Új hozzászólás Aktív témák
-
Dealer95
őstag
válasz
bookninja #29655 üzenetére
Megéri!
Én 5870-ről váltottam 7850-re.Tuningolva kb-. 30-40%-al jobb + sokkal kevesebbet fogyaszt (1db 6pin-es tápcsati)
Az összes 7850 viszi a cata max-ot (GPU: 860Mhz->1050Mhz)
60fok fölé sose megy és még eközben is alig hallani.Játékokban:
Crysis 2 DX11 patch + ultra textue pack: sose laggol, ugyan ez 5870-nél évezhetetlen volt.
Metro 2033 átlag 36-ról 46FPS-re nőtt.
Batman Arkham City-ben kb. +15-20 FPS átlagban
és még sorolhatnám.Sajnos az 5870 nagyon gyengén szerepel, ha van tesszelláció.
-
HSM
félisten
válasz
bookninja #29293 üzenetére
Annyi volt a trükk, hogy fel kellett rakni a megjelenés után nem sokkal kijött 1.0.4-es patch-et, és medium textúra/50-60-as látó és detail távolsággal nagyon szépen futott 1GB-os 4850-essel is Q6600-as procival, az már akkor se volt épp csúcshardver, igaz, nem is belépőszint volt. Az 512-es karikkal és kétmagos procikkal viszont sajnos tényleg nagyon le kellett butítani a látótávolságot, hogy elketyegjen, ami az akkori játékok között szokatlan volt. Az 1.0.4 amúgy a sokak által emlegetett bugok jórészét is javította.
Na, OFF vége.
-
HSM
félisten
válasz
bookninja #29291 üzenetére
Láttad a forráskódot, hogy így leírod más emberek munkáját?
Mit veszel egyáltalán optimalizációnak? Szerintem teljesen rendben volt a játék, a bemutatott tartalom abszolút pariban volt a gépigénnyel, mert lehet, sehol nem volt korábban hasonló igényű játék, de ha adtad alá a vasat, a kapott interaktív atmoszféra is egyedülálló volt...
Halkan hozzáteszem, semmi meredek igénye nem volt a játéknak, amennyiben betartottad az ajánlást. Ja, hogy fájdalmas volt egy 60ezres VGA-val mediumra tenni a textúrákat, meg közepesre a látótávolságot? Ja, és hogy nem volt elég az akkoriban divatos kétmagos csúcsproci, és 40 helyett 60K-t kellett procira költeni? Hát, sz@r ügy....
Ellenben butított grafikával, de még élvezhető minőségben teljesen jól futott régebbi, erősen költséghatékony gépeken is... Szerintem ez teljesen jó optimalizálás, csak arról volt szó, hogy maximumra húzva meghaladta a korában elérhető mainstream hardverek képességeit. Én ezt időtálló grafikájú játéknak hívom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Futás, futópályák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Háztartási gépek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Milyen autót vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- ASUS ROG STRIX RTX 4070 Ti SUPER OC Edition 16G (kishibás) videokártya garanciával
- NVidia RTX 3080 Founders Edition + 12VHPWR átalakító
- GIGABYTE RTX 4080 SUPER 16GB GDDR6X GAMING OC - Gari 2027.12.10. -ig - Eladó!
- ASUS GTX 1060 6GB GDDR5 ROG STRIX OC Eladó!
- ASUS RX 5700 XT 8GB GDDR6 ROG STRIX OC Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB NZXT H710I Be Quiet 650W
- Xiaomi Redmi Note 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ikea Eilif Paraván, asztali elválasztó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest