Új hozzászólás Aktív témák
-
Dealer95
őstag
válasz
Papa18 #29843 üzenetére
Több mint fél éves tesztet mutatsz... 12.11-es driverrel kb. 10%-ot gyorsult a 7850.
5870-től kb. 30%-al jobb.
(tapasztalatból mondom, nem fél éves teszteket nézve)
DX11-es játékokban pedig van, hogy átlag 15-20FPS-el jobban megy. (Pl. Crysis 2, Batman AC)
Metro 2033-ban +7FPS (13%)
BF3 multiban is észrevehető a különbség.1GB-os 7850: 42.500
A 2GB-os pedig 47.000 és új, bolti garis árak.És nem tűnik fel, hogy aki váltott, az nem bánta meg?
-
Speed®
titán
válasz
Papa18 #29771 üzenetére
Ne ilyen régi teszteket nézz, ha valós viszonyt szeretnél látni..csalóka. Épp tegnap merültünk bele picit a 78x0 topikban, a régi rommáhúzott 480as eredményeimet (910/4450..) simán lemosták az új driverrel a 7850esek. Nekem anno még a "régi" driverekkel csak arra volt elég, hogy egál legyen, azóta lett bő 10% előnye már.
Nyilván, neked a 7870 féle ~20% sem nagy lépés..mivel nem érdekel a fogyasztás, felesleges is váltani. 7950/670 lenne az igazi, én is azokkal szemezgetek, csak ugye az ár..majd tavasszal, addig biztos lemennek a 60ks sávba.
Driver..én is jobban csípem ilyen téren az nVt, de ha nem laikus az ember, el lehet azért lenni az Atikkal is..izé, AMDkkel -_-' -
d3kk
senior tag
válasz
Papa18 #29737 üzenetére
hát akkor nálam is el fog még "karistolni" az 5870 jóideig
( alap 850/4800)
aztán majd meglátom hogy húzzam-e... de amíg nem használom (nem játszok) olyan progival ami igényelné a + teljesítményt addig bőőőven elég az alap freki... de szerintem olyan 900/5200 kifér a csövön
(ezutóbbinak még utána kell néznem de szerintem nem lesz gond vele...)
-
Speed®
titán
válasz
Papa18 #29730 üzenetére
Tegyük hozzá, nem csak a villanyszámla miatt érdekes a fogyasztás. Nekem pl. 480al minden jóval melegebb volt a kecóban, befűtötte a teret. Persze, masszívan teljesít OCval, ma még bőven elég ~mindenre, de ha már van árában fejlettebb megoldás, addig akartam cserélni, amíg el is lehet adni a régi karit árában..mert végülis ha ügyes az ember, egy 480-7850 csere simán megoldható ~1:1.
-
Speed®
titán
válasz
Papa18 #29723 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy nem tudjátok, miről beszéltek
Én 1/5GHzen használt 5850et cseréltem 7850re és lealázta.
Az újabb címekben FHDban az 5850 már sokszor belassult.
A 7850 alapon verte, aztán erre jött a 40% OC..enyhén állat.
Volt anno 480am, ami igencsak jól ment, de ez azt is elveri.
Lehet, hogy neked mindegy, hogy 150 v. 300W, de számít..
Elég, ha csak arra gondolsz, hogy némán üzemel..a 480..?
Ha valaki megteheti, hogy rászánja az árdifit, szvsz váltson. -
d3kk
senior tag
válasz
Papa18 #29317 üzenetére
de mégis micsoda???? mostmár tényleg nem vagyok képben..
::::
Most nyáron vettem egy G41-P28 MSI lapost
hozzá 2 db 4GB Kingmax 1600Mhz-s RAMot
ez utóbbiakat ujonnan vettem mind2 még garis...
a gépben van egy 320 GB-s sata-s samsung winyo ez már 2-3 éves talán 4
a már említett Q6600 G0 stepping 3,0 Ghz-n "futkosgat" ő is 3 éves körül lehet talán 4
ja meg egy FSP BlueStorm II 500W ez pedig kb 2 éves
-
HSM
félisten
-
HSM
félisten
válasz
Papa18 #29305 üzenetére
"Vagyis a procim bőven elég, de a vga nem igazán, ezt mutatja a kis felbontáson fix 60fps."
Ez akkor lenne igaz, ha csak a felbontás lett volna a tesztek között más, de gondolom, fullHD-ban nem minimumon volt a játék. Tudniillik, a magasabb grafikai beállítások a procit is jobban igénybeveszik, mivel több, vagy bonyolultabb dolgokat kell animálni, nő általában a látótávolság és hasonlók miatt.
Amúgy valamelyik régi NFS-nek volt elég durva CPU-igénye, 1,5 procimagot használt kb, de azokból legalább 3,2Ghz kellett neki ahhoz, hogy akadozásmentesen menjen, bármilyen felbontásban. Örültem neki Q6600-al.
Nem tudom, ez a mostani milyen, de gondolom, ha anno kiadtak ilyen sz@rt, most se ez lesz az optimalizálás mintapéldánya.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Papa18 #29277 üzenetére
Nekem 5850 alá 1680x1050-es felbontáson kellett a 4 magos Phemom II x4 965...
Viszont még azzal is maradt tartalék a kártyában, több fpsem lett egy I5 2300-al.
Erről ennyit, ha akarod használd 2 magossal, úgy el is hiszem, hogy nem látod milyen erős még mindig az a kártya. -
Speed®
titán
válasz
Papa18 #29234 üzenetére
Lévén volt GTX480am (TFII és Lightning is), tudom, mire képes. Maradjunk annyiban, hogy ha nem elszállt igényekkel szembesül, mai napig kompromisszummentes játékra alkalmas FullHDban..ugyanis ez a szó felbontást jelöl, nem minőségi szintet..ha neked kell a csilliószoros AA (miközben nekem 32"on is elég a 2Xes), fizesd meg az árát. Egyébként ha procioldalon erősítenél picit, javulnának a minFPS értékeid.
A 7850et nem kell félteni, tuninggal (az enyém 860 helyett 1240et bírt, 24/7re 1200at, röpke 40% OC) elpicsázza a 480at, főleg a friss 12.11b4 driver óta.
Akinek nem elég ez a tempó, annak zsebbe kell nyúlni, HD7950/GTX670+.. -
HSM
félisten
válasz
Papa18 #29236 üzenetére
Játékfüggő szvsz, elég-e a 25 FPS. Ha a 25FPS egyenletes módon adódik (azonos idő telik el képkockánként) és nem extra pörgős a játék, akkor elég. Pl. a régi Crysis ilyen, 30FPS-el tökéletesen játszható (meg a metro is), míg pl. egy Dirt játékot nem bírok 45-50FPS alatt játszani.
Az Adof azért illúzióromboló, mert az emberi szem nem úgy működik, mint a kamera, ilyen DOF hatás csak kamerákból van, márpedig egy FPS pont, hogy elsőszemélyű (én) nézőpontú kéne legyen, nem a srác koponyájába épített DOF-os kamerán keresztül....
Az AAA-val egyetértek, jobb az MSAA, de AAA-val is kellően szép a kép. Szerintem ez ettől még tekinthető max grafikának, ugyanis minden lehetséges vizuális effektet butítás nélkül megkapok, csak a kép utókezelése (post process) nincs abszolút maxon, az AAA is simogatja az éleket, csak nem olyan nagyon szépen.
-
HSM
félisten
válasz
Papa18 #29234 üzenetére
Metroban ha lekapcsolod az ADOF-ot, ami amúgy is egy illúzióromboló idióta effekt, és AAA-s élsimítást raksz be, máris szépen szalad 5850-en is FullHD-ban DX11 maxon. Összesen tán 2-3 jelent van az egész játékban, amikor nagyon rövid időre beesik 15fps környékére, de amúgy stabilan megvan a 25+, ami abban a játékban bőven játszható, élvezhető, a grafika meg gyönyörű...
Szerk.: Igaz, én "OC" 5850-en játszottam, ez volt az egyetlen játék eddig, amivel játszottam és ahol érezhetően jobban ment, ha felhúztam 850/1150-re, ez bő 15% tuning, ami simán megvan alapfeszen.
A 60FPS, ha elvárás, hogy folyamatosan meglegyen maxon, az sajnos sokszor csúcskártyáktól is komoly elvárás, sokszor a maxból is ehhez CF/SLI-kell. Szvsz nem reális elvárás ez egy jelenleg ~30 000Ft értékű kártyától.
-
válasz
Papa18 #28837 üzenetére
Hát pedig az legjobb esetben én MAX ajtó támasztéknak használnám.... ja most jut eszembe még arra sem jó mert kb 30.deka az egész táp szóval még arra se alkalmas!
Ami meg rá van írva azt kb 3 de inkább 4.el oszd el kb annyit tud valóságban!
ezt meg mindenki nézze meg! pontosan az a típus ami a kollégának is van!
-
válasz
Papa18 #28656 üzenetére
az lehet hogy a GPU nem ment 65.fölé de a VRM meg felment 100.fölé is!
Sajnos MINDEN AC hűtőnek ez a gyerek betegsége hogy a VRM -hez nem adnak rendes hűtést! de még akad más gond is, hiába tesz az ember másik komolyabb bordát a VRM -re az AC hűtőnek a ventije(ei) még 100.% os fordulaton járatva is kevés ahoz hogy letudja hűteni rendesen a VRM bordát!
inkább Zalman VF3000A az ami jó HD58xx hez! AC TT Pro pedig inkább egy HD78xx hez való mert ott nem kell VRM -et hűteni!
-
válasz
Papa18 #28410 üzenetére
No azért én nem mondanám ezt.....
1, én 2.db 5850 ről váltottam 1.db 7850.re még sem bántam meg pedig ugye a 5850.CFX elméletileg jóval bikább még egy 7870.től is! mégsem bántam meg a cserét!
2, nem lenne gond a 5850.el ha 2.giga VRam lenne rajta! mert még most is elég erős a GPU(ha fel húzod 900-950.MHz re) így közel 3.évvel megjelenés után de sajnos FULL-HD felbontásra az 1.giga vram édes kevés, sőtt én sok játéknál már 1680.ba is kifektettem az 1.g vram -ot!
3, amit linkelt a kolléga tesztet egy kalap fingot nem ér
valóságban teljesen mást tapasztaltam! Eleve szarul teszteltek egy alapórajelen járatott i5-2500K val hajtották a teszt alatt a kártyákat ahoz hogy normálisan ki legyenek hajtva a kártyák legalább 4000.MHz en kellett volna hajtani azt a procit! (én egy i7 el hajtom 4000.MHz -en
)
3, alapjáraton a 7850 picivel (5-8.% -al) van feljebb mint a 5870, a 5870 meg ugye 15-20.% al gyorsabb mint a 5850 tehát már eleve itt van egy +20-25.% a 5850 vs 7850 között
4, 7850.esek kivétel nélkül megy mind 1050/1400.at alapfeszen itt pedig már kezdi meg közelíteni a HD7950.et teljesítménybe! és egy kis +feszel megy 1200/1500.at is, itt pedig már majdnem tudja a 7950.es teljesítményét!
5, Fogyasztásban és melegedésben pedig verhetetlen mert 1050/1400.on járatva sem eszik 100.W ot sem, és melegedni sem melegszik fele úgy mint a 5850
Végezetül egy teszt kép Crysis2 1920x1200 ban! minden max on +HQ pakk!
Ugyan ezen a beállításon a 5850.CFX 900/1250.re felhúzva össze fosta magát és 16-17.FPS el ment!
akkor sz.ted nem érte meg a csere mi??
-
HSM
félisten
válasz
Papa18 #27365 üzenetére
Mint írtam, már egyszer lepötyögtem a topicban, mit kell bütyköpni, hogy tovább mehess, úgylátszik a keresés nem erős oldalad. Itt a megoldás: [link] Nálam 1090/1300-ig engedi így, annál azért nem sok tuningosabb 5850-et láttam. Refi karin amúgy a feszt is tudod húzogatni, meg ventiprofilt is tudsz, meg feszt állítani, szerintem semmi más nem kell egy gondos tuninghoz.
Gondoltam amúgy, hogy hűtve van a VRM, különben a döglöt kártyádról kérdeztél volna, nem a tuningról.A kérdés az, hogy mondjuk egy 930/1200@1,14V-os tuningot elbír-e mondjuk egy szőrös fánk alatt a VRM-ed....
Az én refimnek az már picit sok, bírja, de pokolian melegszik bármilyen vneti mellett, ezért nem is viszem alapfesz@850/1150 fölé. Pedig a refin is van egy hőelvezető platni a VRM-en.
-
HSM
félisten
válasz
Papa18 #27363 üzenetére
Nem biztos, hogy jól járnál az Asus-biossal... Javaslom inkább az MSI afterburner progit. A topicban a hozzászólásaim közt megtalálod, hogy állítsd be, hogy engedje 775/1125 fölé.
Amúgy nem elég a GPU-t jól hűteni, a VRM sokkal hamarabb olvad el a kártyán a gyári hűtéssel is, mint a GPU, érdemes arra is odafigyelni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged