- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cole86
senior tag
-
-
HSM
félisten
válasz
GeneraL_XTX #11585 üzenetére
A nem megfelelő túlzás, de valóban, nem ideális élettartam szempontjából szélsőséges körülmények mellet, ahogy írtam is [link]. Jól szellőző házban, ahol nem 40+ fokos levegőt szív be, és normális fordulaton (2500 rpm vagy alatta) bőven elég tartós gyárilag is. Szerintem azért ezt használják, mert ezzel szűk 10%-al gyorsabb a maximális fordulat, amit tud, mint az én sűrűbb zsírommal.
Akkor gázos a gyári zsír, ha rosszul szellőző házban üzemel, esetleg még jól megtuningolva, masszívan 2500rpm felett.
A venti pedig minden kártyán kopóalkatrész. A siklócsapágyas, refi 5850-emen is 2 éves korában újra kellett zsírozni, a PowerColor 7950-em pedig fél év, főleg alulfeszelt játékos felhasználás után lett csapágyas. Nem volt szervízelhető, vihettem gariba.
Asus-nak meg a nagy cooltech csodaventijei is úgy fest, ugyanez a gyártmány, kellett is neki kis törődés: [link].
Asszem, az összes nagyobb gyártón végigmentünk... Az MSI-t meg hagyjuk, az olajköpős, meg helikopter szindrómás ventijeivel, azok nagyon gagyik, abba én is belenyúltam a 7870 TF3-ammal, szerencsére cserélték másra. -
válasz
GeneraL_XTX #11591 üzenetére
Már régóta próbálkozom, tervben volt, hogy felteszem megint, most eszembe juttattad
Lenne rá lehetőségem, de úgy vagyok vele, hogy önerőből próbálok mindent megoldani, én nem könyörgök senkinek semmiért, ha felkínálják maguktól, akkor bólintok, ha látok benne rációt, mint a mostani 6 magos Xeon-ban.
Túl sokszor tettek lapátra...Az árakról lehetne beszélgetni, GTX az...GTX
Amúgy én sem látok rá nagy esélyt, de annyi baj legyen, köszi -
GeneraL_XTX
veterán
válasz
ricshard444 #11578 üzenetére
Aprót nézegetve láttam szöget ütött a fejedben a gtx780 gondolata
Remélem sikerül találnod, jó lenne tőled egy kivesézős 290 vs 780 teszt, de sajna nem látok rá érdemi esélyt
Még a custom hűtéses 290-ek is jóval olcsóbban mennek, mint a gtx780-ak amikből amúgy is kevés van az aprón
De sok sikert
-
Yllgrim
őstag
válasz
GeneraL_XTX #11585 üzenetére
Ezen a szinten az aram nem erdekel, igazabol a benchmarkok sem, csak felcsigaztak ezzel a physics nem jo a procihoz kepest dologgal, es most adok az elvezeteknek
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Yllgrim #11584 üzenetére
Amennyit pluszban ráköltesz, már vehetnél i7-et is
Na de majd várjuk a teszteredményeket, csak ne felejsd el paksot is rákötni
HSM: Te magad mondtad, hogy nem megfelelő a csapágyak gyári zsírzása, ezért lesz hangja a ventinek előbb utóbb. Ilyesmi problémáról én eddig csak Giga meg Sapphire kártyáknál olvastam
-
Yllgrim
őstag
válasz
GeneraL_XTX #11576 üzenetére
Nem nem, majd megmutatom, mar valogatom a vizes cuccot es memoriat
ha megjonnek es osszerakom oket akkor megtepem a kis dragam szajat
9000 fole fogom tolni, tegnap mar volt 8500 is
-
HSM
félisten
válasz
GeneraL_XTX #11576 üzenetére
A ventilátor teljesen jóminőségű, motorhang szinte semmi, megfelelő zsírral atom csendes a csapágy is, jól ki is vannak egyensúlyozva gyárilag. Viszont azt tudni kell, hogy a siklócsapágyak alapvetően nem arra lettek kitalálva, hogy max fordulaton kínozzuk a ventit, hanem arra, hogy kisebb fordulaton minél halkabbak lehessenek. Ezenkívül nem véletlen a szervízelhetőség, siklócsapágyak igénylik a karbantartást. Rakhatnának bele karbantartásmentes zárt golyóscsapágyas ventit, nem hiszem, hogy sokkal drágább lenne, viszont az szerelhetetlen, ha elkopott, és hangosabb is. Nekem tuti nem kéne.
Másfelől nehogy azt hidd, hogy bizonyos körülmények között más VGA-k nem lesznek ugyanígy csapágyhangosak, egyikre se raknak csúcsminőségű ventiket, max nem tudsz róla, hogy az is ilyen (vagy sokkal rosszabb). Ezt legalább karban tudod tartani, és karbantartva szuperjó. A másik pedig, hogy nem szükségszerűen kell, hanem előfordul, hogy szükség van rá. Megnézheted, a topikban hány embert érint, hányat nem. Erősen kisebbségben vannak a zörgős karik, szvsz.
Karbantartva pedig ezek a Sapphire ventik kimennek a világból, halkan. Nagyon messze van ez az igénytelentől. Sajnos, a 100 000 forintos VGA-n is ugyanúgy érvényes a fizika, mint a 10 000 forintoson. Ahogy egy vadonatúj 60 000 000 forintos Ferrari California-ban is kell olaja cserélni, ugyanúgy, ahogy egy 3 000 000 forintos Suzuki Swiftben.
-
hdekakas
senior tag
válasz
Cole86 #11581 üzenetére
Na, azt a 117fps-t azért megnézem a 3570k-val, 1050-es gpu órajelekkel.
Jó, az enyémre is tudnék egy teszt erejéig sztem 120-at is, ha jó sok feszt adnék neki, aztán felhúznám vagy 1200/1700 órajelekre.
A 110fps-t 1100/1400-on értem el.(Alapfesszel, illetve a Asusnak kell a gyári órajelekhez is pici fesz, hogy biztos ne legyen BS, de tuningnál sem kér többet.)
-
Cole86
senior tag
válasz
Nekem 116-117fps (de majd linkelem pontosan), igaz i5 3570kval 4900mhzen "csak"...
Ennyit tudnál gyorsulni 2x 8ason ,talán + - (proci és lap függő)..
-
hdekakas
senior tag
válasz
Elírtam, 16-8.
Procin hiába húzok, semmi értelme már 4,5GHz-ről 4,6-ra, így is 50%-ban használja ki. 4,3GHz-ről is hiába húztam 4,5-re, nem lett több pont.
Szóval az alaplap így kezeli a vga-kat: (x16/x0/x0 or x8/x8/x0 or x8/x4/x4)
Ha x16/x16/x0 lenne, vajon kapnék-e 8% teljesítménybeli növekedést, ami a single kártyához képest a dupla híjja. -
-
hdekakas
senior tag
Na, akkor én is beszállok.
Kb. 10 fps-sel kevesebb, mint az egy kártya duplája.
Kérdésem, hogyha új alaplapot vennék, amiben mindkét kártya PCIe 3.0 x16-n futna, akkor megkapnám-e azt a 10 fps-t, mert így most csak PCIe 3.0 x8-on futnak a kártyák.
(Egy kártya x16-n, de ha CF van, akkor mindkettő "csak" x8-on fut.) -
GeneraL_XTX
veterán
Ezen nem vagyok meglepve
Én amúgy már csak azért se vennék Sapphire-t, mert olyan vagyok, hogy ha már kiadok 100+k-t valamiért, nehogy már nekem kelljen homemade ventiket szerelgetni meg zsírozgatni h ne zörögjön itt nekem. Ez igénytelenség netovábbja. Nem is értem miért spórolnak ilyen filléres dolgokon ilyen kaliberű kártyáknál, mint a normális anyagminőség és a minőségi csapágyazás+zsírzás.
yllgrim: ne is erőlködj, ennél több pontot már csak i5/i7-el fogsz kapni
-
Yllgrim
őstag
válasz
daneeeeee #11573 üzenetére
Ez a max amit ki tudtam csiholni eddig, kartya nem rossz, most mar a ramot is meghuztam
Visszarakom stabil beallitasokra a rendszert es ha meglesz a viz akkor lesz ez jobb is, most 2133-as CL9-es ramot keresek, amit talaltam az kicsit huzos, de hat mindent az eredmenyert
-
HSM
félisten
válasz
GeneraL_XTX #11571 üzenetére
Nem értek veleg egyet. Az MSI-t én nem ajánlanám, sok gond volt a ventilátorjaikkal mostanság, és a tekercsek is gagyibbak rajta. A ventis dolog nélkül viszont jó lenne, régebben én is ajánlottam.
A Sapphire-nél jóval masszívabb tekercsek vannak, erősebb hűtés, és jobb, ráadásul szerelhető ventik. Szerintem elég jó csomag.Nem minden a garancia.
Vagy tényleg lehet még másik Giga, ha a gari nagyon fontos, és amúgy bevált.
-
Devid_81
félisten
válasz
GeneraL_XTX #11571 üzenetére
Ha ra kell fizessek egy keveset az nem gond, akar johet a 290X is ha mar cserelek.
Bar tovabbra sem tartom nagy kulonbsegnek ami a ketto kozott van x es non x...de ha mar lud... -
-
Devid_81
félisten
Azert itt eleg sok velemeny ellenvelemeny alakult mar ki a markakrol.
Ha van lehetoseg cserere tenyleg passzolom, hogy milyet vegyek.
Mindegy meg van idom, meg a kartya itt pihen mellettem, holnap kezdem el intezni a dolgot. -
Jani18
aktív tag
14.4-es catalyst-et próbálta már valaki?
-
HSM
félisten
Jó nagy batár a Vapor-X is a 2,5 slot magas hűtésével... Súlyban is látszik, a Toxic 1092 g, míg a Vapor-X is 1052 g.
A Vaporban az tetszik, hogy előre-hátra hűl, míg a Toxic-ban, hogy akár az eszetlen tuningot is arcpirítóan jól bírja.
Viszont jóval többet adnak használtan a Toxic-ért, és a gyakorlatban nem számít nekem olyan sokat, hogy 1100Mhz vagy 1200Mhz, amit kényelmesen megy, amúgy is jobban preferálom az 1000Mhz-es teljesen néma allulfeszelt üzemmódot az esetek többségében....
-
HSM
félisten
"Szerintem mindig azt kell nézni adott kártyatípusnál melyik gyártó karija a jó."
Maximálisan egyetértek.
Én is így vagyok a Sapphire 280X Vapor-X-emmel és a Toxic-ommal, imádom őket, csak azt nem tudom eldönteni, melyiket tartsam meg, egyik jobb kari, mint a másik.
Amúgy ami a Gigát illeti, nekik ez sajnos hagyomány, a határon járatott, instabil, nem túl tartós kártyák. Valahogy hiába igyekeznek, nem akar nekik sikerülni ezen túlhaladni.Ezt több szériájuknál is meg lehetett figyelni, évek óta. Így pedig hiába a 3 év gari, nem biztos, hogy érdemes bevállalni.
-
Asbee
veterán
A hűtésük általában nagyon jó szokott lenni, talán a 290 amire már nem az igazi, meg alsóbb kariknál az anyagon spórolás. Lehetnének körültekintőbbek. Sokszor komoly gyári tuningos karit dobnak piacra, aztán nem bírja. Bár erről is inkább 660-nál olvastam. Szerintem mindig azt kell nézni adott kártyatípusnál melyik gyártó karija a jó. A Sapphire 7950-em imádtam. (még a régi jó dual X). Az asus 7950 v2-őm egy sz@r volt. Nehéz pontos képet alkotni. A giga árazása és garanciája mellett biztos világ szinten nagyon sok fogy belőlük.
(#11560) daveoff: Ilyen alapon többet soha MSI, amit a 7970 Lightning BE-vel műveltek... Ilyen 1-1 tapasztalat alapján, alakulnak ki a tévhitek. Nem azt mondom, hogy legyél boldog, mert ez történt veled, de butaság ilyen milyen leírni egy gyártót. (és ezt nem azért írom mert most giga karim van. Van ahol én sem vállalnám be, de nem írom le őket)
-
Devid_81
félisten
válasz
GeneraL_XTX #11559 üzenetére
Nekem ha mukodne, en tokeltesen meglennek vele elegedve.
Halk, huvos, tuningos...sajnalom, hogy ez tortent(#11558) HSM egy kis zorges nem erdekes, ennek is zorgott a ventije, kis papirdarabot dobtam a femkretet es a borda koze, utana teljesen szuper volt.
-
HSM
félisten
válasz
CsonkaImo #11561 üzenetére
Minimális kézügyességgel, megfeleő méretű csavarhúzóval és odafigyeléssel végrehajtva teljesen nyomtalan a művelet, a kártya hűtését sem kell lebontani hozzá, szóval a garancia megmarad.
Íme a módszer, képekkel: [link]A gyárival az a baj, hogy szerintem túl híg zsír, ha tartósan magas (2500 felett) fordulaton megy a hűtő, tartósan meleg környezetben, akkor a nagyja elhagyja a szolgálati helyét, és akkor jön a zörgés, mivel a nem megfelelő kenjésű csapággyal a venti elkezd rázni, amit a kari burkolata utána felerősít. A kártyákban, amikben cseréltem zsírt, picivel sűrűbbre, azokban még egyszersem kellet újrazsíroznom.
-
daveoff
veterán
Gigáról nagyon sok rosszat lehet olvasni, szerintem lényeges több a gond velük, mint a többi gyártóéval. Nem tudom ez mire vezethető vissza, de szinte már minden VGA topikban kerülendő márkának van kikiáltva, itt is.
Nekem első és egyben utolsó kapcsolatom a Gigabyte-al egy 780Ti személyében volt nemrégiben, a 200K-s kártya nem bírta a gyári tuning értékeket. Féltem is kicsit tőle mielőtt megvettem, de úgy voltam vele, hogy ilyen szinten már csak nincs velük probléma. Hamar kiderült, hogy tévedtem, többet soha gagyibájt....
-
GeneraL_XTX
veterán
-
HSM
félisten
Téged mindig elkerülnek az ilyesmik. Az Asus-ból sincs több hibás 280x, mint másból, Giga se ment gallyra több 7900-ból, mint a többiből.
Azért vannak fokozatok, annyira nem rossz a Giga, hogy ettől forrongjanak a topikok, de azért főleg a 7900-ak azért elég sűrűn haltak. A 290-esük amúgy korrekt, de én is viszonylag sok elektronikai problémáról olvastam más gyártókhoz képest. Kár, mert amúgy a 290-es az utóbbi idők egyik legigényesebbnek tűnő Giga karija volt. Azért remélem, idővel megtanulnak rendesen VGA-t tervezni, mert az igyekezet látszik.
(#11553) Devid_81: Részemről ajánlás a Sapphire. Ha zörgeti a venti a műanyag burkolatot, filléres költségből javítható kis lítiumbázisú, EP adalékos, hőálló csapágyzsírral.
Itthon 700 forint körül szerezhető be bringásboltban.
Ami még nagyon jónak tűnik, az a PowerColor PCS+, bár ott kérdéses, javíthatóak-e házilag a ventik. (A 7950-emen másmilyenek voltak, de azok nem voltak házilag szerelhetők sajnos.) -
Devid_81
félisten
válasz
CsonkaImo #11554 üzenetére
Nah majd holnap bedobom egy masik gepbe, ha ott is csinalja, akkor onnan mar csak az OverLockers-en mulik mit hogy, remelem nem jatszunk Gigakkal 3 evig amig a gari ido van
Mindenesetre nekem egy mukodo Giga is jol jonne, eddig is megvoltam vele elegedve, vagyis most azert egy kicsit felbosszantott...de ha mukodne jol nem "zavarna", hogy veszelyes kategoria.
Meg akar a sotet oldalra is atallnek, de epp ma neztem meg a BF4 et, es van kulonbseg...sokkal szebb ATI-n szvsz. -
CsonkaImo
addikt
válasz
Devid_81 #11553 üzenetére
MSI vagy Asus szerintem, esetleg Powercolor ha nem gond a 2 év garancia. Sapphire-t is ajánlanám de sajnos elég soknak rezeg a ventije-burkolata, egyébként a hűtése korrekt. BS hiba előfordulhat mindegyiknél sajnos.
"Barmire vevo vagyok, szoval johetnek otletek" Akkor MSI lightning.
Asbee: 7950/70 és itt a 290/X topicban is többen jártak rosszul, és ismerősöm is volt akinek vissza kellett küldeni egy 290-et. Saját tapasztalatom nincs, de nem is lesz. -
Devid_81
félisten
válasz
CsonkaImo #11551 üzenetére
Mindekeppen ragaszkodni fogok ahhoz, hogy masik markaban adjanak valamit.
Kerdes az az, hogy mi legyen...
Ha ra kell fizessek, sem erdekel, csak melyik az amelyik okes, jo a hutese, viszonylag halk, es nincs millio BS-es, vagy konnyen meghalo...
Barmire vevo vagyok, szoval johetnek otletek
Ez a kartya amikor en vettem 369 Font volt itt -
Devid_81
félisten
No, eddig volt orom...
Holnap megyek egy teljesen masik gepbe beledobom a kartyamat, de jelen allas szerint lerohadt a Giga 290-es.
Gyonyoru szep csikokat rajzol nekem a 2D-s kepre...random...van amikor elkezd villogni, majd kivagja, hogy a driver nem valaszol.
3D-ben tokeletes...probaltam csokkentett modban, ott okes a kep, biosban szinten.
Holnap okosabb leszek...es valszeg meg idegesebb... -
Sotyks94
aktív tag
Lehet várnom kellett volna még 2-3 hetet :/ [link]
-
válasz
GeneraL_XTX #11540 üzenetére
Igen ezt a temat mar kiveseztuk: hasznalt vetel, ott semmi gond nem volt, neten tomegesevel ilyen problemak.
Persze, hogy idegesit, hogy 1 ev varakozas utan ilyen instabil valami a gepemben.Jovoheten kiprobalom egy 775s konfigban is, ha mar bovult a csalad egy olyannal. -
Yllgrim
őstag
Barmit csinalok, nem megy a Physics 8500 fole rendesen, uj driver (14.4 beta), emeltem feszt is(1.272->1.29), valami nem all ossze...
-
-
HSM
félisten
válasz
GeneraL_XTX #11536 üzenetére
Nevezz szűklátokörűnek, de én jelenleg inkább AMD-ben gondolkozom.
Nem is ismerem a 780-akat, így nem is ajánlhatom. Viszont a 7970-ek/280X-ek nálam bizonyítottak, pedig jópárfélém van/volt. Amúgy a tesztek szerint nem olyan sokkal lassabbak ezek sem.
-
HSM
félisten
válasz
ricshard444 #11530 üzenetére
Az 5870-nek volt sokszor hasonó betegsége, hogy instabilkodni tudott üresjárattól.
Ugyanakkor az 5850, vagy kicsit mókolva a 70-es is beton stabil volt.
Amúgy nem hiszem, hogy amit nálad művel, az normális... Én mondjuk a második/harmadik esetnél úgy vágtam volna ki, mint a huzat.Hogy hova lépjen az ember, szvsz egy minőségi 280X vagy 7970 nem olyan sokkal lassabb, viszont beton stabil, ha ez fontos szempont.
-
gyuszaa
őstag
-
-
Yllgrim
őstag
Idaig mokoltam, sikerult egy kicsit huzni a kartyat, 1030/1200 van megadva alapnak (Gaming) 1040/1200 OC, ebbol feltornaztam 1140/1400-ra, kapott kis feszkot is es most stabil, melle huztam a procit is 4.4Ghz-re igy nincs gond sehol.
Unigine es Firestrike eredmenyek vannak.
Nem tudom jonak szamitanak-e ezek az ertekek, jatekok alatt azert hozott a konyhara.
-
daveoff
veterán
válasz
kovab0de #11523 üzenetére
Vizes topikban kérdezz rá, de szerintem karcsú lesz ez a radiátor a vga+cpu párosnak.
-
kovab0de
tag
Jó estét Úrak!
Valakinek van vízzel hűtve r9 290x? Mekkora radiátor szükséges hogy tűrhető hőfokon(60-70) maradjon ? -
SkyS1gn
félisten
válasz
GeneraL_XTX #11510 üzenetére
Csak a Thief és én semmi különbséget se hallottam
-
Cole86
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #11518 üzenetére
Sajnos ilyenkor a boltban balhézol, ahol szintén ki vannak féli-meddig szolgáltatva a nagykereknek/beszállítóknak..
A gyártó tuti sokkal korrektebb lenne és az is, ha neki küldöd vissza directbe.. (pl corsairs, stb)
-
HSM
félisten
válasz
hdekakas #11515 üzenetére
Egy hónap kártya nélkül, plussz kérdés, a sajátod kapod-e vissza egyáltalán, meg milyen állapotban.
Elég lutri. Én is inkább magam megoldok mindent, amit csak lehet. Ami az Asus-t illeti, szép munka.
Bátor dolog mindig elsőnek lenni. (Asus-ról ilyen szétszedős képet még korábban nem találtam senkitől, mikor kerestem, se itt a topikban, se máshol.
)
Korábban úgy rémlik, Asus-ék főleg Everflow márkájú ventiket használtak, amik nem bonthatóak ilyen könnyen.(#11516) Cole86: Nem lenne baj, ha szakszerűen javítva lenne. De amit sokszor művelnek, kókányolásnak is gyenge, tisztelet a kivételnek... Volt cuccom, ami 3X járta meg a nagyker szervízét, mindig visszajött, hogy javítva, amikor látványosan rá se szagoltak.
Jó program volt oda-vissza járni gariztatni, ezúton is köszönöm nekik.
-
hdekakas
senior tag
Egyszer segítettél nekem 7970 Vapor-X venti szétszedésén. Azóta egy R9 290 Asus dc2oc-t is szedtem szét, az is ugyanolyan elven szétszedhető.
Zörgött, mint a traktor. Ment bele egy kis finom műszerzsír, és megjavult. Persze, ez is mehetett volna vissza gariba, bla-bla, és egy hónapig lettem volna kártya nélkül. (Aztán meg lehet hogy ugyanúgy visszakaptam volna.) Hát nem egyszerűbb megjavítani magunk, amit könnyedén megtudunk?
Ha adunk neki 2 kattintással egy pici feszt és megjavulnak a makrancoskodó kártyák, sztem az is egyszerűbb megoldás. Valszeg gariban is azt csinálnák, csak szoftveresen átírják, így nem látod hogy +13mV, hanem az "alap" lesz +13mV-al növelt. -
HSM
félisten
válasz
Devid_81 #11503 üzenetére
Szerintem az én lehettem, ezzel: [link].
Viszont, ami nagyon fontos! Az olaj szerintem ilyen ventibe nem jó, túl híg, nem marad a helyén. A gyári zsírral is ez a baj szerintem a Sapphire kártyákon, picit hígabb az ideálisnál, és ha nagy fordulaton, magas hőfokon megy a kártya, akkor ki tud menni a helyéről, és akkor hirtelen "zörgős" lesz az amúgy makulátlan állapotú venti, és ezt a rázkódást tudja felerősíteni a műanyag burkolat.
Ami a Gigán a lehúzhatóságot illeti, nem próbáltam még. Viszont az a tapasztalatom, a legtöbb gyártó zégergyűrűs módon rögzített ventiket használ, ahol először a hátulján le kell vakarni a matricát (garanciavesztés gyanús) kioldani a zégergyűrűt, és akkor tudod csak lehúzni. Ennek érdemes lehet utánaolvasni, nehogy elpattanjon a venti egy eseteges próbálkozás alatt. Ezt is szeretem a Sapphire-ben, siklócsapágyas, szétpattintható ventiket használ generációk óta, amik ha zörögni kezdenek, 10 perc zsírzás után jobbak, mint újkorukban.
Amúgy megfelelő csapágyzsírt 1000 forint alatt kapni egy jókora tégellyel a jobb kerékpárboltokban.
-
Cole86
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #11510 üzenetére
Úgy úgy.. Érdekes kezdeményezés amúgy, reméljük mások is beszállnak a buliba, mivel igen megnöveli az élményt..
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
salytmasztor #11508 üzenetére
Igen, benne van. Egyetlen játék van eddig (ha jól tudom) ami támogatja a trueaudiot az pedig az új Thief.
-
daveoff
veterán
válasz
salytmasztor #11508 üzenetére
Nem BF4-ben nincs trueaudio támogatás, én egyedül a Tief-ről tudok, hogy abban van.
-
salytmasztor
aktív tag
A TrueAudio minden 290-es kártyában benne van ugye?
Játékokban, például aktuálisan BF4-ben hallható bármi különbség más hangkártyához képest?
Vagy a saját audio API-ját bele kell építeni külön minden játékba?
Ezt a BF4-nél vajon megoldották? -
Devid_81
félisten
válasz
GeneraL_XTX #11504 üzenetére
Ugy latom ez markatol fuggetlen innen, gyanitom, hogy egy biosfrissitessel a legtobb hiba orvosolhato lenne.
Csak puszta talalgatas, de valszeg az ASIC qualitytol fuggoen sikerul elbaltazni a gyartoknak a kello alapfeszt.
Es mindez visszanyul a teljesitmeny limitig, probaltak alatta maradni, es a leheto legkevesebb feszt adni amin meg eppen eldodog a cucc, csak epp egy ekkora GPU sok milliard tranzisztorral nem mindig ugy viselkedik, ahogy annak papiron kellene.
Nem biztos, hogy igazam van, de ha valoban osszefugg a GPU core feszultseg, es a memoriak feszultsege, akkor csak egy olyan bios kellene amiben egy picivel magasabb az alapfesz, es ezzel egyutt a ram is megkapja ami kell neki, ezzel kilove minden BS-t, csikozodast, barmilyen anomaliat. -
hdekakas
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #11504 üzenetére
Nálam mondjuk alapórajelen nincs bs, és csíkozás, csak minimális memóriatuninggal. De ha adok neki pici feszt, akkor már a 1400MHz-ti s bírja.
Gari nem vonatkozik arra, hogy nem bír pici mem tuningot sem alap fesszel.
Ráadásul ki szereti 3-4 hétig mellőzni a kártyát? Akkor már inkább adok neki pici fesz-t, és mehet a tuning. -
Devid_81
félisten
Valaki a napokban linkelt egy azt hiszem 7970-est, es epp a venti volt lehuzva a tengelyerol a masodik vagy harmadik kepen, mert olaj kellett a csapagyazasnak.
Tegnap az egyik ventit tesztelgettem a Gigan, es hangosabban megy mint a tobbi, azt hittem az okozza a 65% korul ventinel a rezonanciat...persze nem, mint utolag kiderult
Szoval az egyik venti nem tetszik nekem, kisse hangosabban megy, es jobb soha nem lesz, igy probaltam olajozni, persze nem olyan mint regebben a ventik voltak...itt nincs mar a matrica alatt olajzo nyilas.
Igy marad a lehuzas a helyerol, csak kerdes ebbol tores lesz, vagy lelehet huzni egyben a ventit a tengelyerol, gond nelkul?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Intel ARC A770 16GB GDDR6 / Cooler Master 600W Elite V3
- Gigabyte GeForce RTX 3060 Ti VISION OC 8G - újrapadozva és pasztázva
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- Powercolor RX 6800 Fighter 16 Gb újszerű
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Lenovo ThinkPad X270 (15) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest