Új hozzászólás Aktív témák
-
h1n1_900
senior tag
Erre annyit tudok mondani, hogy anno 3Procival próbáltam végig 1280*1024-ben egy 1GB-os Vapor-X 4850-el.
X2 4400+ @3Ghz-re húzva. Folyamatosan akadt 20-22Fps volt. Cpu 100%-on
X2 240 @3.6Ghz-re húzva. Itt is microlag volt folyamatosan és 25-30Fps fölé nem igazán ment.Itt jött a megváltás.Egy X2 5000 nem + négymagosítva. 3Ghz-en 6MB L3-al lényegében Phenom II X4 volt. Fps-ek stabilizálódtak. Megvolt az átlag 35-40Fps és nem is nagyon esett le.
Hidd el a Gta4 nagyon-nagyon proci igényes játék.
Most X4 955@4.4Ghz+5870-el egész jól fut. De a proci 80%-on jár végig.X Factor:
Van benne ha jól emlékszem az 1.0.5 patch-től. -
kisza25
félisten
nekem az i3-mal volt 45 FPS játék közben, de volt valami extra dolog csomószor leesett 20 környékére, ha csak egy pillanatra is és olyankor megakadt, eredeti játék pathekkel mielőtt erre a következtetésre jutnál,
3maggal már teljesen jól ment nem esett le 40alá, ez a játék sokak szerint egy optimalizálatlan bug halmaz(nekik van 2magos procijuk), de egyszerűen az AI-t a CPU használja és ezért kell alá a 3-4mag, a 27FPS meg végképp játszhatatlan GTA4-alatt -
-
Zoo123
senior tag
"Annyi volt a trükk,hogy feladatkezelőben az egyik magot ki kellett kapcsolni.. "
Én úgy nézem szépen leterheli mind a négy magot, de a HT be van kapcsolva, hazamegyek kipróbálom HT nélkül mert az is okozhat akadást bizonyos játékokban, lehet hogy ez a periodikus fps csökkenés oka.
Megy stabilan 55-60 fps-el aztán gondol egyet és 1-2 másodpercig leesik 25-re, ha az eget bámulom akkor is.Ez vagy driver gond lesz 11.10 prev2. catalystot használok, vagy elfogy a vram. Azt megfigyeltem hogy nem minden pályán csinálja, de az "Operation Swordbreaker" pályán rendszeresen, főleg amikor a háztetőn a mesterlövészt kell leszedni, aztán fedezni 4 társunkat akik alattunk az utcán haladnak el.
Ha visszaveszem az MSAA-t 4x-ről 2x-re akkor meg nem eseget le az fps, hmm..
Milyen programmal tudom monitorozni játék közben a videomemória használatot? -
Motion_Blur
félisten
A kártya már nem garanciális.
Legalább 6-7 féle drivert kipróbáltam már, semmi változás. 3D-ben tökéletes a kártya (soha nem hibázott még), és ha 2D-ben megemelem a gyári 157/300-ról 200/300-ra, rögtön eltűnnek a hibák (1080p filmek alatt se hibázik). Ezért szeretném átírni a BIOS-ban a 2D órajelet, mert azzal teljesen megszűnne ez a probléma.
GPU-Z-vel lementettem a BIOS-t, RBE-al betöltöttem és átírtam a 2D-s órajelet majd elmentettem. Egy valami zavar, a gyári BIOS-t .bin kiterjesztéssel mentette le, a RBE viszont .rom kiterjesztést adott az új BIOS-nak. Most akarom flash-elni WinFlash-el, de még kéne valamiféle bátorítás hogy nem küldöm-e el a kártyát ezzel
-
cyberkind
félisten
-
Dj Dekko!
őstag
Ne, nevettess minket!
E8400 alapórajel 3.0 te felhúztad 3.55GHZ?!
Ennyi erőből hagyhattad volna alap órajelen is a *kicsi core2duo-dat!
Bőven elégnek kellene lennie még 3 ghz-en is... persze azt nem mondom hogy nem gyorsulna, de az igen felbontás függő hogy mennyire... és program.
Ahol kevés lesz 3Ghz ott már inkább 4 mag hiánya miatt lesz érezhető a lassulás.... -
HSM
félisten
A tuningolt I7-em bő 24 000 pontot kap Vantage CPU-tesztben. Most akkor az meg túl erős az 5850-hez?
Viccet félretéve, attól függ, milyen játékokkal, és milyen beállításokkal játszol. Bár a legtöbb játékhoz azért még elégnek kéne lennie.... A Vantage-el meg kár ilyen téren foglalkozni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hardcore café
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os Sata SSD teszt. (Blue)
- Autós topik
- Asztrofotózás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1 humoros
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- LEGO klub
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest