Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
osonte
őstag
válasz
titi12 #44922 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a választ.
Nem kellene “retina”, csak annyit tudna, mint a win FHD-ben, de azt írják az sose lesz, ezért ezt elengedem. A laptop most 16”-on 2.6k és minden paraméterben jobb a kijelző, mint a monitor lenne, ezért a monitor rendelést is törlöm. Három napig volt egy Asus 3.2k felbontású OLED-es laptop, na az rendben volt nagyon, de hibás volt…
-
titi12
aktív tag
válasz
osonte #44920 üzenetére
Ha 24", akkor 4k, „retina”-ként használva lesz egy tűéles FHD felületed.
A 27" 4k-t sokan használják nem retinaként inkább 1440p-ben, mert a méretéhez képest kicsi az FHD felület.
(A géped/gépeid/elvárásaid szerintem túllőnek a valós felhasználási igényeken, de ez a te dolgod.) -
SharpSA
veterán
válasz
osonte #44920 üzenetére
iOS telefonon működik, itt MacOS van. 27 colos 4K monitorral szép lesz a képe a rendszernek, de még 32 colon is jó a 4K. Nálam utóbbi, feleségemnek előbbi van. Szerintem mindkettőn szépek a betűk is.
FHD monitor még windowson sem ad szép képet, legalábbis nekem anno az pixeles volt. -
osonte
őstag
válasz
vadkörte #44918 üzenetére
"Nem lesz kicsi, használható lesz de nem lesz szép, de vállalhatatlan sem."
Ezzel most bogarat ültettél a fülembe. Visszaolvastam itt a fórumban, külföldi fórumokat, illetve videókat próbáltam keresni. Nem mondom, hogy megértettem az iOS hogyan működik pontosan a felbontásokat illetően. Viszont az lejött, hogy sosem lesz olyan éles képem, mint a Windowsnál natívan 1920x1080-as felbontásnál. Persze nyugodtan cáfolj meg, ha félretájékozódtam. Az pedig a halálom, ha valami nem natív felbontáson van/jelenít meg. Főleg most lettem szemüveges és az sem hozta 100%-ban a várt élességet (csak 95%-ban), ezért akarok nagyobb monitort, de ha a mac mini elkezd skálázgatni, akkor azzal megölöm az egészet. Szóval a végén lehet inkább megoldom, hogy elférjen az asztalon minden és marad a win-es laptop, max lesz két kijelzőm... -
osonte
őstag
válasz
vadkörte #44918 üzenetére
Ezt a fejhallgatót kifejezetten a gyári Apple USB-C to Jack adapterrel használom (most Windows alatt), mert aki kikisérletezte (vagy mérte, nem tudom) az equalizer beállításokat, az is ezt az adaptert használta. Nagyon könnyen hajtható a fejes, főleg így hogy a driver előtt és mögötte nincs fojtva. Volt régen pár fajta DAC/AMP-om (80-130 ezer Ft között), de most nem érzem szükségét. Amikor a nagy planárt kellett hajtani, akkor viszont kellett. Szerintem EQ mindenképpen kellene, mert anélkül kevés a mély és elhúz a magas sziszegősbe, bármibe dugom. Ami visszateszem a driver elé a szivacsot és mögé a rácsot, vagyis fojtom, akkor helyrebilllen a mély és a magas, de akkor meg sok részlet elveszik.
A nem lesz szép, ott arra gondolsz, hogy kicsit pixeles lesz a kép, vagyis jól jönne nagyobb felbontás? Volt már Windowson ekkora monitorom, ott is láttam a pixeleket, a 22" FullHD felbontásban már nem volt látható annyira. Szemkímélő monitort akarok (nagyon érzékeny a szemem) és ezért rendeltem egy kifejezetten ilyen MSI monitort (talán jövő hónapban érkezik), sok érzékeny szemű felhasználó pozitívan értékelte, illetve sRGB 119%, Adobe RGB 102%, DCI-P3 94%-ot tud, plusz fehér, ami szerintem jól nézhet ki az ezüst mac minivel...
-
vadkörte
addikt
válasz
osonte #44914 üzenetére
PC-ről hajtod, vagy van fejhallgató erősítőd? Utóbbi esetben nem lenne jobb valami normális DAC, EQ app helyett?
#44900 osonteA monitor FullHd lesz 24"-on és 100Hz, remélem azon kényelmes méretű lesz minden (nem túl kicsi)? Direkt nem akartam nagyobb felbontást, inkább nagyobb színteret.
Nem lesz kicsi, használható lesz de nem lesz szép, de vállalhatatlan sem.Nem még volt MacOS-em soha.
Ha nekem 20+ év Win után pár nap alatt ráállt a kezem, valószínűleg meg fogod oldani. A telefont 12 év android után 2 nap volt megszokni.
#44902 zaccia hw maga szerintem kivalo, a macos, haaat ize. Win utan eros nyugtatokkal elmegy, de ne varj csodat, mert tobb tekintetben is nagy visszalepes.
Ugye tisztában vagy azzal, hogy ez egy nagy hülyeség.
#44903 titi12
Ennél autentikusabb kétpaneles talán csak a nagybetűs ŐS -
zacci
aktív tag
válasz
osonte #44904 üzenetére
"Igen a 7 GB/s nem érezhető talán, főleg ha azt írod, amit sejtettem, hogy ennyire gyors a mini M4. Viszont a random 4K olvasás a korábbi ssd-men (az 4GB/s olvasást tudott seq-ben) 80MB/s volt és a mostani ssd-n (ami 7GB/s felett tud seq-ben olvasni) 480MB/s."
Azt lehet tudni, hogy pontosan melyik 4k teszt volt az ?
Ha megnézed a 4GB és 7GB/sec seq teljesítményű SSD teszteket, ott általában kb. 60MB/sec a random 4k. -
osonte
őstag
válasz
scdlsc #44911 üzenetére
Nem vettem annak. A fejhallgató egy [Thieaudio Ghost] , szerintem már kifutó modell, mert Amazon.de-nél volt 70 ezer Ft körül is régebben, én is ott vettem, most ott már nem elérhető. A moddingról írtam itt: [link] . A megfelelő equalizer beállítás pedig ez lett: [kép] . Ezeket az értékeket kell majd beállítanom a macOS-nél az [eqMac] appban és kész is vagyok. Sok fejhallgatóm volt 60-80 ezer Ft között, de ezt szeretem így beállítva a legjobban. Valamikor 4-6 órát is hallgatom és nem fárasztó, szinte bármeddig tudnám hallgatni. Próbáltam minél rövidebben Offolni.
-
scdlsc
senior tag
-
osonte
őstag
válasz
scdlsc #44908 üzenetére
"Azt már tudom, hogy a rendes equalizer havi 1200Ft vagy 16000 Ft a végleges vásárlás"
Csak tényként közöltem, nem rinyáltam miatta, meg fogom venni. A Windowsra ingyenes app van ugyanilyen tudással, de nem problémáztam rajta, utánaolvastam és elfogadtam, hogy ez pénzbe fog kerülni. -
scdlsc
senior tag
"tobb tekintetben is nagy visszalepes"
Több tekintetben meg előrelépés. Használom mindkét rendszert. Néha az egyik, néha meg a másik miatt b..sznám ki a gépet az ablakon. A Windows első indítása után egyből programokat kell telepítened olyan dolgokhoz, amit a MacOS out of the box tud. Szóval lehet fikázni a MacOS-t, de a Windows szarságairól is reggelig lehetne mesélni. -
scdlsc
senior tag
válasz
osonte #44907 üzenetére
"A fejhallgatóm szét lett szedve és moddingolva lett, amit 13 frekvencián equalizerrel a megfelelő Q értékkel hozzá kell igazítani"
Ez azért elég speciális elvárás. Nekem például fingom nincs, hogy mi az a Q érték. Szóval azt felhozni problémának, hogy ezért valami spéci equalizer program kell, ami fizetős, hát hogy is mondjam, hogy ne legyek bántó.... -
osonte
őstag
Nem a specifikáció számít, mert akkor a Lenovo laptopot tartanám meg és 64GB-ra bővíteném, kapna 1-2 TB-os leggyorsabb SSD-t, Wifi7-es kártyát... Amúgy nekem a Windows sehol nem lassú. Ha ezt a szintet tudja a mac mini M4, akkor már jó és szerintem még gyorsabb is lesz. Amit ki tudtam próbálni az M3-as MacBook volt, az villámgyors volt.
Nem használok speciális programokat, nem játszok, alapfeladatokat meg gondolom a macOS is ellát, Netflix, Tidal, netezés amit 95%-ban használok. Viszont nem mindegy, hogy ez hány watt fogyasztásból jön össze, illetve nagyobb monitort is szeretnék és az asztalon már nem fér el kényelmesen a 16"-os laptop a monitorral...Volt 200 ezer feletti planár fejhallgatóm is és a mostani sem olcsó kategória, a hallásom sem rossz. A fejhallgatóm szét lett szedve és moddingolva lett, amit 13 frekvencián equalizerrel a megfelelő Q értékkel hozzá kell igazítani (így lineárisabb a hangja), jobban szeretem ezt mint korábban bármelyik fejhallgatómat. A modding és equalizer alapja egy külföldi hifi fórum, ahol sokan így használják elégedetten, gondolom ők sem halláskárosultak.
#44906 Czo: Ez eléggé rendben van, főleg ha ennyire tele van a tárhely.
-
cigam
titán
válasz
osonte #44900 üzenetére
Ezeket a sebességeket mikor fogod kihasználni a mindennapokban? Virtuális pénisznek valóban kiváló, de a gyakorlatban, egy szövegszerkesztő, egy browser szinte semmit nem profitál. Most nem mindegy hogy 1 pillanat, vagy 2 pillanat alatt történik? A másodperc tört részéről beszélünk.
Ha annyira gyors a Lenovo és láthatóan neked csak egy specifikáció szerinti paraméter számít, akkor maradj meg a Lenovo-nál. Sokkal fontosabb, hogy nézd át milyen programokat használsz, és hogy azoknak van-e macOS-en futó verziója, vagy olyan alternatívája ami neked is megfelel.Majdnem minden pillanatok latt történik. Ez erősen függ a feladattól. Pl. A Finerben egy mappa megnyitása valóban egy pillanat, szemben a W11 gyakran indokolatlanul hosszú csíkozásával a címsorban. Ugyanakkor egy videó szerkesztőben a renderedés ugyanúgy feladja a leckét a gépnek, és eltart egy ideig. Miért nem mész be egy viszonteladóhoz, és próbálod ki élőben?
Azt már tudom, hogy a rendes equalizer havi 1200Ft vagy 16000 Ft a végleges vásárlás (anélkül pocsékul szól a fejhallgatóm).
Neked vagy hallás problémáid vannak, vagy vacak a fejhallgatód, és inkább arra kellene költened. -
osonte
őstag
Igen a 7 GB/s nem érezhető talán, főleg ha azt írod, amit sejtettem, hogy ennyire gyors a mini M4. Viszont a random 4K olvasás a korábbi ssd-men (az 4GB/s olvasást tudott seq-ben) 80MB/s volt és a mostani ssd-n (ami 7GB/s felett tud seq-ben olvasni) 480MB/s. Szóval a kis fájlok olvasása/írása is nőtt nálam, ha gyorsabb az SSD, bár mac-re nem láttam ezeket az értékeket, mindenki a maximumot méri nagy fájloknál. Mondjuk mindegy is, ha azt írod, hogy ennyire gyors a gyakorlatban.
Maradt még nyugtatóm abból az időből, amikor iPhone-ra váltottam.Erre számítok itt is. Mondjuk leginkább netezek, filmezek, zenét hallgatok. Azt már tudom, hogy a rendes equalizer havi 1200Ft vagy 16000 Ft a végleges vásárlás (anélkül pocsékul szól a fejhallgatóm). Igyekeztem utánaolvasni és megoldhatónak tünik minden, csak drágábban... Viszont ha minden a helyére kerül, akkor 3-4 évig csak használni szeretném.
-
zacci
aktív tag
válasz
osonte #44900 üzenetére
Boven eleg. Valahol eleg nagy paraxtvakitas ez az ssd sebesseg hajszolas. Atlag felhasznalas mellett nem surun fordul elo, h kellene az a 7GB/sec vagy akar a 3.5GB/sec sebesseg, foleg h ez a seq iras/olvasasra vonatkozik. Sokkal fontosabb a 4k i/o ami ha jol latom erdemben nem valtozik. Ergo nem lesz erezheto kulonbseg.
a hw maga szerintem kivalo, a macos, haaat ize. Win utan eros nyugtatokkal elmegy, de ne varj csodat, mert tobb tekintetben is nagy visszalepes. Minnel jobban kihasznaltad a win-t, annal nagyobb lesz a visszalepes, hacsak nem vagy zenesz v grafikus stb.
A mac mini m4 qrva gyors! -
Krethx
aktív tag
Az a baj ezen a részen csak találgatunk. Nem tudni mit lát majd az Apple. Vegyük úgy hogy a garancia elveszik.
#44896 zacci
Feliratkoztam még pár hónapja küldjenek levelet ha elkészül. Persze hogy nem küldtek.
Third Party SSD for Mac Mini M4 ProÉn meg ezt várom: (Pár hónapja is erre neveztem volna be. Meglátjuk melyik lesz.)
https://shop.polysoft.fr/en/
Új hozzászólás Aktív témák
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Háztartási gépek
- Windows 11
- Milyen egeret válasszak?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- eBay
- Mafia: The Old Country - Fókuszban a harcok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: RYZEN 5 8400F/9600X +RTX 3060Ti/3080/3090/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- AKCIÓ! GAMER PC: i5-14400F (10mag/16szál) +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 7 8700F/9800X3D +RTX 3060Ti/3080/3090/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Fujitsu Esprimo D738 SFF PC, I5-8500 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, 1 év garancia
- Ryzen5 8400F/ 32GB DDR5/ RTX4070/ 1TB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest