- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen processzort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
zacci
aktív tag
válasz
vadkörte #45086 üzenetére
Nem erre gondoltam, hanem arra a ficsorre, hogy ha pl. tabon hallgatsz valamit fulessel es a minin elinditasz valami hangot, akkor a fules atugrik a minire. Ezt a ficsort dijjazom, mert tok jol mukodik tab, telo es mini kozott airpods-al. Minap fogtam a 3rd party fulesem radobtam a mac-re (elozoleg az ipadhoz volt csatlakozva) es pont ugy mukodik, mint az airpods.
-
Krethx
aktív tag
válasz
vadkörte #45037 üzenetére
Köszi!
Nekem ez tökéletesen megfelel. Én elvagyok Angol billentyűzettel is. Ha ékezettel akarok írni fejböl tudom mi hol van. Ez köszönhető annak hogy régen nem volt Magyar billentyűzet. Sok évet töltöttem el Germany keyboard mellett is. Akik a számítástechnikán nöttek fel (80 - 90 évek) tudják miről beszélek.
-
tibtype
csendes tag
válasz
vadkörte #44999 üzenetére
Én még az elején felajánlottam neki, hogy megveszem tőle a gépet, csak lépjen le. De nem akarta eladni, majd ő "winfost" varázsol belőle. Akkor hajrá. Csak ne ilyen módon csinálná.
Viszont nem akarok szemetelni, illetve megbántani sem senkit, itt be is fejezem. Csak a tegnapi kínlódás már egy picit lefárasztott, valahogy ki kellett adni.
-
zacci
aktív tag
válasz
vadkörte #44947 üzenetére
Futtas meg egy játékot. De bármilyen program, ami kihajtja a cpu-t simán felviszi 100 fok fole, mikozben a venti alig porog. En ertem, hogy arra ment ra az Apple, hogy halk gepet adjon ki a kezebol, de ilyen aron ? Ilyen alapon barmelyik gepbol csinalok egy halk gepet.
Macs fan controlt asszem probaltam, de nem vezerlete a ventit. A TG pro viszont tokeletesen teszi a dolgat. Teljesen kihajtva a cpu-t kb. 80fokig meg fel a homerselket. E nelkul 100+
Es ami durvabb, hogy a tap a gep tetejeben van elhelyezve, amit a cpu gyonyoruen fut...
Szep a gep, jo a gep, de egy nagyon elbaxott konstrukcio.
Az elso ami meg fog pusztulni egy ilyen gepben az a tap lesz. Tehettek volna kulso tapot a gephez, nem lett volna semmi gond vele.
Sajnos alul sziv es kipufog a gep. A tapot gyak. semmi nem huti.
A gyari profillal kb. 70 fokig melegedett a tap.Most hogy felfigyeltem erre a homersekleti mizeriara utana jartam kicsit es eleg sok forumban nyekegnek (jogosan) a userek, hogy tulmelegszik a gep es throttlingol.
Volt akinek nehany ff task miatt is elerte a 100 fokot a gep. Nyilvan valamiert 100%-on progette a cpu-t.
Az apple felaldozta a gep tartossagat a design es a meret oltaran ez tisztan latszik.
Kivancsi vagyok meddig birjak majd a gepek es mikor kezdenek kipusztulni. -
tatu9
tag
válasz
vadkörte #44947 üzenetére
Én is a Macs Fan-t használom, a pro verziót, lényegesen kevesebbet tud, mint a TG pro.
Lehet profilozni, de egyszerű, mint a fakocka. Vagy fix sebesség, vagy egy két szélsőértékű szenzor alapú vezérlés. De ott csak a min, meg a max hőmérsékletet tudod megadni, és a többit automatán intézi ezután. -
osonte
őstag
válasz
vadkörte #44918 üzenetére
"Nem lesz kicsi, használható lesz de nem lesz szép, de vállalhatatlan sem."
Ezzel most bogarat ültettél a fülembe. Visszaolvastam itt a fórumban, külföldi fórumokat, illetve videókat próbáltam keresni. Nem mondom, hogy megértettem az iOS hogyan működik pontosan a felbontásokat illetően. Viszont az lejött, hogy sosem lesz olyan éles képem, mint a Windowsnál natívan 1920x1080-as felbontásnál. Persze nyugodtan cáfolj meg, ha félretájékozódtam. Az pedig a halálom, ha valami nem natív felbontáson van/jelenít meg. Főleg most lettem szemüveges és az sem hozta 100%-ban a várt élességet (csak 95%-ban), ezért akarok nagyobb monitort, de ha a mac mini elkezd skálázgatni, akkor azzal megölöm az egészet. Szóval a végén lehet inkább megoldom, hogy elférjen az asztalon minden és marad a win-es laptop, max lesz két kijelzőm... -
osonte
őstag
válasz
vadkörte #44918 üzenetére
Ezt a fejhallgatót kifejezetten a gyári Apple USB-C to Jack adapterrel használom (most Windows alatt), mert aki kikisérletezte (vagy mérte, nem tudom) az equalizer beállításokat, az is ezt az adaptert használta. Nagyon könnyen hajtható a fejes, főleg így hogy a driver előtt és mögötte nincs fojtva. Volt régen pár fajta DAC/AMP-om (80-130 ezer Ft között), de most nem érzem szükségét. Amikor a nagy planárt kellett hajtani, akkor viszont kellett. Szerintem EQ mindenképpen kellene, mert anélkül kevés a mély és elhúz a magas sziszegősbe, bármibe dugom. Ami visszateszem a driver elé a szivacsot és mögé a rácsot, vagyis fojtom, akkor helyrebilllen a mély és a magas, de akkor meg sok részlet elveszik.
A nem lesz szép, ott arra gondolsz, hogy kicsit pixeles lesz a kép, vagyis jól jönne nagyobb felbontás? Volt már Windowson ekkora monitorom, ott is láttam a pixeleket, a 22" FullHD felbontásban már nem volt látható annyira. Szemkímélő monitort akarok (nagyon érzékeny a szemem) és ezért rendeltem egy kifejezetten ilyen MSI monitort (talán jövő hónapban érkezik), sok érzékeny szemű felhasználó pozitívan értékelte, illetve sRGB 119%, Adobe RGB 102%, DCI-P3 94%-ot tud, plusz fehér, ami szerintem jól nézhet ki az ezüst mac minivel...
-
-
válasz
vadkörte #44830 üzenetére
Valamivel kevered a StudioDisplay-t mert az nem 2,7Mft, "csak" 700ezer körül van
, és a Minit ugyanúgy rá tudod kötni, mint a Mac Studio-t (nem is beszéltem Mac Studio-ról egyáltalán).
De talán nem értetted meg, hogy épp erről beszélek: rá vagy kényszerítve erre a választásra. Vagy "szőrösfos", ahogy írod, vagy csilliók a monitorért. Épp ez az, amiben a Windows sokkal jobb, ugyanis ott nem "szőrösfos" a kép 1920x1200-ban sem. Miközben a macOS-nek (olletve akkor még OSX-nek) is volt "nemszőrosfos" korszaka, de ugye most mégis "szőrösfos" kell legyen, hogy retina monitorokat, lehetőleg StudioDisplay-t vegyél. Egy amúgy ár-érték bajnok minihez is. -
zacci
aktív tag
válasz
vadkörte #44800 üzenetére
Annyira priorizált, hogy nem csak a frissítés letöltése állt meg, hanem a double commander is lehasalt. Még a hálózati drive könyvtárait sem volt képes listázni.
Ez nem biztos, hogy a rendszer hibája, lehet a double commanderé, mert leküldtem a fájl másolást (nem tudom hogy hívják a funkciót, de a tc-ben is van), hogy közben matassak a hálózati driveon, miközben másol, de ez már sok volt neki. Utána vettem észre, hogy még a frissítések letöltése is megállt.
Majd tesztelem Commander One-al, ha lehet külön ablaxba küldeni a fájl másolást oszt kiderül...Pont itt a baj a rendszerrel. A linux soha nem volt sem felhasználóbarát sem pedig jól működő gui-val megáldva. A Macos is szenved tőle, de hozzáteszem azért jobb, mint sok linux disztri.
"Jééézus ereje...
"
Nem, ez a hw ereje
Egyébként nagyon nehezedre esne azokat a rohat ÉKEZETEKET használni? Fájdalom a hsz-aid olvasni.Tessék a Te kedvedért, mert húsvét van
-
zacci
aktív tag
válasz
vadkörte #44800 üzenetére
Pont a double commanderrel szivtam egy hatalmasat minap. Ekkora fhost reg lattam, pedig biztam benne h ez vegre jo lesz. Masolok halozatra es gigabit helyett csak kb. 500mbit-el tolja. Hat mondom jo, de legalabb mukodik. Erre megszakad a masolas es utana meg winfos alol sem lehetett torolni a felmasolt fajlt. Irany a truenas putty es onnansikerult torolnom. Erdekes mert ugyan ez a masolasi manover finderbol latszolag gyorsabb volt, de legalabbis rendben megcsinalta a feladatot. Win alatt tc alol sincs semmi problema a halozati masolassal. Csak a double commander muvel ilyesmit. Es mar nem igazan erdekel a miertje. Dobom ki a picsbe az olyan programot, ami ilyen faxsagokat muvel, pedig biztam benne…
Most jon a commander one, hatha az kepes alap feladatok elvegzesere. -
oszy
veterán
-
zacci
aktív tag
válasz
vadkörte #44601 üzenetére
“Nem akarlak elkeseríteni, de a Hi-Fi vezetékeknek sem lesz szebb a hangja attól, hogy x órát "járatták". Maximum a csöves cuccok hangja "változhat", a többié nem.
Az ilyen mendemondák a kígyóolajozás kategóriába esnek.”
Szerintem kicsit eltevedtel. Nem tudsz elkeseriteni, mert nem hiszek a kigyoolajban -
consono
nagyúr
válasz
vadkörte #44538 üzenetére
Hát akinek nagy asztala van, az nyilván tud játszani a rendezgetéssel
Nekem az itthoni irodám egy 100 cm-s gyerek íróasztal, mert az fér el (de tervezem a bővítést 110cm-re, az még cipőkanállal elférne és mélyebb lenne, 50 vs 60cm), de pont a monditor lába nem zavar semmiben, mert lapos és hátul jön fel a kar rész, most is alá van pakolva egy csomó minden).
-
válasz
vadkörte #44502 üzenetére
Feltettem M4 Minire és M3 Air-re. M4-en a Safari úgy lehalt, hogy semmire nem reagált, M3-on pedig minden sütit újra kellett engedélyeznem. Plusz ott felajánlotta a Dokumentumok és Asztal iCloud feltöltését, míg M4-en nem. Pedig teljesen ugyanúgy van beállítva mindkettő. Néhány alkalmazás szintén újra akarta konfigurálni magát...
Kicsit úgy tűnik, hogy ez az Ai őrület nem fekszik az Apple-nek, illetve a legutóbbi néhány frissítés közül ez indult a leginkább döcögősen. Nálam legalábbis.
-
-
-
oszy
veterán
válasz
vadkörte #44303 üzenetére
NTFS és igen!
Most azt néztem, hogy a tuxeranak valami engedély kell. "Rendszerindítás-védelem segédprogram"
Lehet emiatt nem működik?hadnesz: Apple File System (APFS): A macOS 10.13 vagy újabb rendszerekhez használt fájlrendszer. Ahogy vadkörte is írta, ha más eszközzel nem akarod használni!
-
scdlsc
senior tag
válasz
vadkörte #44270 üzenetére
"egy lemezképállomány. Azzal, hogy rákattintasz, felcsatolod"
Már a múlt ködébe vész, hogy melyik Windows volt az, amelyik végre külön program feltelepítése nélkül tudta ezt a funkciót. De piros betűs ünnep volt! Végre lehetett optikai lemezt is írni egy frissen telepített szűz Windowszal.Annyit még hozzátennék, hogy mindkét rendszert használom (Windowsból még a 10-est) és mindkettőnél előfordul néha, hogy szívem szerint kib@sznám az ablakon a gépet. Viszont ha választani kellene a kettő közül, akkor én(!) a MacOSt választanám.
-
zacci
aktív tag
válasz
vadkörte #44098 üzenetére
Nem a win-t keresem benne, hanem azt a logikus működést, amit elvár az ember, ha már egyszer megszokta. Ez olyan mint Iphone-on a különböző hangerők beállítása. Nem azért mert Androidon ez ezer éve megoldott, hanem azért mert igény lenne rá. Párom és nővérem első kifogása ez volt. Arról nem tehetnek, hogy Android-ról mentek át ios-re és ott nincs ilyen alapvető funkció. Nekik mind1, hogy alma vagy droid, kell az a ficsör és kész. Ezt kellene megérteni az Apple-nak és akkor sok usernek nem lenne gondja az ios-el. Páromnak mai napig van és visszasírja a samsung telóját, pedig szereti az iphone-t, csak hát az iso buta. Ez van
-
zacci
aktív tag
válasz
vadkörte #44092 üzenetére
"Tuti nem move. Ha nem teszteltem volna, nem írom le."
Én meg nem írtam volna, ha nem tesztelem. De közben rájöttem mi a gond. Be van állítva (os ficsör), hogy a gigásnál nagyobb programokat automatikusan a külső SSD-re tegye. Na onnan nem működik a parancsikonos dolog, mert simán kimozgatja a programot az asztalra. Lehetséges, hogy én rontok el valamit, de sajna így működik. Az eredeti application könyvtárból viszont rendben kirakja a parancsikont húzásra."Fotók app-ot próbáltad?"
próbáltam, de nem találtam benne kijelölést, kivágást és vagy másolást, beillesztést.
Olyan programot keresek, ami tudja azt az néhány alap dolgot, amit az irfanview. Természetesen nem 28 billentyűkombinációval, hanem kb. 3 gomb után már mentésre kell kerüljön a kivágott kép. Számomra ez A hatékony.
A mindennapi home office munkámat szeretném kiváltani mac-el és ahhoz elengedhetelten, hogy minimum annyira hatékonyan lehessen benne dolgozni, mint win alatt. A gép ereje megvan hozzá, mert piszok gyors. Már csak az OS-t kellene rávenni valahogy a hatékony munkavégzésreA Command+Shift+4 viszont lehet jó lesz nekem. Nem tudtam h egyáltalán van ilyen lehetőség az OS-ben
És működik RDP-n keresztül is, ami alap igény számomra.
"Nem jobb, de olcsóbb. Esetleg ASUS ProArt sorozat? Van belőle 5K is és némileg olcsóbb mint az Apple Studio Display"
Őőőőő izé, nem szeretném leterhelni a gpu-t ekkora felbontással. Alapvetően egy LG 27GR95 oled-re gondoltam, aminek 2k-s a felbontása. Vagy egy 42C4 az viszont rohadt nagy és kb. 80centiről bámulnám. C4-et már próbáltam mert az van és piszok jó a képe.
A 27GR95-öt a napokban szándékozom kipróbálni, aztán döntök valahogy. A lényeg, hogy oled legyen."Hétszentség, hogy nem. Kipróbáltam többször is, több app-al. Gyárival is és telepítettel is."
dobj egy külső ssd-t a gépre és kapcsold be az appstore-ban, hogy az 1GB-nál nagyobb programok telepítése máshova kerüljön. Telepíts fel valami nagyobb progit, majd húzd ki az asztalra. Majd csinálok róla egy rövid videót.
-
Alex91
félisten
válasz
vadkörte #44092 üzenetére
A gigás méretnél nagyobb programok külső SSD-re kerülnek. Ez egy választható beépített ficsör és nem Én reszeltem bele. Onnan viszont NEM működik a kihúzom oszt parancsikon lesz belőle dolog.
A "gyári" helyről tényleg parancsikont rak ki a rendszer, de máshonnan már nem. Ha egy egyszerű doksit húzok ki, azt is moveolja.Nem értem miért működik össze-vissza. Ha az "Application" könyvtárból parancsikont készít, akkor a másik "Application" könyvtárból miért nem ? Tudja, hogy oda kerülnek a nagyobb méretű programok, hiszen Ő maga rakja oda!
Ez a gondja..
-
zacci
aktív tag
válasz
vadkörte #44044 üzenetére
Köszönöm, hogy időt szakítottál a kérdéseimre !
"Hogyan tudom egy app ikonját kirakni asztalra ?"
Finder->Alkalmazások (Applications) és a kihelyezni kívánt app-ot "kihúzod" az Íróasztalra."Ezt már próbáltam, de nem jó! Nem erre gondoltam, hanem kvázi parancsikonra. Ha kihúzom a programot az asztalra, akkor az egy move. Ha meg később ki akarom törölni, akkor figyelnem kell rá, hogy ne töröljem, hanem tegyem vissza az app könyvtárba, különben reszeltek a proginak.
Ezt akartam csinálni korábban, de egyáltalán nem működik a "Parancsok" program. Nem lehet benne semmit sem csinálni. Parancs keresésre sem reagál. Az Ipad-ról is csak importálni tudtam a meglévő ssh parancsokat. A gond az, hogy amikor először megnyitom a pranacsok profit, szól, hogy valamilyen korábbi parancs törölve lett és hogy egyébként is bekapcsolom a szinkronizálást ? Hiába bökök rá az "Igen" gombra, nem történik semmi, az iCloud-ból nem hozza le a korábbi elmentett parancsokat, de egyébként sem lehet benne semmit sem csinálni mind1, hogy be van-e kapcsolva a szinkronizálás vagy nincs. Nyilván valami dugja van a parancs programnak, de még nem jöttem rá a megoldásra.
""Ugyanez a kérdés az IrfanView-el kapcsolatban."
Esetleg XnView MP. Mélyedj el a használatában! FastStone után/mellett butának tűnik, de meglepően jól paraméterezhető."XnView-et próbálgattam, de még az sem az igazi. Ilyen kő egyszerű dolgot szeretnék, hogy képen kijelölök egy részt, majd ctrl-c, d majd ctrl-v, aztán s és már mentem is a kivágott képet. Ezt a műveletsort kb. 1-2 sec alatt el lehet végezni az irfanview-ben.
Megpróbálom majd valahogy átparaméterezni az XnView-et, hátha...Egyelőre küzdök a monitorral. BetterDisplay-el küzdöttem, de végül feladtam, mert nem lett jobb, csak elbaxtam vele csomó időt
Lehet veszek inkább egy oled monitort, még mindig jobb mint a gyári Apple. C4-es LG TV-n nagyon pengén néz ki a MacosVégül a Putty-ot és az Irfanview-t Whisky alól hajtom. Előbbi tökéletes (igaz, ha az ikonját lerakom Dock-ra, akkor ilyen gusztustalan sárga lesz
), utóbbinál valamiért nem veszi át a vágólapot, pedig majdnem jó lenne
Még egyszer köszi a helyet !
Mondom helyet!
HELPET
naNincs már kedvem átnézni hol javított bele és írta át a szavakat ez a szutyok
-
Noxy
veterán
válasz
vadkörte #44015 üzenetére
Win alatt sokat vettünk ebből USB házzal együtt meg külön is. Soha nem volt velük gond. Nálam sokáig egy ilyenen futott a Wint to Go egy USB házban gond nélkül. Ha nagyon gyötörtem akkor melegedett és egy kicsit be lassult, de nem elviselhetetlenül.
Általános tárolási célra bőven jó.
Az iMAC bővítéshez meg ez [link] vagy ez van betervezve [link] (40Gbps)
Az 5000-7500 MB/s SSD-t viszont nem
itt fogom meg venni, a 3-5 év gari miatt. A WD 5 év garit ad az SSD-re. -
titi12
aktív tag
válasz
vadkörte #43963 üzenetére
(Szintén zenész, de én a 3. monitort már feladtam, és a 24" 4k retina helyett (ideiglenesen) 27" 2560x1440-et használok. A MacBookos topikban említettem a HDMI-problémát, szerintem is az a gond.)
A Samsung 5k-ját nem dicsérik, LG vagy Asus lehet pénztárcakímélőbb. -
Aureal
őstag
válasz
vadkörte #43868 üzenetére
mert a legfrissebb elérhető verziót szedte le és telepítette.
Ha az AppStore-ból letöltötted volna a műtét előtt a telepítőt és azt írod ki flash drive-ra akkor nem lett volna 4 óraVagy ha kikapcsolom a wifit, akkor nincs mihez nyúlnia, mint a pendrive install…
Nos a mai bekapcsra azért mégis frissített és újból leszedett több mint 4 gigát érdekes módon!Persze hasonlóan megy ez a winfosnál is, csak azért a Mac-nél azt gondoltam az van amit az ember szeretne és majd eldönti, hogy mikor akar frissítést vagy legújabb verziót telepíteni. Sajna amúgy a Catalinával is olyan cammogva ment már hdd-ről a rendszer, hogy egy perc volt mire megnyitott egy ablakot vagy elindult egy program. Ez mára mindenre jellemző. Most viszont elég fürge a Monterey-el ssd-ről, megérte szétkapni, megújítani, igaz csak egy keveset használ tartalék gép. Nehéz volt nekifogni…
-
-
oszy
veterán
válasz
vadkörte #43643 üzenetére
Már van benne egy 1TB és egy 500GB SSD. Nem tudom hogyan kell felmasszírozni.
Hogy ha kell, akkor tudjam cipelni. Ez asztalhoz van kötve.Egyébként most próbálom ismét az edge-t. Annál az oldalnál ugyanúgy jártam, mint a Safarinál. Nem töltődtek be a borítóképek. Ott is bemásoltam a linket amit kaptam és megjavult. Teszem hozzá, hogy a többi weboldal is rendesen működik már "abban".
#43644 titi12 : Akkor inkább firefox, mint edge? Nekem mondjuk sok minden nem kell. Néha le tudjak fordítani teljes weboldalt magyar nyelvre az oldalon és egy helyen kell reklám kiiktató.
-
-
Czo
addikt
válasz
vadkörte #43535 üzenetére
Igen, en is igy szoktam. Langyos szappanos viz, fogkeve, majd tobbszori oblites sima vizzel. Viszont, szerintem, valamivel be van kenve gyarilag a keyboard, amit igy a szappanos viz kimos belole. Mivel a BT-s verziot nem szedtem szet, az USB-set pedig nem hasznalom, igy nem foglalkoztam jobban a kerdessel. Mac-ra switcheles elott is vezetekmentes laptop like keyboardot hasznaltam a PC-hez (Chicony KB-9820), igy ahogy az Apple hozott ki laptop keyboardot rogton switcheltem is ra.
-
Czo
addikt
válasz
vadkörte #43296 üzenetére
Szerintem, vagyunk egy paran, akik szeretik, vettek a legelso elemes verziobol, majd az akkusbol es az USB-C-sbol is. En mindenhova vettem belole, ahol elkepzelheto volt, hogy gepezni fogok (szuloknel, utazashoz, irodaba, otthonra, stb). A legelso verziot Snow Leopard ota hasznalom.
-
DonMedve
addikt
válasz
vadkörte #43218 üzenetére
"Aki 4000-es fordulatú vagy lassabb IDE-s lemezeken nevelkedett..."- Ne is mondd!!
Na srácok holnap elvileg érkezik az Mac Mini M4-em. Üröm az örömben, hogy pár napig csak nézegethetem, mert sem billentyűzetem, sem egerem nincs hozzá.
Billentyűzetet rendeltem, az elvileg jövő héten érkezik, egeret nem rendeltem mert az volt bennem, hogy van USB-A anya->Type C apa átalakítóm, de nem, Type C anya-> USB-A apa van. -
-
válasz
vadkörte #42205 üzenetére
Viszont biztonsági megfontolásokból célszerű. Meglepően sokkmindenhez nem férsz hozzá mezei felhasználóként, és ez így van jól. Mindenki maradjon csak a saját homokozójában. Nem lát rá mások fiókjaira/fájljaira, ha "nagytakarítás" címen törölhetnékje támad. Nem tud ész nélkül telepíteni/eltávolítani programokat. Persze ez nem véd meg egy jogosultságemeléssel járó hiba kivédésétől, de így nem keverednek össze a kedvencek, a könyvjelzők, a programok beállításai. Szinte csak haszna van, ha minden felhasználónak van egy külön "mezei" fiókja.
-
Syl
nagyúr
válasz
vadkörte #42200 üzenetére
iOS-en én a KeePass Touch-t használom.
-
válasz
vadkörte #42197 üzenetére
Vegyes, mert pl. PH!-n felajánlotta a jelszó kitöltését, a supershopnál meg nem.
timelord1987
A következő felhasználó hozzáadásakor kijelölheted, hogy mi legyen:
Alapértelmezetten a következő felhasználó már "Normál" mezei felhasználó lesz. -
-
Czo
addikt
válasz
vadkörte #40262 üzenetére
En nem biztos, hogy invesztalnek mar M1-be (ujonnan tuti, hogy nem). Nem azert, mert a teljesitmenye keves, hanem az ido miatt. Az Applenal szamitanak az evek, sajnos/szerencsere (ki-ki dontse el maga). Kb 7-8 OS release a megszokott, amiatt biztos, hogy kevesebb ido van, egy M1-es gepben. Hasznaltan mar eshetett annyit 1-1 peldanynak az ara, hogy karpotoljon az elveszett evekert. Peldaul egy M1-es 13-as Pro Big Surral jott, mig az M2-es 14"/16"-os modellek mar Venturaval, ezert az arat is mindig ugy erdemes nezni, mert egy 14"-es M2 Pro-s MBP-ben legalabb 2 evvel tobb teljeserteku tamogatas van.
-
Parson
addikt
válasz
vadkörte #40265 üzenetére
Az az értékesítő (és mint írtam, sajnos már vírusként terjedve sok egyéb) is rosszul tudja sajnos akkor a fogalmakat. Fel kell hívni rá a figyelmét!
Az asztalt sem hívjuk széknek, és fordítva sem.
Mint írtam, hozzászólásom nem offenzív, hanem segítő, (tanító jellegű) szándékú volt, hiszen a kalibrálás szó mást jelent.
Sajnálom, ha mégsem így jön le.A colorimeter egy színmérő, azt lehet kalibrálni, de a kalibrátor szó rá helytelen. Teljesen logikátlan műszaki / mérnöki kifejezés ebben a formában és erre az esetre. Sajnálom ha nem tetszik. A hozzá nem értőket így (is) vezetik meg.
-
Parson
addikt
válasz
vadkörte #40262 üzenetére
No offense, de gyerekek, tanuljuk meg a szavak helyes jelentését egy műszaki portálon! A kalibrálás szót pedig felejtsük el, ha nem tudjuk mit jelent. Kalibrálni csak merőeszközöket lehet, sima eszközöket BEÁLLÍTANI lehet.
kalibrálás fogalma
Ugyanakkor tény, hogy mint oly sokszor más esstekben is, egy szép, hangzatos, különleges és emiatt hatásosabb kifejezésnek gondolt szóként - egy bolond százat csinál elvén - vki elkezdte ezt is rosszul használni, és szinte vírusként terjed - mindenhol, nem csak otthon.Kieg.: ne tévesszen meg, h mérőeszközt használsz a beállításhoz, attól még az csak az eszköz beállítása. Ha pl a monitorban van teszemazt fénymérő, akkor azt a fénymérőt tudod kalibrálni. A monitort magát már csak beállítani.
Tehát beérkező információk spektruma helyes megállapitásának (mérésének) egy etalon alapján való beállítását (mérőeszköz beállítását) hívjuk kalibrálásnak, a sima állítható eszközt meg csak kívánt módozatra lehet beállítani.
Remélem, tudtam segíteni kicsit.
-
SDDS22
tag
válasz
vadkörte #40191 üzenetére
Először is köszönöm a válaszod!
Elsősorban új M2-ben gondolkodom, MacOS-t még nem használtam, sok év Windows után váltottam Linuxra kíváncsiságból, most is hasonló a motivációm. Fejlesztő környezetemnek nincs nagy igénye, közepesen "felszerelt" Visual Studio Code-ban dolgozom, illetve ahol ez nem elég ott Jetbrains eszközökkel ami talán kicsit intenzívebb, ezért is szeretnék mindenképp 16GB ram-ot. De valószínűleg ajánlásodra betársítom az 512GB tárhelyet is, ha más nem értéktartás szempontjából mindenképpen pozitív! -
Hovi
aktív tag
válasz
vadkörte #40155 üzenetére
"Ezzel vagyunk így páran...
"
Hm, ez nem jó hír.
"A régi PC-men az i1Display Pro-val gyönyörűen tudtam kalibrálni a monitoraim, ugyanazzal az eszközzel a Mini M2-n nem boldogulok. A szoftvere nem ismeri fel az eszközt. Valószínűleg az lesz a megoldás, hogy egy Win-es laptoppal bekalibrálom őket és az ICM profilokat beemelem a Mac-be."
Valami ilyesmin agyalok jómagam is."Remélem tisztában vagy vele, hogy ez nem így működik! Pontosabban, így nem működik!"
Igen, de valami kiindulási alapnak jó lehet(ne) -
Czo
addikt
válasz
vadkörte #39532 üzenetére
En halado vagyok annyira, hogy nem ragaszkodok szanalmas nyelvunk szanalmas hulyesegeihez. Majd kimulik, egyszer, remelhetoleg. Azt pedig, hogy kinek mi fontos, mindenki el tudja donteni sajat maga, igy mindenkinek a maga dolga eldonteni, hogy erdeklik-e az ekezet, vagy nem. Itt ujfent azt latom, hogy mindenki szivatja magat, aki ilyen abnormalis kiosztast hasznal/akar hasznalni. Eleg visszagorgetni a most kialakult keyboard shortcutos mokara, illetve, ha 1-2 oldalt visszalapozok, mindig elokerul valaki, akinek problemaja van a magyar kiosztassal. Ha nem letezne maga a kiosztas, ezek a problemak sem leteznenek. Ha a nyelv nem letezne, akkor pedig az igeny sem letezne erre az igenytelensegre.
-
UX
tag
válasz
vadkörte #39462 üzenetére
A Safari újból és újból lefagy. Egy könyvjelzőt akar betölteni. A kilépésre kényszerítés nem feledteti el az utolsó feladatot.
Mindegy, ezt majd vagy a restart oldja meg, vagy egy rendszerfrissítés.
Ez nem probléma. Csak jeleztem hogy ez nem olyan erős mint a ctrl+alt+del. -
UX
tag
válasz
vadkörte #39462 üzenetére
"A Megtekintő számomra egy hasznos app, tökéletes ha csak bele akarok nézni valamibe pl. egy pdf-be ellenőrzés miatt. Pont elég és nem kell indítani az pdf olvasót."
Eltérőek az igényeink. Igazából nem látom értelmét kétféle applikációt használni egy pdf megnyitására. Miért ne nyissam meg olyannal ami eleve használható is normálisan.
A nagyítás az alapkövetelmény számomra.
Lehet azért mert én nem kizárólag szöveges PDF-eket használok, hanem tervrajzokat, főleg."Applikációkat miért iCloud-ba akarsz telepíteni? "
Dehogy akarok. Ha be van kapcsolva az icloud mentésed iphonon és ipaden, akkor oda menti mappákba. Próbáld ki.
Aztán ha másra is akarod használni az icloudot, akkor egy halom mappán kell átrágni magad előtte. A UI/UX itt sem az alapelvek szerint lett tervezve."Ez valami lokális hiba lehet, mivel nálam a Safari tökéletesen működik."
Ezt nem vitatom. A mondandóm arról szólt hogy a kilépésre kényszerítés nem működik egyáltalán. Én meg emiatt nem csináltam restartot, úgyis firefoxot használok."Minden más egy külső két lemezes meghajtóban, 2x1TB SSD-n van a Win Xp óta változatlan mappastruktúrában "
Nálam csak a felhő jöhet szóba, bármilyen adattárolásra.
-
Syl
nagyúr
-
titi12
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Milyen notebookot vegyek?
- E-roller topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Házimozi belépő szinten
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- BestBuy ruhás topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- Eladó fullos Asus Tuff PC Plusz Monitor +...
- Gamer Gép- Gigabyte Z790, Intel i7 14700, 32GB DDR5, RTX 4070 Ti Super, 1 TB M.2 SSD, 1300W
- Új - Gamer Gép - Gigabyte Z790 EAGLE, Intel i7 13700, 32GB DDR5, RTX 4070, 1 TB M.2 SSD, TT 1000W
- DELL T40 EMC Szerver
- Eladó a csótány PC! i5-12400, 16GB RAM, GTX 1660 Super, SSD + HDD
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Egyedi ékszerdobozka
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged