Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sg22
senior tag
válasz
Jack@l #11596 üzenetére
AMD also confirmed this issue is not present in EPYC or ThreadRipper processors, but are isolated to early Ryzen processors under Linux (AMD's testing under Windows has found no such behavior.)
While this problem is easy to cause under very heavy workloads, the issue is virtually absent under normal Linux desktop workloads and benchmarking,
en a helyukben ki is dobnam a procimat
-
Jack@l
veterán
https://www.techpowerup.com/235923/amd-confirms-ryzen-marginality-performance-issue-under-linux-tr-and-epyc-clear
Segmentation fault lunix alatt. Vajon ez az "apróság" napvilágot lát e a ph-s cikkek közt? -
Torry
addikt
-
válasz
martin66 #11590 üzenetére
Én terhelem a kis A8-7600-at szerelés előtt, hogy melegedjen fel, úgy viszonylag könnyen lejön a hűtője.
Korábban ezt nem csináltam, s egyszer a hűtő procistól kiszakadt a lapból, úgy hozzá volt ragadva, a konvektoron kellett melegítenem, hogy le tudjam szedni a hűtőt. A lábak egy része is elhajolt a bénázásban.
Talán mondani sem kell, mennyire levert a víz, hogy lett e vmi baja, de szerencsére minden okés azóta is. -
martin66
senior tag
Az 1600-as CPU-hoz hamarosan megérkezik a Noctua AM4 lefogatóm, amit nem mellesleg a Noctua ingyen küldött (ez a reklám helye volt). Kérdésem, hogy hogyan távolítsam el a gyári amd CPU hűtőt úgy, hogy ne sérüljön a cpu-m. Mert láttam már képeket, hogy a cpu a hűtőn maradt stb.
-
Walter_White
senior tag
válasz
SECTORnooB #11583 üzenetére
Én is, de legfőképp arra, hogy milyen kezdeti Anomáliák/hiányosságok lesznek a Biosokban, ram támogatás terén is...
Aorus G.7 - Taichi - Prof G. -nál
Jelenleg ezt az NVME Raid 0-s esetet még emésztem. De talán november - december mikor aktuális lesz, addigra rendbeteszik az ilyesfajta hiányosságokat. Talán a ram árak is ereszkednek.... -
SECTORnooB
addikt
válasz
IstvánLászló #11582 üzenetére
Nagyon kíváncsi leszek mi mutat a Ryzen a HEDT platformon
-
IstvánLászló
őstag
válasz
wsanyi #11581 üzenetére
Tehát aug. 10-én ujj buli is indul, szerintem bivaj lesz ez a proci és az i fannok ki is akadnak majd biztosan.
A lényeg néztem is a paramétereit a procinak és csalódás nem is lesz az biztos.
A tesztek várom én is hogy igazam is lesz biztosan és hol jelenik is meg a tesztje, remélem itt is lesz egy topikja: Processzorok, tuning , mert érdekel hogy hogyan is muzsikál, alapon és tunniggal. -
IstvánLászló
őstag
válasz
pipo112 #11576 üzenetére
A lényeg most öröm és boldogság is van.
A lényeg ez, " MSi is kiadta azt a biost" , és figyelembe is vette a userek igényeit és figyelt a rizsa ram igényeire és rá is ált a ram supportra, gondolom az AMD-vel is konzultált és azért az ő érdekük is hogy alaplapjaik jók is legyenek.
Az MSI jó lapokat gyárt és gyártót AMD platformra, ez a saját tapasztalatom hogy stabilak és időtállóak.(#11579) wsanyi
+1jó éjszakát neked és köszönöm az infókat.
Üdv, István
-
wsanyi
aktív tag
válasz
IstvánLászló #11564 üzenetére
Csak azt nem értem, hogy miért hazudik szinte az összes teszter, h AMD-t alig lehet húzni, intel i9 7900X 10 magos meg 4,7 GHz-en megy. Aha... El sem bírja a lap. Leégne. Ekkora áramfelvételt tuti nem bír el. És itt panaszkodtak, h delidelni kell egy 1000 dolláros CPU-t. ((AMD-t miért nem kellett soha? Még az 50 USD-set sem?)) Aztán ott az ismerős A 7700K-val. Vízhűtése van. Játszik. Ő mondta, h 4,6-on 85 fok körül megy a CPU, 4,7-en 93 fok így nyáron. De télen is 77 4,6-on. Mi vaaan? Emellett milyen videokártyája van most? 980 Ti. Bakker. Az ki sem hajtja a 7700K-t. Azon a kártyán az 1600X ugyanannyit tud. Akkor most mi van? :-O
Ja, hogy be kéne ismerni, hogy nincs igaza, és nem ér annyit az a proci?
És mit gondolnak? Ryzen nélkül a Coffee lake hány magos lenne? Segítek. 4 mag, 8 szál. Nem hiszem, hogy eleve 6/12-t terveztek, csak lehozták a HEDT-ből a procit mainstream vonalra. Mint ahogy HEDT-re sem terveztek 10/20-nál többet. A 12/24-et akkor találták ki, amikor megtudták, h lesz Threadripper. Amikor azt is megtudták, h 16/32 lesz a plafon, gyorsan néztek még xeonokat 18/36-ig. Igenám, csak a monolitikus chipnek nem csak az a hátránya, h magasabb a gyártási költsége, hanem az is, hogy a belső BUS, azaz huzalozás miatt többet fogyaszt és jobban melegszik. És ekkora chipknél már tök mindegy, h belső, vagy külső busza van, mert az egymástól távollevő magok így is - úgy is nehezen kommunikálnak egymással. A 28 magos xeon leírásában szerepel, h a legtávolabbi magoknak 8 órajelciklus kell az eléréshez.
:-O Heee? Ez nekik gyorsabb, mint az infinity fabric? :-O
Ráadásul pampognak, hogy az EPYC igazából csak 4x dual channel. Az övék meg 2xtriple channel, ráadásul rosszabb kivitelezéssel. A 4x dualnak jelen esetben több előnye van, mint hátránya. Hozzájuk képest meg csak előnyét látom.
Grrrrfff
De ne aggódjunk! Jó marketinggel a sz@rt is el lehet adni gyémánt áron. Tudom, miről "beszélek". Dolgoztam marketinges területen...
Na jó éjszakát mindenkinek!
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Habugi #11572 üzenetére
Hagyd az X299-et, nem kell ez neked...pénz sülyesztõ...nálam is a 7800X csak átmenrt, várom a forrasztott i9-et.
4 GHz-en ott vagy ahol kb 3.6 -3.7 GHz-en járó skylake/kaby lake-el. Ha a CCX nem cseszi el a dolgokat akkor szerintem mehet egy 1600X amig nem jönnek a rev2-ek. Szerintem ha boltból veszed akkor az 1700-as éri meg, de szerintem egy 1600X volna jó átmenetileg amig jön a rev2. AMD-ét ismerve lesz elõrelépés ( Athlon XP rev2, Phenom II, FX rev2,.... ezek mind többet hoztak.
Ha a rev 2 megyen legalább 4.3-4.4 GHz körül akkor már nem lesz akkora különbség c/c-ban....marad csak a CCX. Ami ugye megoldható....majd...egyszer...valamikor. -
pipo112
őstag
válasz
IstvánLászló #11573 üzenetére
jól érted most már mennek 3200-on minden nyűg nélkül ,végre MSi is kiadta azt a biost amivel sikerült a corsair ramokat az spd-ben jelölt freqin hajtani nem tom mi történt mert most nem írtak memory optimalizálást a description-ba
-
Crytek
nagyúr
Nem találtam Threadripper topikot.. Ezekből mikor jönnek tesztek?
-
IstvánLászló
őstag
válasz
ViZion #11570 üzenetére
Szerintem már meg is bánta és ezért is érdeklődik, de lehet hogy tévedek.
A lényeg ha meglenne a rizsám én nem is válnék-meg az biztos, mert mindig is szerettem az AMD procikat és mindig is stabilan mentek mint most is jelenleg, egy fx 8300 4,1 GHZ-n a te segítségeddel.
A lényeg nem is csodálkozom hogy a rizsa jól teljesít és még csak jobb is lehet.(#11565) pipo112
Grat az ujj eredményedhez.
A ramjaid 3200 MHZ-en mennek és ezt jól is érttem? -
Habugi
addikt
válasz
pipo112 #11569 üzenetére
Nem mennék bele túlzottan mert ez nem a vs topic de tele van ilyen semmitérő összehasonlításokkal a YT, ez pl nettó nulla, singleplayer és a multihoz képesti röhejes látóhatár.
Az Arma3 minden kereskedelmi forgalomban elérhető procival CPU limites még 1440p-ben is, OC mértékétől függetlenül, ilyen a motorja sajnos és a Bohemia baCCik rá..
Cél..?!
Őszintén? A megszokott beállításaimmal tudja a 4magos OC Szájlék legalább 75-80%-át (FPS-ben mérve/értve..), az már nekem elég lenne igazából (sajnos félek tőle h nem lesz/lenne meg, ezért kéne valaki aki tesztel nekem), cserébe sok más játékban/munkára előny a 12 ill. 16 szál.VGA az még erősen kérdéses, 1080p --> 1440p kijelzőváltással együtt fog érkezni valami, még megvárom az RX VEGA-t mit mutat fel egy-két hónap "feldriverezés" után, 15éve Radeonjaim vannak, utálnám megszakítani ezt a szériát.
(#11568) MiklosSaS:
Mondjuk úgy h egyelőre nyitva hagytam a kaput.., ugye emiatt a játék miatt lettem gyiiInteles.
Ugyan a 7800X-ed eredményei kilóra megvettek de ha a ~4Ghz Ryzen Armában az OC 6600K közelébe tud férkőzni akkor igazából bevállalós, mert az 1440p-re váltás egyébként is fog még majd valamicskét javítani a konstans CPU limit szitun.. -
pipo112
őstag
válasz
Habugi #11566 üzenetére
ezt találtam ez alapján meg egy pár vidi megnézése után szerintem ennél a játéknál még az intelé az előny minimálisan ami kb max 5/8% lehet
ha ez a lényeg nem biztos hogy váltanékMiklosSaS: trololóó
-
Habugi
addikt
Estét,
Fórumtársak, ha van köztetek olyan akinél ~4Ghz-en brummog egy 12 vagy 16 szálas Ryzen és Steamen megvan neki az Arma3, legyen szíves egy privátot írni nekem amennyiben van 5-10perc rabolható szabadideje..!
-
pipo112
őstag
ÜDV ! az MSI GPC-hez is kijött az új bios 7A32v18 Release Date 2017-07-31
Description
- Improved Intel 600P M.2 compatibility.
- Enhanced board explorer function.
- Improved post time.
- Support "Above 4G Decoding" functio
most újra próbáltam a corsair vengeanca lpx-el a 3200-at és jelenleg úgy néz ki megy is vele rendesen xmp profilból állítva amit + állítottam hozzá az a procodt 60 ohm-ra meg a cldo_vddp lett 0,875re állítva
a cpu most alapon van de jelenleg nincs cold boot, fagyás és végre viszi a memória névleges frekijét minden különösebb álligatás és nyűglődés nélkül
a procit még most este megnézem hogy fixált 3,7-el is viszi-e 3200-as ram freqit -
IstvánLászló
őstag
válasz
wsanyi #11562 üzenetére
Szia!
Hát persze értettem, kell is hogy vicceljél és ezért is kérdeztelek hogy mizu, de a vicc jó is mi mosolygunk és i fanok meg néznek most nagyokat.A lényeg még az elején, talán március elején már olvastam a fórumot itt a rizsáról és láttam hogy jó is lesz a cuccos és lásd most igazam is lett.
A rizsa teljesítménye és a fejlődése itt a fórum is tükrözi hogy komolyan is vette az AMD az uj cput és most hab a tortán kijött az ujj cpu, ami aztán még erősebb mint még gondolnám és gondolom csalódás itt senkit nem is ért.(#11563) SECTORnooB
+1
Üdv, István -
wsanyi
aktív tag
válasz
IstvánLászló #11557 üzenetére
Persze, hogy vicceltem.
Bocsi, ha nem ment át az irónia!
Ezt nyomják az intel fanok. Akiknek még ez sem jelent gondot:
-
ViZion
félisten
válasz
SECTORnooB #11558 üzenetére
Van pénzem (hetedike van
) / (igen Hablaty, gépváltásra pont nincs, de az más téma...), hála a nagytalpúnak, és...
-
DudeHUN
senior tag
válasz
Sgt. Chris #11552 üzenetére
Strix X370-F-hez is kijött. Persze a CPU hőmérséklet problémát még mindig nem oldják meg. Pedig csak azt a kurta Mi Skew opciót kellene beletenni.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
SECTORnooB #11558 üzenetére
Nagyon ugy nez ki.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
wsanyi #11554 üzenetére
AMD-t csak az vesz, akik csórók, ugye ez csak vicc a részedről?
A lényeget mondom, " 1080 Ti-vel lenne korrekt összehasonlítás", kérdezem most mit is akarsz ezzel mondani?A másik tényező a rizsa még ujj platform és látom hogy az optimalizálások jól is mennek és mindenki a neten a rizsával foglalkozik és látom is az elért jó eredményeket.
A szlogenem hajrá rizsa és sok sok sikert kívánok itt mindenkinek és ne is adjátok most fel.
Grat az elért eredményekhez. -
Televan74
nagyúr
-
Sgt. Chris
aktív tag
ASUS ROG Strix B350-F tulajoknak!
Aki nem nézte, kijött a 0806-os BIOS...bőbeszédű infója az, hogy "add CBS item.".
Kicsit utánaolvasva a következőket találtam..valami hasonló:
Features:
Fully unlocked AMD CBS settings like in the CH6 - with Pstates, CLDO_VDDP and BankGroupSwap options.
All the most needed settings from AMD CBS are now in the root of that menu. -
wsanyi
aktív tag
válasz
Törzsúr #11549 üzenetére
Nyugi!
Ha kijön a vega, akkor minden bányász azt akar venni. Akkor visszább mennek majd az árak. használtan egyébként garanciával vannak jó áron kártyák. Már nem olyan kelendőek. 2 hétig volt egy magas csúcs.
Azóta kúsznak lefelé az árak. Nekem anno 1070-est 2xx ezerért akartak eladni. Röhögtem, és leraktam a telefont.
Biztos sokat adtak el annyiért.
-
Jacek
veterán
válasz
Törzsúr #11549 üzenetére
Pont néztem ma itt kb vissza álltak az 1070 árak nagyjából
) 150e alatt van egy csomo modell itt svédben ahol az afa majdnem ugyan az..
De most néztem a vizes boltot egy vicc... 30-40e drágább minden kártya és a készleten levőket néztem nem is értem.
Pb egy MSI GamingX 1070 svédben 160e otthon 199e miva?de már 140e is van 1070.
-
wsanyi
aktív tag
válasz
Omli85 #11547 üzenetére
Nem ez a lényeg. hanem az ár/érték arány, és az, hogy tényleg 4,8-on nagyon meg van hajtva az az i5. Még az inteles kollégák is elismerik, hogy 4,6 GHz az egészséges a kabynek, a fölé már nagyon nehéz menni, esetleg 4,7 GHz. És mindezt a gyári hűtőjével is tudná.
Egyébként alaplap függő is, hogy hány V-on megy a CPU. Még az FX-es időszakból tudom. Egy jobb alaplap alacsonyabb feszen is képes hajtani ugyanazt a procit. Amúgy meg nem értem, minek kell itt virítani az i7 7700 K-val, amikor a legtöbb embernek nincs is hozzá 1080 Ti-je, csak 1070 általában. Akkor meg úgysem tud többet az AMD-nél. Tehát értelme kb 0, és sokat fogyaszt + melegszik.
-
törölt tag
Régen is mondták mindig, hogy a wafer közepéről kikerülő példányok a legjobbak. Nekem is volt olyan A64 X2 4400+-om, amelyik 1 V-on ment 3 GHz-en, ahogy A64 3200+-om is volt (de ez lehet megvan még) hasonló képességgel. Mindezt úgy, hogy a névleges VCore meg 1,4 V volt.
-
nubyy
aktív tag
-
ovics
aktív tag
-
chopin42
őstag
Az 1800x valóban különlegesebb lehet, hiszen a "rosszabb" példányok lettek az 1700 és 1700x modellek. De ettől még átlag felhasználónak nem éri meg a felárat (ha nem lett volna anyagi akadálya, én is 1800x+épített víz+asrock taichi kombót vettem volna
)
-
LLKobe
veterán
Unokaöcsém most vette meg élete első számítógépét a konzol után, engem kért meg hogy rakjak neki össze egyet.
Úgy gondoltam jelenleg, és jövőállóság szempontjából is egy Ryzen 1600 a legjobb választás, így ez jött neki össze:
Ryzen 1600
GTX 1070
16GB RAM
256GB SSD
1TB HDDNagyon nem volt időm tesztelgetni, de én is elgondolkodtam hogy az i5 helyett jól jönne egy újabb proci.
A hosszú bevezető után a kérdésem: elképzelhető hogy egy esetleges Ryzen "refresh" később már jobban húzható lesz?
Full épített víz van a gépemben, jó lenne ha továbbra is lenne értelme, és egy jó 4,5Ghz-et azért szeretnék elérni.Szerintetek?
-
chopin42
őstag
válasz
wsanyi #11530 üzenetére
Jó dolgokat mond ez a fickó, de néha ajánl furcsa dolgokat. Mindenesetre sajna továbbra sincs hivatalos álláspont/garancia arra, hogy az x-es procik jobban húzhatók, ez számomra is szomorú. Lehet, hogy jobban válogatottak, de szerintem 1-2% a különbség. Hallottam olyat, hogy valaki az 1600x-et nem tudta 3.8 fölé vinni 1.35 volt alatt, fölötte is instabil volt, az meg már az egészségtelen tartomány. Én boldog leszek, ha végre összerakhatom a gépet, s az 1600 1.35 alatt kihozza a 3.8-at.
-
válasz
Cathulhu #11526 üzenetére
Valószínűleg hibás a teszt: " It looks like the conftest segfaults were due to the php build test. The other stress tests + kill-ryzen.sh have been running fine for hours now..."
[link]Egy hozzászólás: "the conftest segfaults appear to be a software issue, and present on other CPUs as well. I am seeing them on my Kaveri box and others have reported the same on Intel CPUs."
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Cathulhu #11526 üzenetére
Azt nem irjak valahol hogy ugyanazt a 4 threadet hányszor futtathatja le a 60 perces loop alatt? Mert ha párszor akkor valoban necces de ha 27milliószor akkor valoszinuleg real life korulmenyek alatt nem fog senki belefutni.
Majd csak jon fix erre bár ahogy nezem peldaul a 4th genes intel cpu errata listet, sok benne a No fix...
-
chopin42
őstag
válasz
wsanyi #11518 üzenetére
X-re sincs semmilyen garancia, attól, hogy a turbó magasabb, koránt sem biztos, hogy az összes maggal megy a 4ghz...1600x tulaj, hardvareunboxed, és még jó pár emberkétől tudom, sajnos nem jegyeztem meg őket név szerint. Azért én nem adnék 10k-t, hogy hűtőt se kapjak, ha meg eleve van jó hűtőm, akkor a simát is kb ugyanaddig lehet húzni. SZERENCSE kérdése, nem az, hogy x vagy nem x.
-
Cathulhu
addikt
Hmm, ez nem hangzik jól, úgy látszik nem csak az intel féle SMT tud bugos lenni. Remélhetőleg valami microcode updatetel fogják tudni javítani, de belokalizálni ilyen jellegű hibát elég szívás tud lenni. Hála az égnek én még nem futottam bele, pedig fordítottam párat már az 1700Xel
-
Cathulhu
addikt
válasz
ViZion #11524 üzenetére
Én is most szedek össze a full vízhez mindent, egy dupla radiátoros NZXT H440 lesz, de a Vegát még várom, addig marad a noctua lég, úgyse a proci a leghangosabb. De a tápból ki kellett műtenem a 40dB-es yateloont, mert nem bírtam elviselni a hangját és tele van a piac hasonló képességű, 10dB-lel halkabb ventikkel, nem értem én az FSPt...
-
ViZion
félisten
válasz
Cathulhu #11522 üzenetére
Összességében nem kap 60 fokos levegőt. VRM-re nekem is van egyedi blokk, következőre is tervben van (csak a CPU VRM-re kell, ~10-15k). Régen nagyobb fogyasztású alkatrészek voltak (sokszor komoly chipset hűtéssel) és csak felsőtápos házak, szal. baja nem lesz, max kicsit nagyobb fordulaton pörög. Nálam cél a kevés venti, de majd kiderül még, h mi lesz a végső verzió. Alsó táppal az a bajom, h még a jó házaknál is gagyi a szűrő. Most is felfelé fordítva használom, az a biztos. A port nagyobb gondnak tartom, mint a melegebb levegőt, de kinek mi.
Leon77: igen, nálam a 280X OC még vizezve is fűtött nagyon, kellett rá légáramlat.
-
Cathulhu
addikt
válasz
ViZion #11521 üzenetére
Ha túlnyomásod van, akkor nincs megrekedt levegő, hanem szépen kimegy hátul a réseken, így nincs szükség a tápra, csak ha célzottan irányítod a légmozgást. Ha meg negatív nyomást csinálsz vele, akkor meg minden résből áramlani fog a por. Szerintem a tápnak még mindig alul a helye, szeparált szűrt légkörön, úgyis általában a legkevésbé minőségi és hangos ventiket kapják, a házat meg hagyni felül szellőzni passzívan mint egy kémény, vagy egy felső radiátorral. Ritka az olyan monoblokk sajnos, ami VRM-et is hűtene, és nem hiányzik az a 60+ fokos levegő a tápnak
-
ViZion
félisten
válasz
Leon77 #11520 üzenetére
Mindez addig igaz, amíg léghűtés van (régen egy házcserénél mértem is, h sokkal jobb lett a tápnak lent). Full víznél gyk. mindegy a táp pozíció, a legnagyobb hőt (CPU+GPU) "kiviszi" a víz (már ha nem játékvíz, ami ugyan úgy befűt ha elöl van a radi). Ebben az esetben szvsz pont a felső táp a jobb, eltakarítja a megrekedt luftot a házból, kevesebb venti is elég. Pont ezt tervezem, felsőtápos házba (talán InWin 301) full víz.
-
Leon77
őstag
válasz
wsanyi #11518 üzenetére
A tápegységen a ventilátor nem a ház szellőztetése miatt van oda tervezve, hanem, hogy hűtse a tápot. Ha felül van akkor a házból az általad is említett meleg levegőt fogja majd szívni, mivel a házba befűt a cpu, alaplap, meg a vga.
Ezért alul jobb helye van, nem beszélve arról, hogy így mennyivel könnyebb mondjuk játékvizet, vagy egy rendes vizet csatlakoztatni a rendszerhez.
-
wsanyi
aktív tag
válasz
M@cika #11517 üzenetére
Azt csak az X-essel lehet elérni. Én inkább léghűtőt javaslok, mert a VRm hűtése másként sajnos nincs megoldva.
És jó, ha a táp felül van. Az alsó tápos házakat nem értem. Pont azért volt jó felül a táp, mert az alsó nagy ventivel kiszívta a meleget a házból.
Az 1600X még XFR-rel is szépen megy, de kézzel is lehet állítgatni. 1800X egy jó lapban vkinek 4,122 GHz-en ment. Ebből is látszik, hogy azok a legjobb chipek. Hogy számít-e? Nyilvánvalóan alap esetben nem ér annyit a különbség, kivéve, ha valaki munkára használja, és emiatt 1 órával hamarabb végez egy munkával. Egyébknt ami még nagyon fontos, az a gyors RAm. Az fontosabb a clocknál a tapaszatalatok szerint. Jó lenne látni már DDR 4000-esRAM-mal tesztelve. Azzal további 5%-ot hozna kb., amivel már nagyon odaérne a Kaby Lake közelébe 1 szálon SMT-vel.
Sajnos a 2. gen csak 7 nanon jön ki, valószínűleg nem lesz korábban frissítés, pedig van elérhető 10 nm-es technológia. Én nem várnám meg a 7 nanot.
-
M@cika
őstag
válasz
tomaszka88 #11515 üzenetére
Ha nem sikerül többet kipasszírozni, akkor elég. De azért el kéne érni a 4 Ghz lélektani határt (bármi áron, mert az a cool.) Aztán nyilván nem fogom 24/7-ben azon nyúzni, csak videokódolásnál gyilkolnám a max.-on, a többinél pihenhetne akár 1 gigán is a 6 mag :-)
-
Feriboy2
aktív tag
válasz
tomaszka88 #11513 üzenetére
az 1600ast kb 3.8-ig lehet húzni a gyári hűtővel (érdekes módon vízzel se sikerült többet kihozni belőle), 2 hozzászólással előbbi digitalfoundry videóban pont erről van szó
itt: 1600 vs. 1600x vs i5 7600k
-
tomaszka88
aktív tag
Üdv!
Nem tudom melyik procit vegyem az 1600-ast vagy 1600x-st. Igaz az X-st nem kell már húzni, ahhoz már csak egy hűtő kellene,és milyet érdemes venni hozzá, ami alatt nem megy fel 70-80 fokra ?
Egy Ryzen 5 1600-ast mennyire lehet felhúzni egy Giga B350-s lapban ? Gyári hűtő meddig elég hozzá ?
Köszönöm!
-
Leon77
őstag
válasz
Milka 78 #11503 üzenetére
Szerintem, ha valakit nagyon zavar a vrm magasabb hőmérséklete, akkor aplikáljon fölé egy ventit és problem solved, mindjárt vagy 10 fokot esni fog a hőmérséklet, mert nem reked meg a forró levegő a bordák körül és sokkal hatékonyabb lesz ezáltal a hűtés. Én fx-vonalról jövök, ott ez szinte kötelező volt, mert ráadásul ott trottyingolt is emiatt sok esetben (nálam is ventilátor illetve vizezett vrm nélkül)
-
Milka 78
nagyúr
válasz
CabalX #11502 üzenetére
Nem is az a gond,hogy nem használják így.A.gond ott kezdődik,hogy pl az említett MSI,léghűtővel ami legyezi a vrm-et, kap 1.392v-t persze,hogy jóval hidegebb,mint az Asus ami kap 1.44v-t,mindezt kompakt vízzel ami pont zéró hűtést ad vrm résznek.
Ez a gond a legtöbb tesztel,mert asztalon,próba padon tesztelnek ami hőmérsékletek szempontjából nem releváns és itt még a hütéseket is váltogatták.
Mondjuk szegény 350-es Strixet berakták egy elit csoportba ahol a Asrock,Giga,MSI flag shippekkel eresztik össze...persze,hogy ő a leggyengébb láncszem.
Persze mint érdekesség,teljesen jó és köszi hogy linkelted -
CabalX
aktív tag
válasz
Milka 78 #11500 üzenetére
Persze hogy nem így fogja használni senki, de érdekességnek jó hogy lássák az emberek hogy tuningolva 4Ghz-et elérve meddig mehet fel az egyes lapok VRM részlegének a hőmérséklete.
Ugyanakkor azt is jól szemlélteti hogy mekkora hőmérsékletet kellene ventilátorokkal lehűteni - mert hiába van borda a lapokon, látszik hogy sok helyen kevés!
Új hozzászólás Aktív témák
- EA Sports WRC '23
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nintendo Switch 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- E-roller topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest