Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gaming notebook topik
- Milyen videókártyát?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi belépő szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Molyzsa
aktív tag
-
lolal
senior tag
válasz
Molyzsa #10985 üzenetére
Kingston HyperX Fury 16GB (2x8GB) DDR4 2666MHz és a támogatott verzió amit az AMD megadott[Ilyet vettem csak még a Compkerben]
A sebességen nem birizgáltam , az elvileg alap - azaz 2666 os frekin van.
-
Televan74
nagyúr
válasz
ViZion #10987 üzenetére
Socket AM4 - összefoglaló ide kellene.
-
Cathulhu
addikt
válasz
Leon77 #10983 üzenetére
De az 1700-nak a turboja nem is kozeliti meg a 4.0GHz-et, meg az 1700X-e sem. O azokrol beszelt, amik hivatalosan tudnak 4GHz+-t egy vagy tobb magon, ott jo eselye van az osszes magnak kis fesz mellett (jo VRM-mel, tegyuk hozza). En az 1700X-el meg egy magon sem tudom hozni a 4GHz-et, szoval ez nem relevans.
-
Omli85
őstag
válasz
Man0gatya #10981 üzenetére
50% az esélye, hogy megy minden magon stabilan 4GHz vagy afelett és 50% hogy nem
tök mindegy, hogy X-es modell vagy sima
. Ahova egy szálon kel la kraft oda jobb lehet adott esetben a 4GHz vagy afeletti boost minden más esetben több szálon többet ér a konstans fix mondjuk 3.9GHz.
Bár én special bőven jól elvagyok a fix 3.7-el is 1.25v mellett.
-
CabalX
aktív tag
válasz
simico #10968 üzenetére
Ajánlott fórumok az AM4-es lapokól, azok VRM-jeiről:
[Hardwareluxx VRM] (listával)
[Hardwareluxx AM4]
[Overclock.net AM4]
[Overclock.net VRM]Amint írtam tuning melletti stabilitás terén az X370es lapok többsége jobb mint a B350esek.
Alap órajelen mindegyik lap jól megy de egy 4fázisos B350-el nem biztos hogy olyan stabil feszültségeket lehetne adni egy R7 1700-1800x-nek, illetve jóval magasabb lehet a VRM alkatrészek hőmérséklete is ezáltalami instabilitáshoz és korábbi tönkremenetelhez vezetHET.
Valamint időtállóság miatt - hogy esélyesebben menjen a megvásárolt lapban a Zen2 vagy Zen3 is akár - hisz elvileg 2020ig marad az AM4es tokozás - szerintem jobb választás egy erősebb VRM-el szerelt lap. -
Leon77
őstag
válasz
Man0gatya #10981 üzenetére
Nem megy, a turbo csak egy magon emeli meg 4-4,1 ghz-ig az órajelet és az x-esekét jobban, a nem x-esekét kevésbé , nem az összeset. Nekem az 1700 nem megy, illetve megy 1,44-el és akkor is instabil... A többi magon is emel, de jóval kisebb mértékben.
chopin42 : megelőztél
-
Man0gatya
aktív tag
válasz
SECTORnooB #10953 üzenetére
az x 1600 és 1800 garantáltan megy normális feszen 4 ghzet mivel a turbója annyi olyankor megemeli a feszt az alaplap de nem ilyen 1.4-1.5 körülre
mivel azt a kisebb lapok nem bírnák Tehát olyan 1.350 körülre max
-
chopin42
őstag
válasz
#95462144 #10978 üzenetére
Azért álljunk meg...mit gondolsz, a gyártók mire mennek? Profitra. Emiatt gyengébb egy b350 lap a vrm résznél. Például asus prime b350 plus valós 4+2, kis hűtőborda. Asus prime x370 pro valós 6+2x2. Atx mind a kettő, kategórián belül alap az asusnál (van strix b350 és strix x370, nem beszélve a ch6 hero-ról), de a vrm SOKKAL erősebb a prime x370-nél. MIért? Jobb mosfetek, nagyobb hűtés, több fázis= stabilabb tápellátás az eredmény, ami TUNINGNÁL számít. Alapon nincs különbség valóban, a leg fapadosabb lap is úgy van tervezve, hogy futtasson egy 1800x-et alapon.
Szóval aki 6+magot akar tuningolni stabilan, hosszú élettartam mellet, annak igenis érdemes jobb tápellátás után nézni. Msi lapjai pl carbon b350+x370 vonalon mind duplázott 4 (kivétel a gaming power shittanium, az 6+2), a hőelvezetés jó, feszszabályzás a gyengébb mostfetek miatt kérdéses, de ettől még BŐVEN jók. -
törölt tag
De igen a méret a lényeg. 😁 Viccet félretéve a fizika adta lehetőségeket kikerülni nehéz ebben az esetben pedig lehetetlen. Egy ATX deszkán több a hely mindennek és itt nem csak a levegőről van szó. A vrm is jobban hűthető. B350 esetében is van ATX megoldás, a hátrány még most is a foglalatok száma.
-
zzola
titán
válasz
#95462144 #10975 üzenetére
Nem a méret a lényeg! Persze ez a két véglet, mert a legolcsóbb a legdrágább ellen. De ha megnézed a táblát, amit ViZion írt, abban azért látszik a vrm száma, sőt némelyiknél típus is van. De általánosságban elmondható, hogy a magasabb ár mellé nem csak egy chip különbség jár, felszereltségben van eltérés illetve a drágábbakon (akár) már található heatpipe hűtés, nagyobb vrm bordák és több/jobb fázis, stb...
-
Interceptor
addikt
válasz
CabalX #10962 üzenetére
Oké, magyarul jobb az X370 tuningra. A vrm-el kapcsolatban olvastam, hogy jobbnak tartják az X370-et. Nem mintha gépet most akarnék venni, csak nem árt ha tudja az ember.
(#10972) Rocket6: Alapvetően igen, de egy kicsit keresgéltem a neten és az X370-et mondják inkább tuningra a vrm miatt. Igazából ha nincs nagy különbség árban(max 10k) akkor pont nem érdekelne, venném az X370-et, biztos ami biztos.
-
simico
aktív tag
válasz
CabalX #10962 üzenetére
Azt mégis mire alapozod, hogy a B350-es lapokon rosszabb minőségűek és jobban melegednének a VRM-ek, mint az X370-eseken? Mert ez eléggé légbőlkapott baromságnak tűnik számomra, de hiteles tényekkel meggyőzhető vagyok.
Ja, egyébként a B350-es lapomon ugyanannyi VRM van mint sok X370-esen, valamint eddig 56 fok volt a maximum amire felmelegedtek.
-
lolal
senior tag
Üdv mindenkinek !
Egy problémával fordulnék hozzátok. ( Ryzen 1500X Gigabyte Gaming 3 lap )
Az alábbi jelenség áll fenn --> A napokban elkezdett olyan hibát produkálni a gép , hogy a day 1 indításnál a windows ba való belépést követően ( tehát bejelentkezés után mikor behozza már a tálcát stb ) kifagy. ( Olyan mint ha, a kocsi hidegen az első elindulás után lefulladna majd a következő indításra minden szuper lenne.) Ezek után, ha nyomok nekik egy resetet szépen megy. Hardveres hibára nem gondolok , szerintetek mi lehet a baj
A segítséget előre is köszönöm !
-
CabalX
aktív tag
válasz
Interceptor #10960 üzenetére
Nem annyira a chipsetek azok ami miatt instabilabb lenne egyik a másiknál.
Sokkal inkább az alaplapok és az azokon használt, tápellátásért felelős alkatrészek különböznek - rosszabb minőségűek, kevesebb van belőlük B350 esetében.
Tuning esetén jobban is melegszenek a VRM chipek a B350-es lapok legtöbbjén, ami vezethet instabilitáshoz.
Alap órajelen nem lehet gond egyikkel sem! -
ViZion
félisten
válasz
SECTORnooB #10953 üzenetére
+Man0gatya
OK, köszi.
FX-nél azért voltak meglepetések, amikor a kisebb procik jobbak voltak tuningban... -
Interceptor
addikt
Az igaz, hogy az X370 chipset stabilabb tuning alatt mint a B350?
-
-
ovics
aktív tag
huh srácok, én eddig nem is néztem hogy ennyire lehúzza a single channel a ramok sebességét
egyébként nem panaszkodok azért, mert 2666-os a ramom, szóval már túlhúztam. azért lehet megnézem feljebb is. mennyi voltot adhatok neki biztonságosan? most 1,2-t ad neki alapból, én most 1,25-öt adtam neki -
-
ViZion
félisten
manuális (bios) tuningnál van különbség, h 1600 vagy 1600X a proci?
Elvileg mindkettőt lehet húzni... -
Törzsúr
senior tag
Van valahol lista, vagy hol lehet megnézni, hogy milyen chippel vannak szerelve a ramok?
-
ovics
aktív tag
válasz
GBoy01 #10885 üzenetére
játékra elegendő az 1600/1600x viszont az 1600x-hez nem jár hűtő. ha 1600nál maradsz, akkor ahhoz van ugye a hűtő, és elég jól is sikerült a gyári, szóval tudod tuningolni is azt. ha esetleg másra is használod, ami jobban kihasználja a több szálat, akkor gondolkodj inkább az 1700-on.
-
GBoy01
csendes tag
Sziasztok!
Itt senki nem tud, vagy nem akar segíteni?[link] -
törölt tag
válasz
Szeszkazán #10942 üzenetére
Kíváncsiságból megnéztem, csak a deszka meg a proci összesen minimum 200. 😂 Ez pont a duplája egy 1600+deszka kombónak. Az a TDP keret meg fejvakarós 140w. 😁
-
Bazsee71
őstag
válasz
Man0gatya #10939 üzenetére
Túl sok elvárásom nincs, megbízható legyen, és az alaplapi audio megüsse az elfogadható szintet. 1 db SSD, 1 db 2,5" HDD és 2 db 3,5" HDD kerül bele. A memória nem baj, ha 3000Mhz környékéig húzható, mert azt eléggé használja a CAD és az SSD is. GPU is egy kerül bele, ez még kérdéses, de valami belépő szint lesz (használtan 30-40k körül). Az kimondottan előny, ha nem világít, mint egy karácsonyfa.
-
Man0gatya
aktív tag
-
Bazsee71
őstag
Sziasztok!
Többnyire 2D-s CAD felhasználásra, alkalmanként Lightroomra, és egy otthoni szerver/tárhely kialakítására tervezek PC-t összeállítani. Játék csak szökőévente.
Korábban csak Intelben gondolkodtam, aztán ráakadtam a Ryzenre, ott először az 1500X-et néztem ki, de a CPU-s topik ajánlásai alapján az 1600-as felé tendálnék.
Milyen alaplapot javasolnátok hozzá? Húzni egyelőre nem tervezem, de ki tudja. Ahogy hallom a hűtése is elég korrekt, egyelőre maradna a gyári. Ház és tápegység BeQuiet! Silent Base 600 + Seasonic G-450 lesz.
Köszi:
Balázs -
sb
veterán
válasz
Televan74 #10704 üzenetére
Ez is friss teszt. Van ugyan különbség, de a dual rank 2666 továbbra is úgy néz ki hozza a nagy részét a nagyobb órajelű konfigoknak. És ez eléggé atombiztos is így, alacsonyabb frekin.
Ha tuti van 3000+ setup jó áron akkor nyilván jó, de küzdeni szvsz felesleges 2666 felett.
-
Most nem azért, de én is neveztem már bughalmaznak a platformot annak ellenére, hogy kilencven százalékban elégedett vagyok vele. Például, azt elég nehezen veszi be a gyomrom, hogy 4 napra itthon hagyom a gépem - végig áram alatt, szünetmentesben volt -, majd bekapcsoláskor az alaplap azzal fogad, hogy visszaáll a gyári értékekre... (PC MATE, ugyebár...)
-
R3laX
addikt
válasz
toto111 #10926 üzenetére
Heló!
Igazából nagyjából ennyi, de a feszültségeket neked kell majd kitapasztalni, visszaolvasni másnak hány volttal vitte az adott frekvenciát, mert nekem 1600-as van.
[link] Itt neked mivel Sapphire kártyád van kezd úgy, hogy a Sapphire Boost-ot bekapcsolod, utána megjelenik a frekvencia. Értelemszerűen beállítod 3.6-3.7-3.8-ra, amennyin járatni akarod. Alatta pedig megadod a feszültséget. Nagyvonalakban ennyi igazából, én úgy tudom nálad nincsenek P-State lehetőségek, az már összetettebb lenne. Először tapasztald ki a stabil feszkót, utána már lehet energiatakarékosságot stb opciókat bütykölni.
-
Egyébként nekem eddig nagyon bejött az egész platform. 1800x, x370, 64g ram. Első indítás óta teljesen hibátlan, stabil, az alaplap egyből beállította a RAM-ot is gyári értékekre, 1x frissítettem bios-t bár anélkül is teljesen stabil volt, csak az xfr-t kapcsoltam ki egyelőre. Most, hogy már mugen5 van rajta, hamarosan jöhet az OC is, de így alapon is teljesen elég amire használom. Ritkán játszom, akkor 2560p-ben, vga limitem van, szóval hogy 2400-on megy a RAM, teljesen lényegtelen.
Munkagép, általában nagy load-dal. Tökéletes. -
Ryzen will hit 4GHz with the box cooler but it will be a more mild experience with a $20 aftermarket cooler like the Cooler Master 212, so keep that in mind. The 7800X on the other hand cannot be overclocked to 4.7GHz using a 240mm AIO closed loop solution. Instead, it required a $380 custom loop setup to achieve that result.
HAHAH
Már az Intel a kazán, nem az AMD
-
_Horka_
aktív tag
Hehe... nemrég linkeltem be neki(k) ugyanezt...
Nem, nem fanatikus kék szemüveges. Ha az lenne, nem vett volna rizsát.
Egyszerűen csak belefutott egy bug-ba, amire nem talált megoldást, és mivel megtehette, átnyergelt az intel új HEDT platformjára, ami egyébként valóban nem a legoptimálisabb választás, de erre majd rájön idővel...
Ami nem korrekt, az az, hogy ezek után bughalmazként aposztrofálja az AM4 platformot. -
_Horka_
aktív tag
válasz
RVR400 #10927 üzenetére
Nem is ez a legnagyobb gond. Arra költi a pénzét, amire neki tetszik, ha van rá?
A gond az, ha ezt az egyedi problémát (ami csak nála jelentkezett, ki tudja miért?) elterjeszti(k), hogy mekkora bughalmaz már a ryzen platform.
Sajnos, ezzel szépen megvezethetik akaratlan is azokat az embereket, akik éppen nézelődnek gépvásárlás/fejlesztés okán a fórumokon. Na ez a gond. -
jedis
senior tag
válasz
Televan74 #10921 üzenetére
Csávó ilyeneket nem olvas ?
I7-7800X VS. Ryzen 1600 VS. 7I-7700K
Elég nagy fanatikusnak kell lenni ahhoz, hogy valaki ma 2066-os intel platformot vegyen, még az alap Ryzenekkel szemben is ( I5-I7 2066-osok ), de ha kijön a Threadripper, meg főleg.
-
RVR400
veterán
válasz
Televan74 #10921 üzenetére
Mindenki tudta, hogy mi a várható eredmény, ráadásul ha nem lett volna FPS drop nála (ami gyakorlatilag senkinél sem jelentkezett), akkor is az lett volna a vége, hogy a jóval drágább Intel 5 FPS-sel többet tud, mert ezen kívül semmi más nem számított nála. Az már csak hab a tortán, hogy ezek a húzásai egy kisebb család havi költségvetésével vetekednek..
-
BullKoxa
őstag
válasz
chopin42 #10924 üzenetére
Én is így gondolom mint te. Én AMD vel kezdtem azt hiszem AMD Athlon 64 X2 6400+-l, utána csak kék 8400,6600 , 920, 2500, 2500K , 3570K most pedig Ryzen. Anno mindig azt hallottam hogy az Amd procik olcsóbbak, de viszont egy normális lap alá drága. De ha valaki nem akar szívni akkor egy jó Cpu-hoz értelmes lapot vesz nem a legolcsóbbat. Én tapasztalatból mondom,pont talán az első pár gépemen spóroltam a lapon, meg 1X a tápon azóta inkább teszek bele pénzt ezekbe is .
Én jelenleg mindenkinek Ryzent ajánlok ! Ami jó azt nem kell a padló alá söpörni.
. A ram gyártóknak pedig lesülhetne a képük. az árak miatt.
UI : valaki vett már másik felhasználó nevet, az enyém elég béna . Ekkor megmarad mindenem? a hardver aprón is az összes értékelésem? ha valki át tud irányítani ahol ezt kérdezhetem megköszönném !
-
chopin42
őstag
válasz
SECTORnooB #10920 üzenetére
Igen, csak PONT az átlagfelhasználókat befolyásolják a "lelki megnyugvás mindegy milyen áron" emberkék. Legyen kék vagy zöld. Mert tegyük fel, betéved egy tapasztalatlan emberke, megkérdi a gépösszerakóban, milyen procit vegyek tegyük fel, 60k-ért, és ajánlják neki a i5 7500at. A 'lelki megnyugvás" emberkék. Majd jön az érv, hogy a "lelki megnyugvás" játékokban SOKKAL jobb. Ő megköszöni, majd lesz +
1 kék emberke. Én athlon xp 2200+ról váltottam core 2 duo e 8400ra 2009-ben, mert szinte mindenki intelt javasolt akkoriban, hogy jobb, keveset fogyaszt. Egyszerű, jó platformot kerestem. Ám azóta RENGETEGSZER eszembe jutott, miért nem amd-t vettem, s alig vártam a ryzent, szerencsére jó lett. Ami vicces, az athlonos gépben geforce-volt, s a core 2 duo ati hd 4870-et kapott. Most szeretnék rx-et, de hát bányászat...Lényeg, sok vásárlót veszít sok cég a szemüvegek miatt. -
_Horka_
aktív tag
válasz
Igaz, igaz.
Az Intelnek mostanában kell a cégér.
Marketing... alapvetően nem kellene ennek a fogalomnak negatív felhangot kapnia. Kivéve, ha a józan ésszel szemben csatázik. Sajnos, ez már szinte általános probléma... -
Leon77
őstag
válasz
Ha azt a cb éertéket megnézed, a ryzen több szálon legyalulja, egy szálon mondjuk tényleg brutális. ha amd erre tudna picit lépni, akkor vége lenne az intel hegemóniának, bár szerintem a szoftver fejlesztők neki állnak jól skálázódó játékokat írni és hamarosan játékban is elolvad az intel előnye.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Interceptor #10914 üzenetére
Irónia szeretett volna lenni.Sasnál már mikor megvette tudtam hogy ez lesz,csak előre nem szerettem volna lelőni a poént.Csak az sajnálom, hogy megint maradt benne egy jó nagy tüske. a ryzen kapcsán,pedig a helyzet nem olyan rossz,csak neki nem jött be.
Én elvagyok a 6 magosommal,eddig nagyon jól teljesít.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
chopin42 #10917 üzenetére
Nincs ezzel gond, hogy nem jött be neki, gondolom jobban szimpatizál az kék vonallal amit igazából nem is csodálok mert az emberek többségében biztos nagyobb megnyugvást tud okozni maga a brand mert évekig nem volt konkurenciája.(átlag felhasználok). Ha valakinél nem opció a pénz akkor nyugodtan vegye a 3x drágább platformot minimális teljesítménybeli plusszal, mert a váltás indoka inkább keresendő a lelki megnyugvásban mint a józan ész vagy a teljesítmény centrikusság eszményében.
"A marketing - lélektani küzdelem, az érzetek, és nem pedig a termékek vagy szolgáltatások csatája."
-
chopin42
őstag
válasz
SECTORnooB #10916 üzenetére
Slusszpoén a beszúrt képhez: én úgy, hogy a saját gépem meg sincs, rengeteg olvasás után azt tanácsoltam neki, adja el a dominator ramjait, és vegyen olyat, ami benne van a lap által BIZTOSAN támogatott ramok között. Nem vett, hsm kolléga leoltott, hogy hülyeségeket beszélek, mert minden lap támogat minden ramot, nem csak azt, ami be van írva a qvl-be, max nem megy annyin, ami meg van adva...
Végülis...mit számít az
Sebaj, kedves Szárnyas emberkénk kínlódott a ramjaival, elkezdte szidni a platformot. Majd szidta az fps dropokat, úgy, hogy nem vett új ramot, nem olvasott hardvareluxx.de-t, egyéb fórumokat, helyette kiszállt, és megvette ezt a foshalmazt, aminél a ryzen előtti 7700k is sokkal jobban szerepel (játékokban biztosan). Ez nem csak szemüveg, ez más. Szerk: Ehhez persze vett új ramot... Használja egészséggel, jót akarok neki továbbra is, de nem kéne a sok kék emberke előtt lejáratni, hogy fos a ryzen. Legalábbis beleolvastam az új hedt intel topikba, ott lepődtem meg, hogy megtaláltam Miklósunkat
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Interceptor #10914 üzenetére
Szerintem ezek után megkérdőjelezhetetlen, hogy milyen színű szemüveget visel az illető
-
_Horka_
aktív tag
Crosshair VI Hero tulajoknak:
9920-as BIOS friss ropogós!
* Improved DRAM cold boot, results in slightly longer POST time
* Fix for CPU Ratio stuck at 22x on some CPUs when using Vcore override/offset
* SenseMi Skew is now Disabled by default. If you want to return to previous behavior set SenseMi Skew = Enabled and Offset = 272.
* Added DRAM profiles for Samsung B-based DIMMs with tuned subtimings, including The Stilt's settingsSimán felcsúszott a deszkára.
Egy napos tesztelés után azt kell mondjam, szuper! -
SECTORnooB
addikt
válasz
Ragnar_ #10864 üzenetére
Én mikor pasztát cseréltem az 1600-asomom se akart lejönni először azt hittem h még fogja a csavar aztán elkezdtem jobbra balra csavargatni de akkor is azért elég szép erőt kikellet fejteni hozzá. Szerencsére nem ugrott ki a foglalatból a proci, de azért ki lehetne találni/ fejleszteni olyan pasztát vagy megoldást akár gyártó és vagy paszta gyártó oldalról, hogy ne történjen ebből valamiféle baleset.Mert azért a legtöbb esetben nem sós kifli áron veszik meg a userek a kockákat..
-
R3laX
addikt
válasz
toto111 #10904 üzenetére
toto köszi!! Meglesem mindjárt.
ko-ko82: Ez 1600-as, úgy vettem észre az x-esek kevesebb feszt kérnek, vagy csak mindenki rendes hűtőt tesz rájuk
.
Televan: Mugen 5-öt én is nézegettem, valszeg megéri az árát
. Bírta nekem is alacsonyabb feszel, de BF1 közben elkezdett WHEA logokat dobálni (azért multiban itt bekajál néha rendesen, MSI AB szerint összesített CPU kihasználtsággal 70%-ot is kajál a BF1), ezért adtam még neki. Mind1, így is normális hőmérsékleten megy. Ha lesz egy kis fölösleges pénzem veszek egy jobb hűtőt
.
-
Televan74
nagyúr
Én 3,8Ghz -n hajtom 1,25V mellett.Scythe Mugen 5 Rev B(wingboost2 szendvicsben) és 23C° szobahő mellett nem aggódom a hőmérsékletek miatt.És játék alatt sem hallom,hogy van számítógépem.
Majd talán a rev. 3 -as Ryzen -nél veszek újat és lépek feljebb magszámba.(#10906) Interceptor Sasmadár az ász!
-
Interceptor
addikt
válasz
Malibutomi #10892 üzenetére
Ez elég meggyőző az R5 1600 javára, simán hozza egy 4,7ghz-re tuningolt 7800X eredményeit 4ghz-re tuningolva kevesebb fogyasztással. Ezek után ki vesz most Intelt jóval drágábban?
Most már sokkal jobb a helyzet játékokban is tulajdonképen alacsonyabb órajelen ugyanazt hozza mint az Intel?
-
BullKoxa
őstag
Nem sok az a 1.325 1600x -nek , pedig én azt hittem az enyém sokat kér 1700x, 3.725-re 1.237v Biosból,Ryzen LinX Alatt 1.256v kér max HWinfo szerint. Nekem ha a Biosban az AMD Cooln Quiet ki van kapcsolva akkor kevesebb a Vid azt hiszem a max 1.250 , ha viszont be van kapcsolva az AMD Cooln Quiet akkor pedig a max Vid 1.350, most így használom,mert így az órajeleket változtatja.
Ezt a Vid dolgot már én is kérdeztem régebben,sok válasz nem jött rá.
-
R3laX
addikt
válasz
Televan74 #10902 üzenetére
Igen, én is pont láttam, tuszkolja 4.8 felé éppen
. Egyébként ha alacsonyabb a Core VID, az jelentheti azt, hogy beéri kevesebb feszültséggel? Mondjuk így fasza 28 fokos szobában bekéri gyári hűtővel az 1.325-öt, de ez lehet javul majd egy normális hűtéssel. Minél melegebb van úgyis annál többet zabálnak az alkatrészek. Igazából így is teljesen jól megvagyok, csak a kíváncsiság hajt
-
Televan74
nagyúr
válasz
Malibutomi #10892 üzenetére
Akkor egy darabig marad az 1600 -as.Ugyan az a hatóanyag és még az ára is jobb! A cikk szerint úgy is ez a nyilvánvaló választás gamereknek!
7800X -et meghagyom sasnak,szórakozzon csak ő vele.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-13900k OEM
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, Gari 2030.07.22. -ig - Eladó!
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3038, 94% Akkumulátor
- Tomb Raider I-II-III Remastered Deluxe Edition / Bontatlan/ Számla /
- Akció! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest