Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vodkaboy22
addikt
válasz
Balathruin #16351 üzenetére
Utána jártam a dolognak. És a Core feszültség és hőmérséklet együtt okozhat gyors degradálódást a processzorban. Amíg mindkét faktor nem áll jelen megfelelő mennyiségben nincs gyors degradálódás.
Egy ilyen high-gate eljárással készült processzornak van egy hőmérséklet-corefeszültség diagramja. Ahol még lehet üzemeltetni (lehet instabil illetve stabil hőmérséklet tartományok közt üzemeltetni. ) Egy ilyen átlagos AMD proci 1.45-1.55 core feszültség és 85fok fölött kerül az instabil állapotba. 65 fok alatt stabil állapotban van (átmeneti feszültség felfutásra nem szalad meg a rendszer). Ebben a tartományban még nincs gyors degradálódás, ha a proci nem éri el soha a kb 85 fokot (utána instabil.) ez természetesen mag hőre igaz nem pedig kupak külső hőre.
Elméletileg több mérnök kollegám szerint is ez még nem jár gyors degradálódással.
Érdekes nem gondoltam volna én sem, pedig villamosmérnök kutató vagyok
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Parfüm topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Elektromos autók - motorok
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Interactive Brokers társalgó
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3010
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- 12 GB-os RX 6700 XT - garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550 R5 3600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB CM MasterBox MB500 700W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2048, 96% Akksi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest