Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoo123
senior tag
Kifutottam a szerkesztési időből...
Win7, friss telepítés, 10.3-as CCC driver, 5850 alapon, automata ventiszabályzás, Furmark Stability teszt/benchmark eredmény:
kb 2 másodpercenként, de periódikusan akad, nem zavaróan, de ha a képernyő közepét nézem akkor érzékelem a "jelenséget".
Beállítottam CCC-ben a ventit fix 40%.ra (kicsit hangos!) akkor is ugyanúgy megakad és ugyanúgy 2 másodpercenként!
Hálaistennek játékok alatt nem csinálja, vagy csak nem veszem észre.Más is próbálja ki, nálam nem történt semmi.
-
Robi BALBOA
őstag
Hát akkor nem tudom, mondjuk tök mindegy mert így is úgy is szép folyamatos.
(#10320)zuchy: Igen tudom, hogy az is tudja, de csak félig meddig működik.(egy kis saját profilozással mondjuk lehet tökéletesíteni), de ahogy te is írtad az 5-ös szériánál az a funkció már félelmetesen jól működik(szerencsére)!
-
Giot
addikt
Lefuttot a Dirt2 teszt nálam is Sapphire 5850 Toxic:
Beállítások maxon ultra&high 8xaa 1920X1080.
765/1125: Átlag: 68 fps min: 54fps
940/1175: Átlag: 74.9fps min: 60fps(#10317) csucsu21: Az 5830 elég felemásra sikerült jelenleg ezzel az árral nem éppen ajánlott vétel ha lentebb menne úgy igen. Teszt eredmények róla. Érdemesebb megpótolni és beruházni egy 5850-be.
A 4890 viszont jó kis kártya de sajnos nélkülözi a DX11 funkciót (és egyéb dolgokat) így nem annyra időtálló mint valamelyik 58XX. -
Robi BALBOA
őstag
Hát ez a 61fps tényleg karcsú, nekem a full van meg mert ügye járt a karihoz és 1920*1080/8x AA minden max vga alapon 76fps vga alapfeszen kicsit tuningolva(921/1250) 80fps az átlag, a procim minden esetben 3520mhz-en ment (8x440) a memóriák pedig 1173mhz-en(5-5-5-15-ös időzítésekkel). (cata pedig a 10.3a)
-
Silex
aktív tag
Nekem nem oldotta meg, bár lehet vmit nem jól csináltam. Nem vált rendesen a profilok között ill. OC után (OC profilban) nem áll vissza alap órajelre.
Most azt csinálom hogy hotkey-jel állítok OC-t utána hotkey-jel resetelek. Ez van, lehet az asusokkal még nem egészen kompatibilis ez a driver. -
maflame
aktív tag
Mekkora fesszel ment 1050/1355-öt?
Én nem mertem még tolni rajta, alapon 950/1300-on még lement a 3DM és a Heaven de 960-on már hamar megfagyott. 930/1275-ön járatom, nem mintha ez nem lenne elég, csak azért van bennem kiváncsiság. ..de félek is, hátha tönkrevágom a fesz emeléssel. -
kasa85
őstag
Szia.A 197.25 leteszteltem amit megadtál oldalt a Physx FluidMark Version:1.1.1-teszt progi segítségével: kb 30-50%-ik megy utána a teszt elszáll és a stabil ,ami 20FPSlenne átlagban ,le esik 2-3FPS re a Physx teljesen lekapcsol(elszáll).Próbáltam Patch-elni,de az sem tökéletes ott is ugyanazt csinálja egyenlőre maradok a jól bevált 169.21-nél.
-
kasa85
őstag
Hali.Nos az exe-jét átírtam sajna nem jártam vele sikerrel
Ha nincs benne physx akkor felesleges vele szenvednem inkább letiltom azt a csuda magot
Ha tuningolom a GT220-at ami neked is,van physx-számítások alatt lesz érezhető különbség a tuning hatására?Mert látom te is toltál az órajeleken egy kicsit,nekem jelenleg minden alapon van.Esetleg,ha nincs fizika alatt különbség meg próbálom eltüntetni az asztalról a 2-es megjelenítő képernyőt a GT220 nak megadottat,ahogy a fórumodon le van írva hátha segít a game alatt.
-
fsb1000
nagyúr
ffodi:
Valószinüleg vasárnap vagy hétfőn lesz rá lehetőségem, hogy az 5870 mellé berakjak egy GTX285-öt, a cikked alapján szeretném kipróbálni a physixet.Nem akarom hosszú távon használni, de szivesen letesztelem, hogy egy bazinagy GTX-nek mennyi értelme van társkártyaként (szerintem nem sok)
Ha gondolod, írd meg hogy mivel és hogy tudnánk összehasonlítani egy GT220 vagy GT240 teljesítményével.Pár napja valaki írt egy új szoftververzióról (asszem Sárpac), ezzel frisstedted a cikked?
-
ndlx
aktív tag
Ez azért furcsa, nekem 940-en van a proc, de így is rosszabb értékeket hozott mint nektek:
max. 117
min 7.5 (???) (sokáig 20.5 volt a min, de valahol egy pillanatra elgondolkodott, ott kapta ezt)
átlag 42Most akkor mit nem értek? Mit lehet még ezen gyorsítani, vagy mi foghatja le? Én általában nem tudok olyan értékeket produkálni tuningolva, mint ti alapon...
-
fsb1000
nagyúr
Ez érdekes... nem csak az hogy 10%-val jobb, hanem hogy a min fps jóval magasabb.
Gondolom neked is akadásmentesen megy (szubjektíven)
Nálam a haven 1.0 kicst dadogott néha, de a 2.0 folyamatos képet ad.Szerk
adatfalo: hehe pont ezt írtam én is. Nála sokkal jobb a min fps.
Te hogy látod? akadásmentes a kép, vagy néha azért bereccen? -
kasa85
őstag
Érdekes késöbb kipróbállom mit tapasztalok vele(Heaven_d3d11_tess_extreme_gs.bat).
Szerintem 14ezret simán megért a gt220 csak néha a szem... jól meg szívatott,hol kikapcsold a fizika gyorsítás hol be most már beállítottam tökéletesen működik a képernyő beállításoknál rontottam el akkor valamit.Ha a karit húzom (GT220) lesz jelentősebb kisebb nagyobb különbség teljesítmény a fizikai számításnál?A Gigabyte HD 5870 est Gpu900MHZ Mem clock max 1300MHZ et enged az Overdrive ban teljesen feltoltam a csuszkákat 850=900MHZ re 1200=1300MHZ re. -
kasa85
őstag
Szia.Csináltam én is egy tesztet a Heaven-el linkelem.Amúgy tökéletesen megy az Ati HD5870+GT220 1000hála neked
Van a Physx FluidMark Build 1.1.1 teszt progi
Érdekes egy progi nekem is max átlag 20fps el megy mint mit a fórumodon láttam.Néztem egy pár tesztet ,és azt a következtetést vontam le hiába veszek pl GT240-250-et erösebb nvidiát teljesítményben max 1-2fps el gyorsabb ha csak fizikára használjuk.Amúgy azt nem vágom a Physx FluidMark Build 1.1.1-el kapcsolatban,hogy 8800GT pl 40fps tud ezalatt a progi alatt,játék alatt meg lassabb a gt220nál mind a 2-ő fizika használlat során.Talán valami bug lehetLink
http://www.kephost.com/images/tretekeidyt18br0u9lh.jpg -
LEON-T
aktív tag
Meg a jatek sincs fent. Egyebkent mivel tuningolod az nvidiat? Felraktam valami nvidas + cuccot a driverhez de mikor probalom pakolgatni a mhzet akkor nagyon azt irja h a valtoztatas invalid
Msi afterburner meg nincs kedvem bohockodni
Sajnos bios editor sincs hozza ami mukodne is.Egyebkent itt van az a moddolt driver.
-
-
vhunor
őstag
Az átlag fps nekem is bőven megvan 40 mert a belső tereken sokszor felmegy 60-ra is, de leszarom az átlagot ha közben meg 15-20 fps-re leesik egy csomószor és azokon a részeken lényegében képregény módban fut. Oblivion-stíluső játéknál nem zavarna, de egy fps-nél nem sokra mész 20 képkockával.
-
-
voodoo98
addikt
Nem nálad van a gond, nekem is hasonlóan sz*r eredmények vannak, szerintem a srácok a pálya más részén mértek, illetve avg fps. Nekem is legugrik 15-20-ra simán.
(5850, Q9505 @3.825Ghz, 4gb ram, minden max, adv. physx off, nincs dedikált physx kari)
Ha bekapcsolom a 4xAA is, tehát minden full 1680-ban, na akkor jön a baj. 5 fps-ig is lemegy a menüben 10.3pre driverrel. -
tomta
tag
Metro 2033- ban physX feature-k:
"Physics System
Powered by nVidia PhysX technology, can utilise multiple CPU cores, AGEIA PhysX hardware, or nVidia GPU hardware.-Tightly integrated into the content pipeline and the game itself, including physical materials on all surfaces, physically driven sound, physically driven animations
-Rigid body and multi-jointed constructions. Breakable fences, walls , sheds and other
objects.
-Thousands of different physical entities simulated per frame.
-Cloth simulation, water physics (including cross-interactions)
-Destruction and fracturing, physically based puzzles
-Soft body physics on selected special game entities
-On hardware-accelerated PhysX platforms engine implements full physically correct behaviour of particles such as smoke, debris, etc." -
kasa85
őstag
Értem
Akkor megcsinálom a szikszalagozást mert akkor nem esek el remélhetőleg a 16x os sebességtől a hd5870el,és berakom az utolsó 4x szlotba amit a képen látsz a(GT 220) igy legalább a friss levegőt ami az atim hoz megy nem fogja felforrosítani elfoglalni tőle a helyet.Nézegettem a teszteket videókat hihetetlen látványos az egész.Személy szerint neked mi a tapasztalatod amióta ezt a Hybrid Graphics System-t használlod,megéri ez a költségvetés+teljesítményre+látványra?
-
kasa85
őstag
Értem
,remélem ez a ragasztós ugye nem kockázatos mert nem szeretném a túlvilágra küldeni a rendszert.A képen látom,hogy a nyákot visszaragasztottad
ha 4x est szeretném használni a vágástól hány lábat hadjak szabadon?Szikszallagal oldottad meg nehogy belefolyon a foglalatba üzem közben mert megolvadt
-
kasa85
őstag
Értem
Köszi
A képem mit érdemes tudni mert látom van 3 fajta vagyis gondolom leosztottad a sebességét
,de mondjuk ha nem 16x módban viszi a karimat hanem írtad,hogy leoszthatja 8x ra ugye nem fogok tapasztalni semmien sebesség csökkenést akár 1-2FPS se?illetve a ragasztós módszerrel ugye meglehet kerülni a leosztást 8x-osra?Sorry ha érthetetlen vagyok ehhez még nem nagyon értekAmúgy néztem használtan(GT220),de sokan még drágábban adják 1-2hónapos gar al használtan,mint ami az ipon on található, ez ciki
-
Giot
addikt
Okés! Kösz. Ezzel tisztában vagyok hogy biosz téma a a CCC-s overdrive, csak én az előző kártyáimnál Ati tray tools-t használtam a tuningra emiatt kérdeztem ezt hogy megjelent e, 5800-as kártyát is lekezelő verzója?
De akkor utánanézek ennek a proginak amit te ajánlottál!
Meg visszaolvasok. Amúgy nem hiszem hogy ebben a kártyában csak +10Mhz lenne. Főleg úgy hogy állítólag az OEM 5850 is lazán hozza a 800Mhz-et
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házimozi haladó szinten
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen notebookot vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Fúziós energiát vásárol a Google
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- Bomba ár! HP Elitebook 8560W - i7-2GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- Crucial 240GB SSD eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest