-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
messi6502
tag
válasz
kovab0de #13292 üzenetére
Hali!
Win 7 kétszer újrarakva. Z77 Pro3 1.6; 1.8; 1,9; és 2,1-es biossal kipróbálva a mai napon.
Driverből a mellékelt 13.251, 13.6, 13.9, 13.12 és a 14.4 verziókat próbáltam, mindegyik WHQL minősítésű.
Illetve driver cseréket a DDU-val csináltam csökkentett módban.
Ha valamit még megpróbáljak, akkor szóljatok, de szerintem a kártya a hibás.
Igaz tegnap nem említettem, de amit most kaptam kártyát, abból egy csavar ki volt esve ami a backplatet rögzíti, gondolom valaki másnál sem működött...ricshard444: Nagyon régen volt (8800 GT) Nvidiám és szeretnék hinni az AMD terveiben
Aztán kitudja mi lesz még itt..Joshi: Ha jól sejtem ez már volt másik configba, de lehet holnap megnézem haver gépében..
GeneraL_XTX: Te is kitartó mazochista tipus vagy?
Remélem nekem is az lesz a szerencsés most már! -
adatfalo
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #13295 üzenetére
+1 a sapphire tri-x-nek, én vízhűtéssel használom, a gyári hűtése a dobozában csücsül,de maga a vga nagyon okés, nagyon jól tuningolható, blackscreen-el egyáltalán nem találkoztam és a ref xfx-el ellentétben ez nem cicereg!
Már azon is elgondolkoztam, hogy veszek még1-et, hogy ne legyen magányos!
-
ÁdiBá
veterán
válasz
MPowerPH #13294 üzenetére
Én is így vagyok vele, hogy nézegetem az árlistát. Ki kellene próbálni egy R9 290X/290-et, csak félek hogy picit visszalépés lenne a mostani kártyámról.
Mindenesetre kíváncsi lennék ezeknek a kártyáknak a teljesítményére is. Kizárólag egyedüli kártyaként.
CF soha nem vennék már. -
GeneraL_XTX
veterán
válasz
MPowerPH #13294 üzenetére
Csak annyi, hogy olyan 50-53% ventifordulat körül berezonál a gagyi műanyag ventikerete...de ez igazából nem probléma, mert 43%-nál még nem ment feljebb a fordulat, de azért a tudat mégiscsak zavaró, meg ki tudja mi lesz majd nyáron
Egyébként halk és hűvös kártya, az egyik legjobb custom hűtős változat ami a piacon van.
-
MPowerPH
félisten
válasz
GeneraL_XTX #13293 üzenetére
Mi a gondod vele?
Nem tudom merjek e 290X-be ugrani, mert vegyesek a velemenyek.
-
kovab0de
tag
válasz
messi6502 #13284 üzenetére
Helló!
Kérdésem az lenne hogy milyen rendszert használsz illetve mi az alaplapod,bios? Probáltad már más lapban?
Nekem is volt problémám asus p8z77m-pro lapomba tökéletesen ment windows7-el 13.12,14.2-es driverrel. De amikor telepítettem a windows 8-8.1-et akkor minden oké volt kivétel amikor rá raktam a catalystot (kékhalál,feketeképernyő) és bekapcsoláskor windows betöltésekor lekapcsolta a monitort. Leszedtem annyi fajta windows-t és végül a bios frissítés segített. De röhej hogy nem a legfisebb bios hanem 1-el régebbi volt jó. -
-
messi6502
tag
Igen erre gondoltam én is, csak az előző giga az már win betöltés előtt is csíkozódott, mielőtt a drivert betöltötte volna, ezért gondoltam hátha...Nem baj majd a negyedik csak jó lesz már..
A legfrissebb.
Ja igen ez most egy asus volt..Asbee: Arra sajnos most nincs lehetőségem.
-
messi6502
tag
Halihó!
Egy gyors kérdés:
Amíg nincs feltelepítve semmilyen amd driver addig nincs gond, miután felrakom bármelyiket onnantól kezdve csíkozódás, black screen, blue screen és társai mindezt az asztalon, csak miután a windows betöltött.. Ez most akkor hw vagy sw probléma, vagy megoldható-e valahogy?
Gyors utána néztem googlen volt pár hasonló jelenség, de megoldást nem találtamJa igen, win reinstall is volt..
-
HSM
félisten
válasz
Maotun #13280 üzenetére
Jó, nem kell mindent benyalni.
460W-os passzív tápról megy a 290-em, és köszöni, jól van. Persze, csekkoltam fogyimérővel, ne legyen gáz, de nincs. 400W-ot sem fogyaszt a gépem maxra izzasztva sem.
Oké, minőségből top, Seasonic Platinum, de azért a 750W is brutális barokkos túlzás.(#13281) gbors: Én is ennyire saccolom a saját mérések alapján.
(#13282) GeneraL_XTX: Reméljük, végre jó lesz minden már.
-
GeneraL_XTX
veterán
No táp ügyben előrelépés, csak valami venti probléma lehetett, mert menet közben kiszereltem és feltűnt, hogy oldalra fordítva megszűnik a zaj, ha visszarakom alapállásba (ventivel lefele) megint visszajön. Így hirtelen felindulásból megfordítottam az egészet, így úgy tűnik jó...
Így viszont ugye a gépházból szipkázza a levegőt, ez mondjuk az R9 esetében jó is lehet, legalább a kártya alól is kiszedi a meleg levegőt. De azért az a levegő se olyan nagyon meleg, mert a táp előtt meg egy 12-es tolja be a frisset, így az se kapja direktben a vga által felmelegített levegőt.
Remélem így már jó lesz.
-
válasz
GeneraL_XTX #13276 üzenetére
300-350W-ot ehet a konfigod normál game terhelés mellett, az a 12V-os ág 60-70%-a. bírnia kellene.
-
Maotun
őstag
válasz
Üdv!
add el a tápot!
nagyon jó táp csak a 290 mellé kevés, felesleges egy 550W.-os tápot 100%-on erőltetni gyengébb konfigba még sokáig jó lehet ...
A gyártói oldal 750W-os tápot ajánl
System RequirementsPCI Express® based PC is required with one X16 lane graphics slot available on the motherboard.
1X75 Watt 6-pin PCI Express power connector is required.
4096MBMinimum of system memory.
Installation software requires CD-ROM drive.
DVD playback requires DVD drive.
Blu-ray™ / HD DVD playback requires Blu-ray / HD DVD drive.
(B)750 Watt Power Supply is required.(/B)
1X150 Watt 8-pin PCI Express power connector is required.
64-bit operating system highly recommended
A display with digital input (HDMI, DisplayPort or DVI) is required -
Asbee
veterán
válasz
Ha nagyon durván csinálja küld el gariba. Nekem most egy AX750 lett vissza küldve mert már prime95 alatt is elég jól hallhatóan serceg, sípol. Amikor meg a 290 volt, tuningal, több méterről is durván hallható volt már egy játék alatt is.
-
hash99
senior tag
válasz
Egy próbát megér én is fel fogom hívni a boltot hogy vannak e olyan rendesek hogy ezért cserélik aztán meglátjuk.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
hash99 #13274 üzenetére
na ezaz, én is ezen gondolkodtam, hogy ilyen miatt bizony nem nagyon cserélnek semmit...
Plusz a gari is egy hónap, aztán azt mondják nincs baja
Ez szívás
Egyébként találtam egy srácot fórumon, azt írta neki is ilyen volt aztán 2 hét után elmúlt magától. A 270-es úgylátszik meg se hajtotta szegénykét, most terhelődik csak igazán, a 290-el
-
hash99
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #13272 üzenetére
Szerintem bírnia kéne. Venti vagy tekercs lesz szerintem inkább tekercs... Én is így jártam most a seasonic belsős xfx táppal cicereg alapjáraton és búg terhelés alatt anyáztam tegnap eleget mert azért vettem ezt mert azt írták csendes... Ráadásul ezt még gariztatni se biztos hogy lehet mert működést nem befolyásol.
-
HSM
félisten
válasz
Bélaaaa #13257 üzenetére
Ez normális. Ha megakad a játék (procilimit, platformlimit, vagy bármi miatt) és a VGA nem kap munkát, akkor azonnal lecsökkenti az órajelet. Nálam Diablo3 alatt is folyamatosan ugrál az órajele, mivel nem hajtja meg a játék.
(#13258) mcwolf79: Maxon nálam egy tuningolt 7950-en is szépen ment.
Az élsimítást nem lehetett csak koppig felhúzni, de 2X-es SMAA-val szép is volt, és gyors is.
(#13262) BMW001: Pont fordítva. Leakad a gép, és a kártya azonnal spórol az árammal és visszavesz. Nézd meg nálam pl. Valley: [link].
A motor minden pici rezdülésénél egyből pihizik a kari. Amikor visszavesz, akkor egyenletesen vesz vissza az órajelből, ez más.(#13272) GeneraL_XTX: Nem kéne sok legyen neki. Nálam egy Seasonic PLatinum 460W-ról megy a gép, és VGA tuning nélkül nem aggódom miatta (azért néha rá-ránézek a konnektoros mérőre
). Tuningolva viszont már bepuszil akár 300W-ot is ez a VGA, az elég morcos.
-
adatfalo
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #13266 üzenetére
Vagy esetleg a venti csapágyazása adta be a derekát (ha már kerreg). Terhelés következtében nagyobb fordulatszámon forog és lehet ez nem tesz jót neki, én legalábbis jártam már így, igaz egy gagyi codegen táppal...
-
Szinyák
őstag
válasz
Lehetséges ,hogy a határon mozog főleg , ha húzva van a proci és a vga is akkor bizony facsarja rendesen.
Nálam a 650 tx , hogy 4,4 megy a 2500k meg a vga is piszkálva van . A veti többet forog rajta jóval mint a régi vga val.
Hogy szuperál a Fractal R4 ?ablakos verzió ?
-
Bélaaaa
őstag
válasz
Inkább valamelyik tekercset eszi a fene (hallható tartományban rezeg).
-
GeneraL_XTX
veterán
Srácok létezik, hogy az fsp raider 550w tápot nagyon leterheli a 290? Legalábbis annyira, hogy érdemes lenne lecserélésében gondolkodni?
Mert azt vettem észre, h 3D terhelés hatására fura hangot kezd magából a táp kiadni.. Olyasmi, mint a winyó kerregés, csak hangosabb. Azóta csinálja ezt mióta beraktam a 290-et.
-
gombcomp
senior tag
válasz
Bélaaaa #13264 üzenetére
Disable ULPS
,de lehet,hogy csak CFX-nél hatásos.
Egy próbát megér...A Powerlimit csúszkát meg tedd max.-ra. -
MPowerPH
félisten
válasz
mcwolf79 #13258 üzenetére
Attol meg a kartya valamiert visszveszi az orajelet, ami ezeket a mikroakadasokat okozza.
A hiba mindenkeppen fennall majd az utan is, hogy csokkentett a reszletessegen. Egyebkent nekem 3 kartyaval(2-vel is) hiaba volt min. 40FPS-em mindenhol, nem volt folyamatos a kep. Tehat a tobb kartyas rendszer szamokban segit, csak szamolni kell a folyamatos mikrolaggal, ami teljesen lerontja az elmenyt. Egyebkent ez, es az FC3 volt a masik, ahol e miatt szenvedtem. Masban mindenhol OK volt.
-
Bélaaaa
őstag
Tegnap figyeltem fel a következő dologra (Sapp 290 Vapor-X, I7@4000, 16 GB):
A Crysis 3 alatt néhé-néha megröccen a folyamatos kép (FullHD, graf max.), olyan mikrolagféle. Azt hittem, valamelyik háttérbeli alkalmazás szórakozik. Kilőttem mindent, de nem változott a helyzet. Ejjjnye, mondok....Elkezdtem monitorozni a kártya gpu/mem/hőmérséklet adatait HWinfo-val.
A mikrolagok után visszanéztem a grafikonokat, s mit látok? A gpu órajele játék közben visszesik 300-ra a mikrolagok idején. A mem stabilan marad 1030, a GPU hőfok ekkor ~70 fok. A VRM olyan 60 körüli.
A hőmérséklet értékek nem indokolják, hogy a kártya lecsökkentse az órajelet... Valami bugra gondolok...
Más játékban nem tapasztalom a bugot.
Két esetre gondolok:
1. A Cata szórakozik
2. A játék optimalizálatlan. -
TTomax
félisten
A nyitót hszt lehet ki kéne már javítani...
-
HSM
félisten
Mai nap 290-es tapasztalata: valóban pofátlanul torkos videólejátszva.
Ha a háttérben tecsőről videót nézek, a flashplayer HW gyorsításával, és ellapozok, akkor közel 100W-ot kajál meg a VGA az üresjárathoz képest, ami a duplájára emeli a gépem monitorral együtt vett fogyasztását.
Mindezt a képjavító vackok nélkül.
CPU-ból, HW gyorsítás nélkül lejátszva ugyanezt 70W-al kevesebb fogyasztással lejátsza, de csak ha ellapozok, ha nézem a videót, akkor ugyanez, csak nem közel 100W, hanem mondjuk 70W, amit megkajol olyankor a VGA. Az órajeleken is meglátszik, a VRAM-ot felrakja ilyenkor 1250-re, a GPU meg ugrál 400-600Mhz között. Ha valaki sokat hallgat zenét onnan pl. netezés közben, ez nagyon nem mindegy. -
MPowerPH
félisten
válasz
ricshard444 #13218 üzenetére
Ez lehet. Valszeg ezert nem fogok most valtani. Pedig csak sikerult lebeszelnem, £285 lett volna a vege.
Probalgatva azokat, amikkel mostansag jatszani fogok, boven birja a 280X is az eyefinityt.(rFactor 2, Corsa, FC3) Baromi jo kartya lett. Mondjuk az nem kizart, hogy nem passzolom el, mert az OC nullas, kell valami, ami megy 1250 legalabb. -
HSM
félisten
Érdekes dolgot vettem észre. A Vapor-X 290-esen dupla golyóscsapágyas venti van, tehát el lehet feljteni a zsírozást, karbantartásmentesen ezek sokkal tovább bírják, meg a meleget is. Ez valakinek jó hír lehet.
Nekem szomorúság, én jobban szeretem a karbantartásigényesebb, jóféle siklócsapágyakat, ami pl. a Tri-X-en van.(#13239) Keldor papa: Hát azt nem csodálom, hogy nem tetszik. Csak azért említettem, mert 3 év garis, és jóáras.
De nekem is sokkal jobban tetszenek a Sapphire-ok.
-
HSM
félisten
válasz
korcsi #13235 üzenetére
290-nél nem biztos, nincs még elég tapasztalat ezt megbízhatóan alátámasztani/megcáfolni, de nekem eddig ez az erős gyanúm az eddig látottak alapján, ha visszaemlékszel a Valley-s tesztsoros napokra.
7900-asoknál viszont igaz volt az 50 és 70 esetére, ezt személyesen is tudtam ellenőrizni. A 70-es ugye azonos órajelen is gyorsabb volt, és tuning alatt is jobban viselkedett, magasabb órajeleken nem ugrott úgy meg a fogyasztása, mint az 50-esnek.
A sima 290-esemnél is ez a gondom, gyárilag halk hűvös a Giga 290 WF3, de ha ráadom a tuningot, 1100/1400, +38mv, ami nem tűnik soknak, azonnal +50W (+33% kb.) fogyasztás a GPU részéről és máris kellemetlenül izzad a hűtő raja.
Így meg hiába a jó tuningpotenciálom, ha nem tudom használni kártyagyilkolás nélkül.
-
korcsi
veterán
-
Szinyák
őstag
válasz
ricshard444 #13232 üzenetére
Sry . Nem ide akartam , meg nem ezt :
már megint sok volt a cefre
-
-
Szinyák
őstag
-
SkyS1gn
félisten
No alávágtam a 3770K-t, meglássuk hoz-e valamit eyefinityben is a 2500K-hoz képest
-
HSM
félisten
válasz
keIdor #13226 üzenetére
Én ezeken gondolkoznék még el: Giga WF3 290X 132K:[link] vagy Tri-X 290X 146K:[link].
Minőségre a 290 Vapor a top szvsz, ugyanakkor az X-es GPU-t jobban szokták válogatni, így meggondolandó alternatíva a Tri-X-es X-es. (Ez a sok X, ehhh...)
Amíg 165K volt az X-es Tri-X, én is Vapor 290-et vettem volna 142K-ért, de azóta jóval olcsóbb lett a Tri-X, míg a Vapor még drágult is picit.
A Giga csak az ára miatt érdekes, azért minőségre nincs Sapphire-ok szintjén, főleg az Everflow venti miatt. A Sapphire FirstD ventijét pikk-pakk újra lehet zsírozni, ha kifogy belőle a kenés és jobb, mint újkorában, a Gigánál ezt nem tudod egyszerűen, nyomtalanul, garivesztés nélkül megcsinálni, mert zégergyűrűs a venti, nem lehet csak úgy lepattintani a tetejéről a forgórészt, hogy hozzáférj a csapágyhoz.Ami a BS-t illeti, én úgy vagyok vele, ha BS-es, 8 napon belül kicserélteted, és meg van oldva.
No, meg ugye a sima 290 Tri-X is jó 117K-ért szvsz, ár értékben ez a tuti továbbra is, de ugye az nem minden [link].
-
-
keIdor
titán
válasz
TTomax #13222 üzenetére
Az a baj, hogy a 290 és 290X között valami 5% difiről olvastam, szóval nem éri meg a félárat. Példa:
Vapor-X 290 - Lightning 290X.De lehet az lesz, hogy megvárom míg Salzburg-ban leszek és meg tudom nézni az osztrák és német árakat is...
-
TTomax
félisten
válasz
ricshard444 #13224 üzenetére
Elvileg igen,de valamiért nekem a 290xel jobb a kép,egyébként abban igazad van,hogy a 4:4:4et tudja csak az RGB limited,rosszul írtam.
Pontosan az a baj amit irtál a mosott fakó kép,és azért látszik az aniso jobbnak,olyan mintha a gamma lenne túl sok...
-
-
adatfalo
senior tag
válasz
keIdor #13221 üzenetére
Nekem 290X Tri-X-em van, igaz vízhűtéssel. De nagyon meg vagyok vele elégedve, tuningolható rendesen, még blackscreen-em egyszer se volt (tuning közben sem)!! Persze minden márkából ki lehet fogni jót és rosszat is. De a ref XFX 290X-em után, ez maga volt AZ élmény.
Olvastam már, hogy egy idő után zörög a tri-x hűtése, ha ez tényleg igaz, akkor kb 2 csavarhúzós mozdulattal meg is lehet oldani a problémát, lehet mielőtt beteszed a gépbe megcsinálhatod (már ha a sapphire mellett döntesz) . -
TTomax
félisten
válasz
ricshard444 #13218 üzenetére
Nem,nem a színek mások hanem nem tudja a full ranget... az csak limited és pofánvágó a kólönbség egy 42es tvn... [link]
(#13221) Keldor papa
Lightning...Samsung ramos.
-
-
HSM
félisten
válasz
keIdor #13217 üzenetére
Van Vapor-X sima 290-ből is. Elkérik az árát, de nagyon meg van csinálva.
Ami még jó szerintem, a PowerColor PCS+, az még olcsóbb is, csak abból itthon annyiból gázos, hogy valószínűleg olyat kapnál, amin gyárilag túl alacsony védelmi limites BIOS lenne, így techsupport/bios kéréssel indulna a karrierje nálad, ami nem a legjobb kezdés.
A sima Tri-X se rossz szerintem amúgy, és olcsó is. Nekem Giga 290 WF3 van, ár alatt megkaptam, így remek, de tuningra esélytelen, gyárilag épp elmegy a hűtő halkan hűvösen, de tuning alat már komolyan erőlködik. Pedig amúgy simán megy 1100/1400-at +38mv-on, elég szép gyorsulást felmutatva.
Rendes árán minimum igényt tartanék arra a +15% seességre.
(#13218) ricshard444: Én azért bőven érzékeltem a 7970 előnyét azonos órajelen az 50-eshez képest. Azt akartam megtartani, de mikor 1100/1450-en kellett hajani, hogy az 1000/1450-es 7970 sebességét hozza Tomb Raiderben, és mindeközben pontosan belőtt minimum fesszel is 50W-al többet fogyasztott, akkor rájöttem, miért kerül többe a 7970, mint amennyit a sebssége indokolna, és azt tartottam meg.
-
válasz
TTomax #13216 üzenetére
De tudja, csak a színek mások alapból, így nem üt ki, hogy RGB-n használod.
A 290 és X, illetve 7950 és 70 között azonos órajelen alig van difi, folyamatosság szempontjából irreleváns.
Nyilván a tuningolt X leveri a tuningolt 7970-t..., de egy ilyen váltásnak nem feltétlenül úgy kéne kijönnie, hogy tuningolni kell az új kártyát is, hogy meglássuk "jé ez tényleg más kártya"
-
keIdor
titán
Annyira írjátok ezt a más színeket és más AA-t, hogy igazán ki kéne már próbálnom a Hawaii-t nekem is.
nV trükközött már a múltban is ezekkel, emlékszem rá Crysis első része idején kezdték, vagy csak ott derült ki.A sima 290-ből melyik gyártó ajánlott? Leginkább Vapor-X vagy Lightning-ot próbálnék ki, de az csak az X-ből van, annak meg értelmetlen a félára. (mondjuk beszélek én, mikor a Ti-ért meg kifizettem... bár ott azért van 20% a sima 780 és 780Ti között utóbbi javára)
-
TTomax
félisten
válasz
ricshard444 #13211 üzenetére
Az nagyban függ attól hogy hol használod a kártyát,ugyanis HDMIn a gtx nem tudja az RGB 4:4:4-et,ezt csak azóta vettem észre amióta tvn játszok,de elég látványos a különbség, no meg valamiért az fxaa is jobban néz ki.
A hasonlításhoz meg annyit tennék hozzá,hogy a 290-et a 7950el kellene a 7970et meg a 290X-el.Nekem volt a 7970em,1150en használtam a 290X ugyanezen az órajelen jóval izmosabb.... -
mcwolf79
veterán
Na ismét be kell hódóljak,és le kell ráznom előítéleteimet
Először volt ugyebár a Backplate hatékonysága. Szkeptikus voltam vele szemben, de VRM fronton több mint 10 °C-t nyertem vele.Kellemes csalódás part. 1.
Most a "minőségi" gap-pad-ot kicseréltem Fujipoly Extreme gap-pad-ra. Ezzel szemben is voltak fenntartásaim, de ismét kellemesen kellett csalódnom (megint). Még 15 °C-t nyertem vele.
Anno mikor először ráraktam a vizet a 290-re 87 °C-nál jártam a VRM-nél. Most Backplate-tel és új MINŐSÉGI gap-pad-et használva 63 °C-t sikerült elérnem
-
HSM
félisten
válasz
ricshard444 #13213 üzenetére
Én is ezt tapasztaltam. Nem nagy ugrás a 280X-hez képest a legtöbb játékban.
Mondanék hasonló órajelen egy 20%-ot a 290 (X-nélkül) javára. Ugyanakkor +1GB ram, TrueAudio.... Jó ez a 290, igazából én azt mondanám, a 280X tartja nagyon jól magát a korához képest.
(Ugye, több, mint 2 éves fejlesztés benne a Tahiti mag!
)
-
válasz
hash99 #13212 üzenetére
Én 1250/1800-s 7970-ről és írtam is cikket.
Nagyon attól függ, hogy mivel játszik az ember, 1 játékon felül és amikkel én játszok, ott szinte semmi gyorsulás nem volt a 950/1250-s 290-nel, úgy járattam 7/24-re alulfeszelve, mert ref volt.Nem kizárt, hogy egyszer még lesz 290-m, amilyen jó áron vannak, de nem voltam oda érte így 2014 elején, ami elég merész kijelentés a kártya topikjában, mert ha úgy van valakinek kedve, az nekem ugorhat védeni a kártyáját
-
hash99
senior tag
válasz
ricshard444 #13211 üzenetére
Nem tudom én egy 1300-ra húzott 7970-t váltottam 290x-re és meg vagyok vele elégedve tény hogy nem 2x akkora teljesítményt kaptam de azért érzékelhető a növekedés full hd-ben is. Egy 780ti-t azért kipróbálnék én is.
-
válasz
MPowerPH #13209 üzenetére
A képminőség relatív, a GTX is belőhető "szépre", csak az élsimítás az amivel megy valami sunnyogás.
A 290-290X közel sem olyan nagy durranás 1080p-re egy tuningolt 7970 után, sőt..., ezért én meg is váltam tőle.
Egy kvázi 7970CF ellen meg nem tudom mit vártál az egy GPU-s 780Ti-vel, én azért hiszem, hogy a tuningolt Ti tudna meglepetést okozni. -
MPowerPH
félisten
válasz
ricshard444 #13200 üzenetére
Dehogy... Van eleg jo osszehasonlitasi alapom. A 7990 foldbe dongolte Nalam, le vannak mentve az eredmenyek. Egy valami szol a Ti mellett, az pedig az OC. Egy jobb peldany siman tudja az 1250MHz-t is 24/7.(nekem ennyire volt belove) Ellenben ami hatranya, az az, hogy csal. Kepminoseg messze elmarad az AMD kartyaktol. Vagy nem eleg eles, vagy siman nincs ott. Igy persze konnyu jo FPS-t osszelapatolni. Kep is fakobb...
Jo kartya, de kozel nem ekkora durranas. Azert jo lenne most a 290X, lenne osszehasonlitasi alapom.
-
-
-
TTomax
félisten
A számok stimmelnek csak nem túl fair ahogy a kártyák össze vannak válogatva,Dx alatt a 780Ti gyorsabb a 290X-nél viszont mantle alatt a 290X gyorsabb BF4ben...No meg nem ártott volna mondjuk egy ref780at betenni meg egy OC giga 290et is,meg egy 290X lightningot meg egy 780Ti classit...
-
-
daveoff
veterán
válasz
Én a napokban mértem le ugyanezen tesztek nagy részét 290x-el, és 780ti-vel, FHD-ban reálisnak tűnik a 780ti teljesítménye!
-
HSM
félisten
válasz
Szvsz teljesen értékelhetetlen a teszt. Se tesztkörnyezet, se tesztkártyák.... Azért az is minimum érdekes, hogy lett BF4-ben max felbontásban 280X sebességű a 290, vicc, szvsz. Agyon antiboostolhatta magát, de az úgy nem releváns eredmény egy rendes kártya rendes hűtésű házban elért eredményéről.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Samsung Galaxy A15, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged