CoolTech ventilátorral jön az ASUS Radeon R9 290X

Az ASUS bemutatta egyedi ventilátorral rendelkező Radeon R9 290X sorozatú VGA-ját, mely a DirectCU II jelzést kapta meg. Az újdonság természetesen a Hawaii kódnevű cGPU tudását kamatoztatja, mely 2816 shader részelemmel dolgozik, az 512 bites memóriabuszhoz pedig 4 GB fedélzeti memória kapcsolódik. A gyári tuning 1050 MHz lett, ami 50 MHz-es emelést jelent, míg a memória 5,4 GHz-en ketyeg a gyári 5 GHz helyett.

Hirdetés

A hűtő túl sok meglepetést nem tartogat, de a 10 mm-es átmérőjű hővezető cső és a CoolTech ventilátor megteszi majd a hatását. Emellett a hűtőborda is igen méretes, amin a VGA másik légkavarója is jó szolgálatot tesz. A megújult DirectCU II hűtéssel az ASUS visszatért a normál helyfoglaláshoz, aminek hála mostantól három helyett csak két bővítőnyílást igényelnek a vállalat combosabb VGA-i.


[+]

A termék energiaellátásáról egy 8 és egy 6 tűs PCI Express tápcsatlakozó gondoskodik, emellett a DirectX 11.2-t, az OpenCL 1.2-t, a C++ AMP-t és a Mantle API-t is támogató kártya hátulján egy dual-link DVI, egy 3 GHz-es HDMI 1.4a-s, valamint egy DisplayPort 1.2 HBR2-es kimenet található, és hat kijelző kezelése biztosított, ráadásul mindegyikhez független nyolccsatornás hangfolyam rendelhető.

Az ASUS Radeon R9 290X DirectCU II OC forgalmazása a következő év elején kezdődik meg, hazai ára pedig 177 990 forint lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés