- Nagyobb fajta, Dual Mode-os WOLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os palettája
- Székre fogatható, THX-es Razer hangszórópár a headset kiváltására
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Két nagy cég is érdeklődik a Samsung 2 nm-es node-ja iránt
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Videós, mozgóképes topik
- ZIDOO médialejátszók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Két nagy cég is érdeklődik a Samsung 2 nm-es node-ja iránt
- Milyen egeret válasszak?
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lukitomi
aktív tag
És neked a BCLK 83.83-ra van beállítva?
Te állítottad be?
Az alaplap autóban 100-ra lövi be minden platformon kivétel nélkül, habár régebben voltak 133MHz-es BCLK-os lapok is.
Csak kérdezem!?
A másik, hogy a HWInfo csak a program megnyitásának pillanatában "vizsgálja" a BCLK-ot és ezt írja ki, utána már nem, ez régebben nem így volt, de valamiért módosították.
Tehát, ha beállítod a 80-as értéket mint a videóban, feltéve, ha nem hal be a gép tőle, akkor a HWInfo teljes bezárása és újraindítása után jól fogja kiírni!
Nekem jól írja mindkettő! -
Lukitomi
aktív tag
válasz
csiga8 #14189 üzenetére
Fix tuningnál fix feszültséget adsz meg a procinak, ami a lehető legkisebb kell legyen, de ezt már nem kell offsetelni, mert akkor kifagy!
Az automata üzemben lehet és érdemes, mivel gyárilag biztonságosabb (magasabb) feszültségre lövik be az alaplap gyártók a biosokat, ahol a gyengébb példányok is problémamentesen mennek, itt lehet lecsípni kinek többet, kinek kevesebbet. -
Lukitomi
aktív tag
válasz
Bazijoe73 #14183 üzenetére
Van aki fix órajellel (pl.:4.2GHz) fix fesszel, amit Te állítasz be, vagy auto beállítás mellett BCLK emeléssel (102) és alulfeszeléssel (offset 0.1-0.05V-ig negatívban).
Utóbbival működik minden gyári beállítás (Cool&Quiet, Vcore feszcsökkentés) és magasabb egyszálas frekvenciát lehet elérni úgy, hogy közben többszálas terhelésnél is elég magasan tartja a magok frekiét, jellemzően 4.2GHz fölött, tehát játékoknál is elég magasan pörög természetesen megfelelő hűtés estén! -
Lukitomi
aktív tag
válasz
korcsi #14178 üzenetére
Én nem értek veled egyet, de vitatkozni nem fogok, az "alacsonyabb órajelű üzemnél a kisebb órajelhez úgyis kisebb feszültséget kér" kijelentésre reagálva, igen kisebbet kér, csak nem mindegy mennyivel és mivel tőbb szálon ezzel a beállítással alacsonyabb fesszel megy, így összességében feljebb emeli a többszálas frekvenciát.
Lehet, hogy csak 25-50MHz-el magonként, de akkor is magasabban jár, mintha egy kicsivel több feszt kap a proci, ezért a hőfok miatt droppol a freki (automata beállításnál és Én így használom).
Egyébként meg mindenki a saját belátása szerint használja a rendszerét. -
Lukitomi
aktív tag
válasz
korcsi #14160 üzenetére
Multiban alacsonyabb frekin megy alacsonyabb fesszel, de egy szálon a frekvencia emelésével nem lineárisan, hanem inkább exponenciálisan kell feszültséget emelni, hogy stabil legyen.
Ugye ezt az alaplap végzi, ami vagy elég neki vagy nem.
Igazából erre van az LLC.
Nekem LLC5-re van beállítva a processzor magfeszültség (így van a legnagyobb feszültség különbség az egyszálas és a sokszálas terhelés között, ami egyébként auto módban is így van) és ehhez van belőve az egyszálas maximum feszültség, amit alacsonyabb órajelhez sokkal jobban leszabályoz az alaplap, mint pl. LLC1-en.
Így multiban nincs túlfeszelve és kevésbé melegszik, egy szálon pedig "megkapja" azt, ami kell a stabilitáshoz! -
Lukitomi
aktív tag
válasz
HypeeeR #14101 üzenetére
Szia!
Nem tudom, hogy auto-ban van-e a procid, de ha igen, akkor próbáld meg csak -0.05V offsettel először, nem mindenkinek megy le egészen -0.1V-ig!
Fix szorzós beállításnál nem kell offsetet használni, mivel amúgy is Te adod meg a feszt a procinak, ott max. LLC-t kell állítani, Nekem az SOC LLC5-ben a ram LLC2-ben van! -
Lukitomi
aktív tag
Sziasztok!
Rég írtam már ide, megosztanám néhány tapasztalatomat túlhajtással illetve memóriafrekivel kapcsolatban.
Az elmúlt hónapokban vagy inkább 2 évben, amióta a Ryzen megjelent, hónapokat töltöttem teszteléssel, memória frekik vizsgálatával, stabilitás teszteléssel.
Mindkét konfig, ami itthon van Asrock (X370Prof. Gaming, X470 Taichi) alapokon nyugszik.
Mindkettőben Samsung B-die ramok vannak (G.Skill Flare X 3200 CL14, G.Skill Trident Z 3600 CL15)
Biztosan állíthatom, hogy aki X-es 2600 vagy 2700-el rendelkezik, annak a legjobb túlhajtást a BCLK növelése és a negatív offset beállítása a legjobb megoldás.
A Busclock 102-ig mindenféle anomália nélkül alkalmazható és mivel játék közben soha nem megy minden mag 100%-on, így biztos, hogy megfelelő hűtés esetén (a gyári szerintem nem az, annál kicsit erősebb kell)
jobb eredményeket, videó kártya kihajtást eredményez, mint fix 4.2GHz-en, arról nem beszélve, hogy az egyszálas teljesítményt jelentősen megdobja a fix frekivel dolgozó gépekhez képest, illetve így dolgozik mindenféle gyári dolog is, mint például a Cool&Quiet, tudom ez sokaknak vesszőparipája.
A negatív offset jelentősen csökkenti a hőmérsékletet a gyári beállításhoz képest (általában 6-8 fokot lehet vele nyerni -0.1V offsettel, ha ezt még a proci tolerálja, Nekem -0.0875V van beállítva 102-es BCLK-al, itt atom stabil!)
A memóriákról és az SOC feszről pár szó!
Kb. 10 féle memóriát teszteltem a hónapok alatt és állíthatom, hogy a Samu B-die a legjobb választás.
Tudom sokan nem költenek ennyit memóriára, de nekem ez van mindkét gépben (volt sokféle más fajta is, de én így döntöttem) és ezzel tudok tapasztalatokat leírni.
Próbálkoztam egészen 3600MHz-ig húzni a memókat és rendszerint el is indulnak, illetve jónéhány teszt is lefut, de számtalan hátránya van az ilyen túlhajtásnak.
Mivel magasabb frekin jár a memó, nem biztos, hogy egyáltalán stabil lesz, mindamellett nem mindegy milyen lapban hajtod (a legjobb túlhajtással rendelkező lapok általában a két memória slotos mini itx lapok pl.: ASUS ROG STRIX B450-I Gaming, illetve a Daisy Chain technológiával készített alaplapok, ahol figyeltek a tervezésnél az optimális memória vezérlő kommunikációra használt "vezeték" hosszára, mint pl.: ASUS ROG Crosshair VII, ASUS Prime X470-Pro, MSI X470 Gaming M7 AC, és nem utolsó sorban a T-Topology által tervezett alaplapok, mint pl.:ASUS ROG Crosshair VI és ASRock X470 Taichi)
Ajánlott olvasmány ITT!
A másik, hogy a magasabb frekihez, általában magasabb SOC és magasabb RAM feszültség is párosul, ezáltal nagyobb a processzor és memória által termelt hő és autó módban ez a processzor frekvenciájának csökkenését okozza. Amit nyerünk memória frekiben, azt elbukjuk processzor frekiben, habár ez fix frekivel dolgozó konfigoknál nem teljesen igaz, de itt is nő a hőtermelés és ezéltal a hőterhelés is mindenre (proci, vrm)
De! Hiába megy a memória 3600MHz-en, nem tud több pontszámot felmutatni egyik tesztben sem az általam beállított 3200-3300MHz közötti értékekhez és időzítésekhez képest, mivel mindenképp növelni kell jó pár timing-ot, ami a mindenképp a sebesség rovására megy, illetve memória feszültséget, ami a memóriának nem jó és végül SOC feszültséget, ami pedig a procinak és a hőtermelésnek nem jó.
A számológép által használt beállításokkal (Ryzen calculátor) tökéletesen megy a gép 1.35V bios ram feszültséggel és 0.9V SOC feszültséggel!
Rengeteget próbálkoztam mindenféle timingok faragásával, de a legnagyobb előny 1% körül volt sok negatív hatással, pl. 1.35V helyett 1.41V-al kellett hajtani a ramot.
A sokak által ajánlott 1.1V-os SOC feszt egyszerűen nem értem!
Feleslegesen melegíti ez is a processzort, ezzel további bő 5-6 fokot lehet nyerni!
Régebbel volt Crucial Ballistix Sport ramom, ami ugye nem Samu ramos, de ott sem kellett 1V-nál nagyobb SOC feszülség azzal együtt, hogy gyárilag 2666MHz volt a frekije XMP-ben 1.2V-on és ment 3066MHz-en a gyárinál szorosabb időzítésekkel 1.35V-on!
Hozzáteszem ezt csak Samu ramokra értem a többinél nem tudom, hogy működik-e ez a beállítás!
Szerintem a legoptimálisabb a 3200-3300MHz közötti beállítás az általam itt megosztott timing-okkal.
A beállított értékekkel kb. 1%-al lassabb a leggyorsabb és ezáltal nagyobb ram feszültséget igénylő beállításnál (1.35V vs. 1.41V).
Ajánlott fórum a témával kapcsolatban! -
Lukitomi
aktív tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata ASUS PRIME B450-PLUS lappal?
Privátban egy pár mondatot kérhetnék?
Köszönöm! -
Lukitomi
aktív tag
Nem tudom volt-e már, itt egy összefoglaló Ryzen memória tuning és beállításokról!
Érdemes elolvasni!
Google fordítóval is teljesen érthető leírás, aki tuningra adja a fejét, annak kötelező! -
Lukitomi
aktív tag
Nem tudom volt már-e, egy kis útmutató tuninghoz.
-
Lukitomi
aktív tag
válasz
norbert1998 #12610 üzenetére
Ez egy régi videó, nekem is volt hasonló régebben Asrock Prof. Gaming X370-el!
-
Lukitomi
aktív tag
válasz
norbert1998 #12590 üzenetére
Mérési hiba, 113.5MHz-es bus clock-ot mért akkor, ott van az is!
Az első biosoknál probléma volt ez is, továbbá a HWinfót is fixálták, most már nincs ilyen jellegű mérési hiba. -
Lukitomi
aktív tag
-
-
Lukitomi
aktív tag
Az alaplap specifikációjában ez van mind a magyar mind az angol verzióban!
ASRock X470 Taichi
- 6 x SATA3 6.0 Gb/s Connectors, support RAID (RAID 0, RAID 1 and RAID 10), NCQ, AHCI and Hot Plug
- 2 x SATA3 6.0 Gb/s Connectors by ASMedia ASM1061, support NCQ, AHCI and Hot Plug
- 1 x Ultra M.2 Socket (M2_1), supports M Key type 2260/2280/22110 M.2 SATA3 6.0 Gb/s module and M.2 PCI Express module up to Gen3 x4 (32 Gb/s) (with Summit Ridge, Raven Ridge and Pinnacle Ridge) or Gen3 x2 (16 Gb/s) (with Athlon 2xxGE series APU)*
- 1 x M.2 Socket (M2_2), supports M Key type 2230/2242/2260/2280 M.2 PCI Express module up to Gen2 x4 (20 Gb/s)* -
Lukitomi
aktív tag
1. Nekem semmi problémát nem okozott a BCLK emelése, nem tette instabillá a rendszert.
2. A ramod mondjuk 3200-on stabil, BCLK állítása után ugyanúgy be tudod állítani 3200 MHz-re a frekit így nem kell az időzítésekkel és más egyéb beállítással bajlódni, ha úgy hagyod és mondjuk a ram 3233, 3266, 3299-en megy és stabil, akkor maradhat úgy is, ezzel nyersz egy kis sebességet is ram terén (is)
A PCIe-os alkatrészeknél úgy mint ssd, vga nem tapasztaltam semmilyen instabilitást vagy problémát.
3. 2700X esetán az maximum boost órajel 4.35GHz, 2600X esetében 4.25GHz.
Ezt tudod a busclock állításával feljebb tolni!
És mivel a legtöbb esetben sokkal nagyobb fesszel üzemelnek a procik mint kéne, szépen alul feszelhető! -
Lukitomi
aktív tag
Szerintem 2600X és 2700X esetén a legjobb autóba hagyni a procit, bőven alul lehet feszelni és feljebb venni a BCLK-t akár 102, 103, 104 -ig.
A fiamnál (2600X 103 BCLK) játék közben több mag is 4.2 fölött megy (XFR enable), szerintem jobb megoldás, mint állandó 4.2-őn hajtani fix fesszel.
Egy magon ezekkel a beállításokkal 4.376GHz-ig boostol -0.0315V ofsettel, LLC5-ön, SOC 0.975V-on LLC2-őn 1.4V ramfesszel (3300MHz)
Az enyém (2700X) 102-es BCLK-val 4.436-ig boostol, igaz nekem nincs bekapcsolva az XFR, mert konvertálni használom, de így is 4GHz-en megy all core 10-20 órát akár 1.2V alatti Vcore-al és nem megy feljebb 61-62 foknál.
Proci -0.093V offset LLC5, SOC 0.925V LLC2 és 1.37V ramfesz (3266MHz) -
Lukitomi
aktív tag
válasz
nyulnyulu #9274 üzenetére
A manualja szerint, ha foglalt az M.2A (procihoz közelebbi) foglalat és NVME (PCIe) ssd van benne, akkor tiltja az asata 3.0 és 3.1 portokat,
Ha foglalt az M.2B foglalat és NVME (PCIe) ssd van benne, akkor tiltja a sata 3.2 és 3.3 portokat!
Tehát jelen esetben csak akkor fog működni mindkét ssd, ha csak a sata 3.0-ba és sata 3.1-be van eszköz dugva!
Ez a hátránya a B-s lapoknak!
Azt hiszem valaki pont a napokban szenvedett valami hasonló problémával! -
Lukitomi
aktív tag
Csak érdekelne, hogy mi volt a baj a telepítésnél? Nekem jónak tűnik, habár magasak a feszek, ha van offseted, nyugodtan vegyél le belőle, ekkora feszültség nem kell 4100MHz-hez!
Nekem 4440-ig boostol a 2700X úgy, hogy -0.93V offset van beállítva és így a gyárihoz képest sokkal hűvösebb! -
Lukitomi
aktív tag
Hülyeség szerintem, de próba cseresznye!
Számtalanszor telepítettem így, még soha nem volt baj, hogy van mellette 3 hdd, meg egy odd.
Akkor viszont MBR-be kell állítanod a rufust!
Még valami, nézd meg biztosan betoltad-e rendesen, mert én is jártam már úgy, hogy nem volt a helyén és állandóan hibákat dobott! -
Lukitomi
aktív tag
UEFI-ben telepítetted?
Bios-ban CSM disable és úgy tedd fel!
Én a rufust ajánlom, nagyon egyszerű progi!
Megnyitod, betallózod a lemezképfájlt, majd utána GPT-re rakod a partíciós sémát és beállítod UEFI (nem CSM)-re a célt!
Ha jó a lemezképfájl, akkor automatikusan így állítja be!
Elindítod és, ha kész, akkor mehet a telepítés!
Amikor oda jutsz, minden partíciót törölj az ssd-ről, majd ő megcsinálja magának amit kell! -
Lukitomi
aktív tag
válasz
Dragon3000 #9077 üzenetére
Egy rakás sz@r az új 2.00-ás bios!
Most tettem vissza az L1.35A biost, az a legjobb ezen a lapon! -
Lukitomi
aktív tag
Csináltam egy kis tesztet memóriabeállításokkal kapcsolatban, hátha valakit érdekel!
Minden mérés automata beállításon (processzor) -0.1V ofsettel és 0.925V soc fix feszültséggel történt, teljesítmény centrikus sémával a windows-ban.
Alapesetben a memória G.Skill Flare X 3200MHz a beállított XMP-vel működött, másodszor felemelt órajellel 3466MHz-en, itt két értéket minimálisan módosítanom kellett, hogy stabil legyen teszt alatt,de közel azonos a 3200-as XMP beállítással és harmadszor 3200MHz-en ismét,de nagyon alacsony késleltetésekkel, amit jelenleg is használok.
Bizonyos esetekben a magasabb memóriafrekvencia hoz némi előnyt, de a kisebb késleltetés szerintem jobban tetten érhető teljesítmény különbségeket produkál, de beszéljenek inkább a számok, illetve tesztek.
Mindhárom beállításnál 7db tesztet futtattam.
Linx 0.7
Linx 1.0
IBT AVX
IBT Intel-es verzió
Super PI
AIDA64 memória sebesség teszt
CB 15 teszt
Íme a tesztek:
3200MHz XMP
3466MHZ
3200MHz alacsony késleltetés:
Nagyobb frekin nem tudtam tesztelni, mert nem találtam stabil beállítást, de ebből nekem az jött le, hogy inkább alacsonyabb frekin, lehetőleg minél alacsonyabb időzítéseket használva is ugyanolyan gyors lehet a gépünk, mint sokkal magasabb frekin, jóval magasabb késleltetésekkel!
Nem beszélve arról, hogy a 3200MHz szinte majdnem mindenkinek elérhető már. -
Lukitomi
aktív tag
Csak a felső, cpu melletti támogatja a sata ssd-t, a másikba kell tenned az NVME-s ssd-t, ami így picit lassabb lesz,de szinte csak mérhető, nem érezhető.
Egyedül a PCIE 5-ös slot lesz tiltva, ha az alsó M.2- be is raksz ssd-t!
Bootolni tudsz mindkettőről!
Sata 3 portot elvileg nem tilt! -
Lukitomi
aktív tag
B.Ú.É.K.!
-
Lukitomi
aktív tag
Minden fórumtagnak Boldog Békés Karácsonyt Kívánok!
-
-
Lukitomi
aktív tag
válasz
subaruwrc #8366 üzenetére
Szia!
Próbáld lejjebb venni az SOC feszültséget 1 voltra vagy még lejjebb, sokszor sokkal instabilabb a rendszer 1,1V körül.
Nekem például rögtön hibát dob 1.1 de még 1.05V-on is!
0.981V-al meg hibátlan.
Nem tudom miért erőlteti mindenki azt az 1.1V-ot.
Az előző memóriám, ami Crucial Ballistix volt, túlhajtva 3066MHz-en is csak 1V-ot kért! -
Lukitomi
aktív tag
válasz
dudu5130 #8344 üzenetére
Ryzen Timing Checker ingyen letölthető
3200-as profil fast és extreme (DRAM calculator) összeollózásával és sok-sok óra teszteléssel, próbáva, tapasztalással.
Több nap, hét mire összeáll, de már úgy gondolom nem éri meg többet vele játszani, mert feljebb mindíg elhasal valami teszten, vagy a túl magas timing-ok miatt lassul be, így nem éri meg jobban felpiszkálni és a ramok is jobban érzik magukat alacsonyabb fesz alatt! -
Lukitomi
aktív tag
Az elmúlt napokban szinte minden nap teszteltem a memóriákat egészen 3600MHz-es frekiig és rájöttem, hogy amellett, hogy a magasabb órajelet sokkal nehezebb stabilizálni, ha sikerül is valamilyen subtiming-okkal, az biztosan rosszabb eredményt hoz, mint alacsonyabb frekin feszes időzítésekkel.
Úgy néz ki 3300 (3266x101FSB) MHz-en atom stabil a FlareX (CL14_3200MHz) és a SniperX (CL16_3400MHz) is.
Nem beszélve arról, hogy elég nekik 0.981V SOC fesz és 1.42V ram fesz.
Ha valaki késztetést érez, hogy kipróbálja, itt vannak az időzítések! -
Lukitomi
aktív tag
válasz
micafighter #8181 üzenetére
Pont tegnap raktam fel az 1.6-ot, erre ránézek és itt van a 2.00
-
Lukitomi
aktív tag
2.00-ás bios X470 Taichi-hoz!
AGESA 1.0.0.6
[link] -
Lukitomi
aktív tag
válasz
Pro!Petya #7460 üzenetére
Köszi!
Igen, hasonló a tiédhez, de a kalkulátorral tökéletesen egyezik egy kicsit finomítva rajta!
Valóban fontosak az impedanciák is, mert ugyanazon időzítés mellett rossz impedancia beállításokkal rögtön hibát dob a linx és ibt!
Most ezzel a beállítással lement éjszaka 200 kör linx és 200 kör ibt very high -
Lukitomi
aktív tag
válasz
micafighter #7455 üzenetére
Köszi!
Igen a subtiming-ok növekedése, lényegesen lassítják a ramokat.
Teszteltem másik inteles Sniper X-et és az is még 3600-on is lassabb volt, a subtiming-ok miatt, mint ez a fajta, de nem volt stabil, ment is vissza. (az csak 48k lett volna) -
Lukitomi
aktív tag
Thrawn.
4-5 nap állítgatás, tesztelés és jó is! -
Lukitomi
aktív tag
Én most vettem ramot, ezt ajánlom mindenkinek, kifejezetten ryzsához való, nekem jelenleg úgy néz ki stabil 3466-on viszonylag alacsony időzítéseken, szerintem iszonyat gyors!
Nem olcsó darab, de szerintem megéri!
G.Skill Sniper X
Alzánál rendelhető kb. 74000 Ft.
Ja, és Samu B-die!
Nekem X370- es lapban megy, de külföldi fórumon láttam 3600-on is menni X470-es lapban! -
Lukitomi
aktív tag
válasz
SECTORnooB #6308 üzenetére
-
Lukitomi
aktív tag
válasz
SECTORnooB #6308 üzenetére
999 hónap, innen
-
Lukitomi
aktív tag
Mindenképp ezt szerettem volna és a dobozán rajta is van, hogy AM4 kit inside, tehát benne van, de még sincs.
Lehet, hogy felbontott terméket kaptam és valahol, valaki kivette már belőle....
Tudom, hogy onnan lehet rendelni, csak hamarabb kellett volna....
Ja és rendeltem volna, de nem tudnak adni és azt sem tudják mikor lesz! -
Lukitomi
aktív tag
válasz
Pro!Petya #3619 üzenetére
Na megjöttek a Noctua ventik és mentek is vissza!
Nincs különbség ugyanakkora fordulaton a Noctua ventik javára (1400/120mm, 1200/140mm)), sőt alacsonyabb fordulaton (900/140mm, 1200/120mm) 2 fokkal elmaradt az NBeloop ventiktől teljesítményben, ellenben hangosabbak, morgósabbak a Noctua ventik.
Illetve csináltam tesztet konvertálással XFR ki-be kapcsolt állapotban.
A különbség kb.9 fok mínusz, 100MHz minusz és kb. 3% (2.86%) teljesítménycsökkenés.
Mivel nem játszok marad a kisebb XFR nélküli beállítás.
Adott filmet kikapcsolt állapotban 3986 másodperc alatt végzett, bekapcsolt állapotban pedig 3875 másodperc alatt, ami szerintem elhanyagolható, viszont sokkal hűvösebb alacsonyabb ventifordulaton a proci, így sokkal csendesebb is.
XFR on:
XFR off: -
Lukitomi
aktív tag
Nincs valakinek véletlenül am4-es lefogatója Be Quiet hűtőhöz?
Rendeltem egy Dark Rrock TF hűtőt, benne kéne hogy legyen, de nincs!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Videós, mozgóképes topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- LEGO klub
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Óra topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- ZIDOO médialejátszók
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Samsung Galaxy S24 128GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest