Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen processzort vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen videókártyát?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
válasz
Malibutomi #4176 üzenetére
De, annyin lesz. Itt kint is annyira van pozicionalva.
Cris99: Nyomjal ra egy komolyabb minosegu grafot, es megfekszik.
Eleg neki csupan egy 2xMSAA. Be kell vallani, kevesek ezek a VGA-k onmagukban ehhez a felbontashoz, persze ultra grafon. Nekem a 7990-el pont ez a problemam, igaz x1200, de az mar nem sok plusz pixel.
-
ricshard444
veterán
válasz
daveoff #4196 üzenetére
A "folyamatosság" csökkenését én most 7800-nál tapasztaltam meg 7900-ról való "váltáskor", ha nem volt meg a 40fps olyan darabos volt mintha 30-cal pörögne, ami érdekes, de nem volt kedvem belemenni a miértbe /driver sanszos, pedig próbáltam 3-t tiszta telepítéssel és új Windows-sal is/
"290X messze felülteljesíti" --> ezt jó hallani, akkor talán van miért várnom és nem megyek vissza a már unalmas, megszokott, kitaposott ösvényes Tahiti-re meg 104-s zöldre.A hang nagyon relatív, ez okozza a legfőbb "problémát", még ha nem is jön be a kártya hiszem, hogy bukás nélkül kiszállhatok belőle, bár fogalmam sincs hova, mert a 780 annyira nem győzött meg és ehhez képest túlárazott.
Szóval egyelőre úgy néz ki, hogy ref 290 lesz, ha úgy döntenék, hogy marad ---> hűtés vagy modell csere, attól függően melyik az olcsóbb kivitelezés szempontjából.
-
rhonin
senior tag
válasz
Malibutomi #4184 üzenetére
Félek a sapphiretól, hogy hangos lenne. Tesztekben az Asus azért csendesebben mutatkozik nála és azért a plusz 1 év gari is csábító, bár ennnyivel többet nem fogok adni érte.
Kíváncsi leszek ha ténylegesen raktáron lesznek akkor mennyiért kínálják őket.Amúgy én is Asus vagy MSI felé hajlok. 280x-nél nagyon meg vannak vele elégedve a kollégák...
-
daveoff
veterán
válasz
ricshard444 #4193 üzenetére
Nekem eddig nincs túl jó tapasztalatom tuning szempontjából. Az enyém már 1100-on szemetel, a memória tuning meg BS-hez vezet. Hétfőn érkezik egy másik 290X, és amelyik jobb tuningban azt tartom meg, a másik megy eladásra. Viszont a kártya alap órajelen is brutál erős, nekem is volt nagyon sok 79xx kártyám, köztük volt jó néhány tuningos darab is, de a 290X messze felülteljesíti. És sokkal simábbnak tűnik vele a játék, alacsonyabb fps-nél is. A ref hűtőtől meg nem kell annyira félni, túlzásokba esnek páran ezzel kapcsolatban. Szerintem akinek volt ezelőtt ref AMD kártyája, annak nem okoz csalódást ez sem. Az hogy 94°C-on darál játék alatt a kártya végig meg nem olyan nagy gond, mert szépen kitolja a levegőt hátul, így nem fűti fel a házat.
-
Asbee
veterán
válasz
ricshard444 #4193 üzenetére
Úgy tűnik alapfesz 1100 körül mennek. Én 7950 után érzem azért az erőt ami benne van, igaz csak 7950 volt de ha kellett ment 1300-at a gpu. 1100-en a 290 olyan 15%-ot gyorsul. Refet én hosszú távon tuningal nem ajánlom, max egy custom hütő rá később (peter 2 pl). 7970 után talán egy jó tuningos 7950, 670-et tutira nem.
-
ricshard444
veterán
A hang negatívum már a "kell egy 290" gondolatának megszületésétől kezdve, egy 7970 @ 1200 nem mondom, hogy nem volt elég, de azért botladozott néhol.
Hang/teljesítményre visszatérve:A ref 7970-mnél az zavart igazán, hogy nem ment valami jól tuningban, a hangerőt még úgy ahogy elfogadtam, hogy ott van és rágja a fülem, ha a 290 netán túltesz rajta, akkor is a sebesség lesz elsősorban a döntő tényező.Van kétségem efelől, hogy egy 1200/1800-s 7970 után mit tud nyújtani, vajon ott van benne az az erő ami hiányzik a Tahitiből /effektíve játék alatt, optimalizálás hiányát is tekintve/
Vagy vegyek occsóér' egy 670/7950-t aztán hagyjam el az élsimítást meg a max grafikát és kíméljem a fülem
-
Asbee
veterán
válasz
ricshard444 #4191 üzenetére
Reffel is lehet tuningolni, csak a zajt bírd. Én 1050/1250-en használtam egy ideig a 290-et, saját ventiprofillal úgy hogy több óra bf4 alatt nem ment 87 fok felé. Így olyan 60-61%-on volt max a ventifordulat, ami nekem éppen a tűréshatár.
-
ricshard444
veterán
Ref hűtéssel ki meddig tudta húzni stabil órajel mellett a 290/X-t?
Nézegettem teszteket, de még mélyebben nem mentem bele.
-
atus72
őstag
Mivel tud többet az ASUS ref 290-es kártya mint a többi gyártóé? Az iponos árakat nézem és most egy 20ezerrel drágább mint a többi (Sapphire, Gigabyte) vagy ez beszerzés függő és hektikus euró árfolyam miatt lehet?
114e - SAPPHIRE 21227-00-50G R9 290 4GB GDDR5 BF4 Edition PCIE
131e - ASUS R9290-4GD5 R9 290 4GB GDDR5 PCIE -
SkyS1gn
félisten
Miért 13.11 jelez minden miután felraktam a 13.12-t?
-
Sonja
nagyúr
válasz
Malibutomi #4184 üzenetére
Ha ennyivel drágább lesz az 290-es ASUS is, akkor én is maradok az MSI-nél. Remélem "halk" lesz az is.
-
rhonin
senior tag
válasz
Malibutomi #4182 üzenetére
Itt egy 10essel olcsóbb pl. meg mellette már kint van pár variáns is...
[link]DCUII azért egy 40-50Euroval többe kerül... kicsit sokallom.
-
Malibutomi
nagyúr
Ezt át is loptam ide a DCII hír topicból:
-
Daffchy
őstag
Beneveznék szívesen egy ref 290-esre és majd 1-2 hónap múlva vénnék rá egy hűtést, de a garivesztésnek nem örülnék... Van olyan jogy ha abba boltban ratom fel ahol vettem kártyát akkor nem vész el a garancia?
-
adatfalo
senior tag
válasz
Malibutomi #4176 üzenetére
Vajon, ha kijönnek a custom kártyák, akkor a ref hűtésűeknek az ára még lentebb fog menni? Pl 290x 145 ezer alá befog nézni januárban, vagy ezek az árak maradnak?
-
-
SkyS1gn
félisten
Bika ez a kártya...
3 Dell S2340L 5760x1080 BF4 High (textúra ultra), HBAO, noAA olyan átlag 55FPS, nemsemmi
Várom a Mantlit!
Majd mérek pontosat is FPS-ből.
-
mclaren-d
aktív tag
Hello urak,egyik haverom segítségével,január környékén tudok jelentkezni egy kis 290 Quad Cf tesztel persze csak ha érdekel titeket
-
Gilthanas
aktív tag
Asus Direct CU II változat: 178K körül lesz
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Mr Bond 007 #4170 üzenetére
Nyilván a powertune leszabályozza a kártyát meg a furmark ellen is védve van a kártya. Csak vicceltem.
De azért jó lenne ha nem ilyen 500 mhz-re venné vissza magát a cucc.
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
->Raizen<- #4156 üzenetére
Hardveres védelem van. Nem tudod leégetni vele. Ezeket már a mantle-t figyelembe véve tervezték.
-
Sima 290-ről 290X-re cseréléskor mekkora a reális összeg, amit még érdemes ráfizetni?
-
Malibutomi
nagyúr
290-ből már TF4 lesz, nekem a TF3 van még ezen. Ha annyira lesz hangos mint 280x-en, akkor minimálisan kell leszabályozni, hogy mindíg halk maradjon. Én leginkább az MSI kártyákra várok most is.
Amúgy pl. a toxic a tesztben valami 68 fokos volt, simán lehet tovább engedni, hogy ne tekerje fel a ventit.
DCII is 77 fok, simán felengedném 85-87-ig, hogy csendben maradjon. -
MPowerPH
félisten
válasz
Motion_Blur #4055 üzenetére
Jaja... Mondjuk meg igy is olcsobban kijon a 290X, elorendelessel.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Malibutomi #4140 üzenetére
Ez a 7870-re vonatkozik? Kötve hinném, hogy 290/290Xszel is képes lenne erre a mutatványra(80 fok alatt és 40% alatt egyszerre) a twinfrozr.
-
Morph76
senior tag
Üdv mindenkinek!!
Olyan kérdésem volna ,hogy R290X -en hogy tudnék beállítani 1920X810-es felbontást??
Full HD -s monitom van és szeretnék valami 21:9 képarányt kihozni.
Előre is köszi a segítséget. -
SkyS1gn
félisten
Eyefinity első benyomás' jön ma
-
daveoff
veterán
válasz
Rypejakten #4161 üzenetére
Csak egy-két benchmarkot futtatnék......persze a tuningot is kipróbálnám.
-
daveoff
veterán
290X CF-hez munimum mekkora táp ajánlott? Pár napig lesz nálam mégegy kártya, a corsair AX750-el ne is próbálkozzak?
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Malibutomi #4157 üzenetére
Lesz kb 15 frostbite 3-al érkező játék.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
->Raizen<- #4156 üzenetére
Én a BF4-töl még nem várok csodát, nem igazán fogja kihasználni még fullban szerintem.
Mondjuk nem is játszom vele
A többi majd érkezö jobban érdekel. -
->Raizen<-
veterán
Hát jöhet a mantle szerintem még idén. Ahogy olvastam a fejlesző csapatnak nem nagyon van karácsony.
De ezt meg is érdemlik, mert ilyen bugos játékot soha sem láttam még egyet sem ahogy ez kijött. (bf4) Csinálják csak a patcheket meg a mantle-t meg mindent 0/24-ben. Így is perlik szanaszét a céget.Előrendeltem pedig meg minden.... Ha kijön én azért nem fogom azonnal kipróbálni vele a bf4-et. Hátha leég a vga a furmark szintű terheléstől. -
válasz
->Raizen<- #4153 üzenetére
[moderálva]
Csak én látom kb esélytelennek, hogy még idén Mantle-s BF4 érkezzen?
[ Módosította: radi8tor ]
-
wukodlak
aktív tag
Na az én kedvencem a POWERCOLOR is előállt az LCS(liquid cooling system) hűtésű r9 290x-vel.Ha lesz a sima 290-ből is ilyen van egy garantált vevőjük.Bocsi telóról nemtudok képet linkelni.
-
-
Sonja
nagyúr
Ebben a cipőben járok évek óta. Igazán halk számomra csak a víz lenne, de azt meg nem akarok. Kénytelen vagyok kompromisszumra, így a két általam hallott leghalkabb az új ASUS DirectCU II hűtés, és az MSI Gaming. Ellenben ez se az ami valóban halk lenne, de elviselhető. Ez van.
-
Drizzt
nagyúr
Kellemetlenül hangzik. Ránézésre nem nagyon különbözik a 670-en lévőtől, de úgy tűnik oda még elég, s kb. itt van átlépve a határ. Viszont akkor kiváncsi leszek lehet-e egyáltalán nekem megfelelő hangszintű hűtő, gyárilag szerelt kártyán. Gondolom külön vásárolttal el lehet kerülni a problémát még mindig, de ezektől a buherálásoktól már ódzkodok egy ideje.
-
Drizzt
nagyúr
"játék alatt ha fülessel nyomod a gamet, akkor sem hallod, ha meg hangszórón, akkor meg azért nem..."
Nem játszok fülessel. Hangszóró mellett meg bőven ki tud hallatszani. Egy példa: játszol mondjuk horrorjátékkal, s sejtelmes csend van épp. Leszámítva a rettenet módon süvöltő videokártyát.
Légyszíves ne döntsd el, hogy nekem mi számít, vagy én mit hallok\mit nem, kösz. Nálam a legfontosabb szempont videokártyánál: 1. hangerő terhelve és idle. 2. teljesítmény. 3. semmi más.
-
MastR
tag
Szerintem a Custom hűtős kártyák hangszintjén már nem kell rugózni, mert idle úgysem hallod...
játék alatt ha fülessel nyomod a gamet, akkor sem hallod, ha meg hangszórón, akkor meg azért nem...Szóval szerintem az új ram és a hűtő egyben helyére tette a dolgokat 290(X) vonalon! Bravó!
Várom hogy megjelenjenekbár nekem már megvan és halkabb és hűvösebb is
talán még tuningosabb is
-
Gilthanas
aktív tag
válasz
Malibutomi #4127 üzenetére
Ez az XFX nagyon jól néz ki!
Csak nem szabad elfelejtenem, hogy nem dizájn konfig a szempont.
-
Drizzt
nagyúr
Viszont ha ez a gyorsteszt igaz, akkor marhahangos.
Na most kinek higgyen az ember....
Igazából remélem a 290 non-OC DC2-es jó csendes lesz, s akkor meg is veszem amint lehet.
-
ST05
őstag
háát vagy samsung lesz, vagy nem : itt elpida van rajta: [link], asusnál ez gyakori, szerintem több gyártósoron is készülnek ezek, nekem volt két tök egyforma DirectCu-m, különböző ramokkal, és fura de még a hűtés burkolatának anyagminőségében is véltem különbséget felfedezni...
Macka: 512bit széles memóriabusz esetén nemhiszem, hogy olyan nagyon fontos tényező a ram-tuning,
vagy igen?ugyebár 5400Mhz-es ramokkal is megvan már a tisztességes sávszél..
-
MastR
tag
ASUS Radeon R9 290X DirectCU II OC
Az egyedi tápellátáson kívül különlegesség az is, hogy a friss videokártyák nem Elpida és nem is Hynix, hanem Samsung gyártmányú GDDR5-ös memóriachipeket kaptak
A tuning nélkül érkező modell 499 euróba kerül, megemelt órajelekkel dolgozó társa azonban várhatóan néhány (5-20) euróval drágább lesz
Hoppá
-
Enclave
aktív tag
Most nézem csak, a németeknél elvileg már lassan kaphatóak lesznek a Sapphire kártyák, a hozzászólás írásának pillanatában kiírt árak:
Sapphire Radeon R9 290 Tri-X OC 400€-ról indul (a BF4 edition kb. +30€)
Ez annyira nem is tűnik vészesnek, kérdés hozzánk milyen áron jut majd el (és mikortól persze)Sapphire Radeon R9 290X Tri-X OC Battlefield 4 Edition 600€-ról indul (BF4 nélkül nincs listázva)
(bár még egyik sem elérhető : "Noch nicht lieferbar")
Egy hülye kérdés: nekem csak most tűnt fel, hogy a Sapphire kártyákat 2 év garanciával adják (külföldi webshopokban is ezt láttam), ennek van valami különösebb oka? Asus, MSI stb. például 3 év garanciával adja őket. Nem értem, miért nem tudja a Sapphire is 3 év garanciával adni a kártyáit?
-
HoReSz1975
őstag
Most rendeltem egy GIGABYTE R9 290 4GB GDDR5 (GV-R929D5-4GD) 106e -ért, gondolom ez azért még jó ár
Agyaltam még egy GTX780 -on, de inkább most ez mellett döntöttem.
Nem bírtam várni, mert félek, hogy a sima R9 290 egyediek sokba fognak kerülni, majd pár hónap múlva megveszem valamelyiket
-
Sonja
nagyúr
Iponban Sapphire 290 ~149,500HUF, míg a BF4-es Sapphire 290X ~156eHUF.
-
Ahogy eddig érzékelem, a WHQL lassabb, mint a 9.5-ös béta. Szóval nemgyerebe.
-
Enclave
aktív tag
válasz
mcwolf79 #4100 üzenetére
Valahol láttam, hogy W1zzard nevű felhasználó készíti a Trixx-et (elnézést ha nem ismerném, a nevével többször is találkoztam már, talán GPU-Z?) és többen kérdezték tőle, hogy hol van az új Trixx 290/290X támogatással. Azt válaszolta, hogy már megküldte az új build-et a Sapphire-nek de azok még nem adták ki... Hogy mikor olvastam azt nem tudom, valamikor most decemberben, a hozzászólást nem találom de a linkelt fórumon kell keresgélni, ha valaki kíváncsi...
-
daveoff
veterán
Miért linkelted be a saját hozzászólását?
Komolyra fordítva a szót, én is beújítottam egy ref 290x-et. Eddig teljes mértékben elégedett vagyok, azt kaptam, amit vártam, hiszen tudtam milyen hátrányokkal kell számolnom. Egyedül a tuning képességeiben vagyok kicsit csalódott, de még tesztelés alatt van a kártya. UBER módban használom a kártyát, meg se mozdul az órajel, végig 1000MHz-en megy, a hang meg számomra nem kirívó, zárt házban(oldallap fent) van lent a földön, így igazából sokat nem hallok belőle(7db rendszer venti is maxon pörög).
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Apple iPhone 15 /Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 90% akku
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2051
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Dell P2419H / P2419HC Full HD LED IPS 24" LCD monitorok
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest