Hirdetés
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
válasz
Chaser #24699 üzenetére
Spire RGB leszabályozva morgós, 8Cn meg rendesen terhelve süvít azért..a Prism még so-so, de a halkságigénnyel együtt mindkettő felejtős. Ha néma topflow kell csicsával, C12P/-SE14/C14, rá meg eLoop venti Halos RGB frame pimppel..aztán az egész mehet egy openframe TGs kecóba (Paean M pl. mATXhez). Csicsamaxi lenne ;p
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #24698 üzenetére
egyelőre maradok a gyári megoldásnál, megnézem mit gurít a wraith spire rgb ha tudok szerezni, kaptam faca' noctua pasztát is
a stealthen most csak a gyári trutyi van, de elég jól muzsikál, egy fokkal jobb a rézmagos spire, borda is több rajta, lehet elég lesz halk üzemhez is - mondjuk ez se vészes, meglepett erősen - , na ha ott neki kell állnom talpat gyalulni az nem gond ( :
tetszik ez az amd design nagyon, újfent rájöttem, de a világítós logoval és piros kerettel volt az igazi
nem veszek alzán kívülről, nem opatom' magam ha gond van - lásd fentebb - -
Chaser
legenda
válasz
grizlisandor #24696 üzenetére
mondjuk ha olyan helyről vennéd ahol nem opatnak', akkor nem lenne opatás'...alzán van freezer 34, lehet hogy éppen az drágább mint 1-2 helyen, de van és nem opatnak'
nemrég pclandtól vettem hűtőt, kissé defektes a talp, megy vissza, már egy tortúra az egész, komunikácó nulla, egyik legnagyobb it-s bolt...pffffff, csak azért tőlük vettem mert alzán nem volt amit akartam -
grizlisandor
veterán
válasz
grizlisandor #24678 üzenetére
Igya ki Bluechip, megrendeléskor azt írják van, erre most kapom az e-mail-t, hogy nincs se 140 venti, se CPU hűtő, és nem is tudják mikor lesz.
-
Lordus
senior tag
válasz
hokuszpk #24686 üzenetére
de csak első indításnál...
előtte játszottam a hitmannel, kb. 1 órát, és semmi gond.ram: 1,3v - játszottam vele, 1,35-ről hoztam lefelé.
1,26 már kevés volt, 1,27-nél is előfurdult hiba fél óra után. 1,3-nál még nem.
proci ugyan ez, nem csak úgy állítottam, hanem fentről, meg lentről is próbáltam.a lapon van valami "memory try it" funkció, ebben ki tudom választani, hogy 3600-on 18-18-18-38-as időzítéseket lőjön be.
ezt kapcsoljam ki? -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Lordus #24685 üzenetére
vagy a ram nem teljesen stabil -- nemtom a b450 Tomahawkban van-e kapcsolo a dram trainingra, ha igen, akkor tiltsd le, es meglassuk -- vagy a cpunak megse eleg a 3.8 -hoz az 1.2V.
tippemszerint mindketto, mert amit irtal, hogy felraktad 3.6 -ra a memoriat, 1.3V -vel ( amikor az xmphez is 1.35V kellene ) az nalam ugy "durrbele a vaksotetbe hatha eltalaljuk a golyoallo embert" kategoria. -
Lordus
senior tag
no, megjött az ssd-m, beraktam (kihúztam az áramból a gépet) és megint 3200-on ment a rendszer az első indításkor. dc már kikapcsolva - tehát az nem kavarhat be.
újraindítottam, és 3800-on megy.ez miért lehet?
tomahawk max, legfrissebb bios (kb. 1 hetes)
most már idegesít...
miért játssza ezt?!?!egyébként visszagondolva eddig is akkor indult 3200-on, amikor előtte ki volt kapcsolva a gép. tehát ha újraindítottam 10x, akkor mindig a jó értékkel indult - asszem'
-
Speed®
titán
válasz
Lordus #24677 üzenetére
HWiNFO kis melóval, nem olyan bonyolult törölni a felesleges értékeket. Cserébe tonna grafikont tudsz sasolni, ha kell, logolás is van, stb.
-
Chaser
legenda
válasz
Lordus #24677 üzenetére
aidaban "érzékelők" fülre katt és annyi, részemről azt a funkcióját használom, ott a legfontosabb hőmérséklet, ford.szám kijelzés megjelenik
grizlisandor
nem feltétlen kell előtte "hevíteni", csak ha nem jön le
ha nem jön nyomsz egy kis prime blendet 5 percig, majd jobbra-balra mozgatod a hűtőt gép lekapcsolása után
letakarítani én a nedves "fertőtlenítő" törlőkendővel szoktam - baba popsi törlő is ugyanúgy jó -, azzal korrekten minden maradvány lejön, ha esetleg megszáradt valahol a paszta az beleragad, nem hullik a lapra -
hokuszpk
nagyúr
válasz
grizlisandor #24678 üzenetére
ha a prociteszt arrairanyul, hogy konnyebben jojjon le a huto, akkor a cinebench nem fogja megfuteni annyira, amennyire kellene.
erosebbet adj neki. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Lordus #24677 üzenetére
a ramnak xmp profil mellett is 1.35V szokott kelleni, bar vannak jobb peldanyok, azert ne lepodj meg, ha a tuningprofil felett megiscsak kell neki egy kis plusz. Nomeg ha 3xxx procit vettel, akkor a masik topicban kellene letargyalni, vannak ketsegeim, hogy a 2xxx memoriavezerloje minden magia nelkul hibatlanul megfutja a 3600 -at.
-
grizlisandor
veterán
Legkésőbb a jövőhéten befut az új proci hűtő Freezer 34 eSports, múltkor beszéltük, hogy szétszedés előtt futtassak procitesztet a Cinebench R20 gondolom én jó lesz. 4x-5x elég lesz ha egymás után lefuttatom? Vagy jobb lenne valami komolyabb program?
Videón(youtubealert) láttam meglazítom a CPU hűtőn a csavarokat, és lejön a hűtő. IPA-'s papírral letakarítom a hűtőről a gyári pasztát, fültisztítóval meg a CPU felületét, mint a videóban?
A felszerelés az sima, egyedül a pasztázáson(youtubealert) technikáján gondolkozom, de szerintem maradok amit a gyártó ajánl.
-
Lordus
senior tag
válasz
Chaser #24674 üzenetére
köszi mindkettőtöknek!
Az aida-t nem szeretem...valahogy idegen, rideg, tele van olyan infóval, ami nem érdekel.
a speedfan brutál jó volt, mindent be lehetett állítani, mit figyeljen, mikor változtasson milyen ventit, stb...
mondjuk erre már nincs szükség, hiszen a lapon mindent beállítok, a vga ventit meg az msi afterburnerrel tudom megfelelően beállítani - úgy tűnik eddig.
most leszedtem a hwinfo64-et, ez sem tűnik túl felhasznlóbarátnak, de adok neki egy esélyt.
igazából valami teljesen egyszerű progit keresek, ami mutatja a hőfokokat, ventiket, terheléseket. ennyi. felesleges infók nem érdekelnek. ez is csak azért kell, hogy finomhangolni tudjam még a rendszert.
szóval valami egyszerű, kicsi, hwmonitor progi volna a legjobb.4.2ghz: lehet, hogy rosszul emlékszem, és nem 1,28v-volt... de stabil volt, az tuti, mert lement több teszt, (cpu, vga, külön, egyszerre) játszottam is vele. pár órát ment a gép ezzel... sztem simán bírja, sőt... 61-62 fokig melegedett max. alapon meg simán visszamegy 30-ra, vagy alá (igazából majdnem a gépházon belüli hőfokra visszaért, 1-3 fokkal van felette max...)
dc: igazából csak a rgb miatt tettem fel. de hát... elég siralmas, hogy van 10 beállítás, és ennyi... szóval belőttem kékre, azt jóvan'
apropó: nincs valami 3rd pary cucc, ami vezérelné a fényeket nem ilyen butuskán?
bocsi: ram tudom, hogy nem ide illik, de hátha...
3000-res ballistix sportot vettem. alapból 2400-nak ismeri fel a bios, 2 xmp profillal, amik viccek, a jobb is 2933mhz...
na mindegy, most beállítottam 3600-ra. 16-18-18-18-38, 1,3V - ez így jó lehet? (try it ezt adta) 1,27v-nál még fagy... egyébként 3600 fölé érdemes még próbálkozni? persze nem brutál lassú időzítésekkel. (a try it funkcióban pl. hiányzik a 3666, 3733) hátha használ valaki ilyet és kisakkozta, hogy mi a max, ami kihozható belőle...(#24676) hokuszpk - oks, kipróbálom! - nekem is ez volt fura, hogy alapfrekin indul... DE ha a sajátgépen a tulajdonságokra nyomok, akkor 3,8ghz-et ír. de a cpuz 32-es szorzót és 3200 mhz-et ír, és a dragoncenter is 3200 mhz-et...
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Lordus #24673 üzenetére
nemtom, en sosem hasznaltam a Dragoncentert, szep piros a Tomahawk ledje, jolmegy a Red Dragon vga logojahoz, problem solved.
** Chasernak tetszene
viszont sokan panaszkodnak ra. Mondjuk a monitorozok egymast is ossze tudjak kavarni. Itt a topicban altalaban a hwinfo64 -et szoktak hasznalni a fiuk, amig teszteltem, en is azt hasznaltam. Mivel jatszani nemjatszom, rakellettjonnom, hogy meloval csak akkor hajtom ki ezt a vasat, ha sok-sok virtualisgeppel kinalom meg, de most olyan feladat nincs, ilyen izen meg minek rugozzak, hogy a 2% cputerheles lemenjen 1 -re ? Majd jon a Zen3, oszt nemfog 0% fole menni -
Chaser
legenda
válasz
Lordus #24673 üzenetére
aida?
legújabb demo nekem elég defektes volt, van egy régö verzióm az viszont pöpec
kimondottan cpu-ra cpuz, egyes magok órajelét is tudod nézni
sokan használják a hwinfo 64-et, szeméy szerint nekem elég káosz "berendezni" mit akarok látni és mit nem, azt nem szeretem
5ghz-et nem fogsz kihozni belőle ( :
én megálltam vele 3,7-nél, 4ghz-en már durván fűtött/fogyasztott komolyabb terhelés alatt, kizárólag játék alá oké annyi is
4,2 1.28-on sztem nem stabil, max amivel tesztelted lefutott, de sok 2600 is elvérzik ilyen fesz/órajel párossal már -
Lordus
senior tag
válasz
hokuszpk #24672 üzenetére
ma jön meg az ssd-m, akkor arra már fel sem rakom a dc-t.
valami jó monitorozó progi esetleg? a speedfant szerettem, de sajnos ezzel a lappal már meg se nyikkan
- megy a cnq - de néha mégsem... ez a fura...
- meg ez a random 3200 mhz-en indulás. pfffff újraindítok és jó... vagy lehet, hogy a cpu-z-t is bekavarta a dc??? -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Lordus #24671 üzenetére
azt az 1.4V -t olyan 1-2ms -re adja neki az automatika, nomeg szoktuk mondani, hogy ha nincs mellette amper, akkor annyira nem gáz.
a dragoncentert ugy helybol felejtsd el, az még az MSI szokott szinvonalat is kettovel osztva hozza, ha beallitottad a vilagitast, utana uninstall, es valoszinuleg megjavul a tobbi monitorozo
// kivetel a windows feladatkezelo sajatja, mert az aztan bir osszevissza mindent is kiszamolni. //
amugy nekem az a tapasztalatom, ha a cpu elmeleti "up to" maxfrekije alatt hajtod, akkor hajlando mukodni a cnq, bar ezt lapja es biosa is valogatja. = vagy Felette viszont ha bekapcsolod, akkor is kikapcsol. ugyemlexem a 2700 xfr nelkul 4 korul tetozik, szoval meg akar jo is lehet. -
Lordus
senior tag
válasz
hokuszpk #24666 üzenetére
köszi!
visszaolvastam és látom, hogy a 2700-asokat 3700 körül használják előszeretettel 1,15v körül.
én most 3,8ghz-re állítottam, 1,2v-tal
víz van rajta, nem melegszik 60 fok fölé akkor sem, ha a vga (rx580 nitro+) aláfűt.
nem akarom széthajtani, tegnap egy teszt erejéig 4200-on megküldtem, kb. 1,28 volttal. azt szépen megcsinálta, de nem az a cél, hogy 5ghz-et kihozzak belőle. csak finoman, épphogy egy kicsi feszemeléssel ez a 3800 tetszik. amúgy is a vga gyengébb, a proci kihajtana jobbat is, majd idővel beruházok, de most még jó eznagyon rég volt amd-m, amit most leváltok, az egy 2009-es S775-ös Intel, C2Q - ott ha állítottam a feszen, akkor is a speedstep miatt visszavett. itt nincs mód rá, hogy visszavegyen? auton nem hagyom, hisz az ad neki 1,4 voltot (de minek
)
még egy kérdés: néha játsza azt, hogy nem megy a cool n' quiet. meg néha azt, hogy a windows 3,8ghz-et ír neki, de a dragon center és a cpu-z is 3,2ghz-et... ekkor újraindítom, nyugtázom, hogy a biosban 3,8-at mutat és ekkor már a cpuz meg a Dragon center is 3,8ghz-et mutat...
biztos béna vagyok még hozzá, hisz az elmúlt 10 évben nem fejlesztettem/nem nagyon használtam a gépt. egy csomó dolog új, meg kell tanulnom mozaikszavakat, beállításokat, át kell látnom /tanulmányoznom a dolgokat, de ez akkor is fura -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Lordus #24662 üzenetére
nemigazan ertelmezheto az "alapfesz" kifejezes ebben az Cool'n quiet / Turbo / XFR / PBO szabalyozta vilagban. Annyi biztos, hogy 7/24 -re allcore tuningra 1.35V jobb hutessel max 1.4V -t szokas ajanlani.
Es ha fixalod, a feszt, akkor ertelemszeruen nem fogja visszavenni -
Lordus
senior tag
Most nem változik a VCore, hiába 1500-3800 mhz között van a proci. ezt hogyan kell beállítani, hogy alacsony frekinél a vcore-t is vegye vissza?
-
Lordus
senior tag
sziasztok,
visszatértem AMD frontra, nagyon hosszú idő után...
Egy Tomahawk MAX / Ryzen 7 2700 páros, Liqmax III hűtéssel és Ballistics Sports (3000@3600) rammalA kérdésem: hogy a fenébe tudom megnézni, hogy mi a proci alapfesze? sehol nem találom, aida sem mutatja.
Kicsit letesztelném, mit tud. most 3800-on megy 1,3v alatt. de ment 4200-on is. csak amíg nem tudom, mi az alap VID-je, addig nem bántanám nagyon...
Nagyon tetszik eddig, néma a gép és elég szépen megy. csak játszom itt tegnap óta a bios beállításokkal. ezzel még elleszek pár napig, mire mindent hajszálra bekonfigurálok...
CnQ-nél mit jelent a Pstate0, 1 és 2?
láttam egész jó videót egy tomahawk max tuningbeállításairól, csak most nem találom. valaki esetleg belinkelné-? (ha épp el van neki mentve)
kb. meddig szabad elmenni cpu fesz terén?
köszi! -
GeoPhoto
tag
Na, az már reálisabb
Szerintem érdemes egy 6-10e közötti álló hűtőt beszerezni, én a fölé nem igazán mennék, hanem mellépakolnék még pár csendes házhűtőt. Ezek a 15-20e-s nagy kockák már az ennél nagyobb procikra valók szerintem plusz azok sem elegek magukban valahová el kell vezetni a hőt további légmozgással. Bár az is lehet, hogy csak én vagyok túl spórolós
-
Speed®
titán
Gyártó honlapján/manualban is ott áll:
- 1 x PCI Express 3.0 x16 Slot (PCIE2: x16 mode)*
- 1 x PCI Express 2.0 x16 Slot (PCIE3: x4 mode)
- 1 x PCI Express 2.0 x1 Slot - Supports AMD Quad CrossFireX™ and CrossFireX™Ha szemrevételezés során nem tűnt fel beépítésnél, arról nem tehet a gyártó, közölve van a specifikáció, szóval user error volt csupán.
-
De4d
őstag
Amúgy utána megnéztem és igaza volt itt valakinek, hogy a másik foglalat nincs teljesen "bedrótozva" jól legvilágítva látszik hogy csak a harmadáig van, aztán onnantól a többi foglalat "lyuk" üres. Egyébként mindenhol az van írva az alaplapnál hogy 2 db 16x pci express foglalat van. Végülis 2 foglalat van csak hát az egyik nem teljes....
-
GeoPhoto
tag
AIO mellé kell valami ami a VRM-et is hűti, főleg ha van alatta valami combos GPU is. Még nem volt AIO-m, de az olcsókról nem sok jót írnak, ami meg drága az meg azért esik ki, mert akkor már vennék jobb procit inkább a különbségből.
Az 50 fok mindenképp soknak tűnik, sőt tuning nélkül a 70 is. Ami trükköt megtanultam a felszereléshez (első AM4-es lapom), hogy az alaplapi műanyag füleket jól ki kell lazítani, és így beakasztani a hűtőnek a horgait és utána csavarhúzóval óvatosan, egyenletesen beállítani a feszítést. Kisebb lehetőség a rossz felszerelésre és leszedni is sokkal könnyebb így, nem tépi ki véletlenül sem az ember a procit.
-
Thome
veterán
válasz
Speed® #24650 üzenetére
Az a gond, hogy a gyári design nagyon ott van a szeren számomra.
Próbáltam optimalizálni, de nagyon picit javult csak a hangerő.
De majd váltok, ahogy nézem vannak nagyon frankók, talán AIO lesz (x53), de egyelőre jó lesz ez még, majd júniusban amikor berobban a meleg idő, akkor veszek.(#24653) GeoPhoto: Fekszik az rendesen, 2x is ránéztem. 2000-2700 idle-max. Vagy sz@rul raktam rá, de akkor meg el kellene szállnia a hőfoknak terheléskor, illetve nem sok lehetőség volt felrakni, beakaszt, kar elfordít.
-
GeoPhoto
tag
Hát nem tudom milyen a gyári hűtő teljesítménye, de vagy nem fekszik fel, vagy nagyon alacsony a fordulatszám alapból. Nekem 2700-as van, de a gyárit ki sem bontottam, volt itthon egy Deepcool Gammaxx 300, azzal is meg az új kínai ventimmel is 30-35 fok az idle. Ja és a hangját sem lehet hallani ilyenkor.
-
hokuszpk
nagyúr
hat.
sokmindenretippeltemvolnameghaeszembejutbarmitipp,
speciel erre nem.
mondjuk ennyit a monitorozo izekrol, itt mar az eddigi tizenhuszonszazalek helyett 34% -ra irja a summaprocit, a gpu 97%,
csak aztnemertem eddig hogy a pitlakba jottek ki a 98% -ok, ha ezekszerint a pcie -n nem ment at eleg bit ? -
Speed®
titán
Az összes DHPs talpnál jelen van kisebb-nagyobb mértékben, normális, árban feljebb lépve lehet nyilván a jobban eldolgozottakat találni. Nagy gondot összességében nem okoz, a hőátadás az IHS miatt azokról a részekről is megoldott, ahol épp hézag van.
A hőmérséklet/fordulatszám sajátkezúleg korrigálható, ha beleásod magad és offsetelve megszelidíted a procit, a hűtővel is sikerülni fog ugyanez. A fluktuációra is van megoldás tehát..bár egyszerűbb egy komolyabb hűtőt szerezni, ha nem ragaszkodsz a gyárihoz dizájn okokból. -
Thome
veterán
Szoasztok,
Végre sikerült az átállás 2700x-re.
Ami feltűnt szereléskor, hogy a gyári hűtő azon része, mely felfekszik a procira, a réz szálak nincsenek rendesen eldolgozva, kb fél mm mély "fuga" van a 2 rézszál között.
Ezen a képen látni a hibát: klikk
Ez mennyire normális jelenség a hűtőn?
A hőfokokkal is furán állunk, nyitott oldallal 50 fok, zárttal 55 fok idle, terhelve nyitott oldallal 70, zárttal pedig 75, MX-4-gyel kenve.
A terhelés alatti annyira nem is gáz, de idle nem magas egy kicsit? Leginkább az idegesítő, hogy felpörög-lelassul a venti, pár percenként.
-
Speed®
titán
Grat..a lapodnak egyébként van a dobozában egy fura szerzet, szép ábrákkal meg számokkal, ahol le van írva, melyik slot mit tud. Mondhatni legközelebb rtfm, ezt az egészet magad hoztad össze a jószándékú feltételezgetés mentén :S Eltérő setup/platform esetén igen, létező dolog volt, itt nem opció.
Mielőtt további muterozásba kezdenél a rejtélyes BSODk miatt, húzd a bolt fejébe a visszakapott Patriotokat is és dobj be Ballistixeket vagy Aegiseket helyettük.
-
De4d
őstag
válasz
hokuszpk #24640 üzenetére
Úgy néz ki megvan a gond, hihetetlen banális dolog.
Felkeltették a figyelmem arra hogy nem teljesen jó hogy az adatoknál pci express 4xgen2 van elvileg ott 16x kellene írnia, átettem a másik foglalatba és most 70-90 között mozgott az fps a witcherben egy röpke teszt erejéig.
Nézegetem még, mert nem akarom elkiabálni. De úgy néz ki ez volt a gond.
Köszi mindenkinek a segítséget itt is! -
De4d
őstag
Itt is. Gyengébb proci 2x annyi fps nekem itt kb 40-45 a videó legvégén ugyanazokkal a beállításokkal ahol neki 80.
-
Chaser
legenda
be kellene hangolni egy kicsit azt a cpu-t
witcher3 sajnos csak konzolra van gp-ben, így nem tudom megnézni
cpu teljesítményt cb20-szal tudod megnézni
attól hogy a vga pár perc erejéig hozza a kötelezőt, folyamatos terhelés alatt nem feltétlen, sp cpu-t pár %-ban használ egy magon, játék közben nagyobb a kraft ami kell a gépnek -
fejesg2
senior tag
válasz
Dragon3000 #24628 üzenetére
Most már egy 700-as táp van neki kiírva, de a többi nagy katyvaz... Amúgy nekem is VGA limitnek tűnik, de az oka rejtély.
-
De4d
őstag
Itt egy gyengébb konfig. és többet hoz.
https://www.youtube.com/watch?v=liXAW_bZtJQ
és a hőfok se megy fel még.
Nem tudom nagyon hamar eléri a 79 fokot. és emelett mint ha nem hozná a megfelelő teljesítmény. -
hokuszpk
nagyúr
hát eddig ahol számok voltak, mindenhol az jött ki, hogy a vga kb. csutkán megy, szóval nem a procival van itt a gond, az kihajtja belole, amit lehet. Kellene nezegetni hasolnlo konfigos superposition eredmenyeket, de tippre az a 4377 eleg jo ertek ebben a mezonyben.
*talaltam egy bejegyzest -- sajnos hirtelen felindulasbol ctrl+W -vel leptem at -- asszem Koko52 -tol, aki azt irta neki a g-sync okozott anomaliat, nezd mar meg a driver vezerlopulton, nem akar-e ilyesmit eroltetni ugy default.
-
De4d
őstag
válasz
Dragon3000 #24624 üzenetére
700w-s Cooler master gx lite van, igaz az előző konfighoz lett vége, öreg táp már az biztos.
kb 5 éves.
De egyszrűen nehezen képzelem el hogy ez lenne a gond, én legalábbis, mert ha igen akkor a vga se tudna maxon menni gondolom, illetve attól nem lenne ilyen kevés az fps, ha meg később fullad le a táp akkor addig meg meglenne a reális 80 körüli fps és csak később esne le.
Illetve ahogy látom nálatok 70 vagy az alatt maradt a tesztben a hőfök nekem 79ig felment és játékban is felmegy pár perc alatt. -
Chaser
legenda
válasz
TeeBee73 #24616 üzenetére
teljesen reális az az érték 2060-nal, elviekben még 5600 xt alatt is van valamivel tudásban, nálam 4030 pötty van vele, de nv-amd relációban nem kifejezetten jó viszonyítani a mérést, ezért érthető
1660ti-k kapnak 3500 körül, ilyesmi rémlikDe4d
táp tud érdekeseket csinálni, főleg ha régi/régebbi designos, egy próbát megér
sokkal nagyobbakat coptam' én mikor visszatértem a pc-hez, nyugi, ez ezzel jár(hat), minden másra ott a konzol ( : -
De4d
őstag
Lassan kifogyok az ötletekből, meg a türelmem is kezd elfogyni, de ez nonszensz hogy ennyire gyéren fut. Nem tudom mennyi ráció van benne, egy barátom is pont ezt a teszt programot mondta ezzel nézzem meg (Superposition) és azt mondja meg kéne nézni másik táppal, mert a vga csutkán megy. Eléri a voltage limitet.
Nem tudom, semmim nincs amivel a tápot tudnám ellenőrizni, elvinni se nagyon tudom sehova a vga-t. Random új tápot biztos nem veszek.
Azt annyira igazából nem is értem, hogy miért lenne gond a táp? Ha a vga képes maxon menni, akkor egy jobb táppal se lesz jobb, ha így is megy. -
virkir
veterán
-
TeeBee73
veterán
Már leszedtem, mert nem játszom vele, de reggel felpattintom újra, és mérek egyet.
A FOV-on, ha jól emlékszem nem állítottam, de pl. a Hairworks is csutkán volt.MOD: Superposition nekem a múltkor 4222 pöttyöt dobott gyengébb VGA-val, így, tényleg nem értem miért csuklik a géped.
-
De4d
őstag
válasz
Chaser #24610 üzenetére
Egy Furmarkt már van, visszább küldtem, a Super position benchmarkot nem rég szedtem le
hokuszpk: Milyen mókolt kártya? Van ilyen hogy kamukat adnak el? Honnan lehet tudni?
Amúgy biztos vagyok benne hogy ilyen gond nincs, mert régi ph-tag csak pozitív értékeléssel, a korábbi konfigom is tőle volt még (mármint proc alaplap vga) -
De4d
őstag
válasz
hokuszpk #24604 üzenetére
Természetesen de a korábbival (amit a win alapból felismert)-hoz képest semmi különbség.
441 ről lett 445.87 hajszálpontosan nem tudom mi volt a verziója már.
Én nagyon csak találgatok, de lehetséges hogy a proc nem kap elég feszkót a tápból?
Tegnap óta lett meg a 16 gb ram, előtte is ennyi volt a 8 gb 2600-asokkal is.Löttem egy képet közbe a Ryzen Masterről is ha látna valaki rajta valami furát.
-
CJ4567
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Apple iPad Mini 16GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Már 30 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés .Gamer szék noblechairs ICON Valódi Bőr Fekete
- Teljes magyar Logitech Mx Keys Mini billentyűzeted lehet.
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest