- Minimalista külsejű, combosnak tűnő léghűtést tol ki a gyárkapun a Cooler Master
- Bizonyos ASUS alaplapok megrongálhatják a videokártyánkat
- A következő években válaszolna az Intel az AMD-féle 3D V-Cache-re
- Az Final Fantasy-re fókuszál a friss Arc meghajtó
- Méri még a legforróbb pontot az új GeForce generáció
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple notebookok
- ASUS notebook topic
- Mini-ITX
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Minimalista külsejű, combosnak tűnő léghűtést tol ki a gyárkapun a Cooler Master
-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
balage25
senior tag
válasz gabeunit #43356 üzenetére
Esetleg próbáld meg ezt. https://support.apple.com/en-az/guide/mac-help/mchl779716b8/15.0/mac/15.0#mchl99e3184a
-
balage25
senior tag
válasz DonMedve #43254 üzenetére
Nem kell másik kamera. Vagy javították a legújabb macos verzióban, vagy soha nem próbáltam ebben a helyzetben a telefont összekapcsolni a minivel. Van értelme, véletlenül ne kapcsolódjon csak akkor, ha ebben a helyzetben van a telefon. Miután kapcsolódott, már mozgathatod a telefont nem szakad meg a kapcsolat.
-
balage25
senior tag
Nem a kábel határozza meg, hanem a lejátszó, hogy hogyan, milyen módon küldi ki a jelet.
Nekem egy ilyen UNI USB to HDMI volt a Mac Mini M2-höz. Az M4-hez már HDMI-HDMI kábelt használok.
-
balage25
senior tag
válasz MasterMark #42565 üzenetére
Szerintem patent kis program, simán elfér az infuse mellett. Mondjuk nem értem, hogy az Infuse miért nem foglalkozik jobban a macOS vonallal.
-
balage25
senior tag
Ezen a két lapon kellett állítanom:
további lehetőségeket a https://mpv.io/manual/stable/ oldalon találsz.
[ Szerkesztve ]
-
balage25
senior tag
válasz -Skylake- #41406 üzenetére
Én kb. 10 évvel ezelőtt vettem utoljára HDMI kábelt. Akkor bementem a Media Marktba és jobb minőségű high speed kábeleket választottam. Tökéletesen megy rajta a 4k 120Hz HDR. Van köztük 3 méteres is. Túl van tolva ez a kérdés szerintem, hasonlóan az UTP kábelhez. Ott 20 éve CAT5-ös kábeleket húztam a falba, van ami hosszabb 50 méternél és vígan fut rajta a gigabit.
abrtom87 próbáld ki azt ami otthon van, ha jó minőségűt vettél annó, akkor működhet vele.
Rakok be két képet a témáról. Most lőttem mindkettőt. Azért nem a gyári PS5 kábelt használom, mert rövid volt.
-
balage25
senior tag
válasz MasterMark #41345 üzenetére
IPhone kamerája csak akkor jelenik meg, ha bedugom a webkamerát. Az iPhone-t nem mozgatom, nem nyúlok hozzá, csak a webkamerát csatlakoztatom. Olvastam , hogy a leírás szerint minek kellene történnie, de nem így van.
-
balage25
senior tag
Próbálom beállítani, hogy az iPhone kameráját és mikrofonját használja a Mac mini, de sajnos nem sikerül, mert nem jelenik meg ez az opció sem a beállítások sem a FaceTime menüjében. Egy ötlettől vezérelve elővettem egy régi webkamerát a fiókból. Miután csatlakoztattam a minihez, egyből megjelent az iPhone kamerája is a beállítások és a FaceTime menüjében is. Viszont, ha kihúzom a webkamerát, a következő bekapcsoláskor ismét nincs lehetőségem az iPhone kameráját használni. Nem szeretném a webkamera csatlakoztatni minden alkalommal amikor beszélgetni szeretnék. Milyen lehetőségeim vannak erre?
Remélem érthetően írtam le.
USB webkamera nélkül:
-
balage25
senior tag
Mac Mini M2-nél működhet HDMI-n keresztül a VRR egy LG oled C1-gyel?
-
-
balage25
senior tag
Adott egy HDD amit egy synology NAS-ból vettem ki. Szeretném partícionálni és formálni, de a disk utility csak egy részét látja. Milyen más program van Sonomára, vagy mit kell beállítanom, hogy kezelje a lemezt?
-
balage25
senior tag
válasz hibavissza #40481 üzenetére
Megnéztem a videót és olvastam a véleményed, de nem érzem ezeket a hátrányokat. Nem játszom ezzel az egérrel, csak használom a gépet és itt minden szempontból a legjobbnak tartom az MX egeremet, azok közül amiket eddig próbáltam. Számomra ez a súly tökéletes, egész nap ezzel az egérrel dolgozok és ez az első egerem amivel nem "rohad" le a kezem nap végére.
-
balage25
senior tag
válasz hibavissza #40477 üzenetére
Nekem Logitech MX Keys és MX master 3s egerem van. Ezeket használom M1es Minivel és IPad M1pro-val is, eddig nem volt problémám. Mi az amiben hazudik a Logitech, mit kell észrevennem használat közben?
-
balage25
senior tag
Fél órája beraktam az indító elemek közé a hálózati meghajtókat és automatikusan megnyitotta indításkor jelszó nélkül a meghajtókat. Most kivettem a login items-ből és újraindítás után nem kér jelszót, működik rendesen. Nem vágom, miért ez oldotta meg a problémát, de most már jó.
Köszönöm az ötleteket!
-
balage25
senior tag
válasz MasterMark #40240 üzenetére
Megjegyzi, de akkor minden belépéskor a kulcs karika jelszavát kéri el.
-
balage25
senior tag
Kitettem az asztalra egy SMB-n megosztott mappát a NAS-ról. Minden alkalommal, mikor bekapcsolom a gépet, kéri a jelszót. Hogyan tudom megjegyeztetni vele, hogy ne kérje?
-
balage25
senior tag
válasz titi12 #40105 üzenetére
Szerintem az általad linkelt tesztnek nincs értéke RAM szempontjából. Le is teszteli az elején, hogy mennyivel gyorsabb az SSD az 512-es változatban.
Alább linkeltem egy videót, ahol csak a RAM mérete különböző.
[link]Arra lennék kíváncsi, hogy külső SSD-vel milyen eredmény születne, van-e értelme a nagyobb gépnek, vagy elég az olcsóbb külső SSD.
-
balage25
senior tag
Nálam valamiért nem megy a TM synology-ra. Pár hónapja még ment rendesen, de most azt irja, hogy nem talál TM meghajtót. Ellenőriztem a beállításokat, azok elvileg jók, nem változtattam semmin. Van valahol egy jó videó vagy leírás, hogyan kell beállítani. Ds920+ és Mac Mini m1 a legfrissebb OS-sel.
-
balage25
senior tag
Ott vesztettem el a fonalat a beszélgetésetekben, hogy mi köze a felbontásnak a DPI-hez. Nekem úgy áll össze a dolog, hogy a maximális felbontás és a monitor fizikai mérete határozza meg a DPI-t. Azaz egy 32'-os 4K monitort hiába állítok 3008x1692-re, nem lesz 110 DPI soha, minden felbontáson 137.68. Nem értettem/értem, mi nem jó a matekodban.
-
balage25
senior tag
A szemem nem a legjobb ezért van gondom a megjelenítéssel. Ha nagyobbra veszem a megjelenítést sok esetben nem fér ki a képernyőre az ablak és nem is tudom átméretezni. Azt is láttam több videón, hogy lehet változó frekvenciát állítani bizonyos TV-k esetében, nem tudom, nálam miért nem látszik ez az opció. LG Oled CX.
Számomra túl sok a kötöttség macos-en és nem is találok rá megoldást a neten. Lehet nem én vagyok a célközönség. -
-
balage25
senior tag
válasz blakey #39408 üzenetére
Pár napja váltottam pro verzióra, de a frame rate beállítás, DV lejátszás beállítását nem találom sehol. Csak a rendszerbeállításoknál tudok HDR-t állítani, de az sem automatikusan kapcsol a video tartalmától függően.
Annyit hámoztam ki eddig, hogy valahol a midi-ben lehetne beállítani az audio passthrough kapcsolót, de nekem az sincs sehol. Kodi modjuk simán átkapcsolja és az erősít megkapja a hd audio jelet a TV-n keresztül. Viszont ott meg a felbontást nem tudom rendesen beállítani.
Próbáltam már közvetlen az erősítőre is kötni, de akkor sem láttam passthrough opciót, viszont ott már láttam akár 7.1-et is.
Mit és hol kéne megtalálnom, beállítanom, hogy használni tudjam, jóval kevesebb kompromisszummal a Mac Minimet médialejátszásra?
-
balage25
senior tag
Mac mini M1-esen hogyan tudom beállítani, hogy automatikusan váltson át HDR-re video lejátszásának indításakor. Próbáltam VLC és Infuse programokban is.
-
balage25
senior tag
Egy Mac mini M2-es vételén gondolkozok. Mennyire jó ötlet, ha filmeket is szeretnék nézni rajta, szóval a HDR és a Dolby Vision is jó lenne, ha menne mókolás nélkül? Most egy Windows-os PC van a TV-re kötve, de az nagy is, meg már nem azon játszom, így feleslegessé vált.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ryzen 5 5600X / RX 7600 / B450 / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB M.2 SSD / 750W
- HP ProDesk 600 G1 - Intel i5-4590- 8GB-256GB SSD- Win 10 Pro 64bit
- Szép állapotú Retro Pentium 1 PC, Windows 95, Pentium 150 MHz CPU
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel i5 12500, 32GB DDR4, RTX 3070 8GB, 1TB M.2 SSD, FSP 750W
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép játékra! I5 14600KF / RTX 4090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest