Hirdetés
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- iPad topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
Új hozzászólás Aktív témák
-
FeRRaR1
őstag
válasz
molnarpeter #11398 üzenetére
Nem írtam sehol, de ha gondolod kérdezz és megírom a másfél éves villanyozós tapasztalatomat.
Akkor marad a dióbél de legalább hátul kapar
-
FeRRaR1
őstag
Én ma adtam el a Zoe-t ami az XC90-et váltotta anno. Lexus IS-ben gondolkozom, soha nem volt Japóm. V50-et nem venném újra, de lehet szétnézek S60 téren is. Találtam egy annyira szép XC90 Executiveot, hogy majdnem elcsábultam...
Nem hinném hogy a merevségével lenne gond. Egyszerűen minden más, az anyagok, méret, kényelem, még az illata is (bár elismerem ez furán hangzik de akinek volt mind a kettő talán érti pl egy bőrápolás után a V70 illatozik a V50 nem)
Valami kis szedánba gondolkozom, kivéve S40. Németet nem igazán akarnék, ebben a korszakban már a durrogó láncok, kokszosodó TSI-k voltak, még Lexust lehet találni szép szívó benyát, jól felszerelve.
-
nesa
veterán
-
FeRRaR1
őstag
válasz
#05304832 #11393 üzenetére
Nekem volt V50 és V70 is, nem egy kategória, a V70 az az igazi Volvo érzés, a V50 meg Focus alváz, ford vagy psa esetleg volvo motor lehintve egy kis Volvo porcukorral. Nem egy rossz kocsi, jobb mint a fordok és inkább venném mint egy kora beli Golfot, de nem annyira mint egy "igazi" Volvo.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
#05304832 #11391 üzenetére
Jobb és kényelmesebb autó az S80 / V70.
Használt autó így is úgy is valamilyen szinten rizikó, ezt lehet valamennyire minimalizálni. Viszont az örök igazság itt is él, ami nincs benne az nem tud elromlani
Nekem volt V50 2.4i 170 lovas szívó benzin, jó régen azóta már az XC 90-et is eladtam. Viszont a tulaját most is ismerem, azóta se volt vele semmi gondja, pedig nem egy akkora karbantartás bajnok mint én voltam, 2005-ös, szóval lassan 15 éves V50 Automata. Akinek a környezetemben D5 volt, bele értve 5 a családban, kettő jelenleg is (XC90 és C30) illetve ismerősöknél 3 ott a D5 kért néha ezt azt, de a benzinesek nem, mármint a motor téren. Egyik sem volt horror, 1 turbó (ez elég ritka mondjuk, felújítottat kapott) nekem leragadt szelepsor, pár vákuum rendszerrel kapcsolatos tartóbakok és azok cső rendszere, most volt nem rég egy holtponti jeladó, volt egy bordás szíj szakadás régebben illetve egy turbócső lefújás / repedés.
Benzinesnél mindössze egy csöpögő szimering, de annyira lassan csöpögött hogy fél év alatt nem láttál alatta semmit, csak ha leszedted a műanyagot a motor alól.
Még egyszer nem bántani akarom a D5-öt, ez egy sokkal jobb konstrukció mint korabeli más márkák sokkal kisebb szopó faktorral. Csak a tényeket írtam le.
-
TheMarci
addikt
válasz
#05304832 #11385 üzenetére
Igen, ennyi simán elmegy egy év alatt, most hogy gondolkodom megvolt a generátor csere, ajtózár csere két ajtón, tavaly talán a szervót kellett zaklatni, valamit a turbóval is csináltak idén, plusz hűtőcsere. Nyilván számít, hogy hol / mit csináltat meg az ember, én igyekszem mindent, ami elromlik, vagy már hamarosan elromlana, hogy cserébe ne érjen meglepi.
Cserébe tök jó, hogy nagy, elég erős, mondjuk nem fürge, inkább olyan, mint egy hajó, hangja is remek, mondjuk ha 500km-t megyek egy tankkal a városban, az már jónak számít.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
BigBlackDog #11386 üzenetére
Annyit hozzátennék hogy az esélyek jobbak benzinessel, amennyi Volvóm volt már, újabb, régebbi, benzin, dízel... A D5-nél benézhet egy porlasztó, szíjszakadás, magasnyomású vagy pillangószelepsor leragadás esetleg DPF. Ezek közül egyik sem olcsó művelet, és bár én is szeretem a D5-öt, egy nagyon megbízható konstrukció, mi is adtunk el kettőt 500.000,- km feletti futással, eredeti porlasztókkal, turbóval. Tehát ezek ott vannak extrába a benzineshez képest. Ezek mellé ugyan úgy ott van mindegyikbe a generátor, klíma, központizár hogy csak párat említsek ami esélyes hogy cserés lesz 10 -12 év körül.
Az én tapasztalatom hogy: Benzines megbízhatóbb, élvezetesebb, viszont többet kell bele tankolni, D5 hosszútáv bajnok, kevesebb fogyasztás, dízelek között igen kellemes karakter és hang, viszont sokat rövidtávon használva könnyen savasodik az olaj, gyakrabb csere kell, illetve a fentebb sorolt dolgok. Felhasználás függően, mikor 3 havonta mentem Angol Magyar utakra akkor D5 volt nekem is, soha nem hagyott ott még leragadt pillangószelep sorral sem. Viszont mióta sokkal több a rövid táv és alig fut hosszút, azóta szívó benzin.
-
TheMarci
addikt
-
voyager4.4
senior tag
válasz
TrollBalint #11380 üzenetére
Egyértelműen balról. Anyósra ha átülök (és más vezet persze
), szinte nem is hallani.
-
válasz
voyager4.4 #11379 üzenetére
A hideg időben erősebbé váló "nyüszögés" az nagy valószínűséggel valamelyik szilent; hogy melyik szilent, azt passzolom.
Ha csak annyi, hogy nyüszög, nem foglalkoznék vele különösebben; pár éves autó is tud ilyent produkálni. -
TrollBalint
addikt
válasz
voyager4.4 #11379 üzenetére
Akkor azt hiszem nem tudok segíteni, mert érteni én se értek a kocsikhoz, egyébként melyik oldalról hallod?
-
voyager4.4
senior tag
válasz
TrollBalint #11378 üzenetére
Szóval, nem dobol, nem kopog, hanem nyüszög.
nyik-nyik, mintha egy üres tejfölösdoboz szorult volna valahova.
-
TrollBalint
addikt
válasz
voyager4.4 #11372 üzenetére
Nem tudom "nyüszögés" alatt mit értesz
de nekem is volt valami hasonló, pont előröl. Csak alacsony sebességnél hallottam, (függetlenül az út minőségétől), valami nagyon halk ritmikusan súrlódó hangot. Kiderült, hogy rosszul rakták fel a kereket és a fék elérte a felnin lévő ólom súlyokat. Éppenhogy csak, de elérte.
-
belaazallat
addikt
válasz
molnarpeter #11376 üzenetére
Én szerelni nem tudok, se időm, se energiám, se szerszámom hozzá. Facen van 50000Ft-ért váltó, be is szerelné az illető
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
belaazallat #11375 üzenetére
Ha magad szét tudod szedni a váltót, akkor csapágy talán, és viszonylag olcsó történet. Felújító műhelyek drágák, akkor már bontott, de hátha találsz olcsóbban is kipróbálhatót (fb csoportok, jófogás...)
-
belaazallat
addikt
Üdv!
Tanácsot szeretnék kérni tőletek:
Adott egy 99-es V40 kombi. Váltója felhúzó gyűrűs, rükverc és az egyes ugyan ott van. Mostanában egyre gyakrabban csinálja, hogy nem veszi a rükit és egyest kapcsol helyette, van hogy egyáltalán nem akar beugrani a helyére, van hogy beugrik simán és akkor vagy egyes, vagy rüki lett. Hiába kuplungolok ki többször, akkor sem mindig sikerül. Váltórudazatban a műanyag perselyek fel lettek újítva. Két lehetőség van, vagy veszek egy bontott váltót 50000Ft-ért, vagy megbontom az eredetit és javíttatom. Ki melyiket ajánlja és miért?Köszi!
-
aero.
veterán
válasz
voyager4.4 #11372 üzenetére
Foteldiagnosztikai szemmel a stabpálca jó irány!
garambe szívesen
-
voyager4.4
senior tag
Sziasztok !
Tudom nincs távgyógyítás, csak érdeklődnék, hogy jó felé kapirgálok-e.
Messzebb sem állhatna a szakmám az autószerelőktől így mindig hendikeppel indulok, de próbálkozom a hibák feltárásában, mert sokszor a szerelők is csak tippelnek (amúgy nem csak minek is mondaná meg elsőre a hibát, úgy nincs nagy lé.).
Hallok valami nyüszögést az első futómű felől. Főleg rossz úton alacsony sebességnél, ami így a hideg beköszöntével még hangosabb. A futómű jó, nem lóg. Stabpálca szilent a gyanúsított. S80 2001-es, 2.4-es automata.
-
aero.
veterán
válasz
kicsipapucs #11370 üzenetére
Kódolni nem fogsz tudni vele, azt csak a márkaszerviz tud, mert minden modult egy zárt szerverről töltenek le, amihez hozzáférés kell és csak nekik van. Kiolvasni, diagolni viszont tudsz.
garambe: Szintén csak márkaszerviz, régebben volt 10 ezerért akcióban az Ivanicsnál, kérdezz rá most mennyi, valószínűleg drágább.
-
-
garambe
tag
Sziasztok!
Tudtok abban segíteni kérlek, hogy hol tudok magyarosítani egy 2007-es S80-ast?
-
aero.
veterán
válasz
kicsipapucs #11366 üzenetére
Max VIDA-val tudod. ELM327 nem alkalmas kódolásra.
-
Sziasztok!
Lehet, hogy már elcsépelt téma, de bátorkodom megkérdezni. 2007-es V70 II (az "S60 kombi") D5 konfigját szeretném babrálni, ablak fel-le, hazakísérőfény, központizár nyitás-zárás, stb... Mi erre a legalkalmasabb szoftver és hardver, ami van?
ELM327 eBay-es OBD kábel jó hozzá megfelelő programmal? Ha igen, melyik szoftver?Előre is köszi a válaszokat!
-
aero.
veterán
válasz
r.levente75 #11363 üzenetére
Tűzfalon az ablaktörlők előtt a motortérben.
-
r.levente75
addikt
Szeretnék segítséget kérni.
2007-es S40 volvo alvázszámot szeretném lefotózni.
Merre kutakodjak? -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
belaazallat #11351 üzenetére
-
-
FeRRaR1
őstag
válasz
mody123 #11357 üzenetére
Nem ez valóban nem hidrotőke. Ezt látatlanba / hallatlanba tippeltem a leírásodból. Ha ugyan ilyen akkor próbáld ki amit ott csinál, hogy lehúzod lefogod a vákuumot és elhagyja e, ha igen akkor megvan a gond. De ez akkor motortartó bak hiba is lehet, hogy elengedi a vákuumot. (vagy valahol máshol)
-
mody123
tag
válasz
FeRRaR1 #11356 üzenetére
Nem lehet vákum probléma? Nem hinném hogy hidrotőke lenne mert nagyon sokszor csinálja ezt a hangot. Találtam egy videót ugyan ilyen van nekem is: https://www.youtube.com/watch?v=QHLyubTrIQ8
-
FeRRaR1
őstag
válasz
mody123 #11355 üzenetére
Valószínűleg a hidrotőkék, ez bizonyos mértékig normális, ha normál körülmények között nem hallatszik ki akkor én nem aggódnék. Némelyik dízel főleg hidegindításnál nagyon csattog letekert olajsapkával. Ez ilyen. Esetleg ha nagyon aggódsz hallgattasd meg egy hozzáértővel.
-
mody123
tag
Sziasztok,
Van egy 2005-ös 2.4 D5 s80 kocsim. A következő jelenséget vettem észre. Ha járó motor mellett leveszem az olaj sapkát akkor erős "kelepelő" hangot hallok.
Ez mitől van? Valakinek volt már hasonló?
Elég ijesztő -
minimal87
csendes tag
Sziasztok fórumozok!
Nagyon rég jártam ezeken a felületeken, és nem is pont itt a Volvo és Saab topikon. Lényeg hogy telik az idő és akkoriban még más örömök, kérdések sodortak erre. Ma már elmondhatóm hogy boldog Volvo tulajdonossá válok a napokba. Megszületett sok dilemmázás után a kiszemelt, nevén nevezve egy 2014es V40. Sokat olvasgattam tesztekről hirdetéseket nézegetve párhuzamosan. Nagyon nem mennék bele hogy mennyire nem értek az autókhoz, de szeretem a szépet és a megbízhatóságot. Próbáltam minél több infót begyűjteni interneten és ismerős volvo tulajoktól, persze sokat kihagytam, pl..it is a véleményeket(feledésbe merült) Sorry. jobb később mint soha. Lényeg, és nem akarom nagyon hosszúra nyújtani, előtte egy kis 307es peugeotom volt, 10évig hajtottam, panasz mentesen... és kb ugyan ezt a kényelmet kerestem most itt amit a 307 adott, a fő szempont ez volt. S persze a nagy teljesítmény Lényeg hogy a napokban érkezik nagy örömömre. Választásom egy Hollandiából egy autószalon által hirdetett keveset futott(140e. km, mondjuk inkább reálisnak) volvo szervizben járatott v40 lett, első tulaja, céges autó. A vas teljes neve D4 Summum Business 140kw /190le /manual, amit még tudni kellhet az autóról. Sok apró kérdést már elkezdtem kutatni vele szemben..de van olyan érzésem hogy lesz pár apró még, remélem nem túl súlyos kérdésem. Igyekszem érthető lenni majd..De ez a kis bemutatkozás után szolgáljon akár a saját tapasztalataimról, kérdéseimről az új jövevényről. Elöljáróban csak ennyit szerettem volna..ideköszönni és kis bevezetőt írni a történetről mielőtt még bombázásba indulnék a sok sok kérdéssel, tapasztalattal. Köszönöm a lehetőséget. Figyelemmel kísérem ezentúl a tópikót.
Engedjétek meg hogy utolsó soraimat ő vele zárjam
[link]
-
Weareus
addikt
Megtörtént az olajcsere a T6-ban. 6 litert könnyedén alasó hangon benyelt, ma fogok ránézni, hogy kell-e még hozzá, mert 7 egész valahány litert írnak. (Mondjuk mindig marad is benne valamennyi az előzőből...).
Alul a műanyag motorvédőt lebontva feltárult az alsó rész. Szerencsére tiszta minden, olajfolyásnak nyoma nincs. (Mondjuk a turbócsövei is tiszták voltak, amit - feleslegesen - lebontottam a fojtószelepház tisztításakor.
Legnagyobb meglepetésemre - és örömömre - az olajbetöltő nyílásnál elhelyeztek egy ilyen hullámtörő idomszerű kerek fém betétet.
Ugyanis az összes előző Volvom - ha csak picit is - verte ki felül az olajat, sapka, ill. tömítéscsere után is.
Itt nem forog fenn.
5w30-as Total olajat kapott, most erre volt keret, de Bárdiban ezt is hozta gépen az eladónak specifikációként.
Azért Egy Liqui Moly más kategória, szvsz.
[kép]
[kép]
[kép] -
Atomgeszi
nagyúr
Okés, és mit kell mérni a csatlakozónál? Mit húzhatok szét,hogy ne vágjon tele nekem mindent hibakóddal? Bár gondolom attól, hogy teledobja még használható az autó, nem tilt le.
Légzsák is erről megy? -
Weareus
addikt
válasz
troll81 #11343 üzenetére
Nekem volt pár T5-ös volvóm, 850-esek, V70-es. 9,4 körül ettek (V70 tíz körül/felett, de az automata volt) akkor, ha asszony vezette, de ő csak telepatikusan nyomta a gázpedált, kb. 90-100-ig.
Nálam többet evett.
Szerintem - egy alapból jól beállított motornál - a szoftveres mókolás (teljesítménynövelés céljából) mindig fogyasztásnövekedést eredményez. De lehet, hogy ebben tévedek... -
Atomgeszi
nagyúr
Sziasztok.
Valaki javított már 2002 es V40 ben ülésfűtést?
Neki lehet ennek otthon állni egyáltalán?
Tegnap tűnt fel, hogy hiába ég a visszajelzo. Sajnos nem melegít, csak a jobb 1... -
neil_mullen
aktív tag
Sziasztok! Nem tudja valaki hogy VIDA-ban hol találom a vezérlés csere leírását?
-
Weareus
addikt
válasz
troll81 #11339 üzenetére
Értem. Totalcar Népítéleten 11 l-es fogyit írnak, ha nálad annyi, amennyit írtál, akkor az jó.
Szerintem szeretni fogod.Más. Közben megcsináltam a V70 D5 kocsin a bal első féket. Féknyerget lebontottam, elvittem ismerőshöz, ahol kompresszorral ki lett nyomva a dugattyú. Kissé meg volt szorulva, meg berohadva és beállva, de igazából csak törődést igényelt. Csiszolóvászon, kis kenés és mehetett is vissza. Vettem Dot 4-es fékfolyadékot, a féktartályt feltöltöttem, majd le lett légtelenítve a bal első rész. Egészen addig csináltam, amíg a már nem fekete (tehát új) fékfolyadék meg nem jelent a légtelenítő csavarra tett infúziós szerelék (!) átlátszó csövében.
Utána több próbakör, fék jó lett, bár elsőre a féknyereg karistolta belülről a felnit.
Mint utóbb kiderült azért, mert a külső fékpofát rögzítő rugót nem jól raktam fel, de megoldottam.
Szerintetek érdemes felfrissíteni a többi ágat is az új fékfolyadékkal vagy nem kell? -
troll81
addikt
válasz
Weareus #11336 üzenetére
Szia s max 2.5 t igen. [link] ez a tipus de nagyon sok alkatresz közös az s 60 al pl.
Az olajszuro rajta az igazsag. Volvo a blokk.
Kicsit öszvér de az 5 henger kellett meg a hely is igy mindkettő van.Igyekszem mindent rendbe tenni rajta kap meg sokmondent. Pl uk társakat betetket mindenhova ami van aprosag javitom rajta.
Kapott 4 uj dunlop teli gumit. 16 meretben. -
Weareus
addikt
válasz
troll81 #11335 üzenetére
Szia, gratula hozzá. Ez most Volvo vagy Ford amúgy?
Én vételkor olajat, olajszűrőt, légszűrőt szoktam cserélni. Meg amit az autó kíván.
(Kabinfilter, üzemanyagszűrő, vezérlés, gyertyák), de ez utóbbiak attól függnek, hogy mikor voltak cserélve és mennyire tudják ezt nekem ledokumentálni, ill. mit raktak bele (Conti, Ina szíj, stb). Szóval márka. Meg a vezérlés attól is, hogy szíjas-e a motor, de gondolom az.
Fagyállót gondolom nézettél ill. ablakmosót, lassan jönnek a fagyok. Ja és persze a gumi téli legyen és valami jóféle, nem kopott.Szóval milyen autó ez pontosan, pls?
Egy linket dobhatnál a speckókról, mert nekem S max 2.5t-re a gugli Fordokat dob be... -
troll81
addikt
Sziasztok boldog tulajdonosa lettem egy S max 2.5t nek. 9.5 10 liter az elfogadható fogyasztás ekkora kasztni hoz gondolom.
Olaj, levegő szűrő olajszűrő volt cserélve eddig.
Gyertyákat üzemanyag szűrő t meg mit lenne érdemes kicserélni így a vétel után ?
Vezérlés 30 ezer km volt cserélve számlával igazoltan.csereljuk e?
Köszönöm a segítséget. -
Fryskitt
addikt
Valaki tudja, hogyan kell(eme) működnie a City Safety-nek? Én voltam már elég közel az előttem lévőhöz, de látszólag nem történt semmi. Elég közel....
-
Viktor8.
tag
Sziasztok! Mi okozhatja azt, hogy alkalmanként kiugrik a vezető oldali ablak a sínből? Egyszer eltört az ablakemelő patent, kicseréltem egy darabig működött, viszont az ablak előre hátra mozog a sínbe. Valami tipp? ('03 V70) Köszi!
-
Weareus
addikt
válasz
Weareus #11330 üzenetére
Másik Volvo-kocsival (V70 D5) is történés van.
Asszonyt beszerveztem, hoz egy 7-es imbuszkulcsot meg egy önzáró patentfogót Bárdiból, mert féknyereg leszedés lesz. (7-es imbuszom egyik készletben sem volt...).Hazafelé jött mögöttem, rám villogott, megálltam. Rángatott az autó. Itthon megnézem, bal első kerékből dőlt a hő.
Kereket leszedtem, kerékcsavarok sisteregtek a vízben. (Eső volt...)
A fékmunkahengert nem tudtam visszanyomni a helyére, úgyhogy az egész féknyereg leszed ma este, patentfogóval gumi fékcső elszorít.Vagy a fékmunkahenger vagy a csúszka, de valami megszorult.
Öröm lesz szétszedni, meg takkerolni, az tuti. -
Weareus
addikt
válasz
Weareus #11329 üzenetére
Túl is vagyunk a T6 ETM-tisztításon. Kb. 1-1,5 órás meló, összeszereléssel. Alapjárat-hullámzás, lefulladás megszűnt.
Hideg zsíroldót kapott, majd féktisztító sprayt, utána áttörölgetést. Volt benne koksz azért...
Most a légtömegmérő-csere lesz még kérdés, hogy miként viselkedik, de egyelőre minden ok.Fotót nem lőttem.
-
Weareus
addikt
Közben telefonálgattam.
Van új ETM a T6-hoz Bárdiban, kétféle is. Egyik 202 E ft, a másik "csak" 150 E, de ahhoz le kell adni a régit. (Mondjuk szerintem ez utóbbi akkor max. felújított lehet). Márkát nem tudtak mondani.
Annyiban maradtam magammal, hogy kiszedem és megpucolom, de nekem ez nem megy, nincs hely. (Az ETM a szívósor alatt van. ). Ezt akkor realizáltam, mikor a légszűrőházat és a 4 db turbócsövet már lebontottam.
A probléma az az, hogy mivel ezeknél már elektromos az etm, vagyis a pillangószelep-állítás, ezért a megpucolás nem biztos, hogy segíteni fog.
Típustól függően vannak benne ui. műanyag fogaskerekek, amik elvásnak és ilyenkor nem tudja megfelelő pozícióba görgetni az elektronika a pillangószelepet, továbbá van még két ellenállás benne, ami megfelelő ohmos, de csak egy darabig (ti. amíg el nem öregszik).
Mindegy is egy takkerolást megér, hétvégén megyek gumikezű ismerősömhöz, talán együtt kibontjuk valahogy.Naná, hogy a szétszerelő videó "kicsit" elő lett készítve, azért ez nem így megy:
[link]Találtam egy kis leírást a kiszedéséről:
[link]ETM-szétszedés:
[link]Itt van a fogaskerék-kopásos videó:
[link]Remélem, másnak is hasznos lehet az infó.
-
aero.
veterán
válasz
bencsikandrá #11324 üzenetére
Akkor nem sokáig tartott a szerelem
A topikot már szerintem nem olvassa, írj privátot.tibor.sz: 60 ezrenként, ha jól rémlik, de olyan sűrűn cseréled, ahogy akarod.
-
tibor.sz
tag
Sziasztok!
Előre is bocs, ha dilettáns a kérdés, de V60 D5 motorban a gázolajszűrőt futásteljesítmény vagy eltelt idő szerint kell cserélni? 2 éve cseréltem, de azóta még 30.000 km-t sem mentem az autóval. Kell cserélnem vagy sem?
Köszi
-
válasz
Weareus #11320 üzenetére
Nekem ugyan V60 van, ami az első Volvom, tehát nem S80; de próbálok általánosítani.
4 hónapja vettem, 3x jártam vele Volvora szakosodott műhelyben (1x hibakód, 1x vezérlés csere, 1x lökhárító-fényezés); először megjegyezték, hogy sok random hibakódot dob, vélhetően az öregedő akkumulátor miatt, az egyik hibakód motorvezérlő + CAN-bus jellegű volt; a másik 2 alkalommal is szóltak, hogy továbbra is panaszkodik az akkumulátorra. Végül cseréltem az akkut október elején; mondjuk azóta nem jártam a szervizben. -
Weareus
addikt
válasz
focvis #11318 üzenetére
Köszönöm.
Az akkut megnézem, szerintem nincs túl jó állapotban. Azt lehet tudni, hogy az akkumulátor állapota miként függ össze az első hibakóddal? (Ha nem, az sem baj).(#11319) aero.
Igen, ezt már Laccki PH-s kolléga is említette már.
Egy kérdésem lenne: cikkszám alapján ebből lehet (Bárdiból pl) újat rendelni vagy csak bontóból? (Csak hogy tudjam). Annyit tudok, hogy később cserélték Bosch-ra ezeket az MM-eket, de hogy kompatibilis-e, egymással a kettő, az még rejtély -
Weareus
addikt
Sziasztok.
S80 T6 alapjárat-ingdozás miatt rádugtuk Vida-diagra az autót.
Ezeket írta ki:
Az első hibakód még rejtély, hogy mi lehet.
A másodikkal kapcs. gondoltam a fojtószelepházat kiszedem és megtisztítom. Ez még Magnetti Marelli-s.
Ő lesz az:
Na az még rejtély, hogy a motorházban merre keressem.A 3. hibakód miatt kap egy új Bosch légtömegmérrőt.
Reméljük, megoldódik.Tudja valaki esetleg, hogy a fojtószelepház (Throttle body) merre található a motortérben?
-
nesa
veterán
Sziasztok!
V50 2008 mikor megvettem úgy rémlik este halványan égve hagyta az első lábtér világítást, most viszont nem akar világítani, lehet valamit elnyomtam a menübe, sajnos német nyelvű és az ilyen 25 betűs német szavakat nem értem.
Tudja valaki mit kell bekapcsolni a menübe?Az is lehet hogy rosszul emlékszem, de az xc70 pl világit folyamat.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
BigBlackDog #11314 üzenetére
Szélésség a lényeg, nem az átmérő, az mindegy ha gyári váltóméretű gumik vannak rajta.
-
haxxika
senior tag
16 éve van a családnál az ugyanezekkel a paraméterekkel rendelkező S60, én hajtom olyan 60-70 ezer kilométere, a legjobb választás volt anno megvenni. 2002 D5 manuál. A facelift előtti szériában az automata váltóra szokott lenni panasz, a 6os kevésbé pusztul meg.
3 kereket beraksz a csomagtartóba, 1et pedig a hátsó ülésekre, máshogy nem fér be.
Mostanában városozok (5-10km), havonta-2havonta meghajtom pályán, nem probléma neki.
394500-nál jár most a számláló, ebben volt: porlasztócsúcs csere 2x, nagynyomású felújítás, turbócső (típushiba h elreped), kettőstömegű + kuplung, pohártartó középen eltörik (csere tervben a faceliftesre), ülés most szakadt el vezetőülésnél, ülésfűtés szintén szétment de hétvégére van tervben az összerakása, önindító tavaly cserélve felújítottra, kuplung helyzet érzékelő tisztítva.
3x hagyott az út szélén, a tartalék tank adagoló meghibásodása miatt.
Olajcserét, apróságokat magam végzem. Olajcsere alkatrészárban olyan 25k (kaufferből vásárolva, középkategóriás termékek (bosch, hengst, stb), Total 5W-40 Quartz 9000 Energy A3/B3 7L). Vezérléscsere nemrég volt, 120k kb.
Néha elférne egy 6. de jó az áttétel, 80-nál van 1500as fordulat, pálya utazó olyan 3000-nél van (140 körül). Átlagban 5-7 liter közti értékeket fogyaszt, lábamtól függ.
Ha Pesten jársz szívesen megmutatom. -
skt
tag
válasz
molnarpeter #11310 üzenetére
És mennyire jó az 5 sebesség (ha jól emlékszem ennyi)? Nem érződik kevésnek? 60 ezrenként kell cserélni?
Valamint felszereltségben mennyire jók? Itthon érdemesebb nézelődni vagy külföldön? -
skt
tag
Sziasztok!
Közeljövőben autóvásárlásra kerülne sor, és kipróbálnám a Volvót
Amit úgy nézegettem az az s60, korai évjárat. 163 lovas dízel motorral, ajánlja a szaksajtó, 2005 előtt mivel nincs benne részecskeszűrő, és utána lett túlbonyolítva a motor. Ez igaz?
Maga a motor/típus jó választás lenne? Érdemesebb lenne más típust, motort nézni? Megbízhatóak? Automatát vagy manuált érdemes keresni? Az autót magam használnám, nagyon maximum néha a barátnőm ülne mellettem, egy nagyobb vásárlásnál több cucc soha nem kerülne bele (Vagy 4 gumi szezononként, cserekor). A hátulsó helykínálat hidegen hagy, úgysem fogok ott utazni. Ami fontos hogy dinamikusan tudjak közlekedni, kényelmes legyen, és akárhol megtudjak vele jelenni. 22 éves vagyok, de nagyon bejön az autó hideg eleganciája.
Előre is köszönöm! -
BigBlackDog
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Építő/felújító topik
- Renault, Dacia topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Gaming notebook topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okos Otthon / Smart Home
- Ukrajnai háború
- Bitcoint követelnek a svájci jegybankba
- További aktív témák...
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 6 i7-8650u 8. gen 4 mag 8 szál. 16GB a legjobb üzleti.
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest