Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeni
félisten
válasz
#95712068 #24892 üzenetére
köszi
viszont a Giga lapnál a DS3H esetében gond lehet,hogy csak 2db venti csatlakozó van rajta,igaz ezt elosztóval meg lehet oldani,de akkor az plusz 2000Ft,az olyan ha drágább lapot vennék.
tasiadam
milyen lapban mely memória KIT-el?
mert lehet a 3200 és a 3000 nem azonos chipek vannak benne.
a Predator 3200 és az Eagis 3000 vannak szó? -
törölt tag
Msi és giga lappal elvileg jónak tűnik, asus lapnál is jó elvileg (szerkesztve: fury-val volt gond).
Papíron egyformának tűnik a két ram óraj és időzítés terén, az aegis-t szokták javasolni általában, vagyis sok hsz-t olvastam ezzel kapcsolatban, nekem is 3200-as aegis-em van.
Legrosszabb esetben 14 napon belül elállhatsz a vásárlástól. -
törölt tag
A 2700X vevő kérdezi, hogy normális-e 10-15 fokos ugrálás win10 alatt. Szerintem üresjáratra gondol, és tudtommal ez normális pbo esetén. Ugye?
-
TeeBee73
veterán
Rossz fát tett a tűzre a kolléga?
-
törölt tag
válasz
Speed® #24882 üzenetére
X-en is meglepően "sok" cím ment 4K 60 fps-sel, legrosszabb esetben jelenettől függően levette a "belső" felbontást észrevehetetlenül, így a "sajátmárkás" címeknél erre van esély. Bobcat származékkal megoldották proci oldalon a 60 fps-t sok esetben, zen2 mellett a 120 nem kérdés. Vga oldalról már nem ilyen rózsás a helyzet. Majd kiderül, az előző monitort is úgy vettem, hogy jó legyen az X-hez és a pc-hez is. Csak az a 60Hz már kezd sovány lenni, ezért is kezdtem el ismerkedni az 1440p-vel. 4K után eléggé recés tud lenni, de 60 után a 75 Hz is áldás volt.
Lesznek tróger fejlesztők akik az új konzolgeneráción is 30 fps-t fogják erőltetni, talán ubi jelentett be ilyet... -
Comic
aktív tag
válasz
BerserkGuts #24881 üzenetére
Van egyáltalán olyan VGA, ami képes akár már a Zen+-os Ryzen 7-eseket kihajtani?
Jómagam is egy 1600 af-et nyüstölök egy RX 570-el párban. Nagyon aránytalanúl drágának érzem a vga-kat a procik árának fényében, hogy értelmetlen pénzfalodának látszik az egész vergődés a szememben.
Többnyire mondjuk csak WOT-ozok, de látványos a különbség a VGA 90-100%-os és a proci max 16-18%-ig megy föl...
:S
-
Speed®
titán
válasz
BerserkGuts #24881 üzenetére
Dehogy lesz 4k120..max. Indie címekkel. Jó, ha 4k60 összejön stabilan a húzónevekkel, de a 4k30on sem lepődnék meg single címeknél. Azért a 4k az 4k.
-
törölt tag
válasz
SECTORnooB #24878 üzenetére
A processzor hőfokához vannak kötve a házventilátorok fordulatszáma, és 4K 60Hz freesync miatt nem tudtam értelmesen belőni a ref RX5700-hoz "méltó" fordulatszámot.
Pl.: fortnite alatt 40 fokig melegedett a processzor, ehhez esélytelen úgy belőni a házventik fordulatszámát, hogy a vga kapjon levegőt.
Azóta vettem egy 1440p 75Hz freesync monitort is, de azon a 15 fps-en nem sok múlt.
Ez volt az elmélet, este majd kiderül, hogy játék alatt meddig melegszik a processzor.
Amúgy ki akartam próbálni az AF-et, mert ilyenem még nem volt, ryzen szériából közel 20 db processzor járt nálam. A 2700X-et 60 vagy 75 hz/fps miatt esélytelen kihasználni, és ennél nagyobb terhelést nem kapott pár prime teszten kívül. Szóval a felhasználói szokásaim ismerve az AF is bőven sok lesz. Majd ha év vége fele elkezdenek szállingózni a hdmi 2.1-es monitorok (4K 120Hz) onnantól lenne érdekes a történet, de az új konzolszéria miatt szerintem nem a pc lesz a fő játék platform itthon (ha tényleg lesz 4K 120 fps).(#24879) Bodz
Ez csak az első próbálkozások egyike, majd tesztelem tovább. Csak jelezni akartam a többieknek, hogy nem szabad 2600-at venni. -
törölt tag
Sikerült elcserélnem a 2700X-et 1600 AF-re, és egyelőre elégedett vagyok.
4000 MHz 1,25V alatt bőven megvan, éppen karcolgatta a 70 fokot TX2-vel.
2700X kiszerelés előtti prime teszt (offset -0,075V).
1600 AF beszerelés utáni próbálkozás (4000 MHz 1,225V)Viszonylag korán neveztem be anno a 2600-ra, és egyik sem ment 4000-en értelmes fesszel, ezért is gondoltam arra, hogy a késői szériás változatával nem lehet mellényúlni.
-
válasz
Gyuri27 #24834 üzenetére
Hali!
Tegnap végre megérkezett az MX-4 hőpaszta, így végre a gyári hűtő helyett fel tudtam tenni a bequiet pure rock hűtőmet. Ég és föld a különbség. Hangban is és hőmérsékletben is. Nem sok pasztát tettem a procira és így is az egyik oldalon kicsit kijött (mert szerelés közben mozgott a hűtő), de ha jók az értékek akkor ne bántsam, gondolom, ugye? Mértem egy Cinebench tesztet is, elég jó lett, pedig offset -100mV-on van most.
(#24871) Dragon3000:
a szorosabb értékeket hogy határoztad meg? Van erre valami program?
-
GAbre
veterán
válasz
Dragon3000 #24871 üzenetére
Nálam 3200 Cl 16,17,16,16,35 volt1,3al.
Ennèl jobb Cl sose jött össze.
Igen magam se vagyok az esztelen tuning híve.
Ez a proci is +200mhz körül fog menni hasonló vagy ugyanazon fesszel,mint 2700,ahogy elnézem.
De azért valamikor meglesem mit kér,van-e értelme feljebb menni.
Lordus:
A legújabb chipset van. -
-
Dragon3000
nagyúr
Ott tuti a ramnak nem tetszik valami. Az, hogy előtte másik cpu-val mennyi ramot próbáltál ki az lényegtelen, mert a memória vezérlő a cpu-ban van, azt meg cserélted.
Amúgy a 3200-as ballistix nálam is ment 3600-on a 2700 mellett.
De mivel semmi különbséget nem vettem észre, így fölöslegesnek tartottam és kisebb frekvencián még szorosabb értékekkel használom. -
GAbre
veterán
válasz
Lordus #24868 üzenetére
Mint írtam volt,több rammal is néztem anno.Lehet,bár ezek után nem hiszem:
10rambol,ha 2vel ment 3200mhz.
Most 3600on.
1.4von Cl 16.20.20.20.35on hajlandó menni úgy néz ki.
Lejjebb nem.
Calculatort futtatva azt mondja 3600 nem is megy,menne.
3400 is csak Cl 19be kb.
Az nem túl jó eredmény :(
Majd meglesem egyszer másik memoriakkal,ha találok jó áron. -
GAbre
veterán
Üdv!
3000-es topicban semmi reakció.Gondoltam feldobom itt is.
Le lett cserélve most(előtte már a teljes gép is,több komponense is) 2700as cpu-m 3600x-re.
De itt se akar menni memória 3200 felett.3266-on még elindul,de kékhalál.
Afelett meg nincs boot.Úgy mint előző lapokkal,ramokkal.
Voltage 1.45V socot is felnyomtam 1.2V felé.
De semmi.
Pedig anno elvileg csak a régebbi cpu miatt nem tudott nagyobb órajelen járni.
Vagy tévednék és valamit kéne még állítani,csak úgy megy 3.2 felett?
Ui:
Nem tudom miért ma a nettel is gond volt,mire megcsináltam azóta az alaplap lan szarakodik:
Szerintem,ha túl nagy feszt adok,akkor elszáll.(először nincs bedugva kábel,aztán nem tudta azonosítani magát).Mind2x bioszt kellett újraraknom) -
Thome
veterán
Minek után 15 évet romlott a hallásom 1 hét használat után, eleresztem a gyári hűtőt.
Nem szeretnék sokat szánni rá, tudtok ajánlani 15 ezerig bezárólag hűtőt, amivel megtudom hűteni ezt a szerencsétlen kazán 2700x-et?
Illetve, vennék 1-2 (+1 low profilet hátra) rendszerhűtő ventit is, viszont hátra csak low profile fér el rendesen (most egy normál van, de nem egészséges ahogy ott feszül). Itt is árérzékeny a dolog, nem szeretnék sokat áldozni rájuk.
Jelenleg egy Aerocool Cylon házam van, ez cserélve lesz szintén a közeljövőben (NZXT H510 van tervben), így nem baj, ha már ehhez a házhoz nézünk hűtőt.
-
PsycHo88
senior tag
válasz
Speed® #24857 üzenetére
Még egy utolsó kérdésem lenne feléd , Szerinted, szerintetek milyen procira tudnék majd váltani ami szépen elmenne ebbe a konfigba ezzel a Hűtővel ?
Pl egy 3600 vagy egy 3700x ??
Most ilyen értékeket mutat a CPUID HWMonitor ez win alatt kb hangtalan a gép . Még egyszer nagyon szépen köszönöm és bocsi hogy ide trollkodtam . -
Speed®
titán
válasz
PsycHo88 #24855 üzenetére
U12A..viccnek is rossz, az árából max. gyorsabb procira váltanék, semmi gond a hűtőddel, rendesen be kell csak állítani, mint azt kezded is tapasztalni. Normális terhelés mellett számít csak a hőmérséklet, nem cukorból van a CPU..ezt kell csak megérteni. Meg azt, hogy ha nem szellőzik át a radi, a hűtőközeg hőleadás nélkül kering a rendszerben. Szóval fordulatszám a gyógyír, ill. statikus nyomásban erős venti, ha ragaszkodsz az ~500as tartományhoz..
-
Lordus
senior tag
válasz
PsycHo88 #24849 üzenetére
nem fér be se felülre, se hátra a radi? pont a legkevésbé optimális helyen van most...
illetve ahogy a kolléga is írta, nincs semmi értelme 300-as cpu venti fordulatnak, mert az át sem fúj a bordák között. sztem még 600-nál sem hallod, de ott már legalább átfúj.
A pumpa motor rpm-jét viszont vedd visszább, a meleg vizet hiába forgatod nagy sebességgel a rendszerben, nem attól hűl le -
Speed®
titán
válasz
PsycHo88 #24844 üzenetére
Ilyen rpm értékek mellett min csodálkozol..? Alig forog a venti (a pumpa mondjuk feleslegesen sereg maxon), persze, hogy melegszik..de totál rendben van az érték, keress más elfoglaltságot, ne aggódj ezen feleslegesen. Ha meg nem tudsz aludni emiatt, állíts a vezérlésen, hogy magasabb fordulaton menjen tök felesleges idle <40°Ct kergetve.
-
PsycHo88
senior tag
válasz
MaddeNNNN #24838 üzenetére
Csináltam egy pár fotót , ma újra pasztázom a procit és kipróbálom úgy is . Lehet hogy a cpu hűtőmmel van gond . ?? Közben a proci 43 fokos már netezésközben . Viszont tegnap 3 órát World War Z-vel játszottam 2560*1440 ultrán minden bekapcsoltam , Sok Zombinál a proci dolgozott 70-80%-on is de nem ment soha 55-60 fok fölé . nem értem mi lehet a gond hogy Windowsba meg nem megy 40 alá.
-
Lordus
senior tag
válasz
Raidon #24841 üzenetére
régen én is minden pasztát finoman, nagyon vékonyan elkentem a procin. de láttam videót, hogy az nem jó, mert olyankor mini légbuborékok letetkeznek, amikor felrakod a hűtőt, ami ugye szigetel... nem tudom, mert a régieknek is jók voltak a hőfokjai.
most a vízhűtés alá szó szerint egy kisebb borsszemnyit tettem középre és ennyi. nagyon kevésnek tűnt, de az adatok jók, így nem bántom.
idle: 30 fok max (ez is csak akkor, ha a gép belseje is eléri a 29-30 fokot)
max terhelés: 60 fokot nem éri el
(ryzen 7 2700 @3800mhz) -
-
PsycHo88
senior tag
Os-ba energiagazdálkodás módban 43-45-50 fok közt ugrál a HWmonitor szerint . de most megpróbálom úgy ahogy mondtad .
-
Speed®
titán
válasz
PsycHo88 #24828 üzenetére
Első körben nem nyúlnék a szorzóhoz, hanem kipróbálnám mit csinál -50mV offsettel pl. a proci, aztán addig növelném az értéket (ezáltal csökkenteném) a feszt, amíg el nem kezd esni a tempó. Lévén X, a jelenlegi allcore szorzóddal kilövöd a további boostot, így tempót is vesztesz. Ha negált offsettel el tudod érni, hogy szépen tartsa a boostot, jobban jössz ki a végére.
Idle értékek..OS energiagazdálkodásnál mi a minimum CPU teljesítmény? Ha teszemazt teljesítménycentrikus vagy XY féle optimalizált profil emelt értékkel, lehet csak ez az oka a látott értékeknek..
-
Speed®
titán
válasz
PsycHo88 #24823 üzenetére
Valamit nem jól állítasz pedig..ill. nem tudod mit állítgatsz
Manual OC/fesz esetén nincs idle érték, csak offsetelve. No nem mintha érdemben befolyásolná az idle fogyasztást..az ott tapasztalt hőmérséklet inkább hűtővezérlésen múlik, ami egy másik jól beállítandó érték, ill. magasról tenni rá, ha load jók az értékek és idle csendben van. -
válasz
Gyuri27 #24822 üzenetére
Vcore és vcore nb offset -100 megvan, c-state auto helyett enabled-re raktam, cool and quiet funkciót viszont nem találok. 1.6 biosom van, manual pedig írja, de nincs ilyen opció. Win sima az a kiegyensúlyozott?
Ok, jó ötlet, majd, ha el tudom végre rakni a pure rock hűtőmet, megnézem kicsit komolyabban, mert a gyári hűtő elég gyengusz szerintem.
-
PsycHo88
senior tag
Sziasztok !!
A segítségeteket szeretném kérni !! Régebben már írtam ide de nem nagyon kaptam válaszokat sajnos és a problémám még nem oldódott meg .
Adott egy Ryzen 2600X egy Asus rog strix b450-f gaming lapban a Cpu hűtésem Nzxt kraken m22 ..A problémám a következő , bármit is állítok a biosba valamiért a cpu voltage nem megy le windowsba és így netezés közben vagy éppen most is hogy írok nektek 50 fokos a proci , játék alatt pedig 60 fok . jelenleg 4ghz 1,35v-ra van állítva .
néztem rengeteg videót és olvastam is utána , teszteket is néztem pl ott a srácnak 35 fokos volt a cpu , nekem meg sem közelíti a 35 fokot . Egyéb két a legfrissebb BIOS-van fent .Legyetek szívesek el mondjátok nekem hogy mit csináljak mert már nnagyon ki vagyok :S Gondolkodtam már azon hogy Intelre váltok , de most megint ki adni 170ezret egy Cpu-ra és egy lapra nem nagyon szeretnék .
-
-
válasz
Gyuri27 #24819 üzenetére
Hali!
Nálam ez van 3.8 GHz, 1.2 V-n. Nálad milyen nergiagazdálkodás van beállítva? Nálam csak energiatakarékoson veszi vissza így az órajelet, de a fesz nem esik vissza. Miért? Kiegyensúlyozottnál vagy AMD Ryzen Balanced-nél nem esik így vissza az órajel sem. Hogy kéne beállítsam, hogy jó legyen? ASRock A-tuningban van beállítva az 1.2V és a 3.8 GHz, plusz biosban xmp profil a ramoknak, 3200 MHz 1.35V.Köszi!
-
mdraco
őstag
válasz
hokuszpk #24750 üzenetére
Cb R20 alatt, all core turbo pontosan 3349 mhz-n van, ezért kapok kb 150-200 ponttal kevesebbet. Azt nem értem, itt [link]az 1600AF miért megy all core 3600 felett?
Értem én, hogy az entry level A320 chipset nem enged oc-t, de stockon mehetne rendesen. Csak tudnám mi akadályozza, nincs xfr2, precision boost? Akkor hogy megy fel 1-2 magra 3,7 ghz-re?Van akinek ebben a lapban megy egy ryzen 5 3600 is rendesen [link] most már végképp nem értem hol a gond.
-
kovsol
titán
válasz
BerserkGuts #24815 üzenetére
Aztán ezt milyen VGA kártyával mérték? 2080ti? Mert az mellé senki nem fog berakni szerintem 3700x alatt. A gyengébb VGA kártya mellett, meg nem jön ki akkora eltérés a processzorok között se.
-
Speed®
titán
válasz
BerserkGuts #24815 üzenetére
Alapon persze..3.8G megy a 4.2G ellen, tehát ott van 10% az IPCn kívül, amit c2c hoz..de te sem alapon használod, szóval marad az, hogy ~10% javulást érnél el a cserével..nyilván nem érné meg a ráfizetést
-
Speed®
titán
válasz
BerserkGuts #24812 üzenetére
Nem kell segítség, messze nem akkora az előnye, mint sokan próbálják beállítani..én is keresném az önigazolást, ha 10-15%ért fizettem volna 1.5Xes árat..
-
Speed®
titán
válasz
BerserkGuts #24806 üzenetére
Mit te beszél? Nem érteni magyar?
-
Zsolteeka
tag
válasz
BerserkGuts #24806 üzenetére
A 30k-s hűtőt egyszer kell megvenni, aztán utána csak a lefogató kereteket cserélgetni rajta ha kijön egy másik tokozás esetleg, stb.
Annó még kb 10éve vettem egy Scythe Ninja Rev B Plus hűtőt, akkor drága volt ez igaz, de azt a hűtőt kb 1hónappal ezelőttig használtam, minden gond nélkül és volt alatta 3 proci is, AM2, AM3+ és legutóbbi a 2700X ami AM4.
A hűtők általában elég univerzálisak, szóval ha veszel egy normálisan teljesítőt, ami márkás és biztos lesz hozzá támogatás, hosszabbtávon sokkal jobb befektetés mint olcsó hűtőket cserélgetni procinként. Hozzáteszem, szerintem. -
Lordus
senior tag
válasz
hokuszpk #24804 üzenetére
vizhutesem van!!! 3x leirtam, nagyon elméláztál!!!
hopsz, high teszt, 188+
ramon is állítottam, most 16-17-17-17-36
eddig 16-18-18-18-38 volt...
ez elég komolyát hozott!!!
mindjárt kap very high tesztet is!@edit:
megkapta a két köröst, sajnos itt csak 178 és 179 az eredmény. de legalább most nem esett vissza! -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Lordus #24803 üzenetére
akár. de most pillanatra elmelaztam, ha manual tuningra ( fix freki, fix fesz ) adtad a fejed, akkor a pbo limitek elmeletileg nem zavarnak vizet, max ha vizhutesed van...
ami a most azaz a vrmet illeti, 100 alatt boven jo. nekem anno 125 foknal kezdett el throttlingolni a Tomahawk. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Lordus #24801 üzenetére
az a 182 vs 177 egy teszt alatt volt, vagy elinditottad, mokoltal, aztan megint elinditottad ?
mert elso esetben valoszinuleg elmelegszik a proci menetkozben, masodik esetben valami instabil.
a cpu fesz manualisan 1.35V -ig 7/24 teljesen safe; pbo ad neki 1.45+ -t is, de azt csak 1-1 ezredmasodpercre, minden AMD mernok aszondta eddig, ez a pbo tervezett mukodese.*** ha megnezed a hwinfo kepeimet, nekem ilyen 170W+ tartomanyban van a teteje... de majd szerzek mar valami vizet, mert a freezer 33+ meg a pure rock mindenki szerint keves ide
-
Lordus
senior tag
4ghz-re állítva 182+ majd 177+ eredményt hozott az ibt. (2 körös teszt, very high)
érdekes a nagy különbség...
max 66 fokos volt a cpu, mondjuk most be van dugva nem jól szellőző helyre...
a magok max fogyasztása meghaladta a 106W-ot, áramfelvételük pedig max. 142A volt. nem sok ez? (és volt, hogy felugrott egy pillanatra 4126mhz-re minden mag, gondolom a pbo auto beállítás miatt...)
cpu fesz: 1,2875
soc fesz: 1,0675v
MOS temp: szintén 66 fok, ez sem tűnik alacsonynak...3.8ghz-en 60 fok alatt megáll, 1,2v-on. 2-2,5%-ot hoz ez a +200 mhz, de ez elég magas ár érte, nem akarom kínozni ennyire, főleg, ha a rammal könnyebben tudnék neki segíteni a számolásban...
@edit:
hokuszpk: jaja, ezt néztem, csak itt sem esett szó a sima 2700-ról, már főleg a 3xxx-ek vannak benne...viszont amit írtál az alapján a 106A-es áramfelvétel már sok lesz, igaz?hülye vagyok, a fogyasztás volt 106W... tehát az még bőven-bőven nem gond
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Path of Exile (ARPG)
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Peugeot, Citroën topik
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Hordozható Gamer Számítógép / PC! HP Omen X 1000P / I7 7820HK / GTX 1080 8GB / 16GB DDR4
- Apple iPhone 12 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- JBL Charge 6 és Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest