Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Enclave
aktív tag
válasz
#35434496 #5093 üzenetére
Németeknél volt már készleten szilveszter után pár darab (egy régebbi hsz-ben linkeltem is), ám pár óra alatt el is fogyott a készlet.
Az overclock.net fórumon írja egy tag, hogy ő valahol a Fülöp-szigeteken(?) vagy Délkelet-Ázsiában lakik és náluk most lett készleten az R9 290 Tri-X csak még sosem hallott róla, így kérdezgetett ezt-azt, ám gyorsan meggyőzték, hogy ne ref-et vegyen hanem ilyet, ha már olyan szerencsés, hogy nála kapható
Gondolom nem lep meg az, hogy nálunk (Magyaroszágon) ritkán lehetett egy-egy műszaki cikket korán beszerezni, mivel "másodlagos" országként (kisebb haszonkulccsal kevesebb termék adható el) szerepel több térképen is, emiatt nem erőltetik meg magukat, hogy azonnal hozzáférhető legyen az adott termék.
Állítólag a bányászok keze is benne van a dologban, sok külföldi helyen még a használt R79xx vagy R78xx-ek sem kaphatóak, mivel a bányászok felvásároltak szinte azonnal minden GCN-es Radeon-t amit találtak az LTC árfolyam ugrásakor (a GeForce kártyák nem olyan hatásfokkal képesek a bányászatra - tudtommal az eltérő architekturális felépítésük miatt, ez minden fórumon le van írva), ezzel pedig nem számolt az AMD, emiatt a készletek mennyiségével is "mellé lőttek", mivel kisebb rohamra számítottak. Egy gamer nem vesz 3-4 kártyát vagy akár többet is egyszerre. (egyes fórumokon láttam, hogy volt aki 5-10 db-ot(!) rendelt egyszerre, az overclock.net-en is gyakori, hogy 3-asával veszik őket, itt is volt hozzászólás, ahol valami 40-50db kártya volt bányászatra befogva egyetlen személynél(!)...)
(nem védek, támadok senkit sem, csupán tényeket írok le)Amúgy a custom kártyák nagy részét karácsony előtt jelentették be 1-2 héttel, így talán nem lep meg, hogy a készletek egy része (még ha Ázsiában nem is mindenhol ünnepelnek karácsonyt) nem igazán tudott megérkezni akár az ünnepek, akár a gyártás elkezdése miatt. Amúgy pl. a Kínai újév(?) februárban lesz, így valószínűleg akkor is akadozni fog a szállítás, így aki új kártyára vágyik, az még január végéig szerezze be, vagy lehet csak február végétől tud hozzájutni a kívánt kártyához. (tapasztalat)
-
törölt tag
Magyarországon mikor kerülnek a boltok polcaira custom 290x kártyák?
-
MPowerPH
félisten
válasz
daneeeeee #5086 üzenetére
Pont azert...
A ref. huto kifele nyomja a meleget a hazbol, mig ezekkel a custom megoldasokkal bent marad. Es ugye a felso kartya szivja azt a levegot, amit az also kitol, pluszban meg kap a nyakrol is plusz hot. Ezert jo az ilyen felallasnal az oldalso ventit szivora rakni. Igy a meleg egy nagyobb resze nem jut el a felso kartyaig.
-
mclaren-d
aktív tag
Hello urak,meguntam a várakozást
Rendeltem egy ref 290-et.. blokkal együtt 135 ezer ből megvagyok szóval szerintem jó vétel volt
-
Sonja
nagyúr
válasz
Malibutomi #5071 üzenetére
Van neki egy másik videó is, ahol auto fan-t használ, ez. Az alsó kártya 100% terhelés mellett max. 72 fok, méghozzá 49%-os ventinél! Ez már azért jobban hangzik.
A felső kártyát nem néztem, mert az eleve melegebb.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #5074 üzenetére
En sok mindent elhiszek de ne mondjátok nekem, hogy egy gaming hűtés halk 100% ventifordulat mellett. Ismerem az msi hűtését volt 680-7970 lightning karim.
-
válasz
Malibutomi #5074 üzenetére
A gaming tényleg halk a 780 nekem is ilyen bár már víz van rajta.
-
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #5071 üzenetére
Azt egy halláskárosult írhatta.
-
Malibutomi
nagyúr
Van fent egy videó, 290 Gaming 1100-on, 3dmark alatt, 74 fokig megy fel CF-ben: [link]
Mondjuk 100% fannal, de az OC-n meg azt irják úgy is halk.
-
SkyS1gn
félisten
Nemsokááá...
AMD Catalyst 14.1 Beta loaded with new features -
Sonja
nagyúr
válasz
Malibutomi #5058 üzenetére
Első az lesz, hogy kipróbálom így, ha Tri-X kártyát veszek. Hátha jó lesz így is neki, legfeljebb a műanyag majd hozzáér a HDD kerethez.
Teszek oda közéjük egy kis szivacsot, és kész. A legvégső megoldás lesz az új ház nekem is.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Malibutomi #5058 üzenetére
Nekem is ez lenne a terv. "Beigazítom" a hdd tartó részbe.
-
Sonja
nagyúr
válasz
Malibutomi #5056 üzenetére
Tuningolta is a kártyát fesz emeléssel, azért ír össze vissza. Nyílván nem ebből mondok ítéletet, de nem tűnik jónak. De ne legyen igazam. Máskülönben vehetek új házat is a Tri-X kártyának, bakker.
Szerk.: Igen, valaki pont írta is az egyik hozzászólásban, hogy szerinte alapból szarul van rajta a hűtő.
-
Malibutomi
nagyúr
Most én jót olvasok? Nekem úgy tünik mintha hibás kártya lenne.
A 24.-ben 65fokot ír, a 27.-ben 85fokot, a 31.-ben 94-et.
Én még kivárok, mielött itéletet mondok.
Irja is hogy a fan speed emelése nem segit a höfokon...nekem ilyen akkor volt mikor rosszul volt a hütö a 6870-emen. -
Sonja
nagyúr
Overclock fórumon már van egy valakinek MSI R9 290 Gaming kártyája, és bizony nem tűnik túl jónak.
A 24. hozzászólástól olvassátok, de a 31. hozzászólásban lévő keserített el jobban.
-
Ubran
tag
válasz
Malibutomi #5048 üzenetére
Egyre kivancsibb vagyok. Remelem cipokanallal valahogy befer majd a hazamba es nem kell flexelgetni
-
Gilthanas
aktív tag
válasz
MrPetya19 #5051 üzenetére
Mi nem panaszkodunk hanem dicsérjük és ajánljuk. Emellett objektíven elfogadjuk, hogy a kártya a mostani trendet nézve egy picit hosszabb a többinél. Ennyi ; ) Én nekem attól még jó
Sonja: Én most 25 ért vettem egy Cooler master silenció házat mert baromira tetszik a kinézete (25K) és kivehető a HDD rekesz stb. A Sapphire 290X Tri-X miatt meg amúgy is időszerű volt már a gépház csere. A régi ház már nagyon leharcolt állapotban van.
Egyelőre a Ház bontatlanul álla sarokban várja a kártyát
-
Sonja
nagyúr
válasz
MrPetya19 #5051 üzenetére
Ezt mégis honnan veszed, hogy hosszabb volt a Sapphire HD 7950 VAPOR-X?
Csak mert jóval rövidebb (275mm), mint ez a Tri-X (305mm).
(#5050) Gilthanas: Én is gondolkodom rajta, hogy ha az MSI se lesz jó, akkor veszek egy Full Tower házat (Fractal Design ARC XL).
Ez még elviselhető áron van (35eHUF).
-
Gilthanas
aktív tag
válasz
Igen én is néztem, de biztos, hogy oka van és nem "elmérték" a mérnökök egy durva tivornyázós este után
Valamiért csak hűvösebb a kártya. Egy icipicivel a lapja is hosszabb amúgy, mint pl az asusé nem csak a hűtőrész.
Amúgy mivel ennyire hosszú lett így akár lehetett volna még 5-8 centi a hűtőborda még egy ventillátorral hiszen emiatt úgy is ki kell szedni az egyik HDD rekeszt a legtöbb házból, hogy beférjen4 Ventivel biztos még hűvösebb lenne. Max még több áramot szív
De ezt a kövér lúd fejlesztést biztos megtartják a következő kártyához hisz ezt így is úgy van aki megveszi (pl Én)
-
válasz
Le kell csippantani belőle és már jó is.
-
mcwolf79
veterán
Rossz helyre ment
-
Gilthanas
aktív tag
Malibu jól mondja és én is úgy gondolom, hogy a Sapphire R9 290X Tri-X OC az egyik legjobb - 1 GPU-s AMD - választás jelenleg (de valóban hosszú a kártya. Emiatt új házat is vettem
és ilyet is foglaltak le nekem a nagykerből (westlake úr jóvoltából mivel 3 óra alatt elkapkodták az összeset). Ha minden igaz hétfőn hozzájutok
Utána leírom ide tömören mire jutottam vele
-
Wellin
csendes tag
válasz
daneeeeee #5044 üzenetére
Játékoknál jómagam mindössze csak kettőt várok a Watch Dogs-t , Witcher 3-t ( Nvidia exlusive-ok) , de most 2 játékért nem hiszem ,hogy megérné venni 780ti-t +30 ezer forintért , illetve azok mindössze grafikai tuningot adnak hozzá ,amit bőven túlélek , ezért is gondoltam a r9 290 / 290x-re mégis jobb árban vannak / lesznek.
-
daneeeeee
aktív tag
Szia!
Februárig elvileg meg fognak érkezni az egyedi hűtős 290/290X-ek, biztosan lesznek közöttük gyárilag "tuningolt" darabok is (persze itt nagy órajel emelésre nem kell számítani)
A drivereket illetően a saját tapasztalatom, hogy az utóbbi 1 évben drasztikusan javult a minőségük. Anno az HD 5870-emmel még megszenvedtem, a mostani 7970-jeimmel azonban nincs probléma már egy jó ideje.
A Mantle-t pedig egyenlőre elég nehéz megítélni igazából nyilán függ attól milyen játékokat vársz illetve mikkel szoktál játszani. Jelenleg azt mondják 15-20 játék fogja támogatni. -
Malibutomi
nagyúr
Ha elhatároztad hogy vennél, akkor érdemes hamar venni, mert eléggé viszik őket.
Ahogy mondod igen javulnak a custom hűtéssel lényegesen, ezekkel már teljesen normális 75-80 fokon üzemelnek a kártyák mint a többi.
Jelenleg a Sapphire Tri-X hűtés a legjobb úgy tűnik de elég hosszú 305mm, szóval meg kel nézni befér-e a házadba. Az Asus sem rossz, az MSI-ről még nincs teszt.
Driverben nem tudok tanácsot adni neked, nekem évek óta vannak AMD kártyáim, és sosem fagyott a driver miatt vagy ilyesmi, ha eszembe jut vagy nagy változás van felrakom az újabbat, amúgy csak használom és kész.Mantle-től még nincs elsőkézből infonk, elvileg nemsokára kellene jönnie a BF4 patchnek amivel támogatja, illetve február végén érkezik már a Thief, és a Garden Warfare amik Mantle támogatással jönnek. Elvileg ezeken kivül vagy 10-15 játék -ról lehet tudni amik már támogatni fogják.
Ha minden igaz még ebben a hónapban lesz steamen a Star Swarm benchmark is, amivel már ki tudjuk próbálni mit is tud a Mantle valójában. Addig csak annyit tudunk amit hallani róla, meg hogy a járékfejlesztők közül sokaknak tetszik, és nagyon jó dolgokat mondanak róla. -
Wellin
csendes tag
Szép Napot!
Anno egyértelműen a hangja miatt nem vettem R9 290/290x-et , ahogy olvasgattam Január vége felé jönnek Magyarországra az új hűtésű / ventilátoros darabok ,amik gondolom javulnak valamennyit. Na mármost előreláthatólag mennyi új típus jöhet ki Februárig , illetve ezeken csak a hűtést / ventilátort cserélnek vagy becsúszik néhány tuningolt darab is ? Mit lehet előre tudni érdemes ,majd ezekre hamar lecsapni ( gondolok itt elsősorban arra,hogy viszonylag kevés darabszámú jön Magyarországra, így hamar elkapkodják) ? Rengeteg helyen lehet olvasni ,hogy az AMD-s driverek nem éppen a legkiforrottabbak , ez javult valamennyit az r9 290/290x-nél vagy ugyanúgy el kell vele szórakozni egy darabig ,míg használható állapotba kerül ? Mantle már régen ki lett vesézve mindenhol , nem is az a kérdésem elsősorban,hogy mégis mekkora teljesítmény javulást eredményezhet , hanem ,hogy mégis mennyire lehet ez egy bevált dolog a játékoknál a jövőben ,hogy a következő 1-1.5 évben a legtöbb tripla A-s cím támogathatja-e ?
Köszönöm a tanácsokat, észrevételeket előre is. -
MPowerPH
félisten
válasz
Tomdriver #5036 üzenetére
Elmeletben eleg. Ez a 3 monitoros dolog erdekes egyebkent. Extra nagy felbontas, gondolna az ember, hogy ott mar nem a cpu a korlatozo. Es nem igy van.... Nekem 4GHz-rol 4.45GHz-re emelesnel no az FPS, nem is kicsit. A 3 monitoros felallas a procit is jobban terheli, mar volt errol szo.
Malibutomi: Hol a GPU reactor? Egyebkent ugyan az... Hiaba lightning, amig nem valogatjak ra a GPU-t, addig rakhatnak ra akarhany tapcsatit es fejlet VRM-et, lutri marad.(na persze a plusz kraft extreme kornyezetben jol jon)
-
cyberkind
félisten
válasz
Malibutomi #5029 üzenetére
Ennek a hátuljára miért nem tették fel azt az "izét"?
-
piero86
aktív tag
milyen proci kell egy 290x- hez ami teljesen ki tudja hajtani pl BF4 alatt?
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Malibutomi #5032 üzenetére
Ha jól néztem az arányokat nem olyan hosszú ez a kártya, kevesebb mint 30centi, inkább 29 körül.
-
törölt tag
válasz
A legerôsebb 290x. -120fokon megnézném mit tud.
Ez a hûtô kb mennyi helyet foglal? Ahogy nézem a tàpcsatik 8-8-6
-
Sonja
nagyúr
válasz
Szép hosszú lett ez is.
Durva hűtés, de elfogadnám.
-
Malibutomi
nagyúr
290X Lightning új képek:
-
radi8tor
MODERÁTOR
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
-
Sonja
nagyúr
válasz
Malibutomi #5014 üzenetére
Nagyon jó az a Sapphire, úgy néz ki. Kár, hogy ilyen nagy lett. Nem merem bevállalni.
-
Malibutomi
nagyúr
Érdekes teszt a tomshardware-en, hogyan viselkednek a 290-ek zárt házban: [link]
-
Ubran
tag
Scan-en ma tunt fel az elso Msi r9-290 elorendelessel, kb 120K forintban.
-
Malibutomi
nagyúr
"BTW, Star Swarm (the benchmark) is going to go up on Steam this month so all this admitted hyping I'm doing is something you will be able to verify first hand in a few weeks."
-
daveoff
veterán
válasz
MiklosSaS #5003 üzenetére
Szerintem a mantle nem csak arról szól, hogy a mostani DX-es játékok mennyit fognak gyorsulni, hanem ennél sokkal többről. Ezzel a low level API-val sokkal jobban kiaknázhatóvá válnak a GCN architektúrában rejlő lehetőségek. Ez nem csak teljesítményben, hanem akár új effektekben, vagy látványban is előrelépés lehet. És ez főként olyan játékoknál fog látszani, amiket direkt erre az API-ra írnak. Én nagyon kíváncsian várom. De mindjárt elzavarnak minket az offolásért....
-
N.Ferry
senior tag
válasz
Mr Bond 007 #4996 üzenetére
Azt nem mondtam,hogy a fele se igaz,viszont tartom magam ahhoz hogy várjuk meg míg élesben megmutatja hogy mit tud.
Sajnálom hogy nekem még mindig hihetetlen kicsit,hogy ez ennyire jó lesz,hidd el nem vagyok ellene,mert nyilván én is örülnék,ha még 40%-al erősebb lenne a kártyám.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Vezetékes FEJhallgatók
- iPhone topik
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2183, 100% Akkumulátor
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 32GB 1000GB 1 év garancia
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest