- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple MacBook
- Milyen asztali médialejátszót?
- Milyen monitort vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Az USA elzárta Kínától az NVIDIA legnépszerűbb AI gyorsítóját
- Akciókamerák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
oliba
őstag
válasz
Malibutomi #3784 üzenetére
De egy Peter a gpu altal termelt meleget fujja a kartyara, mig ez nem
-
Reggie0
félisten
válasz
janos666 #3791 üzenetére
Azt probaltad mar, hogy a
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E968-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}/0000
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E968-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}/0001
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E968-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}/0003(mindharom) alatt az EnableUlps erteket atirod 0-ra?
-
-
-
Xirtam
veterán
Az baj, ha sokszor leesik a GPU LOAD 100%-ról? BF4 alatt?
-
Na ma én is szenvedek kicsit azzal, hogy a Win8 nem tölti be a display driver-t, míg nincs aktív kijelző. Én magam javasoltam itt nemrég, hogy detektáltatni kell kézileg egy analóg kijelzőt, de ma rá kellett jönnöm, hogy ez már nem opció, ugyanis a 290-eken már abszolút nincs analóg kimenet (DVI átalakítóval se, már csak digitális DVI van kártyán), így nincs lehetőség kézileg azt mondani, hogy ott az analóg kijelző (ami nem mindig automatikusan felismerhető, ezért volt ilyen opció).
-
bombibmw
veterán
válasz
Malibutomi #3779 üzenetére
Miért nem tudták full cover-re megcsinálni,ugyanilyen megoldással?
Vinnék,mint a cukrot. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Malibutomi #3779 üzenetére
Az a fehér nagy venti nem dísznek van rajta.
-
Malibutomi
nagyúr
NZXT KRAKEN 290X teszt [link]
Nagyon jó eredmények, de nekem kicsit ijesztő látni, hogy nicns hűtés a ramon és a VRM-en gyakorlatilag
-
westlake
félisten
Stress test.
Egy hete kódol 95 fokon (full load) egy 290X. Meglátjuk, meddig bírja. -
Xirtam
veterán
Na mind1 meglátjuk. Ha jó minőségűek lesznek a DCII-esek akkor cserélem. Még ha bukok is.
Január, február környékén várhatóak már tesztek?
-
törölt tag
Tudom hallani rossz tapasztalatokról is de nekem eddig szerencsém volt. 680lightning gpu1500+MHz 780 classified gpu 1500+MHz Viszon egy 7970 Lightning BE-vel befürödtem.
Régen volt egy (ha jól emlékszem) 5870 Toxic karim az nagyon ment.
Megtaláltam 2010.05hó Milyen jó kari volt.[link]
-
Goldmen75
őstag
válasz
->Raizen<- #3764 üzenetére
Minjá jönnek a custom hűtősök, várd meg, vagy jobb lesz a rábarkácsoltaknál, vagy nem
-
Xirtam
veterán
válasz
->Raizen<- #3760 üzenetére
Ez engem is érdekel. Mert ha jól emlékszem Abu azt mondta, hogy a ref kártyák néha jobb minőségű alkatrészből állnak mint az egyediek. Lehet tévedek. Mert ha tényleg így van, lehet nem is cserélem majd le DCII-esre hanem rakok rá egy egyedi hűtést.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Ezzel a hűtővel is jó lenne a 290-es kari. [link]
-
Goldmen75
őstag
válasz
Keress rá a nevem alapján, fogsz találni bejegyzéseket erről!
Én MK-26-ot akartam de qrva magas, alig lenne pár ház amibe belefér... -
->Raizen<-
veterán
Na szóval van itt olyan user aki peter-el hűti a 290/x vga karit? Terhelés alatti hőmérsékleti infók kellenének vrm hőfok is! [link]
-
Pug
veterán
Mivel azt már nem lehet leírni a 290/290X topicban, hogy az ember egy 290X-ről váltott 290-re. Köszönjük szépen!
Így, hogy a szörszálhasogatásnak is teljesen megfeleljünk. Tud valaki bárminemű BIOS editort 290/290x-hez, vagy ez továbbra sincs?
-
Asbee
veterán
válasz
Motion_Blur #3749 üzenetére
Érthető. Én olyan 55-56%-ig bírtam a zajt.
-
Motion_Blur
félisten
"(#3745) Motion_Blur: Megtudhatjuk mi az oka a ti-re váltásnak?
"
Elsősorban azért váltottam mert a vízhűtés projektbe most nem vágok bele, és a ref. hűtés hangos volt nekem. Pontosabban úgy volt hangos hogy én nem engedtem 85 fok fölé.
A másik ok pedig az volt hogy elég jó áron (290X ára alatt) jutottam a Ti-hez és nem hagyhattam ki.
Ja és így mindkét oldalról lesz személyes tapasztalatom!
Xirtam: én egyszer raktam fel véletlenül 82-ra, megijedtem
-
Xirtam
veterán
Na gondoltam megnézem ezt a "hangos" dolgot. Felpörgettem 100%-ra a ventit. JÉZUSOM
-
Na ezt én se tudom. Szétnéztem az ASUS dobozban, de semmi nincs az 5-6 éves generis quick install guide-on kívül. Nem tudom ebbe a nagy dobozba miért nem fért bele egy kis füzet, amiben ezt leírják.
De nekem a DVI csatik felé nézve fel tudott pörögni >=70%-ra a venti így gondolom ez az Übermájer szupermód.
-
Xirtam
veterán
válasz
Motion_Blur #3745 üzenetére
Akk ezt benéztem!
Köszönöm amúgy!
-
MastR
tag
Nem ajánlott az Accelero III
-
Xirtam
veterán
Skacok a S és Q mód kapcsolójánál melyik oldal melyiket jelzi? Hova érdemes kapcsolni?
-
KillerKollar
őstag
válasz
MiklosSaS #3740 üzenetére
95 fok fölé nem mehetnek,de ha ha kitolod a max fordulatszámát a hűtésnek mind két kártyán akkor bírják órajelcsökkentés nélkül...viszont hangos,ez tény.Itt meghallgathatod mennyire.
-
Pug
veterán
válasz
MiklosSaS #3738 üzenetére
killerkollar kolléga rendelkezik 290X CF-fel.
-
MiklosSaS
nagyúr
Sziasztok, hajt valaki 290 CF-et kozuletek ?
-
CsonkaImo
addikt
Sziasztok!
Akinek van kedve és ideje illetve megvan a játék, mérne nekem egy fraps benchmarkot bf4 64 fős siege of shanghai map-en? Mindegy, hogy 290 vagy 290X. 10-15 perces benchmark elég lenne, előre is köszönöm!
-
Xirtam
veterán
válasz
->Raizen<- #3725 üzenetére
De ez ÁNUSZ!
-
monguz82
tag
Aki esetleg még idén szeretne magának egy R9 290-es kártyát, az csapjon le az országban lévő maradék 2-3db(!) Asus valamelyikére! Azt az infót kaptam nagykerektől, hogy idén már nem lesz, de legalább is 90%-ra biztos.
-
Xirtam
veterán
Skacok a dobozon van egy "online stream" felirat. Ez mi akarna lenni?
-
Xirtam
veterán
válasz
->Raizen<- #3715 üzenetére
119.500-ba szereztem. De őszintén nem nagyon érdekelt. Ez a kártya volt a vágyam.
Ha meg kijönnek a DCII-es hűtéssel szereltek majd eladom.
-
Pug
veterán
-
válasz
Tomdriver #3698 üzenetére
A 650-es Corsair TX nálam fel sem pörög vagy melegszik, ha egyszerre teker OpenCL számolgatást egy tuningolt HD5850 és egy 290X. Bár a CPU ilyenkor idle, de a CF rendszer játék közben nem dolgoztatja meg ennyire a kártyákat, és nálad az plusz 100W. Kártyánként max 250W, az 500 abszolút csúcs, és a CPU se nagyon megy 200W fölé, ha nem feszeled agyon és nem linpac-al számolod ki csilliószor a Pi értékét. A maradék elég a lapnak és egy-két HDD-nek.
-
Xirtam
veterán
Megjött a kártyám!
-
Tomdriver
őstag
válasz
MPowerPH #3703 üzenetére
5760x1080 amin játszom, 3770K-val hd7870-el CF-ben minden simán ment, de néha úgy éreztem nem minden játék használja ki a CF előnyeit. Pl. Asetto Corsa esetében kevesebb fps-m volt mint single módban, de lehet ez rossz példa, ez a sim. még nincs igazán optimalizálva. iRacing esetében is csak kb. +30-40%-ot hozott a CF - R9 290-től azért single módban is többet várok.
CF-el még várok kicsit azt hiszem, megvárom egyedül mit produkál.... (Látva a tesztjeiteket, kb azt tudja mint 7870 CF-ben, így lehet nem lesz nagy ugrás nekem... -
Asbee
veterán
Szerintem most is ahogy mostanában, giga lesz az első custom hűtés ami megjelenik a piacon. Arra leszek még kíváncsi itt a bs-memória téren lesz-e valami változás.
(#3697) Macka: Nagyon szép eredmény
. Mekkora radival?
-
Enclave
aktív tag
Ez egy nagyon jó kérdés. Igen, több helyen is korábbra írták az R9 290-eket a 290X-ekkel szemben, viszont a hozzászólás szerint "Any ROG R9s we might have coming are still in development sorry", ebben az "R9"-eknél többes számban (vastaggal kiemeltem az "s" betűt) beszél róluk, így nem kizárható sajnos.
Viszont aki állítólag a Facebook-on érdeklődött (és a hozzászólását linkeltem) ezt írta az utolsó sorban:
"I'm going to probe them on 290 dates and hopefully they'll answer but it usually takes 24-48 hours."
Majd figyelem a topikot, gondolom posztol valamit ha van infója, mert őket is érdekli, hogy mikor szerezhetnek custom R9 290(X)-eket és az USA-ban most hiány is van (R9 280(X)! és 290(X)-ekből) és az árak fel is mentek a coin bányászok miatt...
-
KillerKollar
őstag
válasz
KillerKollar #3701 üzenetére
Ez már kicsit off,de azért ha valakit érdekel,most olvastam ezt a cikket:Titan SLI mellett ami hasonló kaliber mint a 290X CF alig vannak különbségek 1080p-ben maximum beállítások mellett a processzorok között:Egyedül a Tomb Raider alatt lowon fekszik meg a 4670K,a 4770K tartja a lépést a 4960X-el mindenhol,lowon is,sőt van ahol el is veri,nemcsak a 4770K de még a 4670K is a 4960X-et mindezt teszi lowon és mint mondtam Titan SLI mellett.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Malibutomi #3699 üzenetére
Attol fugg, milyen felbontason jatszik...
-
Enclave
aktív tag
Úgy néz ki, az Asus R9 290X DCII idén karácsony előtt már nem fog megjelenni. Vajon miért is nem lep meg a dolog...
"ASUS REPUBLIC OF GAMERS
Any ROG R9s we might have coming are still in development sorry. We have committed to announcing our R9 290X DCII, which is available in the coming weeks but not before Christmas I'm afraid." -
KillerKollar
őstag
válasz
Tomdriver #3698 üzenetére
3770K-nál nem nagyon van jobb CPU játékra.A 4770K inkább IGPU terén lett jóval erősebb,de diszkrét grafikus kártya mellett aligha észrevehető a különbség,ahol a 3770K procilimitet okoz ott a 4770K se bírja jobban,azonos órajelük van alapban és körülbelül azonos tuningpotenciáljuk.Ami az ilyen 3960X-et és egyebeket illeti,látható hogy magonként tekintve játékok alatt nem erősebbek mint a 3770K,a tuningpotenciáljuk se jobb.Itt remekül látszanak a dolgok.A Far Cry 2 nagyon CPU limites,főleg 1024x768 alatt.Amúgy felbontás,grafikus beállítás és játék függő.1440p és fölötte(4K vagy több monitoros rendszerrel),egész biztosan nem lesz CPU limit,talán még alapórajelen sem.1080P-ben kell mellé a tuning,de ahogy mondtam:Ha ezzel procilimited lesz,jelen pillanatban minden mással is.Egy dolog ami az LGA 2011 melett szólhat,az pedig az hogy több kártya esetén képes 16x-16x sávszélt biztosítani a kártyáknak,míg a 3770K és mellé kapható alaplapok nagyrésze csak 8x-8x-re képes,de elvileg a drágábbakon van olyan "PLX chip" amivel képesek ezek is 16x-16x-ra de ezt a témát régebben itt már körbejártuk,elvileg a 8x-8x is elég ha PCI 3.0,vagy 16x-16x PCI 2.0(az ugyanakkora sávszélt jelent).Ami a tápot illeti...Eddig 300 Wattos TDP-vel számoltam,így azt mondtam volna hogy nem lesz elég,de 250W esetén marad még 250W-od a gép többi részére,ha elég minőségi az a táp akkor szerintem elégnek kell hogy legyen,HA nem tuningolod agyon a kártyát,és nincs nemtudom 500 vinyód a gépben vagy bármi ami nagyon sokat fogyasztana mellette.Szerintem,aztán ki tudja.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCIÓ! GB B660M i7 12700KF 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB GDDR6X COOLER MASTER CMP 510 750W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P15 - i7-10850H I 32GB I 512SSD I FHD I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest