- Milyen széket vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
do3om
addikt
válasz
BRIKLY #29985 üzenetére
Most a FC3-at nyomom vga 830/1200-on, kihasználtság 98-99%-os
CPU 3600-on kihasználtság néhány mag 50 körüli %-on, pár 20 körül.
Közel max beállítások mellett.
Igaz csak x4 de szerintem az is kihajt még egy 7870-et is 4Ghz-en, nem hogy egy ilyen 5850-et.
Vagy rosszul gondolom? -
-
Remus389
veterán
válasz
BRIKLY #29870 üzenetére
nem olyan nagy kaland a 7850-re. váltás, ha sikerülne eladni az 5850-esem 30-ért, 42-45-ért már kapni 7850-est, mondjuk 15 ezret rafizetek
mondjuk tudom elég harmatos alá már a procim, de ha nem is olyan mértékben de gyorsulni fog (olyan játékoknál amik nem igényelnek erős procit, illetve a modern drivertamogatottasag és idotallosag )
a 7850 tunningot is beleszámítva, és ha megfelelő alatta a proci kb 70-80%-kal gyorsabb egy 5850-től
15000 rupiaert megéri
-
echterion
nagyúr
válasz
BRIKLY #29865 üzenetére
Csatlakozom az előttem szólóhoz a 90%-kal kapcsolatban, ráadásul ezt az oldalt sok mindennek nevezném, csak objektívnek nem, lévén az amd hivatalos support oldala.
A 4 GB vs 8 GB-hoz meg annyit, hogy van, amelyik 32 GB-nál is leáll lapozófile nélkül, van, amelyik nem. A World of Tanks pl. nincs meg lapozófile nélkül, csak idő kérdése, egy-két csata után kifagy. A World of Warcraft vígan elmegy nélküle. Szóval ez is (mint oly sok minden), erősen szoftverfüggő.
-
HSM
félisten
válasz
BRIKLY #29856 üzenetére
Az, hogy ennyit használ nem azt jelenti, hogy szüksége is van ennyire. Ha van szabad ram bőséggel, akkor benntarthat olyan dolgokat is, amikre nem biztos, hogy amúgy szükség van.
AA-val kapcsolatban pedig a full az AA nélkül is full, az AA egy utólagos képjavító, amiből ennyi erővel a full az a 32x-es szuperboci drivererőltetett csuda-AA, aminek már a nevét se tudom. Ja, hogy azzal még a 7970 is letérdel?
Pedig ugye akkor nálad se full a full.
-
drlovi
aktív tag
válasz
BRIKLY #29841 üzenetére
Ha nincs AA akkor nem fogy el a vram. High tolom a bf3 multit full hdben. És még egyszer sem fogyott el a vram. Vagyis ha el is fogyott akkor én azt nem vettem észre.Mert az fps 30 alá nem megy.
A másik hogy ennyi erővel neked nyomhatnánk hogy váltsál I5 re! megelégszel egy x4 el ?
I5 el több fpsed lenne
-
belaazallat
addikt
válasz
BRIKLY #29841 üzenetére
"BF3-ban pl 1440x900-ban,high-on elfogy az 5850-ről a VRAM,és akad mint a szemét 5-6 FPS-el."
Valami Nálad nagyon nincs rendben, vagy én vagyok a kivétel, ami erősíti a szabályt. Nálam 1680x1050-es high beállításokkal, és nem akad, mint a szemét... Szóval ne túlozzunk! A minimum 35FPS mindig megvan.
Szerk: Ahogy látom, nem én vagyok a kivétel! Akkor a hiba az ön készülékében lehet...
-
echterion
nagyúr
válasz
BRIKLY #29841 üzenetére
Légyszi, kicsit vegyél vissza és nem kell állítani valótlanságokat. Én leírtam a véleményem, azt is odaírtam, hogy ez az én véleményem, lehet, másnak más a véleménye, de az, hogy neked 5-6 fps-t ment 1440-ben, kötve hiszem.
Attól, hogy agresszívan nyilvánulsz meg, még nem feltétlenül lesz igazad, ezt még úgy látom, meg kell tanulnod.
-
Papa18
tag
válasz
BRIKLY #29841 üzenetére
Ha 1680-ban megeszik 1800 mega ramot, akkor az hogy lehet, hogy a 1.5 gigás 480-amon 1680-ban ultrán megvan a fis 60 fps, és tükörsima a játék?
Akkor nálam is 5-6 fps-el kéne mennie nem?
Hiába lenne a 7850 alatt 8 giga vram is akár, attól még lassú maradna.
[Itt] látszik, hogy fullhd felett, egy 1.5 gigás 580-as, jó 50%-ot ráver a 2 gigás 7850-re. Akkor hogy is van ez a vram kérdés?
Ennyit a 2 gigás kártyáról. Még a jobb 1 gigások is elverik. -
echterion
nagyúr
válasz
BRIKLY #29839 üzenetére
Én nem vagyok irigy, most vettem egy 5850-est (msi twin frozr II) 26-ért, jövő nyári papíros garival, majd' kétszer ennyit nem ér meg nekem egy 7850, ennyi. Ha 35 körül lenne, használtan, akkor lehet, hogy azt vettem volna, de 1080p mellett nem hoz annyival többet, hogy NEKEM megérje a plusz anyagi ráfordítást. Ha ezzel is megy minden full-on, 35 fps-sel, akkor mindek vegyek egy erősebbet? Ennyi az ok, ami miatt szerintem nem éri meg váltani. Persze, akinek 60 fps kell, az vegye azt. Lehet, két-három hónap múlva nekem is lesz olyanom, de addig is jó lesz ez nekem.
-
HSM
félisten
válasz
BRIKLY #29827 üzenetére
Ha valaki reggeltől estig a Heaven bench-el játszik, akkor valóban a legjobb befektetés egy 7850....
Így minden magyarázat nélkül nehéz bármi építőt hozzászólni a fórumtárs váltási szándékához....
Persze, a 7850 jobb, a 7950 mégjobb...
Érted, most ha ide beírom, hogy "Asszem váltok 7970-re." akkor mit írsz? Hacsak nem a hsz-t gyűjtessz, akkor nem írsz rá semmit szvsz.Egész más a szitu, ha azt írom "Megéri 5850-et 7970-re cserélni?".
-
HSM
félisten
válasz
BRIKLY #29743 üzenetére
Azért itt egy picit ferdítessz.... Szerintem úgy lenne korrekt, ha picit árnyalnád a képet egy tesszelációt kevésbé (~semennyire) használó címmel is, mert ugye ismeretes, hogy az 5800-as szériának a tesszeláció a gyengéje, nyilván ott elhúz nagyon az utód, a heaven meg kb. tesszeláció benchmark....
A valós életben pedig én még mindig sokkal több olyan címet látok, ahol egyáltalán nem, vagy csak alig van tesszeláció, szóval a heaven-t nem igazán tudom jelenleg hiteles sebességindikátornak tekinteni, már ami a valós teljesítményét illeti a kártyának. -
HSM
félisten
válasz
BRIKLY #29696 üzenetére
Én előre is mondtam, hogy szerintem kár kihúzni belőle a lelkét, és hogy a 75 fok az jó. Bár én is utálom, ha nekem ezt mondják.
Halkan jegyzem meg, mielőtt eladod, hogy a lapon a csatlakozó, vagy a kari csatlakozója is lehet a sáros, nem tudom, teszteltél-e másik karival vagy ezt másik gépben.
Meg ami a képeken nem látszik, a VRM vezérlő Volterra csip állapota, ami vrm-hez képest a kártya túloldalán, a kari végén van, nem messze a tápcsatlakozótól, az egyetlen nagyobb csip. -
HSM
félisten
válasz
BRIKLY #29524 üzenetére
Tetszik a hozzáállásod!
Nem az a gond, hogy elenged, hanem hogy ha túl nagy a hőingás, akkor az is igénybe veszi az anyagot a hőtágulás miatt!
A kondinak nem kell gagyinak lenni, +10 fok kb. felezi az élettartamukat a szilárdelkósoknak is.
Pontosabban a specifikált kb. 5000 óra élettartam a 105 vagy 85 fokra érvényes, amire való a kondi, és utána -10fok=dupla élettartam. Mondjuk egy jobb lapnál azért ez tényleg nem okoz gondot, mert nincs nálad addig, mire kipurcanna, hacsak nem izzik valami mellette 100 fokon.
-
HSM
félisten
válasz
BRIKLY #29507 üzenetére
Hű, 3000-ért nagyon jó vétel volt...
Nem kell ide belekeverni az anyagiakat, az mindenkinek szűkös, kinek mennyire, én se vagyok eleresztve, elhiheted. Én abból indultam ki hogy mikor utoljára néztem, szűk 15K-ért meg lehetett úszni a cserét 5850-ről, ami szerintem nem vészes, ha mindent egybe veszel. Nyilván, az embernek össze kell egyeztetni a lehetőségeit a vágyaival, ami tudom, nem mindig egyszerű.Ár/értékben amúgy még mindig igen jó az 5850....
Vagy még opció, valami köztes beállítás a régi tuning, és az alap között. Bár szerintem a 75 fokos VRM se vészes, simán bírnia kéne, de nem sokat kéne molyolni, hogy 70 alá menjen, picit kisebb órajel, kicsit kisebb fesz, és vígan meg is van.
Nálam pl. 850/1150@1,08V és a 930/1200@1,14V között elég durva különbség van hőtermelésben, sebességben meg alig. -
HSM
félisten
válasz
BRIKLY #29502 üzenetére
Akkor én bűnöző vagyok, mert nem húzom, mivel most amivel játszom fél kézzel elviszi maxon.
Ha brutál húzott kártyát szeretnél 75 fok alatti VRM-el, az zsebbenyúlós, vagy legaláábbis nagyon ügyes megoldás kell, ha olcsón meg akarod úszni. Nemvéletlen születtek ilyen csodák: [link]
Amúgy a Zalmannak van még gyári VRM-hűtője, az olcsóbb, de hogy beszerezhető-e egyáltalán, nem tudom.
Én ha már ennyit kéne vele molyolni, inkább hagynám a tuningot, és vennék a különbözetből egy 7850-et, ami alapon van pariban a húzott 5850-el, fele fogyasztással, melegedési gondok nélkül, és akkor barkácsolni se kell. -
HSM
félisten
válasz
BRIKLY #29473 üzenetére
Hmm... Ezt jó tudni hogy a Chrome nem csinálja!
Viszont nem a Flash player hibája, mivel az csak egy lehetőséget használ, hanem a GPU filmes képességének megvalósítása szar, ugyanis bármi elkezdi használni, egyből fixen belövi magát 400/900-ra, akár flash player, akár MPCHC, akár bármi.
A 47 fokkal szerencséd van. Nekem nemhogy 400/900-on nem esik vissza annyira, de 157/300-on is már 45 fok.Most elég hűvös van a szobámban, úgy beállt 61 fokra, mint a szög, igaz, most hüvösben 20-22% ventivel beéri.
-
HSM
félisten
-
HSM
félisten
válasz
BRIKLY #29468 üzenetére
Lemértem, a dupla klikkel együtt 3 kattintás, és szűk 6 másodperc a váltás, mindennel együtt. Ez azért eléggé minimális mókolás, pláne, hogy semmi mást nem kell csinálni, ott megy tovább minden, ahol abbahagytad, programokat se kell bezárni.
Játék alatt értem, hogy miért 70-75 fok, meg miért teker a venti 30% környékén, meg fogyaszt +100W-ot az üreshez képest, ez egy indokolt dolog, elfogadom. Viszont egy film vagy atom primitív 420P-s youtube videó alatt is 60 fokon tekerjen, hangosabb ventivel, +30-40W-ot megkajálva, az tök szükségtelen, sőt, bosszantó.
Arról nem is beszélve, ami a legjobban bosszant, hogy ha lement a videó, de megnyitva marad a youtube ablaka, a nyomorult ostoba VGA-ja úgymarad 400/900mhz-en, míg az IGP egyből letakarékolja magát, ha véget ért a lejátszás. Ez az egyetlen pont amúgy, amivel egyáltalán nem vagyok elégedett az 5850-el, ez így nagyon béna megoldás. -
HSM
félisten
válasz
BRIKLY #29466 üzenetére
Van profilom, már vagy két éve így megy a kari AB-el.
Nálam 55 fokig 20%-on marad, de még 23-24%-os ventivel is felmászik 60 fokra UVD-módban.
A 20%-os ventit épp nem hallom, a 25% körülit már sajnos bőven, megjön a motorhangja.
No, meg ugye itt jön az élettartam kérdése is, minek legyen bő 60 fokon a kártya halál feleslegesen, mikor nyugodtan lehetne 50 alatt is... Mondjuk ha beteszek egy másfélórás youtube zenei válogatást, és csak ezért ketyeg a VGA másfél órát, azért bosszantó....
Így hogy az IGP inygen volt, csak kapcsolgatni kell, az a 2*10 sec nekem megéri a lelki békét. -
HSM
félisten
válasz
BRIKLY #29463 üzenetére
Szívem szerint egy az egybe kikapcsolnám youtube-on a hardvergyorsítást, de akkor olyan ronda lesz az egész...
Amúgy alapvetően nem éri meg anyagilag, de a "szarakodás" kb. 3 kattintás, időben max 10 sec. Ráadásul olyankor halkabb a VGA, ami azért hasznos filmezésnél.Ha jól működne a 72Hz az IGP-nél, akkor nagyon megérné, csak játszani kéne az 5850.
Így azért nem mindig kapcsolgatok.
-
HSM
félisten
válasz
BRIKLY #29383 üzenetére
Oké, tudom, hogy szépen megindul, az enyém is tud 930/1200-at, 1,14V-on, de a hűtésigénye is az egekbe ugrik....
Az is oké, hogy ha le tudod hűteni, és a VRM-et se terheled nagyon túl, akkor oké, nem lehet komoly baja, de nem egyszerű dolog ez, nagyon kétesélyes, pláne a VRM terhelését előre megítélni.Ja, és a hűtőcserénél ne felejtsd el a memóriavezérlő VRM-jét a kártya tetejében se hűteni/ellenőrizni.
-
HSM
félisten
válasz
BRIKLY #29381 üzenetére
Ha ennyire fontos szempont a VGA élettartama, akkor lényegesen többet tudnál ezért tenni azzal, ha nem húznád, minthogy tákolgatod a hűtőjét.
Na, mind1, nem tépem tovább itt a szám, azt csinálsz, amit jólesik.De azért mókás, hogy egyik oldalról agyon kíméled, másik oldalról -az adatlapod alapján 1000/1200-al- meg kitaposod a lelkét.
-
-
HSM
félisten
-
Repsol600
addikt
válasz
BRIKLY #29369 üzenetére
Valami jó nagy bordát tegyél rá.
Lehet kapni boltban biztos valamit rá. Ha más nincs akkor a ram süniket tedd rá csak az nem biztos hogy elég lesz.Am nagyon jó a hűtő nekem is lapul 1 ugyan ilyen a szekrényben, csak ehez megvan minden még a doboz is. Én GTS 250-ről mentettem le.
-
HSM
félisten
válasz
BRIKLY #29290 üzenetére
Tisztában vagyok vele, de nem olyan óriási ez a különbség, mint sokan állítják. Nézd meg, azonos órajel: [link]
Max 50% a difi, sokhelyen ennél lényegesen kevesebb. Pedig se HT, se semmi a Phenomban. Azért nem a 750-es I5-el hasonlítom, mert ott annál bekavar a turbo, úgy meg nem nagyon lehet őket összehasonlítani azonos órajelen.Természetesen úgy tesztelsz, ahogy jónak látod.
Én csak felvetettem pár lehetőséget.
-
HSM
félisten
válasz
BRIKLY #29287 üzenetére
Szerintem ne fáradj ezzel, mások már lemérték, amiket írtam, az pedig tapasztalat, tehát abban bizonyos vagyok...
Kis googlizás után ezt találtam: [link]
Egy 5870 és egy I7 980X magjainak kapcsolgatásával készült kis szösszenet. Láttam már komolyabb tesztet is, de első közelítésnek megteszi. Vagy ez a teszt: [link]
De egyébként ha te is szeretnél tesztelni, a Crysis 1-et teszteld le kis órajelen (mondjuk ~2,4Ghz), 4 maggal és 2 maggal de magasabb órajellel (pl ~3,2Ghz).
A GTA4 viszont az ellenpélda, ott 2 magon 4Ghz-en se fogja kihajtani, annyira, mint egy bő 3Ghz-es 4-magos. -
HSM
félisten
válasz
BRIKLY #29282 üzenetére
Ha az én gépemből akarsz kiindulni, akkor kezdjük ott, hogy nem elsősorban játékra van a gép.
Sokszor csinálok rajta olyasmiket, amihez komoly előny a 4 mag. De ha csak a játékot nézzük, már csak azért is kellett anno 4-mag, mert a GTA4 az egyik kedvenc játékom, amivel igen sokat játszottam, és a régi Q6600-am még a gigás 4850-em se hajtotta ki benne fullra. Az 5850 kellemes kihajtásához még a 920-as I7-em is fel kellett húzni 3,6Ghz-re.Egyébként soha egy szóval nem mondtam, hogy kétmagos kell vagy négymagos, azt mondtam, idézem "Abszolút attól függ, mivel játszik.... Utána kell nézni, az adott játékhoz milyen processzorigényű."
és ezt az állításom továbbra is tartom. Pici indoklásfélét írtam is a (#29276)-as hsz-ben [link]. -
Papa18
tag
válasz
BRIKLY #29269 üzenetére
Ha egy 5850 mellé kell a 4 magos proci, akkor mit raksz egy 7990 vagy gtx690 alá?
Nekem egy 4ghz-es e8400-am volt, és mikor váltottam q9550-re, nem nagyon ugrott meg az 5850 teljesítménye, szinte észre se lehetett venni, 2-3 fps+ volt. Az 5850 nem egy erős kártya, tapasztalataim alapján elég egy 2 magos proci mellé intelből. Amd-ből gyengék a 4 magosok is. Az én ős 9550-em is veri 4 maggal munkatársam x6-os amd-jét (X6 1055T, egy rakás fos az a proci). -
HSM
félisten
válasz
BRIKLY #29272 üzenetére
Nem 30FPS-ről beszéltünk, hanem azt mondtad, kétmagossal csak félig van csak kihasználva az 5850:"Ha Neked elég a kártya teljesítményének a fele,akkor valóban elég a 2 magos..."
Továbbra sem értek veled egyet, ennyi erővel ott a GTA4, 5850 mellé 4Ghz-es I7-es kell, hogy maxra ki legyen hajtva, mégis pl. a Metro2033 alá bőven elég 2,8Ghz-en, vagy pl. ott a Crysis1, ami alapból csak két magot használ, de abból legalább 3,2Ghz kell egy 5850 kategóriájú kari mellé. Na most akkor milyen proci kell mellé? Ha soha nem játszol GTA4-et akkor tök felesleges a legdurvább I7-et megvenni, és húzni, Crysis alá kifejezetten seggberugod magad egy kisebb órajelű négymagossal, hiába fut rajta sokkal jobban a GTA4, mint egy gyors kétmagoson, szóval ha nem végtelen pénztárcából gazdálkodunk, akkor igenis érdemes mérlegelni.
Ideális CPU nincs alá, ami mindig kihajtja, és sehol se túl erős, hogy a CPU malmozzon, valamelyik kihasználtsága soha nem lesz maximális.Mert amelyik konfig egy játék egy beállításán vegyes limites, az egy másik játékban CPU limites lesz, egy harmadikban meg GPU-limites.
-
-
HSM
félisten
válasz
BRIKLY #29258 üzenetére
Évek óta az AB-t használom az egyedileg belőtt ventiszabályozás miatt, meg ritkán tuningolni, és még semmi bajom nem volt vele, kivéve az új driver óta bejött anomáliákat, de szvsz hamar hozzá lesz idomítva az új driverhez az AB, lehet, már rég hozzá is van, csak le kéne töltenem egy frisebbet, a 2.2.0 nagyon nem a legújabb.
-
HSM
félisten
válasz
BRIKLY #29256 üzenetére
A BIOS írás veszélyes művelet, mivel a BIOS-editor is lehet bugos, és ha a drivert mókolják, nem biztos, hogy jó lesz a módosított BIOS. Nem véletlen "Use at your own risk" az összes ilyen cumó.
Én inkább szoftveresen húzom, az a biztos, és baj esetén könnyen visszaállítható.
Amúgy a legújabb néhány driverben akadt némi babrálás az üzemmódokkal, az AB is néha furcsa dolgokat csinál (néha nem látja a feszt, órajelet, közben meg minden működik) miközben a régebbi, asszem 12.6 driverrel soha semmi hasonló nem volt.
-
-
hülyegyerek
addikt
-
belaazallat
addikt
válasz
BRIKLY #29088 üzenetére
"Garancia kizárt,mert átvertek,és nem kaptam meg a papírt...De ezt leszámítva a kártya hibátlan."
Garancia papír nélkül is le kell garanciázniuk a terméket. Az üzletben gyári szám alapján és/vagy egyedi azonosító matrica alapján visszatudják keresni ki-mikor vette meg a terméket, mennyi garanciával.
Ha ez sem menne, még mindig vannak itt a fórumon segítőkész emberek, akik le tudják garanciáztatni a terméket.Mindent lehet, csak akarni kell!
-
Speed®
titán
válasz
BRIKLY #29086 üzenetére
Magad mondtad, hogy tudtad húzni, de csak a CCC 775ös korlátjáig, gondolom..akkor onnantól azt a BIOSt "unlockolod" amíg jólesik és használd..tökmindegy, mi a subvendor, ha tudod húzni, nem
Az meg, hogy milyen progival..kb. tökmindegy. Mondjuk érdekes, hogy ASUS és VoltageTweak, tehát elvileg a saját progijukkal kellene mennie..ha nem megy, márpedig ez a marketing erről szólna, akár garis téma is lehetne..de ha meg tudod oldani saját kezúleg, jobban jársz, mint a hetekig tartó macerával.
-
-
válasz
BRIKLY #29077 üzenetére
Úgy látom NEM ÉRTELMEZTED amit korábban írtam! KIZÁRÓLAG Referencia HD5850 BIOS -t tehetsz a kártyádra!
sz.tem a DirectCU TOP marhára nem REFERENCIA kártya!
Mondtam már melyiket és hogyan tedd fel! de itt van emlékeztetőül!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bittorrent topik
- Milyen széket vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Linux kezdőknek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Bestbuy játékok
- Milyen TV-t vegyek?
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- További aktív témák...
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged