nem találom.
Keresem a BIOS-ban de nem találom egyelőre.
[ Szerkesztve ]
-
chopin42
addikt
A ventik már felpörögtek, majd bejutottam a biosba, matattam már kicsit, szóval működik amit összeraktam Jöhet a neheze: a telepítés/minden progi felrakása...
Szakmai kérdések csak a fórumban...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen házat vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Crypto Trade
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Eredeti játékok OFF topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Fűzzük össze a szavakat :)