Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
hdanesz
őstag
válasz
daneel_hu #44591 üzenetére
Mióta írtam róla, azóta nem csinált ilyesmit. Az is lehet, hogy mivel új gép (másfél hetes) még most állít be dolgokat a monitorral. De lehet túl okosnak gondolom a gépet...illetve a placebo hatás is működhet, mert most úgy tűnik mint ha szebb képet adna mint korábban.
-
zioncsabi
tag
2 terras 2014 late mac mini-rol cuccokok at M1-es mac minire es par dolgba belefutottam, mindegyik Photos-os problema es ezekben kernem a segitsegeteket.
-A Photos konyvtarat kimentettem egy kulso vinyora (kb 950 giga). Amikor a telorol leszedtem a meg nem letoltott kepeimet, ezeket szerettm volna hogy hozzaadjam a tobbihez a kulso vinyon. Es ekkor felmasolta megegyszer ezt a 950 gigat, plusz a ujonan letoltotteket. Igy most 2 terra fotom van a kulson, de duplikacio nem latszik. Hogyan tudom eltintetni a felesleges dolgokat innen?Talatam egy regi vinyot ( meg a Mac elotti Windowsos idokbol), ezen 30000 kep volt. Amennyire atporgettem, ezek kozul semmi nem volt benne a Photos konyvtarban. Tevedtem. 3400 duplikacio lett, fe eddig csak azt talaltam meg, hogyan lehet egyenkent kitorolni oket. Nem akarnrknennyinidot eltolteni. Lehet csoportosan is toroni valahogy?
Ugyanezen a vinyon van egy par album, amikben nem nyithatoak meg 3-4 albumban kepek, zarolva vannak. Azt mar szinten megtalaltam, hogyan lehet egyenkent feloldani a zarolast, de itt megimt a csoportossag lehetoseget keresem, mert 6000 keprol van szo.
Ha tudtok segiteni, elore is koszonom👍 -
MasterMark
titán
válasz
hdanesz #44575 üzenetére
Nekem az USB-C - HDMI átalakítóval csinálja ezt az arra kötött monitor. A fő monitor HDMI-n nem csinálja, és a Thunderbolt monitor sem.
Azt hittem az átalakító az oka, de most már nem vagyok benne biztos.
szerk.: Egyébként nálam is Dell monitor ami villog. Egy olcsó alzás HDMI-DVI kábellel lett bekötve, azt is el tudom képzelni hogy nem elég jó.
Ilyen villogások akkor vannak HDMI-nél, ha megszakad az adatkapcsolat és idő amíg újra handshake-el. Rosszabb minőségű kábel adatátvitelét simán zavarhatja bármi.
-
vadkörte
addikt
-
TpS
őstag
válasz
hdanesz #44575 üzenetére
A melóhelyen az lg 29" monitorom csinál ilyet időnként. Aztán jön egy frissítés a w10-re, hónapokig nem csinálja, majd egy újabb frissítés után megint előjöhet. A monitorba van dugva a fülesem a jack ajzatba, ilyenkor az is elcsendesül, amíg 2-3 mp múlva visszajön a kép. Driver hibára tippelek, ezek szerint ilyen gond nem csak a win-en lehet.
-
hdanesz
őstag
Megvan, köszi. Hibát nem ír a gépre.
Van pár összeomlási dolog: MessengerHelper, Isd meg SetStoreUpdate.
De egyik sem mai.Egy naplózási jelentés van ami ma este történt, kb. azon a környéken amikor meghülyült a monitor. launchd.log
@vadkörte: Bocs, macOS update....
Eddig csak a telefonom volt Apple...ott iOS.
-
zacci
aktív tag
válasz
hdanesz #44575 üzenetére
Nekem hdmi kabel miatt csinalt ilyet. Nemreg beujitottam egy lg 27gs95-re es nem akartam a gyari 1m-es hdmi kabelt hasznalni, ezert bekotottem egy elvben minosegi ugreen kabellel. Innentol random elment a kep 1-2 sec-re. Kicsereltem a gyari kabelre es megszunt a hiba. En mar sokat szivtam hdmi kabelekkel tv-nel is. Ra van irva az elvileg minosegi kabelre h 2.1 meg 8k oszt filmeknel szinten elment bar ott inkabb a hang. Most sikerult szereznem hdmi cert-es kabelt es lekopogom eddig minden rendben. A monitornal is beujitottam egy 0,5-es kabelt es egyelore az is jo 240hz-en.
En a helyedben elso korben hdmi kabelt cserelnek. Lehet egyszeruen nem eleg hatekony az arnyekolas es bezavar valami kulso cucc oszt rogton oda a szinkron. Sejtesem szerint ilyenkor a monitor ujra handshake-el es azert tunik el a kep/hang nehany masodpercre. -
hdanesz
őstag
Sziasztok,
A mai napon kétszer is csinált ilyet a Mac mini M4: elsötétült a képernyő 4-5 másodpercre. A zene továbbra is szólt...szóval tuti nem kapcsolt ki a gép maga. Minden visszajött úgy mint ha magam kapcsoltam volna ki a képernyőt pár pillanatra.
A különbség annyi volt, hogy a monitor LED-je világított mint bekapcsolt állapot.
Keresgéltem a neten és úgy látom, hogy másoknak is volt hasonló problémája. Eddig nem csinálta (most múlt egy hetes a gép). HDMI kábelen keresztül van csatlakoztatva egy MSI Pro monitorra. Nem hiszem, hogy kábel hiba lenne.
Találkozott valaki hasonlóval? A külföldi oldalakon is értetlenül állnak előtte. Volt aki váltott USB-C csatlakozásra, úgy nincs baja napok óta. De valakinek azzal is kihagy néha. Egyik tippem, hogy a legutóbbi iOS update buherált el valamit.
-
DonMedve
addikt
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy a beépített képernyőfelvevő programmal, nem lehet hanggal felvenni amit akarok? Mert nem láttam rá lehetőséget, hogy beállítsam és alapba nincsen hang. Ha nem lehet akkor tudtok ajánlani valami progit? Játékmenetet vennék fel. Előre is köszi.
-
TpS
őstag
válasz
hdanesz #44510 üzenetére
Logitech-et vettem, és a HA-n West fórumtársunk rágyógította a magyar ékezetes betűket. Az ukulele programhoz a githubon lehet találni olyan layer fájlt, amivel a pc-s billentyűzetnek megfelelő helyen lesznek a speciális karakterek, nekem kell a win-es kiosztás, mert a melóban csak win-t használok a fejlesztéshez.
-
vadkörte
addikt
válasz
Vasti74 #44554 üzenetére
Nem. Egy SPCGear GK630K-t használok, Kailh-blue kapcsolókkal és magyar sapkákkal (kár, hogy csak Win-es kupakok vannak hozzá, de meg lehet szokni. A pudding-os látványosabb és a sapkák is jobban kézre állnak, de abból meg nincs magyar kiosztás). Előbb volt meg a billentyűzet mint a Mac, többek között ezért nem vettem Mac(like) klaviatúrát. Ahogy elnézem ez az Endoerfy Thock TKL és az SPCGear GK630K kb. egy és ugyanaz. Gondolom valami OEM gyártó fossa magából 100 féle néven.
#44557 hdanesz
Mert a folyamat a háttérben fut tovább, hogy ha ismét szükséged lenne rá, gyorsabban meg tudd nyitni. (this is a feature, not a bug...) Friss iPhone-osként sem lövöldözök ki semmit. Vagy száz folyamat van a háttérben de a telefon működését semmiben nem lassítja. (el is várom egy 16Pro-tól...)
Command + w: bezárás
Command + q: kilépés
#44559 Syl
Az ajánlásotokra próbáltam ki az IINA-t. Repült is a VLC! -
oszy
veterán
válasz
MasterMark #44481 üzenetére
Csak a magyar nincs benne. Emiatt kell egy bővítmény.
-
-Skylake-
addikt
válasz
MasterMark #44564 üzenetére
de, de ez okosabb + sokkal szebb az animacio mint a gyari megoldasnak
-
scdlsc
senior tag
válasz
hdanesz #44561 üzenetére
Akkor nézd meg ezt a programot. (Ajánlom minden OCD-snek.)
ingyenes: https://rectangleapp.com/
Pro verzió: https://rectangleapp.com/pro
bemutató videó: https://www.youtube.com/watch?v=6gANKlnuVA8
a fejlesztő többi programja: https://ryanhanson.dev/ -
Noxy
veterán
válasz
TigerCat #44553 üzenetére
Nem tudom de nálam a FF meg a Safari is mindig abban a méretbe indul, amire átméreteztem az ablakot.
Ha meg teljes képernyővel zárom be mind a kettőt, akkor is az átméretezett ablakkal indul.
Ezt azért szeretem használni, mert így van hely baloldalt a porondmesternek odarakni az ablakokat. -
Noxy
veterán
válasz
hdanesz #44555 üzenetére
Igaz hogy én is csak jan.. óta használok MAC-t, (iPhonet 16 éve) de még egyszer sem kellet kilépni semmiből, hogy a másik program elinduljon, vagy normálisan működjön, pedig csak 8GB RAM-m van.
Sokan iPhonen is tök feleslegesen lövöldözik ki az app-t a háttérből. (Droidos beidegződés) -
hdanesz
őstag
válasz
TigerCat #44553 üzenetére
Most egy ideje jól viselkedik.
Nem tudom mi lelte.
Amúgy, ismét hülye kérdésem lenne mindenkihez. Megpróbálom érthetően megfogalmazni. Miért kell kétszer bezárni minden appot/programot? Ha pl. megnyitom a VLC player-t vagy Commander One-t....akkor bezárom a piros pöttyel. De a dock mégis megnyitottnak jelöli. És ki kell lépnem fent, a felső sávon ahol a nevét is kiírja, hogy teljesen 'eltűnjön'.
-
válasz
hdanesz #44540 üzenetére
Lehet hülyeség, de ez volt az egyik dolog, ami miatt leszoktam a Firefoxról. Halálra idegesített. Mondjuk egy gombnyomásra rendbe lehet rakni az asztalt és minden ott van ahol akarom, akkora méretben ahogy akarom, de valahogy az istennek sem akart kézre állni. Pedig tizenxévvelezelőtt Windows alatt még nagyon szerettem.
-
hdanesz
őstag
Gyors kérdésem lenne: hol tudom beállítani, hogy pl. a Firefox mindig ugyanakkora ablakban induljon el? Minden egyes alkalommal visszaáll egy adott méretre. Hiába teszem full képernyőre vagy méretezem át előtte. Amint bezárom és x idő múlva újra megnyitom, megint kis méretben nyílik meg.
-
consono
nagyúr
válasz
vadkörte #44538 üzenetére
Hát akinek nagy asztala van, az nyilván tud játszani a rendezgetéssel
Nekem az itthoni irodám egy 100 cm-s gyerek íróasztal, mert az fér el (de tervezem a bővítést 110cm-re, az még cipőkanállal elférne és mélyebb lenne, 50 vs 60cm), de pont a monditor lába nem zavar semmiben, mert lapos és hátul jön fel a kar rész, most is alá van pakolva egy csomó minden).
-
vadkörte
addikt
válasz
hdanesz #44537 üzenetére
Nálam így fest* az otthoni "munka"környezet. Ha a monitorok nem karon lennének, a bal oldalit eleve nem, vagy nehezen lehetne pivotba fordítani. Valamint az asztal polc részén semmi egyéb nem férne el. A monitorok sem. Nem mellesleg a kar talpában van egy 4 portos USB3.0 HUB (pendrive-oknak pont jó) Az olcsó kategóriás egymonitoros karok is jók lehetnek, azok sem instabilak és azzal is kevesebb helyet foglal el, mint a saját talpával. Mióta a munkahelyemen is karon vannak a monitorok - 24" HP - jóval kényelmesebben elférek, mint ha a saját fotóalbumnyi talpán lennének, mellesleg nagyjából jó magasságba tudtam emelni őket, ami a nem liftezhető gyári talppakkal esélytelen.
*:
Annyi változás történt a kép készítése óta, hogy az asztalon nagyobb lett a kupi, a középső monitor alól kikerült a képen szereplő 3,5"-os HDD ház - a Mac nem szerette - helyette lett egy másik. Illetve a HDD ház és a talp közé került egy Aiyima csöves elő- és egy végerősítő (ezek egymáson vannak). -
hdanesz
őstag
válasz
scdlsc #44536 üzenetére
Az asztalom elhelyezkedése miatt valamint a rajta lévő tárgyak miatt. Nincs neki hely és az asztalt sem nagyon tudom ide-oda húzogatni mert kicsi szobában van ami csak home office-ra van.
Kintebb lehetne húzni maximum 2-3 centit az asztalt, oda lehet elférne akkor hátul a kar. Úgy meg csökkenne a székkel elfoglalható hely nagysága. De ha fel tudnám tenni, akkor is szűk lenne a hely mert két jókora hangfal (Edifier S2000 MKIII) van a monitor mellett az asztalon. Nagyon specifikus és ide éppen passzoló kar kellene hozzá, hogy elférjen, hogy ki tudja 'kerülni' a nagy hangfalakat. A monitor 2 oldalától 3-3centire vannak a hangszórók, a hangszórók szélétől pedig 3-3 centire az asztal széle. Eléggé ki van maxolva a hely.
Plusz még instabilnak is gondolnám ilyen zsúfolt környezetben. Vagy rosszul fogalmazok, kevésbé stabilnak mint ha a saját lábán áll a monitor. Kb. ennyi.
-
hdanesz
őstag
válasz
kleinguru #44529 üzenetére
A kérdés már csak az hogy OLED vagy IPS.
Van 240Hz-es Samsung OLED monitor 2560x1440 felbontással a pakliban és van Asus Proart is IPS szintén ilyen felbontással. A Samsung drágább jóval és lehet bitang 'mély' is lenne az asztalomon, de a képe pazar. És akad egy olcsóbb MSI. ami megfelelhet. Most is MSI van, csak full HD...és alapvetően nem nagy bajom van vele annyi, hogy nem állítható a magassága és ugye kisebb felbontás.A samu 200 alatt van valamivel, az Asus 100....az MSI 85. Valamit csak szülök majd. Max. visszaküldöm. Nem offolok tovább.
-
-
hdanesz
őstag
Köszönöm mindenkinek a billentyűzettel kapcsolatos hozzászólásokat. Kezdem megszokni a 'rendszert'. Ami számomra fontos már beállítottam vagy kaptam rá megoldást tőletek.
Megvolt a szoftverfrissítés is. Szerencsére minden oké. Vettem egy 2TB-s külső SSD-t, ott elfér minden. Már csak a monitor kérdést kell eldöntenem. A jelenlegi 1080p monitoron eléggé gyatra a szöveg olvashatósága. Nem vészes, de hosszabb távon tuti nem lesz kellemes.
Ellentétes dolgokat olvastam/hallottam tőletek is meg mindenfelé keresgélve a neten. A ChatGPT-t is megkérdeztem. Szerinte a 4K az ajánlott felbontás Mac Mini M4-hez, de amikor rákérdeztem a 1440p-re....akkor meg azt mondta, hogy az is jó...
A retina kijelző nem opció jelenleg, anyagi megfontolásból. A keret max. 200 ezer lenne. A méret 27" és az elérhető legjobb szöveg minőséget szeretném.
A képfrissítés annyira nem érdekel, a szép kép...szép színek lenne a cél. És a szemkímélő (de legalább nem rontó
) szöveg minőség.
Az Asus Proart PA278QV monitort néztem, de az csak 1440p és talán a rtings oldalán hogy vannak macOS kompatibilitási bajai.
Majd lesz valami...csak hangosan gondolkozom.Köszi még egyszer mindenféle eddigi segítséget.
-
Czo
addikt
Az mar a wireless modell, a wireless, az most is kb annyi (47 990, de csak a numerikus mentes, mert a numerikusbol nincs mar TouchID mentes verzio). Az utolso wired verzio 17900 forintba kerult: https://web.archive.org/web/20170529175105/http://www.istyle.eu/hu/apple-keyboard-with-numeric-keypad-hu.html
-
cigam
titán
Árukereső szerint 44k volt a az egyik legolcsóbb vezeték nélküli ára.
Mi volt a vezetékes kódja?
Mondjuk mind1 is, mert már nem kapható. -
cigam
titán
válasz
hdanesz #44510 üzenetére
Miért nem magyar kiosztású LMP?
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Logitech MX Keys S vagy Satechi X3 Slim billentyűzet?
(Mac Mini M4-hez)
Melyikre szavaznátok? Nekem papíron, csak a specifikációk alapján mindkettő megfelelne. Árban is közel vannak egymáshoz.Gyakorlati tapasztalatok érdekelnének. Gondolom ezek minőség szempontjából már nem az alja kategóriába tartoznak.
-
vadkörte
addikt
Tegnap este "unalmamban" pörgettem a böngészőt és valamelyik iPhone-os topikban olvastam, hogy kint van a 18.4. Megnéztem van-e macOS-hez és ha van, mekkora. Este 10 felé nem akartam elindítani egy 6+GB-os letöltést
. Mivel egy sebtapsz gyűjteménynél kicsit komplexebb a csomag, várok vele. Az iOS 18.4 is 3+GB. Nem hiányzik, hogy elbazilikázzon valamit, úgyhogy kivárok azzal is.
#44506 cigam
A Mac-en is meg az iPhone-on is engedélyeztem az automatikus update-et, de eddig egyik sem végezte el magától. (a Mac 2023-as, az iPhone 2024-es) -
cigam
titán
Hogy megöregedtem... Régen figyeltem a kiadások napját, hogy mik az újdonságok, ma meg tőletek hallom, hogy van új kiadás, és most is kivárom, hogy magától frissítsen.
-
válasz
vadkörte #44502 üzenetére
Feltettem M4 Minire és M3 Air-re. M4-en a Safari úgy lehalt, hogy semmire nem reagált, M3-on pedig minden sütit újra kellett engedélyeznem. Plusz ott felajánlotta a Dokumentumok és Asztal iCloud feltöltését, míg M4-en nem. Pedig teljesen ugyanúgy van beállítva mindkettő. Néhány alkalmazás szintén újra akarta konfigurálni magát...
Kicsit úgy tűnik, hogy ez az Ai őrület nem fekszik az Apple-nek, illetve a legutóbbi néhány frissítés közül ez indult a leginkább döcögősen. Nálam legalábbis.
-
vadkörte
addikt
A macOS 15.4-es telepítette már valaki? Kicsit meglepett a 6,17GB-os telepítőméret. (az iOS frissítése is 3,6GB)
-
MasterMark
titán
válasz
peugeotmate #44495 üzenetére
Papíron az LG jobb, nekem amúgy egy régi Mac-es LG Ultrafine 4K monitorom van, ez 24 colos 1080p-re egész számú skálázással megy, nagyon jó képe van így.
Plusz egy 32 colos LG Ultragear, ez 165 Hz és 1440p, de ez játékra van, viszont Mac-en munkára is használom. (Mac-en HDMI-vel használom, így az max 144 Hz a monitor képességei miatt.)Nekem a fentiek közül a BenQ tetszik, annak van 4K változata is, de az drágább. (A BenQ PD széria amúgy régen ajánlott volt a monitoros topikban is, nem tudom hogy felejtették el.
A ProArt az egy újabb család.)
Oázisba ha el tudsz menni, akkor próbáld ki, legalább azt látod mi mekkora lenne, milyen skálázással, milyen felbontással, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- BestBuy topik
- Facebook és Messenger
- Spórolós topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Gyúrósok ide!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245KF +RTX 3060Ti/3080/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Eladó Gamer Pc!!! RYZEN 7 5800X, RX6700XT, 32 DDR4 3600MHZ, 512Gb SSD 1TBHDD
- GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245K +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070/XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070/XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: RYZEN 9 7900/9900X +RTX 5050/5060/5060Ti/5070/Ti +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2896, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest