- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Bluetooth hangszórók
- Milyen széket vegyek?
- ASUS ROG Ally
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Azonnali notebookos kérdések órája
- SONY LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyul105
senior tag
válasz SECTORnooB #12698 üzenetére
Köszi,
játékok alatt nekem is 60, csak hogy nem ártok a procinak-e, ha 1,5-2 órán keresztül konstans 80 fokon járatom.
[ Szerkesztve ]
-
Szinyák
őstag
V.ki hűt itt 1700.-at játékvízzel ? Yuktubon nem nagyon találtam róla értelmes tesztet ..
[ Szerkesztve ]
Szinyák
-
nyul105
senior tag
Sziasztok,
a prime95 melyik verziója jó ryzen tesztre? Vagy igazából a régebbiek is megfelelnek?
Sectornoob, visszavettem a procit 3.75re, auto fesszel, 50-75mghz miatt nem akarnék nagyon állítgatni a feszültségen, így picit hidegebb is.
Viszont a dram voltot 1.35ről 1.36ra raktam, SOCot pedig 1.05ről 1.065-re, mert windows restartnál csinált olyat, hogy nem indult el...
Valahogy úgy érzem, hogy restartnál nem mindig tudja belőni magát. Sajnos nagyon tesztelni nincs időm, de ma adok neki egy prime95t szerintem másfél órányit. Nem gond, hogy 80 fok körül van a proci a teszt alatt?Köszi
-
-Solt-
veterán
válasz Omli85 #12690 üzenetére
Mutatok én neked olyan játékokat ahol még az 1050Ti mellett is lehet CPU limit...
(#12691) SECTORnooB: Sokan keverik ezeket a dolgokat, és nagyon sok júzertől halottam már, hogy minek cseréljem a procimat, nem megy 100%-n... szóval ezért igazítottam rajta.
[ Szerkesztve ]
www.smart-bus.hu
-
-
Omli85
őstag
válasz -Solt- #12686 üzenetére
Azért a jelen helyzetben amiből ez az egész indult vajmi kevés eséllyel van cpu limit egy 1050ti mellet vsync on vagy off tökmindegy ....
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
Valdez
őstag
Üdv!
Nemsokára én is csatlakozom a klubhoz
MSI B350 Gaming Pro Carbon
Ryzen 5 1600
2x8GB G.Skill 3200-as ram.
Be Quiet Dark Rock 3 hűtő, amihez persze nem volt am4 lefogató, így arra várni kell, addig nem tudom összerakni[ Szerkesztve ]
-
-Solt-
veterán
válasz SECTORnooB #12687 üzenetére
Akkor írd oda, mert az alábbi kijelentésed önmagában nem állja meg a helyét!
Miért lenne proci limited....akkor van proci limited mikor a cpu 100% on hajt
www.smart-bus.hu
-
-Solt-
veterán
válasz SECTORnooB #12685 üzenetére
Amikor a GPU nem teker maximumon (természetesen V-Sync off), akkor CPU limited van, mert a CPU felől nem érkezik kellő mennyiség adat a GPU felé. Ennek oka lehet az, hogy maga a CPU kevés, és lehet szoftveres limit is, jellemzően ez a helyzet akkor amikor a CPU és a GPU is viszonylag alacsony kihasználtsággal ketyeg.
[ Szerkesztve ]
www.smart-bus.hu
-
SECTORnooB
addikt
válasz tomaszka88 #12664 üzenetére
Miért lenne proci limited....akkor van proci limited mikor a cpu 100% on hajt és a vga meg 50-60% dalolászik...
Mint például nálam 4690K-val BF1-be..
Nem hiszem, hogy a közeljövőben napi átlagfelhasználás és játék mellet tapasztalni fogsz hasonlót...[ Szerkesztve ]
-
Omli85
őstag
válasz #95462144 #12683 üzenetére
Többször írtuk már hogy automatán hagyva minden beállítást hajlamos túlfeszelni kicsit a kockát minden alaplap. HWinfóval monitoirozva jól látható hogy felcsapkodja 1.4v környékére a feszültséget.
Általánosságban a legtöbb kocka fix 1.260-1.280v környékén stabilan viszi a 3.7GHz-t ez még minimális emelés a default alap feszültséghez képest. Az eredmények alapján amit itt megosztottak a tulajok többnyire az jön le, hogy átlagosan 3.8GHz felett kezdi el olyan mértékben kérni a legtöbb kocka a feszültséget, hogy adott esetben már nem éri meg az a plusz 100-200MHz oc a többletfeszültséget és az ebből adódó hőtermelést.
[ Szerkesztve ]
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
Omli85
őstag
válasz #95462144 #12676 üzenetére
Azért magas hőfok adódhat abból is ha 1.4v környékén van járatva a kocka oda azért már felső kategóriás lég vagy normális víz ajánlott különben nem fogod meg értelmes hőfokon terhelve pásztázhatod akárhogy meg akármivel illetve ekkora feszültségénél konstans terhelés mellet melegszik már azért a vrm is.
-
Lukitomi
aktív tag
válasz tomaszka88 #12673 üzenetére
Nem feltétlenül olyan magas a hőfok a vrm-en, esetleg tapintással is ellenőrizni kellene!
Nekem is kb 10-12 fokos különbség van a cpu mag és a cpu között terhelve, de valószínű szoftveres hiba a hwinfó részéről (és aida részéről is) vagy alaplapi hőérzékelő miatt, mert elötte egy asus b350 plus-ban teljesen egyforma volt a kijelzett érték azonos órajel és hőfok mellett, de természetesrn a nagyobb hőfokot kell figyelembe venni, mármint a cpu-nál az a reális.
Hwinfo-ban a proci a saját hőfokot általában jól írja, viszont az alaplap által mért hőfokok elég sok lapnál még mindíg búgosak valószínű szoftverhiba miatt. Rengeteg mérést elvégrztem az elmúlt hetekben, ezért írom ezt!
Hwinfo-bsn a cpu(Tdie) hőfok biztosan jó![ Szerkesztve ]
-
ovics
aktív tag
hülye kérdés lesz de egyszerűen nem találom, hol tudom a Vrm hőfokot megnézni? nálam hwinfo így néz ki
-
BullKoxa
őstag
válasz tomaszka88 #12671 üzenetére
Hello! Én mikor nemrég a 3800MHz-n próbálgattam BF1-t ( Multy ) és csak 50-55 Fps-m volt. a 3750-s stabil OC mellett 100-110 FPS-m van Gondolom azért mert csak 1-2 mag ment 3800-n. a 3800-s beállításom kb 4-5 perc alatt elhasalt LinX tesz alatt.
Nekem ez így teljesen jó ahogy most van a gépem 3750MHz , 1.237v . ramok 2933-n cl14 . Msi X370 Gaming Pro lap, és még egy ideig a kis 8GB-s Rx480-l, 1330/2100 .
ovics : Nálam sincs VRM , gondolom nincs szenzor ott.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz tomaszka88 #12671 üzenetére
Pont ezért van ez a differencia. A processzormag jobban melegszik, mint a felület nem adja át a hőt, pont ez a visszajelzése a deszkának, nem véletlenül van megadva két érték. A deszka jelezni fog igen, lekapcsol 91 fokos diódahőnél, de nagyon nem tanácsos ezt elérni még a 80fokos dióda hő is okozhat gondokat... Attól még, hogy úgy látod a hűtő jól fel van szerelve egyáltalán nem biztos, hogy úgy van, az értékeid rosszak ez biztos, ami 99%, hogy valami nem stimmel a hűtéssel.
-
senior tag
válasz tomaszka88 #12673 üzenetére
A tápnak enyhén szólva nem sok köze van a magas VRM hőfokhoz....
Forza Ferrari!
-
Omli85
őstag
válasz tomaszka88 #12669 üzenetére
Mert gyenge a vga 1080p 60FPS-hez max grafikán de vga témát inkább vga topikban ne itt.
Amúgy youtube-on rákeresel van millió teszt ott lecsekkolhatod melyik vga mit tud adott felbontásokon.ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
törölt tag
válasz tomaszka88 #12640 üzenetére
Hello, ahogyan már jeleztem feléd az a VRM hőmérséklet nagyon magas, nem optimális, nagyon lecsökkenti a deszka élettartamát. Lehet nem láttad, de írtam a dióda és a felületi hőfokokra, hogy együtt (kellene) skálázódnia (érdemes lehet újra pasztáznod a hűtőt) itt egy videó, hogy nálam ez hogy néz ki: https://youtu.be/NWIOKWRTvaQ
-
tomaszka88
aktív tag
-
Leon77
őstag
Nem értem miért agyalsz proci meg lap cseren, ha vga limited van? Vegyél jobb vga-t (az a 1050 ti nem egy tigris)
inkább, ha ez annyira zavar és van rá keret. Ha nem, akkor vissza kell venni a grafikabol.[ Szerkesztve ]
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
Omli85
őstag
Ne haragudj de te nem olvasod a neked írt válaszokat ?
Vagy 5x le lett írva, hogy felső kategóriás VGA esetén futhatsz bele maximum CPU limit-be Ryzen esetén és ott is csak akkor ha 60 FPS feletti érték a fontos. Nagy felbontás és részletesség mellett még top VGA-val se lesz CPU limited vagy csak nagyon minimális.ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
-
Omli85
őstag
válasz GFerr56 #12623 üzenetére
No akkor csak meg kell néznem ezt a 1501-es biost látom ez már final nem béta
(#12661) Lukitomi: Ejj de jófajta kockát fogtál ki azért a 3.9GHz 1.3v alatti fesszel több mint baráti FX topikos szófordulattal élve "GoldenChips" gyanús a cucc .
[ Szerkesztve ]
-
Lukitomi
aktív tag
válasz IstvánLászló #12660 üzenetére
Na én ezért vettem pont a legtöbb fázisos alaplapot, engedjétek meg, hogy én is mutassak pár eredményt!
ASRock X370 Professional Gaming, R7 1800X @3.9GHz, Corsair CL16 3200MHz ram @ CL14 2800-on.
Csináltam éjszsaka egy 300 körös IBT tesztet very high-on, amiből reggelre lement 225 kör:
AIDA memória és chace teszt:
A VRM 24 fokos szobában 60 fokig ment fel, a proci Noctua D15-el 65,8 fok volt a maximum 1.148 voltos magfesz mellet 3.9 GHz-en
Szerintem itt már nevezhető stabilnak a rendszer.
A 3200-es memóriák mennek 3200MHz-en, de nem hoz annyit a konyhára (konvertálásnál, nem játszom), amennyivel többet fogyaszt miatta a proci az SOC feszültség emeléssel. Jelen esetben az SOC fesz 0.9 volt a 3200-es 1.1 volt helyett, ami további 10 watt fogyasztást eredményez és ezáltal magasabb proci hőfokot![ Szerkesztve ]
-
IstvánLászló
senior tag
válasz tomaszka88 #12658 üzenetére
Üdv!
A Vrem-főlé tegyél is fel egy leglább 8-12 centis ventit, mert a 100 fok, majdem a határ értéket is surolja.
A lényeg a fet-ek max 120 fok-ok birnak, de az már veszélyes és nem is árt a léghűtés, ez a tapasztalatom, egy 4 Ghz-re huzott Fx 6800-al, mot a vrm nálam így maximum 70 fok.További sok sok síkert kivánok, István
Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
Devas
őstag
válasz tomaszka88 #12658 üzenetére
Vsync off esetről beszéltem.
FPS csökkenés akkor van ha a procit terheled (például szebb tükröződésekkel), vagy a VGA limit nem engedi kifutni a procit.
(VGA limit értsd: VGA kihasználtsága 95% felett van)Ha nincs VGA limit akkor a proci a lehetőségeihez képest maximálisan ki van használva.
Fordított esetben meg ugye a VGA van maxon kihasználva és a proci szotyizik.Proci kihasználtsága pedig kb akkor tetőzik, amikor valamelyik szál eléri a 100%-ot, de nem minden játékban van így. SMT on esetén se éri el általában a 100%-ot, mert megzavarodhat a mérés.
Proci limitet nem is nagyon tudsz másképp megállapítani, csak úgy ha a VGA kihasználtságát nézed.
Vagy proci, vagy VGA limit van mindenképpen, hol az egyik, hol a másik, de csak Vsync off esetében.Vsync on esetén pedig szerintem az az ideális, ha nincs limited és stabilan tartja a 60 FPS-t.
Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.
-
tomaszka88
aktív tag
Igazán nincs mit. Szerintem azért mozogtam a limit határán mert akkor még nem volt kikapcsolva a vsnyc Én ált.csutkára húzom a grafikát , élsimítás meg minden, de amit írtál, azt is kipróbálom. Maradok Fhd felbontásnál Vsyn On.. max.graf., élsimítást állítom majd. Viszont fogtam, és vissza állítottam alapra a procit, hagyom, boost bekapcs. majd intézi a dolgát.
Szerintetek, ha a proci és a vga kb. egyforma százalékon menne, akkor nem lenne fps csökkenés ?
[ Szerkesztve ]
-
Devas
őstag
válasz tomaszka88 #12607 üzenetére
Köszi a méréseket!
Van elég kraft a prociban így kikapcsolt SMT mellett is!
Vicces, hogy max settingsben, minimum felbontáson a VGA limit határán mozogsz.
Amúgy játék esetén én úgy állítanám be a helyedben, hogy Vsync ON, és kicsit lejjebb venném az árnyékokat, a fényeket meg az élsimítást, hogy ne menjen 60 alá a minimum FPS.Majd a leendő Ryzen tesztben is ezt a 120 FPS-t szeretném viszont látni... remélem nem baltázzák el ismét a srácok.
Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.
-
tomaszka88
aktív tag
Hoztam nektek egy kis érdekességet... A régi Phenom II X4-s Aida mérések vs. Mostani Ryzen
Azért komolyat hozott.....
-
olle
senior tag
válasz M@cika #12653 üzenetére
Áhhh nem hallottad az iróniát. Ismerem de inkább https://www.systemrequirementslab.com
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG Strix B650E-F Gaming. AMD Ryzen 9 7900X (OC) 5.5 Ghz. AMD Radeon™ RX 6950 XT Phantom Gaming 16GB OC
-
M@cika
őstag
-
palfitom
félisten
válasz Krisz0418 #12633 üzenetére
Nem mindegyik drágább.
Corsair 3000 CL15, kb ugyanannyi mint a 2400-as... (CMK8GX4M2B3000C15, vagy CMK16GX4M2B3000C15)Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
olle
senior tag
válasz tomaszka88 #12650 üzenetére
Gépigény.hu? Az milyen oldal?
ASUS ROG Strix B650E-F Gaming. AMD Ryzen 9 7900X (OC) 5.5 Ghz. AMD Radeon™ RX 6950 XT Phantom Gaming 16GB OC
-
Molyzsa
aktív tag
-
olle
senior tag
válasz tomaszka88 #12645 üzenetére
mi ez itt társkereső?
-
Molyzsa
aktív tag
válasz tomaszka88 #12640 üzenetére
Igen világít.
Ha nem indul a gép ezekből lehet megmondani mivel van a probléma.
De vannak ellentmondások, mert pl. ha a RAM freki nem tetszik neki és nem indul a gép (3-at sípol), akkor is a CPU led világít. Ami végig gondolva valós infó, mert a memória vezérlő a prociban van.
Ha szépen a bekapcsolás menetében kialszanak a fények akkor minden ok.
Bios-ban ég a boot, mert arra várakozik[ Szerkesztve ]
..o.O..
-
Krisz0418
őstag
válasz Feriboy2 #12636 üzenetére
https://www.arukereso.hu/memoria-modul-c3577/neo-forza/8gb-ddr4-2666mhz-nf-ram8g2666ms-p377967443/
Erről a ramról vélemény? Megéri megvenni? Egy msi b350 pro vdh vagy asus prime b350m-k lapba menne
AMD RYZEN 9800X3D || ARCTIC FREEZER 3 360MM || GIGABYTE AORUS ELITE X870 || HYPERX FURY BEAST 32GB 6000cl30 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
Krisz0418
őstag
válasz ViZion #12634 üzenetére
Tudom hogy a lap miatt ilyen gyatra..De nem költenék már rá, elavultnak vélem és gyengének. Már bőven kint van a ryzen és a skylake is inkább ebbe fektetnék bele. Kezdetnek jó lesz egy olcsóbb kategória (1200-1300x, i3 6100-7100) később úgy is menne bele erősebb cpu illetve több ram, ssd vétel még lesz idén.!
AMD RYZEN 9800X3D || ARCTIC FREEZER 3 360MM || GIGABYTE AORUS ELITE X870 || HYPERX FURY BEAST 32GB 6000cl30 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
tomaszka88
aktív tag
válasz Molyzsa #12639 üzenetére
Szia!
Köszi a megosztást, én szerintem kicsit várok még, Közben lehet egy gyors kérdésem? Látom neked is olyan lapod van mint nekem. Nálad is felvillannak a piros hibajelző ledek gépbekapcsoláskor ? Illetve, mikor a biosban vagyok ég a boot lámpa. Meg akkor is amíg be nem tölti a windowst ,és a vga pedig addig amíg nincs kép. Ezeket nem kell komolyan vennem ?
[ Szerkesztve ]
-
pipo112
őstag
válasz Szinyák #12630 üzenetére
nekem is ilyen van én is mx4/mx2-t váltottam vele nekem hozott kb 3 fokot .én nem szoktam kenegetni cpu közepére teszek egy egér szarnyit meg négy pöttyet a sarkokhoz de nem pont a sarokra attól azért beljebb és leszedésnél lehet látni szépen el terül az a kupakon
Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
Feriboy2
aktív tag
2666 mhz jó lesz. sokkal erősebb GPU kéne, hogy játékok alatt érezd a gyorsabb ram hatását.
memória sebesség összehasonlítás -
R3laX
addikt
válasz tomaszka88 #12632 üzenetére
VRM nekem elég ijesztő . Nálam 29 fokos szobában volt 60 fok körül. A proci 1.325V-ot kap 3.8-ra.
Szerk.: Én ahogy régebben írtam neked, vettem volna egy 1600-ast 3000-es rammal, meg kicsit ütősebb lapot. Vigyázz rá, nehogy a füstszag legyen a következő . Ha hajtod az OC-t, tényleg jobb lett vna egy x370.
[ Szerkesztve ]
-
Az FX is a gyenge lap miatt problémás. Ha most Ryzenből is szedett-vedetten rakod össze, akkor mi lesz? A ryzen is kegyetlen? Igen, ez még drágább. Írtuk, h cserélj lapot, vagy ebben próbáld meg beállítani, rendes hűtéssel és utána jobb lesz (SSD sem ártana mondjuk).
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Krisz0418
őstag
Ryzen 1300x mellé mennyire illik egy 2400mhzes ram? Vagy 2666os? E fölöttiek nagyon drágák én meg annyira nem akarok zsebbe nyulni..csak szegény 1060 mellé kerítenék értelmes rendszert..mert mostani fx az kegyetlen..
-
tomaszka88
aktív tag
Sziasztok!
Biztos nem leszek számotokra ismeretlen figura napok óta fosom a szót..de hát egy új gép, és platform kiismerésére nem elég pár nap. Végeztem egy Aida tesztet.
Alaplapom : Giga AB350 Gaming 3+Ryzen 1600x proci
Ramok belőve : 3200-asok - Profil2 @2933mhz stabil
Procit lehet max. 3,9ghz-ig húzni - max hőfok 75/ Vrm 100 fok ez bőven elég is, sőt a 3,8ghz is. Stabil.
Biosom beállításai :
Szerintetek, jók ezek a beállítások ? Azon gondolkodtam,hogy lehet proci húzás szempontjából jobban jártam volna egy X370-s lappal
[ Szerkesztve ]
-
tkesy
őstag
válasz ViZion #12618 üzenetére
No problem, de a B150-be kissé nehezen passzíroznám bele a meglévő R 1700-et... Persze tudom, hogy semmi sem lehetetlen, de inkább kihagynám...
Ezt a lapot csak azért vettem meg, mert kellett valami amíg a B350-es Strix garanciája végigmegy, ami persze 2 nappal a szabadságom előtt halt el...[ Szerkesztve ]
>>>> The Truth Is Out There - I Want To Believe <<<<
-
BullKoxa
őstag
válasz martin66 #12619 üzenetére
hello! 3066-n nekem hibázik nem, is erőltetem, jó nekem a 2933 a CL15 nem megy mert itt már írták hogy a páros időzítést szereti a Ryzen. CL14 , CL16. Na már most én már nem is tudom milyen volt a cl16-s eredményem Aida-val nézve. De nekem ez teljesen megfelel. Ramom Kingston HyperX Savage 3000MHZ CL15 .
Ne Aida-val teszteljetek már !! Írva van Én LinX-t használok AMD-t ,LinX Link . Köszi a linkért ! .
.Én 10 vagy 5 körösre teszem a LinX-t itt csak a hőfok miatt van 3 körösön a teszt.
Valaki Prime95, és más IBT-t. Aida nem jó ha stabilitást nézünk, szerintem gyenge erre.Ferdzsoo (#12620) :igen ilyet szeretnél !! Stabilitási tesz után ! Szerintem nem rossz a Dark Rok Pro3,azt írták nekem a hűtő topikban hogy a Dark Rock 3 @ a Dark Rock 3 PRO küzt kb 5 fok különbség van a Pro-nak. a PRO-t bárhogy fel lehet tenni AM4-re, az enyémet nem,de már nem is érdekel. Ezt a Gyártó írta nekem,mert kérdeztem .
BF1 multi alatt nekem most hogy hidegebb van 52 fok a Cpu-m . LinX Alatt Max 74 fok. Sokat segített nekem az új pasztám mx4-t cseréltem le erre Thermal Grizzly Kryonaut . Jó cucc. Division alatt is max 66 fok körül. Ja és még valami amit a legújabb Biosban észre vettem , talán hűvösebb a Cpu is, pár fokkal.
LinX utáni kép !
[ Szerkesztve ]
-
ovics
aktív tag
válasz 360xbox360 #12622 üzenetére
7A34vA6 igen, a béta oldalon ritkán szoktam nézni, a teljes verziót szoktam felrakni. nekem sajnos ettől több volt eddig, szóval elégedett vagyok vele
-
GFerr56
aktív tag
Hay!
Fiacskám kipróbálta az új bios-t (C6H). Azt mondja, hogy egy csomó előre beállított memória profil van 3466 és 3600 Mhz RAM-hoz - memory presets. Egyébként azt is mondta, hogy ezzel a mikrokóddal teljesen stabil a 4266 (nála 4260), küldött is AIDA tesztet...majd mondom neki, hogy most már szedje le a gépéről a fotósopot
Üdv
.Minden eshetőségre gondoltam...hmmm, lehet, hogy én vagyok a gyilkos? - Frank Drebin...........és a farkam benne volt a Guinness Rekordok Könyvében....ki is tiltottak a könyvtárból....
-
360xbox360
tag
Verziószám? 7A34vA6? Van a béta fórumba .61 és .62 de nincs feltüntetve hogy a 6os verzió kijött. Kicsit katyvasz az egész Nekem az 7A34vA5 van fent viszont hasonlóan 11-12s a post time.
Egyébként nálam most 1.2V-al megy 3650mhzet, nemtudom ez mennyire jó/rossz eredmény.
[ Szerkesztve ]
-
XenHai
senior tag
Hali
Végre össze állt a gép!
1700
prime x370 pro
F4-3200C15D-16GTZ (samsung B-die) ram .
Első indítás alap bios ! D.O.C.P. profilal 3200 cl15-el megy (Ez az 1 profil van benne de gyárilag 2133 indult) aida teszt le ment .
0810 felrakva helyzet ugyan ez most ismerkedünk oc és tesztelés péntek vagy hétvégén . -
Ferdzsoo
addikt
-
martin66
senior tag
válasz BullKoxa #12617 üzenetére
Belőttem ugyan olyan Corsair 3000 Ram-omat 3066-ra ugyan azzal a cl14e-s időzítéssel (B350-Prime-Plusba). Lefuttattam az aida 64 memomory benchet, de nem hogy javulás, hanem hibahatáron belül romlás történt. Ennyire nincs értelme a cl15-ről cl14-re váltani? Vagy hol kellene észrevennem a gyorsulást ?
-
No offense, de ha olcsó kell (előfordul, családi netezős, akármi. Anyukámnak én is vettem "tabletprocis" laptopot, linuxal boldogan netezik, ennyi), akkor inkáb B150-el Intel.
A B350-es deszkák kb. 20k-tól vannak, lehet annyit megért volna, bár nem írtad milyen kocka került bele.[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
BullKoxa
őstag
válasz Ferdzsoo #12610 üzenetére
Ha tényleg igaz a lapod Msi X370 Gaming Pro, és az 1700X akkor ha kell majd mutatom az én beállításaimat. Az én ramom sincs benne a támogatottban, de 2933-n megy az utolsó 2 Biosal, a legújabbal megy Cl14 17 17 39 69 1T ben az előzővel csak Cl16 ban ment a többi ugyan az volt. Eredetileg CL15-s 3000-s a ram.
az adatlapomon láthatod hogy megy a gépem. Szerencsére nekem is segít akinek ilyen lapja van, ezer hála neki. Régi motoros itt már a PH-n.
tomaszka88 : 8GB-s RX480-l megvan a 100-100 fps BF1 multiban Ultra és High beállításon FullHD 72Hz.
[ Szerkesztve ]
-
linuxuser666
tag
Megrendeltem, 1600x lett belőle, és artic cooling freezer 33 plus.
Szerintetek ezzel bír majd egy kis tuningot?
Pénteken ha sikerül összeraknom írok majd hőmérsékletet. -
tkesy
őstag
Nos, alapvetően a Ryzen-es topikokban sok szó nem esik A320-as alaplapokról, de most kénytelen voltam beruházni valami szuper olcsó lapra, ott meg csak ezek vannak. A "nyertes" egy Asrock A320M-HDV lett, (bruttó 17k) gyorsan megosztanám a tapasztalatokat a lappal kapcsolatban.
mATX-es, így sok üres hely nincs rajta, ellenben sikerült olyan papírvékony nyákot csinálni, hogy összeszerelésnél attól féltem, hogy eltörőm. Az elrendezés nagyából megfelelő, arra figyelni kell, hogy a procikat max 65W-os keretig támogatja, memóriafoglaltból is csak kettő van, egyedül csak a cmos clear jumper-e került nagyon rossz helyre: dupla slot-os vga esetén ha nem használunk valami csipeszt, akkor csak a vga kiszerelése után tudjuk csak átrakni a jumpert.
Ha már vga: pci-e foglalat nincs megerősítve, így lóg is a kártya benne. Speaker-en kívül más visszajelzést nem ad a lap, és boot idő is elég sok. A bios amúgy rendben van, nem fapados, jól használható, a gyári verzióval is pöccre indult a gép, és még a ram is tuningolható volt vele. Kellemes csalódás, hogy még a P-state módosítást is támogatja a bios az első verziótól...
Összességében ajánlható kis lap, persze azért ne várjunk tőle csodát...
Még egy közérdekű infó, ha valaki intel mellől hozna át Ripjaws V rammokat.
A következő 2 DDR4-3000-es kitt nagyon hasonló tulajdonságokkal bír, de a Ryzen csak az egyiket szereti.[Ripjaws V] F4-3000C15D-16GVR \16GB (8GBx2) \ CL15-15-15-35 \ 1.35 Volt
[Ripjaws V] F4-3000C15D-16GVRB \16GB (8GBx2) \ CL15-16-16-35 \ 1.35 VoltAz első az eddigi tapasztaltok alapján eddig egy lapban sem volt hajlandó 2667-es tempó fölött menni, míg a második gond nélkül megy 2933-on.
[ Szerkesztve ]
>>>> The Truth Is Out There - I Want To Believe <<<<
-
Adirotor
tag
Sziasztok!
CPU: AMD Ryzen 5 1600
Alap: Asus Prime B350M-AMilyen 16GB RAM-ot ajánlanátok.
előre is köszi
-
linuxuser666
tag
CORSAIR 8GB Vengeance LPX DDR4 3000MHz CL15 KIT CMK8GX4M2B3000C15
ASUS PRIME B350-PLUS
1600x, vagy 1700, attól függően hogy hardveraprón melyik eladó ír vissza előbb
Péntekre már kivettem a szabadságot hogy összerakjam. -
Ferdzsoo
addikt
hümm...
akkor a biztos megoldás a flare-x?
Vagy elvileg a proci is beleszól. Az nem lehet hogy 1700-al menni fog?
Lottó ez vazzeg még így is...nah a flair x meg benne sincs a támogatottak között... LOL
[ Szerkesztve ]
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
olle
senior tag
válasz tomaszka88 #12607 üzenetére
Hmmmm a képeket nem lehetne csak link formában berakni?
-
válasz tomaszka88 #12603 üzenetére
Vsync talán be van kapcsolva?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Path of Exile 2
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- War Thunder - MMO Combat Game
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Politika
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Elektromos cigaretta 🔞
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális Intel Core i5-10400F
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- Eladó 13600KF-em, garis a Konzolvilághoz 2026.03.20-ig
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest